Adrian@M
2008 01 16, 09:33
patarsiu kaip papult i darzeli Gyvenom Karoliniskese. Apejau darzeliu niekur vietos niera (buvau i pora uzsukusi pries 2 menesius, uzsirasiau i eile). Direktres sakydavo vis ta pati..., grupes pilno (1. 15-18 vaiku ir daugiau, 2.sarasai yra patvirtinti ir juos negalima keisti, 3.priima tik nuo 1.5 metu o maniskiam buvo 1 ir 3 men.) To tarpu, Lietuvoje valstybe garantuoja kiekvienam vaikui darzeli ar lopseli, tik tavo reikalas lankyti ar ne. Kreipemes i "Vaiko teisų apsaugos kontrolieriaus istaiga" (http://www3.lrs.lt/pls/inter/vaikai). Moteriske pasake, kad Karoliniskese niera problemu su darzeliais, vietu uztenka, ir pasake, kad kreiptumemes i Svetimo ministerija (dar pasake savo varda, kreipdami i Svetimo ministerija mes paminejome, kad nusiunte ta moteris is Vaiko teisiu apsaugos). Reikalas sujudejo labai greitai. Mums pasiule darzeli kuris randasi prie pat musu (pries tai ji susiskambino su direktore), kuriame as buvau ir man pareiske 1. 15-18 vaiku ir daugiau, 2.sarasai yra patvirtinti ir juos negalima keisti, 3.priima tik nuo 1.5 metu o maniskiam buvo 1 ir 3 men. Svetimo ministerijoje dave direktores tel.numeri,kad susiskambinciau ir susitarciau konkreciai kada ateisime, dar pasake, KAD TOKIUS KLAUSIMUS REIKIA SPRESTI SU JU PAGALBA!!! Nespejau as paskambinti darzelio direktorei, nes ji pirma man paskambino (isivaizduojat ant kiek issigando), ir pasirodo, mes jau galim ateiti sekancia diena i darzeli, tik reikia med.apziura praeiti (ja galima ir per viena diena) ir nereikia laukti metus:). Ir pasirodo sarasus galima pildyti:) Nuejome i darzeli, uzejome i grupe... Grupeje buvo 6 vaikai, paklausiau kodel taip mazai, sako aukletoja kad vieni serga, pas kitus tevai pamainom dirba, ir t.t., o is viso grupeje buvo 11 vaikuciu. (kai grupeje 15 tikrai galima). Ir vienas vaikutis grupeje dar jaunesnis nei mano...
QUOTE(Adrian@M @ 2008 01 16, 10:33) patarsiu kaip papult i darzeli Gyvenom Karoliniskese. Apejau darzeliu niekur vietos niera (buvau i pora uzsukusi pries 2 menesius, uzsirasiau i eile). Direktres sakydavo vis ta pati..., grupes pilno (1. 15-18 vaiku ir daugiau, 2.sarasai yra patvirtinti ir juos negalima keisti, 3.priima tik nuo 1.5 metu o maniskiam buvo 1 ir 3 men.) To tarpu, Lietuvoje valstybe garantuoja kiekvienam vaikui darzeli ar lopseli, tik tavo reikalas lankyti ar ne. Kreipemes i "Vaiko teisų apsaugos kontrolieriaus istaiga" (http://www3.lrs.lt/pls/inter/vaikai). Moteriske pasake, kad Karoliniskese niera problemu su darzeliais, vietu uztenka, ir pasake, kad kreiptumemes i Svetimo ministerija (dar pasake savo varda, kreipdami i Svetimo ministerija mes paminejome, kad nusiunte ta moteris is Vaiko teisiu apsaugos). Reikalas sujudejo labai greitai. Mums pasiule darzeli kuris randasi prie pat musu (pries tai ji susiskambino su direktore), kuriame as buvau ir man pareiske 1. 15-18 vaiku ir daugiau, 2.sarasai yra patvirtinti ir juos negalima keisti, 3.priima tik nuo 1.5 metu o maniskiam buvo 1 ir 3 men. Svetimo ministerijoje dave direktores tel.numeri,kad susiskambinciau ir susitarciau konkreciai kada ateisime, dar pasake, KAD TOKIUS KLAUSIMUS REIKIA SPRESTI SU JU PAGALBA!!! Nespejau as paskambinti darzelio direktorei, nes ji pirma man paskambino (isivaizduojat ant kiek issigando), ir pasirodo, mes jau galim ateiti sekancia diena i darzeli, tik reikia med.apziura praeiti (ja galima ir per viena diena) ir nereikia laukti metus:). Ir pasirodo sarasus galima pildyti:) Nuejome i darzeli, uzejome i grupe... Grupeje buvo 6 vaikai, paklausiau kodel taip mazai, sako aukletoja kad vieni serga, pas kitus tevai pamainom dirba, ir t.t., o is viso grupeje buvo 11 vaikuciu. (kai grupeje 15 tikrai galima). Ir vienas vaikutis grupeje dar jaunesnis nei mano... del kreipimosi i svietimo i ministerija - tiesa. bet grupes lopselyje max 10, o darzelyje - 15 vaiku. bet jei net grupe jau perpildyta,o jums darzelis priklauso pagal gyvenama vieta, tai jus privalo priimti. mums taip sake pati darzelio vedeja. o jei nepriima, kreipiates i svietimo ministerija, ir tada jau tikrai priima... bet kartais grueps tikrai perpildytos, pvz musu darzelyje sarasuose yra po 20 ir daugiau lopselinuku. tai ar noretumet vesti savo mazylius i tokais perpildytas grupes...
siluetas
2008 01 24, 15:33
lopšelyje leidžiama grupė - max 15, darželyje - max 20, išskyrus priešmokyklines.
