Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ko jums niekas nepasakė apie gimdymą
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
lulk@
QUOTE(Natuke @ 2008 03 24, 10:50)
kur čia taip daro schmoll.gif  schmoll.gif žiauru...
*

VGN
dar nezinojau, kad reikia but mazu maziausiai alpiniste, kad uzsiropstum ant to stalo su savo balionu, ir kad gimdyt reikia tokia poza, kad atsiprasau (turejau omeny, kad keliai remiasi i veida, maniau viskas kur kas patogiau turetu but tokia minute)
o del tos apziuros, tai ne visoms. mano tetis issigando labai del manes tai, matyt, vedejui gerai sumokejo, kad jis savo darba atlikinejo geriausiai kaip mokejo biggrin.gif net liepe 2 sav po gimdymo pas ji ateit apziurai lotuliukas.gif
Luknė
Pirmą gimdydama buvau nustebusi, kad maisto į palatą neatnešdavo. Įkiša galvą, pasako, kad valgyti, o nueiti pasiimti reikia pačiai, per visą koridorių... Buvau smarkiai sutrūkusi, tai vos iki tuoleto nušliauždavau, o dar vyro vieną dieną nebuvo, vaikas šaukia, aš nepaeinu, tai ir nevalgiau tą dieną, nes taip atrodė geriau, nei palikus palatoj klykiantį vos ne pusvalandį šliaužt iki tos virtuvės... verysad.gif Užtai kai gimdžiau tenpat antrą, jau gavau maistą į palatą - komfortas thumbup.gif
Natuke
QUOTE(lulk@ @ 2008 03 25, 00:06)
VGN
dar nezinojau, kad reikia but mazu maziausiai alpiniste, kad uzsiropstum ant to stalo su savo balionu, ir kad gimdyt reikia tokia poza, kad atsiprasau (turejau omeny, kad keliai remiasi i veida, maniau viskas kur kas patogiau turetu but tokia minute)
o del tos apziuros, tai ne visoms. mano tetis issigando labai del manes tai, matyt, vedejui gerai sumokejo, kad jis savo darba atlikinejo geriausiai kaip mokejo  biggrin.gif  net liepe 2 sav po gimdymo pas ji ateit apziurai  lotuliukas.gif
*

Aš taip pat antrąjį vaiką gimdžiau VGN - galvojau, gal kaškas pasikeitė. Neeičiau ten būtent dėl tų palų - bjarybe verysad.gif Kai sūnų gimdžiau Jokubo ligoninėjė, sanitarės dar gimdykloj sutvarkė, įdėjo įklotą... o čia... fuj... kol pati neatsikelsi ir nenueisi į kitą koridoriaus galą - ilsėkis savo kraujose. blink.gif

Dėl stalo - turbūt vienoje gimdykloje gimdėm lotuliukas.gif Nera nei kur prisėst nei vaikščiot, viduri stovi stalas-lova, atseit ant jo galima poilsėt, jeigu kas, tik neįmanoma užlipt doh.gif. Seni stalai nors laipteles turi lotuliukas.gif

