esu girdejusi ne viena toki atsiliepima, jog kai kurie mokytojai provokuoja tevus samdyti juos pacius uz papildoma mokesti. Viena pazystama pasakojo, jog jos dukra is vieno dalyko gaudavo prastokus pazymius. tada ji ta pacia mokytoja nusamde kaip korepetitore ir jau nuo kitos pamokos(!) vaikas pradejo gauti geresnius pazymius. Ne po menesio, o jau po kitos pamokos!
Anksciau mokytojai budavo atsakingi ne tik uz pamokos kokybe, bet ir uz mokiniu mokymasi. Pavyzdziui, neatlike namu darbu veikejai budavo paliekami po pamoku. Juk tevai neina su vaiku kartu i mokykla ir ne visada zin, kas uzduota namu darbams. O juk kai kurie vaikai gudrus tinginiukai yra ir ne visada juos sukontroiuosi.
man atrodo, kad ta nuo mokytoju visiskai nuimta atsakomybe uz mokiniu mokymosi rezultatus nera vissikai teisinga. Reiktu dar kazkaip ta dalyka apgalvot
Aš girdėjau, kad kai kurie mokytojai nesutinka dirbti kaip korepetitoriai, bet mielai nurodo konkretų mokytoją iš kitos mokyklos, kuris sutiktų vaiką pamokyti. O toje kitoje mokykloje anoji mokytoja nurodo anksčiau minėtą mokytoją kaip sutiksiančią padėti. Toks bendradarbiavimas naudingas, o ir apkaltinti sunkiau
Dar vienas idomus faktas, gal tik su sia tema nelabai susijes.
manosunui yra sulasinti vyzdzius pleciatys vaista. Del sios priezasties jis desimt dienu negali skaityti ir rasyti. O lietuviu kalbos mokytoja jam jau minus du balus irase uz tai,kad jis eilerascio mintinai neismoko. (minus 2, ta prasme, kad jis ta eilerasti vis tiek privales ismokti, bet gaus dviem balais maziau). Mokytoja teigia, kad as ji galiu ismokyt. O jei negaliu? As gi i darba vaikstau ir devyniu menesiu dukryte dar turiu. tai piseina, kad ta ivertinima -2 gavo ne tik mano sunus, bet ir as.
ketinu ta dalyka uzgincyti. Tik dabar kuriu kalba, kad tai padaryciau kuo subtiliau, neisiveldama i konflikta. Jauciu, bus sunku.
Kactukas
2004 01 27, 13:06
Smurka, as pakraupus!!!!!  Aisku uzgincyk! Varyk tiesiai pas direktore! Nesiaiskink su ta mokytoja. As apsalus!!!!Tuoj pratruksiu keiktis!
Kaip ir kiekvienoje specialybėje, yra, kas dirba sąžiningai, o kas iš to tik duonai dirba  Tačiau man pačiai tikrai yra tekę girdėti ir apie tavo minimus atvejus. Bet kas gali patikrinti, ar tai tiesa, ar sutapimas? gal reik tada patiems tėvams padirbėt, padėt pasiruošt pamokai ir žiūrėt, koks bus rezultatas? Be to, mokytojas neturi teisės be tėvų žinios ir sutikimo palikti mokinio po pamokų.O ir tas laikas jam nebūtų apmokėtas ar vaikas atlieka namų darbus - tai jau ne mokytojas turi kontroliuoti, o tėvai. Jeigu mokytojas užrašinės kiekvieną kartą, kas užduota, tai bus dar viena proga vaikui negalvoti ir nesirūpinti. o ką reiškia tas " nuo mokytoju visiskai nuimta atsakomybe uz mokiniu mokymosi rezultatus . " ?
| QUOTE (Smurka @ 2004 01 27, 13:01) | Dar vienas idomus faktas, gal tik su sia tema nelabai susijes.
manosunui yra sulasinti vyzdzius pleciatys vaista. Del sios priezasties jis desimt dienu negali skaityti ir rasyti. O lietuviu kalbos mokytoja jam jau minus du balus irase uz tai,kad jis eilerascio mintinai neismoko. (minus 2, ta prasme, kad jis ta eilerasti vis tiek privales ismokti, bet gaus dviem balais maziau). Mokytoja teigia, kad as ji galiu ismokyt. O jei negaliu? As gi i darba vaikstau ir devyniu menesiu dukryte dar turiu. tai piseina, kad ta ivertinima -2 gavo ne tik mano sunus, bet ir as.
ketinu ta dalyka uzgincyti. Tik dabar kuriu kalba, kad tai padaryciau kuo subtiliau, neisiveldama i konflikta. Jauciu, bus sunku. |
 jeetus kaip to kie bajeriai man primena mokyklos laikus
Springlet
2004 01 27, 13:17
Na nieko sau idomybes. As kai mokiausi, tai pati pasiprasiau kitos mokytojos pamokyti, nieks man nesiule. Del pazymiu, tai tikrai objektyvumo kartais truksta. Smurka, o del eilerascio, tai tikrai neturetu taip vertinti, per daug ilgai tu tos kalbos neruosk
saltrune
2004 01 27, 13:23
Na kažkaip viskas sudėtingiau nei mūsų laikais vyksta. Aš kad ir kaip norėdama nesugebu "susekti" kas užduota, negi kiekvieną dieną eisi į mokyklą. O šiaip turėjau prablemų su nelabai sąžininga mokytoja ir aš. Ji tiesiog nusprendė pirmoje klasėje 'atsikratyti" visų judrių , išdykusių vaikų ir kai kuriems tėvams (tame tarpe ir mums) pareiškė po dviejų mėnesių mokslų, kad vaikas yra per judrus, reikalinga ypatinga priežiūra ir todėl reiktų pasirinkti kitą mokyklą, galbūt privačią, kurioje mokytojas galėtų daugiau dėmesio skirti kiekvienam vaikui. Vėliausužinojm, kad ši mokytoja siekiaa gauti metodininkės vardą ir todėl jos klasė bus nuolat tikrinama- tad lengviausias būdas- atsikratyti problematiškesnių vaikų.
| QUOTE (aukse @ 2004 01 27, 13:11) | o ką reiškia tas " nuo mokytoju visiskai nuimta atsakomybe uz mokiniu mokymosi rezultatus . " ? |
Cia pati mano sunaus matematikos mokytoja taip issireiske. Tipo, ji ateina i mokykla, isdesto pamoka, priraso saibu ir iseina. O toliau jau jai dzin. Net pastabos i pazymiu knygele nesivargina irasyti, kad jai neramu del mokinio nedaromos pazangos. Ka jau ten pastabos! Ir ta pacia saiba ne visada iraso. Nueinu i mokykla, pasiziuriu dienyna, o ten dviem saibom daugiau, nei pazymiu knygelej Viska versti vien ant tevu yra didziulio abejingumo bruozas. O jei as kokia asociali, bet mano sunus, pavyzdziui, turi pakankamai potencijos mokytis. Tai tevams dzin, mokytojams dzin, o vaikas vieskeliais papior? Cia as suabsoliutinau siek tiek, bet problema, mano akimis ziurint, pakankamai didele.
