Elzbieta
2010 01 07, 09:57
QUOTE(1PuPa @ 2010 01 06, 00:12) Labai buciau dekinga, jeigu atsilieptu mamytes, kuriu vaikeliai lanke namudini darzeli rinktines g. Idomu ar patiko ten vaikuciams ir siaip mamyciu nuomone apie ji.  Sveiki, Mums tas rajonas nepatogus, bet esame buve pas ja. Viktorija labai tvarkinga (namai visada blizga) ir rupestinga auklyte. Vaikai bus visada skaniai pamaitinti, isvesti i lauka ir priziureti. Priklauso aisku viskas nuo to, ko tikites. Sekmes!
Aciu uz informacija Tikimes rupestingos prieziuros savo pupai  .
Mes vedame Klevineje i mini darzeli pas aukle. Esu be galo patenkinta.!! Kadangi dabar auginu dar viena 7 men klecka, tai veresniuoju sunku vienai butu tinkamai pasirupinti. Aukletoja pasitikiu kaip pacia savimi. Vaikai priziureti, svarus, pavalge sveikai ir labai kas krito i aki, tai prie disciplinos pripratino. Po keletos dienu mazius nebelipa su batais ant lovos, i kambari is lauko taip pat su batais nebeina, dar ir mus prakontroliuoja, lavina juos ten, moko daineliu, piesti. Zodziu nesinori plestis, bet as visom rekomenduociau. Mes jau nuo vasaros pabaigos lankome ir iki rudens dar planuojame
sunui tuoj 3 metai, mokame po nepilnus 5 lt uz valanda. Dabar nusprendeme penktadienias nebevesti, pataupyti, tai nuo 8.30 iki 18.30 val, 4 d. per savaite iseina 760 lt. Bet esu labai patenkinta, net atsisakiau eiles valstybiniame darzelyje, nusprendziau nuo 2010 rugsejo leisti, nors turejome pradeti 2009 rugseji. Siuo metu 3 ar 4 vaikai lanko, buvo keliais daugiau, sulauke eiles i darzelius ir nebelanko
Brigitte
2010 07 23, 07:48
O Kaune tokiu darzeliu yra?
QUOTE(Brigitte @ 2010 07 23, 07:48) O Kaune tokiu darzeliu yra? Visur tokių darželių yra, bet forume jiems reklamuotis draudžiama, todėl per šį forumą vargiai ar rasite.
Pretori
2010 07 25, 20:39
QUOTE(Getter @ 2010 07 25, 21:16) Visur tokių darželių yra, bet forume jiems reklamuotis draudžiama, todėl per šį forumą vargiai ar rasite. Labai sunku rasti ir per skelbimus. Gal galit patarti, kokias būdais geriausiai ieškoti, jei pažįstamų, lankančių šeimyninius darželius neturiu. Ačiū.
vakare-tyla
2010 07 26, 08:43
QUOTE(Pretori @ 2010 07 25, 21:39) Labai sunku rasti ir per skelbimus. Gal galit patarti, kokias būdais geriausiai ieškoti, jei pažįstamų, lankančių šeimyninius darželius neturiu. Ačiū. Nezinau kaip Kaune, bet Vln savivaldybes neformalaus ugdymo departamentas zino apie dauguma prv dienos centru ar darzeliu  Galite pabandyti per juos, internete. Siaip, is savo patirties zinau, kad ir vaziuojant mieste gali uzmatyti ivairias iskabas
Pretori
2010 07 26, 15:15
QUOTE(vakare-tyla @ 2010 07 26, 09:43) Nezinau kaip Kaune, bet Vln savivaldybes neformalaus ugdymo departamentas zino apie dauguma prv dienos centru ar darzeliu  Galite pabandyti per juos, internete. Siaip, is savo patirties zinau, kad ir vaziuojant mieste gali uzmatyti ivairias iskabas  Ačiū už atsakymą.  Vilniuj tikriausiai problemų nebūtų surasti, bet bėda ta, kad Klaipėdoj nieko negirdėti apie šiuos darželius.
vakare-tyla
2010 07 26, 17:19
QUOTE(Pretori @ 2010 07 26, 16:15) Ačiū už atsakymą.  Vilniuj tikriausiai problemų nebūtų surasti, bet bėda ta, kad Klaipėdoj nieko negirdėti apie šiuos darželius. O kaip ieskojote?