QUOTE(lytutis @ 2008 01 24, 16:33) lopšelyje leidžiama grupė - max 15, darželyje - max 20, išskyrus priešmokyklines. atrodo, mes abi šiek tiek suklydom, pataisymas, iš higienos normų: "Grupės formuojamos iš to paties arba įvairaus amžiaus vaikų: lopšelio grupėse nuo 0 iki 1,5 metų ne daugiau kaip 10 vaikų, o nuo 1,5 iki 3 metų ne daugiau kaip 15 vaikų; darželio grupėse ne daugiau kaip 20 vaikų. "
siluetas
2008 01 30, 14:45
QUOTE(Irongė @ 2008 01 24, 15:56) ..."Grupės formuojamos iš to paties arba įvairaus amžiaus vaikų: lopšelio grupėse nuo 0 iki 1,5 metų ne daugiau kaip 10 vaikų, o nuo 1,5 iki 3 metų ne daugiau kaip 15 vaikų; darželio grupėse ne daugiau kaip 20 vaikų. " 0-1,5 m. grupių realiai nelabai turbūt ir būna
QUOTE(lytutis @ 2008 01 30, 15:45) 0-1,5 m. grupių realiai nelabai turbūt ir būna  na, kievienam lopsely, kur kreiliausi buvo grupes nuo 1 metu iki 2. tai joms tai irgi galioja
Ačioū už pamokymus, labai ačiū
ritperliukas
2008 02 01, 17:00
nu geras .tikriai geras patarimas. bet nesuprantu vienuose darzeliuose be problemu buna priima o kituose kai tik gimsta vaikas tai riekia is karto uzsirasyti  o ateina laikas vesti vaika, sako o jus pildete dokumenta. stovejote eileje ?  o galiausiai pasako jog, tu nesi pildzius dokumento (bet is tikruju gal buvo 3 menesiai vaikui buvo kai tas prasymas buvo pas ja ) isvada nori kysio dirike. nu man tik viena nuomuone persasi.kas svarbiausiai o gyveni tai salia darzelio.  tai taip suprantu, kad tau yra pirmenybe, nes tau tas darzelis priklauso pagal gyvenamaja vieta.
Sveikutės, noriu patarimo, dukra gimusi 2006 metais, praeitais metais užsirašėme į du darželius... Į vieną net nepriėmė pokalbiui, motyvuodami, jog nėra vietų, ir sąraše - 200 vaikų... (darželis, beveik ant mūsų kiemo).. Taigi, nuėjau į kitą, gretimą darželį - ten buvom užrašyti 57...  pasakė, jog nera jokių šansų...tęsiau paieškas, nuėjau šiek tiek į tolimesnį darželį, ten užrašė 37, ir pasiteiravau, ar galim būti ramūs ir nebeieškoti, pati direktorė patikslino, jog tikrai nėra ko nerimauti... (dabar ji tą neigia, nors mano draugė irgi puikiai prisimena jos žodžius..) Šiandien nuėjau sutvarkyti dokumentų, o ji man pareiškė, jog pilnos grupės... Motyvavau jog mano vyras kariškis, tai viena iš pirmenybinų sąlygu  Net bandžiau kalbėti apie atlygį (bet apsimetė, jog nieko nereikia... Jog galbūt atsiras laisvų vietų iki birželio 15 dienos... Iš tų 15 sąraše, tik vieninteliu vaiku motyvavo, jog jis pirmiau buvo užsirašęs... Abejoju, kad visi iš 15 pirmųjų..buvo tame grupės sąraše...  nebežinau nei ką daryti, gal kuri susidūrėte su tokia situacija??? gal galima kaip nors gauti vietą darželyje?? Dėkoju už pagalbą...
QUOTE(Flora7 @ 2008 05 09, 11:07) Sveikutės, noriu patarimo, dukra gimusi 2006 metais, praeitais metais užsirašėme į du darželius... Į vieną net nepriėmė pokalbiui, motyvuodami, jog nėra vietų, ir sąraše - 200 vaikų... (darželis, beveik ant mūsų kiemo).. Taigi, nuėjau į kitą, gretimą darželį - ten buvom užrašyti 57...  pasakė, jog nera jokių šansų...tęsiau paieškas, nuėjau šiek tiek į tolimesnį darželį, ten užrašė 37, ir pasiteiravau, ar galim būti ramūs ir nebeieškoti, pati direktorė patikslino, jog tikrai nėra ko nerimauti... (dabar ji tą neigia, nors mano draugė irgi puikiai prisimena jos žodžius..) Šiandien nuėjau sutvarkyti dokumentų, o ji man pareiškė, jog pilnos grupės... Motyvavau jog mano vyras kariškis, tai viena iš pirmenybinų sąlygu  Net bandžiau kalbėti apie atlygį (bet apsimetė, jog nieko nereikia... Jog galbūt atsiras laisvų vietų iki birželio 15 dienos... Iš tų 15 sąraše, tik vieninteliu vaiku motyvavo, jog jis pirmiau buvo užsirašęs... Abejoju, kad visi iš 15 pirmųjų..buvo tame grupės sąraše...  nebežinau nei ką daryti, gal kuri susidūrėte su tokia situacija??? gal galima kaip nors gauti vietą darželyje?? Dėkoju už pagalbą... visu pirma pasiskambink i svietimo skyriu ir issiaiskink, kuris darzelis tau priklauso pagal gyvenama vieta ( manau ta turejai padaryti praeitais metais, kai uzrasinejai dukra) ir pasiteirauk, kokia jame situacija su vaiku priemimu. Po to gali pasiteitauti, kokia yra padetis kituose darzeliuose, kurie tau tiktu - yra tame paciame mikro rajone, prie tavo ar vyro darbo... Jeigu darzelis jums nepriklauso pagal gyvenama vieta, tai ta jusu lengvata jums ir nepades, nes visu pirma i darzeli priimami vaikai pagal gyvenama vieta, o veliau jau kiti.
