Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lipdymas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Vika 12
QUOTE(*MAGIC* @ 2010 04 08, 23:36)
Na šiaip aš neskirstau priemonių į geras ir blogas. Aš vartoju tokį 'terminą'- netinkamai pasirinktas.
O kokią apyrankę planuojate daryti? vientisą, ar iš veriamų komponentų?
Jei vientisą, užmaunamą, tai tikrai nelabai įsivaizduoju tokios iš ore džiūvančios masės (per trapu)
Na, o jei ketinate lipint kažkokias detales, kurias paskui versite ant elastingos 'gumelės' ar darysite suvertą susegamą, tai galima panaudot ir ore džiūvantį. Tik turėkite galvoje, kad išdžiūvęs lipdinys bus 'porėtas' , ta prasme neatsparus drėgmei, sugeriantis vandenį, klijus, skystesnį laką. Taigi prieš klijuojant/dekupažuojant reiktų padengt laku, ar akriliniais dažais, kad susidarytų apsauginis sluoksnis.
O dėl konkretaus modelino pasirinkimo, tai čia kaip ir sudėtinga patart. Mat jų yra įvairiausių gamintojų, ir jie visi tarpusavyje kažkuo skiriasi. Aš pati toli gražu nesu išbandžiusi visų siūlomų. O ieškoti , tai patarčiau rankdarbių reikmenų, dailės reikmenų parduotuvėse, ir atidžiai skaityti tekstus ant pakuočių, klausinėti pardavėjų apie ore džiūvančių modelinų sąvybes- koks atsparumas, ar tinka aksesuarams, kokio kietumo būna pilnai sukietėję ir panašiai (pvz. yra skirtų lipdyti trapioms gėlėms, jie išdžiūvę lieka šiek tiek lankstūs, yra skirtų popieriaus darbams- atvirukams ir panašiai, tie bus beprotiškai lengvi, bet ir šiek tiek 'guminės' struktūros, sunkiai suvaldomi, yra panašių savo tekstūra į medį, ar drobę, yra net pusiau p[eršviečiamų- skirtų žvakidžių lipdymui...)
O tie plačiausiai siūlomi pigiausi "Jovi" ar "Das" (jų būna net eiliniuose prekybos centruose) irgi gali būti panaudojami, tik aš asmeniškai jų nesirenku, nes "Jovi" man nepakeliamai 'kvepia' ir šiaip, turiu savo favoritų, kuriuos atsirinkau bandydama. Bet tai čia nėra vienareikšmiško patarimo. Taip sakant skonio dalykas:)
Tiesiog jūs žinote kokių sąvybių jums reikia, tai ir skaitykite prekių aprašymus ir atidžiai rinkitės. Tiesiog nenoriu nurodyt konkrečių produktų, nes galbūt jūs rasite ir pasirinksite visai ką kitą ir daug tinkamesnį savo konkrečiam darbui.
*

Sveiki, smile.gif
Labai ačiū už tokį išsamų atsakymą mirksiukas.gif
Visgi aš turbūt rinksiuosi tą kepamąjį, jis man būtų regis priimtiniausias gaminant papuošalus ax.gif Gerai, kad pasakėte kokių būna, nepirksiu dabar pirmojo pasitaikiusio, o dabar gerai analizuosiu gale esančius aprašymus. Nors nesu bandžiusi kepti modelino, bet visada būna pirmas kartas mirksiukas.gif thumbup.gif
*MAGIC*
Tai į sveikatą smile.gif , kad tik padėtų.
O apie polimerines (kepamas) lipdymo mases diskutuojame čia "polimerinis modelinas"
Vika 12
QUOTE(*MAGIC* @ 2010 04 09, 19:58)
Tai į sveikatą smile.gif , kad tik padėtų.
O apie polimerines (kepamas) lipdymo mases diskutuojame čia "polimerinis modelinas"
*

