mamaErika
2009 02 28, 10:09
QUOTE(Heart @ 2008 07 09, 15:38) Turbūt kiekvinai kartais kyla toks klausimas Manau, kad esu gera mama. Nesu tobula, bet stengiuosi būti gera. Matau auklėjimo klaidų, kurias darė mano ir vyro tėvai. Sąmoningai stengiamės jų nekartoti. Bet neišvengiamai darome savas, ir apie jas gal sužinosime tik tada, kai vaikai užaugs. Svarbiausia yra be galo mylėti savo vaiką ir kiekvieną akimirką atsiminti, kad jis yra asmenybė su savo nuomone ir individualiais poreikiais  Mes juos tik auginame, o savintis negalime.
o man nekyla toks klausimas as isitikinusi kad esu gera mama
Manau, jeigu nori but gera mama. nereikia rekti, reikia ramiai su juo pasikalbeti. Jeigu nesupranta namu darbu uzduoties, paaiskinti jam. Padaryti pusrycius, kartais nupirkti saldainiu ar pns. Zinoma, reikia atrasti laiko kad su vaiku pabuti, ir svarbiausia, reikia tiesiog labai myleti.
valentinuke
2009 11 27, 10:25
Labas rytas visom gerom mamytem Na auginu dvi dukras,su viriause turejau labai daug problemu,kovojau kiek galejau,dabar jai bus gruodi 21metai,ir turi jau dukryte,tai ji man dabar kiekviena karta padekoja kad as jos nepalikau likimo valiai ir nenuleidau ranku,o kovojau su jos blogom idom,ir ji anksciau mane kaltino kad jai skiriu mazai demesio,o sesei daugeu,bet tik dabar ji suprato kaip yra sunku buti mama ir kiek daug nervu ir kantrybes kainuoja,kol vaikai uzauga.Ji siuo metu gyvena UK ir mes kiekviena diena susirasinejam,ir nera nei vienos dienos kad ji man nepasakytu,mama kaip as tave myliu ir pasiilgau,tai skaitau kad nei vienos mamos nera blogos,cia tik gyvenimo desnis
ziedute
2009 12 07, 10:57
Labai geras straipsniukas, kaip tik mums mamytems pasiskaityti ir šiek tiek save nuraminti http://www.dormeo.lt/Kreikiabtigeramama-142867-5258-a.html Manau taip: svarbu būti mylinčiai mamai, o jei būsim mylinčios mamos tai būsim ir geros mamos, kaip manot?
**Gin**
2009 12 07, 21:07
Manau, kad esu grieztoka, bet teisinga, vaikas turi jausti ribas. Tikiuos pasakys, kad buvau gera mama
ziedute
2009 12 08, 10:12
 man tokie labai patinka, gerbiu tokius žmones  matyt todėl, kad mano senelis buvo toks, griežtas bet teisingas, vertas pagarbos, todėl ir vertinu tokius žmones
Ieva-mano
2009 12 08, 22:44
QUOTE(liud @ 2009 03 20, 01:05) o man nekyla toks klausimas as isitikinusi kad esu gera mama  pritariu reikia maziau apie tai galvoti, o tiesiog buti MAMA
Zinau, kad savo vaikui esu pati geriausia mamyte pasaulyje
Man dažnai kyla tokių minčių. Galėčiau būti ir geresnė savo vaikiui... Bet pats jis sako, kad jo mama labai gera, tai gal vistik viską gerai darau...
Kaip smagu, kad čia tiek savim patenkintų mamų  O aš manau, kad esu nelabai kam tikus. Bent jau tikrai nepasiekiu kartelės kurią pati sau keliu  Įdomu ką užaugusios maniškės apie mane manys ir kokią prisimins  Dabar tai vyresnėlė mane linkusi vertinti taip: jei leidžiu sėdėt prie kompo, valgyt nesveiką maistą, žiūrėt idiotiškus filmukus, tai esu pati geriausia mama pasaulyje, bet jei dukrai įlenda koks ožiukas ir nenori atlikt pareigų kurias paprastai atlieka, tai tada nebūnu mama nr.1
gera. bet galeciau buti ir geresne.
