cia tai gera istorija, bet kazin jei taip lengva butu tai visos taip darytu
QUOTE(Adrian@M @ 2008 01 16, 11:33) patarsiu kaip papult i darzeli Gyvenom Karoliniskese. Apejau darzeliu niekur vietos niera (buvau i pora uzsukusi pries 2 menesius, uzsirasiau i eile). Direktres sakydavo vis ta pati..., grupes pilno (1. 15-18 vaiku ir daugiau, 2.sarasai yra patvirtinti ir juos negalima keisti, 3.priima tik nuo 1.5 metu o maniskiam buvo 1 ir 3 men.) To tarpu, Lietuvoje valstybe garantuoja kiekvienam vaikui darzeli ar lopseli, tik tavo reikalas lankyti ar ne. Kreipemes i "Vaiko teisų apsaugos kontrolieriaus istaiga" (http://www3.lrs.lt/pls/inter/vaikai). Moteriske pasake, kad Karoliniskese niera problemu su darzeliais, vietu uztenka, ir pasake, kad kreiptumemes i Svetimo ministerija (dar pasake savo varda, kreipdami i Svetimo ministerija mes paminejome, kad nusiunte ta moteris is Vaiko teisiu apsaugos). Reikalas sujudejo labai greitai. Mums pasiule darzeli kuris randasi prie pat musu (pries tai ji susiskambino su direktore), kuriame as buvau ir man pareiske 1. 15-18 vaiku ir daugiau, 2.sarasai yra patvirtinti ir juos negalima keisti, 3.priima tik nuo 1.5 metu o maniskiam buvo 1 ir 3 men. Svetimo ministerijoje dave direktores tel.numeri,kad susiskambinciau ir susitarciau konkreciai kada ateisime, dar pasake, KAD TOKIUS KLAUSIMUS REIKIA SPRESTI SU JU PAGALBA!!! Nespejau as paskambinti darzelio direktorei, nes ji pirma man paskambino (isivaizduojat ant kiek issigando), ir pasirodo, mes jau galim ateiti sekancia diena i darzeli, tik reikia med.apziura praeiti (ja galima ir per viena diena) ir nereikia laukti metus:). Ir pasirodo sarasus galima pildyti:) Nuejome i darzeli, uzejome i grupe... Grupeje buvo 6 vaikai, paklausiau kodel taip mazai, sako aukletoja kad vieni serga, pas kitus tevai pamainom dirba, ir t.t., o is viso grupeje buvo 11 vaikuciu. (kai grupeje 15 tikrai galima). Ir vienas vaikutis grupeje dar jaunesnis nei mano... nieko panašaus, taip jums buvo todėl, kad karoliniškėse buvo laisvų vietų o švietimo ministerija čia visai nei prieko, nes ikimokyklinis ugdymas pagal Vietos savivaldos įstatymą yra nustatytas kaip savarankiška savivaldybės funkcija, todėl reikia kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyrių. TAi va aš pati apskambinau ir vaikų teises, ir švietimo ministeriją, ir savivaldybės švietimo skyrių. Siūlo tik laisvas vietas, ir niekam neįdomu, kad kitam miesto gale
Laba,
ar vilnietės ką nors girdėjote, kad dabar bus bendra eilė į darželius, o ne kiekvienas darželis sudarinės savo eiles? gal kas nors plačiau žino?