QUOTE(Silvute @ 2008 05 09, 11:26) visu pirma pasiskambink i svietimo skyriu ir issiaiskink, kuris darzelis tau priklauso pagal gyvenama vieta ( manau ta turejai padaryti praeitais metais, kai uzrasinejai dukra) ir pasiteirauk, kokia jame situacija su vaiku priemimu. Po to gali pasiteitauti, kokia yra padetis kituose darzeliuose, kurie tau tiktu - yra tame paciame mikro rajone, prie tavo ar vyro darbo... Jeigu darzelis jums nepriklauso pagal gyvenama vieta, tai ta jusu lengvata jums ir nepades, nes visu pirma i darzeli priimami vaikai pagal gyvenama vieta, o veliau jau kiti. tai vat, kad yra du darželiai vienas vienoje namo pusėje, kitas kitoje, tas kuris pagal gyvenąmą vietą priklauso,į kalbas praeitais metais nėjo, išgrūdo pro duris, jis populiarus, o kitas, kuris už namo įrašė, bet eilėj buvom apoe 50ti  ėjom į šiek tiek toliau esanį, ten užrašė ir sakė, jog priims, tai buvom ramūs, o dabar  gavosi kad likom apgauti  Nes visi užimti jau
Amžina studentė
2008 05 10, 14:39
Užrašinėjau vaiką, kai jam dar nebuvo mėnesio (šių metų kovo gale), tai viename darželyje pasakė, kad eilėje jau 26 vaikai 2008 m. gimimo  Tai įdomu kaip papulti tiems, kas gimę metų gale?
QUOTE(Amžina studentė @ 2008 05 10, 15:39) Užrašinėjau vaiką, kai jam dar nebuvo mėnesio (šių metų kovo gale), tai viename darželyje pasakė, kad eilėje jau 26 vaikai 2008 m. gimimo  Tai įdomu kaip papulti tiems, kas gimę metų gale?  geras klausymas  žodžiu, kai dar  gaunam jau užrašynėti, ai, kažkokia betvarkė....
*Virginija*
2008 05 14, 11:59
QUOTE(Flora7 @ 2008 05 10, 16:06) geras klausymas  žodžiu, kai dar  gaunam jau užrašynėti, ai, kažkokia betvarkė....  joooo, mes kai uzrasienjom maziuka tai eileje 126 lyg buvom  tai 2009 tikrai nepateksim (vedejos zodziais)... tai isvada tokia, kad tikrai reikia  eiti uzsirasineti... idomu atsiras kada tvarka su situo visu reikalu....
Kristina-Dimka
2008 05 14, 12:30
mes bovom nueje ussirasyti kai mums buvo lygtais kai 4men,bet kai anedien buvau nuejus pasiteirauti tai jau viskas pakeista ir tipo buvom kaii buvo 7 men ir dar tolesne eile pakliuvom,tai dabar lauksim dar pora metu kad papaultume prie namu,kazkokia nesamone
Migdols
2008 05 21, 11:42
QUOTE(Adrian@M @ 2008 01 16, 10:33) patarsiu kaip papult i darzeli Gyvenom Karoliniskese. Apejau darzeliu niekur vietos niera (buvau i pora uzsukusi pries 2 menesius, uzsirasiau i eile). Direktres sakydavo vis ta pati..., grupes pilno (1. 15-18 vaiku ir daugiau, 2.sarasai yra patvirtinti ir juos negalima keisti, 3.priima tik nuo 1.5 metu o maniskiam buvo 1 ir 3 men.) To tarpu, Lietuvoje valstybe garantuoja kiekvienam vaikui darzeli ar lopseli, tik tavo reikalas lankyti ar ne. Kreipemes i "Vaiko teisų apsaugos kontrolieriaus istaiga" (http://www3.lrs.lt/pls/inter/vaikai). Moteriske pasake, kad Karoliniskese niera problemu su darzeliais, vietu uztenka, ir pasake, kad kreiptumemes i Svetimo ministerija (dar pasake savo varda, kreipdami i Svetimo ministerija mes paminejome, kad nusiunte ta moteris is Vaiko teisiu apsaugos). Reikalas sujudejo labai greitai. Mums pasiule darzeli kuris randasi prie pat musu (pries tai ji susiskambino su direktore), kuriame as buvau ir man pareiske 1. 15-18 vaiku ir daugiau, 2.sarasai yra patvirtinti ir juos negalima keisti, 3.priima tik nuo 1.5 metu o maniskiam buvo 1 ir 3 men. Svetimo ministerijoje dave direktores tel.numeri,kad susiskambinciau ir susitarciau konkreciai kada ateisime, dar pasake, KAD TOKIUS KLAUSIMUS REIKIA SPRESTI SU JU PAGALBA!!! Nespejau as paskambinti darzelio direktorei, nes ji pirma man paskambino (isivaizduojat ant kiek issigando), ir pasirodo, mes jau galim ateiti sekancia diena i darzeli, tik reikia med.apziura praeiti (ja galima ir per viena diena) ir nereikia laukti metus:). Ir pasirodo sarasus galima pildyti:) Nuejome i darzeli, uzejome i grupe... Grupeje buvo 6 vaikai, paklausiau kodel taip mazai, sako aukletoja kad vieni serga, pas kitus tevai pamainom dirba, ir t.t., o is viso grupeje buvo 11 vaikuciu. (kai grupeje 15 tikrai galima). Ir vienas vaikutis grupeje dar jaunesnis nei mano... o kaip butent su ta kontrolieriu istaiga susisiekt? nerandu kontaktu. Papildyta:Radau  o kaip geriau rasyt mail'u ar skambint?
