Kaliopė
2008 01 15, 15:42
Sveiki. Man ši problema iškilo jau tada, kai mano dar tada 1,5 metų mergytei dygo krūminiai dantys ir ji papusdavo kokią 12 valandą nakties ir neužmigdavo iki 4 ryto Dabar jai metai ir 8 mėnesiai ir turim tokią pačią bėdą dėl dukrytę kamuojančio stomatito...  Ji prabunda ir ilgai neužmiega. Išlipa iš savo medinės lovytės ir atropoja pas mus į lovą, o čia - vartosi, duodasi, ropinėja, zirzia ir t.t. Po to vėl atgal į savo lovytę nuropoja. Ir taip kelis kartus, kol po kelių valandų lūžta, bet būtinai mūsų lovoje.  Nesiduoda užmigdoma nei geruoju, nei piktuoju. Jau kelis kartus su vyru po tokių bemiegių naktų ant jos užrėkėm, arba neleidom išlipti iš savo lovos (tada ji į ašaras... ), kartais tiesiog apsimetame miegančiais ir nekreipiame į ją dėmesio... Žodžiu, prašau patarimo, kaip elgtis. Nenorime, kad ji priprastų miegoti mūsų lovoje kada ponorėjusi...
Pas mane buvo kažkas panašaus kai pradėjau vesti saviškį į darželį - atsisėda vidury nakties (kokia 3 val.) lovoje ir pareiškia - nenoriu miego, noriu keltis  Arba dar geriau - atsisėsdavo ir rėkdavo ir jokų paaiškinimų, ko nori, kodėl kas ir kaip  Permąsčiau visą jo dienotvarkę ir nutariau, kad jam per mažai poilsio ir mūsų dėmėsio (vaikui tėvų dėmesio žinoma niekada nebus per daug  ). Kadangi darželis - tai papildomi stresai, tai ir poilsio nuo stresu reikia daugiau, tad nutariau, kad reikia jį anksčiau guldyti (nes daržely miega tik 2 val., o namie 3 mažiausiai, kartais ir visas 4 pučia į ūsą). Po darželio visada privaloma tvarka skirdavau papildomai 1-2 valandas (nors ir taip manau, kad savo vaikui skiriu visą savo dėmesį) žaidimams KARTU. Problema išsisprendė tiek, kad jau nebebliaudavo, o tik nubusdavo ir kartais pazirzdavo, bet po to greit vėl užmigdavo. Dabar kai išėjau į dekretą ir skiriu saviškiui IŠTISĄ DIENĄ, į darželį nebeeina, nebėra jam jokių stresų, tai tokios problemos nebeliko Man panašu iš jūsų aprašymo, kad gal jūsų mažylei trūksta jūsų dėmesio ir artumo - tokiu būdu ji bando jo gauti. Vaikams visada patinka tėvų lova - ten taip gera, saugu, abu tėveliai šalia - ir mama ir tėtis.... Pas mus tik tas skirtumas, kad maniškis miega su mumis kartu vienoj lovoj
Kaliopė
2008 01 15, 19:36
Tai kad dėmesio jai tikrai pakanka  Nes jau metai ir 8 mėn. esu su vaiku namie, neinu į darbą, o į darželį irgi dar dukrytė neina. Namie jai skiriu visą įmanomą dėmesį, tuo labiau, kad dabar net į lauką dėl ligos jau kokias 3 savaites neišeinam. Beje, tokios nemigo naktys pasireiškia tik kai ji serga  Tad ir ieškau išeities, kaip su vaiku teisingai elgtis tomis naktimis - ar drausminti, ar žaisti, ar barti, ar......
