Sveikos mamytės, šiandien susimasčiau kas yra gera mama? Pasidalinkit savo pamastymais. Ką reikia daryti, kad būtum gera mama? Ir ar išvis reikia ką nors daryti specialiai, kad būtum gera.
Manau toks klausimas iskyla kiekvienai mamai
O ar kazka spec. reikia daryti?nemanau.Reikia tik myleti savo kleckiuka ir savo uzimtose darbotvarkese rasti laiko jam.
Kiekviena mama esam individualiai gera
Kitam iš šono žvelgiant,gali pasirodyti vienaip,o kitam visai kitaip. Stengiamės visos būt kuo geriausios
Nera tokiu mamu, kurios nemyletu savo vaiku, tik kartais joms gyvenimas nesiseka ar siap nemoka buti mamomis.
as ir manau, kad visos stengiasi. Bet kai per TV pamaciau badu marinta vaikuti, issigandau, kad dar taip buna musu šalyje.
O dar pagalvojau, ta kuri miega kartu su vaikuciu, zindo ji iki 1m ar ilgiau, ji yra geresne ar blogesne uz ta kuri migdo atskirai lovyteje
Na man irgi tokių klausimų kyla
P.S savo mažiuką kartais irgi migdau savo lovoje,(ramiau naktį išmiega) miegame visi trys
na, is vienos puses pagalvojus, leliukas miegodamas savo lovyteje turi savo erdve, kurios nedrumscia mamyte ir tevelis, tuo paciu ugdomas jo savarankiskumas, nepriklausomybe. Juk is savo lovos ji iskeliame ne del to, kad jo nemylim, taip kad neturetume save kaltinti del to, jog vaikelis nemiega kartu su mumis. Juk dauguma miegojome atskirai nuo teveliu - savo lovose, o ar pykstam dabar ant tevu, kad jie del to buvo blogi? Ne. Tad nemiegojime vienoje lovoje esme
laukiu nesulaukiu, kada mano kleckiukas gims, irgi noriu buti gera mama, kaip ir visos
[quote=jurgixe,2008 01 15, 12:14]
Stengiamės visos būt kuo geriausios [/quote] mes ir esam visos kuo geriausios mamos savo vaikams. [/quote] Tikrai nemanau, kad visos mamos yra geros mamos Aisku tos kurios kurios myli savo vaikus, kurios saugo ir rupinasi, globoja, kurios aukleja, tai yra gera gera mama tai nereiskia, kad kuo daugiau vaika lepinsi, tuo geresne mama busi
Siandien vaiksciojom lauke su mamomis ir mazuliais ir plepejom, kad mama turi buti grazi, pasitempusi, susitvarkiusi, su sukuosena. Tada ir tetis bus patenkintas ir mama laiminga ir vaikutis jaus, kad yra labai mylimas. Nors ir visoms, mamos grozio proceduroms reikes laiko, pabuti tiesiog kuri laika atskirai, kol pasigrazins. Bet jis didziuosis, kad turi tokia saunia mama. O tada ir darbeli galim apsiderinti ir pinigeliu daugiau, kuriuos gali isleisti savo vaikelio tobulinimui.Nes ta, kuri visa diena, diena is dienos, tik su vaikeliu, vargu ar tures ilgam jegu buti geros nuotaikos.
QUOTE(Migdole @ 2008 01 16, 15:58) Siandien vaiksciojom lauke su mamomis ir mazuliais ir plepejom, kad mama turi buti grazi, pasitempusi, susitvarkiusi, su sukuosena. Tada ir tetis bus patenkintas ir mama laiminga ir vaikutis jaus, kad yra labai mylimas. Nors ir visoms, mamos grozio proceduroms reikes laiko, pabuti tiesiog kuri laika atskirai, kol pasigrazins. Bet jis didziuosis, kad turi tokia saunia mama. O tada ir darbeli galim apsiderinti ir pinigeliu daugiau, kuriuos gali isleisti savo vaikelio tobulinimui.Nes ta, kuri visa diena, diena is dienos, tik su vaikeliu, vargu ar tures ilgam jegu buti geros nuotaikos. na, cia gal daugiau parasei kaip mama - karjeriste QUOTE(Gaya @ 2008 01 17, 14:36) dekui uz straipsni, manau, man, kaip busimai mamai, pades del apsisprendimo, kada grizti i darba ir kada leisti vaikuciui atsikabinti nuo sijono...