Pretori
2010 07 31, 18:12
QUOTE(vakare-tyla @ 2010 07 26, 18:19) Daugiausiai per skelbimus. Kas dėl švietimo skyriaus, tai legalus privatus darželis yra vienas Klaipėdoj. Matyt, nemoku ieškoti...  Bet ko paklausiu, gal žino apie tokius šeimyninius darželius, tai visi tik patrūkčioja pečiais ir tiek.
1cesna1
2010 07 31, 21:22
QUOTE(Pretori @ 2010 07 31, 18:12) Daugiausiai per skelbimus. Kas dėl švietimo skyriaus, tai legalus privatus darželis yra vienas Klaipėdoj. Matyt, nemoku ieškoti...  Bet ko paklausiu, gal žino apie tokius šeimyninius darželius, tai visi tik patrūkčioja pečiais ir tiek. Iš tikrųjų legalių privačių darželių nėra tiek jau ir daug  , nes reikalavimai būtent darželiui, o jei dar ir lopšeliui, tai NEREALŪS  !!! Todėl daugelis pasivadina dienos centrai, vaikų priežiūros centrai ir pan. Pabandykite taip paieškoti. Beje, jei kalbam būtent apie namūdinius darželius, kitaip dar užsienyje vadinamus mamyčių mokyklėlėmis , tai mūsų švietimo sistema nepripažįsta tokių  . Jokios programos ir reikalavimų nėra. O juk poreikis iš tiesų yra didžiulis  !!! Pretori, nenuleiski rankų ir sėkmės ieškant!
vakare-tyla
2010 08 02, 17:12
QUOTE(1cesna1 @ 2010 07 31, 22:22) Iš tikrųjų legalių privačių darželių nėra tiek jau ir daug  , nes reikalavimai būtent darželiui, o jei dar ir lopšeliui, tai NEREALŪS  !!! Todėl daugelis pasivadina dienos centrai, vaikų priežiūros centrai ir pan. Pabandykite taip paieškoti. Beje, jei kalbam būtent apie namūdinius darželius, kitaip dar užsienyje vadinamus mamyčių mokyklėlėmis , tai mūsų švietimo sistema nepripažįsta tokių  . Jokios programos ir reikalavimų nėra. O juk poreikis iš tiesų yra didžiulis  !!! Pretori, nenuleiski rankų ir sėkmės ieškant! Cesna tikrai teisi. man nesitiki, kad Klaipėdoje nėra tokių darželių. gal jie, tiesiog, puikiai slepiasi
Pretori
2010 08 03, 07:25
QUOTE(1cesna1 @ 2010 07 31, 22:22) Iš tikrųjų legalių privačių darželių nėra tiek jau ir daug  , nes reikalavimai būtent darželiui, o jei dar ir lopšeliui, tai NEREALŪS  !!! Todėl daugelis pasivadina dienos centrai, vaikų priežiūros centrai ir pan. Pabandykite taip paieškoti. Beje, jei kalbam būtent apie namūdinius darželius, kitaip dar užsienyje vadinamus mamyčių mokyklėlėmis , tai mūsų švietimo sistema nepripažįsta tokių  . Jokios programos ir reikalavimų nėra. O juk poreikis iš tiesų yra didžiulis  !!! Pretori, nenuleiski rankų ir sėkmės ieškant! Ačiū  Ieškosim toliau. Papildyta:QUOTE(vakare-tyla @ 2010 08 02, 18:12) Cesna tikrai teisi. man nesitiki, kad Klaipėdoje nėra tokių darželių. gal jie, tiesiog, puikiai slepiasi  Man irgi nesitiki
BusyBee
2010 08 28, 22:12
QUOTE(Getter @ 2010 07 25, 21:16) Visur tokių darželių yra, bet forume jiems reklamuotis draudžiama, todėl per šį forumą vargiai ar rasite. Nelabai suprantu, kodel butent sioje temoje taip draudziamas pasisakymas apie konkrecius darzelius?  Kiek skaitineju forume, visur mamos pasidalina patirtim, peikia vienus, giria kitus, visur konkretus pavadinimai, o cia is viso ne prasizioti negalima. Tai jus norit pasakut, jei as savo vaika leidziu i namudini darzeli ir jis man patinka, as negaliu kitom mamom konkreciai jo rekomenduot?
