Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dėmesio sutrikimai
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Miglužė
Sveikutės 4u.gif
Regis tokios temos nebuvo... tikiuosi, kad neprasprūdo kur pro akis ir neatidariau veltui naujos blush2.gif
Per pastaruosiu metus pasidariau baisiai neatidi. Kartais nepastebiu tokių dalykų, kuriuos vaikas pastebėtų. Pridarau visokių žioplų klaidų. O dar mano darbas reikalauja didelio dėmesingumo, tai darbe vis pergyvenu, kad kokių klaidų neprivelčiau. Pati sau atrodau kaip visiška žiolpė, nesugebėdama pastebėti akivaizdžių dalykų. Atminties sutrikimo nėra, tiesiog didelis neatidumas. Ankščiau to nebūdavo atsirado prieš kokius 1-2 metus. Neįsivaizduoju nuo ko tai galėjo kilti g.gif

Gal kam nors taip yra buvę? Gal žinote kaip su tokia bėda reikėtų kovoti?

Ačiū už nuomones 4u.gif
comep
man kai atsirado toks issiblaskymas ir nesusikaupimas-buvo atrade mazakraujyste,nezinau kaip tai susije taciau susitvarkius krauja pagerejo ir savijauta bei susikoncentravimas,beto vartojau gerimax vitaminus (na jie skirti fizini bei protini darba dirbantiems zmonems su zenseniu ir tt).
Miglužė
Nesenai dariausi kraujo tyrimus, tai rezultatai buvo labai puikūs, daktarė neturėjo prie ko prikibti. Vitaminus visokius gėriau, bet nelabai sistemingai, t.y. mėnesį pageriu ir viskas. Gal padėtų jei intensyviau juos naudočiau... Visa ta situacija jau pradėjo nervinti. Kartais atrodo, kad esu žiopla iš prigimties doh.gif biggrin.gif
comep
na gal cia tik sutapimas del to kraujo..
bet as kiek pamenu tai jau darbe net grybavau-rasau rastus,laiskus,ataskaitas ir pilna klaidu,pvz ne prasymas o parasymas,pardavimai-paradavimai ir pan....
gerimax as geriau kazkur 3-4 menesius.
niu man tiko.kaip kitiems tai nezinau
Miglužė
QUOTE(comep @ 2008 01 14, 14:04)
na gal cia tik sutapimas del to kraujo..
bet as kiek pamenu tai jau darbe net grybavau-rasau rastus,laiskus,ataskaitas ir pilna klaidu,pvz ne prasymas o parasymas,pardavimai-paradavimai ir pan....
gerimax as geriau kazkur 3-4 menesius.
niu man tiko.kaip kitiems tai nezinau
*

Reikės gal ir man Gerimax išbandyti. Esu gėrusi neurozan, bet kaip jau minėjau, nepabaigiau kurso, tai nelabai ir padėjo. Ir pas mane pilna visokių klaidų. Kai sutelkiu dėmesį į tai, tada pastebiu jas ir viskas ok. Rašydama žinau, kad galiu pridaryti klaidų, todėl kelis kartus tikrinu, bet yra situacijų, kad net nepagalvoju, kad ten kokių nesąmonių galiu pridirbti. Tada nesusikoncentruoju ties jomis ir pasipila visokie absurdai doh.gif
Achimenė
Manau, tai gali būti susiję su nuovargiu. Sakai, kad dirbi dėmesio reikalaujantį darbą, tai galbūt pervargai. Gal mažai būni gryname ore. Manyčiau, kad sportas ir pasivaikščiojimai lauke turėtų tą neatidumą pradanginti 4u.gif
winia
QUOTE(Miglužė @ 2008 01 14, 14:06)
Sveikutės  4u.gif
  Regis tokios temos nebuvo... tikiuosi, kad neprasprūdo kur pro akis ir neatidariau veltui naujos  blush2.gif
Per pastaruosiu metus pasidariau baisiai neatidi. Kartais nepastebiu tokių dalykų, kuriuos vaikas pastebėtų. Pridarau visokių žioplų klaidų. O dar mano darbas reikalauja didelio dėmesingumo, tai darbe vis pergyvenu, kad kokių klaidų neprivelčiau. Pati sau atrodau kaip visiška žiolpė, nesugebėdama pastebėti akivaizdžių dalykų. Atminties sutrikimo nėra, tiesiog didelis neatidumas. Ankščiau to nebūdavo atsirado prieš kokius 1-2 metus. Neįsivaizduoju nuo ko tai galėjo kilti  g.gif

Gal kam nors taip yra buvę? Gal žinote kaip su tokia bėda reikėtų kovoti?

Ačiū už nuomones  4u.gif
*

Na čia nuolatinė mano būsena:) bet aš kažkaip jau net nekreipiu dėmesio į tai, nepuolu jokių vitaminuų gerti. Bet, aišku, aš visad buvau labai išsiblaškiusi ir neatidi.