Perskaiciau ir aciu tai kuri si straipsi idejo. Maziukui metukai. Be manes niekur ir nei pas ka neina. Buvo minciu keliaut i darba ir ji palikti mociutei. NEI UZ KA NEPALIKSIU SAVO LELIUKO JOKIAI MOCIUTEI.
QUOTE(Gaya @ 2008 01 17, 16:36) Aciu, puikus straipsniukas lengviau orientuotis
Mamytes, as manau reikia pasitiketi savo jegomis, ir visada manyti, jog esate pacios geriausios, nuostabiausios ir mylimiausios savo vaikaims. Kuo labiau pasitikesite savimi, tuo geriaus seksis auginti savo atzaleles
Teikrai vertas dėmesio straipsnis.Galima apie daug ką pamastyti.
manau kad neesu gera mama,nes nemoku abiems skirt pakankamai demesio,tiek kiek jos reikalauja ir nemoku tinkamai auklet
Manau kad esu mama kaip ir dauguma,tokia nei gera nei bloga..Ir pabaru dukryte,kartais mazai laiko jei skiriu ir t.t...Bet myliu ja beprotiskai
As esu
QUOTE(kulebam @ 2008 03 07, 20:10) manau kad neesu gera mama,nes nemoku abiems skirt pakankamai demesio,tiek kiek jos reikalauja ir nemoku tinkamai auklet Kiekviena mama savo vaikams yra geriausia, jie myli savo mama labiau uz viska pasaulyje ir nesamone kad tu nesi gera mama, ne visos juk turi buti idealios ar atitkti kieno nors aprasymus.
Šis klausimas ir mane kartais kankina..Ypač tada, kai su dukriuku susipykstu..
O ir šiaip..esu šimtu procentu tikra, kad geresnės mamos MANO vaikai ir negalėtų tūrėti..nes jie yra MANO vaikai..ir aš esu jų MAMA..
Aš labai stengiuosi būti gera mama, kuo dažniau vaikas pasako "mamyte, aš tave myliu" tuo labiau įsitikinu, kad būti gera mama nėra jau taip sunku
QUOTE(Salne @ 2008 03 17, 11:57) Šis klausimas ir mane kartais kankina..Ypač tada, kai su dukriuku susipykstu.. O ir šiaip..esu šimtu procentu tikra, kad geresnės mamos MANO vaikai ir negalėtų tūrėti..nes jie yra MANO vaikai..ir aš esu jų MAMA..
As tai manau, kad esu per daug gera. Dabar siek tiek kenciu nuo to, nes su mergaite nebesusikalbam. Verkiu beveik kas vakara. Paskaiciau ta straipsni, tai galvoju gal del to, kad vieno menesio palikdavau ja su kitais zmonemis (studijavau) Dabar jau kad ir uzrekiu kartais-nieks nebepadeda. Kazkur padariau klaida, per daug islepinau.
Manau gera mama ta,su kuria vaikas jauciasi saugus.Kurios pasiilgsta ir laukia griztancios.
Gera mama ta,kurios sypsena ar prisilietimas gali sustabdyti net pacias graudziausias vaiko asaras. Gera mama ta,kuriai skauda,kai skauda jos vaikui. Gera mama ta,kuri jaucia ta pati ka vaikas jaucia net per atstuma...
Vaikui mama yra gera kai sutinka su juo,kai neperka kažką tai jau bloga.Aš manyčiau,kad gera mama tą kuri žino kas vaikui leistina ir kiek,
Manau visos mamos savo vaikuciam yra geros,kad ir pabara.Nes mama brangiausias turtas
Manau mama turetu buti svelni ir tuo paciu grieztoka vaikuciui,kad nubreztu ribas ,kas galima ir kas ne,tik svarbu nepaveluoti,o tai paskui sunku bus susikalbeti kai labai islepini.