O gimdos man niekas netikrino. Tik liepė po 6savaičių prisistatyti pas savo ginekologą. Tik tarpvietę gydė - užtepdavo "zelionkės" - kai gimdžiau JAV, tai ir šitos proceduros išvengiau blush2.gif
Renke
Paskaičiau Jūsų "nuotykius" ir esu mažų mažiausiai šokiruota. Ir dar, kad visa tai vyksta Vilniuje blink.gif . Aš du kartus gimdžiau mažame miestelyje (provincijoje) ir nieko tokio panašaus neteko patirti. Visas personalas elgėsi, maloniai, mandagiai, pagarbiai ir t.t. Kažkokios apžiūros po gimdymo ant kėdės, palutės, kateteriai, o ir tai, kad palatose gulima ne po vieną ..... visa tai man yra naujiena.
Omrum
žodžių kaip supratau visos nesamonės viksta AK taip ir galvojau nei už ką ten negimdyčiau daugiau niekada schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif priežiurą baisine blink.gif
renatacka5
As pries 4men. gimdziau VGN ir viskas buvo thumbup.gif kai atvaziavau i ligonine tvarkingai apskuto,padare klizma tada leido issimaudyt duse apsirengiau ligonines naktinius ir nuvede i priimamaji ax.gif na o gimdymo palatoje neuzkliuvo aukstos lovos puikiai uzlipdavau ir nulipdavau...na bet pabreziu,vyras visada buvo salia clap.gif todel turbut ir neuzkliuvo lotuliukas.gif gimdziau pati be jokiu epiduru...daktaras ir akusere pasitaike geri tik labai grieztai ziurejo, kad nerekciau,nes aceit vaikui kenkia doh.gif ten reksniu nemegsta lotuliukas.gif lotuliukas.gif na o kai jau pagimdziau tai sutvarke apiprause ir nuveze i palata smile.gif vakare atejo daktaras paciupinejo pilva ir liepe nueit i tualeta...niekas manes neprause ir netepe jokiu zelionkiu ir panasiai tik liepe labiau save priziuret ir po kiekvieno apsilankymo tualete apsipraust ...patalus pati paprasiau ,kad pakeistu, o apziurejo tik pries isvaziuojant namo smile.gif na nieko nesiskundziu gal tik todel, nes po gimdymo gerai jauciausi ta pati vakara jau galejau vaiksciot nors buvo padaryta keletas siuliu doh.gif savimi ir vaiku galejau pati pasirupint ir kitu pagalbos nereikejo clap_1.gif aj dar pamirsau pasakyt ,kad vaika aprengiau savo atsiveztais rubeliais ir nieks nieko neaiskino ,kad negalima ar kazka panasaus ax.gif
Verdaina
As tai sita temele pasiskaiciau pries gimdyma, kad netiketumu isvengciau lotuliukas.gif lotuliukas.gif

O siaip tai nemaniau, kad tas pogimdyvinis laikotarpis dar sunkesnis uz gimdyma (skauda, del kirpimo ir siuvimo sedeti negali ir t.t.)...
Vanileee24
as gimdziau siauliu AGK..Nezinojau,kad po gomdymo niekas valgyt i palata neatnes..reikia eit paciai,palikus vaika viena pati palatoje,be prieziuros..kosmaras kazkox!!!!!!nezinojau ,kad duoda tokius sexovus naktinius ligonines,kur pasilenkus visa krutine matosi..savus naktinukus kiek turejau sutepiau teko naudotis ligonines.... bigsmile.gif geda buvo ir zmonems pasirodyt:))sakydavo oooo kokie sexy naktiniai doh.gif
septyntaske
Dekui, kad pasipasakojot 4u.gif
Man dar tik teks patirti visus siuos dalykus, tad geriau jau pasiruosiu bent moraliskai. Dabar atrodo, kad as ten juos uzdauzyciau jei taip elgiasi:mmm, bet matyt neber kada kai jau lelius beldziasi lauk
aurele
stebiuosituo ,ka rasot.gimdziau pries 10 metu Telsiuose,nieko panasaus nepatyriau.Palatos viengules.apsiprausti ejau i dusa,net nemaniau kad kas gali apiprausti,dave paluciu is kart po gymdymo.Buvau sukarpyta,o paskui susiuta,taciau neatsimenu jokiu zelionkiu ar jodo,turbut ju nebuvo.
Papildyta:
Beje,greit gimdysiu antra kudikeli.Ar dabar reikia apsiskusti? g.gif .Girdejau kad lyg ir nebereikia.Nenoreciau paragauti to valdisko atsipusio peiliuko unsure.gif
waterly
aga, mane irgi domina ar reik apsiskust pries gimdyma? g.gif
Forgete
QUOTE(waterly @ 2008 04 23, 12:14)
aga, mane irgi domina ar reik apsiskust pries gimdyma?  g.gif
*

