Man pavyzdziui keisciausias sutiktas vardas buvo Izda
Arba pavarde EINA, mokiausi su tokiu vaikinu, tai mokytojams labiausiai patikdavo ji kviesti atsakyneti sakydavo: -o dabar prie lentos eina EINA!
Maciau vienos forumietes dukra ABADONA..
sveikos
Man pavyzdziui keisciausias sutiktas vardas buvo Izda Arba pavarde EINA, mokiausi su tokiu vaikinu, tai mokytojams labiausiai patikdavo ji kviesti atsakyneti sakydavo: -o dabar prie lentos eina EINA! Maciau vienos forumietes dukra ABADONA..
Na kai mokiausi, mokykloje turėjome vaikinuką pavarde Papas
QUOTE(Cori @ 2008 01 19, 17:03) Na kai mokiausi, mokykloje turėjome vaikinuką pavarde Papas Geras is panasios serijos pavardes: gaidjurgis
Buvo Marijampolėje toks vaikinas ,mano puskės klasiokas ,pavarde SVEIKATA.O jo tėvas-gydytojas.
Pažįstamas kunigas pasakojo, kad mokėsi su kursioku, kurio pavardė Vertas (ukrainietis ar baltarusis, tarybiniais metais jie stodavo į Kauno seminariją, nes kitos nebuvo). Dabar lygtai vyskupas. Jam sakydavo - atgailauji - ir vistiek meluoji "Viešpatie nesu vertas.."
QUOTE(Karusia @ 2008 01 21, 21:29) Pažįstamas kunigas pasakojo, kad mokėsi su kursioku, kurio pavardė Vertas (ukrainietis ar baltarusis, tarybiniais metais jie stodavo į Kauno seminariją, nes kitos nebuvo). Dabar lygtai vyskupas. Jam sakydavo - atgailauji - ir vistiek meluoji "Viešpatie nesu vertas.." Joo... Jei pavardė Sveikas - tai gydytojas, Jei Vertas - tai vyskupas... Man vis tiek juokingiausia pavardė, kokią esu sutikusi yra Pismenas QUOTE(Cori @ 2008 01 19, 08:03) Na kai mokiausi, mokykloje turėjome vaikinuką pavarde Papas Matyt prosenelį graiką turėjo Mūsų mokykloj buvo toks vaikinas pavarde Pūtys
yra fotografas klaudijus driskius
cia gal as ne i tema ,bet maciau vienos reklamos firmos pavadinima ,kuris manau irgi gali sukelti dviprasmisku minciu "G TASKAS"
is enciklopedijos: "..G-taškas arba Grefenbergo taškas moters makštyje esanti labai jautri erogeninė zona. Tai priekinės sienelės apatiniame trečdalyje esantis audinių plotelis ..."
turėjau klasioką pavarde Utka. nu tai irgi prie progos traukdavo jį visi per dantį.
o dar mes su drauge vaikystėj skambinėdavom žmonėms su juokingom pavardėm iš telefonų knygos. tai atsimenu, kad visada skambindavom Papui ir klausdavom, gal liemenukų reikia QUOTE(ingalp @ 2008 02 05, 12:39) turėjau klasioką pavarde Utka. nu tai irgi prie progos traukdavo jį visi per dantį. o dar mes su drauge vaikystėj skambinėdavom žmonėms su juokingom pavardėm iš telefonų knygos. tai atsimenu, kad visada skambindavom Papui ir klausdavom, gal liemenukų reikia oi mes irgi skambinedamom QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 01 18, 23:10) sveikos Man pavyzdziui keisciausias sutiktas vardas buvo Izda Arba pavarde EINA, mokiausi su tokiu vaikinu, tai mokytojams labiausiai patikdavo ji kviesti atsakyneti sakydavo: -o dabar prie lentos eina EINA! Maciau vienos forumietes dukra ABADONA.. brangute, mes del savo vardo absoliuciai jokiu problemu neturime, o tai kad tamsta yra tolerancijos ir demokratijos nepaliestos visuomenes dalies atstove, tai jau cia jusu problema, o ne musu kvaila isivaizduoti, kad zhmogus pagal varda sutinkamas ir vertinamas. argi ne svarbiau, kuo jis uzhsiima, kokiu igudzhiu tui?.. mano dukra Abadona, tik uzh savaites shves 3 gimtadieni, o jau moka skaityti, skaichiuoja iki 10, pazhysta visus lietuvishkame mishke sutinkamus medzhius, zino kurios uogos valgomos, skiria didzhiuosius muzikos klasikus ir megsta teatra.. ji didzhiuojasi savo vardu, nes zhino jo reikshme. nepamanykite, kad mum svarbu ka jus galvojate apie mus, tiesiog norejau ineshti shiektiek shviesos i tema p.s. apkalbineti nemandagu. ar truputeli ne geda?