QUOTE(***zanute*** @ 2008 03 26, 22:13) As tai manau, kad esu per daug gera. Dabar siek tiek kenciu nuo to, nes su mergaite nebesusikalbam. Verkiu beveik kas vakara. Paskaiciau ta straipsni, tai galvoju gal del to, kad vieno menesio palikdavau ja su kitais zmonemis (studijavau) Dabar jau kad ir uzrekiu kartais-nieks nebepadeda. Kazkur padariau klaida, per daug islepinau. dar tikrai nevelu kazka keisti 7 m vaikas dar nera toks suauges kad galetum su juo nesusikalbeti turi skubiai susigriebti ir taisyti padeti
O kaip taisyti padeti jei atrodo viska darai,o nieks nesikeicia
Aš ir puolus į neviltį.maniškis 8 metai visai neklauso-atsikalbinėja.
QUOTE(adriu @ 2008 04 16, 12:32) Aš ir puolus į neviltį.maniškis 8 metai visai neklauso-atsikalbinėja. manajam 5 ir nesiginsiu - kol kas jis vienintelis pas man ir tikrai palepintas bet jei ko negali tai tikrai NE vaiaks turi zinoti bent elementarias ribas jau 8 m turi tureti ir pareigas a geriausiai susikalbeti padeda ir suartina - tai bendra veikla, ka jus darote kartu? paziurekit koki multika kartu, knygyute pries miega butinai paskaitykit ar dar ka nors QUOTE(mama_gulbe @ 2008 04 17, 12:50) manajam 5 ir nesiginsiu - kol kas jis vienintelis pas man ir tikrai palepintas bet jei ko negali tai tikrai NE vaiaks turi zinoti bent elementarias ribas jau 8 m turi tureti ir pareigas a geriausiai susikalbeti padeda ir suartina - tai bendra veikla, ka jus darote kartu? paziurekit koki multika kartu, knygyute pries miega butinai paskaitykit ar dar ka nors Va,cia labai gerai pastebeta.Reikia su vaiku rasti kazka bendro,labiau pasidometi ka jis megsta,susidraugauti,daugiau laiko praleisti kartu.O jie yra labai draugiski zmoguciai,tuoj rasit bendra kalba.
Manau, kad atsakymą ar esu gera mama sužinosiu tik po kokių 20 metų. Stengiuosi būti gera mama, bet iš tiesų gera tik ta, kuri sugeba užauginti gerą žmogų. Labai bijau, kad man gali ir nepavykti
Kažkur skaičiau, kad ar esame geros mamos sužinosime, kai vaikai suaugs ir skubės grįžt pas mamą, vadinasi buvome geros mamos. O savrbiausia tiesiog būti MAMA
QUOTE(Ramunytėė @ 2008 06 01, 21:59) Kažkur skaičiau, kad ar esame geros mamos sužinosime, kai vaikai suaugs ir skubės grįžt pas mamą, vadinasi buvome geros mamos. O savrbiausia tiesiog būti MAMA Labai visad lauksiu
O aš girdėjau, kad sužinosime, kokios esame mamos tik tada, kai mūsų vaikai turės savo vaikų
O šiaip ar taip, aš laikau save gera mama, nes tikiu, kad pirmiausia mama turi tokia jaustis. Nemanau, kad yra gerai, jeigu mama nuolat save kaltina, galvoja, kad ji blogai kažką daro, netinkamai auklėja, maitina - juk viskas, kas neigiama, persiduoda vaikučiui. Čia kaip tuo atveju: jeigu tikėsi ir jausies graži, tave tokia laikys ir aplinkiniai QUOTE(mylimuke @ 2008 07 07, 01:23) O aš girdėjau, kad sužinosime, kokios esame mamos tik tada, kai mūsų vaikai turės savo vaikų O šiaip ar taip, aš laikau save gera mama, nes tikiu, kad pirmiausia mama turi tokia jaustis. Nemanau, kad yra gerai, jeigu mama nuolat save kaltina, galvoja, kad ji blogai kažką daro, netinkamai auklėja, maitina - juk viskas, kas neigiama, persiduoda vaikučiui. Čia kaip tuo atveju: jeigu tikėsi ir jausies graži, tave tokia laikys ir aplinkiniai
Turbūt kiekvinai kartais kyla toks klausimas
Manau, kad esu gera mama. Nesu tobula, bet stengiuosi būti gera. Matau auklėjimo klaidų, kurias darė mano ir vyro tėvai. Sąmoningai stengiamės jų nekartoti. Bet neišvengiamai darome savas, ir apie jas gal sužinosime tik tada, kai vaikai užaugs. Svarbiausia yra be galo mylėti savo vaiką ir kiekvieną akimirką atsiminti, kad jis yra asmenybė su savo nuomone ir individualiais poreikiais QUOTE(Heart @ 2008 07 09, 16:38) Turbūt kiekvinai kartais kyla toks klausimas Manau, kad esu gera mama. Nesu tobula, bet stengiuosi būti gera. Matau auklėjimo klaidų, kurias darė mano ir vyro tėvai. Sąmoningai stengiamės jų nekartoti. Bet neišvengiamai darome savas, ir apie jas gal sužinosime tik tada, kai vaikai užaugs. Svarbiausia yra be galo mylėti savo vaiką ir kiekvieną akimirką atsiminti, kad jis yra asmenybė su savo nuomone ir individualiais poreikiais Labai teisingai,as irgi taip manau
kol kas gera mama laikau motina,kuri nepaliko savo vaiku gatveje ar vaiknamyje,nenuzude juo,augina,duoda valgyti,kartais su jais pazaidzia ir paskaito pasakas.