Pries pat gimdyma su vyru dalyvavom KMUK pamokelej apie gimdyma, po to nuvede aprodyt gimdykla. Ten akuseres paklausiau ar reikia siais laikais apsiskusti, nes kiek ziurejau uzsienietisku video, visur mamos nesiskute. Na tai ta akusere sako - visada maloniau dirbti kai apskusta, bet jei nesiskusite, o teks kirpti ar cezari daryti, tai busit reikiamoj vietoj apskusta smile.gif Mane tai vyras nuzarino, pati jegu neturejau , tik veidrodi pasiemus nurodymus dalinau biggrin.gif
nakvisa
Nesuprantu kur jus cia matote ta problema. blink.gif As tai kaip skutausi taip ir skutuosi toliau ir dar skusiuosi... schmoll.gif man tai asmens higiena labai svarbu,beto sutaupysiu brangaus laiko sesutems. o jei staigiai prireiktu cezario... doh.gif
rrracka
Brangiosios besilaukiancios, apsiskuskit pacios, gimdziau 2 k. 2004 ir 2007, jei neapsiskutus - nuskuta, tai tikrai kaip nors vyro padedamos ar pacios, ar galu gale pas kosmetologe depiliacija pasidarykit, kai jau matysit, kad terminas i pabaiga. Nu as truputi paranojike ant tu svetimu britvu, o dar sanitares rankose... Nezinai, kaip bus, kaip pasiseks isgimdyt, daznai kerpa, po to siuva, o siuvimui butina nuskusta odele... Virsutine dalis nebutinai turi buti nuplikinta, tik jau ten zemai reiketu susitvarkyt, tai nebus nemalonumu nuvykus i ligonine... Sekmes visoms, ir paciu geriausiu ispudziu - juk vaziuosit i savo vaikelio gimimo svente mirksiukas.gif
MaNiaaKyTe
na man iki nestumo kokius pora meteliu reik palaukti, bet po tokiu istoriju net baisu darosi kad ir man taip nebutu blink.gif na aisku jau kai ateis tas laikas tai turbut bus nebesvarbu visos klizmos ir panasiai bet vistiek... doh.gif
Forgete
Gimdziau pries metus KMUK. Niekas po gimdymo neplove, gal todel kad neplysau. Palatoj dalino palas vietoj paketu. Siaip jeigu kyla uzdegimo gresme, tas palas butina detis, nes jas paskui sveria, skaiciuoja kiek isbego kraujo. Paketo turini apziuri tam kad ivertint kokios isskyros, ar jos neturi kvapo. Visa tai zinojau is gimdymo pamokeles, bet vistiek buvau nustebus kai palatos doktorka tokia grieztoka tiek is veido tiek is bendravimo, ileke, tik snai atvepe kelnaites pasilenke ir pauoste biggrin.gif Kateteri ivede pries stumima, jokio skausmo ar diskomforto nejauciau, nors labai priesinaus biggrin.gif
Monaving
as cezari planini turejau su antru, nuvaziavau nusiskutus, ale perskuto, sake tipo taip higieniskiau g.gif man tai kas, kad tik maziau pavoju butu, o kai kateteri ivedinejo, tai nejauciau, gi jau nejautra veike, va kai iseminejo tai nepatiko, aj ir dar kai reikejo is pooperacines pervezant i palata i vezima isirioglint, ciut nenudribau ir kol veze ziauriai pilva skaudejo kiekviena karta pakratant doh.gif
o pirma kai gimdziau, tai siurprizu buvo daug doh.gif ir skutimas, ir klizma, o po 18 val gimdymo vistiek pries stumiant gavo paklodes keist ax.gif ir arbatinukai bjaurybes nepatiko, palatoje 2*2 metru gulejome 4ios doh.gif vyro neleido, karantinas buvo atseit, slauges slykscios buvo, elgesi arogantiskiau nei ligonines vyr gydytojas doh.gif oj dar ir studencioku turejau, atejo gydytojas apziuret kas per padetis, gimdau ar ne, sukiso ranka iki alkunes, gal pusvalandi visko klausinejo, papus paminke, o jam uz nugaros stovejo gal 5 studenciokai mano metu doh.gif ale dzin buvo, labai jau baisu viskas ir taip buvo doh.gif zodziu, buvo nelabai, ale jau beveik 15 metu praejo, dzin pasimirso tie dalykai, tik skausmas nepasimirso nei gimdymo, nei siuvimo doh.gif
agurčikas
QUOTE(rrracka @ 2008 04 23, 15:21)
Brangiosios besilaukiancios, apsiskuskit pacios, gimdziau 2 k. 2004 ir 2007, jei neapsiskutus - nuskuta, tai tikrai kaip nors vyro padedamos ar pacios, ar galu gale pas kosmetologe depiliacija pasidarykit, kai jau matysit, kad terminas i pabaiga. Nu as truputi paranojike ant tu svetimu britvu, o dar sanitares rankose... Nezinai, kaip bus, kaip pasiseks isgimdyt, daznai kerpa, po to siuva, o siuvimui butina nuskusta odele... Virsutine dalis nebutinai turi buti nuplikinta, tik jau ten zemai reiketu susitvarkyt, tai nebus nemalonumu nuvykus i ligonine... Sekmes visoms, ir paciu geriausiu ispudziu - juk vaziuosit i savo vaikelio gimimo svente mirksiukas.gif
*

