Pakalnutės
2008 01 16, 13:23
Televizorius nuolat kalba apie brangstančią elektrą ir kad elektros gamyba teršia gamtą ir sukelia klimato atšilimą Būtų įdomu sužinoti, kaip jūs taupote elektrą? Kokius būdus žinote? Ar visada išjungiate šviesą išeidami iš kambario? O elektrinę viryklę išjungiate, kai jau maistas išviręs ar truputį anksčiau? O į arbatinuką daug vandens pilate? Ar tik vienam puodeliui? Ar pavyksta to išmokyti vaikus?
Su elektros taupymu sudėtinga, kažkaip visi pas mus pamiršta išjungti išeidami iš kambario
dia.dia
2008 02 02, 12:27
QUOTE(lineli @ 2008 01 27, 16:51) Su elektros taupymu sudėtinga, kažkaip visi pas mus pamiršta išjungti išeidami iš kambario  Pas mus tas pats  Niekaip nepripratinu. Tiek vyrui, tiek sunui vis kartoju: "Sviesa!"
Olimpiete
2008 02 02, 14:30
QUOTE(Pakalnutės @ 2008 01 16, 14:23) Televizorius nuolat kalba apie brangstančią elektrą ir kad elektros gamyba teršia gamtą ir sukelia klimato atšilimą Būtų įdomu sužinoti, kaip jūs taupote elektrą? Kokius būdus žinote? Ar visada išjungiate šviesą išeidami iš kambario? O elektrinę viryklę išjungiate, kai jau maistas išviręs ar truputį anksčiau? O į arbatinuką daug vandens pilate? Ar tik vienam puodeliui? Ar pavyksta to išmokyti vaikus?  Elektros netaupom, tik kiekvieno menesio gale "pasidziaugiam" kiek daug jos suvartojom. Musu 3 asmenu seima bute gyvendama - 500 kw  sugebet reikia sviesos neisjunginejam iseidami is kambario, nes vaikas laksto po visus namus, tai nera tikslo jungineti daznai. elektrine virykle isjungiam tik galutinai isvirus maistui. i arbatinuka pilam vandens visada daug. vaiko taupyti elektra tikrai nemokinam, dar per mazas, o ir ateityje vargu ar tai iskiepysim. Kol yra salygos, tai stengiames gyventi patogiai, visi naminiai patogumai - elektra, siluma, vanduo tarnauja mums kiek reikia. Netaupom - nei vandens, nei silumos, nei elektros saskaita.
o kad jūs žinotumėt, kiek ėda elektros kompas, kai rašinėjam SM tik keli postai, o jau nuomonės išsiskyrė. Man taupumas - tai ne gėda ir ne yda. Na, kol nepradeda šeima maudytis vonioje, visi iš eilės, nekeisdami vandens. Taupumas man proga pamokyt vaiką racionaliai išnaudot turimus išteklius. ir tiek. O žmonės, kurie didžiuojasi, jog netaupo, iš tikro yra geras grobis nereikalingų paslaugų teikėjams.
Olimpiete
2008 02 03, 10:21
QUOTE(naitas @ 2008 02 02, 15:55) o kad jūs žinotumėt, kiek ėda elektros kompas, kai rašinėjam SM tik keli postai, o jau nuomonės išsiskyrė. Man taupumas - tai ne gėda ir ne yda. Na, kol nepradeda šeima maudytis vonioje, visi iš eilės, nekeisdami vandens. Taupumas man proga pamokyt vaiką racionaliai išnaudot turimus išteklius. ir tiek. O žmonės, kurie didžiuojasi, jog netaupo, iš tikro yra geras grobis nereikalingų paslaugų teikėjams. prie ko cia didziuojasi  . netaupo ir tiek. klausimas buvo - taupot ar ne. atsakymas - vieni taupo, kiti netaupo. Kas netaupo elektrai, tai gal taupo kazkur kitur.
vaivos juosta
2008 02 03, 14:42
Mergytei dabar beždžionavimo etapas  , tai kai mato, jog išeidami iš kambario išjungiam šviesą, tai ir ji taip daro. Pastebėjau, kad eina į miegamąjį ieškotis žaislo, užsidega šviesą, susiranda, eidama atgal išjungia  . Su vyru sunkiau  . Sėdėtų vienam kambary, o šviesa pliekstų visam name.....