aš ne vilnietė, bet girdėjau, kad vaikai JAU užrašinėjami nebe daržuose, o savivaldybėj. pasiskambink, ir viską iš pirmų lūpų išgirsi
Kai mes uzsirasinejom i artimiausia darzeli negirdejau nieko apie eiles. Atejau parasiau prasyma ir tepasake lauksim atvykstant
QUOTE(yuki @ 2008 08 18, 09:20) aš ne vilnietė, bet girdėjau, kad vaikai JAU užrašinėjami nebe daržuose, o savivaldybėj. pasiskambink, ir viską iš pirmų lūpų išgirsi Aciu Dievui, nebeteks atsakineti i absurdiskus klausimus, kur dirba tevelis ir mamyte ir "ar galesit 2 proc. skirti darzeliui". Nuo "teisingu" atsakymu priklauso ar pateksi i darza ar ne, ar greitai "prieis" eile
Skaitau ir netikiu kad taip gali buti, gyvenu Naujamiescio raj ir visiskai laisvai uzrasiau vaika i 2darzelius
QUOTE(nep @ 2008 08 29, 09:22) į savivaldybės švietimo skyrių nu bet su rajonais visiškas pravalas QUOTE(yuki @ 2008 08 29, 11:35) į savivaldybės švietimo skyrių nu bet su rajonais visiškas pravalas na man kaip aiškino kodėl rajonų nebus bendros eilės, tai tarkim neva vaikas gyvena Garliavoje, o jam atsiras eilė į darželį karmėlavoje... labai toli važinėti. QUOTE(vixiuke @ 2008 08 29, 13:53) na man kaip aiškino kodėl rajonų nebus bendros eilės, tai tarkim neva vaikas gyvena Garliavoje, o jam atsiras eilė į darželį karmėlavoje... labai toli važinėti. Bet ir su Vilnieciais pan. Sakykim vaikas is Pilaites o darzelis turi vieta kokiam Antakalni...Arba dar kur toliau QUOTE(storaboba @ 2008 06 25, 14:53) o man tai pikta, kad į mūsų darželius (visus, kurie pagal gyvenamą vietą priklauso) didžiausios eilės, nes tėvai veža iš kitų miesto galų - tipo prie darbo arčiau. O vaiko kišti į perplidytą grupę irgi nesinori. Tai ką daryt? Vežti dabar į kitą miesto galą, kai vien prie namų bent 8 darželiai??? O tėvai, kurie gyvena tame kitame miesto gale tai jau tipo į centrą veš? Padarytų griežtai pagal gyvenamą vietą - būtų tvarka. O dabar - betvarkė ir galimybės kyšiams... tai kad ne tik miesto centre tokios problemos - mes gyvenam miesto pakrasty, visiskam, o darzelis perpildytas, as pati mieliau vesciau i salia darbo esanciu, nes ten mazesnes grupes. o miesto pakrasty perpildytas, nes - daugybe sodu bendriju, kurios dabar gyvenamos, keli priemiestiniai rajonai, kurie is viso neturi darzelio, tai ir gaunasi, kad visi vienam darzeliui priklauso.... ir net iskaitant, kad jauciu daugiau nei puse su auklemis ar lanko kitus darzelius, sitas tiesiog sprogsta nuo norinciu patekti. Papildyta: QUOTE(yuki @ 2008 08 18, 10:20) aš ne vilnietė, bet girdėjau, kad vaikai JAU užrašinėjami nebe daržuose, o savivaldybėj. pasiskambink, ir viską iš pirmų lūpų išgirsi o gal kas žino kur konkrečiai kreiptis į tas savivaldybes? lyg nuo rugsėjo turėjo jau būt nauja tvarka Vilniuj? užsirašinėjom pagal seną, ateis darželio eilė už mėnesio, jei dabar nepradėsim lankyti, išbrauks, ir sakė kitais metais vietų nebebus... o vaikas serga, reikia maistą spec prižiūrėt ir jei pradėsim lankyti, įtariu geriau nepasidarys, sėdėsiu iš viso biuleteniuose ... mums dar gydytojai