| QUOTE (Smurka @ 2004 01 27, 11:24) | | QUOTE (aukse @ 2004 01 27, 13:11) | o ką reiškia tas " nuo mokytoju visiskai nuimta atsakomybe uz mokiniu mokymosi rezultatus . " ? |
Cia pati mano sunaus matematikos mokytoja taip issireiske. Tipo, ji ateina i mokykla, isdesto pamoka, priraso saibu ir iseina. O toliau jau jai dzin. Net pastabos i pazymiu knygele nesivargina irasyti, kad jai neramu del mokinio nedaromos pazangos. Ka jau ten pastabos! Ir ta pacia saiba ne visada iraso. Nueinu i mokykla, pasiziuriu dienyna, o ten dviem saibom daugiau, nei pazymiu knygelej Viska versti vien ant tevu yra didziulio abejingumo bruozas. O jei as kokia asociali, bet mano sunus, pavyzdziui, turi pakankamai potencijos mokytis. Tai tevams dzin, mokytojams dzin, o vaikas vieskeliais papior? Cia as suabsoliutinau siek tiek, bet problema, mano akimis ziurint, pakankamai didele. |
 Sunku ką ir pasakyti apie jūsų matematikos mokytoją  Aš, ko gero, per daug naivi, bet tokių dalykų nesuvokiu. Be to, pagal visas naujausias metodikas ir tų pačių šaibų rašyti nelabai gali ir dar visokių dalykų, kurių rezultatas toks: mokytojas negali nieko, nes NETURI TEISĖS, vaikas yra Dievas, nes KLIENTAS VISADA TEISUS. Visko versti ant tėvų irgi negalima, nes visi turi bendradarbiauti - mokykla, vaikas, tėvai. Bet tėvai kartais irgi perlaužia lazdą reikalaudami iš mokytojo tokių dalykų, tarsi jis dirbtų TIK su jų vaiku. Et, geriausia būtų, kad visi vaikai būtų darbštūs ir darytų namų darbus
RAMAŠKA
2004 01 27, 13:49
O kaip jums toks mokytojos lygis:po Naujuju tipo visi dalijasi ispudziais kas kur sutiko, o mokytoja pasako reziume. Na ka kas kur buvot, ka matet tai liuks, bet tie kur namuose sedejot, tai anokia ten svente- susedot, PAEDET, isejot pasaudet, vel PAEDET ir gult...  Mano vaikinas tai taip gryzes namo sureagavo- kaip zmogum butu nesijautes po tokiu zodziu ir mes likom kalti, kad tuos naujus namuose su maza sese praleidom .Bandziau vaikui aiskint, kad musu sese maza, o ir ta mokytoja vaiku kazkada mazu turejo-turetu suprasti. Ai dar sakau kodel jos nepataisei, kaip tai darai namuose kad zmones needa, o valgo? Aha, sako, iskarto buciau pastaba gaves... Nu man tai siaip sau toks bendravimas...
| QUOTE (aukse @ 2004 01 27, 13:34) | Be to, pagal visas naujausias metodikas ir tų pačių šaibų rašyti nelabai gali ir dar visokių dalykų, kurių rezultatas toks: mokytojas negali nieko, nes NETURI TEISĖS, vaikas yra Dievas, nes KLIENTAS VISADA TEISUS. |
Gali ne tik saibas, bet ir vienetus rasyti. Iskart po to, kai ketverius metus tik piesinukais ju darbas budavo vertinamas.
Nu, Ramaska, tavo ir sūnaus mokytoja....apakau Debile, vienu žodžiu. Koks jos supist....reikalas kaip šeima šventes švenčia ir kokią teisę ji vertint vaikams turi - gerą šventę tėvai jiems padarė ar ne......... Priminė visos jūsų istorijos nekenčiamus mokyklinius metus....brrrrr
RAMAŠKA
2004 01 27, 14:41
| QUOTE (babble @ 2004 01 27, 14:03) | Nu, Ramaska, tavo ir sūnaus mokytoja....apakau Debile, vienu žodžiu. Koks jos supist....reikalas kaip šeima šventes švenčia ir kokią teisę ji vertint vaikams turi - gerą šventę tėvai jiems padarė ar ne.........
Priminė visos jūsų istorijos nekenčiamus mokyklinius metus....brrrrr |
As kazkaip taip labai nesupykau. Tiesiog liudna pasidare, kad taip bendrauja ir taip vaikus rusiuoja.
Kactukas
2004 01 27, 14:48
RAMAŠKA
2004 01 27, 14:59
Siaip kaip mokytoja ji nebloga(gal todel kad vaikas neblogai mokos  ) bet isvis su jais treciokais bendrauja kaip su suaugusiais, o sitas"paedet" tai man tikrai uzvare... -gal tiesiog ji nenuotaikoj buvo ir jai isspudo  Na gal kito karto nebus, dar palauksim. Labai idomu kaip kiti tevai sureagavo- mat ten ju puse klases tuos naujus namuose sutiko.Bet gal nekiekvienas vaikas ir papasakoja tai namuose.Butinai paklausiu pas kelias mamas, kolkas neturejau progos.