jei vaikui beryšio vardą davėt, tai nesitikėkit kad tik girs
QUOTE(Top @ 2008 02 08, 23:15) brangute, mes del savo vardo absoliuciai jokiu problemu neturime, o tai kad tamsta yra tolerancijos ir demokratijos nepaliestos visuomenes dalies atstove, tai jau cia jusu problema, o ne musu kvaila isivaizduoti, kad zhmogus pagal varda sutinkamas ir vertinamas. argi ne svarbiau, kuo jis uzhsiima, kokiu igudzhiu tui?.. mano dukra Abadona, tik uzh savaites shves 3 gimtadieni, o jau moka skaityti, skaichiuoja iki 10, pazhysta visus lietuvishkame mishke sutinkamus medzhius, zino kurios uogos valgomos, skiria didzhiuosius muzikos klasikus ir megsta teatra.. ji didzhiuojasi savo vardu, nes zhino jo reikshme. nepamanykite, kad mum svarbu ka jus galvojate apie mus, tiesiog norejau ineshti shiektiek shviesos i tema p.s. apkalbineti nemandagu. ar truputeli ne geda? Kalbate taip ,tarsi abejotumete savo sprendimu del vardo Juk niekas nesako ,kad del sio vardo jusu vaikas gyvenime susidurs su kazkokiais sunkumais, bus nuvertinamas..Ar jus kiekvienam ,eiliniam, sutiktam zmogui stengiates parodyti koks jusu vaikas unikalus ?Neisizeiskite ,brangute, bet manau ,kad norite issiskirti is pilkos mases,(tai ir pati zinote) todel turetumete salciau reaguoti i eilines "apkalbas" ,juk nepulsite kiekvienam ,nusistebejusiam dukters vardu,aiskinti ,kokia ji protinga,domisi teatru ,o treju jau skire muzikos klasikus.. gyvename nepakancioj ,kaip jus sakete "tolerancijos ir demokratijos nepaliestoje visuomeneje",todel pratinkites, isgirsite dar neviena apkalba.. p.s. sakykite, o ar nemanote ,kad esate taip pat (kaip ir as QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 02 09, 12:30) p.s. sakykite, o ar nemanote ,kad esate taip pat (kaip ir as oj, jus mane neteisingai supratote, ash visishkai nepergyvenu del to ka jus kalbate.. man tikrai negaila, kad jus kalbate ar ishsakote savo nuomone, kalbekite, ka norite, jus taip tik savo mentaliteta demonstruojate.. insi - o dukrytes vardas ne beryshio, o turintis prasme, paskirti ir savo koda. gaila, kai vaikai vadinami paprastuciais populiariais vardais, kuriu net prasme nezinoma ar nevertinama. dar karta atsakau, kad mes nepergyvename del neargumentuotos arba nelogishkai argumentuotos kritikos. beje, pagyru del vardo irgi nelaukiame, ne tam vardas zhmogui.
aj.. einu ish temos..