Sveiki dar kartą smile.gif
Aš va už kokių 10 minučių išvažiuoju, ir užvažiuosiu modelino.
Todėl dar kartą noriu perklausti ax.gif 4u.gif Jeigu aš nupirksiu ore džiūstanti tai jis neatsparus bus vandieniui? Man jį reikės ir lakuoti ir dažyti, nes darysiu sages, ir auksarus g.gif blush2.gif ax.gif smile.gif
*MAGIC*
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 12, 16:31)
Sveiki dar kartą  smile.gif
Aš va už kokių 10 minučių išvažiuoju, ir užvažiuosiu modelino.
Todėl  dar kartą noriu perklausti  ax.gif  4u.gif  Jeigu aš nupirksiu ore džiūstanti tai jis neatsparus bus vandieniui? Man jį reikės ir lakuoti ir dažyti, nes darysiu sages, ir auksarus g.gif  blush2.gif  ax.gif  smile.gif
*

Taip- ore džiūvantis bus neatsparus, jei tik išdžiūvęs, bet niekuo nedengtas.
Na panašiai, kaip neglazūruotas molis koks- porėtas.
Lakuoti būtina, jei nesinori baimintis dėl bet kokios drėgmės ar ten kokio purškiančio lietučio. Bet tai, jei ten dekupažuosit, tai vistiek paviršių lakuosit. Tik va kaip ten priklijuot, tai nežinau, reik bandyt- jei klijai skystesni, gali gertis ir prastai prilips. Ta prasme galima prieš klijuojant tiesiog kokį sluoksnį klijų palikt taip išdžiūt, nieko neklijuojant, kad "užsidarytų" tos poros, sumažėtų sugeriamumas. Tik prieš kažką klijuojant dar reiktų pašlifuot, su švitriniu popierium išlygint paviršių, nes lipdant sudėtingoka išgaut idealų lygumą.
MergickaN
Gal kuri nors mamyte gali padeti man reik taupykliu krikstynom. Gal kas galite pagaminti ax.gif ? Parasykit i az.
Vika 12
Aš nusipirkau ore stingstantį nes kepamųjų nebuvo schmoll.gif ax.gif
Kaip jus juos patartumėte džiovinti? T.y kiek laiko?
Man modelinas reikalingas aksesuarams daryti. Kiek laiko maždaug reikėtų džiovinti? Nes pirmą kartą padariau didelę klaidą, norėdama greičiau išdžiovinti doh.gif
Atidela
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 26, 20:51)
Aš nusipirkau ore stingstantį nes kepamųjų nebuvo  schmoll.gif  ax.gif
Kaip jus juos patartumėte džiovinti? T.y kiek laiko?
Man modelinas reikalingas aksesuarams daryti. Kiek laiko maždaug reikėtų džiovinti? Nes pirmą kartą padariau didelę klaidą, norėdama greičiau išdžiovinti  doh.gif
*

man tas kur ore dziustantis tai nesamone sad.gif
arba as liewa bandziau arba kazka ne tiap darau arba siaip nesamone ir tiek smile.gif
bet jis laaabai greit dziusta ir darbeliai buna tokie suskilineje, susirauksleje unsure.gif
Vika 12
QUOTE(Atidela @ 2010 04 26, 22:35)
man tas kur ore dziustantis tai nesamone sad.gif
arba as liewa bandziau arba kazka ne tiap darau arba siaip nesamone ir tiek smile.gif
bet jis laaabai greit dziusta ir darbeliai buna tokie suskilineje, susirauksleje  unsure.gif
*

Va būtent , pagrindas buvo suskilinėjęs ir nelygus.. doh.gif
*MAGIC*
QUOTE(Vika 12 @ 2010 04 26, 22:39)
Va būtent  , pagrindas buvo suskilinėjęs ir nelygus.. doh.gif
*