| QUOTE (aukse @ 2004 01 27, 11:34) | | QUOTE (Smurka @ 2004 01 27, 11:24) | | QUOTE (aukse @ 2004 01 27, 13:11) | o ką reiškia tas " nuo mokytoju visiskai nuimta atsakomybe uz mokiniu mokymosi rezultatus . " ? |
Cia pati mano sunaus matematikos mokytoja taip issireiske. Tipo, ji ateina i mokykla, isdesto pamoka, priraso saibu ir iseina. O toliau jau jai dzin. Net pastabos i pazymiu knygele nesivargina irasyti, kad jai neramu del mokinio nedaromos pazangos. Ka jau ten pastabos! Ir ta pacia saiba ne visada iraso. Nueinu i mokykla, pasiziuriu dienyna, o ten dviem saibom daugiau, nei pazymiu knygelej Viska versti vien ant tevu yra didziulio abejingumo bruozas. O jei as kokia asociali, bet mano sunus, pavyzdziui, turi pakankamai potencijos mokytis. Tai tevams dzin, mokytojams dzin, o vaikas vieskeliais papior? Cia as suabsoliutinau siek tiek, bet problema, mano akimis ziurint, pakankamai didele. |
 Sunku ką ir pasakyti apie jūsų matematikos mokytoją  Aš, ko gero, per daug naivi, bet tokių dalykų nesuvokiu. Be to, pagal visas naujausias metodikas ir tų pačių šaibų rašyti nelabai gali ir dar visokių dalykų, kurių rezultatas toks: mokytojas negali nieko, nes NETURI TEISĖS, vaikas yra Dievas, nes KLIENTAS VISADA TEISUS. Visko versti ant tėvų irgi negalima, nes visi turi bendradarbiauti - mokykla, vaikas, tėvai. Bet tėvai kartais irgi perlaužia lazdą reikalaudami iš mokytojo tokių dalykų, tarsi jis dirbtų TIK su jų vaiku. Et, geriausia būtų, kad visi vaikai būtų darbštūs ir darytų namų darbus |
 na as turbut busiu ta , kuri ci astos mokytoju pusen tik is karto noreciau pasakyti, kad visur yra isimciu, visokiu mokytoju yra. Taciau (as irgi mokytoja) pvz. musu mokykloj tai kaip tik mazai kas nori buti korepetitoriais savu mokiniu, todel, kad jei tas vaikas tikrai "dundukas" o korepetitoriaus "reikia tevams" tai jeigu pazymiai nei kiek nepagereja, kaltas lieka mokytojas, nesvarbu ar vaikas mokosi ar ne. Zinoma, kai mokytoju toks atlyginimas tai dalis ju ateina "atidirba pinigus "ir iseina, bet kad nuo ju nuimta atsakomybe tai tikrai ne, nes kiekvieno mokytojo prestizo reikalas - kad jo mokiniai gerai islaikytu egzaminus, dalyvautu iv. renginiuose, olimpiadose , gautu apdovanojimus ir pan. Sakykim, mokytojas kurio mokiniai prastai mokosi daznai tam darbe neuzsilaiko. Mokykloje pries vaika mokytojas tikrai neturi teises , nei apsaukt, nei po pamoku palikt, jei palieki tai mokinys tave pasiuncia kuo toliau ir ramiai namo iseina, be to tikrai kodel tu privalai sedeti virsvalandzius? Ar pacios dirbtumet virsvalandzius uz kuriuos vaikai siuntineja visur, o tevai niekada net aciu nepasako? del pazymiu rasymo, negi galvojat kad kai paprasai knygeles tai mokiniai "ja turi"? o i kuprine list mokytojas neturi teises, nors 99 proc, kad dazniausiai knygele buna ten... Be to sakykim as , kai maniskiai pradejo labai is pamoku begioti , saziningai kasdien kiekvienam namo paskambindavau ir pasakydavau , tas pats apie blogus pazymius, bent jau mano dalyko ir tik aukletiniams: rezultatas toks : 200lt mobilaus sakaita +100 lt telekomo saskaita, o naudos 0 jei tevams paskambini, tai tuomet" aciu ,kad paskambinot, visada skambinkit" jei nusiunti zinute , kad perskambintu"jai reikia , tegu pati ir skambina". tokiu kurie patys pasiskambintu pasiteirauti kaip ju vaikai elgiasi ar mokosi VIENETAI. i pazymiu knygele parasai , kad paskambintu ar ateitu - pamato trimestro pabaigoje dazniausiai, toks ispudis kad namie knygeles niekad neziuri, taigi prasom ateikit bent karta per 2 savaites, nu per menesi karta, pasiziurekit kaip mokslai, pasikalbekit su mokytojais beje pvz tevu susirinkimuose is 30 tevu , dazniausiai ateina 5, zinaoma,sakykim jei kas bloga nutinka(pvz, maniskiai kazkada juodai prisigere kitos mokyklos diskotekoj, viena komoj buvo i ligonine nuvezta ,as tuo metu sirgau) tad jau visi atbega, kas is to saukstai po pietu, o pvz televizija pirmiausia mokykla parodo kurios mokiniai prasikalto, ar matet kad tokiu atveju kada namus rodytu, ne - mokykla kalta, ne tevai.... beje paprastas mokytojas uz auklejamaja klase gauna per menesi 60 lt, vyr. mokytojas atrodo 80lt, tai kaip jums tokie dalykai, kai vien uz telefonus pakloji 300lt, o dar reikia pazymius i knygeles surasyti "nes vaikai nemoka" ( buna kad knygele gauni karta per metus), ir tevams neidomu, kodel visus metus knygelej pazymiu nera, o kai susidomi tai pirmiausia pas direktoriu lekia, kaip taip yra???? be to aukletojo pareigos ir i ekskursijas vaziuoti, kur tevu paprastai neprisikviesi, ir zygiai, ir ivairios klases dokumentacijos, bei ivairiu ataskaitu pildymas na siam kartui pakaks, oi kaip issiliejau , nors dar galeciau kelissyk daugiau parasyt,  , nesupykit jei ka izedziau, ir galiu pakonsultuoti tokiais klausimais
reniote
2004 01 30, 05:26
Oi, kaip idomu paskaityti siu dienu problemas... aciu dievui, kad tie mokytojai tiek daug teisiu nebeturi. as niekada nepamirsiu kaip sovietmeciu musu aukletoja bernams ausis sukdavo, o mergaitem uz plauku tampydavo . Da tokia priegluse buvo, jei ateisi su palaidais plaukais, tai pasiemus zirkles po klase ir m-kla gaudydavo. Oi kiek mane pas dir. pavaduotojus vede, vien uz tai kad "pankuoju", bet mokiausi tai gerai!!! O viena mokytoja nesivarzydavo ne tik kysius imti bet ir per veida uzvaziuoti. Oi, blogos man emocijos cia sukilo. Gal dabar tie mokytojai ir prie tingionio kai kurie, na bent jau nebegali mokiniu terorizuoti atvirom formom. Tikiuosi mano vaikui neteks paragauti lietuviskos mokslo duonos: per nelyg viskas svietimo sistemoje nuzmoginta... Nepamirsiu, ka as buvau atvaziavus i viena LT univera paskaitu skaityti, kas per nukvake destytojai kolegos buvo: is knygu paskaito, supranta kaip nori, o vargsas studentas/e turi viska suspeti ta diktata nurasyti> dikusiju jokiu, destytojo darbo vertinimo jokio!!! Gal dabar siek tiek reikalai pagerejo. nzn Zodziu uzjauciu mamas ir jusu vaikucius toje svietimo sistemoje
Normalios tos mokyklos. Visada buvo bedu ir bus. Tu , Reniote, sovietmecio "baisiaja" mokykla baigei ir nieko. Gyveni sau laimingai  Esu mama, bet zinau, kad tik as atsakinga uz savo vaika , o ne kazkokia mokytoja, valstybe, kiemas, kaimynas ir kt. Jei man vaikas rupi, as vykdysiu savo pareigas( domesiuos, padesiu, bendrausiu, aprupinsiu,skatinsiu, pagaliau bausiu...) , ziuresiu, kad mano vaikas atliktu savo pareigas. Is mokytojos noriu, kad ji mokytu ir teiku man informacija( o tai ji bus priversta daryti, jei as reguliariai su ja bendrausiu). Nematau nelaimiu. Tiesa, jei tevai nesuranda laiko savo vaikams, tai kodel turetu surasti jiems laiko mokytojai?
