Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lipdymas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Utiuitiutė
Man atrodo, kad čia ne molis schmoll.gif . Mačiau kanceliarinių prekių parduotuvėse yra toks spalvotas specialus plastilinas- ne plastilinas lipdymui g.gif . Nulipdžius paskui kažkaip apdorot dar reikia, kad nesubyrėtų darbelis. Bet pati nebandžiau smile.gif
Aga
Į plastiliną panašus modulinas gal?
Utiuitiutė
Į plastiliną panašus modulinas gal?

Na nežinau, nesigilinau, tik mačiau, kad toks dalykas yra mirksiukas.gif
ErikaI
Sveikutės 4u.gif

gal galit plačiau paaiškit apie tą moduliną , jis man visai patiko, tik nežinau kaip su juo elgtis blush2.gif

Nors aišku iš molio daug gražiau gaunasi, bet moliui reikia pečiaus, o jis nepigiai kiek suprantu kainuoja verysad.gif
jurga...a
Kas čia per daigtas? Tas Fimo??
http://www.eberhardfaber.de/Home_eberhardf...R?ActiveID=8501
Kozete
Čia man atrodo, kad ir yra modulinas.
Jumi
QUOTE(jurga...a @ 2005 08 16, 09:02)

Modulinas wink.gif padarius darbeli jis orkaitej kazkur 130 laipsniu temp pakepamas,kad sukietetu. Kaip tik Maksimos kataloge maciau kad pirkti jo yra...neziurinejau ar tikrai g.gif
ErikaI
O kuo tepamas modulinas ir kam to reikia?

http://www.eberhardfaber.de/Moehren_Salatb...k.EBERHARDFABER
ErikaI
O kur jo galima būtų gaut spalvoto? g.gif

Man taip patiko ši idėja, kad pagalvojau, kad būtų visai šaunu pasiūlyti vaikams pažaisti su juo, tik kur jo gaut spalvoto g.gif Maximoj mačiau tik baltą ir rudą unsure.gif
jurga...a
Gaila, kad Alytuje nėra Maximos. Nors reiks pažiūrėti, gal Medio bus. O kanceliarinių prekių parduotuvėje negalėtų būti tas modulisnas??? Ir beje kiek jis kainuoja?
jurga...a
Oi kokia aš višta, modulinas blush2.gif
ALMUKAS
Ne doh.gif modUlinas, o modElinas ax.gif {nuo žodžio modeliuoti}
jurga...a
QUOTE(ALMUKAS @ 2005 08 16, 19:55)
Ne  doh.gif modUlinas, o modElinas  ax.gif {nuo žodžio modeliuoti}
*

blush2.gif blush2.gif Atsiprašau MODELINAS blush2.gif
ErikaI
O kaip tas modelinas sukieteja?

Ji reikia išdžiovint tiesiog, ar geriau kept, ar virt? unsure.gif

Ir kada jį reikia dažyt, po to kai sukietėja ar kol dar minkštas?
arbuziuke
na as maximoj maciau ivairiu spalvu,dezute 2,99.kietint orkaitej 130 temp.apie 30 min.bent taip ant dezutes nupiesta.
Utiuitiutė
Tai va, mielos lipdytojos, modelino yra pirkti SENUKUOSE. Kaina 3.69lt. (300gramų). Gero lipdymo mirksiukas.gif
jurga...a
QUOTE(arbuziuke @ 2005 08 17, 19:40)
na as maximoj maciau ivairiu spalvu,dezute 2,99.kietint orkaitej 130 temp.apie 30 min.bent taip ant dezutes nupiesta.
*

Aš taip pat mačiau, modeliną. Medioj, tik manau kad gan brangokas sad.gif vyras neleistų man tokiu dalyku mėgautis dėl nieko. Dar mačiau nespalvoto vaikų prekių parduotuvėje, rudo ir balto. Tai tą pigiau išeina pirkti. Manau, kad tuo ir pasinaudosiu
Gudra
QUOTE(ErikaI @ 2005 08 16, 08:50)
O kur jo galima būtų gaut spalvoto?  g.gif

Man taip patiko ši idėja, kad pagalvojau, kad būtų visai šaunu pasiūlyti vaikams pažaisti su juo, tik kur jo gaut spalvoto  g.gif  Maximoj mačiau tik baltą ir rudą  unsure.gif
*

