Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar dalinatės miegamuoju keturiese?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2
spanguolele
sveikutes
tarp maniskiu bus 3.4 metai skirtumas. Vyresnioji labai laukia leliuko. nors nelabai supranta, kad su juo is karto negales zaisti ar lakstyti kieme. labai pergyvenu del miego, nes dabar miegam trise vienam kambary, nakty dukryte ilipa i teveliu lova ir tai jau tapo bene tradicija blink.gif O ka daryti, kai atsivezim i namus ketvirta asmeni blink.gif ar miegamuoju dalintis keturiese?, o jei mergaite atskirciau... t.y. miegotu atskirame kambaryje....ar nebutu jai baisi trauma? g.gif gal reiketu perkelti i atskira kambary pries gimstant leliukui (liko tik 2,5men)
gal kas puikiai issprende sia problemele?
Padekite mamytes smile.gif
fasstum
Kai laukiausi trecio, mes kaip tik isikelem i kita, erdvesni buta ir vyresnėlis pats panoro miegoti kitam kambary smile.gif Aisku, paskui persigalvojo, ax.gif bet as tuo pasinaudojau ir atgal i miegama nebeileidau, o uz keliu sav ir broli ten atkeliau - dviese smagiau. o iki tol tai keturiese miegodavom, tik berniukai i musu lova nelindo, nebent kai serga. Uztat dabar, jau dideli vyrai vis prasosi kartu miegoti biggrin.gif
Zinoma, mano situacija kitokia. O tu jei nori dukryte perkelti i atsira kambarį, turėtum jai tai viliojančiai pateikti. galbūt nupirkti nauja lova (jei dar neturi smile.gif ), ar kazkaip idomiai ta kambarį išdekoruoti, kad jai jis būtų jaukus ir patrauklus. Aisku, tai geriau padaryti iki leliuko gimimo, kitaip gali ta perkėlimą suvokti kaip "tremtį", kad jos vietą mažėlis užėmė.
spanguolele
Dukrytei kambariuka darom beveik nuo jos prasidejimo smile.gif visa siena esu isdekoravus savo pacios piesiniais. Zaislai, drabuziu spinta taip pat "jos" kambary smile.gif masciau apie dviaukste lova... bet kai pagalvoju, kad vyresnelei miegas nakti bus ne koks g.gif , o ir pati pavargsiu belakstydama blink.gif
O apie nauja lova smile.gif tai as jai uzsiminiau smile.gif mergaite labai tuo susidomejo bigsmile.gif gal reikia pabandyti? blush2.gif
_una_
Aš irgi pritarčiau nuomonei, kad vyresnėlę reikia iškeldinti gerokai iki naujagimio parsivežimo, arba teks laukti, kol abu kartu galėsit iškraustyti ax.gif .
Leilla
kol turejom viena vaia dalinomes miegamuoju tryse, taciau kai gime antras vaikas mano vyresnelis kas pusvalandi naktim keldavosi tai jo nutarem nekraustyti i vaiku kambari, nes pavargciau belakstydama....... tai pradejom keturiese dalintis, kadangi maziukas naktim bludija tai ir po siai dienai dar visi kartu ilsimes, tik zinoma ju lovos prie musu didziules lovos krastu, kai abu vaikai naktim nebesikels tada abu kartu issikels i savo kambari, as pvz nematau cia jokios bedos, man netgi jaukiau kai vaikai salia smile.gif
Baltike
O mes miegamuoju kurį laiką (apie 10 mėn.) ir penkiese dalinomės ax.gif . Nemačiau didesnės problemos, nes vaikai miegojo savo lovytėse, tik tiek, kad prie mažųjų naktimis tekdavo keltis. Sprendimą, kada išsikraustyti į atskirą miegamąjį, leidome priimti patiems vaikams. Vyresnėlio prieš bet kokias rimtesnes permainas šeimoje ar bute klausdavome, gal jis norėtų miegoti atskirai. Tas noras pas jį atėjo tik atšventus 5-ąjį gimtadienį. Vidurinėlis išėjo paskui brolį, o mažiuką mes patys pabandėme pas broliukus migdyti, nes 2-jų kambarių bute mudviem su vyru nelabai kur būtų pavakaroti. Dabar jau vaikinai nė prigulti jų kambaryje neleidžia - varo "pas tėvelį į lovą" biggrin.gif .
spanguolele
aciu mergaites uz savo nuomone biggrin.gif
tarp manes ir sesers yra 2.5 metu skirtumas. Mano mama taip pat dalinosi miegamaji keturiese: vyresnioji lovyteje, o as- mazoji gulejau vezimeli. Matot, musu miegamasis nera didelis ir antrai lovytei nera vietos, nebent drabuziu spinta kraustytumem lauk doh.gif, o kur? Mama, mane ramina: gims leliukas ir savaime issispres problema smile.gif oi... nezinau... negi pradeti kraustytis kai neturi kur apsisukt?
pavargau mastyti doh.gif
_una_
QUOTE(ritukas696 @ 2008 01 18, 12:26)
Mama, mane ramina: gims leliukas ir savaime issispres problema smile.gif
*