QUOTE(Top @ 2008 02 09, 14:58) oj, jus mane neteisingai supratote, ash visishkai nepergyvenu del to ka jus kalbate.. man tikrai negaila, kad jus kalbate ar ishsakote savo nuomone, kalbekite, ka norite, jus taip tik savo mentaliteta demonstruojate.. insi - o dukrytes vardas ne beryshio, o turintis prasme, paskirti ir savo koda. gaila, kai vaikai vadinami paprastuciais populiariais vardais, kuriu net prasme nezinoma ar nevertinama. dar karta atsakau, kad mes nepergyvename del neargumentuotos arba nelogishkai argumentuotos kritikos. beje, pagyru del vardo irgi nelaukiame, ne tam vardas zhmogui. Jeigu jums butu vienodai ka mes kalbame,tai tiesiog butumet ignoravusi ,o nepuolusi teisintis ,gintis ir isizeidineti.. isizeidinejate nevietoje ,juk pati pradejote irodyneti ,savo sprendimo teisingumu,vaiko unikalumu ir t.t.(kiekvienai mamai jo vaikas pats paciausias ir net ,jeigu neatskiria muzikos geniju Esate dar labai jauna ir izeidi, laikui begant galbut suprasite, kad neverta kvarsinti galvos del kitu nuomones ,o nuomoniu (sutikite) yra labai ivairiu, ir nebutinai jos bus adekvacios jusu atzvilgiu. Kantrybes ir tolerancijos
bijau, kad vel mane neteisingai supratote. ash jusu neizzheidineju, ir pati tikrai neisizheidzhiu, ir anaptol nesiteisinu ar netrokshtu pasakyti, kad mano sprendimas yra absoliuhiai tobulas. Ash nesiginu, nes nesijauchiu puolama, tiesiog savo nuomone atsakau i jusu nuomone(taip, nuomoniu buna ivairiu, bet kad nuomone tureti, pirma reikia ishvis kazhka manyti
Papildyta: peace QUOTE(Top @ 2008 02 09, 12:58) insi - o dukrytes vardas ne beryshio, o turintis prasme, paskirti ir savo koda. gaila, kai vaikai vadinami paprastuciais populiariais vardais, kuriu net prasme nezinoma ar nevertinama. dar karta atsakau, kad mes nepergyvename del neargumentuotos arba nelogishkai argumentuotos kritikos. beje, pagyru del vardo irgi nelaukiame, ne tam vardas zhmogui. Abadona. Reikšmė: Naikintoja,griovėja. Vardo Paaiškinimas: Sulietuvintas vardas, kuris kilęs iš senovės hebrajų vardo Abaddon. Senovės graikiško Apoliono atitikmuo. Abaddon dar minimas kaip požemio karalystės, bedugnės angelas, kuris prirakino Šetoną požemyje, 1000 - čiui metų. Lilita (hebr. לילית) nakties demonė, kurios dėka pasaulyje atsirado ligos ir mirtis. nu jo tikrai "faina" tavo dukterų vardų prasmė
gerai, kad mano mama ne tokia 'kūrybinga' pasitaikė. ačiū jai už tai
gaila, siandien nebeturiu laiko labai plestis su atsakymu, bet pabandysiu trumpai paaishkinti. abadona, taip, tai demono, naikintojo vardas, bet varda daviau ne del sitos prasmes, o del savybiu, kurias tas "demonas" atstovauja ir turi. tiesa, demonais ash netikiu, bet tikiu, kad visata yra pilna energijos susidedanchios ish mazhesniu energijos elementu ir butent vienasa tas elementas ir yra abadon. apie elementu turimas galias, savybes ir gebejimus. apie juos spendzhiu ne ish vieno demonologijos rinkinio, o atlikusi keliu saltiniu(nesiplesiu, bet demonas(kaikur angelas) abadon yra sutinkamas 4 senosiose religijose ir keliose naujesnese, taippat japonu mitologija) pateikiamu duomenu ishsamia analize.abadona, tai gebejimas balansuoti tarp gero ir blogo, ishmintis ir nepriklausomybe, abadona - aushtesnis uzh aukshchiausiaji. Lilita, tai nepriklausomos, lygios vyrui, ishmintingos, drasios, patrauklios moters simbolis. (net ir senajame testamente lilita yra nurodoma kaip pirmoji moteris(ne, ne ieva, kuri sutverta ish adomo shonkaulio), kuri kaip ir adomas buvo sutverta ish zhemes. tikrai shiandien neturiu daugiau laiko, jeigu kamnors idomu plachiau - klauskite. su malonumu papasakosiu ir pasidalinsiu savo ziniomis Asmeninese zinutese, nebenoriu daugiau kishtis i jusu tema.
