Na va matai, viskas susitvarkys, beje jiems manau apskritai kol kas draugu dar nelabai reikia
Sveikutes mamytes
QUOTE(pliushine @ 2009 10 21, 10:18) Na va matai, viskas susitvarkys, beje jiems manau apskritai kol kas draugu dar nelabai reikia Burbuliuoja savo kalba, bet jau po truputi ijungia ir aiskesnius zodzius, pvz, siandien yiurejo pro langa ir sako: "Ei, babauziai!" O ka darysit tam komitete? man tai visai idomiai skamba..
Ilgakoja, manau kad reiktu nueit pas vedeja ir i visus ji tau klausimus atsakys, mano didzioji mergaite eina i darzeli, tai as patenkinta viskuom ir dar daugiau, ir spektakliai vyksta ir i muziejus jau ruosiasi eiti (ten sake ne siaip po ekspozicijos sales vaikscios, bet veiklos kazkokios tures), sventes ivairiausios vyksta, zodziu yra visko!!! Bet velgi, viskas priklauso nuo zmogaus, man asmeniskai pakanka visko!!!
KALALIENE ui mes taip aiskiai nekalbame dar, bet karts nuo karto kas issprusta, kaip zodziai neinam, kas reiskia einam
[quote=pliushine,2009 10 22, 08:45]
Ilgakoja, manau kad reiktu nueit pas vedeja ir i visus ji tau klausimus atsakys, mano didzioji mergaite eina i darzeli, tai as patenkinta viskuom ir dar daugiau, ir spektakliai vyksta ir i muziejus jau ruosiasi eiti (ten sake ne siaip po ekspozicijos sales vaikscios, bet veiklos kazkokios tures), sventes ivairiausios vyksta, zodziu yra visko!!! Bet velgi, viskas priklauso nuo zmogaus, man asmeniskai pakanka visko!!! Aciu uz ats.
Sveikos drupiokes
As Edvarduko mamyte (kai kas mane zino kai ryzio mamyte) As taip pat komitete ir turiu dabar toki klausimeli rupesteli
Jei as teisingai supratau, kad turim sunesti buitines prekes patys (po indu ploviklio buteliuka, seveteliu: slapiu, sausu), tualetinio popieriaus, muiliuka, kazka dar..
Kalaliene teisingai supratai. Tie 0.5 aplamai skirti zaisliukams, aukletoja juos pati nupirks.
O buitinius dalykus perkam patys. Bet as manau kad nesamone kiekvienam nesti po tuoletinio popieriaus ruloniuka ar ploviklio buteliuka. Paskui susimaisys kas ka nese, ko nors pritruks ir galvok ar mano eile nesti, o gal kas kitas atnes, arba buna kad pamirsti atnesti ir t.t. Man atrodo kad geriausiai butu kad vienas zmogus surenka tarkim po 5 lt per men ir superka ko reikia. Kita men paziurim ko truksta ir daperkam. Ir jokiu nesusipratimu, visi lygus. Papildyta: O jei atlieka pinigu, tai irgi nebeda, yra smulkiu lavinamu dalyku tokiu kaip vaikisku dainu kompaktai ir pan, Isleisti tikrai rasim kur tik kaip riekia susitarti surinkti
sveikos mergaites, as siuo metu ne Lietuvoje, sakau gal kai grisiu koki mini tevu susirinkimuka pasidarome???
As uz kad rinktume po tuos 5 litus kas menesi, klausiau keletos teveliu, jie buvo nieko pries. Hmmm... del tu visu priemoniu, gal kaip tik tegul perkasi uz tuos 0,5 cnt, o jei pritruktu is fondo pasiimtu???? Taip manau daugiau liktu ivairioms kitoms priemonems ir zaisliukams???