pataria metus ar panašiai namie pabūt... kiba spjauti į visas tas eiles, išsibraukti ir kada reiks, tada ir ieškot... QUOTE(FedeSperanza @ 2008 09 25, 15:17) tai kad ne tik miesto centre tokios problemos - mes gyvenam miesto pakrasty, visiskam, o darzelis perpildytas, as pati mieliau vesciau i salia darbo esanciu, nes ten mazesnes grupes. o miesto pakrasty perpildytas, nes - daugybe sodu bendriju, kurios dabar gyvenamos, keli priemiestiniai rajonai, kurie is viso neturi darzelio, tai ir gaunasi, kad visi vienam darzeliui priklauso.... ir net iskaitant, kad jauciu daugiau nei puse su auklemis ar lanko kitus darzelius, sitas tiesiog sprogsta nuo norinciu patekti. Papildyta: o gal kas žino kur konkrečiai kreiptis į tas savivaldybes? lyg nuo rugsėjo turėjo jau būt nauja tvarka Vilniuj? užsirašinėjom pagal seną, ateis darželio eilė už mėnesio, jei dabar nepradėsim lankyti, išbrauks, ir sakė kitais metais vietų nebebus... o vaikas serga, reikia maistą spec prižiūrėt ir jei pradėsim lankyti, įtariu geriau nepasidarys, sėdėsiu iš viso biuleteniuose ... mums dar gydytojai pataria metus ar panašiai namie pabūt... kiba spjauti į visas tas eiles, išsibraukti ir kada reiks, tada ir ieškot... o negalit susitarti su direktore, kad perkeltų dar metams jums eilę, na kad po metų eisit QUOTE(vixiuke @ 2008 09 25, 17:13) tai mes taip ir darytume, bet kitais metais jau bus darželis, o ne lopšelis, ir jame grupių jau mažiau nei lopšelyje... o tai reiškia, kad jei mes nelankysime, vietoj mūsų lankys kitas, eilė po mūsų begalinė; ir pirmenybė darželį lankyti tiems, kurie jau lankė lopšelį ir laisvų vietų nebebus QUOTE(FedeSperanza @ 2008 09 25, 17:16) tai mes taip ir darytume, bet kitais metais jau bus darželis, o ne lopšelis, ir jame grupių jau mažiau nei lopšelyje... o tai reiškia, kad jei mes nelankysime, vietoj mūsų lankys kitas, eilė po mūsų begalinė; ir pirmenybė darželį lankyti tiems, kurie jau lankė lopšelį ir laisvų vietų nebebus pabandykit lankyti nuo dabar. Jei matysit kad vaikas serga ir nekaip jaučiasi, imkit iš gydytojų pažymas kad serga - gydytojams tokias pažymas išrašyti ne problema (čia gi ne biuletenis), o grupės sąrašuose jau būsit, taigi išmesti iš jų jau negalės. Vieninteliai minusai: - vis vien teks metams arba auklę samdyti arba pačiai namuose būti; - jei vaikas sirgs už maistą mokėti nereiks, bet ugdymo mokestį po litą į dieną teks (per mėnesį apie 22Lt susidarys) Žinoma, darželio direktorė gali bambėti, kad tipo užėmėt vietą ir dabar nelankot. Bet išbraukti iš sąrašų neturės teisės, taigi po metų kaip ir pirmenybę patekti į darželį turėsit. O ir auklėtojos bei kiti lopšelio grupę lankančių vaikų tėvai tik padėkos - kuo mažiau vaikų grupėj, tuo lengviau auklėtojoms ir tuo pačiu daugiau dėmesio kitiems vaikams QUOTE(Nuska @ 2008 09 26, 08:15) pabandykit lankyti nuo dabar. Jei matysit kad vaikas serga ir nekaip jaučiasi, imkit iš gydytojų pažymas kad serga - gydytojams tokias pažymas išrašyti ne problema (čia gi ne biuletenis), o grupės sąrašuose jau