labas mamytes
Sveikutė
Ultragarso aparatas skirtas labai daug kam.... bet jei tave domina būtent ar galima juo nustatyti vaikelio pasigimimus, tai TAIP. Apie 12sav. yra matuojama leliuko sprando raukšlė, kurios dydis pasako apie Dauno sindromo riziką. Vėliau apie 18sav ir vėliau yra daromas ultragarsas, kurio metu išmatuojamos vaikelio galūnės, galvytė, apžiūrima ar išsivystę visi vidaus organai, žiūrima kraujotaka ir t.t. Tada gydytojas geriausiai gali atsakyti ar vaikelis yra sveikas (aikšu matomi tik akivaizdūs "defektai").
man jau 14 sav ir jokio ultragarso tirymo nedare o kaip jis daromas gal dare o as nezinau
QUOTE(robertukas @ 2008 01 18, 07:29) Ultragarso aparatas tai toks televizorius su daug mygtuku. Tau ant pilvuka uztepa tokio permatomo tepalo ir vedzioja su aparatu, o daktrare ekrane mato tavo leliuka QUOTE(robertukas @ 2008 01 18, 06:29) man tai keista, kodel tu gydytojai nesakei, kad gimineje yra apsigimimu
mano daktare kaluse ar nera apsigimymo pasakaiu kad yr ji viska uzrase bet jokiu tirymu nesiunte darytis todel man ir neramu
o jai as pati nuvazuociau i vilniu ar kauna ten kur daro tirimus idomu ar mane primtu ar reikia siuntymo??
As manau, kad tau reiketu siuntimo pas genetikus. Paprsyk savo daktares tokio siuntimo, o genetikai tai tikrai gali pasakyti del pavelidimu pasigimimu. SEKMES
QUOTE(robertukas @ 2008 01 18, 12:49) mano daktare kaluse ar nera apsigimymo pasakaiu kad yr ji viska uzrase bet jokiu tirymu nesiunte darytis todel man ir neramu o jai as pati nuvazuociau i vilniu ar kauna ten kur daro tirimus idomu ar mane primtu ar reikia siuntymo?? butinai vaziuok pati pati ir privaciai pasitikrink kol laikas.as taip pat ispoto ejau man vis atrode ,kad kazkas negerai,atsiraminau tik kai gydytoja apziurejo ultragarsu.
ultragarsas daug ka gali,bet ir genetinei tyrimai yra super,kai yra gimineje apsigimimu.viena pazystama nesenei pagimde,o is jos vyro puses yra daug apsigimimu,tai suzinojo kad laukesi,be jokio siuntimo,tiesiog mokejo pinigus ir daresi tyrimus,kad butu tikri,jog viskas gerai.jie jau turi palaidoje dukra ka tik gimuse del apsigimimu,tad dabar labai atsargus.ir aciu dievui viskas dabar gerai.tad ir tau linkeciau pasidaryti tyrimukus visus.ir laukau spygas,kad viskas butu gerai jums...
ir tiesa,pvz man ultragarsa dare kas menesi,ziurejo kaip vystosi,auga ir pn.tik ant galo eme daryti kas antra,kai mate kad viskas ciki.tad nesuprantu kodel nedaro ultragarso tyrimo kai pirma karta ateini ir patvirtina kad laukiesi.juk pacia pradze ir yra svarbu sekti
echoskopas ir ultra grasa yra taspats dalykas ar ne?jai taip tai man tada dare ir sake kad gerai
QUOTE(Mijos mama @ 2008 02 07, 14:18) ir tiesa,pvz man ultragarsa dare kas menesi,ziurejo kaip vystosi,auga ir pn.tik ant galo eme daryti kas antra,kai mate kad viskas ciki.tad nesuprantu kodel nedaro ultragarso tyrimo kai pirma karta ateini ir patvirtina kad laukiesi.juk pacia pradze ir yra svarbu sekti kiek man sakė daktarai, tai kas mėnesį jie negali daryti echoskopijos oficialiai. Yra nustatytas nėščiosios stebėjimo grafikas, ir jo laikydamiesi, jie daro tuos echo. Gal 11-12 sav, po to apie 20, gal 26 ir kažkur virš 30 kai būna. Jei sumokėsi į kišenę, tai gal padarytų ir dažniau, bet tada vistiek nerašo į kortelę, nes juk viską įstaigai turi apmokėti ligonių kasos. O jos ims ir paklaus - kodėl pažeidei tą "grafiką"? QUOTE(robertukas @ 2008 02 08, 12:29) tas pats Papildyta: dar čia buvo klausimas temoj: ar galima nustatyti, ar sveikas vaikelis. Tai ko gero, nereiktų pasitikėti vien tik ultragarso tyrimu. Jeigu suklysta dėl vaiko lyties, tai dėl ko nors kito, žymiai svarbesnio, tikrai gali suklysti dar labiau...