Kokių tik juokų darbe nesu pridarius:) pvz., vienos labai solidžios įstaigos labai solidūs Stebėtojai (Stebėtojų taryba) po mano prilindimo tapo Stenėtojais:)))

O šiaip tai ne viskas yra tik kūnas. Juk mes turime ir Sielą ir ji labai daug įtakos turi mūsų gyvenimui:) galbūt tie dalykai, kurių tu nepastebi, praleidi ir t.t. nėra tokie jau svarbūs, kad visą savo dėmesį jiems skirtum. Pagalvok, gal per tuos kelis metus tavo gyvenime kažkas pasikeitė, atsirado kažkas svarbesnio, prasmingesnio, ir tam tu skiri daugiau dėmesio? o gal tie svarbesni dalykai dar laukia, kad tu juos pastebėtum mažiau dėmesio skirdama mažiau svarbiems dalykams:) Gal net neverta labai daug jėgų ir dėmesio skirti tam, kad be klaidų parašytum žodį kitą? mano pačios darbas tiesiogiai susijęs su rašymu be klaidų, taigi suvokiu, kaip svarbu nepridirbti nesąmonių. na bet vis tiek, tai tokia smulkmena, kai pagalvoji:)
lpd
aha, juolab , kad demesio sutrikimai budingi smegenu ligoms, taciau reikia ir daugiau skundu, kaip galvos svaigimas, nebudingi pojuciai kune ar dar kas nors. Tokie sutrikimai buna ir esant psichologinems bedoms ax.gif
winia
QUOTE(laurapde @ 2008 01 14, 21:47)
aha, juolab , kad demesio sutrikimai budingi smegenu ligoms, taciau reikia ir daugiau skundu, kaip galvos svaigimas, nebudingi pojuciai kune ar dar kas nors. Tokie sutrikimai buna ir esant psichologinems bedoms  ax.gif
*

aga..arba labai įsimylėjus:)
Miglužė
Labai ačiū jums už nuomones 4u.gif
QUOTE(winia @ 2008 01 14, 17:38)
Kokių tik juokų darbe nesu pridarius:) pvz., vienos labai solidžios įstaigos labai solidūs Stebėtojai (Stebėtojų taryba) po mano prilindimo tapo Stenėtojais:)))
*

lotuliukas.gif čia tai geras, įsivaizduoju, kad tada Tau nelabai linksma buvo, bet iš šono skaitant tikrai kietai atrodo thumbup.gif

QUOTE(winia @ 2008 01 14, 17:38)
Gal net neverta labai daug jėgų ir dėmesio skirti tam, kad be klaidų parašytum žodį kitą? mano pačios darbas tiesiogiai susijęs su rašymu be klaidų, taigi suvokiu, kaip svarbu nepridirbti nesąmonių. na bet vis tiek, tai tokia smulkmena, kai pagalvoji:)
*

Bėda ne vien rašyme su klaidomis, tiesą sakant, čia mažiausiai problemų, nes susikoncentruoju į tai. O kai dėmesį sutelkiu, tai pastebiu klaidas. Aš pasidariau neatidi gyvenimiškuose dalykuose. Pavyzdžiui, kartą žaidėme žaidimą, ten pastoviai reikia turėti vienodą kortelių skaičių, o kai pritrūksta, tai reikia pasiimti iš bendros krūvos, tai aš kažkaip kartais tarsi atsijungiu, vienąsyk pasiėmiau per daug, kitąkart nepasiėmiau, kiti žaidėjai pamanė, kad aš sukčiauju smile.gif o iš tiesų... Arba pamirštu kieno eilė žaisti smile.gif Žodžiu, visokios tokios žioplos situacijos, kurios mane tikrai baugina unsure.gif

QUOTE(laurapde @ 2008 01 14, 20:47)
aha, juolab , kad demesio sutrikimai budingi smegenu ligoms, taciau reikia ir daugiau skundu, kaip galvos svaigimas, nebudingi pojuciai kune ar dar kas nors.
*

Vat dėl smegenų sutrikimų, tai Tu mane išgąsdinai fear.gif Kartais būna, kad svaigsta galva, dažniausiai rytais. Na, bet tikrai nedažnai pasitaiko, gal kokį trejetą kartų tokie svaigimai yra buvę.