būsit, taigi išmesti iš jų jau negalės. Vieninteliai minusai: - vis vien teks metams arba auklę samdyti arba pačiai namuose būti; - jei vaikas sirgs už maistą mokėti nereiks, bet ugdymo mokestį po litą į dieną teks (per mėnesį apie 22Lt susidarys) Žinoma, darželio direktorė gali bambėti, kad tipo užėmėt vietą ir dabar nelankot. Bet išbraukti iš sąrašų neturės teisės, taigi po metų kaip ir pirmenybę patekti į darželį turėsit. O ir auklėtojos bei kiti lopšelio grupę lankančių vaikų tėvai tik padėkos - kuo mažiau vaikų grupėj, tuo lengviau auklėtojoms ir tuo pačiu daugiau dėmesio kitiems vaikams jo, mes tokį variantą ir buvom numatę iš pat pradžių. bet dabar artėjant laikui, pagalvojau, kodėl turiu visus metus vaikui 'vietą laikyti'... Plius - auklės vis tiek negali paleist (o ar ji norės dėl dalies darbo dienos 'laukti' mūsų). Jei rimčiau susirgs, tai ar su aukle ar su darželiu, turėčiau namie sėdėt, čia jau nėra didelio skirtumo, tik dažnume turbūt. bet vis tiek reikės kažkiek mokėti, lakstyti pažymų, o dėl sirgimo ir taip aišku - jis nuo visko viduriuoja, net jei slogą pasigauna, pagaus duonos trupinį darželyje - vėl viduriavimas... tai man jį kiekvieną dieną išprašinės namo pas gydytoją pažymos. net jei neviduriuoja, turėsiu auklėtojas įtikinėt, kad toks pampersa s- dar nesiskaito viduriavimas... Jau galvojom prašytis į alergiškų vaikų darželį, ale ten ir taip pilna norinčių, ir ne su tokiom ligom, plius be proto toli važinėt
Koks idomus patarimas su ta Ministerija
Kiek girdejau ir zinau viena atveji, tai labai padeda kreipimasis i rajono svietimo skyriu-tiesiai pas direktore(vedeja). Aisku tuo atveju, jei jus teisetai negalite patekti i darzeli.
QUOTE(linarija @ 2008 05 28, 15:20) Klausykit, o įmanoma, kad vaikas darželį lankyti pradėtų, pvz ne nuo rugsėjo, o pavasarį? Vedėja aiškino, kad ne... Nėra teisės aktais reglamentuota nuo kada pradėti lankyti. Rudenį formuojamos grupės, todėl vedėjoms paprasčiau nuo rudens priimti. Pavasarį geriau dėl ligų, bet...vaikas nespėja priprasti prie vieno kolektyvo, o jis pradeda keisti. Bet kuri lankymo pradžia turi savo minusų ir pliusų. QUOTE(storaboba @ 2008 06 26, 17:25) Todėl ir siūlau priskirti kiekvieną rajoną, gatvę ir pan. konkrečiam darželiui. Kaip pašto kodai yra kiekvienai gatvei ar netgi namui skirtingi, kaip poliklinikoje pagal apylinkes vaikai suskirstyti, tai ir čia padarytų. Tai dabar taip yra. O ką daryti, kai darželiui priklausančiose gatvėse susirenka virš 100 vaikų, o priima tik 15? Arba ką daryti tiems, kurie pagal gyvenamą vietą joks darželis nepriklauso? QUOTE(yuki @ 2008 08 29, 12:35) į savivaldybės švietimo skyrių nu bet su rajonais visiškas pravalas Pagal dabartinę situaciją toks atsakymas jau tapo norma
Kazkoks siaubas su darzeliais darosi
Aš savo vaiką užrašiau 3 mėnesių į darželį, nes žinojau kad didelės eilės prie mūsų namų yra vienas darželis. Dabar jau keliaujam į darželį ir jokių problemų neiškilo. Nelaukit paskutinės minutės geriau tuo pasirūpinti ankščiau, vėliau mažiau problemų bus.