apkabina,pasako kad myli ir nuperka ledu. kuri be tikslo nesmurtauja,nera alkoholike ar norkomane,nedaro savo vaikui blogos itakos. jei dar ka sugalvosiu-parasysiu. bet visa kita,pagal mane-tik subtilybes.
aj, cia toks labai individualus reikalas, nes vienai 'gera' - auginti paciai iki mokyklos, kitai- maitinti MP ilgai ilgai, dar kita tai supranta- jei as jauciuosi gerai, ir vaikas laimingas.
bet as manau, kad as gera mama yra laaabai blogai, jei pati mama save laiko bloga mama, tada va ir prasideda visokios depresijos, o tai tikrai ne i gera.
tikiuosi veliau suzinoti kokia as.
Jau vien svarstymas "ar aš esu gera mama?" rodo,kad tikrai esate geraos mamos,gal ne idealios(vis gi esam žmonės....),bet mylinčios savo vaikus...Juk mamos,kurios neužduoda sau šio klausimo,kurioms nerūpi jų santykiai su savo vaikais,kurioms "nusišvilpt" ant savo vaikų,vat tos mamos tikrai nėra geros...Ir kad visos mamos yra geros,tai toli gražu iki tiesos,nes mane pačią pagimdė tikrai ne iš tų gerųjų mamų(esu įvaikinta).
As manau, kad jei jau uzduodi sau toki klausima, ir tai jau i gera
RANKU DARBO ATVIRUKAI http://picasaweb.google.lt/loreta.atvirutes QUOTE(Heart @ 2008 07 09, 16:38) Turbūt kiekvinai kartais kyla toks klausimas Manau, kad esu gera mama. Nesu tobula, bet stengiuosi būti gera. Matau auklėjimo klaidų, kurias darė mano ir vyro tėvai. Sąmoningai stengiamės jų nekartoti. Bet neišvengiamai darome savas, ir apie jas gal sužinosime tik tada, kai vaikai užaugs. Svarbiausia yra be galo mylėti savo vaiką ir kiekvieną akimirką atsiminti, kad jis yra asmenybė su savo nuomone ir individualiais poreikiais
uzauge vaikai pasakys ar buvau gera mama ar ne, db sau del to galvos nesuku, stengiuosi buti gera, i kitu replikas nekreipiu demesio...nes tik mano vaikai man pasakys kokia as jiems buvau...kaip db as galiu pasakyti apie savo mama, taip ji gera mama...tikiuosi ta isgirsiu ir is savo vaiku kai uzaugs
QUOTE(Heart @ 2008 07 09, 15:38) Turbūt kiekvinai kartais kyla toks klausimas Manau, kad esu gera mama. Nesu tobula, bet stengiuosi būti gera. Matau auklėjimo klaidų, kurias darė mano ir vyro tėvai. Sąmoningai stengiamės jų nekartoti. Bet neišvengiamai darome savas, ir apie jas gal sužinosime tik tada, kai vaikai užaugs. |