Sveikos, nestukes
O ka gydytoja sako???
gydytoja sake lyg ir normalu, nes galvute galejo pirma issivystyti, o dabar turi kunelis turi priaugti mases ir susilygins
mano ginas sake, kad galvyte visada menesiu didesne, tai yra normalu
Sveikos, esu naujoke
Siandien buvau ultragarso tyrime.Mums 33sav., tai sake pilvelis 2 sav.atsilieka. Svoris mazes 1700.Na pati esu smulki,tai tikiuosi, kad cia tie nukrypimai nieko bloga. Gal kas ir susiduret su tais neatitikimais normu?
Aga susiduriau su tuo, kad pilvelis savaite atrodo didesnis uz galvyte tai kaip cia dabar? as visad galvoju, kad mazius daug valgo!
Sveikutes,
Esu naujoke.Gal kuri pasidalinsit patirtimi, nes kamuoja vienas klausimas.Siandien buvau pas ginekologe, apziurejo ultragarsu.Patvirtino, kad vaisius vystosi normaliai, atitinka 19 sav.O poto ginekologei uzkliuvo mano placenta, pasikviete kita gydytoja, ta irgi apziurejo.Pakraipe peciais, gal nieko blogo-placentos kraujagysles kazkokios netipiskos, kraujagysliniai rezginiai...Paskyre ateiti po 4sav. ir liepe nesijaudinti...bet, va, kad neramu pasidare...gal kuri zinote, kas cia per beda pas mane? QUOTE(MERI555 @ 2008 02 27, 15:55) Sveikos, esu naujoke Siandien buvau ultragarso tyrime.Mums 33sav., tai sake pilvelis 2 sav.atsilieka. Svoris mazes 1700.Na pati esu smulki,tai tikiuosi, kad cia tie nukrypimai nieko bloga. Gal kas ir susiduret su tais neatitikimais normu? na taip kiekvienas atvejis unikalus,nenoriu gasdint mano maziukas neaugo tris savaiteles,viskas baigesi tuo kad 36 sav padare cezari del preklapsijos(sukilo kraujospudis,slapime atsirado daug baltymo,ir sutinau visa) viskas baigesi laimingai turiu nuostabu suneli
Labas,
skaitinėdma SuperMamą rasdavau mamyčių komentarų, jog kraujo genetinis tyrimas joms 100% vaikiuko lytį parodė. Atsiprašau, jei klausimas kvailokai nuskambės, bet ar toks tyrimas specialiai (atskirai) atliekamas su tikslu nustatyti lytį, ar tai atliekama kartu ir nustatinėjant apsigimimų rizikas? Dėkinga būsiu, nes greit lėksiu pas ginę ir nenoriu visai kvaila pasirodyt Rūpi labai jau
Hmmm...
Help!
sveika,
pas genetikų važiavau ne lyties sužint, bet dėl apsigimimų rizikos (buvau maždaug 15-16sav), tačiau man ten pasakė ko laukiuosi, užgarantavo 99 proc, na ir turim tą ką ir pamatė tuomet.
