liepsnele
2005 03 25, 09:35
Lipdymo mėgėjos, atsiliepkit! Jaučiu tokį norą lipdyt, ketinu šiandie pirktis balto molio. Žinau, iš jo galima ką tik nori lipdyt, jį dažyt ir lakuot. Tik viena bėda su juo - jei sušlaps, tai negerai... Gal žinot kokių patvaresnių variantų lipdymui? Norėtųsi kokią statulėlę, dubenėlį pasidaryt  . Na, kviečiu dalintis idėjom.
Akvarelė
2005 03 30, 22:23
Ir aš noooriu lipdyti  Atsiliepkit
[aš lipdau iš tikro molio įvairius gaminius - hobi. turiu krosnį, kurioje išdeginu ir gaminiai atsparus vandeniui. esu mėgėja, bet gaminu įvairiusgaminius beto glazuruoju.
liepsnele
2005 04 13, 12:31
QUOTE(ailona @ 2005 04 13, 12:11) [aš lipdau iš tikro molio įvairius gaminius - hobi. turiu krosnį, kurioje išdeginu ir gaminiai atsparus vandeniui. esu mėgėja, bet gaminu įvairiusgaminius beto glazuruoju. tai čia namie viską turi? Nu, man čia per sudėtinga, aš noriu įprastom namų sąlygom. Nusipirkau balto molio, išlipdžiau tokį krepšelį, jis sukietėjo per kelias dienas, ir dabar tebelaukia dažymo bei lakavimo. Na dažyt, tai su guašu padažysiu, bet va kaip su laku, kokį naudot???
kriziukė
2005 04 13, 13:23
man iki tikro molio toli,todel as lipdziau visokius niekucius is tos druskines teslos,orkaitej dziovindavau,guasu dazydavau ir masinu laku nulakuodavau..ot geras zaidimas buvo  reiks vel prisest..pavydziu kas turi tikro molio ir dar moka visokiu grozybiu pridaryt
su tikru moliu lipdyti irgi daug proto nereikia be to su guašu nudažyti gaminiai - tepliosis. yra specialus dažai, plati spalvu gama, kaina atrodo apie 8 lt už 330 ml vienos spalvos, ilgai išliekančios spalvos, nedažo. viska turiu namie. be to imu pvz iš vaiko darželio vaikų lipdinius ir išdeginu. taip pat gaminu vazomėlius, žvakides, tik į mano krosnį nedideli gaminiai telpa.
lakas dirbiniams irgi yra na nespecialus bet geresnis negu mašininis. lakas - vandeniniu pagrindu, pieno spalvos. molio ~15 kg kainuoja 15lt. iš tų 15 kg oooooooo kiek gali niekučių prilipdyti
man tai va tokie vaikiski labai grazu. ir taip labai grazus, bet dar galima juos prie piestukines ar siaip visokiu dezuciu mazuju rakandeliams pridet, galima ir magnetuka ispaust i nugarele ir lux niekutis ant saldytuvo  ... tikiuosi nesupyksit ,kad tiek daug sukeliau...
Cia turbut tiktu pirkt balta moli, ne tamsu, kad veliau butu galima nudazyt? Labai linksmi ir grazus darbeliai!
Une ,ner ko pykt  kuo daugiau ideju - tuo geriau
QUOTE(une @ 2005 04 20, 17:49) man tai va tokie vaikiski labai grazu. ir taip labai grazus, bet dar galima juos prie piestukines ar siaip visokiu dezuciu mazuju rakandeliams pridet, galima ir magnetuka ispaust i nugarele ir lux niekutis ant saldytuvo  ... tikiuosi nesupyksit ,kad tiek daug sukeliau...  FAINI DARBELIUKAI - AŠ IARGI ĮKELSIU PIRMADIENĮ SAVO GAMINUKUS - BET MANO NETOKIE SPALVINGI. O ŠIE TURBŪT IŠ SPALVOTO MOLIO, KURIS PERKASI ŽAISLŲ PARDUOTUVĖSE
itariu ,kad susidaret klaidinga nuomone  ne mano ten darbeliai. cia is neto pavyzdeliai, ka galima graziai nulipdyti
Pažiūrėkit čia  gal kam patiks, disnejaus žaisliukai
Kazimiera d'Artanjan
2005 05 28, 13:11
Sveikos, kaip dirbti su moliu? Turiu tokį vaikišką rinkinuka sagėms lieti. yra sausi milteliai gipso ir formos. Tik neparašyta kiek vandens pilti, kaip daryti masę gipso????Ar galima tą masę daryti tirštą ir lipdyti? prašau patarimųųųųųų
Kazimiera d'Artanjan
2005 05 28, 13:12
o gal savo formeles kaip nors galima padaryti, nes ten visokios žvaigzdutės, mėnuliukai, bananai....man negražu...