QUOTE(winia @ 2008 01 14, 20:51)
aga..arba labai įsimylėjus:)
*

Mano gražus įsimylėjimo periodas buvo prieš šešis metus, o dabar darni šeimyninė laimė ax.gif
Pakalnutės
Dėmesiui pagerinti turbūt pirmiausia reikia nuolat gerai išsimiegoti, skirti pakankamai laiko poilsiui, ilsėtis aktyviai (pvz. pasivaikščioti lauke), sveikai maitintis (daug skysčių, daržovių, grūdinių produktų), be to dėmesį reikia treniruoti bigsmile.gif
o jeigu tai nepadeda, tada jau pas gydytoją biggrin.gif
Miglužė
QUOTE(Pakalnutės @ 2008 01 16, 00:14)
Dėmesiui pagerinti turbūt pirmiausia reikia nuolat gerai išsimiegoti, skirti pakankamai laiko poilsiui, ilsėtis aktyviai (pvz. pasivaikščioti lauke), sveikai maitintis (daug skysčių, daržovių, grūdinių produktų), be to dėmesį reikia treniruoti bigsmile.gif
o jeigu tai nepadeda, tada jau pas gydytoją biggrin.gif
*

Miego man tikrai kartais trūksta blush2.gif O kokiais būdais reikėtų dėmėsį treniruoti g.gif
Mind
Man demesio stoka atsiranda,kai prasideda nerimas.Kaip kazkas cia jau rase,tai yra psichologines problemos.O nerimas buna kartu su galvos svaigimu, apatija, nuovargiu,demesio stoka, baime kazko,lyg vidiniu drebuliu.Jei tau viso sito nera,ieskok priezasciu kitur. 4u.gif
Miglužė
QUOTE(Mind @ 2008 01 16, 09:50)
Man demesio stoka atsiranda,kai prasideda nerimas.Kaip kazkas cia jau rase,tai yra psichologines problemos.O nerimas buna kartu su galvos svaigimu, apatija, nuovargiu,demesio stoka, baime kazko,lyg vidiniu drebuliu.Jei tau viso sito nera,ieskok priezasciu kitur. 4u.gif
*

Regis psichologinių probelmų neturiu, bent jau įsisąmonintų g.gif Galūt čia kažkoks labiau fiziologinis sutrikimas unsure.gif
Mind
QUOTE(Miglužė @ 2008 01 16, 11:14)
Regis psichologinių probelmų neturiu, bent jau įsisąmonintų  g.gif Galūt čia kažkoks labiau fiziologinis sutrikimas  unsure.gif
*

Galbut... 4u.gif Tos psichologines problemos kartais kerta is pasalu...,apie jas ne nenutuokiant. Kasdienybeje patiriamas stresas, itampa, ivairus smulkus nesusipratimai jautresnes prigimties zmogui kartais daro itaka. O siandienos gyvenime-labai daznam... 4u.gif
Miglužė
QUOTE(Mind @ 2008 01 16, 10:42)
Galbut... 4u.gif  Tos psichologines problemos kartais kerta is pasalu...,apie jas ne nenutuokiant.
*

Suprantu šitai, todėl neatmetu jokių variantų dėl šio savo sutrikimo. Juk visada gyvenime būna ir streso, ir nerimo. Kartais turbūt patys nesuvokiame kaip stipriai jie mus veikia unsure.gif
Pakalnutės
QUOTE(Miglužė @ 2008 01 16, 10:32)
Miego man tikrai kartais trūksta  blush2.gif O kokiais būdais reikėtų dėmėsį treniruoti  g.gif
*

Va čia toks geras straipsnis apie smegenų mankštą yra http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=11556898

Bet išsimiegoti tai būtinai reikia!!!
Miglužė
QUOTE(Pakalnutės @ 2008 01 16, 12:05)
Va čia toks geras  straipsnis apie smegenų mankštą yra http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=11556898

Bet išsimiegoti tai būtinai reikia!!!
*

Labai ačiū 4u.gif
lpd
Rytinis galvos svaigimas buna esant netolygiam kraujospudziui, ypac greitai atliekant kai kuriuos veismus, pvz.> atsikeliant, stojantis ir pan.
Miglužė
QUOTE(laurapde @ 2008 01 17, 15:27)
Rytinis galvos svaigimas buna esant netolygiam kraujospudziui, ypac greitai atliekant kai kuriuos veismus, pvz.> atsikeliant, stojantis ir pan.
*

Na, taip, jei greitai keliuosi, tai svaigsta galva ir pasidaro bloga. Todėl prabudusi dar turiu truputėlį pagulėti lovoje. Bet tai būna tik ankstyvais rytais, jei keliuosi apie kokią 10 val, tai viskas gerai smile.gif Galva gali svaigti, nes žemas kraujospūdis ar kaip? g.gif
lpd
taip smile.gif taip pat gali buti nuo kai kuriu vaistu, jei ka nors vartoji paskaityk anatocijoj smile.gif tai tikrai nereiskia, kad tau galvoje auglys tongue.gif
Miglužė
QUOTE(laurapde @ 2008 01 18, 18:44)
taip  smile.gif taip pat gali buti nuo kai kuriu vaistu, jei ka nors vartoji paskaityk anatocijoj  smile.gif  tai tikrai nereiskia, kad tau galvoje auglys  tongue.gif
*

Vaistų nevartoju, tad turbūt tikrai kraujospūdis per žemas rytais man būna g.gif O dėl auglio, tai net nepagalvojau, kad jį turiu, tokiu atveju, įsivaizduoju, daug visokių simtomų išryškėtų rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.