Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vargas dėl vardo/pavardės :/
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
JUODA_KAVA
sveikos 4u.gif nezinau ,gal panasiu diskusiju jau buvo blush2.gif ,bet labai idomu ,ar kam tenka vargti del savo vardo, gal pazistate zmoniu su ypac keistais vardais/pavardemis ,kurie kelia netgi nemaloniu asociaciju?

Man pavyzdziui keisciausias sutiktas vardas buvo Izda doh.gif atspekit ,kokia raide pridedavo prie sio vardo kiti lotuliukas.gif
Arba pavarde EINA, mokiausi su tokiu vaikinu, tai mokytojams labiausiai patikdavo ji kviesti atsakyneti sakydavo: -o dabar prie lentos eina EINA! g.gif
Maciau vienos forumietes dukra ABADONA.. doh.gif
*Vasaros lietus*
Na kai mokiausi, mokykloje turėjome vaikinuką pavarde Papas blink.gif . nebuvo jis iš drausmingųjų, o tuo metu buvo madoje visuotiniai mokyklos susirinkimai aktų salėje. galima tik įsivaizduoti kas darydavosi kai pradėdavo linksniuoti jo pavardę lotuliukas.gif
JUODA_KAVA
QUOTE(Cori @ 2008 01 19, 17:03)
Na kai mokiausi, mokykloje turėjome vaikinuką pavarde Papas blink.gif . nebuvo jis iš drausmingųjų, o tuo metu buvo madoje visuotiniai mokyklos susirinkimai aktų salėje. galima tik įsivaizduoti kas darydavosi kai pradėdavo linksniuoti jo pavardę lotuliukas.gif
*

Geras lotuliukas.gif

is panasios serijos pavardes: gaidjurgis doh.gif gaidys lotuliukas.gif ..man gal ir namaisytu tokia pavarde ,bet ,kad labai daug zmoniu ,kuriems tokie zodziai kaip gaidys kelia visokias asocijacijas doh.gif
***Žaltvykslė
Buvo Marijampolėje toks vaikinas ,mano puskės klasiokas ,pavarde SVEIKATA.O jo tėvas-gydytojas. doh.gif
agnuska
QUOTE(Sommer @ 2008 01 21, 17:26)
Buvo Marijampolėje  toks vaikinas ,mano puskės klasiokas ,pavarde SVEIKATA.O jo tėvas-gydytojas. doh.gif
*

geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Karusia
Pažįstamas kunigas pasakojo, kad mokėsi su kursioku, kurio pavardė Vertas (ukrainietis ar baltarusis, tarybiniais metais jie stodavo į Kauno seminariją, nes kitos nebuvo). Dabar lygtai vyskupas. Jam sakydavo - atgailauji - ir vistiek meluoji "Viešpatie nesu vertas.." laugh.gif
Fenomenali
QUOTE(Karusia @ 2008 01 21, 21:29)
Pažįstamas kunigas pasakojo, kad mokėsi su kursioku, kurio pavardė Vertas (ukrainietis ar baltarusis, tarybiniais metais jie stodavo į Kauno seminariją, nes kitos nebuvo). Dabar lygtai vyskupas. Jam sakydavo - atgailauji - ir vistiek meluoji "Viešpatie nesu vertas.." laugh.gif
*

Joo... doh.gif Kas keisčiausia, toks jausmas, kad pavardė įpareigoja biggrin.gif
Jei pavardė Sveikas - tai gydytojas,
Jei Vertas - tai vyskupas...

Man vis tiek juokingiausia pavardė, kokią esu sutikusi yra Pismenas blink.gif Įdomu, kokia šio žmogaus profesija g.gif hihihi.gif Greičiausiai - žigolo rolleyes.gif lotuliukas.gif
-Tynka-
QUOTE(Cori @ 2008 01 19, 08:03)
*

Matyt prosenelį graiką turėjo biggrin.gif Tai gan dažna graikiška pavardė tongue.gif

Mūsų mokykloj buvo toks vaikinas pavarde Pūtys blink.gif Ir turėjo jis jaunesnę sesutę... Kaip man jos gaila buvo lotuliukas.gif
JUODA_KAVA
QUOTE(tYnkaMP @ 2008 01 22, 04:43)
Matyt prosenelį graiką turėjo  biggrin.gif Tai gan dažna graikiška pavardė  tongue.gif