QUOTE(Kaliopė @ 2008 01 15, 17:36) Tai kad dėmesio jai tikrai pakanka  Nes jau metai ir 8 mėn. esu su vaiku namie, neinu į darbą, o į darželį irgi dar dukrytė neina. Namie jai skiriu visą įmanomą dėmesį, tuo labiau, kad dabar net į lauką dėl ligos jau kokias 3 savaites neišeinam. Beje, tokios nemigo naktys pasireiškia tik kai ji serga  Tad ir ieškau išeities, kaip su vaiku teisingai elgtis tomis naktimis - ar drausminti, ar žaisti, ar barti, ar......  Na aš tiesiog nesielgiau niekaip - tiksliau tais momentais visus budus isbandziau - ir ramus pokalbis, ir rėkimas, ir visiškas ignoravimas..... Bet nė vienas mano galva nebuvo veiksmingas  Aš tiesiog bandžiau pašalinti priežastis. Dar ką noriu akcentuoti, kad buvimas kartu tai dar nereiškia, kad vaikas gauna pakankamai dėmesio  . Aš būtent tai ir dariau, kad skirdavau būtent jam asmeniškai dar daugiau laiko dėmesiui parodyti - tiesiog dar daugiau mes žaisdavom, mokydavomės ko nors ar šiaip kalbėdavomės. O ne taip, kad jis šalia manęs sėdi ir pats sau vienas žaidžia, o aš užsiimu kuo nors visai kitu - pvz. žiūriu televizorių ar plaunu indus Na, sergantys vaikai visada reikalauja dar daugiau dėmesio  Sėkmės sprendžiant problemą - manau su laiku išspręsite
Karinga
2008 01 16, 01:22
QUOTE(Kaliopė @ 2008 01 15, 20:36) Tai kad dėmesio jai tikrai pakanka  Nes jau metai ir 8 mėn. esu su vaiku namie, neinu į darbą, o į darželį irgi dar dukrytė neina. Namie jai skiriu visą įmanomą dėmesį, tuo labiau, kad dabar net į lauką dėl ligos jau kokias 3 savaites neišeinam. Beje, tokios nemigo naktys pasireiškia tik kai ji serga  Tad ir ieškau išeities, kaip su vaiku teisingai elgtis tomis naktimis - ar drausminti, ar žaisti, ar barti, ar......  Kai serga vaikas, tikrai negalima barti  Aisku, dukti lovoje ir geriau neleisti, gal geriau pasneketi su ja, pasekti pasaka, ar siaip ka ramiai nuveikti bunant lovoje Papildyta:Paziurejau, kad jusu vaikui yra 1.8m , tai jau pasakos kaip ir turetu patikti Kai mano vaikui neidavo uzmigti, as paprasciausiai su ja snekedavau, mokindavau ja abecele, ar siaip zodzius mokindavau
sergantis vaikas, matyt, ne iš gero gyvenimo naktimis nemiega. gi skauda jam ką nors, ir todėl užmigti negali. tai jau, manyčiau, tokiu atveju ne griekas vaiką prie savęs priglausti, nuraminti ir paguosti. kaip jau pasiūlė, galima ramia veikla užsiimti nedegant ryškios šviesos: pasakos, lopšinės.
mama_gulbe
2008 01 16, 16:43
QUOTE(san @ 2008 01 16, 16:17) sergantis vaikas, matyt, ne iš gero gyvenimo naktimis nemiega. gi skauda jam ką nors, ir todėl užmigti negali. tai jau, manyčiau, tokiu atveju ne griekas vaiką prie savęs priglausti, nuraminti ir paguosti. kaip jau pasiūlė, galima ramia veikla užsiimti nedegant ryškios šviesos: pasakos, lopšinės. tirkai pritariu gi gal ir nervina kai nakti tave prikelia nu betgi vaikas serga  gi dar mziuke nabage net i lov atropoja paguodos ieskotis paimti ant ranku priglausti pamyluoti paglostyti gal atsigert duoti ar minksta koki zaisliuka mano sunutis dar dabar kartais prabunda, aisku nervina...bet jei dar uzriksi tai vapse bus tik blogiau gi toks darbas mamu - vaikus myyluoti a sergancius reik 5 kart dazniau myluoti, tada ir pasveiksta greiciau
ovimama
2008 02 06, 17:20
Cia dar viena nemiegaliuko mamyte  Suneliui metukai uz dvieju dienikiu,jau desimto dantuko laukiames,turbut per juos ir issiderino miegutis.Oi kas nakti darosi...jau paryciais piktukas suema mane  Gali myluot nemylaves-atstumia,o kai i lovyte paguldau ar nugara atsuku - dar labiau isisriubauja,tai ir dainuoju ir zuikuti vaidinu  Vis tikiuosi,na gal sianakt jau bus ramiau
na nežinau, gal aš tokia trenkta, bet sergantis vaikas man yra šventas reikalas. Kai sūnui buvo vėjaraupiai - aš 5 naktis be miego buvau, iš rankų nepaleidau. net paparasta sloga vaikui yra sunku - juk vargšiukas prakvėpuoti negali, jam skauda, jam baisu. tai jeigu jau net į darbą neinate, tai ką čia problema vaiku naktį rūpintis? Gal aš labai kategoriška, bet tai juk tavo vaikas ir jam skauda - negi miegas svarbiau...