o jei aš gyvensiu 40 km už Vilniaus, o mano ir vyro darbai Vilniuje, yra šansų vaiką kažkur prie darbovietės įtaisyt? kažkas priklauso ar nelabai  ? žinot kas nors  ?
Ar tikrai darželiai yra pagal gyvenamą vietą? Nes Klaipėdos švietimo skyrius mums paaiškino kad tik mokyklos yra pagal gyvenamą vietą. O štai darželiai-kur nori, ten užrašai - šalia namų, ar darbo ir pan.
Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka PATVIRTINTA Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriaus vedėjo 2006 m. kovo 8 d. įsakymu Nr. A500-(1.2-KSD-1) I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Vaikų priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka (toliau Tvarka) parengta remiantis Lietuvos Respublikos švietimo įstatymu (Žin., 1991, Nr. 23-593; 2003, Nr. 63-2853). 2. Individuali priėmimo į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes tvarka gali būti nurodyta tų įstaigų nuostatuose, tačiau ji negali prieštarauti Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Švietimo ir mokslo ministerijos norminiams teisės aktams bei šiai Tvarkai. 3. Vaikai į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes priimami tik nustatyta tvarka, pasirašius vaiko ugdymo(si) ir priežiūros sutartį tarp švietimo tiekėjo ir tėvų (globėjų), atstovaujančių vaikui. II. PRIĖMIMO TVARKA 3. Į Vilniaus miesto savivaldybės įsteigtų švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes priimami vaikai, gyvenantys steigėjo tai švietimo įstaigai priskirtoje teritorijoje. Tėvų (globėjų) pageidavimu vaikai gali būti priimti į kitą švietimo įstaigą tik tuo atveju, jeigu toje švietimo įstaigoje yra laisvų vietų. 4. Priimant vaikus į grupes: 4.1. laikomasi eilės pagal tėvų (globėjų) prašymų registracijos datą; 4.2. pirmenybė teikiama; 4.2.1. specialiųjų poreikių vaikams; 4.2.2. socialiai remtinų šeimų vaikams; 4.2.3. vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau vaikų; 4.2.4. vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų; 4.2.5. vaikams, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią švietimo įstaigą; 4.2.6. vaikams, kurių vienas iš tėvų (globėjų) yra pirmos ar antros grupės invalidas; 4.2.7. vaikams, kurių vienas iš tėvų yra moksleivis arba studentas ir mokosi dieniniame skyriuje; 4.2.8. vaikams, kurių tėvas atlieka tikrąją karinę tarnybą; 4.2.9. darbuotojų vaikams; 4.2.10. vaikams, kurių vieno iš tėvų darbovietė yra netoli švietimo įstaigos.5. Tėvai (globėjai) prašymus dėl vaikų priėmimo į švietimo įstaigų grupes teikia direktoriui. 6. Prašyme pateikiami šie duomenys: 6.1. vaiko vardas, pavardė, gimimo data, adresas, telefonas (namų, tėvų darbo); 6.2. nuo kada ir kokią grupę vaikas lankys; 6.3. tėvų kontaktiniai duomenys; 6.4. dokumentai, kuriais remiantis teikiama pirmenybė priimant vaiką į švietimo įstaigą. 7. Prie prašymo pridedama vaiko gimimo liudijimo kopija. 8. Atvedant vaiką į švietimo įstaigą, pateikiama vaiko sveikatos raidos istorija F. 025 112/a ar išrašas iš šios formos. 9. Tėvų (globėjų) prašymai registruojami Tėvų prašymų dėl vaikų priėmimo į ikimokyklinio ugdymo įstaigą, darželio-mokyklos ikimokyklines ir priešmokyklines grupes registracijos žurnale. Tėvai su įrašu susipažįsta pasirašydami šiame žurnale. 10. Vaikai į grupes priimami ir išbraukiami švietimo įstaigos direktoriaus įsakymu. 11. Tėvų prašymų dėl vaikų priėmimo į ikimokyklinio ugdymo įstaigą, darželio- mokyklos ikimokyklines ir priešmokyklines grupes registracijos žurnalą tvarko švietimo įstaigos direktorius arba jo įsakymu paskirtas kitas darbuotojas. 12. Per mokslo metus vaikai priimami į laisvas komplektuojamų grupių vietas. Jei per mokslo metus į švietimo įstaigą pageidauja atvykti vaikas ir joje nėra laisvų vietų, švietimo įstaigos direktorius siunčia jį į artimiausią švietimo įstaigą, vykdančią ikimokyklinio ugdymo programą, prieš tai išsiaiškinęs ar yra laisvų vietų. 