Siaip as naudojau nespalvota modelina. Spalvoms isgauti ji suminkiau su trupuciu temperos dazu smile.gif Galbut ir su akvarele taip suminkyti ar su guasu galima (nebandziau, nezinau kiek bus atsparus vandeniui ar teplus toks modelinas)

Galiu pasakyti kad suminkius su tempera liuks gavosi visos spalvos. Iskepus nepasikeite ir netepa net jei ir meti i koki vandeni wink.gif Ir dazu tik po kruopelyte reikejo.
ErikaI
QUOTE(Gudra @ 2005 08 23, 14:48)
Siaip as naudojau nespalvota modelina. Spalvoms isgauti ji suminkiau su trupuciu temperos dazu smile.gif Galbut ir su akvarele taip suminkyti ar su guasu galima (nebandziau, nezinau kiek bus atsparus vandeniui ar teplus toks modelinas)

Galiu pasakyti kad suminkius su tempera liuks gavosi visos spalvos. Iskepus nepasikeite ir netepa net jei ir meti i koki vandeni wink.gif Ir dazu tik po kruopelyte reikejo.
*

Būk gerutė paaiškink plačiau. 4u.gif

Kas per TEMPERA dažai? unsure.gif
Tu naudoji tą modeliną kur būna baltas arba rudas? O jį kept reikia, kad sukietėtų geriau? Nes aš pabandžiau jį tiesiog džiovint, 4 paras džiuvo ir vistiek labai lengvai perlūžo verysad.gif

Aš banžiau dažyt pagamintą gaminį su guašu, o po to su bespalviu nagų laku nulakavau, kad neteptų. thumbup.gif Tik sulūžo vos paspaudus, o gal aš per greit noriu g.gif
Ir negalima daryt iš jo sluoksniutų dalykėlių, nes jis bespalvis.

Gudra
QUOTE(ErikaI @ 2005 08 23, 12:50)
Būk gerutė paaiškink plačiau.  4u.gif

Kas per TEMPERA dažai?  unsure.gif 
Tu naudoji tą modeliną kur būna baltas arba rudas?  O jį kept reikia, kad sukietėtų geriau? Nes aš pabandžiau jį tiesiog džiovint, 4 paras džiuvo ir vistiek labai lengvai perlūžo  verysad.gif

Aš banžiau dažyt  pagamintą gaminį su guašu, o po to su bespalviu nagų laku nulakavau, kad neteptų.  thumbup.gif  Tik sulūžo vos paspaudus, o gal aš per greit noriu  g.gif
Ir negalima daryt iš jo sluoksniutų dalykėlių, nes jis bespalvis.
*

Modelina pirkau baltą (na jis ne akinamai baltas, bet toks vos pilkšvas)

Temperos (tai viena iš dažų rūšių grubiai tariant kaip, kad rūšys yra akvarelė, guašas, aliejiniai, akriliniai ir pan.) gali nusipirkti dailininkų reikmenų parduotuvėje. Paprašysi pardaveju ir tau parodys kokios temperos turi.
Beje tempera tinka labai daug kam - gali tapyti pjaustymo lenteles ir jas dengti laku, gali įmaišyti i plytelių tarpų užpildymo mišinį ir gauti tiksliai toki atspalvį kokio nori wink.gif Tiesiog nepaprastai universali ir labai gražios natūralios gerai išsilaikančios spalvos...

Kai kepi modeliną jis tampa kietas ir nebetoks trapus kaip paprastai išdžiūvęs. Pvz iškeptus karoliukus ir medalioną mano vaikis būdamas mažas ir graužė ir mėtė. Nesudužo ir nesutrupėjo smile.gif
Paprastai išdžiovinus jis "elgiasi" taip kaip spalvota tešla kurios dabar būna pirkti vaikų darbeliams - atrodo kieta ir lyg šiek tiek elastinga, bet paspaudus ar palenkus sutrupa nelipniais trupiniais...
ErikaI
QUOTE(Gudra @ 2005 08 24, 10:01)
Modelina pirkau baltą (na jis ne akinamai baltas, bet toks vos pilkšvas)

Temperos (tai viena iš dažų rūšių grubiai tariant kaip, kad rūšys yra akvarelė, guašas, aliejiniai, akriliniai ir pan.) gali nusipirkti dailininkų reikmenų parduotuvėje. Paprašysi pardaveju ir tau parodys kokios temperos turi.
Beje tempera tinka labai daug kam - gali tapyti pjaustymo lenteles ir jas dengti laku, gali įmaišyti i plytelių tarpų užpildymo mišinį ir gauti tiksliai toki atspalvį kokio nori wink.gif Tiesiog nepaprastai universali ir labai gražios natūralios gerai išsilaikančios spalvos...

