salomejka
2008 01 16, 18:02
 turiu problema - sunelis nuejo i pirma klase, ir ispradziu vaiksciuojo i prailginta grupe, pati as dirbu iki 6 ir vyras irgi..Giminiu Vilniuje nera, zodziu paimdavom paskutini. Ir tai atsilepe sveiktai, susirgo, ir smarkiai...Kol kas pas mociute kaime, bet tojaus reikes paimti atgal, ir neisivaizduoju ka daryti...Gal kokiu patarimu gausiu Bandziau ieskoti aukles, kuri paimtu is mokyklos ir sedetu iki mum ateinant...Bet kol kas nieko gero.Komplikuojasi del to, kad mokykla tolokai nuo namu..reiketu vaziuoti autobusu..Zodziu, patarkite ...
o kaip prailginta grupe atsiliepe sveikatai? Maniskis irgi i prailginta vaiksto. Penkta valanda apsirenges keliauja namo ir laukia musu. Perkame pietus mokykloje - valgo apie 11-12val + visada yra dedami pavakariai. Nuo rugsejo nesirgo, eina gan noriai, tik va aukletojai sunkoka su juo susitvarkyti.
salomejka
2008 01 17, 08:51
beda ta, kad mokykla toli nuo namu, na nera prie musu mokyklos, vienas namo nepareis - baisu bus jam, ir toli. O prailgintoje susirgo, nes gal prieziura nelabai buvo, o jis dar nestirprios sveikato.Zodziu , seimos gydytoja grieztai pasake kad diena dar turetu miegoti, del sveikatos, ir jam per didelis kruvis buti prailgintoje...
*ssuzzi*
2008 01 17, 13:52
 istikruju prailgintoj vaikai ziaurei pervargsta,net pati mokytoja sako kad gaila ziureti i vaikucius,maniskis neina i prailginta,geriau lai namie sedi siltai,atai ziurek netaip apsirenges isbego i lauka,laksto suprakaituoja
salomejka
2008 01 17, 13:59
 o jis vienas buna namie?vat man idomu ar buna kienio namie vieni pirmokai.. man dabar baisi dilema, ka daryti, gal patartumet kaip aukle surasti, kuri paiminetu po mokyklos, nes jau 2 menesi ieskau, nei vienos padorios, arba pijokes, arba dar kokia nemaloni...
*ssuzzi*
2008 01 17, 23:48
 ne vienas  bet pareina vienas ir iseina i mokykla vienas
mano dvyniai po pamokų parėina namo patys, bet aš nedirbu, su maže sėdžiu namie.
o mokykloje nėra kokių būrelių? maniškiai lanko du kartus per savaitę chorą.ir užsiėmimas, ir jiem patinka, ir pabūna jie mokykloje tada ilgiau.
o prie mokyklos negyvena kokia pažįstama, pas kurią galėtų vaikas pabūti?sumoketumėt kaip auklei už priežiūrą.gal būtų išeitis?
Nu cia skaitant tai Vilnius kaip dykuma, mokykla toli ir pan.  .... kai kurios mamytes tai matau kaip bando papulti i ale prestizines mokyklas su vokiukais ir pan tuo papildomai prisidarydamos rupesciu, vaikas namo nepareina vienas, toli mokykla ir t.t. ...... Mano antroke ju antri metai pareina viena namo, atsirakina duris, paruosia pamokas, nueina i treniruote, jokiu sveikatos sutrikimu nieko
salomejka
2008 01 18, 12:32
 deja negyvena niekas... Sage - Vilnius aiksu ne dykuma, bet mes cia giminiu neturime su vyru, o mokykla toli, del to kad prie musu nera mokyklos salia...
QUOTE(salomejka @ 2008 01 16, 19:02) Bandziau ieskoti aukles, kuri paimtu is mokyklos ir sedetu iki mum ateinant...Bet kol kas nieko gero. Kiek SM auklių temoj esu mačius skelbimų, kur studentėsar vyresnių klasių moksleivės skelbiasi galinčios paimti vaiką iš darželio/mokyklos po pamokų ir pabūti su juo, kol tėvai grįš...