na as ir uzrasiau savaja 6 men i darzeli tai be problemu ten eile eina ir jau sausi turetume ji pradet lankyt , bet va gaunasi tokia situacija kad mes priklausom Gargzdams o vesti tenka i Klaipeda tai nuo nauju zada rajono vaikams padidinti mokesti 3 kartus , o i ta darzeli kur salia musu yra eile ateis tik 2011 rugsejo men tai nori verk kai reiks uz darza moket po 500 lt
QUOTE(pakabukas4 @ 2008 11 21, 13:33) na as ir uzrasiau savaja 6 men i darzeli tai be problemu ten eile eina ir jau sausi turetume ji pradet lankyt , bet va gaunasi tokia situacija kad mes priklausom Gargzdams o vesti tenka i Klaipeda tai nuo nauju zada rajono vaikams padidinti mokesti 3 kartus , o i ta darzeli kur salia musu yra eile ateis tik 2011 rugsejo men tai nori verk kai reiks uz darza moket po 500 lt Nesuprantu QUOTE(Guosta @ 2008 11 21, 12:41) Nesuprantu ne visai taip. Kainą nustato savivaldybė QUOTE(Nuska @ 2008 11 21, 14:36) ne visai taip. Kainą nustato savivaldybė teisingai rajonas tas pats savivaldybe kita , gaunasi tokia situacija man klaipeda daug daug arciau nei gargzdai tad vesciau i klaipeda bet va pinigai kur valstybe skiria darzeliui nueina i gargzdus , o klaipedos sav is savo lesu moka uz mano vaika , tai nusprende kad mes patys tuos pinigus turim moketi , tik va man cia stojasi toks klausimas o tie pinigai skirti mano vaikui ir toliau keliaus i gargzdus ar isvis man ju nieks nebeskirs , na kazkokia apsurdo muge siutas ima QUOTE(pakabukas4 @ 2008 11 21, 13:43) teisingai rajonas tas pats savivaldybe kita , gaunasi tokia situacija man klaipeda daug daug arciau nei gargzdai tad vesciau i klaipeda bet va pinigai kur valstybe skiria darzeliui nueina i gargzdus , o klaipedos sav is savo lesu moka uz mano vaika , tai nusprende kad mes patys tuos pinigus turim moketi , tik va man cia stojasi toks klausimas o tie pinigai skirti mano vaikui ir toliau keliaus i gargzdus ar isvis man ju nieks nebeskirs , na kazkokia apsurdo muge siutas ima jeigu klaipėda patvirtins tokią tvarką, įtariu, nemažai triukšmo bus. juk rajono daržai perpildyti ir tėvai į miestą veža ne savo noru (žinoma, yra ir savo noru). bet tie kurie veža ne savo noru, gali paprašyti rajono, nukreipti tas lėšas į miestą, ar ne? jeigu patys neranda tokių galimybių QUOTE(pakabukas4 @ 2008 11 21, 14:43) teisingai rajonas tas pats savivaldybe kita , gaunasi tokia situacija man klaipeda daug daug arciau nei gargzdai tad vesciau i klaipeda bet va pinigai kur valstybe skiria darzeliui nueina i gargzdus , o klaipedos sav is savo lesu moka uz mano vaika , tai nusprende kad mes patys tuos pinigus turim moketi , tik va man cia stojasi toks klausimas o tie pinigai skirti mano vaikui ir toliau keliaus i gargzdus ar isvis man ju nieks nebeskirs , na kazkokia apsurdo muge siutas ima Eina sau kokia nesamone O jei gyvena seima didmiestyje, nuomojasi buta ir ju vaikas eina i darzeli didmiestyje, o jie visi registruoti kitam mieste, tai ir jie turi moketi daugiau uz darzeli? Nu, kazkaip keistai cia man viskas. As taip isivaizduoju, kad pagal einanciu vaiku sarasa ir turetu skirti pinigelius darzeliui. O ne taip: sitas