Gimdžiau ir aš du kartus, 2002 ir 2004, niekas neskuto. Tik paklausė ar nuskusti, pasakiau, kad ne. Tuo viskas ir baigėsi. ir tikrai, ten žemai, nebuvo plika blush2.gif Matyt, kaip kur papuoli smile.gif

O šiaip tai dar noriu paklausti, kaip yra susijęs skutimas su cezariu? Juk cezarį kai daro, tai pjūvis būna ant pilvo? Paaiškinkit man, prašau g.gif
Forgete
QUOTE(agurčikas @ 2008 04 24, 11:20)
Gimdžiau ir aš du kartus, 2002 ir 2004, niekas neskuto. Tik paklausė ar nuskusti, pasakiau, kad ne. Tuo viskas ir baigėsi. ir tikrai, ten žemai, nebuvo plika  blush2.gif Matyt, kaip kur papuoli  smile.gif

O šiaip tai dar noriu paklausti, kaip yra susijęs skutimas su cezariu? Juk cezarį kai daro, tai pjūvis būna ant pilvo? Paaiškinkit man, prašau  g.gif
*

Nea pjuvis buna pacioj apacioj ties bikinio juosta, ten jau reik apskust.
agurčikas
QUOTE(Forgete @ 2008 04 24, 10:38)
Nea pjuvis buna pacioj apacioj ties bikinio juosta, ten jau reik apskust.
*

Ačiū, dabar žinosiu. Galvojau, kad pjūvis daromas aukščiau blush2.gif
Forgete
QUOTE(agurčikas @ 2008 04 24, 12:50)
Ačiū, dabar žinosiu. Galvojau, kad pjūvis daromas aukščiau blush2.gif
*

Skaciau kad kai skubiai turi daryt, tai rezia isilgai pilva. Bet cia senokoj knygoj, gal nebepjauna taip baisiai siais laikais.
gagrate
Kai gimdziau pirma zynojau daug,ir kad reikia vienkartinius iklotus tureti po gimdymo ir tepaliuku visokiu sau ir vaikui ,net fena liepe pasiimti,jei plysciau tai su juo man siules atseit dziovins,pasiemiau,bet man tai pasirode kazkokia nesamone biggrin.gif
Tik kai palatoj papludau kraujais tai taip niekas ir nepakeite patalu ir naktiniu,isgulejau visa kruvina iki ryto,kol daejo,kad paciai reikia prasyti ir reikalauti ,kad viska pakeistu,o budincios slauges kazkaip nesusiprato doh.gif
brasta
QUOTE(daluzenik @ 2008 01 15, 00:31)
Po pirmo gimdymo buvo labai keista, kai prause seseles is arbatinuko virintu vandeniu krutis pries maitinima, arba lovose ant basonu gulincias prausdavo kalio permanganato tirpalu.
Tai aisku buvo seniai dabar viskas kitaip cia pries 14 metu. blush2.gif
*

Jokubo ligoninej tai seniau dar ir krutis zaluma po gimdymo vis tepliodavo. Kaip mes susinervindavom tarpdury ta papu dazytoja isvyde... vaikuciu visos lupytes po maitinimu budavo slyksciai zalios...
O gimdyt atvaziavus dar ir nagus jodu aptepliodavo...