Būna ir taip 4u.gif .
amzinastudente
mes miegam visi keturi vienam kambary, mažoji lovytėj, o vyresnysis vidury...
Žinau, kad ne pats geriausias variantas blush2.gif , bet niekaip nepribręstam prie šios problemos sprendimo. Pastatyti lovą sūnui nėra vietos, o ištremti į kitą kambarį neišeina (labai jis jautriai miega)
Vainiukė
Mes irgi ilgai keturiese miegojom,vaikai į savo kambarį išėjo miegoti kai vyresniam buvo 7 blush2.gif ,o mažesniam 4 metai.Nematau nieko bloga tame,kad vaikai kartu miega.Mūsų mažiausias dabar iš viso su mumis lovoje miega,ir jam šalia ramiau ir man nereikia lipti iš lovos,soskę įkišti,apkloti thumbup.gif Iš patirties žinau,ateis laikas ir miegos atskirai biggrin.gif
Tiesa kai parsivežėm savo antrą sūnų namo,tai kurį laiką aš su mažuoju miegojau vienam kambaryje, o tėvelis su didžkiu kitam smile.gif
lygė
Sveikos,
siandien savo mažąją1,3 iškėliau su lovyte pas brolį 3,9 į kambarį ax.gif sedejom su vyru kambaryje ir speliojom kuo viskas baigsis. Paprastai budavo taip: mazoji pas mus miegamajame uzmiega pati viena savo lovytej, bet patriuksmauja; tuo metu guldom sunu, tai jam pasaka paskaityti, tai gerti atnesti, tai vienas bijo ir tt. sukames abu su vyru intensyviai kokia valanda kol vaikus uzmigdom blink.gif Na o dabar, kazkaip keista, vaiku kambaryje ramu- pasijuoke abu, pakalbejo sava kalba ir 4u.gif MIEGA. Kaip gera, ne vienas nenuskriaustas, abu kartu wub.gif Tik vat idomu kaip nakti bus, tikiuosi vienas kito prasibudimu negirdes smile.gif mirksiukas.gif
spanguolele
QUOTE(lygė @ 2008 01 20, 21:23)
Sveikos,
  Na o dabar, kazkaip keista, vaiku kambaryje ramu- pasijuoke abu, pakalbejo sava kalba ir  4u.gif  MIEGA. Kaip gera, ne vienas nenuskriaustas, abu kartu  wub.gif  Tik vat idomu kaip nakti bus, tikiuosi vienas kito prasibudimu negirdes  smile.gif  mirksiukas.gif
*

dziaugiuos uz jus ir tikiuosi jog naktele praeis kuo puikiausiai 4u.gif , o juk ne viskas is karto gali pavykti, reikia laiko

siaip nesuprantu to miego visiems vienoje lovoje schmoll.gif juk tai ir nehigieniska blush2.gif o juk kartais noris teveliams paisdykauti smileysex.gif
psichologai sako, jog tevams patogu kai vaikas salia, o vaikai uzauga su savisaugos trukumu, jiems noris buti priklausomais. nesupykit mamos, bet nesuprantu jusu, kurios vienoje lovoje miega su vaiku iki 5-7 metu g.gif
Anchela
o mes vyresnele iskelem iskart kai parsivezem mazaja, bet pradziai pora men. miegojo kartu su MB, o paskui nakti pabegdavo pas mane, ir palaipsniui atprato, dabar jau ir mazaja bandysiu iskraustyt mirksiukas.gif
Bekasė
dalinomes vienu miegamuoju keturiese, kol nepersikrausteme i savo buta. Is pradziu mazoji miegoje vezimelyje, o jau nuo keliu men lovyteje. Dede padare dviaukste lovyte, tai vaikai taip abu ir karaliavo - vienas virsuje, o kitas apacioje.
O savo lovoje, kadangi nei vieno nepratinome miegoti, tai nei vieno ir nereikejo atpratinti.
astikühli
QUOTE(burbulione @ 2008 01 19, 00:54)
Mes irgi ilgai keturiese miegojom,vaikai į savo kambarį išėjo miegoti kai vyresniam buvo 7 blush2.gif ,o mažesniam 4 metai.Nematau nieko bloga tame,kad vaikai kartu miega.Mūsų mažiausias dabar iš viso su mumis lovoje miega,ir jam šalia ramiau ir man nereikia lipti iš lovos,soskę įkišti,apkloti thumbup.gif Iš patirties žinau,ateis laikas ir miegos atskirai biggrin.gif
*