***Žaltvykslė
2008 01 18, 20:00
Dirbu specifinėje mokykloje,į kurią vaikai važinėja iš viso miesto(ne Vilnius).Tai pirmokus tėvai vežioja,o antrokai jau važiuoja patys namo su autobuais,ar maršrutiniais.Tėvai porą sykių su jais tuo maršrutu pravažiuoja,toliau patys važiuoja.Didmiesčio vaikui reikia anksti išmokti naudotis miesto transportu.
O dėl buvimo namie,nežinau,mano tai abu visada namie būdavo-televizorius,kompiuteris,knygelės..kol tėvai grįš.
QUOTE(Saga @ 2008 01 18, 09:49) Nu cia skaitant tai Vilnius kaip dykuma, mokykla toli ir pan.  .... kai kurios mamytes tai matau kaip bando papulti i ale prestizines mokyklas su vokiukais ir pan tuo papildomai prisidarydamos rupesciu, vaikas namo nepareina vienas, toli mokykla ir t.t. ...... Mano antroke ju antri metai pareina viena namo, atsirakina duris, paruosia pamokas, nueina i treniruote, jokiu sveikatos sutrikimu nieko  Nu ne dykuma Vilnius, tikrai  Mūsų pirmokė nuo pirmos dienos pati nueina į mokyklą (10-15min kelio su perėjimu per gatvę per perėją), pati grįžta, važiuoja ir grįžta autobusais į/iš būrelių (8 sustojimai), namuose būna viena iki 18val., pati išsiverda arbatą, dešreles, ruošia pamokas, žaidžia... Manau pats laikas ugdyti savarankiškumą, gi dienos metu būna šviesu, manau pirmokai jau pakankamai dideli nemažai daryti savarankiškai. Ir nėra jie tokie žiopliukai, kaip tėvams dažnai atrodo.
*#Orinta#*
2008 01 18, 21:12
QUOTE(Saga @ 2008 01 18, 10:49) Nu cia skaitant tai Vilnius kaip dykuma, mokykla toli ir pan.  .... kai kurios mamytes tai matau kaip bando papulti i ale prestizines mokyklas su vokiukais ir pan tuo papildomai prisidarydamos rupesciu, vaikas namo nepareina vienas, toli mokykla ir t.t. ...... Mano antroke ju antri metai pareina viena namo, atsirakina duris, paruosia pamokas, nueina i treniruote, jokiu sveikatos sutrikimu nieko  Nu zinai musu mokykla prie pat namu,bet musu mieli vairuotojai netgi cia sugebejo mano mergaites klasej partrenkti jos klasioka  Daugiau jo tevai vaiko nebeliaidzia vieno nei i mokykla ,nei is mokyklos As pasitikiu savo vaiku ,as nepasitikiu kitais
QUOTE(salomejka @ 2008 01 18, 12:32)  deja negyvena niekas... Sage - Vilnius aiksu ne dykuma, bet mes cia giminiu neturime su vyru, o mokykla toli, del to kad prie musu nera mokyklos salia... tai gal su klasiokų mamom pakalbėti? gal yra kokia, kuri nedirba ir galėtų vaiką pagloboti?kartu su savo.
MisterisAJP
2008 01 19, 02:47
vaikų užimtumas yra pats geriausias būdas jiems patirti nepastovumą. Va Klaipėdoje pas mane eina mokinukai po pamokų treniruotis, atvyksta patys, arba atveža Tėveliai, o po to kaikuriuos palydžiu iki stotelės kol išvažiuoja, arba laukiu kol Tėvai pasiims. Žinova nevisi savo berniukus nori leisti į breiko treniruotes, bet jie ten išsikrauna ir gauna gerų įgudžių.
mamalia
2008 01 19, 20:11
Maniškis nuo pirmos klasės pats nueina į mokyklą ir pats pareina (7min kelio, yra gatvė). Pats atsirakina duris, mikrobangėj pasišildo mano paruoštą maistą (mat pietūs mokykloje labai anksti apie 11h), pažiūri savo mėgstamus filmukus, paruošia pamokas ir laukia mūsų sugrįžtant. Būrelius lanko mokykloje po pamokų, nes darbo metu nėra galimybės vežioti jo kitur, o vieno išlleisti neketinu.