As dariausi ir kraujo ir vaisiaus vandenu tyrima.Tik del vaiko lyties esu isitikinusi ,kad tokio tyrimo tikrai niekas nedarys,nes tai kainuoja valstybes pinigus ir tai yra absoliuciai nereiksminga ir ne pirmo butinumo dalykas,o lyti 99% procentu parodo 3 matis echoskopas.Mano vyrui is arti aiskiausiai parode dukrytes lytines lupytes.
Ar taip jau dega sužinoti lyti? palauk penkis ar devynis mėn. (kiek tau ten likę laiko) ir sužinosi, juk iš esmės vistiek mylėsi lygiai taip pat gimus mergaitei ar atsiradus berniukui
QUOTE(Okei @ 2008 03 15, 18:47) Ar taip jau dega sužinoti lyti? palauk penkis ar devynis mėn. (kiek tau ten likę laiko) ir sužinosi, juk iš esmės vistiek mylėsi lygiai taip pat gimus mergaitei ar atsiradus berniukui Okei> Dega. Ar jau ir paklausti negalima? Papildyta: digi> Jastrumskiene> ačiukas
Nu del lyties, tai buna kartais, kad labai lauki vienos ar kitos lyties delto, kad pirmas jau yra, norisi gal skirtingu lyciu, bet..siaip svarbiausia sveikas vaikiukas...uztenka pagalvoti, kad duotu koki baisu pasirinkima, sakysim mergaites nori, bet gimus berniukui visa gyvenima busi laiminga su gabiu ir sveiku vaiku, o gimus pageidaujamai lyciai (vien delto, kad nori tos lyties) butu sergantis, silpnas, neigalus vaikas...manau, kad tada lytis nebutu svarbi. Cia as bendrai primeciau baisu pvz. nes...tiesiog netekus vaiko, pasidaro nesvarbu, kokia lytis, delto tiesiog laukime vaikiuku ir jie ateis tokie, kokie turi but.
Norejau paklausti del genetiniu tyrimu, kada daromas pirmas? kiek zinau antras tyrimas turetu buti apie 20 savaite. O gal is viso daromas tik vienas genetinis tyrimas? QUOTE(dovile01 @ 2008 03 15, 19:06) Okei> Dega. Ar jau ir paklausti negalima? Papildyta: digi> Jastrumskiene> ačiukas Aš nesuirzusi, atsiprašau jei įskaudinau, Aš tiesiog kalbu iš savo pusės, man ir mano vyrui lytis neturi jokios reikšmės, kas gims, tas gerai, kad tik sveikas ir laimingas būtų QUOTE(Alchemie @ 2008 03 15, 18:13) Nu del lyties, tai buna kartais, kad labai lauki vienos ar kitos lyties delto, kad pirmas jau yra, norisi gal skirtingu lyciu, bet..siaip svarbiausia sveikas vaikiukas...uztenka pagalvoti, kad duotu koki baisu pasirinkima, sakysim mergaites nori, bet gimus berniukui visa gyvenima busi laiminga su gabiu ir sveiku vaiku, o gimus pageidaujamai lyciai (vien delto, kad nori tos lyties) butu sergantis, silpnas, neigalus vaikas...manau, kad tada lytis nebutu svarbi. Cia as bendrai primeciau baisu pvz. nes...tiesiog netekus vaiko, pasidaro nesvarbu, kokia lytis, delto tiesiog laukime vaikiuku ir jie ateis tokie, kokie turi but. Norejau paklausti del genetiniu tyrimu, kada daromas pirmas? kiek zinau antras tyrimas turetu buti apie 20 savaite. O gal is viso daromas tik vienas genetinis tyrimas? man buvo taip sakyta: pirmas tyrimas 12-16 savaitėmis, antras 22-24 savaitėmis QUOTE(Okei @ 2008 03 15, 19:16) Aš nesuirzusi, atsiprašau jei įskaudinau, Aš tiesiog kalbu iš savo pusės, man ir mano vyrui lytis neturi jokios reikšmės, kas gims, tas gerai, kad tik sveikas ir laimingas būtų Okei>> Viskas OK Tiesiog patirtį kaupiu, o ir pas ginę nenoriu visai "tūpa" pasirodyt, tad ir prašausi pagalbos.