Mūsų mokykloj buvo toks vaikinas pavarde Pūtys  blink.gif Ir turėjo jis jaunesnę sesutę... Kaip man jos gaila buvo  lotuliukas.gif
*

nu sakes lotuliukas.gif
insi
yra fotografas klaudijus driskius biggrin.gif
kalissta
QUOTE(tYnkaMP @ 2008 01 22, 02:43)

Mūsų mokykloj buvo toks vaikinas pavarde Pūtys  blink.gif Ir turėjo jis jaunesnę sesutę...
*

Vargse sesute.. verysad.gif
JUODA_KAVA
cia gal as ne i tema ,bet maciau vienos reklamos firmos pavadinima ,kuris manau irgi gali sukelti dviprasmisku minciu "G TASKAS" biggrin.gif

is enciklopedijos: "..G-taškas arba Grefenbergo taškas – moters makštyje esanti labai jautri erogeninė zona. Tai priekinės sienelės apatiniame trečdalyje esantis audinių plotelis ..." doh.gif
*GAILĖ*
turėjau klasioką pavarde Utka. nu tai irgi prie progos traukdavo jį visi per dantį.

o dar mes su drauge vaikystėj skambinėdavom žmonėms su juokingom pavardėm iš telefonų knygos. tai atsimenu, kad visada skambindavom Papui ir klausdavom, gal liemenukų reikia blush2.gif doh.gif
JUODA_KAVA
QUOTE(ingalp @ 2008 02 05, 12:39)
turėjau klasioką pavarde Utka. nu tai irgi prie progos traukdavo jį visi per dantį.

o dar mes su drauge vaikystėj skambinėdavom žmonėms su juokingom pavardėm iš telefonų knygos. tai atsimenu, kad visada skambindavom Papui ir klausdavom, gal liemenukų reikia  blush2.gif  doh.gif
*

lotuliukas.gif isdykeles ,
oi mes irgi skambinedamom doh.gif blush2.gif tais laikais , kai uz kazkokius talonus duodavo pienuka vaikams, mama mane pasiunte to pienuko broliui, as pasikvieciau drauge i kompanija.Nutarem eiti paskambineti ,sikart i duris doh.gif zinojau ,kur gyvena viena mano tolima giminaite, pas kuria ,mane kartais nusivesdavo mociute.Taigi priejom prie duru ir ,kad uzspaudem skambuti ir pabegom,ziurim ,kad niekas neatidaro.Nutarem dar karta uzlipti i antra auksta ir paskambinti ,kai priejom ,ta giminaite netiketai atidare duris, o mes abi puolem begti ir nusivartem nuo laiptu.. o kas blogiausia suduzo visi pieno buteliukai, mano broliukas matyt buvo nevalges tadien doh.gif
QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 01 18, 23:10)
sveikos 4u.gif  nezinau ,gal panasiu diskusiju jau buvo blush2.gif ,bet labai idomu ,ar kam tenka vargti del savo vardo, gal pazistate zmoniu su ypac keistais vardais/pavardemis ,kurie kelia netgi nemaloniu asociaciju?

Man pavyzdziui keisciausias sutiktas vardas buvo Izda  doh.gif atspekit ,kokia raide pridedavo prie sio vardo kiti  lotuliukas.gif
  Arba pavarde EINA,  mokiausi su tokiu vaikinu, tai mokytojams labiausiai patikdavo ji kviesti atsakyneti sakydavo: -o dabar prie lentos eina EINA! g.gif
Maciau vienos forumietes dukra ABADONA.. doh.gif
*

brangute, mes del savo vardo absoliuciai jokiu problemu neturime, o tai kad tamsta yra tolerancijos ir demokratijos nepaliestos visuomenes dalies atstove, tai jau cia jusu problema, o ne musu 4u.gif

kvaila isivaizduoti, kad zhmogus pagal varda sutinkamas ir vertinamas. argi ne svarbiau, kuo jis uzhsiima, kokiu igudzhiu tui?.. mano dukra Abadona, tik uzh savaites shves 3 gimtadieni, o jau moka skaityti, skaichiuoja iki 10, pazhysta visus lietuvishkame mishke sutinkamus medzhius, zino kurios uogos valgomos, skiria didzhiuosius muzikos klasikus ir megsta teatra.. ji didzhiuojasi savo vardu, nes zhino jo reikshme.