O beje kaip jūs suprantate sąvoką "gera mama"? Ką ji daro ir ko nedaro? Na pvz. ar mama kiekvieną dieną vaikui į darželį įdedanti buteliuką cocacolos ir čipsų yra gera? Vaikui tikriausiai tada atrodo labai gera
QUOTE(JO/NE @ 2010 01 19, 16:25) O beje kaip jūs suprantate sąvoką "gera mama"? Ką ji daro ir ko nedaro? Na pvz. ar mama kiekvieną dieną vaikui į darželį įdedanti buteliuką cocacolos ir čipsų yra gera? Vaikui tikriausiai tada atrodo labai gera  va cia tai pati "geraiausia mama "turetu but  !As manau gera mama turi buti-neuzsimerkus mama,matyti vaiko ir gerus ir blogus darbus,nes labai yra tokiu mamu kurios sakyciau-isproteja mamos!Nenori matyti vaiku padarytu blogu darbu,ir drasko visiems akis kad neduok dieve apie mano vaika atsiliepe negerai!Manoji(vyresnioji) sako-tu mamyte griezta esi,bet ir gera,nu kartais tik negera,kaip bari  !
lemlike
2010 02 01, 13:31
QUOTE(Jurate @ 2010 02 01, 14:09) va cia tai pati "geraiausia mama "turetu but  !As manau gera mama turi buti-neuzsimerkus mama,matyti vaiko ir gerus ir blogus darbus,nes labai yra tokiu mamu kurios sakyciau-isproteja mamos!Nenori matyti vaiku padarytu blogu darbu,ir drasko visiems akis kad neduok dieve apie mano vaika atsiliepe negerai!Manoji(vyresnioji) sako-tu mamyte griezta esi,bet ir gera,nu kartais tik negera,kaip bari  !
QUOTE(Jurate @ 2010 02 01, 14:09) nes labai yra tokiu mamu kurios sakyciau-isproteja mamos!Nenori matyti vaiku padarytu blogu darbu,ir drasko visiems akis kad neduok dieve apie mano vaika atsiliepe negerai!  Žinau tokią vieną mamą, griūk negyvas kaip būna įdomu ją iš šono stebėt
lemlike
2010 02 03, 22:15
QUOTE(JO/NE @ 2010 02 03, 22:44)  Žinau tokią vieną mamą, griūk negyvas kaip būna įdomu ją iš šono stebėt  as ir zinau tokia,netgi reikalu turejau(cia aisku uz vaikus)tai tikrai kad neduok dieve!!!bet dar toj mamoj kas yra keisciause,jos vaikai,yra jos vaikai...neduok dieve juos uzkabinsi,bet jau jei tu jios uzkabinai,tai moteriske,sedi su vaikais vos ne smelio dezej,ir daro intrigas,tarp vaiku,vaikam apkalba ju tevus,koks tavo tevas,kokia tavo motina,ir kokia tu mergaite augi....nu as nemoku taip parasyt,ka ji cia isdarinedavo kol gyveno musu kieme,dabar jos nera,isikele kazkur,tai patikekit kokia mes ramybe jauciam,ir tevai,ir vaikai,nereikia isejus i kiema mums mamoms rekautis,ir nereikia vaikam tarpusavi pestis...