Limcamca
2008 02 04, 21:34
Man kažkaip nuo vaikystės AA tėvelio į galvą įkalta, taupyti vandenį, elektrą, dujas, nemėtyti šiukšlių per automobilio langą. Stengiuosi to paties mokyti ir savo vaikus.
as dar tik pati pradedu mokintis taupyt
ir taupome,ir netaupome  tik nesupratu,jei visi sedi vienam kambari,tai kam turi sviesti elektra visam bute,juk eidamas i kita patalpa visada gali isijungti  ir mokau dukra taupyti  visada primenu pasitikrint ar nepaliko pas save kambari sviesos ir televizoriaus ijungto,kai ateina i svetaine pas mus  tik as pati laikau ijungta visa diena televizoriu(muzikini kanala)  del "fono"
medison
2008 02 18, 12:24
Na,ir mes turbūt galėtumėm pasakyt,kad ir taupom ir netaupom vienu metu  ...šviesas išeinant iš kambario išjungiam,bet va kompiuteris ir telikas-tai dažnai dėl "fono" įjungti būna  .
Dykuma5
2008 02 18, 19:55
Išeidami iš kambario visada išjungiame elktrą ir to pačio reikalaujame iš sūnaus. Telikas buna kaip fonas tik ten, kur esame, bet ne kiekviename kambaryje Gamindama naudoju Bauer puodus - nereikia orkaitės ir mažiau elektros sunaudoja kaitvietė Na, į arbatinį dažniausiai per daug vandens pripilu Kompiuteris, jei įjungiamas - tai būna įjungtas visą dieną, jei esame namie Na, 3 asmenų šeima 2 kambarių bute [3 telikai, kompas, skalbiankė, elektrinė viryklė, mikrobangė.......] sunaudojam iki 150 kw.
staselė
2008 02 18, 20:54
elektrą taupom, išeidami iš kambario visada išjungiam, bet tamsoj vakare nesėdim dar, kaip kai kurie žmonės. Nuėjom vakare į svečius, o jie sėdi tamsoje ir tiek, man taiu kažkaip nejauku, net pasidarė, truputį pabuvom ir ,,nešėm kudašių " į savo namus. Taupyt, tai taupyt, bet svečiui atėjus, tamsoj būt, čia tai jau virš normos. Į virdulį pilu vandens panašiai keli žmonės gers arbatos. Viskas brangsta, tai reikia taupyti., reikia planuoti savo išlaidas
mes irgi, ir taupom, ir ne  šviesą išjunginėjam išeidami iš kambario, televizorių jungiam retai, kai būnam namuose, pastoviai 2 kompiuteriai sukasi, skalbimo mašina dažnai jungiu, pas mus dujinė viryklė, tai elektros neprisideda, dujų minimumas būna, nors gaminu dažnai, ir šviesą jungiam kai vos temt pradeda, nelaukiu ir nesėdžiu tamsoj  per mėnesį 3 asmenų šeima 2 k. bute išnaudojam apie 150 kw, kaip ir daugokai gal  vasarą būna mažiau, apie 100, nes šviesos mažai reikia
Olimpiete
2008 02 19, 11:21
QUOTE(JoanaS @ 2008 02 19, 12:02) mes irgi, ir taupom, ir ne  šviesą išjunginėjam išeidami iš kambario, televizorių jungiam retai, kai būnam namuose, pastoviai 2 kompiuteriai sukasi, skalbimo mašina dažnai jungiu, pas mus dujinė viryklė, tai elektros neprisideda, dujų minimumas būna, nors gaminu dažnai, ir šviesą jungiam kai vos temt pradeda, nelaukiu ir nesėdžiu tamsoj  per mėnesį 3 asmenų šeima 2 k. bute išnaudojam apie 150 kw, kaip ir daugokai gal  vasarą būna mažiau, apie 100, nes šviesos mažai reikia na, as kai paziuriu tai reiskia, kad mes daug isnaudojam, nes 2 kambariu bute 3 asmenu seima 500 kw, bet matyt sildomos grindys ir elektrinis gyvatukas istisa para daug ima.
Mane teveliai ismokino isjungti sviesa, kai isenu is vienos, ar kitos patalpos... Dabar jau gyvenu su vyru, ir dabar as ji to mokinu... Bet dar sunkiai sekasi... Daznai turi pasakyt "isjunk sviesa"... Labai tikiuosi, kad sunu mokint lengviau eisis...