13. Švietimo įstaigos direktorius privalo iki kiekvienų metų spalio 15 dienos Savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriui pranešti apie grupių komplektų ir vaikų jose skaičių. III. GRUPIŲ KOMPLEKTAVIMAS ŠVIETIMO ĮSTAIGOJE 14. Visose švietimo įstaigose grupės komplektuojamos vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2002 m. kovo 4 d. įsakymu Nr. 102 patvirtintų Lietuvos higienos normų HN 75:2002 Ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Higienos normos ir taisyklės IV skyriaus 7 punktu (grupės komplektuojamos iš to paties arba įvairaus amžiaus vaikų: lopšelio grupėse nuo 0 iki 1,5 metų ne daugiau kaip 10 vaikų, o nuo 1,5 iki 3 metų ne daugiau kaip 15 vaikų; darželio grupėse ne daugiau kaip 20 vaikų) ir įstaigos nuostatais. 15. Išankstinį grupių skaičių švietimo įstaigos direktorius numato iki liepos 1 d. 16. Vaikų grupių vardinius sąrašus tvirtina švietimo įstaigos direktorius. 17. Jeigu įstaiga uždaroma vasaros laikotarpiui, švietimo įstaigos grupių komplektų skaičius patvirtinamas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriaus vedėjo įsakymu iki gegužės 20 d., prieš tai suderinus su tėvais ir įstaigos taryba. IV. APTARNAVIMO TERITORIJOS KEITIMAS, TIKSLINIMAS 18. Ikimokyklinio ugdymo įstaigą reorganizavus, taip pat susidarius objektyvioms priežastims (ikimokyklinio ugdymo įstaiga fiziškai nebegali priimti vaikų, trūksta vietų, mikrorajone trūksta vaikų ir nebesukomplektuojamos grupės, ir t.t.), ikimokyklinio ugdymo įstaigos aptarnavimo teritorija gali būti keičiama arba tikslinama tokia pačia tvarka. V. GRUPIŲ KOMPLEKTAVIMO TVARKOS KEITIMAS, TIKSLINIMAS 19. Grupių komplektavimo tvarka gali būti keičiama arba tikslinama pasikeitus Vyriausybės ar Švietimo ir mokslo ministerijos tvirtinamiems norminiams dokumentams arba steigėjo ar jo įgaliotos institucijos sprendimu. VI. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS 20. Už šios Tvarkos įgyvendinimą ir grupių komplektavimą atsako švietimo įstaigos direktorius. 21. Tvarkos vykdymą prižiūri Savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyrius. Papildyta:QUOTE(soliux @ 2008 05 21, 14:14) Ar tikrai darželiai yra pagal gyvenamą vietą? Nes Klaipėdos švietimo skyrius mums paaiškino kad tik mokyklos yra pagal gyvenamą vietą. O štai darželiai-kur nori, ten užrašai - šalia namų, ar darbo ir pan.  Na, Klaipedos mieste kiek kitaip. Rodos, Klapedoj darzeliu laisvos vietos yra skelbiamos viesai. Vilniuje nezinia kiek reiks laukt tokios prabangos.
anzu, ačiū  matau paryškintą atsakymą
Migdols
2008 05 21, 16:11
QUOTE(anzu @ 2008 05 21, 16:09) 5. Tėvai (globėjai) prašymus dėl vaikų priėmimo į švietimo įstaigų grupes teikia direktoriui.
6. Prašyme pateikiami šie duomenys: 6.1. vaiko vardas, pavardė, gimimo data, adresas, telefonas (namų, tėvų darbo); 6.2. nuo kada ir kokią grupę vaikas lankys; 6.3. tėvų kontaktiniai duomenys; 6.4. dokumentai, kuriais remiantis teikiama pirmenybė priimant vaiką į švietimo įstaigą.
7. Prie prašymo pridedama vaiko gimimo liudijimo kopija.
o si prasyma direktoriui reikia pateikti, kai uzsirasai i eile, ar kai jau priima i darzeli?
veikutės, noriu patarimo, dukra gimusi 2006 metais, praeitais metais užsirašėme į du darželius... Į vieną net nepriėmė pokalbiui, motyvuodami, jog nėra vietų, ir sąraše - 200 vaikų... (darželis, beveik ant mūsų kiemo).. Taigi, nuėjau į kitą, gretimą darželį - ten buvom užrašyti 57... sad.gif pasakė, jog nera jokių šansų...tęsiau paieškas, nuėjau šiek tiek į tolimesnį darželį, ten užrašė 37, ir pasiteiravau, ar galim būti ramūs ir nebeieškoti, pati direktorė patikslino, jog tikrai nėra ko nerimauti... (dabar ji tą neigia, nors mano draugė irgi puikiai prisimena jos žodžius..) Šiandien nuėjau sutvarkyti dokumentų, o ji man pareiškė, jog pilnos grupės... Motyvavau jog mano vyras kariškis, tai viena iš pirmenybinų sąlygu g.gif Net bandžiau kalbėti apie atlygį (bet apsimetė, jog nieko nereikia... Jog galbūt atsiras laisvų vietų iki birželio 15 dienos... Iš tų 15 sąraše, tik vieninteliu vaiku motyvavo, jog jis pirmiau buvo užsirašęs... Abejoju, kad visi iš 15 pirmųjų..buvo tame grupės sąraše... sad.gif nebežinau nei ką daryti, gal kuri susidūrėte su tokia situacija??? gal galima kaip nors gauti vietą darželyje?? Dėkoju už pagalbą...