1cesna1
2010 08 29, 07:27
QUOTE(BusyBee @ 2010 08 28, 22:12) Nelabai suprantu, kodel butent sioje temoje taip draudziamas pasisakymas apie konkrecius darzelius?  Kiek skaitineju forume, visur mamos pasidalina patirtim, peikia vienus, giria kitus, visur konkretus pavadinimai, o cia is viso ne prasizioti negalima. Tai jus norit pasakut, jei as savo vaika leidziu i namudini darzeli ir jis man patinka, as negaliu kitom mamom konkreciai jo rekomenduot?  Labai logiškai išdėstyta BusyBee mintis  . Juk forume išsakom mintis apie privačius konkrečius daržiukus, netgi ir apie konkrečias aukles. Yra juodasis ir baltasis auklyčių sąrašai. O kodėl apie namudinius daržiukus šykštu kalbėti ir aš nesuvokiu  . Mąsčiau, kad tai galėtų skambėti kaip komercija, tai kaip skamba tie pasisakymai, nuomonės apie auklytes ir privačius daržiukus
BusyBee
2010 08 29, 15:43
QUOTE(rainiukas @ 2007 05 12, 14:20) Nesutinku, kad triju 2-3 metu vaiku lavinimas minimalus. Tai uz ka imate tokius pinigus tuose savo mini darzeliuose, jei tik pampersus keiciate. Nu nepagaunu kampo, kokia man nauda vestiu vaika i svetimus namus, kur mamyte augina savo vaika ir priziuri kitus (savo vis tiek myles labiau), kai kaina beveik nesiskiria nuo privaciai tik mano vaikui samdomos aukles?  Gal kas nors sugebes man isaiskint tokio darzo privalumus (naskaitant gero uzdarbio orgaizatoriams  ) Man tai keista, kai mamos isivaizduoja, kad organizatoriams cia labai geri pinigai  . Va as turiu dideli nama, noreciau pas save irengti toki mini darzeli. Paskaiciuokim, kas gaunasi. Kadangi pati neturiu pedagoginio ishsilavinimo, samdyciau kokia aukletoja/ aukle, kuri manau 1500 lt kaip minimum man kainuotu. Paimu 6 vaikus po 600 lt i menesi, tai 3600 lt, atimam uzmokesti auklei lieka 2100 lt. O kur dar maistas, kuris manau 500 lt kaip minimum kainuotu ir dar ko gero reiktu samdyt kokia namu sheimininke. Jau nekalbu apie darzelio paruoshima, zaisliukus ir kt. Zodziu, duok Die 1000 lt liks. Tai jus manot cia aukso kasykla uz tokia atsakomybe? Papildyta:QUOTE(1cesna1 @ 2010 08 29, 08:27) Labai logiškai išdėstyta BusyBee mintis  . Juk forume išsakom mintis apie privačius konkrečius daržiukus, netgi ir apie konkrečias aukles. Yra juodasis ir baltasis auklyčių sąrašai. O kodėl apie namudinius daržiukus šykštu kalbėti ir aš nesuvokiu  . Mąsčiau, kad tai galėtų skambėti kaip komercija, tai kaip skamba tie pasisakymai, nuomonės apie auklytes ir privačius daržiukus  Taip taip, neblogai as cia pavariau  , bet kad kazkoks piktumas buvo suemes - tokia aktuali tema, bet jau super griezatai kontroliuojama
vakare-tyla
2010 08 29, 17:32
QUOTE(BusyBee @ 2010 08 29, 16:43) Zodziu, duok Die 1000 lt liks. Tai jus manot cia aukso kasykla uz tokia atsakomybe? Papildyta:Taip taip, neblogai as cia pavariau  , bet kad kazkoks piktumas buvo suemes - tokia aktuali tema, bet jau super griezatai kontroliuojama  Klausimas dar ar liks ir tiek: elektra, šiukšlės, patalėlių skalbimas, priemonės ir t.t.... Sakau iš savo patirties. Gerai dar, jei nereikia namo nuomuotis..o jei dar ir tas...jei dar VSC leidimas...ai...pasaka be galo Aš jau viršijau savo buvusius paskaičiavimus ir laabai daug Vat, ir daryk bizniuką