Lipdant iš ore džiūvančio, galima rankas drėkint, kad palengvint formavimą, lyginimą, tik nepadaugint. O džiūvimo laikas priklauso nuo lipdinio dydžio, storio, aplinkos temperatūros, oro drėgnumo ir panašiai (gali džiūti tarkim nuo 12 val. iki kelių parų)
O pilnai išdžiūvusius lipdinius galima šlifuoti su švitriniu popierium, kad išgauti idealiai lygų paviršių.
Vika 12
QUOTE(*MAGIC* @ 2010 04 27, 00:25)
Lipdant iš ore džiūvančio, galima rankas drėkint, kad palengvint formavimą, lyginimą, tik nepadaugint. O džiūvimo laikas priklauso nuo lipdinio dydžio, storio, aplinkos temperatūros, oro drėgnumo ir panašiai (gali džiūti tarkim nuo 12 val. iki kelių parų)
O pilnai išdžiūvusius lipdinius galima šlifuoti su švitriniu popierium, kad išgauti idealiai lygų paviršių.
*

NA pasirodo reikia ilgai džiovinti. ax.gif 4u.gif
Ačiū už patarimus mirksiukas.gif 4u.gif
inetule22
sveikos, jungiuosi prie jusu burio 4u.gif

tai keletas mano lipdiniu is ore stingstancio modelino. gaila tik su juo neimanoma nulipdyti smulkiu detaliu. bet siam reikalui neseniai radau kazkokios keramikines mases, tai ji tokia labai minksta ir galima lipdyti smulkmenas - tai jau vienas lipdinukas dziusta, tik man ji kelia truputi abejoniu, nes jos tekstura visai kitokia nei modelino. gal kas turejot tokia?

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Vika 12
QUOTE(inetule22 @ 2010 05 02, 10:30)
sveikos, jungiuosi prie jusu burio 4u.gif

tai keletas mano lipdiniu is ore stingstancio modelino. gaila tik su juo neimanoma nulipdyti smulkiu detaliu. bet siam reikalui neseniai radau kazkokios keramikines mases, tai ji tokia labai minksta ir galima lipdyti smulkmenas - tai jau vienas lipdinukas dziusta, tik man ji kelia truputi abejoniu, nes jos tekstura visai kitokia nei modelino. gal kas turejot tokia?
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
*

Kokie gražūs jūsų darbai thumbup.gif wub.gif
Aš nusipirkau modeliną - ore džiūstantį . Na ir bandžiau gaminti papuošalus, ir ką? Viskas keliavo į šiukšlių dėžę. 4u.gif blush2.gif doh.gif
Dar toli gražu, neperpratau modelino..
Koks jūsų modelinas? Kepamasis ar džiūstantis? ax.gif
*MAGIC*
QUOTE(inetule22 @ 2010 05 02, 10:30)
gal kas turejot tokia?
*

Mano šiai dienai mėgstamiausios ore džiūvančios lipdymo masės šios:

user posted image

user posted image

user posted image

dar turiu šias, tik dar nežinau ar jos taps favoritėmis:

user posted image

user posted image

Visos jos tarpusavyje kažkuo skiriasi (sąvybėmis, tekstūra ir pan.), bet pagrindiniai lipdymo principai ir pagrindinės sąvybės tos pačios.
inetule22
QUOTE(Vika 12 @ 2010 05 04, 15:27)
Kokie gražūs jūsų darbai  thumbup.gif  wub.gif
Aš nusipirkau modeliną - ore džiūstantį . Na ir bandžiau gaminti papuošalus, ir ką? Viskas keliavo į šiukšlių dėžę.  4u.gif  blush2.gif  doh.gif
Dar toli gražu, neperpratau modelino..
Koks jūsų modelinas? Kepamasis ar džiūstantis?  ax.gif
*

aciu labai ax.gif na as dar tik pradedancioji, darau visokius puodelius, vazas, bet ateityje noreciau ismokti nulipdyti visokias figuras ir pan rolleyes.gif

o kodel papuosalus nesiseke daryti?