| QUOTE (reniote @ 2004 01 30, 05:26) | | Nepamirsiu, ka as buvau atvaziavus i viena LT univera paskaitu skaityti, kas per nukvake destytojai kolegos buvo: is knygu paskaito, supranta kaip nori, o vargsas studentas/e turi viska suspeti ta diktata nurasyti> dikusiju jokiu, destytojo darbo vertinimo jokio!!! Gal dabar siek tiek reikalai pagerejo. nzn Zodziu uzjauciu mamas ir jusu vaikucius toje svietimo sistemoje |
Deja, nepagerejo  , nieks nesikeicia, o naujo zmogaus su naujom idejom nieks nenori isileist! Tuos 4 metus tik atsedi, paklausai kazkokiu marazmu, o mokytis vis tiek reikia paciam, nes is konspektu nelabai ka supranti.. Diskusijos, anot destytoju, turtina mokymosi procesa, jie jas "labai megsta", bet tik tokias, kai studentas argumentuoja jo stiliumi, jo poziuriu  Tai bent jau mano praktika
Pangasija
2004 03 14, 14:18
zinoma, mokytoju algos gal ir ne is didziausiu, bet taip provuokuoti samdyti juos papildomam darbui minant ant pazymiu, ziauriau nei neetiska. Jeigu taip jau elgiasi su maziukais, tai pries egzaminus apnagles visai.
Viena iseitis- nepasiduot provokacijom Pagaliau keisti mokytoja, kuris uzsiima tokiom nesamonem. Dekui Dievui su tokiais dar nesusiduriau. ( O gal pedagogo zodzius suprantame...  pagal savo sugedimo laipsni  )
Na iš tikrųjų, baikit tuos pedagogus koneveikti  mes, tėvai, dažnai įsivaizduojame, kad mūsų vaikas ir protingas (tik truputį pritingi), ir gudrus, ir sąžiningas (tik mokytojas neįrašo pažymio į dienoraštį, arba neparašo, kas užduota) ir t.t... savo darbą vertinantis ir pakankamai savigarbos turintis mokytojas nesiims už pinigus mokyti savo paties mokinį, nes tai per didelė atsakomybė. O jeigu mokytojas iš tikrųjų provokuoja tokiam poelgiui, tėvai tegu šiuo klausimu kalbasi su mokyklos valdžia. Tik nereikia apšmeižti visų pedagogų kaip kažkokių baubų, ištroškusių pinigų ir jūsų vaikų kraujo Nors ir labai gaila, bet iš 30 mokinių duok die, kad 10 tėvų turėtų aukštąjį išsilavinimą, kad domėtųsi vaiko pasiekimais ir elgesiu. Deja, į kivetimus atvykti nereaguoja, parašų dienoraštyje nėra, o semestro pabaigoje staiga puola į ašaras - vaje, kas čia nutiko, geras tas vaikas toks namie, padeda, sakot, visai rašyt šeštoje klasėje nemoka?ir pamokose nebūna? ir du išeina? tai ką čia dabar daryti? o tų pataisų negalima atidėti, mes prie jūros išvažiuoti norim...................
| QUOTE (Ingule @ 2004 01 27, 18:48) | galiu pakonsultuoti tokiais klausimais |
Nu tai dabar patarkit, ka man daryti... Pas mano Agnele yra problemeliu, kurias galima isspresti logopedo pagalba. Pries kelis men suzinojau, kad siemet pas mus mokykloje yra etatine logopede, bet kazkodel mokytoja rudeni, kai buvo formuojamos klases, nenukreipe, neuzrase mano Agneles pas logopede...  Tai va, tik suzinojusi apie ta musu mokyklos logopede, tik pasitaikius progai paklausiau mokytojos, ar nereiktu "mums" logopedes pagalbos ir kaip ten pakliuti. Mokytoja pazadejo pakalbeti su logopede, bet uzsimine, kad pazista kita, labai gera logopede, kuri galetu privaciai padirbeti su Agne. Ir tik tada, kai as dar karta, po keliu savaiciu paklausiau, ar kalbejo ji su musu logopede, mokytoja teikesi tai padaryti, priekaistaudama, kad klases suformuotos, sarasai patvirtinti ir t.t. ir pan. jau rudeni... Siaip ne taip (nors labai apkrauta ir t.t. ir pan.) dideliam mano dziaugsmui prieme mano dukra ir dar kelias jos klasiokes musu mokyklos logopede. Bet... Agne po keliu pamokeliu pradejo skustis, kad logopede visa laika pikta, barasi, pyksta ant vaiku. Kodel??? Sakau, gal ten jusu klaseje labai daug, triuksmaujate, neklausote mokytojos (buvo ne karta pabrezta, kad ji labai apkrauta). Dukra papasakojo, kad tadien klaseje buvo penki vaikai - keturios mergaites ir berniukas, o mokytoja pratruko, kai Agne paparase, kad ji paaiskintu, kaip atlikti uzduoti, paskui baresi ir labai suirzusi taise klaidas, klause, kas cia gali buti nesuprantamo... dar paklausinejusi isgirdau, kad mokytoja visa laika dirba tik su tuo berniuku, sedi salia jo, aiskina jam, o mergaitems tik pasako, kurias uzduotis reikia atlikti ir kai jos buna padarytos, i pamokos pabaiga tikrina, kas padaryta. Karta, neapsikentusi paskambinau Agnes mokytojai, paklausiau, kaip cia man susisiekti su ta logopede, ka daryti. Mokytoja atsake, kad ji pati matyt "per mazai ant ju rekia" ir kad tegu vaikai pratinasi "prie dalykines sistemos"  Kai as dar drisau jai kazka papriestarauti, ji man atreze: "ne mano cia darzas, ne mano ir pupos" , pazadejo paziureti ir uzrasyti logopedes darbo valandas ant lapelio, kad galeciau pati su ja susitikti ir pakalbeti. Tai va, dabar patarkit, ka man daryti??? Eiti pas logopede? Ka man jai sakyti? O gal vis delto skambinti tai musu mokytojos pazistamai, labai labai gerai logopedei ir su ja tartis? Nezinau, ka daryti...  Dieve, dieve, kai pagalvoji, tai Jezusmarija...