Geros dienos ir malonaus savaitgalio visoms.
[QUOTE]TOP "...ash del jusu temos nepergyvenu ir man neskauda, tiesiog kartais norisi, kad zhmogus priesh rashydamas pamastytu ar tikrai reikia ta rashyti. taip, ash jauna ir naivi, tikiu, kad dar galima priminti zhmonems jog galima pamastyti priesh kalbant. Sutikite ir jus, kad neskaitant postsovietiniu valstybiu niekur nekvarshina galva(nei sau nei jam, nei jo motinai) del kito asmens vardo, neprideda prie pavardziu papildomu raidzhiu stengiantis ishgauti kazhkoki bjauru zhodi. Tiesiog tema ish principo atrodo netolerantishka, net jeigu cia ir nebutu pamineta mano dukra. Ir tai kad gyvename netolerantiishkoje, pilnoje intelekto nesubjaurotu mazhuteliu visuomeneje, dar nereishkia, kad ir patys turime tokiais buti ar del to gaishti laika kuriant tokias temas.."[QUOTE]
Top, matau ,kad esate daug maciusi,keliavusi ,gyvenusi nepostsovietinese respublikose ir zinote, zmoniu samprata ivairiais aspektais.Ar as klystu?Rasete ,kad esate naivi ,bet is siu postu sakyciau ,kad esate itin naivi, nesureiksminkite viso likusio pasaulio.Esu gyvenusi demokratiskose salyse ,kurios nekentejo jokios priespaudos ,bet deja, teko sutikti netik intelekto nesuzalotu zmoniu (kuriems Lithuania kazkas tarp Kosovo ir west virginia) ,o ir tokiu ,kuriems kita rase nenugincijamas blogis.Ir is kur sakykite zinote ,kad uzsienyje prie vardu ir pavardziu neprideda raidziu,kad isgautu kita prasame?a? Cia jau humoro jausmo klausimas ,o ne tolerancijos,ir juolabiau nepostsovietines respublikos problema.. Beto ,jeigu save ivardinate kaip itin tolerantiska asmenybe tai turetumete ir toleruoti net tokius "netolerantiskus" zmones ,kaip as ,kurie tik ir laukia progos "pasisaipyti" is kitu vardu.Cia irgi humoro jausmo klausymas, o ne tolerancijos kaip pati sakote stoka.. [QUOTE] TOP "...Ir tai kad gyvename netolerantiishkoje, pilnoje intelekto nesubjaurotu mazhuteliu visuomeneje, dar nereishkia, kad ir patys turime tokiais buti ar del to gaishti laika kuriant tokias temas.."