musu, sumokesim uz ji, o uz sita ne, nes jis ne musu savivaldybes QUOTE(Guosta @ 2008 11 21, 22:02) Eina sau kokia nesamone O jei gyvena seima didmiestyje, nuomojasi buta ir ju vaikas eina i darzeli didmiestyje, o jie visi registruoti kitam mieste, tai ir jie turi moketi daugiau uz darzeli? Nu, kazkaip keistai cia man viskas. As taip isivaizduoju, kad pagal einanciu vaiku sarasa ir turetu skirti pinigelius darzeliui. O ne taip: sitas musu, sumokesim uz ji, o uz sita ne, nes jis ne musu savivaldybes va tokia tvarke niekam neidomu kaip sutvarkyti tuos pinigus gaunamus is valstybes , lengviau is musu paimti o tokiu vaiku yra 500 QUOTE(Guosta @ 2008 11 21, 22:02) O jei gyvena seima didmiestyje, nuomojasi buta ir ju vaikas eina i darzeli didmiestyje, o jie visi registruoti kitam mieste, tai ir jie turi moketi daugiau uz darzeli? o kas jiems draudzia deklaruoti gyvenama vieta konkreciai toje savivaldybeje, kurioje jie tuo metu realiai ir gyvena? Visom keturiom uz toki sprendima - gal pagaliau susinormalizuos visa tvarka darzeliuose ir bus galima pamatyti realu ju apkrovima. Gal visai nereikia statyti nauju darzeliu, o pvz rajone kelis uzdaryti ir tuos vaikus perskirtyti i miesto darzelius, jeigu jau vistiek veza juos i miesto darzelius - o dazniausia vezimo priezastis yra patogumas ( pvz kad butu arciau darbo ir baigus darba nereiketu skubeti atgal, o butu galima ir uzsukti elementariai i parduotuve, ar po darbo kelias minutes pasilikti...). QUOTE(Bekasė @ 2008 11 23, 21:10) o kas jiems draudzia deklaruoti gyvenama vieta konkreciai toje savivaldybeje, kurioje jie tuo metu realiai ir gyvena? Visom keturiom uz toki sprendima - gal pagaliau susinormalizuos visa tvarka darzeliuose ir bus galima pamatyti realu ju apkrovima. Gal visai nereikia statyti nauju darzeliu, o pvz rajone kelis uzdaryti ir tuos vaikus perskirtyti i miesto darzelius, jeigu jau vistiek veza juos i miesto darzelius - o dazniausia vezimo priezastis yra patogumas ( pvz kad butu arciau darbo ir baigus darba nereiketu skubeti atgal, o butu galima ir uzsukti elementariai i parduotuve, ar po darbo kelias minutes pasilikti...). tai niekas nedraudzia deklaruoti tos gyvenamosios vietos , bet jai tu buta nuomuojasi tai seimininkai labai daznai nenori to daryti , sakai nereikia nauju darzeliu o tai as kitos nuomones skambinausi i savo savivaldybe tai kad realiai tu darzeliu labai truksta 500 vaiku ju nera kur deti tai ir gaunasi kad veda juos i miesto darzelius , kad ir pas mus gyvenu soduose pagal vaiku kieki jau pacioj dituvoj reikia darzelio bet nera uz ka statyti , kaip sake ponia is svietimo skyriaus malonu kad jus auginat , gimdot tuos vaikucius bet va kur juos patalpinti i darzelius niekas nesirupina QUOTE(yuki @ 2008 11 21, 18:42) jeigu klaipėda patvirtins tokią tvarką, įtariu, nemažai triukšmo bus. juk rajono daržai perpildyti ir tėvai į miestą veža ne savo noru (žinoma, yra ir savo noru). bet tie kurie veža ne savo noru, gali paprašyti rajono, nukreipti tas lėšas į miestą, ar ne? jeigu patys neranda tokių galimybių tai va kad del lesu pervedimo niekas nekalba , sako nera tokios