| QUOTE (Ugne @ 2004 03 14, 19:32) | | QUOTE (Ingule @ 2004 01 27, 18:48) | galiu pakonsultuoti tokiais klausimais |
Nu tai dabar patarkit, ka man daryti... Pas mano Agnele yra problemeliu, kurias galima isspresti logopedo pagalba. Pries kelis men suzinojau, kad siemet pas mus mokykloje yra etatine logopede, bet kazkodel mokytoja rudeni, kai buvo formuojamos klases, nenukreipe, neuzrase mano Agneles pas logopede...  Tai va, tik suzinojusi apie ta musu mokyklos logopede, tik pasitaikius progai paklausiau mokytojos, ar nereiktu "mums" logopedes pagalbos ir kaip ten pakliuti. Mokytoja pazadejo pakalbeti su logopede, bet uzsimine, kad pazista kita, labai gera logopede, kuri galetu privaciai padirbeti su Agne. Ir tik tada, kai as dar karta, po keliu savaiciu paklausiau, ar kalbejo ji su musu logopede, mokytoja teikesi tai padaryti, priekaistaudama, kad klases suformuotos, sarasai patvirtinti ir t.t. ir pan. jau rudeni... Siaip ne taip (nors labai apkrauta ir t.t. ir pan.) dideliam mano dziaugsmui prieme mano dukra ir dar kelias jos klasiokes musu mokyklos logopede. Bet... Agne po keliu pamokeliu pradejo skustis, kad logopede visa laika pikta, barasi, pyksta ant vaiku. Kodel??? Sakau, gal ten jusu klaseje labai daug, triuksmaujate, neklausote mokytojos (buvo ne karta pabrezta, kad ji labai apkrauta). Dukra papasakojo, kad tadien klaseje buvo penki vaikai - keturios mergaites ir berniukas, o mokytoja pratruko, kai Agne paparase, kad ji paaiskintu, kaip atlikti uzduoti, paskui baresi ir labai suirzusi taise klaidas, klause, kas cia gali buti nesuprantamo... dar paklausinejusi isgirdau, kad mokytoja visa laika dirba tik su tuo berniuku, sedi salia jo, aiskina jam, o mergaitems tik pasako, kurias uzduotis reikia atlikti ir kai jos buna padarytos, i pamokos pabaiga tikrina, kas padaryta. Karta, neapsikentusi paskambinau Agnes mokytojai, paklausiau, kaip cia man susisiekti su ta logopede, ka daryti. Mokytoja atsake, kad ji pati matyt "per mazai ant ju rekia" ir kad tegu vaikai pratinasi "prie dalykines sistemos"  Kai as dar drisau jai kazka papriestarauti, ji man atreze: "ne mano cia darzas, ne mano ir pupos" , pazadejo paziureti ir uzrasyti logopedes darbo valandas ant lapelio, kad galeciau pati su ja susitikti ir pakalbeti. Tai va, dabar patarkit, ka man daryti??? Eiti pas logopede? Ka man jai sakyti? O gal vis delto skambinti tai musu mokytojos pazistamai, labai labai gerai logopedei ir su ja tartis? Nezinau, ka daryti...  Dieve, dieve, kai pagalvoji, tai Jezusmarija... |
Neverta panikuoti. Ramybes  . Zinma verta apsilankyti pas logopede. Reikia isklausyti jos snekos. Kokiu tikslu bus siekiama grupeje( jei ten penki vaikai ir visu problemos skirtingos...) ar verta mergaite ten leisti? Pasakyti, kad vaikutis l. jautriai reaguoja i pakelta tona ir t.t. Gal mergaites pasakojimai neatspindi to kas is tiesu ten vyksta?Kartu pavartykite sasiuvinius, paziurekit ka dukryte ten prirasius. Esu isitikinus, kad viska galima issiaiskinti, pataisyti. Tiesiog reikia kalbeti su zmonemis. Patarciau nesneket telefou, o nueiti i "gyva" pokalbi. Papildyta @ [mergetime]1079288993[/mergetime] Dar pridursiu, kad zinoma tai nera jusu mokytojos darzas ir pupos. Tai jusu darzas, todel jus tuo ir turetumete rupintis. Sekmes sprendziant savo bedeles
Pastaba
2004 03 15, 10:11
Na zinot, as dabar galvoju galvoju ir neprisimenu labai kokiu nors paciuozusiu mokytoju is savo mokyklos laiku. As baigiau 1997 m. Vienas senas matematikas, tokius nemokancius matematikos pats pasisiule mokyt papildomai be jokio uzmokescio, padedavo, paaiskindavo, o mes to nevertinom. Ir siaip kokiu nors smurtaujanciu ar kitaip koneveikianciu nepasitaike. Idomu, kaip bus dabar, kai neuzilgo savo vaika reiks leist i mokykla. Prisipazinsiu, bijau. Labai bijau.
Ugne, pirmiau pasikalbėk su pačia logopede. jei nepadės, pakalbėk su mokyklos direktorium. Kam mokėti pinigus, jei privalo tai padaryti kokybiškai mokyklos logopedė. Ji už tai gauna atlyginimą. Aš irgi mokytoja, bet netgi dėl savo auklėtinių mokytojom akis kabinėjau. O dėl savo vaikų ruošiuosi rimtai pakovot, jei prireiks. Šiaip 100 procentų pritariu Auksei. Jei per visus metus tėvelių nemačiau nei vienam susirinkime, tai apie kokį čia rūpinimąsi po to galim kalbėt?