Va, nelabai suprantu, jei istisai vaikai kartu miega, kaip dar jus sugebat maziuku pasidaryt? 4u.gif

_una_
QUOTE(astikühli @ 2008 01 25, 22:59)
Va, nelabai suprantu, jei istisai vaikai kartu miega, kaip dar jus sugebat maziuku pasidaryt? 4u.gif
*

O jūs ką, tik lovoj mažiukus mokat daryt biggrin.gif ?
astikühli
QUOTE(Una Li @ 2008 01 26, 14:44)
*

Nu ne, bet visa laika pabegt i saliona pasimylet, kazkaip man butu gal per keista... blush2.gif
O salia vaiko, butu jau gal iskrypimas? cool.gif
_una_
Dar yra vonia ir virtuvė, iš bėdos, mirksiukas.gif ir koridorius tinka.
Guduke
QUOTE(astikühli @ 2008 01 26, 15:10)
Nu ne, bet visa laika pabegt i saliona pasimylet, kazkaip man butu gal per keista... blush2.gif
*

O va mes tai vis palakstom i saliona. laugh.gif

Siuo metu miegamuoju dalinames visi keturi. Tik tiek gerai, kad mergaites miega savo lovose - didzioji ant tachtos, mazoji lovyteje. Noretusi, kad vaikai turetu atskita kambari, bet kad nera galimybiu. ax.gif
spanguolele
QUOTE(Una Li @ 2008 01 26, 18:45)
Dar yra vonia ir virtuvė, iš bėdos, mirksiukas.gif  ir koridorius tinka.
*

kai kurios aplinkybes tevelius padaro labai isradingus biggrin.gif
Klajokle
QUOTE(Una Li @ 2008 01 26, 11:44)
*

Cia gerai thumbup.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
O as va is tingejimo savaja prisipratinau kartu miegoti jau senai.Kazkaip net nesusimasciau,kad reiktu atskirai jau migdyt doh.gif
Nesenai va lova nupirkom.Sirdy nerimas buvo nemazas...Kas bus?Nu taip ir buvo,vakare atsigulu kartu,kol uzmiega.tada pas branguji i lova.Tik va beda,kad jis per ta laika dazniausiai uzmiega wub.gif O kita beda,kol su mumis miegojo naktim dazniausiai nesikeldavo,o kai jau kitoj lovoj tai kelias verysad.gif ir ne karta...Pavargau lakstyt taip naktim,tai vel miegam visi trys doh.gif Kas bus tas.
Kazi kas laukia kai bus antras? g.gif
spanguolele
QUOTE(Klajokle @ 2008 02 01, 12:32)

O as va is tingejimo savaja prisipratinau kartu miegoti jau senai.Kazkaip net nesusimasciau,kad reiktu atskirai jau migdyt doh.gif
Nesenai va lova nupirkom.Sirdy nerimas buvo nemazas...Kas bus?Nu taip ir buvo,vakare atsigulu kartu,kol uzmiega.tada pas branguji i lova.Tik va beda,kad jis per ta laika dazniausiai uzmiega wub.gif O kita beda,kol su mumis miegojo naktim dazniausiai nesikeldavo,o kai jau kitoj lovoj tai kelias verysad.gif ir ne karta...Pavargau lakstyt taip naktim,tai vel miegam visi trys doh.gif Kas bus tas.
Kazi kas laukia kai bus antras? g.gif
*

o tu pabandyk ta nauja lovyte is pradziu prie saves pastatyti, jei yra tokios galimybes, ir jokiu budu neuzleisk savo pataliuku doh.gif , po 3-5 vargo naktu, vaikas pats nenores miegoti tavo lovoj, nebent laikinai pasisveciuoti smile.gif o vyreliui duok velniu, arba teks jam paciam migdyti dukryte drinks_cheers.gif
Klajokle
QUOTE(ritukas696 @ 2008 02 01, 10:51)
o tu pabandyk ta nauja lovyte is pradziu prie saves pastatyti, jei yra tokios galimybes, ir jokiu budu neuzleisk savo pataliuku doh.gif , po 3-5 vargo naktu, vaikas pats nenores miegoti tavo lovoj, nebent laikinai pasisveciuoti smile.gif o vyreliui duok velniu, arba teks jam paciam migdyti dukryte drinks_cheers.gif
*