ovimama
2008 02 07, 17:35
QUOTE(Mili @ 2008 02 07, 15:32) na nežinau, gal aš tokia trenkta, bet sergantis vaikas man yra šventas reikalas. Kai sūnui buvo vėjaraupiai - aš 5 naktis be miego buvau, iš rankų nepaleidau. net paparasta sloga vaikui yra sunku - juk vargšiukas prakvėpuoti negali, jam skauda, jam baisu. tai jeigu jau net į darbą neinate, tai ką čia problema vaiku naktį rūpintis? Gal aš labai kategoriška, bet tai juk tavo vaikas ir jam skauda - negi miegas svarbiau... Saunu kad teko nemiegoti 5 naktis,deja nemigo naktys kartais trunka ne kelias paras ar savaites,tiesiog menesiais:du ar trys menesiai miego po vos keturias valandas  Na kazin ar po to butumei tokia kategoriska.O sergancio vaikucio visada gaila,net jei nosyte vos uzgulusi,cia tiesa ir istikro tos nemigo naktys pasimirs kazkada,bet jug galim viena kitai pasiguosti,ar ne
QUOTE(ovimama @ 2008 02 07, 17:35) Saunu kad teko nemiegoti 5 naktis,deja nemigo naktys kartais trunka ne kelias paras ar savaites,tiesiog menesiais:du ar trys menesiai miego po vos keturias valandas  Na kazin ar po to butumei tokia kategoriska.O sergancio vaikucio visada gaila,net jei nosyte vos uzgulusi,cia tiesa ir istikro tos nemigo naktys pasimirs kazkada,bet jug galim viena kitai pasiguosti,ar ne  mano sūnus tik prieš pusmetį pradėjo išmiegoti visą naktį ( o jam jau keturi su puse jei ką), o tuo tarpų dukrą maitinau iki 2 metukų ir valgydavo po 2-3 kartus per naktį. taip paskaičiavus tai aš beveik keturis metus išgyvenau neturėdama nei vienos nakties ištisinio miego. Ir nieko, gyva ir nesiguodžiu ir net tada nesiskundžiau, nors buvo ir taip, kad duikrą kelis kartus per naktį pamaitinu, sūnus į lovą dar kelis kartus atbėga - užmigdau (ir pernešu, nes keturiese ant 1.40 lovos sunku išsitekti), o iš ryto į darbą kulniuoju. tad nereikia man čia ,,lialia" kaip sunku su vaikais nakti ir KAIP tada elgtis  mama turi būti 24 valandas per parą ir taškas. dėl šito aš kategoriška.
ovimama
2008 02 10, 16:49
QUOTE(Mili @ 2008 02 08, 11:19) mano sūnus tik prieš pusmetį pradėjo išmiegoti visą naktį ( o jam jau keturi su puse jei ką), o tuo tarpų dukrą maitinau iki 2 metukų ir valgydavo po 2-3 kartus per naktį. taip paskaičiavus tai aš beveik keturis metus išgyvenau neturėdama nei vienos nakties ištisinio miego. Ir nieko, gyva ir nesiguodžiu ir net tada nesiskundžiau, nors buvo ir taip, kad duikrą kelis kartus per naktį pamaitinu, sūnus į lovą dar kelis kartus atbėga - užmigdau (ir pernešu, nes keturiese ant 1.40 lovos sunku išsitekti), o iš ryto į darbą kulniuoju. tad nereikia man čia ,,lialia" kaip sunku su vaikais nakti ir KAIP tada elgtis  mama turi būti 24 valandas per parą ir taškas. dėl šito aš kategoriška. Na niekas cia ne "lialia",bet ar ne apie nemiegojima vaikuciu ir ka daryt,si tema?...
QUOTE(ovimama @ 2008 02 10, 16:49) Na niekas cia ne "lialia",bet ar ne apie nemiegojima vaikuciu ir ka daryt,si tema?... ogi nieko ypatingo nereikia daryti ir daryti viską, kad vaikui būtų geriau - viena mama jau rašė - apkabinti, priglausti, myluoti, lopšinę paniūniuoti, melisos arbatelės padaryti ir sugirdyti, jei stomatitas (kaip kad temos autorės atveju) tepaliuku burnytę patepti, nes gali būti, kad vaistų poveikis pasibaigė vidury nakties ir vaikučiui skaudėti pradėjo - todėl ir neužmiega. mano atveju būdavo, kad trečią nakties lovytėje atsistoja ir žiūri į mėnulį - kai paguldau, sako ,,dega" ir vėl stojasi  ir taip keturias valandas kelias savaites iš eilės, kol susiprotėjau užuolaidas tankias pakabinti.  Vai kai yra jautrios būtybės, jų miegelį veikia daugelis dalykų ir tik rūpestinga, savo vaiką pažystanti mama, gali žinoti, kaip padėti savo vaikui - tereikia bandyti įvairius būdus, kurie padeda vaikui nusiraminti. barimasis ir guodimasis nieko nepadės
ovimama
2008 02 11, 17:12
QUOTE(Mili @ 2008 02 10, 22:10) ogi nieko ypatingo nereikia daryti ir daryti viską, kad vaikui būtų geriau - viena mama jau rašė - apkabinti, priglausti, myluoti, lopšinę paniūniuoti, melisos arbatelės padaryti ir sugirdyti, jei stomatitas (kaip kad temos autorės atveju) tepaliuku burnytę patepti, nes gali būti, kad vaistų poveikis pasibaigė vidury nakties ir vaikučiui skaudėti pradėjo - todėl ir neužmiega. mano atveju būdavo, kad trečią nakties lovytėje atsistoja ir žiūri į mėnulį - kai paguldau, sako ,,dega" ir vėl stojasi  ir taip keturias valandas kelias savaites iš eilės, kol susiprotėjau užuolaidas tankias pakabinti.  Vai kai yra jautrios būtybės, jų miegelį veikia daugelis dalykų ir tik rūpestinga, savo vaiką pažystanti mama, gali žinoti, kaip padėti savo vaikui - tereikia bandyti įvairius būdus, kurie padeda vaikui nusiraminti. barimasis ir guodimasis nieko nepadės  tie musu mazi padauziukai,jug ir mano sunelis naktimis atsibudes vaikstineja po lovyte ir i svieciancius langus rodo ir ciauska
|
|