QUOTE(Vanileee24 @ 2008 04 08, 20:55)
as gimdziau siauliu AGK..Nezinojau,kad po gomdymo niekas valgyt i palata neatnes..reikia eit paciai,palikus vaika viena pati palatoje,be prieziuros..kosmaras kazkox!!!!!!
*

VGN tai valgyt nese, bet, pasirodo, gimdyt vaziuojant dar reikejo ir puodeli bei irankius atsivezti...

inevas
4u.gif Na kaip man reikejo gimdyti tai buvo 1999m. ir tai buvo mano pirmas neštumas, tai aš nuvažiavau nesiskutusi blush2.gif . Tai buvau pakraupusi, priėmime budėjusi sanitare kaip pradejo ant manes rekti, kad neapsiskutusi ir dar net savo peiliuku neatsivežiau doh.gif , tai kaip ji mane skuto tai man baimes buvo pilnos kelnės, nes bijojau kad mano grožybiu lotuliukas.gif nesupjaustytu doh.gif . Tai dabar jau trečia gimdysiu nestuke.gif , nors nieko nematau, bet vistiek apsiskutu ax.gif tongue.gif .
Skaičiau ten viena mamytė rašo apie depiliacija doh.gif , nu nu, norėčiau pamatyti ta vaizda kaip jau prieš gala eina depiliuotis biggrin.gif , kažin pas kosmetologe kedeje nepagimdo g.gif lotuliukas.gif .
gagrate
Manau paciai apsiskusti beveik neimanoma,tam yra vyrai,kurie tai gali padaryti be problemu blush2.gif
M.A.M.A
Didelių netikėtumų nebuvo, nes buvau prisirankiojusi informacijos apie gimdymą, pažiūrėjusi filmuotos medžiagos, lankiusis gimdykloje ir netgi mačiusi ten klykaujančias gimdyves doh.gif Ir su vyru ruošėmės motinystės mokykloje, tad didelio šoko nebuvo.

Vis dėlto buvo vienas nemalonus netikėtumas. Buvau nusprendusi jokių studenčiokų į savo gimdymą neįsileisti schmoll.gif Bet kai priėmimo skyriuje reikėjo užpildyti dokumentus, tai punktas su studenčiokais buvo suformuluotas taip gudriai, kad jeigu būčiau neleidusi studenčiokių, gimdyme negalėtų dalyvauti ir vaikų gydytojas doh.gif Žodžiu, viskas buvo suplakta į krūvą blink.gif Nebuvo kada ginčytis, nes atvažiavau su septyniais cm ir greitai progresuojančia gimdymo veikla, tad visas priėmimo skyrius apie mane jau šoko pasiutpolkę, kad nepagimdyčiau nepasiekusi gimdyklos biggrin.gif Todėl mano gimdyme dalyvavo dvi studenčiokės. Tam buvau visiškai nepasirengusi, bet tuo momentu buvo giliai dzin. Nors kai dabar pagalvoju - negražu taip elgtis gimdyvių atžvilgiu schmoll.gif

Dar niekas nebuvo įspėjęs, kad užlipus ant stalo prieš išstūmimą man ant tarpukojo šliūkštels kažkokio dezinfekuojančio skysčio, tikriausiai spirito. Brrrr...

Nesitikėjau, kad po gimdymo jausiuos taip prastai, kad negalėsiu paeiti unsure.gif Vyrui teko naktį važiuoti į budinčią vaistinę man hematogeno, ir tuo pačiu baisiai suerzinti miegančius priėmimo skyriaus medikus, besiblaškydamas pirmyn atgal ir žadindamas biggrin.gif

Žinojau, kad po gimdymo smarkiai kraujuosiu, buvau tam pasirengusi. Bet tikrai nesitikėjau, kad iš manęs kris kumščio dydžio kraujo krešuliai, primenantys mėsos gabalus blink.gif Labai išsigandau, kai pamačiau, bet gydytojai nuramino kad viskas gerai.