[/QUOTE] Isivaizduoju,kad jauciates ishskirtine gyvendama ,tokioje netolerantishkoje,pilnoje dunduku salyje, kurie net issiaiskine dukru vardu reiksmes ,supranta jas pazodziui,neieskodami gilesnes prasmes..Atleiskite,toms intelekto nesuzalotoms, visuomenes atmatoms ,juk nevisi yra baige demonologijos studijas .. QUOTE(Top @ 2008 02 09, 13:58) insi - o dukrytes vardas ne beryshio, o turintis prasme, paskirti ir savo koda. gaila, kai vaikai vadinami paprastuciais populiariais vardais, kuriu net prasme nezinoma ar nevertinama. dar karta atsakau, kad mes nepergyvename del neargumentuotos arba nelogishkai argumentuotos kritikos. beje, pagyru del vardo irgi nelaukiame, ne tam vardas zhmogui. tobulumas visada slypi paprastume QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 02 09, 16:47) Isivaizduoju,kad jauciates ishskirtine gyvendama ,tokioje netolerantishkoje,pilnoje dunduku salyje, kurie net issiaiskine dukru vardu reiksmes ,supranta jas pazodziui,neieskodami gilesnes prasmes..Atleiskite,toms intelekto nesuzalotoms, visuomenes atmatoms ,juk nevisi yra baige demonologijos studijas .. aš dėl pavardės tik tokį turiu vargą, kad mano pavardė yra su klaida (vietoj raidės "u" įpilta "ū"). tiesiog ta klaida buvo padaryta mano tėčio pirmame pase, tokią ją gavo mano mama, aš, mano sesuo. yra taip, kad pavardės manosios neįmanoma normaliai sukirčiuoti. norisi kirčiuoti du skiemenis vietoj vieno. o kas dar įdomiau - tai, kad tėčio paskutiniame pase tos "Ū" nebeliko QUOTE(tYnkaMP @ 2008 01 22, 03:43) Mūsų mokykloj buvo toks vaikinas pavarde Pūtys Ir aš tokią pavardę nešiojančią panelę pažįstu Dar muzikos mokykloj kadaise toks vaikinukas PISARENKO mokėsi
Pažinojau Durneikų šeimyną
Vienoj įstaigoj mačiau Gongapševienė dirba (čia jau aiškiai nelietuviškos kilmės pavardė). Dar žinau Dievokaičius - beje, labai tikintys, praktikuojantys katalikai QUOTE(Top @ 2008 02 09, 13:58) insi - o dukrytes vardas ne beryshio, o turintis prasme, paskirti ir savo koda. gaila, kai vaikai vadinami paprastuciais populiariais vardais, kuriu net prasme nezinoma ar nevertinama. jūs labai klystate Baigiame diskusijas ne į temą, kitaip teks viską ištrinti iŠarūnas Reikalas... o laikraščiuose, žurnaluose, kai mini jį, gaunasi sutrumpintai Š. Reikalas dirba direkotrius, pavarde Girtas...tai kažkas pasakojo- paskambina į mokyklą ir klausia- kas dirba direktorium dabar, norim susitikti, ar yra darbe? o sekretorė atsako- dirba direktorius Girtas, dabar darbe yra, galit ateiti....... O dėl pavardžių, turėjau kaimyną, tai buvo berniukas Andrius Skrandis
vakar per tv maciau kazkokia rimta tema snekejo toks rimtas dede, ponas SŪDŽIUS. nevalingai pradejau juoktis vos pamaciusi uzrasa.