as naudoju ore dziustanti modelina, kepamo dar nebandziau. dazniausiai naudoju DAS modelina, na ir dabar isigyjau tos keramikines mases, JOVI firmos smile.gif
Vika 12
QUOTE(inetule22 @ 2010 05 05, 10:38)
aciu labai  ax.gif na as dar tik pradedancioji, darau visokius puodelius, vazas, bet ateityje noreciau ismokti nulipdyti visokias figuras ir pan  rolleyes.gif

o kodel papuosalus nesiseke daryti?

as naudoju ore dziustanti modelina, kepamo dar nebandziau. dazniausiai naudoju DAS modelina, na ir dabar isigyjau tos keramikines mases, JOVI firmos  smile.gif
*

Aš tai pat esu naujokė, bet jūsų darbai nuostabūs, o mano keliavo į šiukšlių dėžę.
Blogai tas, kad liko visi pirštų anspaudai, poto sudžiuvo taip lyg būtų sušalę.. Aš norėčiau papuošalus gražinti dekupažu, bet neišeina man su tuo modelinu.. doh.gif
O kiek laiko džiūsta jūsų dirbiniai?
inetule22
QUOTE(Vika 12 @ 2010 05 05, 15:48)
Aš tai pat esu naujokė, bet jūsų darbai nuostabūs, o mano keliavo į šiukšlių dėžę.
Blogai tas, kad liko visi pirštų anspaudai, poto sudžiuvo taip lyg būtų sušalę.. Aš norėčiau papuošalus gražinti dekupažu, bet neišeina man su tuo modelinu.. doh.gif
O kiek laiko džiūsta jūsų dirbiniai?
*

pirstu anspaudu nebandet siek tiek pasveisti su svitriniu popieriumi?

ir apskritai gal jums papuole koks pasenes modelinas, pameginkit kita nusipirkti ir bandykit toliau mirksiukas.gif

mano lipdiniai dziusta apie 1-2 dienas smile.gif
Vika 12
QUOTE(inetule22 @ 2010 05 05, 18:54)
pirstu anspaudu nebandet siek tiek pasveisti su svitriniu popieriumi?

ir apskritai gal jums papuole koks pasenes modelinas, pameginkit kita nusipirkti ir bandykit toliau  mirksiukas.gif

mano lipdiniai dziusta apie 1-2 dienas  smile.gif
*

Nebandžiau ax.gif Bet būtinai pabandysiu 4u.gif
Dėl modelino , pirkau senukų kanceliarijoje. ax.gif
sabija
Mergaites, esu tikra, kad esate dare savo vaiku rankyciu, kojyciu atspaudus modeline, noriu paklausti, kokios firmos naudoti geriausia, kur ji pirkti? Nusipirkau ore stingstancio-JOVI-, tai jis man toks kietas, savo panelei kojyte ispausti vos eina, noreciau, kad ryskiau iseitu, kad jis minkstesnis butu... Gal ka patari galite? Prasau i az 4u.gif
špingaletka
O su kuo jums geriausiai sekasi spalvinti modeliną, nusipirkau aliejinių dažų, bet man nepatinka jų nevientisumas, kaip manot, ar galiu bandyti dažyti su guašu, o paskui kai uždžius užlakuoti? Žinau, kad geriausiai tam tinka akriliniai dazai, bet niekur nerandu jų pirkti, kad būtų tutelese. doh.gif
*MAGIC*
QUOTE(špingaletka @ 2010 07 14, 12:39)
O su kuo jums geriausiai sekasi spalvinti modeliną, nusipirkau aliejinių dažų, bet man nepatinka jų nevientisumas, kaip manot, ar galiu bandyti dažyti su guašu, o paskui kai uždžius užlakuoti? Žinau, kad geriausiai tam tinka akriliniai dazai, bet niekur nerandu jų pirkti, kad būtų tutelese.  doh.gif
*