QUOTE(**Ginter** @ 2008 01 18, 21:12) Nu zinai musu mokykla prie pat namu,bet musu mieli vairuotojai netgi cia sugebejo mano mergaites klasej partrenkti jos klasioka  Daugiau jo tevai vaiko nebeliaidzia vieno nei i mokykla ,nei is mokyklos As pasitikiu savo vaiku ,as nepasitikiu kitais  o jeigu partrenke 18 metu paaugli, ji irgi vesti reikia i mokykla? ... beje nematau vien vairuotojo kaltes toje situacijoje, kalti abu  ...... taigi jeigu kas panasaus nutiktu (tf, tfu, tfu) aisku sunku psichologiskai vel vaika pradeti leisti viena... bet ziureti kas kam nutiko ir as neleisiu.... tai ir teks visa gyvenima uz rankos vedzioti
Brashke2
2008 01 21, 11:45
mano pirmokas tai pareina vienas is mokyklos ir buna kol kas namo grizta. Bet visa laika tik TV spokso ar su kompu zaidzia. Na pamokas irgi ruosia TV ziuredamas. Nera gerai, nes vistiek akys tai ne dantys naujos neisaugs. Zodziu paemiau moteriske kuri ateitu 2-4 kartus per savaite. Paruostu valgyt ir padetu pamokas paruost. Bet cia velgi problemele gavosi, nes maniskiui pasirode, kad kesinamasi i jo terotorija ir interesus. Zodziu nelabai jis sutaria su ta moteriske o ji irgi "gera" raso zinutes arba skambina i darba ir klausia ka jai daryt. Na tieisog neiesko kontakto su vaiku visai... Gaila kad mociusiu nera kurio sgaletu paziuret po mokykleles. Dauguma klasioku tai taipir daro po mokyklos eina pas mociutes, o paskui tevai pasiima namo vaziuodami.
oooptima
2008 01 22, 18:40
Labai dziaugiuosi,kad yra mociute,kuri visada kai mes negalim pasiima musu mokinuke namucio pas save po pamoku.Viena dar kazkaip nenori eiti ir sedeti namuose,dar nedrasu  Neissivaizduoju ir ka as daryciau jeigu tos mociutes,tai yra mano mamos ir nebutu
salomejka
2008 01 23, 09:30
 jo, butu tiesiog puiku.. As nematau dabar kitos iseities - ieskau aukles, bet kol kas nerandu..na ziuresim kaip toliua, vieno tikrai neleisiu, nes jam iki mokyklos reiketu vaziuotu autousu 4 stoteles, po to pereiti labai judria ozo gatve, ir dar paeiti nemazai iki pacios mokyklos, na tiesa ten jau tik kiemais, bet vis tiek dar kokias 5-7 min... O vienam namie, irgi ne isetis, tik televizoriu ziures, be to ar atrakins durys - klausimas, pati sunkiai atidarau, be to laiptiniai pastoviai vyresni vaikezai stopvi, kad neatimtu kuo ir nenuskriaustu... Zodziu problema didziule, deja
Dėl televizoriaus. Niekad su teliku ir vaikais nebuvo problemų, kartais pažiūri kokį filmą per dvd iš turimų namuose. O šiaip pati dukra būdama namie teliko net nejungia. Niekad gyvenime nesu siūlius vaikams eiti žiūrėti televizoriaus kaip laiko praleidimo formos, man jis irgi savaitgaliais neegzistuoja. Ji net nežino, kokie filmukai rodomi per teliką popiet. Namų kolekcijoj turime tik filmus su išliekamąja verte, kaip sakoma, kurie nors lašelį ko nors pamoko. Na būna, pataiko netyčia įsijungti kokį tomą ir džerį, niekas žiūrėt nedraudžia, bet priklausomybės jokios nėr.