pas mane tokia pat lygiai situacija:) vyras kariskis-mergytei greitai 2 metukai-du darzeliai-irviskas tas pats... aiskina kad nera vietu..ir neaisku kada bus:) nezinau nei ka daryti, nei ko prasyti pagalbos...
linarija
2008 05 27, 22:24
Į Telšius persikraustėme iš Klaipėdos, tad į darželį užrašiau kai buvo 10 mėn. Dabar nuėjau pažiūrėt eilės nepatekome. Ir direktorė pasakė, kad iš vis nepateksime, net ir nuo 2009 m., nes mūsų prašymas nuo 2008 m. ir skaitomės savo laiku nepatekę į eilę. Ir kai ateis 2009 metais, ji priims vaikus, kurie būtent nuo tų metų ir prašė. Gera nesąmonė ar ne? Kas belieka? Tikriausiai paremt darželį pinigais...
Čia, turbūt reikėtų kaltinti atsakingas valstybines institucijas, nes, kiek paskaičiau, beveik visur yra darželio vadovų savivaliavimas ir savų tvarkų išvedinėjimas (tipo dirbu, kaip noriu, priimu, ką noriu ir už kiek noriu) - nėra vieningos priėmimo į darželius tvarkos, o tos, kurias patvirtina savivaldybės, yra tik deklaratyvios, nes darželių vadovams joms reikalingos tik vienai vietai pasišluostyti
Tai va mamytes....tikrai veikia sitas dalykas del darzeliu jei paskambini i svietimo ministerija... paskambinau-atsiliepe labai maloni moteris ir isasikinau visa situacija-kad savo kieme turiu darzeli bet i ji manes nenori priimti nes nera vietu... tai kai paskambinau po keliu minuciu..mano mergyte nuo rugsejo patenka i si darzeli... sakau stebuklai:)) Papildyta: o i ji vaiksciojau jau metus laiko-ir laukneseli nesiau-o man direktore vietos nesurado... tik keista pas mus kad is kitu rajonu atveza vaikucius su BMW dzipukais, o jei ne taip pasirodai tai vaikui vietos neatranda...
linarija
2008 05 28, 14:20
Klausykit, o įmanoma, kad vaikas darželį lankyti pradėtų, pvz ne nuo rugsėjo, o pavasarį? Vedėja aiškino, kad ne...
VeroniQ
2008 05 29, 08:20
Nesamone. Kadnagi salia namu pa smus tokia pat situacija, kad riek uzrasinet nuo gimimo, o mes to nepadarem, nes mano nuomone nesamone rasyt pries n metu, kai nezinai kur gyvensi ir pan. Tai kai atejo laikas eit i darza, vyras nuejo prie darbo i darzeli, ir sutare, kad priims nuo naujuju metu (t.y. uz 2 men, nes me staip norejom nuo nauju). Vietu buvo, kysio nereikejo. Nuo namu toli, bet uztat prie pat darbo. Darzelis Markuciuose. AUkletojos bent musu grupes normalios. Rinkliavu nebuvo wa pusmeti jokiu. Tik nuvezem tualetinio ir muilo.
Raganiuke_G
2008 05 30, 12:25
Visoms nezinancioms, ka daryti, jei nepriima, apibendrinu: skambinat i svietimo ministerija arba i vaiku teises. Nepanikuokit!
Hmmm...
2008 05 31, 12:48
QUOTE(linarija @ 2008 05 28, 15:20) Klausykit, o įmanoma, kad vaikas darželį lankyti pradėtų, pvz ne nuo rugsėjo, o pavasarį? Vedėja aiškino, kad ne... Įmanoma (maniškis nuo gegužės pradėjo eiti). Bet dažnai auklėtojos ir vedėjos nenori. O ir vaikui gal kiek sudėtingiau, nes tik pripranta prie vienų žmonių, tuoj auklėtojos kelis kartus pasikeičia (sujungiamos grupės, auklėtojos atostogauja ir pan.).
Smagurė
2008 06 12, 09:33
 pasako, kad komplektuojam ne mes, o daželiai ir tiek nu nemoku aš kyšių mešti
O kam Švietimo ministerijoj skambinti reikia? Jei galit čia arba į AŽ.
Nes savivaldybės švietimo skyriuj tai visai atsiputę - sakė, greičiausiai liks vietų Savanorių prospekte, Lazdyne ir Markučiuose, ten ir veskit, jei į tą, kur jums priklauso netilpsit.
