Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lipdymas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
liepsnele
Lipdymo mėgėjos, atsiliepkit!

Jaučiu tokį norą lipdyt, ketinu šiandie pirktis balto molio. Žinau, iš jo galima ką tik nori lipdyt, jį dažyt ir lakuot. Tik viena bėda su juo - jei sušlaps, tai negerai...

Gal žinot kokių patvaresnių variantų lipdymui? Norėtųsi kokią statulėlę, dubenėlį pasidaryt ax.gif .

Na, kviečiu dalintis idėjom.
Akvarelė
Ir aš noooriu lipdyti doh.gif ax.gif Atsiliepkit mirksiukas.gif
ailona
[aš lipdau iš tikro molio įvairius gaminius - hobi.
turiu krosnį, kurioje išdeginu ir gaminiai atsparus vandeniui.
esu mėgėja, bet gaminu įvairiusgaminius beto glazuruoju.
liepsnele
QUOTE(ailona @ 2005 04 13, 12:11)
*

tai čia namie viską turi? Nu, man čia per sudėtinga, aš noriu įprastom namų sąlygom. Nusipirkau balto molio, išlipdžiau tokį krepšelį, jis sukietėjo per kelias dienas, ir dabar tebelaukia dažymo bei lakavimo. Na dažyt, tai su guašu padažysiu, bet va kaip su laku, kokį naudot???
kriziukė
man iki tikro molio toli,todel as lipdziau visokius niekucius is tos druskines teslos,orkaitej dziovindavau,guasu dazydavau ir masinu laku nulakuodavau..ot geras zaidimas buvo biggrin.gif reiks vel prisest..pavydziu kas turi tikro molio ir dar moka visokiu grozybiu pridaryt ax.gif
ailona
su tikru moliu lipdyti irgi daug proto nereikia
be to su guašu nudažyti gaminiai - tepliosis.
yra specialus dažai, plati spalvu gama, kaina atrodo apie 8 lt už 330 ml vienos spalvos, ilgai išliekančios spalvos, nedažo.
viska turiu namie.
be to imu pvz iš vaiko darželio vaikų lipdinius ir išdeginu.
taip pat gaminu vazomėlius, žvakides, tik į mano krosnį nedideli gaminiai telpa.
ailona
lakas dirbiniams irgi yra na nespecialus bet geresnis negu mašininis.
lakas - vandeniniu pagrindu, pieno spalvos.
molio ~15 kg kainuoja 15lt.
iš tų 15 kg oooooooo kiek gali niekučių prilipdyti
une
man tai va tokie vaikiski labai grazu. ir taip labai grazus, bet dar galima juos prie piestukines ar siaip visokiu dezuciu mazuju rakandeliams pridet, galima ir magnetuka ispaust i nugarele ir lux niekutis ant saldytuvo thumbup.gif ...

tikiuosi nesupyksit ,kad tiek daug sukeliau... blush2.gif
Sig
Cia turbut tiktu pirkt balta moli, ne tamsu, kad veliau butu galima nudazyt? Labai linksmi ir grazus darbeliai!
Jumi
Une ,ner ko pykt wink.gif kuo daugiau ideju - tuo geriau biggrin.gif
ailona
QUOTE(une @ 2005 04 20, 17:49)
man tai va tokie vaikiski labai grazu. ir taip labai grazus, bet dar galima juos prie piestukines ar siaip visokiu dezuciu mazuju rakandeliams pridet, galima ir magnetuka ispaust i nugarele ir lux niekutis ant saldytuvo  thumbup.gif  ...