Maniske pirmoke, bandem ivairiai ir i prailginta grupe ir namo per pietus nuvezti. Bet namie tik TV ir kompiuteris..skambindavo po 3-4 kartus dienoj, kad liudna. Todel dabar drasiai paliekam prailgintoj, ten ir namu darbus padaro, ir pazaidzia ir tv ten paziuri, be to lanko 3 burelius. Zodziu nera kada liudeti.. Pavasari bandysim pestute i mokykla ir atgal eiti (~15 min), manau kitais metai pedins pati O jeigu mokyklele toli nuo namu ir dar vaikelis serga, tai net nezinau ka ir patarti.. Gal anta vaikeli planuoti ir dekretiniu iseiti?
QUOTE(Lulutu @ 2008 01 29, 15:04) tai net nezinau ka ir patarti.. Gal anta vaikeli planuoti ir dekretiniu iseiti?  Paskui antram trečią, trečiam - ketvirtą ir taip kol patys vaikai vieni kitus į mokyklą nuves
salomejka
2008 01 30, 11:06
Gal anta vaikeli planuoti ir dekretiniu iseiti?  [/quote] Buvo ir tokiu minciu, bet dabar suradau darba pagal specialybe, ir noriu atestuotis uz metu kitu, del to reiketu man nenutraukti staza....tai Antras palauks dar 3metelius, del visu geroves... Zodziu, tures turbut i prailginta pedinti....Nera ka daryti...Gal, kaip nors, na dar neprarandu vilties del aukles, bes su kuriom snekejom, nieko gero...Ieskosiu toliau
Maniskis pareina namo po mokyklos ir laika leidziam kartu, kaip jau ten iseina kuria diena: einam pasivaiksciot, pasedi ir prie kompo, ir prie teliko, ir su draugais i kiema iseina... Bureliu siemet daug nelanko, savaitgaliais jau antri metai veziojam i baseina, mokosi plaukti.
[quote=salomejka,2008 01 30, 12:06] Gal anta vaikeli planuoti ir dekretiniu iseiti?  [/quote] Buvo ir tokiu minciu, bet dabar suradau darba pagal specialybe, ir noriu atestuotis uz metu kitu, del to reiketu man nenutraukti staza....tai Antras palauks dar 3metelius, del visu geroves... Zodziu, tures turbut i prailginta pedinti....Nera ka daryti...Gal, kaip nors, na dar neprarandu vilties del aukles, bes su kuriom snekejom, nieko gero...Ieskosiu toliau  [/quote] O kur (jei ne paslaptis) gyvenate?
salomejka
2008 02 04, 15:32
Virsuliskese
Jullaja
2008 02 05, 23:40
su maniske irgi ta beda buvo... dabar antroke- tai i mokykla/is mokyklos- pati (dabar)... suradom kompromisa del pailgintos- lieka ten iki 15 val (jie ten vakarieniuaja tokiu metu - o pasui eina namo ( tai jau puse dienos priziurima)... iki mokyklos pas mus 3 sustojimai, ir pesciom- bet viskas tame paciame rajone, ir pakankamai saugus marsrutas... pirmoj klasei dar bijojau isleisti- tai turejom aukle, kuri pervesdavo is mokyklos/ maitindavo - nes mums tai didziausia beda- nevalgo nieko  bet auklei nepatogu - jai tenka tik pora valandu - ir uzdarbis gana menkas... dabar irgi kartai pakvieciam- nes periodais uzeina musu panelei- tai begalo savarankiska, tai atvirksciai- baili  ... nesenia net nusprende pati i treneruote nuvaziuot (i kita miesto galo) - as issigandau o ji- ne- susitvarke... jusu situacijoj- pasnekeciau su kitu vaiku mamomis- gal kieno mociute sutiktu priziureti, ar mamyte
Nuo pirmos klasės, viena pareina, užsirakina ir būna iki vakaro. Aišku, ryšį palaikom telefonu. Namai būna kasdien kaip po karo - kas valgyta palikta likučiai, durys spintelių praviros ir pan., bet ką daryt, kai kitos išeities neturim? O ji priprato ir jai patinka, didelė ir savarankiška jaučiasi.