sistemos QUOTE(pakabukas4 @ 2008 11 24, 08:27) tai niekas nedraudzia deklaruoti tos gyvenamosios vietos , bet jai tu buta nuomuojasi tai seimininkai labai daznai nenori to as klausiau kas neleidzia deklaruoti gyvenama vieta savivaldybeje - nekonkreciua adresu su gatve, namu ir buto numeriu, o butent gyvenamoji vieta pvz Vilniaus miestas, Klaipedos miestas ar t.t. Jau daugiau nei keli metai yra sita galimybe - tai kas gi neleidzia ja naudotis? ( cia tuo atveju, jeigu realiai ir gyveni tenais, tik neturi galimybiu deklaruotis konkreciu adresu, nes pvz nuomuojiesi) QUOTE(Bekasė @ 2008 11 24, 14:34) as klausiau kas neleidzia deklaruoti gyvenama vieta savivaldybeje - nekonkreciua adresu su gatve, namu ir buto numeriu, o butent gyvenamoji vieta pvz Vilniaus miestas, Klaipedos miestas ar t.t. Jau daugiau nei keli metai yra sita galimybe - tai kas gi neleidzia ja naudotis? ( cia tuo atveju, jeigu realiai ir gyveni tenais, tik neturi galimybiu deklaruotis konkreciu adresu, nes pvz nuomuojiesi) na as konkreciai gyvenu 10 km nuo klaipedos savam name , tai ten ir deklaravau gyv vieta , bet va mano savivaldybe tai gargzdu ji man uz 50 km gaunasi nenormalus tas isskirstymas , man nera kur klaipedoj deklaruotis juolab man kitos bedos prasidetu , del to tos problemos su darzeliais ir iskilo nes vezti vaika toli i darzeli nieks nenori , o is svietimo skyrius nieko padet negalejo , nera tu vietu darzelyje ir tiek nori mokek 680 lt uz darza QUOTE(Bekasė @ 2008 11 24, 13:34) as klausiau kas neleidzia deklaruoti gyvenama vieta savivaldybeje - nekonkreciua adresu su gatve, namu ir buto numeriu, o butent gyvenamoji vieta pvz Vilniaus miestas, Klaipedos miestas ar t.t. Jau daugiau nei keli metai yra sita galimybe - tai kas gi neleidzia ja naudotis? ( cia tuo atveju, jeigu realiai ir gyveni tenais, tik neturi galimybiu deklaruotis konkreciu adresu, nes pvz nuomuojiesi)
as savaja uzrasius jau pries du metus o as kiek vaikstau vis vietu nera ir nera jau nezinau ka ir daryt ka jus patarsit
noriu jau bandyt eit i svietimo skyriu,tik po to jau baisu bus leist i ta darzeli
agnerici, per tiek laiko turėtų būt eilė atėjus, bandyk kreiptis į švietimo skyrių, jei darželio direktorė nesišneka.
QUOTE(yuki @ 2009 01 15, 18:39) agnerici, per tiek laiko turėtų būt eilė atėjus, bandyk kreiptis į švietimo skyrių, jei darželio direktorė nesišneka. tai vat o man vis sako kad kone visi lengvatininkai siandien vyras buvo pagrasino kad as eisiu tai sako lai aina pas mane viskas gerai o pries tai siule ir mum atnest pazyma lengvatumo nes vyras mokinasi neakivaizdiniam,tai sako nerasyt kad neakivaizdiniam tik kad mokinasi,(lengvatininkas tik kai dieniniam mokinies)dabar pasake tos pazymos ir nepriims jinai. o galbut tie patys visi lengvatininkai taip pat tokie kokiems mum pasiule patapti. idomu ar galetu svietimo skyrius atsekt tas aferas
iš mano asmeninės patirties: švietimo skyrius - tokie patys dovanų mėgėjai, kaip ir darželių vadovai, taigi man jie nieko nepadėjo. aferos - ne mano sfera, noriu gyvent nekorumpuotoj valstybėj, taigi pradedu nuo savęs, kad ir kaip naiviai tai skambėtų.