Kai kepi modeliną jis tampa kietas ir nebetoks trapus kaip paprastai išdžiūvęs. Pvz iškeptus karoliukus ir medalioną mano vaikis būdamas mažas ir graužė ir mėtė. Nesudužo ir nesutrupėjo smile.gif
Paprastai išdžiovinus jis "elgiasi" taip kaip spalvota tešla kurios dabar būna pirkti vaikų darbeliams - atrodo kieta ir lyg šiek tiek elastinga, bet paspaudus ar palenkus sutrupa nelipniais trupiniais...
*

O kur yra tos dailininkų parduotuvės? unsure.gif Ir kiek kainuoja maždaug ta tempera?
O kiek laiko reikia kepti modeliną ir kokioje temperatūroje?

Pem
Vilniuje yra Jogailos gatvėje (,,dailininkų reikmenys") ir Dysnos (šalia mėsinių gatvės). Paprastai tempera daugiausiai kainuoja 5 Lt. Aš perku rusišką, ji viena iš geriausių.
ErikaI
O kiek laiko kelpt reikia modeliną ir kokioje temperatūroje?

Ant vieno spalvoto medelino dėžutės radau kad reikia 30 min 130 laipsnių temperatūroje. Šitą irgi taip pat reiktų kept? g.gif
Nonna
Kiek as visko ir daug siandien prisiskaiciau smile.gif
Fainiai, kad yra tokia tema, nes as siaip laisvalaikiu irgi darau vikokiausius darbelius, kai yra laiko. Dabar kuriu interjera savo butui, tai laiko nera visiskai.
O siaip pries dvejus metus pradejau "zaisti" as su tuo modelinu ir man patiko ir dabar laikas nuo laiko darau, bet ji ikomponuoju i savo darbelius, su grynu labai retai darau. O sau darbeliu nepalieku. Kitiems dovanoju smile.gif
Gudra
QUOTE(Pem @ 2005 08 24, 10:09)
Vilniuje yra Jogailos gatvėje (,,dailininkų reikmenys") ir Dysnos (šalia mėsinių gatvės). Paprastai tempera daugiausiai kainuoja 5 Lt. Aš perku rusišką, ji viena iš geriausių.
*

Taip pat naudojau rusišką thumbup.gif
GRAIKIJA
sveikutės, molio tai nusipirksiu, o kur jį išdegt? sad.gif gal žinot kiek kainuoja tos krosnelės? nors kiek pamenu mažytė apie 1000lt kainavo prieš 5-6 metus. o dabar? gal būreliai pigūs yra suaugusiems ? taip noriu paminkyt.. o gal žinot kokiai keramikei pagalbos reik už dyką?
Utiuitiutė
sveikutės, molio tai nusipirksiu, o kur jį išdegt? sad.gif gal žinot kiek kainuoja tos krosnelės?

Jei nesiruoši iš to valgyt duonos, ieškok "prieglobsčio" mirksiukas.gif Nes padoresnė krosnelė kainuoja 5-6 tūkst.lt. Gal turi pažįstamų dailės mokytojų? Kai kuriose mokyklose yra keramikos būreliai- juk kepa kažkur... O šiaip krosneles tikrai turi dailės mokyklos. Tik nežinia, ar priims g.gif
Gudra
QUOTE(Sandrelle @ 2005 08 25, 14:30)
Jei nesiruoši iš to valgyt duonos, ieškok "prieglobsčio" mirksiukas.gif  Nes padoresnė krosnelė kainuoja 5-6 tūkst.lt. Gal turi pažįstamų dailės mokytojų? Kai kuriose mokyklose yra keramikos būreliai- juk kepa kažkur... O šiaip krosneles tikrai turi dailės mokyklos. Tik nežinia, ar priims  g.gif
*