tikiuosi nesupyksit ,kad tiek daug sukeliau...  blush2.gif
*

FAINI DARBELIUKAI - AŠ IARGI ĮKELSIU PIRMADIENĮ SAVO GAMINUKUS - BET MANO NETOKIE SPALVINGI.
O ŠIE TURBŪT IŠ SPALVOTO MOLIO, KURIS PERKASI ŽAISLŲ PARDUOTUVĖSE
une
itariu ,kad susidaret klaidinga nuomone blush2.gif ne mano ten darbeliai. cia is neto pavyzdeliai, ka galima graziai nulipdyti blush2.gif
Augė
Pažiūrėkit čia smile.gif gal kam patiks, disnejaus žaisliukai
user posted image
Kazimiera d'Artanjan
Sveikos, kaip dirbti su moliu? Turiu tokį vaikišką rinkinuka sagėms lieti. yra sausi milteliai gipso ir formos. Tik neparašyta kiek vandens pilti, kaip daryti masę gipso????Ar galima tą masę daryti tirštą ir lipdyti?
prašau patarimųųųųųų cry.gif
Kazimiera d'Artanjan
o gal savo formeles kaip nors galima padaryti, nes ten visokios žvaigzdutės, mėnuliukai, bananai....man negražu... schmoll.gif
1234567
QUOTE(ailona @ 2005 04 13, 13:11)
*

O mano mama prof. keramikė, aš tai lipdau tik kai nuotaika būna, šiaip kartais linksma su tuo moliu išsidirbinėt. Turim žiedimo stakles, krosnelę, glazūrų, tai galima tokių fainų daukčiukų pasidaryti tongue.gif O čia, šiaip, jei kam įdomu, įdedu savo mamos darbų nuotraukas, tiek, kad nelabai kokybiškos blush2.gif

Dekoratyvinė lėkštė. Pagaminta iš molio. Skersmuo - apie 12 cm. Dengta glazūra.
user posted image
Žibintas. Pagamintas iš molio. Aukštis - apie 15 cm. Dengtas matine glazūra. user posted image
Suvenyrinis šuniukas. Pagamintas iš molio, dengtas glazūra. Aukštis - apie 10 cm.
user posted image
Dekoratyviniai vazonėliai su gėlytėmis. Pagaminta iš molio, dengta glazūra. Aukštis - apie 5 cm. user posted image
Prakartėlė. Pagaminta iš molio, dengta glazūra. Aukštis - apie 15 cm. user posted image
Sinuhe
Saulelyte, tavo mamos darbeliai labai mieli wub.gif
nikitule
Saulyte, tavo mamos darbeliai labai thumbup.gif thumbup.gif wub.gif noreciau ir as taip moket, ech mirksiukas.gif
Jumi
saulelyte
nuostabus mamytes darbeliai
O gal butu galima suzinoti kiek tie mazi vazoneliai ir prakartele kainuoja(jei cia nenori parasyk az ) Tokiu labai noreciau biggrin.gif
1234567
QUOTE(Sinuhe @ 2005 05 30, 11:45)
Saulelyte, tavo mamos darbeliai labai mieli wub.gif
*

QUOTE(nikitule @ 2005 05 30, 16:50)
Saulyte, tavo mamos darbeliai labai  thumbup.gif  thumbup.gif  wub.gif noreciau ir as taip moket, ech mirksiukas.gif
*

QUOTE(Jumi @ 2005 05 31, 23:18)
saulelyte
nuostabus mamytes darbeliai
*

Na man jie irgi labai gražūs, tiek, kad jau žiauriai atsibodę, nes kai visą gyvenimą matai juos tai jau nebeįdomu darosi. Nors kai sukūria ką nors naujo, tai visada pati žaviuosi, kaip jai išeina taip gražiai wub.gif
ailona
O KIEK KAINUOJA TIE ŽIBINTAI NEGLAZŪRUOTI
aidosius
4u.gif Sveikutės.Įdedu jums kelias nuotraukytes.Tai mano vyro sesers darbeliai.Ji-ne profesionalė,tik megėja,bet namuose turi degimo pečių ir leidžia laiką prie molio savo malonumui.Gal rasit idėjų sau...Tai-taupyklė kartu su pieštukineuser posted imageJi tik išdegta ir nudažyta smile.gif O štai šitą grožį mes gavom dovanų Naujų Metų proga wub.gif user posted image
aidosius
Šitos žvakidės visą savo grožį atskleidžia vakare.Jos glazūruotos.Pamėginau nufotografuoti su blicu,tai nesimato,kaip jos atrodo patamsy.Čia jinai balkone ant sienos prisitvirtinusi jas.user posted image