| QUOTE (Ingule @ 2004 01 27, 18:48) | na as turbut busiu ta , kuri ci astos mokytoju pusen tik is karto noreciau pasakyti, kad visur yra isimciu, visokiu mokytoju yra. Taciau (as irgi mokytoja) pvz. musu mokykloj tai kaip tik mazai kas nori buti korepetitoriais savu mokiniu, todel, kad jei tas vaikas tikrai "dundukas" o korepetitoriaus "reikia tevams" tai jeigu pazymiai nei kiek nepagereja, kaltas lieka mokytojas, nesvarbu ar vaikas mokosi ar ne. Zinoma, kai mokytoju toks atlyginimas tai dalis ju ateina "atidirba pinigus "ir iseina, bet kad nuo ju nuimta atsakomybe tai tikrai ne, nes kiekvieno mokytojo prestizo reikalas - kad jo mokiniai gerai islaikytu egzaminus, dalyvautu iv. renginiuose, olimpiadose , gautu apdovanojimus ir pan. Sakykim, mokytojas kurio mokiniai prastai mokosi daznai tam darbe neuzsilaiko. Mokykloje pries vaika mokytojas tikrai neturi teises , nei apsaukt, nei po pamoku palikt, jei palieki tai mokinys tave pasiuncia kuo toliau ir ramiai namo iseina, be to tikrai kodel tu privalai sedeti virsvalandzius? Ar pacios dirbtumet virsvalandzius uz kuriuos vaikai siuntineja visur, o tevai niekada net aciu nepasako? del pazymiu rasymo, negi galvojat kad kai paprasai knygeles tai mokiniai "ja turi"? o i kuprine list mokytojas neturi teises, nors 99 proc, kad dazniausiai knygele buna ten... Be to sakykim as , kai maniskiai pradejo labai is pamoku begioti , saziningai kasdien kiekvienam namo paskambindavau ir pasakydavau , tas pats apie blogus pazymius, bent jau mano dalyko ir tik aukletiniams: rezultatas toks : 200lt mobilaus sakaita +100 lt telekomo saskaita, o naudos 0 jei tevams paskambini, tai tuomet" aciu ,kad paskambinot, visada skambinkit" jei nusiunti zinute , kad perskambintu"jai reikia , tegu pati ir skambina". tokiu kurie patys pasiskambintu pasiteirauti kaip ju vaikai elgiasi ar mokosi VIENETAI. i pazymiu knygele parasai , kad paskambintu ar ateitu - pamato trimestro pabaigoje dazniausiai, toks ispudis kad namie knygeles niekad neziuri, taigi prasom ateikit bent karta per 2 savaites, nu per menesi karta, pasiziurekit kaip mokslai, pasikalbekit su mokytojais beje pvz tevu susirinkimuose is 30 tevu , dazniausiai ateina 5, zinaoma,sakykim jei kas bloga nutinka(pvz, maniskiai kazkada juodai prisigere kitos mokyklos diskotekoj, viena komoj buvo i ligonine nuvezta ,as tuo metu sirgau) tad jau visi atbega, kas is to saukstai po pietu, o pvz televizija pirmiausia mokykla parodo kurios mokiniai prasikalto, ar matet kad tokiu atveju kada namus rodytu, ne - mokykla kalta, ne tevai.... beje paprastas mokytojas uz auklejamaja klase gauna per menesi 60 lt, vyr. mokytojas atrodo 80lt, tai kaip jums tokie dalykai, kai vien uz telefonus pakloji 300lt, o dar reikia pazymius i knygeles surasyti "nes vaikai nemoka" ( buna kad knygele gauni karta per metus), ir tevams neidomu, kodel visus metus knygelej pazymiu nera, o kai susidomi tai pirmiausia pas direktoriu lekia, kaip taip yra???? be to aukletojo pareigos ir i ekskursijas vaziuoti, kur tevu paprastai neprisikviesi, ir zygiai, ir ivairios klases dokumentacijos, bei ivairiu ataskaitu pildymas na siam kartui pakaks, oi kaip issiliejau , nors dar galeciau kelissyk daugiau parasyt, , nesupykit jei ka izedziau, ir galiu pakonsultuoti tokiais klausimais |
Va čia tai tiesa parašyta... Jūs pagalvokit, per savaitę mokytojas veda pamokas 400 mokinių, na žinot jei kiekvienam į pasiekimų knygelę rašyčiau kas užduota, atsiprašau visiems reiktų korepetitorių Be to Jūs turite 1-3 vaikus, kuriuos sukontroliuoti galite lengviau, nemanote, kad su 400 mokinų tai neįmanoma? Paprasčiausia viskas labai paprasta kai su tuo nesusiduri...
| QUOTE (uola @ 2004 03 14, 10:42) | Esu mama, bet zinau, kad tik as atsakinga uz savo vaika , o ne kazkokia mokytoja, valstybe, kiemas, kaimynas ir kt. Jei man vaikas rupi, as vykdysiu savo pareigas( domesiuos, padesiu, bendrausiu, aprupinsiu,skatinsiu, pagaliau bausiu...) , ziuresiu, kad mano vaikas atliktu savo pareigas. Is mokytojos noriu, kad ji mokytu ir teiku man informacija( o tai ji bus priversta daryti, jei as reguliariai su ja bendrausiu). |
Teisingai pasakyta, ir as auginu vaika, ir jis eis i mokykla, ir bus tu problemu, bet SAVO VAIKO PROBLEMAS PIRMIAUSIA PRADESIU SPRESTI PATI, nereikia, kad uz mane sprestu mokyklos direktorius, pavaduotojai, mokytojai. REIKIA DOMETIS PACIAI, O NELAUKTI PASTABOS KNYGELEJE...
| QUOTE (siga @ 2004 03 15, 12:09) | | Jei per visus metus tėvelių nemačiau nei vienam susirinkime, tai apie kokį čia rūpinimąsi po to galim kalbėt? |
I tevu susirinkima, prisipazinsiu, per penkerius metus buvau nuejusi tik viena karta. Ir po to vieno karto tikrai sau pazadejau, kad kojos daugiau ten nekelsiu. Susirinkimus mokytojai privalo vesti pagal tam tikra metodika, suteikti kazkiek bendros informacijos apie mokymo planus ir dar visokius bendruomenes santykius. Be to, tevu susirinkime butinai atsiras kokia viena priciuozusi mamyte, kuri savo klausimais, neretai nei i tvora, nei i mieta, uzlaiko ne tik visus tevus, bet ir mokytoja.
Tevu susirinkimuose kalbama apie bendrus reikalus, individualiai apie kiekviena vaika nekalbama. Jei tevai nori ka nors asmeniskai suzinoti apie savo vaiko pasiekimus, tai turi pasilikti po susirinkimo. O man laiko nera tiek daug, kad galeciau ji svaistyti klausydama ne pacius svarbiausius dalykus.