QUOTE(Filia @ 2008 02 07, 11:34) Namai būna kasdien kaip po karo - kas valgyta palikta likučiai, durys spintelių praviros ir pan., bet ką daryt, kai kitos išeities neturim? O ji priprato ir jai patinka, didelė ir savarankiška jaučiasi. Oho, taigi mergina jau didelė, negi negalima susitarti, kad bent 'po savęs' paliktų tvarkingai? Niekad neturėjom tokių problemų, mūsų pirmokė net kartais pati sutvarko, kas lieka dvimetės sesės išmėtyta ryte skubant iš namų.
tomas1979
2008 02 11, 20:13
jis buna ten kur jam geriausia tai yra prie tv arba prie pc
Mano dukra pirmoke. Kadangi gyvenam rajone, tenka ir nuvezti, ir pasiimti. Jei negalime pasiimti iskarto po pamoku, tai pabuna prailgintoj grupej (tuo metu pamokas paruosia  ). Be to dar lanko sokius du kartus per savaite, tai irgi uzsiemimas  .
Sveikos, mamos.
Kaip matau, vos ne visos susiduriam su ta problema, kad po pamokų 1-2 klasių mokinukai neturi kur pasidėti. Tai vieni namo eina, tai prailgintose grupėse būna. O jeigu būtų tokia mokyklėlė, kur juos po pamokų atsivežtume, pamaitintume, pasportuotume ir pažaistume. Taip pat psdėtume paruošti pamokėles. Kaip manote ar tokia paslauga būtų paklausi?
mano sūnus kai buvo antrokas ( dabar ketvirtokas) po pamokų eidavo į prailgintą grupę, labai jam ten patikdavo su mokytoja bendrauti, prigalvodavo įvairiausių pramogų netgi su prizais  (aisku prizų fondas tėvelių sąskaita)
QUOTE(mama31 @ 2008 10 20, 16:05) Sveikos, mamos. Kaip matau, vos ne visos susiduriam su ta problema, kad po pamokų 1-2 klasių mokinukai neturi kur pasidėti. Tai vieni namo eina, tai prailgintose grupėse būna. O jeigu būtų tokia mokyklėlė, kur juos po pamokų atsivežtume, pamaitintume, pasportuotume ir pažaistume. Taip pat psdėtume paruošti pamokėles. Kaip manote ar tokia paslauga būtų paklausi? Manau, kad tikrai butu paklausi paslauga. Kazi ar kaina nesikandziotu?
mano dukryte tai pat eina i prailginta grupe kolkas jai patinka  bet kaip bus toliau neaisku gal ir nebenores  kur tada reiks dinkt nors as jai aiskinu kad ten ir pamokas paruosi ir pazaidi su vaikais. Neseniai mokinosi ir misraines daryt tai jai labai patiko net parejus namo pasakojo kaip viska dare buvo labai daug emociju
vaidavel
2008 11 12, 18:42
Kadangi mokykla toli nuo namų, tai nuvežam ir parsivežam  taip sutapo, kad mano dukra pirmokė, kai aš esu vaiko auginimo atostogose, todėl galiu parsivežti...o ir tečio darbo sąlygos leidžia nuvežti ar parvežti  taigi, jokių problemėlių neturim
iloniux
2008 11 12, 21:50
Mūsų mokykla visai šalia namų tai nueina ir pareina pati, o aš irgi auginu vaiką tai būnu visada namie kai didžioji grįžta iš mokyklos, o jei manęs nebūna tada ji pas močiutę užsuka, mano mama gyvena tame pačiame name kaip ir mes, tai problemų dėl to nekyla.
Puikia pabuna namuose vienas. siaip daug bureliu lanko - tai namuose to laiko lieka ne marios.