Na salia pasistatyt nelabai iseina,nors imanoma,bet kambarys bus ne i tema biggrin.gif O brangusis ne tetis dukrytei,patevis ax.gif
naitas
Manau, kad reikia tik džiaugtis, jog vaikai prie tėvų prisirišę ir neieškot tame problemos.
Miegam ir mes 4 -iese vienam kambary, o mažius - mūsų lovoj. Dičkis (4 metų) ateidavo į kompaniją. Bet jam įdomu būdavo tik pirmas 10 min. Po to kažkaip suprasdavo, kad jau ne jam čia.. vėl susirinkdavo savo žaislus ir išeidavo į savo lovytę.
Neįsivaizduoju kol kas savo vaikų kitam kambary. Mažiukas prieš Naujus metus taip staigiai naktį susirgo, pradėjo vemti. Spėjau pagriebt ir į vonią nunešt. Kai pagalvoju, jog va taip vaikas kitam kambary doh.gif tai ir užspringt galėjo... Nusispardo mažiai, reikia gi užkloti.

Ką čia apie migdymus kitam kambary kalbam hihihi.gif Aš žinau mamą, kuri savo dukrą nuo gimimo kitam aukšte miegot palikdavo doh.gif A la daktarų rekomendacijos... Na, bus matyt po 15 - 20 metų tos pasekmės.
prekestolen
Broliui nupirkome naują išskliedžiama fotelį ir pasakėm- dabar tu miegosi kaip didelis, o mažoj tavo lovelėj miegos sesutė. wub.gif
Fotelis stovi kitam kambaryje, nes miegamąjame jau ir niekaip netilptų. Kišeninis miegamasis. doh.gif Broliukas mielai miega kitam kambary,tik jokiu būdų neuždarau durų. Na būna kad paryčiais į mūsų lovą atsikrausto..bet retai. ax.gif
uzniukas
Miegam visi keturi ir nė minties dar neturiu vaikus iškraustyt schmoll.gif per vidurį mūsų lova ir kraštų vaikiukai wub.gif MB šefuoja didįjį, aš mažajį... ypač linksmi vakarai kai jau einam miegot - visi suvirstam į didžąją lovą, didysis šokinėja, mažius cypia iš džiaugsmo, nu negi gali atsisakyt tokių akimirkų wub.gif wub.gif wub.gif
Burka
Mes dalinames miegamuoju penkiese biggrin.gif ir visi patenkinti,visiems patogu biggrin.gif berniukai miega dvieju aukstu lovoj,ji taip pristumta prie musu lovos,kad mazasis nakti neisiverstu. O mazoji,dazniausiai salia manes miega,nes maitinu,o taip besimaitindamos ir uzmiegam abi,tai i lovyte ir nebekeliam,be to,man patogu,kad jauciu kada mazoji atsiklojus,uzkloju,tai nespeja susalt ax.gif manau,kad berniukus kelsim i kita kambari pries didziojo mokykla rolleyes.gif nebent patys panores anksciau biggrin.gif
neringuska
Dalinomes miegamuoju su vaikai tol kol jiems suejo 5 ir 7 metai, aplinkybes priverte, bet neilgai dviese pakaraliavom, dabar dviese su dukryte karaliaujam, tevelis isvarytas i kita kambari lotuliukas.gif
Indre
na, mūsiškis vyresnėlis taip pat iki 3 m. miegojo su mumis. Ir niekaip nenorėjo išsikraustyti, nors aš ir pavargdavau nuo tokio miegojimo. (vis lipdavo ant mūsų, spardydavosi, ir apskritai labai neramiai miegodavo). Bet kai sužinojom, kad laukiam brolio, tai pamažu pradėjom pratinti prie tos minties, kad būtų ir jam (SVARBIAUSIAI JAM), ir broliui geriau išsimiegoti. Tačiau tai neįtikino. Į kitą kambarį pasiryžo kraustytis tik tada, kai pradėjom kalbėti apie naują lovą, kurią pats išsirinks. smile.gif Na ir išsirinko. Bet kraustymasis ne taip greitai atėjo. Tik tada, kai parsivežėm brolį iš ligoninės pasiūliau vieną naktį miegoti su mumis, o kitą naktį savo naujoj lovoj. Ir ką jūs galvojat? praleidęs tas naktis, palygino, ir nusprendė , kad vis tik geriau savo kambaryje ir lovoje. ( nes brolis, pačios įsivaizduokite, naujagimis, o dar ir neramus labai, visą naktį verkšleno, valgė, kniurkė, na žodžiu niekam nedavė ramybės) Bet taip išsisprendė problema. biggrin.gif Na, o kai laukiausi trečiojo vaikelio, tai iki pat gimimo miegojom kartu su viduriniuoju. Ir tik parsivežus sesę į namus, mažius iškeliavo į savo kambarį, bet kartu su tėte. Tad mes dabar miegamojo lovoj karaliaujam su mažyle biggrin.gif
Flaxkids
Na o mes nuo 3 men atskiram kambaryje migdyti pradejom is pradziu miegojom kartu visi tryse, bet buvo beda arba mus pazadina vaiko snekuciavimaisi per miegus arba maziukas per tevelio knarkima atsikeldavo tad teko miegamaji uzleisti wub.gif mes iskeliavom i saliona miegoti lotuliukas.gif
Papildyta:
isardyti teko ir miegama blink.gif
dabar mazius miega kuo puikiausiai vienas dar geriau negu su manim vienoj lovoj,nes labai jautrus pasaliniams garsams bei judesiams is sono g.gif
Deimira
Ir mes miegam keturiese vienam kambarį smile.gif
Vaikai abu savo lovytėse užmiega vakare, o paryčiais dažniausiai abu atsikrausto pas mus į didžiąją lovą ir pabundam ryte jau visi keturi vienoje lovoje thumbup.gif