user posted imageJei įdomu,rašykit,dar įkelsiu nuotraukų.Mes visi jai aiškinam,kad galėtų malonumą su nauda suderinti ir gauti naudą iš to(parduodant),bet jinai šventai įsitikinusi,kad "yra daug gražesnių ir jos niekas nepirktų" doh.gif
Pem
Žvakės tai nerealu thumbup.gif clap_1.gif bis.gif
Aš tikrai norėčiau tokių žvakių ir sau į balkoną. Tada daryčiau ,,užin pri svičach" smile.gif
ailona
OOOOOO
LABAI GRAŽIOS ŽVAKIDĖS
Jumi
zvakides liuks!!!!!!!!!!!!! ir varpeliai fantastika !!!!!!!
1234567
Ne, nu tos žvakidės tai pasaka thumbup.gif ... Ir aš tokių noriu tongue.gif
aidosius
thumbup.gif Man irgi jos darbeliai fantastiški thumbup.gif O gal kuri nors davėt skelbimus į "skelbimų lentą"?Ar reikia kur nors už tai mokėti?Gal padėčiau jai truputį ir pinigėlių,bent jau simboliškai,uždirbti? ax.gif
kvanksht
As neseniai pradejau lankyti keramikos kursus ir labai patiko visi tie lipdymai, noreciau pradeti lipdyti namuose, zinau kad Vilniuje, Kauno g. yra Keramikos meno centras, prie buvusio dailes fabriko atrodo, ten galima nusipirkti molio ir ivairiu glazuru. Tik turbut bus problema su isdegimu, gal zinote kur tai butu galima padaryti ir kiek kainuotu?
varlyte
O kaip jum tokie papuosaliukai ?

My Webpage

bet kiek suprantu tai cia tas toks modelinas kuri reikia kept
ar yra pas mus tokio pirkt ?
cia dar kelios idejos is to pacio puslapiuko
My Webpage
My Webpage

o cia kaip galima padaryt grazia zvakide-vaza

My Webpage
varlyte
QUOTE(Kopa @ 2005 05 28, 14:11)
Sveikos, kaip dirbti su moliu? Turiu tokį vaikišką rinkinuka sagėms lieti. yra sausi milteliai gipso ir formos. Tik neparašyta kiek vandens pilti, kaip daryti masę gipso????Ar galima tą masę daryti tirštą ir lipdyti?
prašau patarimųųųųųų cry.gif
*

Kopa o cia ko gero toks rinkinukas kaip pas tave
My Webpage
taigi manau visai nebloga ideja pateikta kad ir su tais paciais neidomiais bananais ir braskem ax.gif
Jumi
QUOTE(varlyte @ 2005 06 14, 18:53)
O kaip jum tokie papuosaliukai ?

My Webpage

bet kiek suprantu tai cia tas toks modelinas kuri reikia kept
ar yra pas mus tokio pirkt ?
cia dar kelios idejos is to pacio puslapiuko
My Webpage
My Webpage