QUOTE(lemlike @ 2010 02 03, 23:15) as ir zinau tokia,netgi reikalu turejau(cia aisku uz vaikus)tai tikrai kad neduok dieve!!!bet dar toj mamoj kas yra keisciause,jos vaikai,yra jos vaikai...neduok dieve juos uzkabinsi,bet jau jei tu jios uzkabinai,tai moteriske,sedi su vaikais vos ne smelio dezej,ir daro intrigas,tarp vaiku,vaikam apkalba ju tevus,koks tavo tevas,kokia tavo motina,ir kokia tu mergaite augi....nu as nemoku taip parasyt,ka ji cia isdarinedavo kol gyveno musu kieme,dabar jos nera,isikele kazkur,tai patikekit kokia mes ramybe jauciam,ir tevai,ir vaikai,nereikia isejus i kiema mums mamoms rekautis,ir nereikia vaikam tarpusavi pestis...  čia dar geresnis varijantas  Sugalvok tu man smėlio dėžėj intrigas sukt
jurgixe
2010 02 05, 10:41
aš tai kai vaikai pribėga ir apsikabinę iš niekur nieko pasako,kad mamyte kokia tu gera,tai tada suprantu,kad elgiuosi teisingai.o kai pradeda tie apsikabinimai retėt imu stengtis būt vėl geresne.
Visosspalvos
2010 02 09, 16:48
QUOTE(dange29 @ 2010 01 18, 23:11) gera. bet galeciau buti ir geresne.  Ir aš tokia pat
Donaldziukas
2010 02 10, 23:16
Manau pasakis tada ar as gera, kaip jie uzaugs  Manau nebloga, bet..... Esu savikritiska
Giedrolina
2010 02 11, 22:22
Nežinau ar esu gera mama. Kartais pati savim suabejoju... Tik žinau, kad stengiuosi daryti viską, kad taip būtų. Taip norisi duoti savo vaikui kuo daugiau gero
vasarele85
2010 02 25, 09:20
is tikro cia geras pamasymas ar gera mama nu as nemanau kad esu auksine bet ir neesu lb jau bloga  na neesu auksine bet norecaiu tokia but bet su jais tokiai but neimanoma kai reikai pykstames kai reikai myluojames esu kaip ir kitos mamos  tik gal per daug biski lepinu bet .... juk jiem tai patinka .... nes kai uzaugs nebegalesi lepinti  reikai isnaudoti duota galimybe bet su protu
superlaiminga
2010 03 02, 11:47
Sveiki, kviečiu visus, kurie gyvena su vaikais, ir kurie domisi vaikų ir tėvų santykiais į 4 valandų užsiėmimą MES IR VAIKAI. Užsiėmimas skirtas mamytėms, tėveliams, močiutėms, seneliams ir auklėms. Susitikimo vieta: Vilnius.Konkreti vieta bus patikslinta priklausomai nuo dalyvių skaičiaus. Organizuojami tokie patys du užsiėmimai, kad dirbantys ir nedirbantys galėtų pasirinkti patogų laiką.I. Susitikimo laikas: 2010 m. kovo 5 d., penktadienis, 13 val. II. Susitikimo laikas: 2010 m. kovo 6 d., šeštadienis, 12 val.Būtina išankstinė registracija: psichologe.ramuneETAgmail.com arba telefonu 868041916 (jei negalėsiu atsiliepti, parašykite SMS). Nurodykite, kokiai dienai registruojatės.Užsiregistravę dalyviai elektroniniu paštu gali atsiųsti aktualius klausimus, į kuriuos bus atsakyta susitikimo metu. Pagrindinės užsiėmimo temos: * Ką daryti, kad santykiuose su vaikais vyrautų darna? * Tėvų ir vaikų teisės ir pareigos: mitai ir realybė. * Besąlyginės meilės vaikams puoselėjimas. * Tėvų ir vaikų nesutarimai: mitai ir realybė. * Meilės įrodymų svarba tarpasmeniniuose santykiuose. * Gyvenimas su vaiku be bausmių. * Išsiskyrimo esmė ir vaikų išgyvenimai. * Kam reikalingos taisyklės? * Kokios savybės būdingos vaikams ir kur jos dingsta su metais? * Tėvų lūkesčių tragedija. Užsiėmimo kaina vienam dalyviui: 60 Lt.Tėvų ir vaikų santykių psichologė Ramunė Želionienė http://pagalbaseimai.blogspot.comhttp://vaikopasaulis.blogspot.com