Didžiajam vis pasiūlom miegot kitame t.y. jo kambaryje, kurį įrengsim jam su dviaukšte lova apie kurią jis svajoja... jam įdomu apie tai kalbėti...bet matau, kad išsikraustyt jis dar nepasirengęs, tai ir neprievartauju. Žinau, kad ateis diena, kai pats panorės mirksiukas.gif
Jau svarstau, kaip bus, kai trečią lelių jau turėsim g.gif , bet nepergvenu, kaip kažkuri jau rašė, kai bus situacija - atsiras ir sprendimas thumbup.gif
Ingese
QUOTE(Baltike @ 2008 01 18, 00:04)
O mes miegamuoju kurį laiką (apie 10 mėn.) ir penkiese dalinomės ax.gif . Nemačiau didesnės problemos, nes vaikai miegojo savo lovytėse, tik tiek, kad prie mažųjų naktimis tekdavo keltis. Sprendimą, kada išsikraustyti į atskirą miegamąjį, leidome priimti patiems vaikams. Vyresnėlio prieš bet kokias rimtesnes permainas šeimoje ar bute klausdavome, gal jis norėtų miegoti atskirai. Tas noras pas jį atėjo tik atšventus 5-ąjį gimtadienį. Vidurinėlis išėjo paskui brolį, o mažiuką mes patys pabandėme pas broliukus migdyti, nes 2-jų kambarių bute mudviem su vyru nelabai kur būtų pavakaroti. Dabar jau vaikinai nė prigulti jų kambaryje neleidžia - varo "pas tėvelį į lovą"  biggrin.gif .
*

Baltike norėčiau paklausti.
Gal ir ne į temą aš čia. blush2.gif
kaip supratau pas jus dviejų kambarių butas...pas mus taip pat.Kaip suprantu viename kambaryje jusu miegamasis, o kitame vaikai.O yra svetaines kampelis ar kaip?Kaip sprendžiate tai?
spangulele
na as galiu pasigirti, jog islipom is miegojimo keturiese thumbup.gif pirma dukryte 4m perkeliau i savo kamabari- jis toks spalvingas ir viskas pritaikyta vaikui..... o galu gale perkeliau ir mazaji 13 men thumbup.gif kol kas vienas kitam netrugdo.... visu pirma uzmigdom vyresnele, o paskui i lovyte ikeliu jau mieganti mazyli 4u.gif nakti kai prasibunda mazylis, vyresnele net neprabunda blush2.gif o ryte jau abu vaikai isiropscia i teveliu lova drinks_cheers.gif
sena niekšė
na, mūsiškis savo kambaryje miegojo nuo pusantrų. kai gimė brolis tai pareiškė norą miegoti kartu prie visos chebros. leidom. kurį laiką pasidžiaugė, bet pats nutarė kad savo kambarys visgi yra savo kambarys. thumbup.gif ir šiaip jis toks gudrutis -- paguldytas miegot neiškart miega, dar pasižaist sugalvoja. o va mūsų miegamajam labanakt reiškia labanakt tongue.gif