O depiliaciją buvau pati pasidariusi su veidrodėliu. Net nestuke.gif negalėjau vaikščioti apžėlusi, man tai būtų didelis diskomfortas. Nepratusi aš taip. Todėl prisižiūrėjau iki pat gimdymo ax.gif
raudona26
Man dydziausias sokas buvo kai pirmaji gimdziau,kai siuvo mano suplysusi klitori ir aplink ji,tai nepamirsiu niekad tokio skausmo blink.gif verysad.gif ,niekam nelinkeciau schmoll.gif tokio malonumo!Ir kai antraji gimdziau taip buvau issigandus,nes vel plysau per tuos randus,tai akuserei pasakaiu,kad ant gyvos siuvo pirma kart,tai suleido nuskausminamuju ir nieko nejutau.Bet dabar laukiuosi treciojo ir dar Airijoje,tai kaip cia reiks angliskai pasakyt,net neisivaizduoju verysad.gif !
Versmė
Buvau visiškai nepasiruošusi, kad man darys CP. Per kelias h su ta mintim su susitaikiau, bet tada kitas netikėtumas - vyrui dalyvauti neleidžiama. Nors ir medicininę aprangą turėjo.
O kai jau operacijai ruošė, tai bjauriausia, kad rankas pririšo, lyg nukryžiuotąją doh.gif
inevas
QUOTE(xskix @ 2008 04 28, 23:18)
Buvau visiškai nepasiruošusi, kad man darys CP. Per kelias h su ta mintim su susitaikiau, bet tada kitas netikėtumas - vyrui dalyvauti neleidžiama. Nors ir medicininę aprangą turėjo.
O kai jau operacijai ruošė, tai bjauriausia, kad rankas pririšo, lyg nukryžiuotąją doh.gif
*