o gal zinot kas kiek laiko galima tlikti ultragarsa?
mums dabar 33sav buvom pas savo daktare sakiau kad nelabai jauciu vaiko judesius ir kad ju labai sumazejo,ji paziurejo ultragarsu bet taip ir nieko nepasake todel noriu eit privacei kad paziuretu bet bijau nes tik pries 5dienas dare ultragarsa o privacei ji vel darytu ar tai nekenktu vaikiukui QUOTE(robertukas @ 2008 05 25, 17:11) o gal zinot kas kiek laiko galima tlikti ultragarsa? mums dabar 33sav buvom pas savo daktare sakiau kad nelabai jauciu vaiko judesius ir kad ju labai sumazejo,ji paziurejo ultragarsu bet taip ir nieko nepasake todel noriu eit privacei kad paziuretu bet bijau nes tik pries 5dienas dare ultragarsa o privacei ji vel darytu ar tai nekenktu vaikiukui siaip nera irodyta, kad ultragarsas yra negerai, ir netra istirti jo neigiami veiksniai,siaip man gydytoja sake, kad bent 10 dienu pertrauka turi but, o jei yra butinybe ir kazkas negerai ir t.t., tai galima dazniau..siaip jei tau tikrai neramu, gali drasiai daryt, tik pasakyk ginei apie savo situac., ji supras...man paciai taip yra buve, kad ejau tikslintis privaciai, nes poliklinokoj s... mala
tikrai taip !
QUOTE(dovile01 @ 2008 03 14, 14:15) skaitinėdma SuperMamą rasdavau mamyčių komentarų, jog kraujo genetinis tyrimas joms 100% vaikiuko lytį parodė. QUOTE(robertukas @ 2008 05 25, 17:11) o gal zinot kas kiek laiko galima tlikti ultragarsa? mums dabar 33sav buvom pas savo daktare sakiau kad nelabai jauciu vaiko judesius ir kad ju labai sumazejo,ji paziurejo ultragarsu bet taip ir nieko nepasake todel noriu eit privacei kad paziuretu bet bijau nes tik pries 5dienas dare ultragarsa o privacei ji vel darytu ar tai nekenktu vaikiukui normalu, kad į nėštumo pabaigą sumažėja judesių. o jei gydytoja nesako nieko, klausti reikia kalbant apie ultragarsą - tai, kad neigiamas poveikis neįrodytas, visiškai nereiškia, kad jis niekaip nekenkia
ultragarsas negali parodyti visu apsigimimu... o be to, gimsta vaikelis atrodo sveikas, o po keliu menesiu ar metu ima ir islenda kokia liga(neigalumas). niekad negali zinoti, tiesiog reikia tiketis geriausio...
Sveikos, aš super mamoje naujokė. Dabar man 12 savaitėlių. Iki šiol viskas buvo gerai, bet šiandien buvau echoskopijai ir gydytoja pamatė kažką įdomaus - tarsi dar vieną pūslytę gimdoje, bet tuščią (kaip pertvarėlę). Neaišku kas tai - gimdos problema kokia nors ar dar vienas vaisius turėjo vystytis, bet nesivystė. Gal kam nutiko panašiai, gal turit patirties? Nežinojau kur patalpinti savo žin., panašių temų neradau.