muciacikee
2008 02 22, 14:31
man jau nuo mazens iskiepytas taupumas,pries menesi pradejom gyvent bute(nuomojames),tai mano taupumo rezimas isijunge maximaliai  negaliu pakest,kai sviesos dega ten kur musu nera,kai vanduo bega visu pajegumu o vyras tuo metu skutasi  aisku jei vaikas sedi kitam kambary tai kas kita,aisku tamsoj nezaidzia,uz pusantro menesio elektros sunaudojom 114kw,lb megstam vaflinius blynus kepamus elektrinej keptuvej,vyras sake kad ji daug suima,bet ju tikrai neatsisakysim
JUSTITIA
2008 02 23, 15:55
Pati esu baisiai netaupi, taip kad nežinau kaip vaikus teks to mokint  Ir dar patinka, kai namie vakare visur šviesu, na tai taip ir sukasi tas mūsų elektros skaitliukas
Tose patalpose kur dazniausiai buname ir kur pastoviai dega sviesa(virtuveje ir mano kambary) susukau taupancias elektros lemputes.Ju kaina atsipirko man per menesi.O siaip su elektrine virykle kazkur apie 150kw isnaudojam.Vasara kiek maziau,ziema gal kiek daugiau.Tamsoje nesedim,megstam kad sviesu butu.O del vaiku mokymo-vyresne kartais ir is namu iseidama sviesa tualete ar savo kambary pamirsta-tenka velniu atrasyt,o mazoji kita karta dar ir man prikisa kad elektra netaupiai naudoju
skruzdelyte
2008 02 24, 19:55
Visada sakome dukrytei, kad kai nebuni savo kambari, tai isjunki sviesa  taip kelis sykius pasakeme, tai ji jau kaip ir isisavino, tai visada ir isjungia  pratinam is anksto taupumo tiek su elektra, tiek su vandeniu
vyšniux
2008 02 26, 16:34
QUOTE(JUSTITIA @ 2008 02 23, 16:55) Pati esu baisiai netaupi, taip kad nežinau kaip vaikus teks to mokint  Ir dar patinka, kai namie vakare visur šviesu, na tai taip ir sukasi tas mūsų elektros skaitliukas  Pas mus lygiai ta pati problema  .Kaip gali vaikus mokyti taupyti jei pavyzdi namuos priesinga turi
reksnyte
2008 02 26, 19:48
QUOTE(JUSTITIA @ 2008 02 23, 17:55) Pati esu baisiai netaupi, taip kad nežinau kaip vaikus teks to mokint  Ir dar patinka, kai namie vakare visur šviesu, na tai taip ir sukasi tas mūsų elektros skaitliukas  pas mus lygiai taip pat
virginija.k
2008 03 23, 22:53
SU elekros taupymu gana sudėtingas reikalas. bet paskaičius  yra ir baisiau
N-e-r-i-n-g-a
2008 03 28, 21:01
Netaupydavom. Nors tevai ir moke taupyti tiek vandeni, tiek elektra. Sunku labai, kai du mazi vaikai ir laksto pirmyn atgal po nama. Tai kartais sedi kokioje virtuveje ir taip ne i tema lekti i antra auksta, viska isjungineti. Isjungiam, jei jau pakeliui buna. Bet socialine reklama mane labai veikia ir siaip pora dokumentiniu filmu paziurejus,supratau, jog reikia taupyti. Ne tiek del savo pinigines, kiek del bendro zmonijos labo. Na gal kas ir pasijuoks is manes, na bet toks mano pasirinkimas.
Gyvenu name ir pas mus viskas ant elektros veikia,tai stengiames ja taupyti:pvz. vaikui pastoviai reikia silto virinto vandens,tai uzsivirinu visa arbatini ir susipilu i dideli termosa,turiu toki senovini,bet labai faina,nereikia jo kelti kad ipilti,bega kaip is ciaupo.taigi jau susitaupo.Stengiuosi indaplove ir skalbimo masina jungti vakarais,kai elektra pigesne ir t.t ir t.t.Bet nesizudau,jei reikia ir diena skalbiuosi ir kompiuteris veikia visa diena
M_Zalioji
2009 01 14, 16:20
O TAIP Mano vyresnelis net uz rankos MANE paima ir nuveda uzgesinti sviesos  maza taip mokeme, tad negaliu atsisakyti, kai JIS mane moko!
mylimuke
2009 01 15, 13:07
Maniškė visą laiką išjungia šviesą išeidama iš kambario, net prašyti nereikia. Jau buvau pradėjus gailėtis, kad jungiklius taip žemai darėm, o dabar džiaugiuosi  Kol kas daugiau jokių taupymo būdų vaiko nemokinu, per maža. Pati išjungiu orkaitę visada anksčiau laiko.
sensejus
2009 01 16, 09:57
Tevai mane isauklejo, kad reikia taupyti elektra, nes ladam neliks pinigu  lygiai taip pat darysiu ir as
mes taupom.ne taip skrupulingai,kad su sveciais patamsy sedetume,bet vistiek.mano vyresnelis net kompo nelaiko istisai ijunges,o nustato ant pristabdymo rezimo.taspats su televizoriais,lempom.jei nereikia-tai ir isjungta.
lydekaite
2009 01 28, 22:23
Pati stengiuos išeidama iš kambario visada išjungti šviesą ir vyreliui apie tai vis primenu...