Reikia susirinkimuko, tada visi issakysim savo nuomone ir bendrai nuspresim
Pliushine kada grisi?
na as jau pirmadieniu tureciau Lietuvoje buti, i darzeli jauciu kad tik antradieni ateisim
QUOTE(braskelina @ 2009 11 07, 22:36) Žinoma,kad gali Įeikit į www.klaipeda.lt puslapį ten švietimo skiltyje ir skelbiamos visos laisvos vietos kurios yra darželiuose
Sveika,
As manau, kad vaikas dabar kalbeti mokosi ir jam gal persudetinga butu ir lietuviskai ir rusiskai pradei kalbeti. Seip tai labai patenkinta esu musu aukletoja ir auklye superine, tik viena aukletoja pavaduojanti ateina tai man nepatiko. bet nemanau kad cia beda, ji su musu vaikais pastoviai nebuna. Nors gal tik taip pasirode, maciau ja tik 2 kartus ir tik po kelias minutes. Kol kas mes patenkinti Radastele
Sofi kas Edvardukui, kur prapuolet???
QUOTE(pliushine @ 2009 10 15, 19:45) SVEIKI SVEIKI jau ir Kipra maciau (ui saldainiukas tikras) ir Daniele, taip pat laaaabai daili mergyte. Gal siandiena nevede i lauka, nes aukletoja viena buvo tai.... Ziuriu musu grupeje labai greitai vaikai adaptavosi, tai manau parodo jog aukletojos labai fainos (auklyte tai man is vis superine) kaip jusu maziukai adaptuojasi, ar noriai eina, aip pasilieka? Niu tai sveikos mamos,ziuriu daug praleidau cia vakas vel serga 2savaites sirgo,paejo i darza 2dienas,o dabar vel........ tai per tiek laiko ir atpras vel eiti Ir susirinkima ziuriu praleidau,kazkoks buvo cia kazkada,net nezinau ka gero ten kalbejot,bet kaip suprantu reiks pinigelius rinkt Tai jei kokiu reikalu bus,ar ko reiks,gal susirasom cia?vistiek daznai cia visos uzsukam. Ai dar pamirsau paklasut
sveika, jei pavyks ateik kita savaite, treciadieni (16.30), i susirikima, na toks ten tas ir susirinkimas bus, tiesiog pasikalbesim apie grupes fonda, gal dar apie pirmaja musu klecku kaledine svente pakalbetume ir viskas
O siaip grupej viskas tvarkoj, sake vakar vaiku jau 9 buvo, truko berods vos triju, dziugu, kad maziukai taip sauniai priprato MAMYTES tegu sveiksta jusu mazuliai kuo greiciau!!!!
[quote=pliushine,2009 11 12, 12:41]
sveika, jei pavyks ateik kita savaite, treciadieni (16.30), i susirikima, na toks ten tas ir susirinkimas bus, tiesiog pasikalbesim apie grupes fonda, gal dar apie pirmaja musu klecku kaledine svente pakalbetume ir viskas O siaip grupej viskas tvarkoj, sake vakar vaiku jau 9 buvo, truko berods vos triju, dziugu, kad maziukai taip sauniai priprato MAMYTES tegu sveiksta jusu mazuliai kuo greiciau!!!! [/quote Supratau Bet tai kiek daug vaiskuciu eina i darza,smagu kad nors ne visi serga,o tai aukletoja neturetu ka veikt
Apsirges buvo mano Edvardoskis, nu tokios ten ligos sloga ir tiek. Bet uzleidau truputi
WOW visa diena jau isbuvot, saunuoliukas Edvardukas!!!
Kyska tikiuosi kad sudalyvausi
Na mes nuo Gruodzio 1 taip pat soliuosime i sita darzeli...
QUOTE(braskelina @ 2009 12 07, 20:21) sveika atvykus
Sveikos, merginos
Aš su tokiu klausimu Ačiū QUOTE(braskelina @ 2009 12 08, 21:46) paprasykit aukletojos Amelijos tevelio telefono ir jis viska jums paaiskins Labai dziugu kad jums sekasi vis geriau, mes tik kita savaite ateisim, sloga uzpuole QUOTE(Piranija @ 2009 12 09, 11:27) Sveikos, merginos Aš su tokiu klausimu Ačiū Kol kas niekas nepasikeite ir apie tai dar niekas nieko nekalbejo
O ar jus vedat vaikucius i darza kai jie yra sergantys?nu pvz.sloga?jei ne ,tai kaip ziurit i tas mamas,kurios atveda sergancius vaikus ir nepaiso aukletojos prasymu,tokiu nevest?