turėjau kaimyną, pavarde Kalašnikovas. tai kai bičas pasisakydavo pavardę, niekas nepatikėdavo
QUOTE(sena niekšė @ 2008 08 02, 22:10) -------- apie Pučius (Putys ar Pūtys) irgi žinau, bet toje giminėje vyrai su šia pavarde, o dukroms suteikę mamos mergautinę pavardę šiaip nesuprantu, kam dar vyrai nori tęsti tokių pavardžių dinastiją --------------- dar žinojau vaikiną įdomiu deriniu - Aušrys Kopūstas --------- kaimyniniame name gyveno rusai, pavarde Zaks. tai mums vaikams labai jau juokinga buvo, nes nelabai dar zakso nuo sekso skyrėm QUOTE(Top @ 2008 02 09, 13:58) gaila, kai vaikai vadinami paprastuciais populiariais vardais, kuriu net prasme nezinoma ar nevertinama. Ne visi trumpi ir paprasti vardai neturi prasmės ar yra nepaaiškinami. Ir originalumas ne sudėtingume slypi Pažįstu Mižutavičių, kuris po vedybų "paėmė" žmonos pavardę. Mokykloje mokėsi Kučys, kurį išdykę bendraklasiai pravardžiuodavo vidurinę priebalsę keisdami į š. Jei vyresnieji gėdindavo ir bardavo, tie sakydavo: "Mes nemokam teisingai ištarti..." QUOTE(Ožiaragė @ 2008 08 03, 16:56) Ne visi trumpi ir paprasti vardai neturi prasmės ar yra nepaaiškinami. Ir originalumas ne sudėtingume slypi Pažįstu Mižutavičių, kuris po vedybų "paėmė" žmonos pavardę. Mokykloje mokėsi Kuys, kurį išdykę bendraklasiai pravardžiuodavo vidurinę priebalsę keisdami į š. Jei vyresnieji gėdindavo ir bardavo, tie sakydavo: "Mes nemokam teisingai ištarti..." Mano giminaiciai KUČIAI. Ju dukrele ,kaip zinia Kučyte, per kokius balius ar siaip susieimus visi pramoga turedavo paklausti mazyles kokia jos pavarde- ji beabejo atsakydavo ''As kušyte ,as kušyte ,o mane tete kuše"
O man tai patinka Top mergyciu vardai
QUOTE(angliste @ 2008 08 03, 03:27) vakar per tv maciau kazkokia rimta tema snekejo toks rimtas dede, ponas SŪDŽIUS. nevalingai pradejau juoktis vos pamaciusi uzrasa. Mano kursiokas buvo S0džius. Labai fainas vaikinas. Abadona ir Lilita tikrai neįprasti vardai, šiek tiek rėžiantys ausį, bet reikšmę turi. O kai prasideda visokie "firmų pavadinimai", (pogimdyvinės depresijos pasekmės), tai norisi tuos vaikučius apkabinti ir gailiai paverkti.
pas mane kaime yra toks diedukas Teofilis Ragaisis
Na,gal jums nebus keisti vardai,bet va man pirmą kartą buvo girdėti(turiu pažįstamas) - Teklė,NeRita,Andra
Įsivaizduoju tada kaip skambėtu NeIndrė,NeRenata,NeRūta QUOTE(renachiuke @ 2008 08 19, 21:50) Na,gal jums nebus keisti vardai,bet va man pirmą kartą buvo girdėti(turiu pažįstamas) - Teklė,NeRita,Andra Įsivaizduoju tada kaip skambėtu NeIndrė,NeRenata,NeRūta Tekle tai man Andra skamba neblogai gal del to ,kad pazistu Andre.
nes ragaišis ir yra pyragas
o kaip jum vardai - dalius dainius (antroji yra pavarde), ir antanas stasys?
mano viena giminaite dabar suka galva, koki varda duoti gimsianciam suneliui kurio pavarde bus stasys ....? QUOTE(mariacka @ 2008 08 22, 23:14) o kaip jum vardai - dalius dainius (antroji yra pavarde), ir antanas stasys? mano viena giminaite dabar suka galva, koki varda duoti gimsianciam suneliui kurio pavarde bus stasys ....? bet kokį, koks tik jai patinka, gal išskyrus Stasys ar Stanislovas QUOTE(mariacka @ 2008 08 23, 00:14) o kaip jum vardai - dalius dainius (antroji yra pavarde), ir antanas stasys? mano viena giminaite dabar suka galva, koki varda duoti gimsianciam suneliui kurio pavarde bus stasys ....? Duočiau ilgą ir kitokio pobūdžio, t. y. nešventą, lietuvišką( nes Stasys- šventas), pvz: Mingaudas Stasys, Milvydas Stasys, Domantas Stasys, Žygimantas Stasys QUOTE(muminukas @ 2008 08 23, 15:28) bet kokį, koks tik jai patinka, gal išskyrus Stasys ar Stanislovas QUOTE(mariacka @ 2008 08 24, 08:32) vadinkit jums patinkančiu vardu ir nekreipkit dėmesio į tą pavardę jei ne paslaptis, kokius turite variantus? |