po to visgi radau fantastišką svajonių darželį, kuriame mano vaikas svaigsta iš laimės, savaitgalį atsikėlęs prašo ten vežti tačiau nežinau, kokia situacija tavo mieste, gal tau viskas sklandžiai pasiseks ir švietimo skyriuj, pabandyk
visgi svietmo skyrius padejo
tik dabar baisoka ar nebandys kersyti aukletojos ar direktore per vaika
smagu, rankų nenuleidai ir rezultatą turi
dėl keršijimo - nemanau, auklėtojoms neturėtų tai rūpėti. nesuprantu kodel kai kurios mamos daro is to beda, jei nelaiku uzsiraso i darziuka...... mamytes laiku uzsirasykit ir tikrai pakliusite be jokiu bedu i darziuka. QUOTE(kedute @ 2009 04 23, 19:35) nesuprantu kodel kai kurios mamos daro is to beda, jei nelaiku uzsiraso i darziuka...... mamytes laiku uzsirasykit ir tikrai pakliusite be jokiu bedu i darziuka. Laiku tai cia tik gimusi turbut QUOTE(kedute @ 2009 04 23, 20:35) nesuprantu kodel kai kurios mamos daro is to beda, jei nelaiku uzsiraso i darziuka...... mamytes laiku uzsirasykit ir tikrai pakliusite be jokiu bedu i darziuka. man tai isvis juokingi tokie "moraliukai",nes gyvenimas ,deja,labai nepastovus ir negali zinot kita karta pora metu i prieky. Pvz.,mes per 100 km gyvenom nuo dabartiniu namu ir kaip as galejau zinot,kur man ta vaika rasyt???? taip ,kad ne viskas gyvenime tobulai sudeliota i stalciukus ir numatyta i prieky... QUOTE(liepuks @ 2009 04 24, 09:30) Laiku tai cia tik gimusi turbut o koks cia juokas o mano pazystama beveik kartu gimde musu mergaiciu tik kelios dienos skirtumo ji nuejo kai mergytei buvo apie menuo tai ji jau nepateko i ta grupe...... reikes dar metus laukt , mes nuejom kai buvom 2, o jos kai bus 3..... tai nenuostabu kad jus uzsirase puses meteliu iki mokyklos lauket QUOTE(zivvilte @ 2009 04 24, 13:25) man tai isvis juokingi tokie "moraliukai",nes gyvenimas ,deja,labai nepastovus ir negali zinot kita karta pora metu i prieky. Pvz.,mes per 100 km gyvenom nuo dabartiniu namu ir kaip as galejau zinot,kur man ta vaika rasyt???? taip ,kad ne viskas gyvenime tobulai sudeliota i stalciukus ir numatyta i prieky... cia tai visai kita tema....... QUOTE(kedute @ 2009 04 23, 19:35) nesuprantu kodel kai kurios mamos daro is to beda, jei nelaiku uzsiraso i darziuka...... mamytes laiku uzsirasykit ir tikrai pakliusite be jokiu bedu i darziuka. Laiku???? Negali zmogus zinoti visko Ligos ivairios, gyvenamos vietos keitimai ir taip toliau.. Vistiek keista kodel mokyklose vietu netruksta o darzeliuose pastovei ju nera.. O dar idomus faktas.. Seip tokie dalykai lyg ir nejuokingi Klausimas geras........ mokyklose juk daug vaiku klaseje, ir ten a, b, c..... uztai visi telpa, niu as taip manau, o darziukas pvz pas mus tik vienas, ir ta mazoji grupe ir tik viena vaikuciu tik 16........... beje labai man nepatinka mamytes, kurios uzraso vaikucius uzima vieta ir neveda vaikucio arba i menesiuka karteli koki atveda kad vietos neprarastu, ir pas mus grupeja tokiu yra, o tuo metu mamyte kuri neranda vietos vaiku darzelyje savo vaikuciui, raunasi plaukus ir laukia ilgai vietos..... viena tokia pazystama turiu, tai ji dirbanti, niu bet jos mama su ja kartu gyvena tai tas jos vaikelis taip ir nueina tik pora kart i menesi, tai as jei sakau tu persirasyk kad eisi kitais metais i darziuka ar visai neisit, juk vieta uzimat, o jei dzin....... va tai pirma turetu darzelio dir. ar aukletoja kontroliuot toki vaiko vedima i darziuka ir geriau vietoj tokio priimt vaika kuris lankytu nuolatos..... niu bet jauciu joms dar geriau maziau darbo.....zodziu.... o tokiu vaiku a la vedamu i darziuka jauciu nemazai..........
vaikučių tik 16..........?!!???!!??!!
buvimu |