M.A.M.A
2008 06 19, 20:20
O ką daryti, jeigu nenori vesti į darželį, kuris priklauso pagal gyvenamąją vietą, o kiti nenori priimti, nes nėra vietų? Mums priklauso labai prastas darželis  Aišku, dar yra laiko, bet jau dabar neramu, kad galime likti ant ledo  Nes į tą kuris priklauso tikrai nevesčiau, net jeigu tai būtų vienintelis darželis pasaulyje
justejan
2008 06 24, 17:58
idomu, o kaip Kaune  Ryt bandusiu į švietimo skyrių skambint, nes mūsų nepriima pagal gyvenamąją vietą, nors užrasiau beveik pries du metus
justejan
2008 06 24, 19:13
QUOTE(justejan @ 2008 06 24, 19:58) idomu, o kaip Kaune  Ryt bandusiu į švietimo skyrių skambint, nes mūsų nepriima pagal gyvenamąją vietą, nors užrasiau beveik pries du metus  pasitariau su mama, sako po nevaliai nelyst. Tai ir neskambinsiu niekur. Arba gražiuoju arba neisim ten
QUOTE(justejan @ 2008 06 24, 20:13) pasitariau su mama, sako po nevaliai nelyst. Tai ir neskambinsiu niekur. Arba gražiuoju arba neisim ten  ech tas lietuviškas kuklumas
storaboba
2008 06 25, 13:53
o man tai pikta, kad į mūsų darželius (visus, kurie pagal gyvenamą vietą priklauso) didžiausios eilės, nes tėvai veža iš kitų miesto galų - tipo prie darbo arčiau. O vaiko kišti į perplidytą grupę irgi nesinori. Tai ką daryt? Vežti dabar į kitą miesto galą, kai vien prie namų bent 8 darželiai??? O tėvai, kurie gyvena tame kitame miesto gale tai jau tipo į centrą veš? Padarytų griežtai pagal gyvenamą vietą - būtų tvarka. O dabar - betvarkė ir galimybės kyšiams...
O jei pagal gyvenamą vietą nepriklauso joks darželis? Ką tada daryti? Todėl ir mes vežame į tokį, kuris patogiau ir arčiau darbo....
o galit kas nors pasakyt, kokiu pagrindu privalo priimti į darželį? koks teisės aktas tai reglamentuoja? pagal gyv.vietą čia niekas niekam nepriklauso  , vietinis švietimo skyrius porina tą patį, ką ir daržų direktorės, o mano vaikui vis tiek reikia daržo
storaboba
2008 06 26, 16:25
Todėl ir siūlau priskirti kiekvieną rajoną, gatvę ir pan. konkrečiam darželiui. Kaip pašto kodai yra kiekvienai gatvei ar netgi namui skirtingi, kaip poliklinikoje pagal apylinkes vaikai suskirstyti, tai ir čia padarytų. Nebūtų jokios painiavos. Nori persiregistruoti į kitą darželį - sumoki kokį bazinį mokestį, pažiūri, ar yra tame darželyje laisvų vietų, ir tada registruoja. dabar ir atsiranda tokios problemos, kad reikia kyšius nešti, nes visi į tuos pačius darželius stengiasi patekti. Netikiu, kad kokiuose lazdynuose, kur darželiuose yra vietų, nėra vaikų. Tiesiog vaikų tėvai vaikus veda į darželius ne pagal gyvenamą vietą. O tada atsiranda pasipiktinusių, kad eilės iš 200 vaikų jau kovo mėnesį...
justejan
2008 06 26, 17:49
QUOTE(Nuska @ 2008 06 25, 11:04) ech tas lietuviškas kuklumas  kuklumas nėra man būdingas bruožas  Bet mane itikino, kad tada vaiko ten geriau nevest, tai kaip ir tikslo nebelieka ką nors daryt. Beje aš vistiek skambinau šiaip pasidomėt ar priklauso pagal gyvenamąją vietą, bet deja. Gavau atsakymą, kad nereikia prisirist prie gyvenamosios vietos, jei nėra vietų turi ieskot kitur  Sako nuo kitu metų priims istatymą, kad bus centralizuotas priėmimas. Bet čia gal tik Kaune taip.
sveikos, ketinu ateiti leisti Dukryte i darzeli. neikur neuzrasinejau, nes gyvenamoji vieta pasikeite antrojo gimtadienio proga.. nusprendziau kai jau reiks, eiti tiesiogiai per svietimo skyriu. P.S. gal kas galit paviesinti internetinius adresus ir tel. kur kreiptis Vilniaus miesto savivaldybej, isnarsiau visa ju puslapi, deja jokios info nepateikta, apart istatyminiu aktu matyt kad darbo maziau butu
Noriuks
2008 07 14, 14:45
QUOTE(astaxa @ 2008 07 02, 22:28) sveikos, ketinu ateiti leisti Dukryte i darzeli. neikur neuzrasinejau, nes gyvenamoji vieta pasikeite antrojo gimtadienio proga.. nusprendziau kai jau reiks, eiti tiesiogiai per svietimo skyriu. P.S. gal kas galit paviesinti internetinius adresus ir tel. kur kreiptis Vilniaus miesto savivaldybej, isnarsiau visa ju puslapi, deja jokios info nepateikta, apart istatyminiu aktu matyt kad darbo maziau butu  http://www.vilnius.lt/newvilniusweb/index..../?mid={lt;3;26}konsultuoja labai normaliai, bet mums dar darželis toli, žiūrėsim kaip bus kai reiks  , dabar tai daržely sako, nepriims, o švietimas sako bus matyt, ką nors rasim, svarbiausia užsirašyti
As kai paskambinau i svietimo skyriu, tai sake, vietu yra kiek yra. O kai parasiau rastu, kad patikrintu, ar tikrai visi priimami vaikai pagal gyvenamaja vieta, tai paskambino ir pasake, kad direktore perziurejo sarasus ir mano vaikas telpa i darzeli.
vaivos juosta
2008 07 18, 14:41
QUOTE(Egle_C @ 2008 07 15, 08:12) . O kai parasiau rastu, kad patikrintu, ar tikrai visi priimami vaikai pagal gyvenamaja vieta, tai paskambino ir pasake, kad direktore perziurejo sarasus ir mano vaikas telpa i darzeli.  Joooooo. Tvarkelė gera.