QUOTE(Ingese @ 2009 05 24, 19:30)
Baltike norėčiau paklausti.
Gal ir ne į temą aš čia. blush2.gif
kaip supratau pas jus dviejų kambarių butas...pas mus taip pat.Kaip suprantu viename kambaryje jusu miegamasis, o kitame vaikai.O yra svetaines kampelis ar kaip?Kaip sprendžiate tai?
*

o neturit holo? virtuvė kokio dydžio? svečiams kampą galima ten įtaist.
Ingese
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 28, 19:50)
na, mūsiškis savo kambaryje miegojo nuo pusantrų. kai gimė brolis tai pareiškė norą miegoti kartu prie visos chebros. leidom. kurį laiką pasidžiaugė, bet pats nutarė kad savo kambarys visgi yra savo kambarys.  thumbup.gif ir šiaip jis toks gudrutis -- paguldytas miegot neiškart miega, dar pasižaist sugalvoja. o va mūsų miegamajam labanakt reiškia labanakt  tongue.gif
o neturit holo? virtuvė kokio dydžio? svečiams kampą galima ten įtaist.
*

Na virtuvė nėra didelė, bet ne iš mažųjų-12 kvadratų....
iš virtubvės patenkama į miegamąjį, o ki tas kambarys atskirai-svetainė.
TaI galvoju, kad jei išeitų su nuotėkų vamzdžiais, virtuvę padaryti svetainėje kur būtų kartu holiukas, o ten kur virtuvė-vaikų kambarys.Tada tik reiktų daryti duris iš dabartinės svetainės į miegamajį.....
Man taip geras variantas, bet kaip su vamzdžiais tai nežinau..... g.gif
Būtų jau atskira erdvė vaikui.
Tigris
Pasiskaicius supratau, kodel sitam forume tiek daug temu skyrelyje "Kai isimaiso trecias". O jums tikrai normalu kad miegamaji dalinates su vaikais blink.gif . Na dabar jau uzmetykit akmenimis, bet man tai atrodo nelabai kaip. Privatumo neturite nei jus su vyru, nei jusu vaikas. Vienos mamytes issireiskimas "Man dar jaukiau kai vaikai salia miega". O kaip gi jusu vyras? jo poreikiai?norai? O jus isskyrus vaikus neturite jokiu noru ir poreikiu? doh.gif Jus turbut pamirstate kad esate ne tik mamos, bet dar ir zmonos. Na kudikis iki 1 metu dar suprantama. Taciau koks intymumas tarp tevu gali buti, kai salia miega jau paauge vaikai? Kartais net vienoj lovoj .... oj ne... nesuprantu...unsure.gif
sena niekšė
QUOTE(Tigris @ 2009 06 01, 12:58)
Pasiskaicius supratau, kodel sitam forume tiek daug temu skyrelyje "Kai isimaiso trecias". O jums tikrai normalu kad miegamaji dalinates su vaikais blink.gif . Na dabar jau uzmetykit akmenimis, bet man tai atrodo nelabai kaip. Privatumo neturite nei jus su vyru, nei jusu vaikas. Vienos mamytes issireiskimas "Man dar jaukiau kai vaikai salia miega". O kaip gi jusu vyras? jo poreikiai?norai? O jus isskyrus vaikus neturite jokiu noru ir poreikiu?  doh.gif  Jus turbut pamirstate kad esate ne tik mamos, bet dar ir zmonos. Na kudikis iki 1 metu dar suprantama. Taciau koks intymumas tarp tevu gali buti, kai salia miega jau paauge vaikai? Kartais net vienoj lovoj .... oj ne... nesuprantu...unsure.gif
*