Vilniuje nuvezi i dailes kombinata ir isdega. Kapeikas kainuoja.
Gema
[quote=GRAIKIJA,2005 08 25, 13:58]
sveikutės, molio tai nusipirksiu, o kur jį išdegt? sad.gif gal žinot kiek kainuoja tos krosnelės? nors kiek pamenu mažytė apie 1000lt

Na krosnelės molio degimo už tūkstantį tai gal tik padėvėta galima nusipirkti, o pigiausia mažiausia 8 litrų kainuoja nuo 2800,-Lt, tačiau jei jau nauja pirksi tai daiktas visam gyvenimui smile.gif dėl krosnelių pirkimo aš galėčiau pakonsultuoti, tik jos velniškai brangios

Beja Gudra teisingai informavo, kad padoresnė krosnelė apie 50 litrų kainuoja 5-6 tūkstančius
Kozete
Vakar Maximoj nusipirkau modelino. Čia kažkas rašė, kad jis ten kainuoja apie 4Lt. Bet buvo tik už 9Lt. 1kg ir už 5,5Lt. 0.5kg. Nusipirkau 1kg balto. Dabar jau kurį vakarą su vyru susėsime ir bandysime ką nors išlipdyti. biggrin.gif
ErikaI
QUOTE(Kozete @ 2005 08 26, 13:08)
Vakar Maximoj nusipirkau modelino. Čia kažkas rašė, kad jis ten kainuoja apie 4Lt. Bet buvo tik už 9Lt. 1kg ir už 5,5Lt. 0.5kg. Nusipirkau 1kg balto. Dabar jau kurį vakarą su vyru susėsime ir bandysime ką nors išlipdyti.  biggrin.gif
*

Apie 4 Lt kainuoja spalvotas.
ailona
AŠ TURIU DEGINIMO KROSNELĘ - KARTS NUO KARTO DEGINU, KAI PRISILIPDAU SAVŲ GAMINIŲ, TIK MANOJI MAŽYTĖ (30CMx25CMx50CM)
JEIGU NEDIDEL GAMINIAI TAI AŠ GALIU IŠDEGINTI (PER IŠEIGINES).

DIDESNIUS GAMINIUS AŠ DEGINU KERAMIKOS CENTRE (VILNIUJE)
TEN KAINA UŽ TŪRĮ

NESUPER TEN PIGIAI GAUNASI
DIDESNĖS VAZOS - BRANGIAI KAINUOJA, NEBENT Į VIDŲ KO NORS DAR PRIKRAUNI, BET NELABAI JOS NORI KRAUTI, NES NETOLYGIAI TADA ŠILDOMA.

PANO (PLOKŠI PAVEIKSLĖLIAI, TAI APSIMOKA, GAUNASI NEBRANGIAI.

DEL KROSNELIŲ GALIMA PAIEŠKOTI PAČIAS PAPRASČIAUSIAS MUFELINES KROSNIS (MES NAUDOJAME CHEMIJOS LABORATORIJOJE)

PADEVĖTOS PORĄ DEŠIMČIŲ METŲ JOS NEBRANGIOS (~500LT)
SVARBU, KAD NEBŪTŲ SUGEDĘS TERMOSTATAS, ARBA IŠVESTOS TEMPERATŪRINIŲ KREIVIŲ PRIKLAUSOMYBĖS NUO ĮKAITIMO LAIKO.

jurga...a
QUOTE(Kozete @ 2005 08 26, 15:08)
Vakar Maximoj nusipirkau modelino. Čia kažkas rašė, kad jis ten kainuoja apie 4Lt. Bet buvo tik už 9Lt. 1kg ir už 5,5Lt. 0.5kg. Nusipirkau 1kg balto. Dabar jau kurį vakarą su vyru susėsime ir bandysime ką nors išlipdyti.  biggrin.gif
*

Pabandyk su druskos tesla thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ir mažiau kaštuoja nei su modelinu. Vakar tokį superinį daigtą nusilipdžiau biggrin.gif biggrin.gif
Tik dabar laukiu kol išdžius.
~♥KaipTaiKaip♥~
Aš iš druskos tešlos padariau dukrytės atspaudus. gavosi visai nebloagi, tik nulakuot nelabai turiu kada ir nėr kur.
Utiuitiutė
Beja Gudra teisingai informavo, kad padoresnė krosnelė apie 50 litrų kainuoja 5-6 tūkstančius