tinka ir guašas. O tūbelėse akrilinių dažų tikrai yra dailės reikmenimis prekiaujančiose parduotuvėse.
Gusty.
Sveikos, as jau senokai lipdau is polimerinio molio. Gaunasi sauniai, einu per google's forumus ir ieskau ka nusikopinti ir nulipdyti. Aisku ir pati kuriu. smile.gif kas turi padariusios graziu papuosaly ikelkit fotkiu. Pasidalinkit patirtim.
kermint
SVEIKUTES! smile.gif smile.gif smile.gif

TURIU NEREIKALINGO MODELINO! smile.gif

KELI PRAPAKUOTI ,BET KITI NE wink.gif

NEMAZAI SPALVU TIK 25LT! smile.gif

KAUNAS,I AZ!

http://public.fotki.com/kermintas/
aleska
sveikos kas zinot kaip dirbti su extra light modelinu.. galvojau nulipdysiu kokiu burbuliuku panaudosiu prie veltinio karoliu... ne velnio... trupa nelinksta...nezinau... ir pikta ir pinigu gaila pirkau is sena nauja apie 20 lt... manau turetu but kokybiskas tik matyt as dirbt nemoku, patarkit smile.gif
jrgt
labas,
isparduodu savo fimo modelino sandeliuka. galiu parduoti ir replytes ir sidabrinius ir net tik uzkabukus auskaram.esu vilniuje. jei ka domina az.
evers
4u.gif sveikos tikiuosi kad klausiu tinkamoj temoj...sunus užsimanė kanors palipdinėt,koki modelina rinktis..gal kam nebereikia parduotumet pigiau...siulykit iaz... 4u.gif
Krabytee
Sveiki 4u.gif
Noriu pasiulyti, Jums, platu FIMO modelino asortimenta, labai patraukliomis kainomis thumbup.gif
user posted image
FIMO Classic, Soft, Effect kaina 5.5lt +siuntimo islaidos jei reiks siust.
Visas spalvytes, kurias turiu Vilniuje, rasite cia http://public.fotki.com/krabytee/fimo-modelinas/?show=all
Veliau bus galimybe isigyti ir irankiu,skirtu darbui su modelinu..

Uzsakymeliu lauksiu siuo adresu fimulka@inbox.lt
Visiems geros dienos ir sekmes kuryboje oro_buckis.gif
vasareja123
sveikos, jungiuosi ir aš prie jūsų, dukrytei gimtadieniuiprie dovanos kaip priedą nupirkau kg molio iš senukų, ten tokios pakuotės mokėjau 10 lt, tai renkuosi info, ką ir kaip daryti, tikiuosi pasirodysim kokį savo darbelį po pusės mėnesiuko, nes dabar sesija doh.gif , tai laiko nelabai

prisiskaičiau pas jus apie ore džiūstamus visokius molius ir modelinus, tai ant dėžutės jokio aprašymo neradau visai , tik kad vaikams nuo triejų metų galima lipdyti, čia gal tas ir ore džiūstantis yra, gal kas žino, bandė g.gif ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Krabytee @ 2011 02 28, 11:50)
Sveiki  4u.gif
Noriu pasiulyti, Jums, platu FIMO modelino asortimenta, labai patraukliomis kainomis   thumbup.gif
user posted image
FIMO Classic, Soft, Effect kaina 5.5lt +siuntimo islaidos jei reiks siust.
Visas spalvytes, kurias turiu Vilniuje, rasite cia http://public.fotki.com/krabytee/fimo-modelinas/?show=all
Veliau bus galimybe isigyti ir irankiu,skirtu darbui su modelinu..