Anita35
2009 01 29, 09:14
baby_Danyal
2009 02 01, 01:30
netaupom visai,tv ir pc visa diena ijungti,nors nieks neziuri ar nesinaudoja  ,va vienintelis dalykas,tai kad visur tos elektra taupancios lemputes susukiotos
agute07
2009 02 04, 11:00
gan anksti pradėjo suprasti, kad reikia taupyti, vandenį,elektrą ir pan.Aiškinau, kaip ir kodėl reikia taupyti, tai kartais ir mus pamoko...Vaikas privalo tai išmokti kuo anksčiau.Neįsivaizduoju, jei reiktų vaikščioti paskui, gesinti šviesas, užsukti vandenį
QUOTE(mamaly @ 2009 01 28, 17:44) mes taupom.ne taip skrupulingai,kad su sveciais patamsy sedetume,bet vistiek.mano vyresnelis net kompo nelaiko istisai ijunges,o nustato ant pristabdymo rezimo.taspats su televizoriais,lempom.jei nereikia-tai ir isjungta.  Ir pas mus namuose panaši tvarka. Nors kartais reik vaikams primint kad išeinant iš kambario išjungtų šviesą.
Cukraus pudra
2010 02 23, 14:01
taupom,taupom. kartais stogas pradeda žemyn čiuožt nuo to aiškinimo,kad išėjai,išjunk šviesą,nežiūri, išjunk TV, daiktas pasikovė, atjunk nuo tinklo ir t.t.
kuku1470
2010 02 26, 22:33
taupom, mokom vandenuko plona srovele elektros nereikia, nes lauke šviesu ir t.t
Taupom ir mokom to sūnų, kad išėjus iš kambario reikia išjungti šviesą, kai nežiūri TV, reikia jį išjungti ir pan.  tik jam labai dažnai reikia tai priminėti
manfoto
2010 03 01, 13:05
Taupom. Sunus dar per mazas, kad ji mokyti, bet zmonos brolis (7,5 metu) gyvenu su mumis, tai jis visai netaupo. Po 100 kartu reikia priminti, kad reikia savo kambary isjungti sviesa ir TV, jei buna kituose kambariuose ar virtuveje. Vandens irgi netaupo
NEPERDAUGIAUSEI...
*Svajone*
2010 03 04, 15:21
bandom taupyt,bet ne visada išeina,vistiek vaikai visur sujungia, aiškini jiems neaiškinęs niekaip nedaeina
Irena_P
2010 03 06, 09:51
mano vyras juodai taupo namie visas lemputes issukinejo, kartais pagalvojau, kaip gaila, kad as ne kurmis visai svisos nereiketu  uzknisa
nePadori
2010 03 06, 19:10
Mes irgi bandom taupyti... Vis kartojam saviskei isjunk sviesa, isjukn televizoriu ir pa.... Tai dabar vis nelaimingu veidu ir aiskina "tai kuris paskutinis buvot vonioje ir sviesos neisjunget? jua visai elektros netaupot "
barbora666
2010 03 18, 17:38
Taupome viską ir nuo mažumės aiškindavome, kad išejus iš kambario ar tuliko, reik išjungt elektra, kai nebenori žiūrėt tv irgi išjunk, priprato, patys išeidami pasilipdavo ant kėdutės ir išjungdavo  Šiaip nuo 3 metų jau išjungdavo
Nepavadinčiau to mokymu, taupymas - tai toks paprastas, elementarus dalykas - išėjai iš kambario - išjungei šviesą, nebežiūri teliko - irgi išjungei. Nesuprantu kam to mokinti - vaikai nuo mažų dienų tai mato, ir jiems tai natūralu, o ne mokslas.
O aš mokau taupyti netik elektrą.Ir vandenį,ir popierių.Ir netgi su vaikais pasvarstom ką geriau pirkti-ar knygutę ar bandelę. Vaikai perima vertybes iš tėvų,juos kopijuoja.Jei jūs pirkdami parduotuvėj perkate iš sąrašiuko,tai ir vaikai taip įpras,o ne pirkti ką tuo metu užsigeidė  Man pvz sekasi šioj srity
September_Lady
2010 03 25, 13:42
As labai taupau viska, o vyrams dar reikia i galvas ta kalti maniskis vyras kol issivalo dantis kibira vandens (neperdedu nei kiek) isleidzia  tai mazylis irgi priprates atsukta ciaupa laikyt kol valosi dantis, tai db bent minimaliai prisuku srove  ir siaip greit isgrudu is vonios, kad nezaistu atsistojes, sakau, reikia taupyt Elektra taupau tiek, kad ijungineju TV net is razetes, kai neziuriu... nekaitinam boilerio kiaura para  bet vaiko kambary sviesa vakarais visada dega, nes jis bijo tamsos, tai atejes pas mus i kambari trumpam, paskui nebeitu i saviski jei ten butu tamsu
*tigriukas*
2010 04 07, 22:12
taip mokau, bet ne visada iseina  vistiek vaikai visur sujungia
plecha78
2010 05 19, 14:05
Bandom mokyti - ne visada,aisku iseina,bet nenuleidziam ranku  Elektra dabar ziauriai daug kainuoja
|
|