QUOTE(kyska513 @ 2010 01 08, 13:08) O ar jus vedat vaikucius i darza kai jie yra sergantys?nu pvz.sloga?jei ne ,tai kaip ziurit i tas mamas,kurios atveda sergancius vaikus ir nepaiso aukletojos prasymu,tokiu nevest? Sveika, na liudna galiu pasakyti, nes zinau ka turi omeny Aisku sloga slogai nelygi, jei sloga yra nuo sauso oro, vaikas neciaudeja, tai gal ir nieko baisaus, bet kai vaikas ciaudeja taip kad visi snargliai i sonus taskosi ir po to pirmiausia iskrenta(suserga) tie kurie sedejo salia tai jau yra virs visko!!!! Nezinau ka daryti, bet taip palikti nezadu, zadu kelti bangas, jei ta mama nieko ir toliau nesiruosia daryti!!!!!!!!!!!!!!!! QUOTE(pliushine @ 2010 01 13, 00:23) Sveika, na liudna galiu pasakyti, nes zinau ka turi omeny Aisku sloga slogai nelygi, jei sloga yra nuo sauso oro, vaikas neciaudeja, tai gal ir nieko baisaus, bet kai vaikas ciaudeja taip kad visi snargliai i sonus taskosi ir po to pirmiausia iskrenta(suserga) tie kurie sedejo salia tai jau yra virs visko!!!! Nezinau ka daryti, bet taip palikti nezadu, zadu kelti bangas, jei ta mama nieko ir toliau nesiruosia daryti!!!!!!!!!!!!!!!! O siaubas!nu vargsiukai jus Isivaizduokit mes ir ziauriai sergam,bet dabar nezinau ka cia kaltin!ar pati persaldziau vaika ar taip sutapo,kad darze uzkrete Nu mes penktad.vel pas daktarus,tai papasakosiu ta istorija ir as,jei sakys kad galejo uzsikresti,tai blyn....as jau ir netylesiu,cia bardaku nedarys viena boba!!!!mes visi vaikus vedam sveikus,o jei tik ciut kosti tai sedim namie,o cia.....toki vargsiuka ir taip serganti..... O kaip jums tas plauciu uzdegimas?kuom pasireiske?ar turit temperaturos?parasykit prasau,gal ir manajam kas negerai,tik zioplavota daktare nesupranta,tiek kostim,bet negali nusiust net kraujo tyrimui,nu penktad.jau prasysiuos pati.
Na ka skambinau aukletojai tai sake vienintelis berniukas (tas pats nuo kurio visi kiti uzsikrete) visoj grupej, visi serga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vat cia tai idijotizmas kazkoks!!!! Ir pikta ir liudna, ziauriai!!!
Na mums ketvirtadieni 40 temperatura sukilo, tokiu skaiciu nesu termometre macius, issikvietem greitaja, tai ji atvaziavusi numuso, isveze i ligonine, o cia mus atgal issiunte (idijotai, ne kitaip), aisku mes kita diena vel su tokia tempa atsidurem ligoninej, tik si syki kraujo tyrimus padare, ir issiziojo pamate tragiskus parodymus. Butinai issireikalauk kraujo ir slapimo tyrima, net jei ir nenores daryti, grieztai!!!!!!!!!!! QUOTE(pliushine @ 2010 01 13, 23:51) Na ka skambinau aukletojai tai sake vienintelis berniukas (tas pats nuo kurio visi kiti uzsikrete) visoj grupej, visi serga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vat cia tai idijotizmas kazkoks!!!! Ir pikta ir liudna, ziauriai!!! Na mums ketvirtadieni 40 temperatura sukilo, tokiu skaiciu nesu termometre macius, issikvietem greitaja, tai ji atvaziavusi numuso, isveze i ligonine, o cia mus atgal issiunte (idijotai, ne kitaip), aisku mes kita diena vel su tokia tempa atsidurem ligoninej, tik si syki kraujo tyrimus padare, ir issiziojo pamate tragiskus parodymus. Butinai issireikalauk kraujo ir slapimo tyrima, net jei ir nenores daryti, grieztai!!!!!!!!!!! Bet koks bardakas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aukletoja sake,kad eis pasikalbet su direktore del sio vaiko,tai kaip supratau nieko ir nenusprende,jis sekmingai eina toliau i darza Tai idomu ka mums dabar tevams reikes daryti?kaip kalbetis ir sprest sia problema,jei taisyklese aiskiai parasyta,kad serganciu vaiku negalima vest i darza,tai kaip cia iseina?patys sau priestarauja?ir nieko nesiima,kai toks bardakas vyksta!kai susirgo tiek vaiku......nu man sokas!!!!!!!!!!!!!