Mikėtukas
2008 07 21, 15:37
QUOTE(Flora7 @ 2008 05 09, 11:07) Sveikutės, noriu patarimo, dukra gimusi 2006 metais, praeitais metais užsirašėme į du darželius... Į vieną net nepriėmė pokalbiui, motyvuodami, jog nėra vietų, ir sąraše - 200 vaikų... (darželis, beveik ant mūsų kiemo).. Taigi, nuėjau į kitą, gretimą darželį - ten buvom užrašyti 57...  pasakė, jog nera jokių šansų...tęsiau paieškas, nuėjau šiek tiek į tolimesnį darželį, ten užrašė 37, ir pasiteiravau, ar galim būti ramūs ir nebeieškoti, pati direktorė patikslino, jog tikrai nėra ko nerimauti... (dabar ji tą neigia, nors mano draugė irgi puikiai prisimena jos žodžius..) Šiandien nuėjau sutvarkyti dokumentų, o ji man pareiškė, jog pilnos grupės... Motyvavau jog mano vyras kariškis, tai viena iš pirmenybinų sąlygu  Net bandžiau kalbėti apie atlygį (bet apsimetė, jog nieko nereikia... Jog galbūt atsiras laisvų vietų iki birželio 15 dienos... Iš tų 15 sąraše, tik vieninteliu vaiku motyvavo, jog jis pirmiau buvo užsirašęs... Abejoju, kad visi iš 15 pirmųjų..buvo tame grupės sąraše...  nebežinau nei ką daryti, gal kuri susidūrėte su tokia situacija??? gal galima kaip nors gauti vietą darželyje?? Dėkoju už pagalbą... cia tai geras... susirupinti reikes, mes maziu irgi uzrase i darza praktiskai kieme, uzrasem kai buvo 3 menesiu, o iki reikes eiti (beveik 3 metu), pasirodo, gali jau ir nebepriimti
Kazkas sioje temoje jau rase, bet dar karta noriu visoms priminti, kad jei planuojate vesti vaika nuo pvz. 3 metu, tai ir rasykite ta data, o ne nuo 2 metuku (tipo apsidraudimui visoms gyvenimo aplinkybems). Nes daugumoje darzeliu jei jau praleidi savo noru pasirinkta data, tai i eile stoji is naujo. Nezinau, ar cia teisetai taip elgiasi, ar ne, bet tokia jau realybe. Pvz., mums tik kaip didziule paslauga padare perkelima i velesnius metus be nukelimo i eiles gala.
vixiuke
2008 07 29, 12:36
QUOTE(roki @ 2008 07 29, 12:30) Kazkas sioje temoje jau rase, bet dar karta noriu visoms priminti, kad jei planuojate vesti vaika nuo pvz. 3 metu, tai ir rasykite ta data, o ne nuo 2 metuku (tipo apsidraudimui visoms gyvenimo aplinkybems). Nes daugumoje darzeliu jei jau praleidi savo noru pasirinkta data, tai i eile stoji is naujo. Nezinau, ar cia teisetai taip elgiasi, ar ne, bet tokia jau realybe. Pvz., mums tik kaip didziule paslauga padare perkelima i velesnius metus be nukelimo i eiles gala. kvaila ta sistema, aš pvz rašiau, kad noriu nuo 3 metų, o dabar noriu leisti 2, nes taip jau suiklostė aplinkybės, bet niekur nepriima
nezinau kaip kitur, bet Vilniuje Jeruzales, Baltupiu, Santariskiu, Balsiu situacija baisi du darzeliai per visus rajonus ir tai vienas pusiau rusiskas, uzrasiau i mums nepriklausanti pasakiau ne savo adresa, tai uzrase, dabar prieina musu eile reikalauja is musu gyv vietos deklaracija, as direktorei ir sakau, kad deklaruota vieta kitur, bet pas mus su darzais tragedija, o ji man ir sako niekuom negaliu padet ir viskas, o tas darzas kuriam mes priklausom, tai ir siaip prastas, o galu gale esam eileje 347, tai realiai gal papulsim , kai reikes eit i 1kl, paskambinau i ministerija i savivaldybe ir ka jie man atsake nieko negalim padaryt teveliai nesiskundzia, todel ir darzeliu nestatom, abejoju, kad visi taip tyli ir daziaugiasi tokia situacija, geriausiu atveju jums galim pasiulyti Lazdynu darzelius, tai kur Jeruzale ir kur Lazdynai
aš savo mažąją užrašiau į eilę jau 4mėn.,užrašiau nuo kitų metų pradžiai,dabar ji 88-ta,kažin ar išeis nuo Naujų įtilpti
|
|