Deimante Mazute
2010 08 29, 18:31
Dėl daržiuko - pilnai sutinku, kad tik išv šalies gali atrodyti labai pelningas verslas. Tačiau pati esu atlikusi daug skaičiavimų - ir patikėkit, viskas, ką parašė kitos mamytės, yra tiesa. Išlaidų labai daug. Tik aš jei ateity užsiimsiu šia veikla, tai samdysiu tik pagalbininke. Ir tikriausiai ne pilnai dienai. Juk už savo darbą aš ir gaučiau pinigus, o ne kažkam kitam mokėčiau, kad liktų tik už suorganizavimą ir "namo nuomą". Todėl tą minimą 1500 pasilikčiau sau  Nors darbas išties nelengvas - vaikų auklėjimas, užsiėmimai, mokymai, maisto supirkimas, patalynės, rankšluostukų skalbimas, žaislų ir kitų reikmenų (įskaitant indus, valymo priemones, mokymo priemones ir t.t.) supirkimas ir nuolatinis papildymas, namų sutvarkymas... Jau nekalbu apie maisto ruošimą, kam norėčiau samdyti žmogų. Be to, tai labai atsakingas darbas ne tik dėl to, kad darbas su vaikais, bet ir dėl savęs - juk gali bet kada susirgti, bet kada gali atsirasti kažkoks netikėtas reikalas, kurį būtina sutvarkyti tuoj pat, gali prireikti kur nors išlėkti... Todėl ir tokius atsitiktinius atvejus reikia numatyti - juk nepasakysi tėveliams "atsiprašau - rytoj aš nepriimsiu vaikučių, nes..."
QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 29, 19:31) Dėl daržiuko - pilnai sutinku, kad tik išv šalies gali atrodyti labai pelningas verslas. Tačiau pati esu atlikusi daug skaičiavimų - ir patikėkit, viskas, ką parašė kitos mamytės, yra tiesa. Išlaidų labai daug. Tik aš jei ateity užsiimsiu šia veikla, tai samdysiu tik pagalbininke. Ir tikriausiai ne pilnai dienai. Juk už savo darbą aš ir gaučiau pinigus, o ne kažkam kitam mokėčiau, kad liktų tik už suorganizavimą ir "namo nuomą". Todėl tą minimą 1500 pasilikčiau sau  Nors darbas išties nelengvas - vaikų auklėjimas, užsiėmimai, mokymai, maisto supirkimas, patalynės, rankšluostukų skalbimas, žaislų ir kitų reikmenų (įskaitant indus, valymo priemones, mokymo priemones ir t.t.) supirkimas ir nuolatinis papildymas, namų sutvarkymas... Jau nekalbu apie maisto ruošimą, kam norėčiau samdyti žmogų. Be to, tai labai atsakingas darbas ne tik dėl to, kad darbas su vaikais, bet ir dėl savęs - juk gali bet kada susirgti, bet kada gali atsirasti kažkoks netikėtas reikalas, kurį būtina sutvarkyti tuoj pat, gali prireikti kur nors išlėkti... Todėl ir tokius atsitiktinius atvejus reikia numatyti - juk nepasakysi tėveliams "atsiprašau - rytoj aš nepriimsiu vaikučių, nes..." Kažkada buvau parašiusi šiokį tokį verslo planą privataus darželio steigimui. Vaje vaje, nėr ko pavydėti, tiesą sakant, mažai įmanoma, jei neturi savo patalpų, maišiuko litukų bei gerų draugų keliose solidžiose institucijose. Čia tik veiklos pradžiai, o toliau? Nujaučiat dauguma, kiek visokių kontrolierių Lietuvoje ateina...Taigi, ištryniau tą planą ir iš kompo ir iš galvos.