Renatele0202
2009 02 09, 16:16
Sūnus eina į antrą klasę. Ryte nuvežu, o kai baigiasi pamokos paskambina ir atvykstu pasiimti. Tada aš tuo laiku vykstu pietauti  . Kol grįžtu iš darbelio pabūna namie-prie pc arba tv žiūri. Jei kas - man skambina. Kolkas tvarkingai randu paliktus namus.
[quote=salomejka,2008 01 30, 12:06] Gal anta vaikeli planuoti ir dekretiniu iseiti?  [/quote] Buvo ir tokiu minciu, bet dabar suradau darba pagal specialybe, ir noriu atestuotis uz metu kitu, del to reiketu man nenutraukti staza....tai Antras palauks dar 3metelius, del visu geroves... Zodziu, tures turbut i prailginta pedinti....Nera ka daryti...Gal, kaip nors, na dar neprarandu vilties del aukles, bes su kuriom snekejom, nieko gero...Ieskosiu toliau  [/quote] labuka ,nu mano namie viena sedi jau nuo 6 metu ,ne razbainike ji ,labai ramiai sedi ,tai yra zaidzia i prailginta nenori  valgyt mokykloj sako neskanu ir nebevalgo ,ir dabar viena nueina pareina i mokykla nors jau antroj klasej ,nuvedziau pora kartu tik .,po to pasake ir viena gali ..neisivaizduoju kam jai aukle ,ji viena ir gult nueina ,ir pizama apsimauna ir sviesas issijungia ... ir neskambineja man nebent kai kompas stringa ,kaip rast ka nors ,o siaip viska savarankiska ,pasitikiu as ja ... nera buvus ka iskretus ,tik savo kambary tapetus ispaise ,pasake su meskiukais nepatinka ,noriu barbes tapetu  tai palikom kol paaugs ,tada keisim ir tapetus  labai ji savarankiska ir valgyt pasidaro ,o i mokykla ir iseina pati...
[quote=iowa,2009 02 11, 11:56] Buvo ir tokiu minciu, bet dabar suradau darba pagal specialybe, ir noriu atestuotis uz metu kitu, del to reiketu man nenutraukti staza....tai Antras palauks dar 3metelius, del visu geroves... Zodziu, tures turbut i prailginta pedinti....Nera ka daryti...Gal, kaip nors, na dar neprarandu vilties del aukles, bes su kuriom snekejom, nieko gero...Ieskosiu toliau  [/quote] labuka ,nu mano namie viena sedi jau nuo 6 metu ,ne razbainike ji ,labai ramiai sedi ,tai yra zaidzia i prailginta nenori  valgyt mokykloj sako neskanu ir nebevalgo ,ir dabar viena nueina pareina i mokykla nors jau antroj klasej ,nuvedziau pora kartu tik .,po to pasake ir viena gali ..neisivaizduoju kam jai aukle ,ji viena ir gult nueina ,ir pizama apsimauna ir sviesas issijungia ... ir neskambineja man nebent kai kompas stringa ,kaip rast ka nors ,o siaip viska savarankiska ,pasitikiu as ja ... nera buvus ka iskretus ,tik savo kambary tapetus ispaise ,pasake su meskiukais nepatinka ,noriu barbes tapetu  tai palikom kol paaugs ,tada keisim ir tapetus  labai ji savarankiska ir valgyt pasidaro ,o i mokykla ir iseina pati... [/quote] Ohoo, nu stebuklas, kokiu savarankisku pirmoku buna.. Maniskis jau 7,6 m, bet nami evienas nebuna visai  Po pamoku lieka prailgintoje grupeje iki 17:30 i rtuo patenkintas. O man irgi ramu, nes ten pavalgo, pamokas paruosia, i bureli nueina..