labai pritariu. vaikai tėvų miegamajam neturėtų užsibūti. kol kūdikis -- taip, patogiau kai jis šalia, kad kiekvienąkart naktį nereiktų baladotis į kitą kambarį.
bet didesniam vaikui tik pačiam į naudą savo nuosavas kambarys. nebent gyvenat vieno kambario bute (ir tai galima pertvarą pasistatyt).
youste
QUOTE(Tigris @ 2009 06 01, 12:58)
Pasiskaicius supratau, kodel sitam forume tiek daug temu skyrelyje "Kai isimaiso trecias". O jums tikrai normalu kad miegamaji dalinates su vaikais blink.gif . Na dabar jau uzmetykit akmenimis, bet man tai atrodo nelabai kaip. Privatumo neturite nei jus su vyru, nei jusu vaikas. Vienos mamytes issireiskimas "Man dar jaukiau kai vaikai salia miega". O kaip gi jusu vyras? jo poreikiai?norai? O jus isskyrus vaikus neturite jokiu noru ir poreikiu?  doh.gif  Jus turbut pamirstate kad esate ne tik mamos, bet dar ir zmonos. Na kudikis iki 1 metu dar suprantama. Taciau koks intymumas tarp tevu gali buti, kai salia miega jau paauge vaikai? Kartais net vienoj lovoj .... oj ne... nesuprantu...unsure.gif
*

Manau, kad yra visokių vaikučių - pažįstu ne vieną šeimą, kur vaikučiai miega labai neramiai iki 3 ir daugiau metukų. Tokiu atveju tėvams daug patogiau, kai vaiko lovytė tame pačiam kambary ax.gif O jei dar mamytė maitina (irgi žinau keletą , kurios maitina iki 2,5 metukų ir ilgiau) - ir miega kartu. Joms taip patogu, jos tvirtina, kad vaikutis netrukdo smile.gif
Merlote
Mes miegojome keturiesi iki jauneliui suejo kokie 2,5 metu, o vyresneliui 4,5m. Buvo visai smagu. Manau reikia vaiko paklausti ir netraumuoti jeigu jis nenori. Kaip prisimenu, kai abu is karto perkeleme, jiems buvo smagu ir nei vienas nesijaute nuskriaustas. thumbup.gif
nanainis
mes irgi ilgai dalijomes su vaikais miegamuoju ir bedu nemate nei vyras, nei as, nes miegot einam veliau uz vaikus, keliames anksciau, o dar laaabai retai pokaituka numiega, tai mums ir vonia, ir virtuve, ir svetaine laisva biggrin.gif ar tik miegamajam vaikuciai organizuojami ir ne tik? g.gif dabar greit bus trecias ir tikrai miegos su mumis tiek kiek mums bus gerai ax.gif plius planuojam i LT grist, tai ten namucius remontuosimes ir teks glaustis ne viena menesi vienam kambareli, nemanau kad su vyru savo poreikius nuskriausim-kokie plotai neremontuoti biggrin.gif
giedrutux
Dukra nuo 4 metų savo kambaryje miega, dabar gimus broliui ir jai norisi ilgiau pas mus kambaryje pavakaroti, bet kai tik pradeda snausti nuvedam į jos lovą ir jokių problemų nekyla. Kai mažiukui sueis 2 metai, tuomet ir jis bus iškraustytas pas sesę į kambarį. Dviem bus smagiau ax.gif
kimalaugno
Jus čia apie atskirus kambarius doh.gif mes dar keturiese vienoje lovoje miegojome, kol vyresnioji nepareiškė noro, turėti savo lovytę, o šiuo metu miegame tryse, bet didžiosios lova tik per keleta cm atitraukta nuo mūsų lovos.. nematau aš čia jokios problemos, užaugs tie vaikai ir išeis tongue.gif reikia išlaukti, užaugs, o tėveliams su savo "reikalais" net manau eksperemantuojant įdomiau, keičiant vietas.. prisimenant jaunystę.. biggrin.gif
čia kiekvieniems individualiai ir nėra čia reikalo kažką smergti, jei taip patogu, juk kiekvienas esam, savo gyvenimo kalvis friends.gif
@mamyčiukas@
mes visi kartu miegame,didzioji labai neramiai miega tai man geriau kai ji salia buna,o mazaja tenka kartais nakti maitinti smile.gif
rasiux-
QUOTE(Tigris @ 2009 06 01, 11:58)
O jums tikrai normalu kad miegamaji dalinates su vaikais blink.gif .