QUOTE(BusyBee @ 2010 08 28, 22:12) Nelabai suprantu, kodel butent sioje temoje taip draudziamas pasisakymas apie konkrecius darzelius?  Kiek skaitineju forume, visur mamos pasidalina patirtim, peikia vienus, giria kitus, visur konkretus pavadinimai, o cia is viso ne prasizioti negalima. Tai jus norit pasakut, jei as savo vaika leidziu i namudini darzeli ir jis man patinka, as negaliu kitom mamom konkreciai jo rekomenduot?  Sveika, Busybee, suprantu jūsų susirūpinimą, bet kaip ir pati pastebėjote konkretūs darželiai turi savas temas, kuriose mamos ir bendrauja. Čia yra Auklių skyrelis, tai viena, antra čia nerekomenduojamos auklės, skelbimai draudžiami, trečia - namudiniai darželiai nėra legalūs, ketvirta - tokių darželių sąvininkės forumą naudoja komerciniais tikslais - kas yra draužiama. Apie konkretų darželį galite kalbėti to darželio temoje - jei tokia yra. Tikiuosi sugebėjau atsakyti. Getter
ievavil
2010 09 03, 18:59
| ! |
| Komercinio pobūdžio skelbimai šiame skyrelyje yra DRAUDŽIAMI |
BusyBee
2010 09 07, 16:39
QUOTE(vakare-tyla @ 2010 08 29, 18:32) Klausimas dar ar liks ir tiek: elektra, šiukšlės, patalėlių skalbimas, priemonės ir t.t.... Sakau iš savo patirties. Gerai dar, jei nereikia namo nuomuotis..o jei dar ir tas...jei dar VSC leidimas...ai...pasaka be galo Aš jau viršijau savo buvusius paskaičiavimus ir laabai daug Vat, ir daryk bizniuką   tai va va, as apie situs net nepagalvojau, tai juo labiau ir neiskaiciavau kaip galimus. Taip kad ishvada viena - menkas cia verslas, nebent ner kur savo vaikiuko vesti, tai turint erdves tuo paciu galima sau ir aplinkiniams padeti QUOTE(Deimante Mazute @ 2010 08 29, 19:31) Dėl daržiuko - pilnai sutinku, kad tik išv šalies gali atrodyti labai pelningas verslas. Tačiau pati esu atlikusi daug skaičiavimų - ir patikėkit, viskas, ką parašė kitos mamytės, yra tiesa. Išlaidų labai daug.
QUOTE(Getter @ 2010 09 02, 23:16) Sveika, Busybee, suprantu jūsų susirūpinimą, bet kaip ir pati pastebėjote konkretūs darželiai turi savas temas, kuriose mamos ir bendrauja. Čia yra Auklių skyrelis, tai viena, antra čia nerekomenduojamos auklės, skelbimai draudžiami, trečia - namudiniai darželiai nėra legalūs, ketvirta - tokių darželių sąvininkės forumą naudoja komerciniais tikslais - kas yra draužiama. Apie konkretų darželį galite kalbėti to darželio temoje - jei tokia yra. Tikiuosi sugebėjau atsakyti. Getter Kaip ir suprantu (is dalies  ), aciu uz paaiskinima  Tik beda ta, kad reikia zinoti apie koki nors namudini darzeli ir to darzelio pavadinima, kad apie ji paskaityti. O cia tokia bendra tema, tai vat ir norisi, kad butu joje bent jau galima uzrodyti i kitus tokius darzelius. Na bet aisku, bandysim ieskot kitaip
|
|