QUOTE(patrija @ 2008 07 03, 13:55) Sveikos, aš super mamoje naujokė. Dabar man 12 savaitėlių. Iki šiol viskas buvo gerai, bet šiandien buvau echoskopijai ir gydytoja pamatė kažką įdomaus - tarsi dar vieną pūslytę gimdoje, bet tuščią (kaip pertvarėlę). Neaišku kas tai - gimdos problema kokia nors ar dar vienas vaisius turėjo vystytis, bet nesivystė. Gal kam nutiko panašiai, gal turit patirties? Nežinojau kur patalpinti savo žin., panašių temų neradau. Ta prasme, yra vaikelis 12 savaiciu plius kazkokia puslyte? Gali buti, kad neissivystes dvynis. Dazniausiai tokiais atvejais padaro ultragrasa po 3-4 savaiciu. Man 10 savaite pamate, kad yra kazkoks papildomas darinys prie embriono (t.y. vienas yra, sirdis plaka, jau ten ranku-koju uzuomazgos ir t.t.) ir dar kazkas salia, toj pacioj puslej. Ejau pasitikslinti po dvieju savaiciu - jau buvo dinges. kaip pasake gydytoja, visai galejo buti dvynis ir gerai kad dingo, nes vienoje pusleje daznai "apsigyvena" siamo dvyniai, o jei ne siamo, tai sansu isgyventi vaikeliams vienoj pusleje yra beveik nulis... Taip kad dziaugiuosi
mamytes kaip jus galvojat ar ultragarsu matytu jai vauikui grestu paralyzius?
QUOTE(Rodinka @ 2008 07 04, 12:58) Ta prasme, yra vaikelis 12 savaiciu plius kazkokia puslyte? Gali buti, kad neissivystes dvynis. Dazniausiai tokiais atvejais padaro ultragrasa po 3-4 savaiciu. Man 10 savaite pamate, kad yra kazkoks papildomas darinys prie embriono (t.y. vienas yra, sirdis plaka, jau ten ranku-koju uzuomazgos ir t.t.) ir dar kazkas salia, toj pacioj puslej. Ejau pasitikslinti po dvieju savaiciu - jau buvo dinges. kaip pasake gydytoja, visai galejo buti dvynis ir gerai kad dingo, nes vienoje pusleje daznai "apsigyvena" siamo dvyniai, o jei ne siamo, tai sansu isgyventi vaikeliams vienoj pusleje yra beveik nulis... Taip kad dziaugiuosi Ačiū už Tavo istoriją
sveikos mamytes ! noriu pasiteiraut,ur Vilniuj galima nueit pasidaryt ultragarsa ir koios kainos.poliklinikoj kazkaip nieko man nedaro,tai noriu nueit uz pinigelius.bet nzn kur.
bet koks privatus ginekologas padarys o jei neturi irangos uz pinigus sius tikrai jiems negaila bet kam to reik jei viskas gerai tas echoskopas nera taip gerai kaip atrodo
ultragarsas nuo echoskopo skiriasi, merginos jusu tiek daug ir nei viena neatsakete i pateikta klausima...keista... echoskopas tai kai ziuri isoriskai patepus skyscio ant pilvuko, o ultra garsas kai tikrina is vidaus, ziuri per tapati kompiuteri tik ziuri per tavo gimda o ne per pilvuka. ir zinoma tai nera irodyta lietuvoje bet mazame nestume daznai darant ultra garsu tyrima gali pakenkti... lietuvoje normalu kai jis yra daromas 2-3 kartus per visa nestuma,anglijoje ji daro tik 1 karta.