QUOTE(superlaiminga @ 2010 03 02, 12:47) Sveiki, kviečiu visus, kurie gyvena su vaikais, ir kurie domisi vaikų ir tėvų santykiais į 4 valandų užsiėmimą MES IR VAIKAI. Užsiėmimas skirtas mamytėms, tėveliams, močiutėms, seneliams ir auklėms. Susitikimo vieta: Vilnius.Konkreti vieta bus patikslinta priklausomai nuo dalyvių skaičiaus. Organizuojami tokie patys du užsiėmimai, kad dirbantys ir nedirbantys galėtų pasirinkti patogų laiką.I. Susitikimo laikas: 2010 m. kovo 5 d., penktadienis, 13 val. II. Susitikimo laikas: 2010 m. kovo 6 d., šeštadienis, 12 val.Būtina išankstinė registracija: psichologe.ramuneETAgmail.com arba telefonu 868041916 (jei negalėsiu atsiliepti, parašykite SMS). Nurodykite, kokiai dienai registruojatės.Užsiregistravę dalyviai elektroniniu paštu gali atsiųsti aktualius klausimus, į kuriuos bus atsakyta susitikimo metu. Pagrindinės užsiėmimo temos: * Ką daryti, kad santykiuose su vaikais vyrautų darna? * Tėvų ir vaikų teisės ir pareigos: mitai ir realybė. * Besąlyginės meilės vaikams puoselėjimas. * Tėvų ir vaikų nesutarimai: mitai ir realybė. * Meilės įrodymų svarba tarpasmeniniuose santykiuose. * Gyvenimas su vaiku be bausmių. * Išsiskyrimo esmė ir vaikų išgyvenimai. * Kam reikalingos taisyklės? * Kokios savybės būdingos vaikams ir kur jos dingsta su metais? * Tėvų lūkesčių tragedija. Užsiėmimo kaina vienam dalyviui: 60 Lt.Tėvų ir vaikų santykių psichologė Ramunė Želionienė http://pagalbaseimai.blogspot.comhttp://vaikopasaulis.blogspot.comKAZI KLAIPEDOJE NERA?
saulės spindulėlis
2010 03 20, 23:54
Ištikro, dažnai ir man iškyla šis klausimas....  Dažnai pykstu ant savęs, kai po kelių minučių pamasčiusi suprantu, kad gal tikrai be reikalo pakėliau toną prieš sūnų....Juk galėjau ir ramiai viską pasakyti... Juolab kad iš savo patirties žinau, jog ramus tonas daug geriau, nei šaukimas ir pan. Bet norisi tikėti, kad esu viena geresnių mamų, nes vieną dalyką tai žinau - begalo myliu savo sūnų, jis nuostabiausia ir brangiausia, ką turiu  .
Daiva St.
2010 03 24, 14:11
Labai tikiuosi, kad gera, ziurint kas ieina i savoka "gera mama"  -stengiuosi lavinti dukryte, uzsiimti su ja,ramiai atsakineti i simta kartu uzduodamus klausimus KAS CIA?  , jau nekalbant apie patenkintus fiziologinius poreikius.Tik va kas mane neramina, kaip susivaldyti, kai ji iskrecia kokia sunybe ar neklauso  ?Gera mama turetu saltai ir ramiai, nenusileidziant vaiko kaprizams, pastatyti vaika i vieta, o as taip negaliu-arba pakeliu balsa, arba nusileidziu jos igeidziams, ko pasekoje zaislai nebetelpa kambaryje
stripulis
2010 04 01, 01:30
Kalbant kiek abstrakčiau, manau, kad gera mama yra ta, kuri myli savo vaiką tiek, kiek save, o save tiek - kiek savo vaiką  O jei tiksliau apie save, pritariu daug kam, kad pasimatys, ar buvau gera, kai vaikas užaugs. Jei man pavyks įdiegti savo dukrai atjautą, savarankiškumą ir optimizmą, ir ji šias savybes išsaugos visą savo gyvenimą, laikysiu, kad buvau gera mama...
|
|