nepamanykite, kad mum svarbu ka jus galvojate apie mus, tiesiog norejau ineshti shiektiek shviesos i tema mirksiukas.gif

p.s. apkalbineti nemandagu. ar truputeli ne geda? smile.gif
insi
jei vaikui beryšio vardą davėt, tai nesitikėkit kad tik girs doh.gif o vaikas problemų tikrai turės, norėsit to ar ne biggrin.gif
JUODA_KAVA
QUOTE(Top @ 2008 02 08, 23:15)
brangute, mes del savo vardo absoliuciai jokiu problemu neturime, o tai kad tamsta yra tolerancijos ir demokratijos nepaliestos visuomenes dalies atstove, tai jau cia jusu problema, o ne musu  4u.gif

kvaila isivaizduoti, kad zhmogus pagal varda sutinkamas ir vertinamas. argi ne svarbiau, kuo jis uzhsiima, kokiu igudzhiu tui?.. mano dukra Abadona, tik uzh savaites shves 3 gimtadieni, o jau moka skaityti, skaichiuoja iki 10, pazhysta visus lietuvishkame mishke sutinkamus medzhius, zino kurios uogos valgomos, skiria didzhiuosius muzikos klasikus ir megsta teatra.. ji didzhiuojasi savo vardu, nes zhino jo reikshme.

nepamanykite, kad mum svarbu ka jus galvojate apie mus, tiesiog norejau ineshti shiektiek shviesos i tema mirksiukas.gif

p.s. apkalbineti nemandagu. ar truputeli ne geda? smile.gif
*

Kalbate taip ,tarsi abejotumete savo sprendimu del vardo biggrin.gif Jauciu ,turite kompleksu, nes kiekviena savo sprendima norite padaryti nenugincijamai teisinga g.gif
Juk niekas nesako ,kad del sio vardo jusu vaikas gyvenime susidurs su kazkokiais sunkumais, bus nuvertinamas..Ar jus kiekvienam ,eiliniam, sutiktam zmogui stengiates parodyti koks jusu vaikas unikalus ?Neisizeiskite ,brangute, bet manau ,kad norite issiskirti is pilkos mases,(tai ir pati zinote) todel turetumete salciau reaguoti i eilines "apkalbas" ,juk nepulsite kiekvienam ,nusistebejusiam dukters vardu,aiskinti ,kokia ji protinga,domisi teatru ,o treju jau skire muzikos klasikus.. doh.gif
gyvename nepakancioj ,kaip jus sakete "tolerancijos ir demokratijos nepaliestoje visuomeneje",todel pratinkites, isgirsite dar neviena apkalba..

p.s. sakykite, o ar nemanote ,kad esate taip pat (kaip ir as biggrin.gif ),tolerancijos ir demokratijos nepaliestos visuomenes atstove? jei ne ,tai turetumete tolerantiskiau reaguoti i demokratiskai visuomenei budinaga nuomoniu ivairove tongue.gif
QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 02 09, 12:30)
p.s. sakykite, o ar nemanote ,kad esate taip pat (kaip ir as biggrin.gif ),tolerancijos ir demokratijos nepaliestos visuomenes atstove? jei ne ,tai turetumete tolerantiskiau reaguoti i demokratiskai visuomenei budinaga nuomoniu ivairove  tongue.gif
*

oj, jus mane neteisingai supratote, ash visishkai nepergyvenu del to ka jus kalbate.. man tikrai negaila, kad jus kalbate ar ishsakote savo nuomone, kalbekite, ka norite, jus taip tik savo mentaliteta demonstruojate.. thumbup.gif tiesiog norejau pasakyti (gal ir nevykusiai parinkau savo dukra kaip palyginima, tiesiog cia jau jus pirma buvote ir ja paminejote) kad esme ne tame koks zhmogaus vardas, o tai kas jis toks/ir koks yra smile.gif