Čia buvau aš blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Gema
QUOTE(Sandrelle @ 2005 08 26, 13:52)
Čia buvau aš  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
*

ups atsiprašau, apsirikau blush2.gif
MergickaN
ar isdegintas modelinas yra atsparus vandeniui? pvz: jei kuri laika buna imerktas i vandeni? smile.gif
ErikaI
Gal dar kam nors aktualu 4u.gif

Lipdiniai
Gudra
QUOTE(MergickaN @ 2005 08 29, 11:23)
ar isdegintas modelinas yra atsparus vandeniui? pvz: jei kuri laika buna imerktas i vandeni?  smile.gif
*

Bent jau tas kurį naudojau tai tikrai atsparus smile.gif
Diniuks
Labutis.
Aš labai noriu lipdyti iš molio, bet pusę Kauno išnaršiau, tačiau niekas neorganizuoja keramikos kursų suaugusiems. Esu beveik nusivylusi, nes nelabai randu bendraminčių, tačiau pagaliau suradau bent jau pasiplepėjimus apie lipdymą ir labai gerų idėju. Gal kas žinot Kaune organizuojamus keramikos kursus. Būsiu labai dėkinga, o iš pradžių reikia pabandyti iš modelino. Tikiuosi kas nors atsilieps. 4u.gif
Zemugne
Norėjau pasiteirauti, iš ko tas modelinas daromas. Neradusi patinkančių dubenėlių su dangteliais, nusprendžiau juos nusilipdyti pati. Iš modelino, ko gero, būtų paprasčiausia, tik ar jis tinka laikyti maistą (įvairius džiovintus vaisius ir pan. drėgnų produktų nedėčiau)?
Jumi
QUOTE(Agni @ 2005 11 16, 16:51)
Norėjau pasiteirauti, iš ko tas modelinas daromas. Neradusi patinkančių dubenėlių su dangteliais, nusprendžiau juos nusilipdyti pati. Iš modelino, ko gero, būtų paprasčiausia, tik ar jis tinka laikyti maistą (įvairius džiovintus vaisius ir pan. drėgnų produktų nedėčiau)?
*

abejoju schmoll.gif bent jau as nerizikuociau ...
ailona
NE IŠ MODELINO LIPDYTUOSE INDUOSE PRODUKTŲ NELAIKYKITE.

O IŠ MOLIO NULIPDYTUOSE, IŠDEGINTUOSE
ARBA GLAZŪRUOTOSE SPECELIOMIS GLAZŪROMIS (TIPO MAISTINĖMIS) - TUOMET GALIMA
Diniuks
šiandien nusipirkau modelino ir galiu pasakyti jo sudedamasias dalis: plastikatas, parafinas, talkas, pigmentai.
Diniuks
Bandysiu grįžus namo lipdyti. VALIO
Labai gerai, kad radau šį forumą, nes informacijos apie lipdymą internete nelabai suradau.
Augė
ieškojau medalių vestuvėms ,komendantams , šokėjams ir tt
gražių neradau ,gal kuri pati tokius darė?

nemanau kad butu sunku iš modulino ar druskos tešlos

pasidalinkit patirtim smile.gif 4u.gif
Augė
o gal kas padarys? na aišku nebrangiai

vestuvių skyrelije skaičiau kad nuperka medalius po 3lt , o kai kas ir po 2 lt
na ,nemačiau ir nesitiki g.gif
Utiuitiutė
QUOTE(Augė @ 2006 03 16, 22:17)
o gal kas padarys? na aišku nebrangiai

vestuvių skyrelije skaičiau kad nuperka medalius po 3lt , o kai kas ir po 2 lt
na ,nemačiau ir nesitiki  g.gif
*

Parašiau vestuvių skyrelyje mirksiukas.gif
Augė
Šaunuolė ,manai ir daugiau norinčių atsirastu ,ir ne tik medaliukams ,visiems tavo darbams smile.gif 4u.gif
Utiuitiutė
QUOTE(Augė @ 2006 03 16, 22:29)
Šaunuolė ,manai ir daugiau norinčių atsirastu ,ir ne tik medaliukams ,visiems tavo darbams smile.gif  4u.gif
*

blush2.gif blush2.gif blush2.gif
aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.