1234567
2005 05 30, 10:35
QUOTE(ailona @ 2005 04 13, 13:11) [aš lipdau iš tikro molio įvairius gaminius - hobi. turiu krosnį, kurioje išdeginu ir gaminiai atsparus vandeniui. esu mėgėja, bet gaminu įvairiusgaminius beto glazuruoju. O mano mama prof. keramikė, aš tai lipdau tik kai nuotaika būna, šiaip kartais linksma su tuo moliu išsidirbinėt. Turim žiedimo stakles, krosnelę, glazūrų, tai galima tokių fainų daukčiukų pasidaryti  O čia, šiaip, jei kam įdomu, įdedu savo mamos darbų nuotraukas, tiek, kad nelabai kokybiškos Dekoratyvinė lėkštė. Pagaminta iš molio. Skersmuo - apie 12 cm. Dengta glazūra.  Žibintas. Pagamintas iš molio. Aukštis - apie 15 cm. Dengtas matine glazūra.  Suvenyrinis šuniukas. Pagamintas iš molio, dengtas glazūra. Aukštis - apie 10 cm.  Dekoratyviniai vazonėliai su gėlytėmis. Pagaminta iš molio, dengta glazūra. Aukštis - apie 5 cm.  Prakartėlė. Pagaminta iš molio, dengta glazūra. Aukštis - apie 15 cm.
Saulelyte, tavo mamos darbeliai labai mieli
nikitule
2005 05 30, 15:50
saulelyte nuostabus mamytes darbeliai O gal butu galima suzinoti kiek tie mazi vazoneliai ir prakartele kainuoja(jei cia nenori parasyk az ) Tokiu labai noreciau
1234567
2005 06 01, 10:13
QUOTE(Sinuhe @ 2005 05 30, 11:45) Saulelyte, tavo mamos darbeliai labai mieli  QUOTE(nikitule @ 2005 05 30, 16:50) QUOTE(Jumi @ 2005 05 31, 23:18) saulelyte nuostabus mamytes darbeliai Na man jie irgi labai gražūs, tiek, kad jau žiauriai atsibodę, nes kai visą gyvenimą matai juos tai jau nebeįdomu darosi. Nors kai sukūria ką nors naujo, tai visada pati žaviuosi, kaip jai išeina taip gražiai
O KIEK KAINUOJA TIE ŽIBINTAI NEGLAZŪRUOTI
aidosius
2005 06 07, 23:33
aidosius
2005 06 07, 23:46
Šitos žvakidės visą savo grožį atskleidžia vakare.Jos glazūruotos.Pamėginau nufotografuoti su blicu,tai nesimato,kaip jos atrodo patamsy.Čia jinai balkone ant sienos prisitvirtinusi jas.   Jei įdomu,rašykit,dar įkelsiu nuotraukų.Mes visi jai aiškinam,kad galėtų malonumą su nauda suderinti ir gauti naudą iš to(parduodant),bet jinai šventai įsitikinusi,kad "yra daug gražesnių ir jos niekas nepirktų"
OOOOOO LABAI GRAŽIOS ŽVAKIDĖS
zvakides liuks!!!!!!!!!!!!! ir varpeliai fantastika !!!!!!!
1234567
2005 06 09, 07:41
Ne, nu tos žvakidės tai pasaka  ... Ir aš tokių noriu
aidosius
2005 06 09, 12:31
 Man irgi jos darbeliai fantastiški  O gal kuri nors davėt skelbimus į "skelbimų lentą"?Ar reikia kur nors už tai mokėti?Gal padėčiau jai truputį ir pinigėlių,bent jau simboliškai,uždirbti?
kvanksht
2005 06 14, 15:37
As neseniai pradejau lankyti keramikos kursus ir labai patiko visi tie lipdymai, noreciau pradeti lipdyti namuose, zinau kad Vilniuje, Kauno g. yra Keramikos meno centras, prie buvusio dailes fabriko atrodo, ten galima nusipirkti molio ir ivairiu glazuru. Tik turbut bus problema su isdegimu, gal zinote kur tai butu galima padaryti ir kiek kainuotu?
varlyte
2005 06 14, 17:53
O kaip jum tokie papuosaliukai ? My Webpagebet kiek suprantu tai cia tas toks modelinas kuri reikia kept ar yra pas mus tokio pirkt ? cia dar kelios idejos is to pacio puslapiuko My WebpageMy Webpageo cia kaip galima padaryt grazia zvakide-vaza My Webpage
varlyte
2005 06 14, 17:58
QUOTE(Kopa @ 2005 05 28, 14:11) Sveikos, kaip dirbti su moliu? Turiu tokį vaikišką rinkinuka sagėms lieti. yra sausi milteliai gipso ir formos. Tik neparašyta kiek vandens pilti, kaip daryti masę gipso????Ar galima tą masę daryti tirštą ir lipdyti? prašau patarimųųųųųų  Kopa o cia ko gero toks rinkinukas kaip pas tave My Webpagetaigi manau visai nebloga ideja pateikta kad ir su tais paciais neidomiais bananais ir braskem
QUOTE(varlyte @ 2005 06 14, 18:53) O kaip jum tokie papuosaliukai ? My Webpagebet kiek suprantu tai cia tas toks modelinas kuri reikia kept ar yra pas mus tokio pirkt ? cia dar kelios idejos is to pacio puslapiuko My WebpageMy Webpageo cia kaip galima padaryt grazia zvakide-vaza My Webpageman rodos orkaitej kept galima tik svarbu neperkaitinti
Simomama
2005 07 12, 12:51
sveikos,
as seniai svajoju ka nors palipdyt.Gal kas galit parasyti kur dar be Vilniuje KAUNO G. galima isigyti lipdymui molio ir glazuros? O kaip reikia isdeginti, pasidalinkit patirtimi?