QUOTE(brunette1 @ 2010 02 23, 16:31) ultragarsas nuo echoskopo skiriasi, merginos jusu tiek daug ir nei viena neatsakete i pateikta klausima...keista... echoskopas tai kai ziuri isoriskai patepus skyscio ant pilvuko, o ultra garsas kai tikrina is vidaus, ziuri per tapati kompiuteri tik ziuri per tavo gimda o ne per pilvuka. ir zinoma tai nera irodyta lietuvoje bet mazame nestume daznai darant ultra garsu tyrima gali pakenkti... lietuvoje normalu kai jis yra daromas 2-3 kartus per visa nestuma,anglijoje ji daro tik 1 karta. Na cia dabar - zinoma, kad vienas ir tas pats. Todel niekas placiau ir nekomentavo O jeigu jau buti preciziskai tiksliomis, tai echoskopas - prietaisas, kuris tiria panaudodamas ultragarsa. Todel naturalu, kad kai kurie echoskopini tyrima vadina tiesiog "ultragarsu". QUOTE(brunette1 @ 2010 02 23, 17:31) ultragarsas nuo echoskopo skiriasi, merginos jusu tiek daug ir nei viena neatsakete i pateikta klausima...keista... echoskopas tai kai ziuri isoriskai patepus skyscio ant pilvuko, o ultra garsas kai tikrina is vidaus, ziuri per tapati kompiuteri tik ziuri per tavo gimda o ne per pilvuka. ir zinoma tai nera irodyta lietuvoje bet mazame nestume daznai darant ultra garsu tyrima gali pakenkti... lietuvoje normalu kai jis yra daromas 2-3 kartus per visa nestuma,anglijoje ji daro tik 1 karta. Iš Vikipedija: "Ultragarsas Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos. Ultragarsas - garsas, sudarytas iš ultragarso bangų, kurių dažnis didesnis už žmogaus ausies juntamo diapazono dažnį, t. y. už 20 000 Hz. Šios bangos taikomos daugelyje sričių. Naudojimas medicinoje Ultragarsas naudojamas žmogaus kūno ultragarsiniam skenavimui (pasinaudojama aidu). Kaulai, riebalai ir raumenys skirtingai atspindi ultragarso bangas. Atspindėtos bangos (aidas) paverčiamos elektros impulsais, kurie suformuoja vaizdą ekrane. Tokiu būdu galima stebėti žmogaus vidaus organus nepažeidžiant kūno. Šiais laikais medicinoje ultragarsas daugiausiai naudojamas stebint moters gimdą. Ultragarsas medicinoje taip pat taikomas ligoms diagnozuoti (pvz., vėžiui), įvairiems uždegimams gydyti ir t. t." O dėl ko nežiūrima Anglijoje taip kaip pas mus galiu taip pat atsakyti Ten yra laikomasi nuomonės "NATŪRALI ATRANKA", t.y. jei tau gręsia persileidimas niekas neguldo į ligoninę, nes jų manymu organizmas turi pats atsikratyti tariamai nesveiko vaisiaus. Jei pavojus motinai dėl tos pat priežąsties, tuomet žiūrima kitaip. Mūsų šalyje yra kovojama už gyvybę, , jei yra indikacijos yra žiūrima ehoskopu daugiau nei porą kartų per nėštumą stebint vaisiaus būklę. QUOTE(robertukas @ 2008 01 17, 19:18) labas mamytes O atsakant į temos autorės klausimą....ultragarso pagalba galima pamatyti tik fiziologinius pakitimus vaikiuko organizme, t.y. galūnių skaičius, smegenys,vidaus organai. Bet deja, genetiškai paveldimų ligų dažniausiai nemato
iki 12 sav nepatartina daryti ultragarso, per daznas ultragarsas mazo nestumo metu gali sukelti persileidima, taip jie ziuri per tapati televizoriuka bet jie nieko nepamatys kitaip ka echo metu, o kai nestumas jau yra virs 12sav ultragarsu gali pamatyti to ko negali echo...
Papildyta: O dėl ko nežiūrima Anglijoje taip kaip pas mus galiu taip pat atsakyti Ten yra laikomasi nuomonės "NATŪRALI ATRANKA", t.y. jei tau gręsia persileidimas niekas neguldo į ligoninę, nes jų manymu organizmas turi pats atsikratyti tariamai nesveiko vaisiaus. Jei pavojus motinai dėl tos pat priežąsties, tuomet žiūrima kitaip. Mūsų šalyje yra kovojama už gyvybę, , jei yra indikacijos yra žiūrima ehoskopu daugiau nei porą kartų per nėštumą stebint vaisiaus būklę. [/quote] jau tiktai nereikia... guldo nir i ligonine ir lasalines lasina, viska jie daro, jiem zmogaus gyvybe yra svarbesne nei lietuviu gydytojams, kas lietuvoj pinigu duosi ziures neduosi ne...