Uzsakymeliu lauksiu siuo adresu fimulka@inbox.lt
Visiems geros dienos ir sekmes kuryboje  oro_buckis.gif
*

ČIA MANAU RENKASI KAS NORI KURTI IR DALINTIS SAVO MINTIMIS IDĖJOMIS ŽINIOMIS mirksiukas.gif , O SKELBIMŲ LENTA RANDASI KITUR g.gif
Ducky
QUOTE(vasareja123 @ 2011 05 10, 17:11)
sveikos, jungiuosi ir aš prie jūsų, dukrytei gimtadieniuiprie dovanos kaip priedą  nupirkau kg molio iš senukų, ten tokios pakuotės mokėjau 10 lt, tai renkuosi info, ką ir kaip daryti, tikiuosi pasirodysim kokį savo darbelį po pusės mėnesiuko, nes dabar sesija doh.gif , tai laiko nelabai

prisiskaičiau pas jus apie ore džiūstamus visokius molius ir modelinus, tai ant dėžutės jokio aprašymo neradau visai , tik kad vaikams nuo triejų metų galima lipdyti, čia gal tas ir ore džiūstantis yra, gal kas žino, bandė  g.gif  ax.gif

*

naudojau būtent šį tai jis ore džiūna ir per kokias 24h visiškai išdžiūsta smile.gif
Tomawru
sveikos as ir senukuose nusipirkau modelino-balto, kadangi dar nei kartelio nesu libdziusi su jokiu modelinu nelabai gaudausi, gal galit pasakyti kaip ji lipdyti o po to kepti? savo pakutyje nerandu jokios info, arba gal kokia nuoroda pasakytumet kur pasiskaitineti?
mopsa
Gal kas turetu knygu atsiusit? Rasykit i az
Jokere
Sveikos merginos, jungiuos ir aš į jūsų būrį 4u.gif
Labai labai noriu išmokti dirbti su modelinu, jau užsisakiau šios firmos FIMO SOFT modelino, bet nežinau ar jis bus tinkamas mano norimam darbeliui sukurti blush2.gif

user posted image

Aišku pagalvosite, kad visai man čiku raku, pirma prisiperku, o paskui domiuos ar tinkamas doh.gif , bet jau kai ko užsimanau tai labai sunku atsispirti būsimiems pirkiniams blush2.gif

Artėja krikšto dukrytės gimtadienis, ir pamačiau vienam saite vardinius įrankius vaikučiams, sužavėjo jie tiesiog mane, ir labai norėčiau pati tokius padaryti savo krikšto dukriukei, manau jai tikrai būtu nuostabi dovanėlė, o ir prisiminimas apie mane wub.gif

user posted image

Gal galėtumėte man kaip pirmokei kažką patarti, ar vėliau naudojant įrankius nepakenks jiems tai kad plaus vandenuku? Nesinorėtų, kad per pirmą plovimą nugriūtų visi papuošimai unsure.gif
matrioska80
Sveikos,

gal kuri žinot kokius modelino lipdymo kursus Kaune, labai noriu išmokti, bet man kol realiai nepamatau tai ir nesuprantu suptilybių...
ačiū
juzeris.
Labukas, cia pvz kaip saukstus dekoruoti youtube. gal pades. mano pirmasis susidurimas su modelinu buvo... linksmas. as ji bandziau kepti mikrobangeje. Mikrobange susprogo smile.gif
labai sunku parinkti kepimo laika. svarbu neperkepri. jei labai prdes eiti dumai - tai jau trauk lauk.
silverstonelt
Kaip keista, kodel netesiama "Modelinas" tema..tokia idomi ji buvo... verysad.gif
Vetute
QUOTE(silverstonelt @ 2012 01 18, 00:57)
Kaip keista, kodel netesiama "Modelinas" tema..tokia idomi ji buvo... verysad.gif
*

Tesiama, tik vadinasi polimerinis molis mirksiukas.gif
Rasa_zyk
QUOTE(juzeris. @ 2011 10 15, 09:45)
kaip saukstus dekoruoti youtube. gal pades.
*

Kas ten per klijai ?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.