o cia kaip galima padaryt grazia zvakide-vaza

My Webpage
*

man rodos orkaitej kept galima tik svarbu neperkaitinti
Simomama
sveikos,

as seniai svajoju ka nors palipdyt.Gal kas galit parasyti kur dar be Vilniuje KAUNO G. galima isigyti lipdymui molio ir glazuros?
O kaip reikia isdeginti, pasidalinkit patirtimi?
Kozete
Man irgi nerealiai patiko.
Norėčiau pabandyti ką nors pasidaryti, bet kur gauti medžiagų?
ailona
AŠ TURIU MOLIO - ATVEŽĖ MAN KAŽKUR IŠ UŽ KAUNO.
1 ĮPAKAVIMAS ATRODO 20 KG
NA IŠ VIENO TOKIO GALIMA OI KIEK DAUG PRILIPDYTI biggrin.gif
Utiuitiutė
Aš irgi lipdau iš molio.Daugiausia savo malonumui, draugams, dovanoms, bet kartais paderinu malonumą su nauda. Šiek tiek info: molį perku jau išvalytą ir paruoštą darbui, 25kg.-8lt. Iš tokio kiekio galima laaaaaaabai daug visko priminkyt biggrin.gif Pagrindinė mano technika- kočioju molio lakštus ant įvairaus ornamentuoto pagrindo (kaip tešlą) ir iš jų formuoju dirbinius. Degimui reikia specialaus pečiaus, kad temperatūra būtų >900 laipsnių, degu apie 4-5 val, paskui dar tiek pat palaikau išjungus pečių. Išdegtus darbus vaškuoju, lakuoju, spalvotų dažų nenaudotju, labiau patinka natūralumas.
Norėčiau įkelt kelias foto jūsų teismui, bet nežinau kaip. Gal kuri patarsit?
Utiuitiutė
Bandau prisegt vieną savo darbelį. Tai rėmeliai nuotraukoms
Utiuitiutė
Čia komplektas- rėmeliai ir žvakidė
Utiuitiutė
Žvakidė "Rankos"
Utiuitiutė
Dar darau taupykles, pintus krepšelius ir kitokius niekučius. Mėgstu derint keramiką ir siuvinėjimą. Įkeliu paveiksliukus- siuvinėta ant lino lininiais siūlais+keraminkiniai rėmeliai. Na va, pasirodžiau, ką sugebu 4u.gif
Jumi
Sandrelle o kokiam mieste tu ? Ir kaip tavo taupykles atrodo blush2.gif As saviskiams bernams ieskau,nes jau kelias sudauze cry.gif BEje gal ir kainas galetum savo darbeliu i az surasyti wink.gif Ar daugiau savo dirbiniu ideti wink.gif Tokie moliniai groziai visad pravercia drinks_cheers.gif
Utiuitiutė
Taupyklės- maišeliai smile.gif
Utiuitiutė
Pinti iš molio "sliekų" krepšeliai smile.gif Pieštukinės smile.gif
Kozete
Iš kur Jūs gaunate spalvoto molio? smile.gif
Gene

Kokie nuostabūs darbeliai , ypač patiko žvakidė - rankos.
Kazimiera d'Artanjan
QUOTE(varlyte @ 2005 06 14, 18:58)
Kopa o cia ko gero toks rinkinukas kaip pas tave
My Webpage
taigi manau visai nebloga ideja pateikta kad ir su tais paciais neidomiais bananais ir braskem  ax.gif
*

ačiū, varlyte, ačiū už nuorodas 4u.gif
Toks gipsas pas mane, taip nieko ir nepadariau. Idėja virtuvei visai nebloga mirksiukas.gif Gal kas išversti galėtumėt, koks kiekis vadnes- gipso maišomas?vokiskai
Gudra
QUOTE(kvanksht2 @ 2005 06 14, 13:37)
As neseniai pradejau lankyti keramikos kursus ir labai patiko visi tie lipdymai, noreciau pradeti lipdyti namuose, zinau kad Vilniuje, Kauno g. yra Keramikos meno centras, prie buvusio dailes fabriko atrodo, ten galima nusipirkti molio ir ivairiu glazuru. Tik turbut bus problema su isdegimu, gal zinote kur tai butu galima padaryti ir kiek kainuotu?
*

Ten pat ir išdegti galima. Mes jau daugybę kartų ten vaikų darbelius vežėm išdegti ir išdžiovintus ir glazūruotus. Kainuoja tikrai pigiai kiek pamenu už 2 dėžes dirbinėlių degimo ar 20 Lt sumokėjom.
Utiuitiutė
Spalvoto molio dar neteko matyti... Na, yra baltas ir kelių atspalvių tas paprastas (priklauso nuo priemaišų). Kiek žinau, spalvotas yra ne molis, o kažkokia kita medžiaga, yra pirkti kanceliarinių reikmenų parduotuvėse. smile.gif O jei nori, kad darbas būtų spalvotas, reikia jį glazūruoti. Va taip smile.gif
Kozete
Aš nežinau ar ten molis, bet pamačiau tokius dalykėlius ir labai patiko:
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.