O individualiai pasikalbeti as nueinu. Tiesa, ne su visais mokytojais dar buvau susitikusi, bet artimiausiu metu matyt man teks kiekviena vakara eit parsivest sunaus is mokyklos, tai susipazinsiu ir su tais pedagogais, kuriu iki siol nepazinojau.
| QUOTE (Smurka @ 2004 03 15, 12:42) | | O individualiai pasikalbeti as nueinu. Tiesa, ne su visais mokytojais dar buvau susitikusi, bet artimiausiu metu matyt man teks kiekviena vakara eit parsivest sunaus is mokyklos, tai susipazinsiu ir su tais pedagogais, kuriu iki siol nepazinojau. |
Tai tu čia pavyzdinga mama esi. Jei visos mamos tokios būtų, tai ir problemų neliktų.
| QUOTE (siga @ 2004 03 15, 13:36) | | Tai tu čia pavyzdinga mama esi. Jei visos mamos tokios būtų, tai ir problemų neliktų. |
Gyvenimas privercia. Kai as pradesiu sunus parsivedinet is mokyklos, mano sunui bus didziausia bausme. Bet jau nebezinau, kaip su juo tvarkytis. Jei jau penktoj klasej daro ka nori, kas bus paskui??? KOntrole turi but nuolatine, nenutrukstama. Vos tik kelias dienas nepakontrokiuoju, tuoj pasileidzia nuo grandines. Pavydziu tevams, kuriems nereikia tikrinti, ar vaikas paruose pamokas
reniote
2004 03 15, 21:59
As tai l. bjauria nuomone turiu apie lietuviskos m-klos mokytojus. Tiesa, as mokiausi dar sovietineje sistemoje, bet nemanau, kad ji jau pasikeite, juolab, kad mokytojais dar tebedirba arba tie patys baisus pensininkai is sovietines m-klos istemos, arba mano karta, kuri yra baigus m-kla dar sovietiniais laikasi, ir turi daznai ta nuomone, kad mokinys nera zmogus, etc. ir mokytojo(s) autoritetas "uzdirbamas" bunant griezta, salta mokytoja. Niekada nepamirsiu, kaip ne viena mokytoja muse mokytojus sovietmeciu mokiniu akivaizdoje ar dar kaip kitaip savivaliavo, o apie kysius - tai cia buvo pati svelniausia terorizmo forma. Sorry, jei uzgavau kokios mokytojos garbe, as siandien laukiu "pms" ir viskas nervuoja Dabar siek tiek geraiu
AS tai galiu pasidziaugti savo vaikais:abu mokosi labai gerai(vidurkiai 9,8 ir 9,6).As nepraleidau ne vieno susirinkimo per 9 metus,todel pazistu visus vaiku klasiokus bei mokytojus.Vaikus ismokiau sutarti su mokytojais,nes kai mokytojus supykdai, jie mazina pazymius.
Drakulaite
2004 03 16, 19:22
o stai ir as nutariau nepraleisti progos ir parasyti savo nuomone- kaip sakant tiesiai is mokytojo darbo uzkulisiu-mama mokytoja ir tikriausiai ne paslaptis, kad mokytojo seima turi daug ka atkentet-zinau apie mamos darba viska, kol neisilieja visko, tol nenurimsta-taigi klausom klausom ir raminam bereikalo cia jus varot ant tu mokytoju-yra visokiu ir ivairiu...stai mano mama super mokytoja (tai ne mano nuomone) , o stai kai as mokiausi teko susidruti su tokiais zmogedrom  taciau reiketu pabandyt i listi i to mokytojo kaili-isbuti visa diena cypianciose klasese, uz dar toki menka atlyginima, kelti kvalifikacijas uz savo pinigus... alga juk tokia maza, skurdi praktiskai-taigi kas cia blogo jei mokytojas papildomai prisiduria prie atlyginimo-gerbiu mokytojus kurie pvz nemoko privaciai savo mokyklos mokiniu...o beje yra tokiu turtingu teveliu, kurie spec pasamdo mokytojus, ir tikisi kad sumokedamai pinigus nupirks vaikuciui pazymi-atseit mokytojas isipareigojes ir privalo rasyt gera pazymi.  nes moka pinigus... mokytojai gyvena ubagiskai ubagiskai  ir nebijau pasakyti sito zodzio, nes uz savo darba jie verti tik kuo geriausiu zodziu...nepilkit siuksliu ant mokytoju, viau pirma tevai turi rupintis savo vaikais,o ne mokytojai daug yra teveliu kurie mano, atidaviau vaika i mokykla, psio as jau laisvas-mokytojai pasirupins...oi ne oi ne
sakykit, mamos, o kiek kainuoja samdytis mokytoja papildomai padirbeti su vaiku? Mano sunus smarkiai atsilieka (mokomies pagal modifikuota programa, 2 klasej), dar yra is tu vaiku kuri reik kasdiena kontruoliuoti ir su juo kasdiena kartu ruosti pamokas ( dar susiskambinti su mokytoja suzinai kas uzduota  ) vienu zodziu blogai... Tai va, mokytoja sutinka ateiti padirbet, bet kiek tas kainuoja, gal zinot?
Drakulaite
2004 03 17, 16:34
o ka nori kad mokytoja kartu su juo padirbetu? visus dalykus?
| QUOTE (avei @ 2004 03 16, 20:24) | | Tai va, mokytoja sutinka ateiti padirbet, bet kiek tas kainuoja, gal zinot? |
Akademine valanda 15-20 litu, kokia kaina bus galutine, lems derybos Jokiu budu neuzleisk, mano sunus irgi "modifikuotas". Per ketverius metus gerokai jo nesuemiau i raga, tai dabar staugiu ir pati vakarais
| QUOTE (MonaLisa @ 2004 03 17, 16:34) | | o ka nori kad mokytoja kartu su juo padirbetu? visus dalykus? |
Pradinukus viena mokytoja moko beveik visas disciplinas
Jau buvo viena karta mokytoja atejus, vaikas labai saunai su ja padirbejo (gera valanda!), pinigu mokytoja neeme, sako kolkas uz aciu, o paskui ziuresim  Ryt ateis vel, gal sakau kokia dovanele pasiruosti?