schmoll.gif g.gif varkšė, bet kam tas rankas rišo?
Volsebnica
tikrai buvau daug prisiskaicius ir labai dug ko zinojau,
1. Nezinojau kad bus ivestas kateteris iskart po gimdymo,
kad turiu butinai tai padaryt iskart, bet iskart ir iseme!
2. Nezinojau to, kad kad bus tokios baisios nepatogios lovos, nes matrasai buvo 1cm storio, nuo kuriu atsirado labai daug melyniu ant kuno, (nes buvo padaryta is geleziniu pagaliu su dideliais tarpais ) ir ta mano sikna atsiprasant uz,,, tiesiai listavo tarp tu geleziu...
3. Nepasake kad ateis daktare ir taip baisiai ciupynes pilva
4. Neatejo nei viena sesele ir nepaaiskino nic nieko apie naujagimi!
5. Nezinojau to, kad neuzsirakina dusai ir tualetuose nenusileidzia vanduo lotuliukas.gif
6. o visa kita buvo gerai, zodziu is kitos puses patenkinta! nes greit pagimdziau
Laura_online
Kad kazkas labai nustebintu tikrai nebuvo ...kai pirma karta tai siaip juk nieko nezinai, nei kaip ten skauda, nei kaip ten buna....bet cia naturalu smile.gif
paulapaula
[quote=inevas,2008 04 26, 09:11]
4u.gif Na kaip man reikejo gimdyti tai buvo 1999m. ir tai buvo mano pirmas neštumas, tai aš nuvažiavau nesiskutusi blush2.gif . Tai buvau pakraupusi, priėmime budėjusi sanitare kaip pradejo ant manes rekti, kad neapsiskutusi ir dar net savo peiliuku neatsivežiau doh.gif , tai kaip ji mane skuto tai man baimes buvo pilnos kelnės, nes bijojau kad mano grožybiu lotuliukas.gif nesupjaustytu doh.gif . Tai dabar jau trečia gimdysiu nestuke.gif , nors nieko nematau, bet vistiek apsiskutu ax.gif tongue.gif .
lotuliukas.gif ,as irgi gimdziau 1996m,tai lygiai tas pats,apreke,ir kibo i darba doh.gif ,o as kaip su pilnom kelnem,taip nemalonu doh.gif ,tai kai 2006m vaziavau gimdyt antro,buvau susitvarkius visa juodai,susitvarkiau,"ten",nuejau pasidariau pedikiura,nes kazkaip labai su...nai buvau pasijutus pries desimtmeti blush2.gif
ruda lape
Ne, nu skaitau ir baisu. Bliamba, kada tie mūsų daktarėliai ir seserėlės pradės su pacientais normaliai elgtis. žino, kad esi tokioj situacijoj, kur nebe labai gali iš ko rinktis ir tuo naudojasi, mane tai siutas ima bash.gif O dar ta nepagarba, tai visai, taip lyg gimdyvės specialiai augintūsi prieš važiuodamos mišką..... doh.gif
shimmer
QUOTE(inevas @ 2008 04 26, 09:11)
4u.gif Na kaip man reikejo gimdyti tai buvo 1999m. ir tai buvo mano pirmas neštumas, tai aš nuvažiavau nesiskutusi blush2.gif . Tai buvau pakraupusi, priėmime  budėjusi sanitare kaip pradejo ant manes rekti, kad neapsiskutusi ir dar net savo peiliuku neatsivežiau doh.gif , tai kaip ji mane skuto tai man baimes buvo pilnos kelnės, nes bijojau kad mano grožybiu  lotuliukas.gif nesupjaustytu  doh.gif . Tai dabar jau trečia gimdysiu nestuke.gif , nors nieko nematau, bet vistiek apsiskutu  ax.gif  tongue.gif .
Skaičiau ten viena mamytė rašo apie depiliacija doh.gif , nu nu, norėčiau pamatyti ta vaizda kaip jau prieš gala eina depiliuotis biggrin.gif , kažin pas kosmetologe kedeje nepagimdo  g.gif  lotuliukas.gif .
*

Pirma karta girdziu blink.gif prie 2 metus KMUK tai man net pasake, kad dabar jau gimdyviu nieks nedepiliuoja, ir nebutina netgi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Žirklutės @ 2008 04 28, 22:18)
*

Kai daro CP neleidzia niekam dalyvauti-gali tik pro langeli ziureti.
O ranku siaip nesurisa-tik jas pririsa-kad lasetu vaistukai ax.gif
wizardry
Sakykit, o ta kateteri i slapimo pusle visom privalomai iveda ar tim tom po cp? g.gif
mamela
QUOTE(wizardry @ 2008 07 30, 15:22)
Sakykit, o ta kateteri i slapimo pusle visom privalomai iveda ar tim tom po cp? g.gif
*

po gimdymo visom. Bent jau man po abiejų gimdymų tai įvedinėjo.
Tija
QUOTE(mamela @ 2008 07 30, 14:44)
*

Man pasakė, jeigu pati nepadarysiu, tada įves, kadangi greit padariau, tai nieks ir neįvedinėjo.

O šiaip jokių netikėtumų nebuvo. Nors buvo pirmas vaikas, bet greitai ir be komplikacijų, tai prisiminimai labai geri. Gimdyčiau ir gimdyčiau biggrin.gif
Jasper
QUOTE(mamela @ 2008 07 30, 15:44)
*

Labas vakaras
Jei kateteris buvo įvestas jums, nekalbėkite apie visas likusias. Man nei prieš, nei per, nei po gimdymo kateterio šlapimo pūslėje nebuvo. 4u.gif
Maliku
QUOTE(mamela @ 2008 07 30, 15:44)
*