Man irgi nerealiai patiko. Norėčiau pabandyti ką nors pasidaryti, bet kur gauti medžiagų?
AŠ TURIU MOLIO - ATVEŽĖ MAN KAŽKUR IŠ UŽ KAUNO. 1 ĮPAKAVIMAS ATRODO 20 KG NA IŠ VIENO TOKIO GALIMA OI KIEK DAUG PRILIPDYTI
Utiuitiutė
2005 07 12, 19:32
Aš irgi lipdau iš molio.Daugiausia savo malonumui, draugams, dovanoms, bet kartais paderinu malonumą su nauda. Šiek tiek info: molį perku jau išvalytą ir paruoštą darbui, 25kg.-8lt. Iš tokio kiekio galima laaaaaaabai daug visko priminkyt  Pagrindinė mano technika- kočioju molio lakštus ant įvairaus ornamentuoto pagrindo (kaip tešlą) ir iš jų formuoju dirbinius. Degimui reikia specialaus pečiaus, kad temperatūra būtų >900 laipsnių, degu apie 4-5 val, paskui dar tiek pat palaikau išjungus pečių. Išdegtus darbus vaškuoju, lakuoju, spalvotų dažų nenaudotju, labiau patinka natūralumas. Norėčiau įkelt kelias foto jūsų teismui, bet nežinau kaip. Gal kuri patarsit?
Utiuitiutė
2005 07 13, 22:04
Bandau prisegt vieną savo darbelį. Tai rėmeliai nuotraukoms
Utiuitiutė
2005 07 13, 22:06
Čia komplektas- rėmeliai ir žvakidė
Utiuitiutė
2005 07 13, 22:08
Žvakidė "Rankos"
Utiuitiutė
2005 07 13, 22:11
Dar darau taupykles, pintus krepšelius ir kitokius niekučius. Mėgstu derint keramiką ir siuvinėjimą. Įkeliu paveiksliukus- siuvinėta ant lino lininiais siūlais+keraminkiniai rėmeliai. Na va, pasirodžiau, ką sugebu
Sandrelle o kokiam mieste tu ? Ir kaip tavo taupykles atrodo  As saviskiams bernams ieskau,nes jau kelias sudauze  BEje gal ir kainas galetum savo darbeliu i az surasyti  Ar daugiau savo dirbiniu ideti  Tokie moliniai groziai visad pravercia
Utiuitiutė
2005 07 14, 16:18
Taupyklės- maišeliai
Utiuitiutė
2005 07 14, 16:23
Pinti iš molio "sliekų" krepšeliai  Pieštukinės
Iš kur Jūs gaunate spalvoto molio?
Kokie nuostabūs darbeliai , ypač patiko žvakidė - rankos.
Kazimiera d'Artanjan
2005 07 18, 22:36
QUOTE(varlyte @ 2005 06 14, 18:58) Kopa o cia ko gero toks rinkinukas kaip pas tave My Webpagetaigi manau visai nebloga ideja pateikta kad ir su tais paciais neidomiais bananais ir braskem  ačiū, varlyte, ačiū už nuorodas Toks gipsas pas mane, taip nieko ir nepadariau. Idėja virtuvei visai nebloga  Gal kas išversti galėtumėt, koks kiekis vadnes- gipso maišomas? vokiskai
QUOTE(kvanksht2 @ 2005 06 14, 13:37) As neseniai pradejau lankyti keramikos kursus ir labai patiko visi tie lipdymai, noreciau pradeti lipdyti namuose, zinau kad Vilniuje, Kauno g. yra Keramikos meno centras, prie buvusio dailes fabriko atrodo, ten galima nusipirkti molio ir ivairiu glazuru. Tik turbut bus problema su isdegimu, gal zinote kur tai butu galima padaryti ir kiek kainuotu? Ten pat ir išdegti galima. Mes jau daugybę kartų ten vaikų darbelius vežėm išdegti ir išdžiovintus ir glazūruotus. Kainuoja tikrai pigiai kiek pamenu už 2 dėžes dirbinėlių degimo ar 20 Lt sumokėjom.
Utiuitiutė
2005 07 19, 16:40
Spalvoto molio dar neteko matyti... Na, yra baltas ir kelių atspalvių tas paprastas (priklauso nuo priemaišų). Kiek žinau, spalvotas yra ne molis, o kažkokia kita medžiaga, yra pirkti kanceliarinių reikmenų parduotuvėse.  O jei nori, kad darbas būtų spalvotas, reikia jį glazūruoti. Va taip
Aš nežinau ar ten molis, bet pamačiau tokius dalykėlius ir labai patiko:
|
|