Jei dalinasi- turbūt normalu biggrin.gif . Dalinomės ir mes kurį laiką miegamuoju, ir jo lova su vyresnėliu- kol buvo remontas nebuvo kitos išeities, dabar mažasis pamėgo mūsų lovoje užmigti, paskui ryte vėl ateina. Intymiam gyvenimui tai netrukdo, jei esi bent kiek išradingesnis- visada galima atrasti ir laiko ir vietą vien tik sau.
millunela
ne,vaikai savuose kambariuose nuo 8 men,tad mes tik su vyru
BlueFire
dalinames ne tik miegamuoju, bet ir viena lova visi 4 tongue.gif a ka daryti kad dickis jau iskraustytas i savo kambari bet vis dar ateina apsimiegojes koki karta ar du per nakti?

o su mazuoju miegosim vienoj lovoj kol maitinsiu, taip ir man ir jam patogiau, ir pastebejau vaikas geriau miega kai tevas "lopsine" uzknarkia lotuliukas.gif

Jei ne vieno kambario bute gyvenant, "vyro poreikiai ir norai" nei kiek nenukencia, juk miegamojo lova ne vienintele vieta pazaisti... mes sugebejom netyciuka prisizaist biggrin.gif
auregasase
Sveikos mamytes,
Tarp mano sunaus ir dukros 3,1 metu skirtumas (sunui 4,3, o dukrai 1,2 metuku). Prisimenu as irgi labai pergyvenau kaip cia reikes isspresti ta miegojimo klausima, nes sunus miegojo iki 2.5 metu kartu su mumis, po to pusmeti savo lovytej,bet musu miegamajame. Na lova nupirkom jam nauja i jo kambari, bet vistiek ne taip jau lengva gi vaika ten palikti, tai musu tetukas jau metai laiko kaip miega kartu su sunum (nupirkom lova,kad apacioj vietoj stalciaus isvaziuotu dar vienas ciuzinys), o as su dukrele. Ir zinot, taip pripratom, kad jauciu kol dukra nepaaugs-nieko nekeisim. Tetis guldo viena vaika,o as kita. Abu turim ka veikti-jokiu pavydo scenu. O kai reikia-ateinam vienas pas kita i svecius blush2.gif Man tiek daug vietos dabar lovoj su dukryte, kad issimiegu kaip karaliene. O kaip bus toliau - neimu i galva. Iki vestuviu vistiek nemiegos gi. Nzn aisku,kaip kiti teveliai, bet mano vyras labai supratingas. Kazkada bande pasilikti miegoti,bet kai as keliuosi nakti prie vaiko kelis kartus-tai jam paciam atsoko fantazija su mumis miegoti biggrin.gif
dulyte
QUOTE(uzniukas @ 2008 05 24, 23:04)
Miegam visi keturi ir nė minties dar neturiu vaikus iškraustyt schmoll.gif per vidurį mūsų lova ir kraštų vaikiukai wub.gif MB šefuoja didįjį, aš mažajį... ypač linksmi vakarai kai jau einam miegot - visi suvirstam į didžąją lovą, didysis šokinėja, mažius cypia iš džiaugsmo, nu negi gali atsisakyt tokių akimirkų wub.gif  wub.gif  wub.gif
*

Va šito aš dabar jau pavydžiu. Na mums išėjo kitaip. Kai gimė sūnus kaip ir aišku savaime buvo, miegojo lovytėj salia mūsų. Po metu persikraustėm į erdvesnį butą, įrengėm jam kambarį ir nuo tada jau jis miegojo atskirai. Kai gimė dvynukės, sūnų iškraustėm į svetainę, o dvynukes į buvusį jo kambarį, nes prie savęs negalėjau, nebučiau nei kiek pailsėjus, vos ne kas dvi valandas su vyru pamainom keldavomės maitint. Na taip buvo iš pradžių. Bet paskui taip įpratom, kad vaikai atskirai, atrodė taip gariau. Bet dabar truputį gailiuosi, jei turėčiau ketvirtą, tai turbūt kartu vienoj lovoj miegotume ir net į lovytę neguldyčiau... soske.gif
memelietė
na kiekvienas tvarkosi savaip. mūsų dukrytė kuo puikiausiai miega savajame kambary nuo trijų mėnesių, brolis miegamajame savo lovelėje, bet kurį laiką miegojo su mumis vienoje lovoje, nes man buvo ranka lūžusi ir man taip buvo patogiau naktį žindyti, bet užtat visai nepailsėdavau nei aš nei vyras. jis tuo metu išėjo į svetainę ant sofkutės. manau kad vaikai gali miegot miegamajame, tačiau savo lovytėse. mirksiukas.gif
Šaranga
Mūsų mažutė irgi miega kartu žinoma miego kokybė nukenčia,nes neramiai miega,bet kitu atvėju aš pusia nakties prastovėčiau prie lovytės.Taigi miegame visi trys,vietos po truputį daroi mažoka ax.gif .Bet vaikai greitai užauga smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.