Man taip pat neįvedinėjo kateterio. Žiūrėsim kaip bus per antrą gimdymą, kuris visai čia pat.... blink.gif
wizardry
QUOTE(trudeme @ 2008 07 30, 21:06)
Labas vakaras
Jei kateteris buvo įvestas jums, nekalbėkite apie visas likusias. Man nei prieš, nei per, nei po gimdymo kateterio šlapimo pūslėje nebuvo.  4u.gif
*

aciu 4u.gif jau ramiau. ir be kateterio dabar visokiu baimiu pilna ax.gif
SD
Nebijokit jūs taip to kateterio smile.gif Nėra skausmingas jo įvedimas/išėmimas - na, neplosit katučių iš laimės, bet ir ašara nenuriedės, pažadu tongue.gif Neįsikalbėkit nereikalingų baimių 4u.gif
grazina37
QUOTE(mamela @ 2008 07 30, 14:44)
*

na nezinau man ne karto jo neivedinejo,gal veda tik po cezariu ,kurios negali atsikelti ir i wc nueiti ,nesuprantu kam taip zmones gazdinti tokiom nesamonem unsure.gif
Ausrioke
man mama sake,kad po gimdymo pilvo oda kuri laika buna nejautri.vat sito niekur nesu girdejus.turbut pagimdzius dar daug staigmenu laukia unsure.gif
supermegeja
QUOTE(trudeme @ 2008 07 30, 20:06)
Labas vakaras
Jei kateteris buvo įvestas jums, nekalbėkite apie visas likusias. Man nei prieš, nei per, nei po gimdymo kateterio šlapimo pūslėje nebuvo.  4u.gif
*

Galiu pasakyti, kateteri iveda tik toms kurioms daro cezario pjuvi, nes visa para negalima keltis, ir nereikia cia del kazko gincytis.
Jasper
QUOTE(supermegeja @ 2008 07 31, 22:08)
Galiu pasakyti, kateteri iveda tik toms kurioms daro cezario pjuvi, nes visa para negalima keltis, ir nereikia cia del kazko gincytis.
*

Labas vakaras
1. Jei moteriai buvo taikyta intubacinė nejautra, galima keltis jau praėjus 2 val po operacijos (priklauso nuo moters savijautos). Jei moteriai buvo taikyta spinalinė nejautra, rekomenduojama keltis po 12 valandų.
2. Tiesa. Kateteris į šlapimo pūslę įvedamas dažniausiai po cezario pjūvio (moteris dažniausiai silpnai jaučiasi po operacijos, stebima diurezė (išsiskiriančio šlapimo kiekis), taip pat priklauso nuo taikytos nejautros). Kartais kateteris į šlapimo pūslę įvedamas ir gimdymo metu, po gimdymo - jei moteris negali pasišlapinti, o perpildyta šlapimo pūslė trukdo progresuoti gimdymui arba (po gimdymo) trukdo trauktis gimdai.
3. IR SVARBIAUSIAS - mamytės, nebijokit. Kaip sako gyd. Šemeta - svarbu, kad gražiai įsivaizduotumėt patį gimdymą, tai viskas ir vyks pagal jūsų "numatytą" planą 4u.gif Mažiau gąsdinkitės. Gimdymas tikrai nėra toks baisus, kaip apie jį šneka.
burbuliukas:)
Del apsisio...jimo. Geda buvo, bet ka daryt, kai tiek laseliniu suleido. doh.gif
Emilmama
siaip tai is tikruju kateteris ivedamas dar pries cp, kad per operacija nebutu jokiu staigmenu ant stalo ir butu sterilu smile.gif o siaip procedura nelb maloni bet ir neskausminga cool.gif o beje po operacijos ir narkozes iskart negalima keltis tai todel ir tenka tokias proceduras atlikinet blush2.gif
Nuke1
QUOTE(trudeme @ 2008 07 30, 20:06)
Labas vakaras
*

drinks_cheers.gif Ir man ne schmoll.gif
jaringiux
O man kazkodel buvo labai netiketa - kad taip sunku stumti blink.gif . aisku, gal cia tik man taip, nes as ir plysau labai bestumdama...
Ausrioke
man tai viskas buvo netiketa galima sakyt.kad taip sunku stumt,kad tokie skausmingi saremiai...daugiau negimdyciau schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.