insi - o dukrytes vardas ne beryshio, o turintis prasme, paskirti ir savo koda. gaila, kai vaikai vadinami paprastuciais populiariais vardais, kuriu net prasme nezinoma ar nevertinama. dar karta atsakau, kad mes nepergyvename del neargumentuotos arba nelogishkai argumentuotos kritikos. beje, pagyru del vardo irgi nelaukiame, ne tam vardas zhmogui. 4u.gif
aj.. einu ish temos..smile.gif
JUODA_KAVA
QUOTE(Top @ 2008 02 09, 14:58)
oj, jus mane neteisingai supratote, ash visishkai nepergyvenu del to ka jus kalbate.. man tikrai negaila, kad jus kalbate ar ishsakote savo nuomone, kalbekite, ka norite, jus taip tik savo mentaliteta demonstruojate..  thumbup.gif tiesiog norejau pasakyti (gal ir nevykusiai parinkau savo dukra kaip palyginima, tiesiog cia jau jus pirma buvote ir ja paminejote) kad esme ne tame koks zhmogaus vardas, o tai kas jis toks/ir koks yra smile.gif
insi - o dukrytes vardas ne beryshio, o turintis prasme, paskirti ir savo koda. gaila, kai vaikai vadinami paprastuciais populiariais vardais, kuriu net prasme nezinoma ar nevertinama. dar karta atsakau, kad mes nepergyvename del neargumentuotos arba nelogishkai argumentuotos kritikos. beje, pagyru del vardo irgi nelaukiame, ne tam vardas zhmogui.  4u.gif
*

Jeigu jums butu vienodai ka mes kalbame,tai tiesiog butumet ignoravusi ,o nepuolusi teisintis ,gintis ir isizeidineti..

isizeidinejate nevietoje ,juk pati pradejote irodyneti ,savo sprendimo teisingumu,vaiko unikalumu ir t.t.(kiekvienai mamai jo vaikas pats paciausias ir net ,jeigu neatskiria muzikos geniju smile.gif )Beje, gerbiamoji, taip lengvabudiskai,nepazistamam zmogui nederetu kalbeti apie mentaliteta, tai tik byloja ,kad esate silpnas zmogus ir ginates izeidinejimais..
Esate dar labai jauna ir izeidi, laikui begant galbut suprasite, kad neverta kvarsinti galvos del kitu nuomones ,o nuomoniu (sutikite) yra labai ivairiu, ir nebutinai jos bus adekvacios jusu atzvilgiu.

Kantrybes ir tolerancijos 4u.gif peace
bijau, kad vel mane neteisingai supratote. ash jusu neizzheidineju, ir pati tikrai neisizheidzhiu, ir anaptol nesiteisinu ar netrokshtu pasakyti, kad mano sprendimas yra absoliuhiai tobulas. Ash nesiginu, nes nesijauchiu puolama, tiesiog savo nuomone atsakau i jusu nuomone(taip, nuomoniu buna ivairiu, bet kad nuomone tureti, pirma reikia ishvis kazhka manyti wink.gif) ka norejau pasakyti, yra tai, kad tiesiog nemandagu yra diskutuoti ir vertinti tokius dalykus, kaip zhmogaus vardas ir pavarde. o jeigu jau turite kazhkokia nuomone, tai pasakykite tai tam zhmogui argumentuotai. ash tikrai esu labai tolerantishka ir kantri, jus nustebtumet, jeigu zinotumet kaip labai, ir amzhius mano su tuo neturi nieko bendro. ash del jusu temos nepergyvenu ir man neskauda, tiesiog kartais norisi, kad zhmogus priesh rashydamas pamastytu ar tikrai reikia ta rashyti. taip, ash jauna ir naivi, tikiu, kad dar galima priminti zhmonems jog galima pamastyti priesh kalbant. Sutikite ir jus, kad neskaitant postsovietiniu valstybiu niekur nekvarshina galva(nei sau nei jam, nei jo motinai) del kito asmens vardo, neprideda prie pavardziu papildomu raidzhiu stengiantis ishgauti kazhkoki bjauru zhodi. Tiesiog tema ish principo atrodo netolerantishka, net jeigu cia ir nebutu pamineta mano dukra. Ir tai kad gyvename netolerantiishkoje, pilnoje intelekto nesubjaurotu mazhuteliu visuomeneje, dar nereishkia, kad ir patys turime tokiais buti ar del to gaishti laika kuriant tokias temas. problema egzistuoja, bet tai ne priezhastis shita netolerancija ir nepamastyma plesti toliau. Ash turiu savo nuomone, esu savimi patenkinta ir laiminga. labai norechiau, kad tokie butu ir kiti. butent todel ir kalbu, cia ir dabar, nes jeigu bent viena mamuke paskaichiusi pagalvos apie savo veiksmu pagristuma, ir verte mano sugaishtos minutes nebus beprasmes. ir velgi, nepriimkite mano zhodzhiu kaip izheidinejimo. taip nera.
Papildyta:
peace wink.gif 4u.gif
*GAILĖ*
QUOTE(Top @ 2008 02 09, 12:58)
insi - o dukrytes vardas ne beryshio, o turintis prasme, paskirti ir savo koda. gaila, kai vaikai vadinami paprastuciais populiariais vardais, kuriu net prasme nezinoma ar nevertinama. dar karta atsakau, kad mes nepergyvename del neargumentuotos arba nelogishkai argumentuotos kritikos. beje, pagyru del vardo irgi nelaukiame, ne tam vardas zhmogui.  4u.gif
*