Na mamytes perskaicius jusu komentarus, siurpas per nugara nuejo!! Apsurdas!! Kaip tokius sergancius vaikus gali ileisti i darzeli??!!!!! Tos mamos apie kitus vaikus tai 100% negalvoja, bet ir savu vaiku negaila, tokius sergancius palikti visai dienai darzelyje
matai ne tame esme nuo ko apsikrete ar pan. esme tame kad ignoruojami aukletoju prasymai ir pastabos!!! niekas nieko nebekaltina, tiesiog kai vaikas smarkiai serga emocijos liejasi per krastus, prikalbi visko, bet esme viso sito yra viena, kad gal visdelto susiprotes tevai ir serganciu vaiku neves, vardant tu paciu kitu, sveiku vaikuciu ir savo vaiko, kuris turi teise buti gydomas!!!!!!!! Skaudi pamoka ateiciai, kad tik ji butu naudinga
Labas grupiokes
AS galvojau kad cia tik mano Edvardoskis toks slabakelis vel susirgo, temp virs 39, slogos nedaug, bet kosejo stipriai, o cia pasirodo visa musus grupe vargsiukai. Nepagalvojau cia pasiskaitineti, o tik vakar susirinkime viska suzinojau. Nu vienu zo, per susirinkima toks jausmas kad dirike nieko negirdi ir kaltina viskuom tik aukletoja, kad ji NEMOKEJO PRIE TOS MAMOS TEISINGAI PRIEITI IR PAAISKINTI KAD VAIKAS SERGA APSURDAStai ar mazi mes vaikai kad prie kiekvieno tevo dar specealaus priejimo reikia iekoti ,,kaip cia dabar pasakius kad tavo vaikas serga ir tu sprastum" apsurdas. Ten buvo priestaravimas vieni kitiems(valdzia turiu omeny) Dirike sako kad aukletoja kalta , kad is ryto prieme vaika, sesele ir pavaduotoja ugdymui sake, kad buvo atejusios paziureti ta vaika ir jis atrode sveikas. Visas puolimas ant aukletojos, o kaip ji elgtis turejo, taip ir neaisku, priimti is paziuros sveika vaika ar ne, Nedasiprotejau pasakyti, kad vaikas vaikui nelygu. Pvz maniskui is ryto buvo 39 temp, daviau 1 paracetamolio zvakute ir temp nukrito iki 37,5. Va toki buciau i darza atvedus tai niekas net nebutu suprates kad jis serga, nes jis laksto, zaidzia ir kamuolius spardo. kaip sesute kelias minutes paziurejusi galejo nuspresti kad tas vaikas sveikas????? Dabar ta mama susigalvojo pazima atnesti, kai jau viskas baigiasi. Va ir as isliejau savo nepasitenkinima. Niekas tos mamos nebutu kaltines jei is kart ji butu savo apsigynimui pazima atnesus kad vaikas sveikas ir nesikabinekit.
sveikos, mes nuo kito menesio ruosiames pradet lankyti darzeli, gal papasakotumet apie aukletoja 1-os grupes ka nors...??
p.s. jei teisingai supratau, tas "sergantis" vaikas perejo i kita grupe?......