[quote=brunette1,2010 02 25, 23:08]
1. iki 12 sav nepatartina daryti ultragarso, per daznas ultragarsas mazo nestumo metu gali sukelti persileidima, taip jie ziuri per tapati televizoriuka bet jie nieko nepamatys kitaip ka echo metu, o kai nestumas jau yra virs 12sav ultragarsu gali pamatyti to ko negali echo... Papildyta: O dėl ko nežiūrima Anglijoje taip kaip pas mus galiu taip pat atsakyti Ten yra laikomasi nuomonės "NATŪRALI ATRANKA", t.y. jei tau gręsia persileidimas niekas neguldo į ligoninę, nes jų manymu organizmas turi pats atsikratyti tariamai nesveiko vaisiaus. Jei pavojus motinai dėl tos pat priežąsties, tuomet žiūrima kitaip. Mūsų šalyje yra kovojama už gyvybę, , jei yra indikacijos yra žiūrima ehoskopu daugiau nei porą kartų per nėštumą stebint vaisiaus būklę. [/quote] 2. jau tiktai nereikia... guldo nir i ligonine ir lasalines lasina, viska jie daro, jiem zmogaus gyvybe yra svarbesne nei lietuviu gydytojams, kas lietuvoj pinigu duosi ziures neduosi ne... [/quote] 1. Visiškai neįmanoma suprasti apie ką rašėte Jei echoskopo aparatas, tiriantis moters gimdą ultragarso (aido) bangomis nėra senovinė atgyveną, vaisius matomas puikiai Kitas dalykas, joks gydytojas nenaudoja echoskopo aparato be reikalo, tik todėl kad pažiūrėt 2. Deja, turiu kitokių duomenų Į ligonines guldo tik tuo atveju, jei mažo nėštumo metu motinos gyvybei gręsia pavojus. Jei jau prakalbom apie Lietuvos gydytojus, tai visų pirma labai liūdna, bet tai tiesa Jau pagimdžiau 2 vaikiukus, laukiuosi trečio ir tikrai teko susidurti su atmestinu medikų darbu Kalbant apie echoskopo įtaką persileidimui -- mano pirmasis nėštumas buvo labai komplikuotas ir iki 12 savaitės nėštumas tirtas ultragarso bangomis mažiausiai 5 -6 kartus (tikrino ar vis dar plaką mano mažiuko širdelė, buvo skausmai, kraujavimai). Išnešiojau sveiką ir protingą berniuką Tai nereiškia, kad reikia kasdien aparatų pagalba grožėtis kaip mažutis auga , bet jei yra būtinybė ir indikacijos įsitikinti - tą reikia ir daryti
Sveikos mamytes, gal kas nors galetu pasakyti kiek mazdaug kartu turetu ziureti ultragarsu? ir kelintom savaitem, man paskutini kart ziurejo kai buvo 17sav, db jau 32sav ir dar po to karto neziurejo..
QUOTE(brunette1 @ 2010 02 23, 16:31) ultragarsas nuo echoskopo skiriasi, merginos jusu tiek daug ir nei viena neatsakete i pateikta klausima...keista... echoskopas tai kai ziuri isoriskai patepus skyscio ant pilvuko, o ultra garsas kai tikrina is vidaus, ziuri per tapati kompiuteri tik ziuri per tavo gimda o ne per pilvuka. ir zinoma tai nera irodyta lietuvoje bet mazame nestume daznai darant ultra garsu tyrima gali pakenkti... lietuvoje normalu kai jis yra daromas 2-3 kartus per visa nestuma,anglijoje ji daro tik 1 karta. cia turbut bobute jums papasakojo p.s. idomiausia ,kad nezinot apie ka ,bet vistiek rasot
pritariu jum EIKsau
|