| QUOTE (avei @ 2004 03 18, 18:39) | Jau buvo viena karta mokytoja atejus, vaikas labai saunai su ja padirbejo (gera valanda!), pinigu mokytoja neeme, sako kolkas uz aciu, o paskui ziuresim Ryt ateis vel, gal sakau kokia dovanele pasiruosti? |
Pasirodo, kad buna ir taip  Sveikinu! Turit nuostabia mokytoja  Va tokiam zmogui ir sumoketi negaila,  galima ir dovanele kokia
Nieko labai nuostabaus toje mokytoje nera, man atrodo, kad ji cia daugiau is baimes, mat vaikas baigia antra klase , o mokomies dar pirmos klases kursa.  Nors vaiko raidos centre nustate, kad vaiko intelekto lygis aukstesnis uz vidutini  , bet mokykloje ta mokytoja per savaite, matau, tik kokia pamoka su vaiku dirba , visa kita mokomies su dar viena mokytoja (kasdiena po viena pamoka) , tai labai atsiliekam.  Tai galvoju, kad ta klases mokytoja taip nori biski issipirkti, kad su vaiku mokykloje nedirba Nors vakar sutarem 10 Lt uz pamoka
| QUOTE (avei @ 2004 03 20, 09:40) | Nieko labai nuostabaus toje mokytoje nera, man atrodo, kad ji cia daugiau is baimes, mat vaikas baigia antra klase , o mokomies dar pirmos klases kursa. Nors vaiko raidos centre nustate, kad vaiko intelekto lygis aukstesnis uz vidutini , bet mokykloje ta mokytoja per savaite, matau, tik kokia pamoka su vaiku dirba , visa kita mokomies su dar viena mokytoja (kasdiena po viena pamoka) , tai labai atsiliekam. Tai galvoju, kad ta klases mokytoja taip nori biski issipirkti, kad su vaiku mokykloje nedirba Nors vakar sutarem 10 Lt uz pamoka |
Amziais kimbanti uola ,klausia : 1. ka reiskia "per savaite tik kokia pamoka su vaiku dirba"? 2. Kokia kalte  ? Ar gerb.  mokytoja turetu dirbti asmeniskai su jusu vaikuciu(t.p. jusu vaikas turi spec programa?) Dar klausimelis- Koks visos klases lygys? Ar jie ten masiskai neismokomi? Jei taip, tai patarciau pakeisti mokytoja
taip, mano maikas mokosi pagal modifikuota programa, t.y kasdiena po viena pamokele jis mokosi pas spec pedagoge, o kitas pamokas jis turi mokytis su visa klase, bet kadangi atsilieka nuo visos klases, mokytoja jam turi paruosti lengvesnes uzduotis, bet nevisada taip yra. Nesakau, kad bloga mokytoja, nenorim jos keisti, paprasciausiai tokia sistema.(nera pinigu, papilomu mokytoju...) Amerikoje, net istatymuose yra straipsnis, kad ADHD sutrikima turintiems vaikams butu skiriama tik lesu ir pagalbos, kad jie galetu mokytis su visa klase. O pas mus (nes nera tiek pinigu mokyklose, kad turetu pvz.klaseje dirbanti mokytoja asistenta), tokiems vaikams lengvinama programa. Vat todel mes ir atsiliekam.
| QUOTE (avei @ 2004 03 21, 20:56) | taip, mano maikas mokosi pagal modifikuota programa, t.y kasdiena po viena pamokele jis mokosi pas spec pedagoge, o kitas pamokas jis turi mokytis su visa klase, bet kadangi atsilieka nuo visos klases, mokytoja jam turi paruosti lengvesnes uzduotis, bet nevisada taip yra. Nesakau, kad bloga mokytoja, nenorim jos keisti, paprasciausiai tokia sistema.(nera pinigu, papilomu mokytoju...) Amerikoje, net istatymuose yra straipsnis, kad ADHD sutrikima turintiems vaikams butu skiriama tik lesu ir pagalbos, kad jie galetu mokytis su visa klase. O pas mus (nes nera tiek pinigu mokyklose, kad turetu pvz.klaseje dirbanti mokytoja asistenta), tokiems vaikams lengvinama programa. Vat todel mes ir atsiliekam. |
 . NA TIKIUOSI, KAD GREITAI PASIVYSIT. Truputi tai mokytojai ant uodegos uzminkit, tai ir uzduotis paruos.Geriausios sekmes tavo vaikuciui  ! Ka reiskia ADHD?
avei, bet jei vaikas mokosi antroje klaseje pagal pirmos klases programa dar vis - turi kelt ne veja, o uragana  Modifikuota programa anksciau ar veliau nuims, o mokytojams dalykininkams jau dzin, kad vaikas ne visa pradines m-klos kursa isejo, reikalaus kaip is visu reikalauja.
Manau,kad reikia labai kontruoliuoti ,kaip vaikas yra mokomas,ar atitinka jo poreikius mokymo programa ir t.t.Be to,kad ir kaip būtumėt užsiėmę, negalite visko palikti tik mokytojai,su vaiku turit labai daug dirbt patys:kartu skaityti,skaičiuoti bet ką ir t.t.Mokytoja net ir paruošusi lengvesnes užduotis ne visada galės skirt pakankamai laiko jam.Pamokos neužtenka. Iš savo patirties galiu labai tvirtai pasakyti ,jog mokymosi problemų dažniausiai vaikams kyla 5 kl.dėl neįsisavinto pradinių klasių kurso,todėl ,jei galvojat apie savo vaiko ateitį ,skirkit visas jėgas jo ugdymui.
matai. Lince, mano ir avei problemos truputi gilesnes. Mudvi turime vaikus, kuriems nustatyti tam tikri mokymosi sutrikimai. Be jokios abejones mes daug turime su savo vaikais dirbti pacios, bet tik gavusios itin tikslius pedagogu nurodymus, kad neperlenktume lazdos. Specialaus issilavinimo, kaip ugdyti vaikus su mokymosi sutrikimais (nors ir savus) mes neturime.
Apie tai ar mokytoja speja, ar nespeja, ar jos atlyginimas yra lygus darbo kruviui, diskutuoti gali tik tos, kurios turi "normalius" vaikus. Oi, kaip lengva tada reikst savo nuomone, zodziai tiesiog laisvai liejasi.
Piliule
2004 03 22, 15:02
Smurka, gal gali man truputi daugiau papasakoti apie modifikuota programa, nes mokytoja sako kad ir maniškiam gali prireikti
Spec. pedagogai ir psichologai atlieka su vaiku bendru gebejimu testa ir nustato pagal ji sutrikimus. Tada sudaro jam programa, pagal kuria kazkiek dirba patys, o kazkiek duoda rekomendaciju mokytojai.
Maniskiui buvo galima per pamokas naudotis daugybos lentele, nereikalaujama mokytis atmintinai, o uz gera darba buvo pivaloma pagirti. Buvo ir dar visokiu niuansu, bet as nelabai pamenu.
mano sunui buvo nustatyta disgrafija. Pirmoj klasej, kai vaikai rasydavo zodziu diktantus, maniskis viename zodyje praleisdavo po du priebalsius ir del to zodis iseidavo neperskaitomas, beprasmis. Be to, buvo nustatyta trumpa regimoji ir girdimoji atmintis. Pavyzdziui, jis uzsirasydavo matematikos uzdavinio salyga, mintyse suskaiciuodavo, o kol uzrasydavo lygybes zenkla, pamisdavo, ka buvo suskaiciaves.
|
|