Sveikos mamos
QUOTE(rutased @ 2010 02 11, 19:13) sveikos, mes nuo kito menesio ruosiames pradet lankyti darzeli, gal papasakotumet apie aukletoja 1-os grupes ka nors...?? p.s. jei teisingai supratau, tas "sergantis" vaikas perejo i kita grupe?...... Mes einam i 1 grupe. Aukletoja tikrai sauni ir auklyte super. Maniskis apsiprato ir ant akiu pradejo tobuleti. Nepaisant visu sirgimu tikrai dziaugiuosi kad mano mazylis eina i darzeli. O jo tobulejimas rodo kad aukletoja su auklyte daug uzsiima su jais QUOTE(sofi 05 @ 2010 02 12, 15:17) Mes einam i 1 grupe. Aukletoja tikrai sauni ir auklyte super. Maniskis apsiprato ir ant akiu pradejo tobuleti. Nepaisant visu sirgimu tikrai dziaugiuosi kad mano mazylis eina i darzeli. O jo tobulejimas rodo kad aukletoja su auklyte daug uzsiima su jais tai aciu, nuraminot, nes galvojom gal i 2 grupe bandyt, bet ten didesni 2007 m. vaikiukai, bet aukletoja Aurelija is tos grupes pirmaja mano auklejo... Papildyta: QUOTE(Helene @ 2010 02 12, 00:20) Sveikos mamos pasirinkimo Jus nelabai ir turesit, nes pagal amziu i kokia grupe papuola vaikas, pas ta aukletoja ir busit. O darzelis tikrai saunus, labai daug uzsiemimu su vaikais, mano didzioji jau pirmoke, bet pasiruosimas mokyklai buvo puikus, priesmokyklines grupes aukletojos puikios, o darzelis turi geras etniniu svenciu tradicijas, pvz. pusiauziemio svente, rudens sventes, kiemo svente pavasari ir t.t. Galvokit greiciau, nes mes pries dvi savaites uzsirasem nuo kovo eit, tai po musu jau bene 8 vaikus irase.... QUOTE(rutased @ 2010 02 13, 16:36) pasirinkimo Jus nelabai ir turesit, nes pagal amziu i kokia grupe papuola vaikas, pas ta aukletoja ir busit. O darzelis tikrai saunus, labai daug uzsiemimu su vaikais, mano didzioji jau pirmoke, bet pasiruosimas mokyklai buvo puikus, priesmokyklines grupes aukletojos puikios, o darzelis turi geras etniniu svenciu tradicijas, pvz. pusiauziemio svente, rudens sventes, kiemo svente pavasari ir t.t. Galvokit greiciau, nes mes pries dvi savaites uzsirasem nuo kovo eit, tai po musu jau bene 8 vaikus irase.... aciu
mamytes, padekit,
labai noreciau savo sunu pervesti i nauja darzeli. daugmaz pakeliui butu sis darziukas. bet manasis yra priesmokyklinio amziaus. gal kas ka zinot, kaip paruosia vaikus, ka ismoko? del to dabar taip sugalvojau, kad musu darzely tai net raidziu nemokina, jau nebekalbu, kad skaityti taip pat ne. gal kas ka zinote? QUOTE(gudrius @ 2010 10 14, 12:25) mamytes, padekit, labai noreciau savo sunu pervesti i nauja darzeli. daugmaz pakeliui butu sis darziukas. bet manasis yra priesmokyklinio amziaus. gal kas ka zinot, kaip paruosia vaikus, ka ismoko? del to dabar taip sugalvojau, kad musu darzely tai net raidziu nemokina, jau nebekalbu, kad skaityti taip pat ne. gal kas ka zinote? Sveikute. Mano sunus eina i paruosiama, prase nusipirkti knygutes, mokina skaicius, raideles. Viskas kaip priklauso paruosiamai. QUOTE(gudrius @ 2010 10 14, 17:25) mamytes, padekit, labai noreciau savo sunu pervesti i nauja darzeli. daugmaz pakeliui butu sis darziukas. bet manasis yra priesmokyklinio amziaus. gal kas ka zinot, kaip paruosia vaikus, ka ismoko? del to dabar taip sugalvojau, kad musu darzely tai net raidziu nemokina, jau nebekalbu, kad skaityti taip pat ne. gal kas ka zinote? mano pirmoji panele jau 2-je klaseje, o i mokykla isejo jau mokedama skaityti (is visos priesmokyklines grupes viso rodos 7 mokejo). paruosimas tikrai geras, mokytoja draugiska ir mokymosi procesas idomiai pateikiamas. mokinosi ne tik raidziu, skaitymo, bet ir skaicius pazino, 1-je klaseje beveik nebuvo ka veikt
aciu jums
QUOTE(Laurintta @ 2010 10 19, 19:47) Sveikos mamytes, ar galite svieziai papasakoti savo nuomone apie si darzeli, kokie geri ir kokie nelabai geri dalykai:) Aciu Didziausias darzelio trukumas - kad neturi lauko zaidimu jokiuuuuu... |