mano pirmokas ir namie vienas būna  Tiesiog man darbas po pietų, vyrui visą dieną, tad leisti į prailgintą neapsimoka, nes reikia iki 17 val. pasiimti  Bet jokių problemų dėl to buvimo vienam nėra, viską pats pasidaro. Tvarka tokia pati, kokią ir palieku, niekada namų nesiaubia  Pasidaro arbatos, sumuštinių
Ožiaragė
2009 08 09, 17:04
Pareina viena, pavalgo, ruošia pamokas, eina į papildomus užsiėmimus. Tiesa, kartais prireikia priminimų telefone
editukas2
2009 08 09, 19:33
visi vaikai skirtinigi vieni drasus kiti bailus cia jau nieko nepadarysi man irgi arteja tokia dilema kaip cia viskas bus rudieni i pirma klase .As tik sakau kad jei imanoma viska daryti taip kad vaikui kuo saugiau butu nes pavyzdziui as niekda neatleisciau sau jei kas vaikui vienam bunant kas atsitiktu .Jau geriau zinoti kad vaikas yra saugus ir laimingas
Litlle~woman
2009 08 16, 14:02
Taigi mamelės pasidomėkit ką jūsų vaikučiai veikia po pamokų.Nes aš laukdama mikroautobuso iš pirmokų mažylių tieeeek prisiklausau ,kad ,net šiurpu.  Yra tokie du mažyliai tai prie senesnių močiučių kabinėjasi,žvengia kaip arkliai ir kalba apie prezervatyvus ir vibratorius.Žodžiu likau apšalus.Ir nė velnio jie nesigėdina apie tokius dalykus kalbėdami,rėkia,šaukia.Nesu sena davatka,bet ir man kraupiai atrodo kai 6,7 metų vaikai šitaip kalba  Man pačiai 15,tokiu metų aš su lelėm žaidžiau ...
Ingridase
2009 08 20, 15:58
Sveiki, girdejau, kad Lietuvos vaiku ir jaunimo centre yra 7-11 metu vaiku prieziuros grupe ir kainos visai normalios  Uzeikit i www.lvjc.lt
Saloniki
2009 08 20, 19:21
Šitas klausimas iki šiol skamba kaip nuosprendis, nors jau praėjo ketveri metai  . Na, verčiausi, pirmoj klasėje samdžiau auklę, nes namie palikti vienos nenorėjau (esu labiau vakarietiškų pažiūrų į vaikų palikimą vienų namuose), į prailgintą nespėdavau. Antroje klasėje moteris ateidavo paimti vėliau- nes darbas vis tiek neleisdavo normaliu laiku grįžti į namus. Trečioje jau būdavo prailgintoje iki šeštos vakaro, paruošdavo pamokas - beveik visada įstengdavau suspėti... Dabar problemos pasibaigė, bet puikiai suprantu mamas, kurioms kasmet kyla šis klausimas. Papildyta:QUOTE(editukas2 @ 2009 08 09, 20:33) visi vaikai skirtinigi vieni drasus kiti bailus cia jau nieko nepadarysi man irgi arteja tokia dilema kaip cia viskas bus rudieni i pirma klase .As tik sakau kad jei imanoma viska daryti taip kad vaikui kuo saugiau butu nes pavyzdziui as niekda neatleisciau sau jei kas vaikui vienam bunant kas atsitiktu .Jau geriau zinoti kad vaikas yra saugus ir laimingas  Kaip aš jus suprantu..
virgute19
2009 08 21, 10:31
Vaikų užimtumas iki 18 val. kad Jūs galėtumėte ramiai dirbti. Visų vaikų centre Lukšio g. 32 (Domus galerijos patalpose) nuo rugsėjo mėnesio renkama 6 10 m. amžiaus vaikų grupė popamokinei veiklai. Mes patys po pamokų atsivešime vaikus į centrą Jums nereikės tuo rūpintis. Maloniai prašome apsilankyti http://www.ekspertumuge.lt/lt/visu-vaiku-c...ziura-po-pamoku
dabar mano bus antrokas, pats nueina, pareina, arti mokykla ir siaip savarankiskas vaikas, rami esu del jo, kad nepridarys kazka negero  galiu palikt viena ir sese padaboja kai reikia  po mokyklos tiesiai namo, nebent dar kokia mergaite palydi
|
|