Abadona. Reikšmė: Naikintoja,griovėja. Vardo Paaiškinimas: Sulietuvintas vardas, kuris kilęs iš senovės hebrajų vardo Abaddon. Senovės graikiško Apoliono atitikmuo. Abaddon dar minimas kaip požemio karalystės, bedugnės angelas, kuris prirakino Šetoną požemyje, 1000 - čiui metų.

Lilita (hebr. לילית) – nakties demonė, kurios dėka pasaulyje atsirado ligos ir mirtis.

nu jo tikrai "faina" tavo dukterų vardų prasmė unsure.gif . ar tu joms paskirties pagal prasme čia linki? blink.gif
insi
gerai, kad mano mama ne tokia 'kūrybinga' pasitaikė. ačiū jai už tai rolleyes.gif
gaila, siandien nebeturiu laiko labai plestis su atsakymu, bet pabandysiu trumpai paaishkinti. abadona, taip, tai demono, naikintojo vardas, bet varda daviau ne del sitos prasmes, o del savybiu, kurias tas "demonas" atstovauja ir turi. tiesa, demonais ash netikiu, bet tikiu, kad visata yra pilna energijos susidedanchios ish mazhesniu energijos elementu ir butent vienasa tas elementas ir yra abadon. apie elementu turimas galias, savybes ir gebejimus. apie juos spendzhiu ne ish vieno demonologijos rinkinio, o atlikusi keliu saltiniu(nesiplesiu, bet demonas(kaikur angelas) abadon yra sutinkamas 4 senosiose religijose ir keliose naujesnese, taippat japonu mitologija) pateikiamu duomenu ishsamia analize.abadona, tai gebejimas balansuoti tarp gero ir blogo, ishmintis ir nepriklausomybe, abadona - aushtesnis uzh aukshchiausiaji. Lilita, tai nepriklausomos, lygios vyrui, ishmintingos, drasios, patrauklios moters simbolis. (net ir senajame testamente lilita yra nurodoma kaip pirmoji moteris(ne, ne ieva, kuri sutverta ish adomo shonkaulio), kuri kaip ir adomas buvo sutverta ish zhemes. tikrai shiandien neturiu daugiau laiko, jeigu kamnors idomu plachiau - klauskite. su malonumu papasakosiu ir pasidalinsiu savo ziniomis Asmeninese zinutese, nebenoriu daugiau kishtis i jusu tema.

Geros dienos ir malonaus savaitgalio visoms. 4u.gif
JUODA_KAVA
[QUOTE]TOP "...ash del jusu temos nepergyvenu ir man neskauda, tiesiog kartais norisi, kad zhmogus priesh rashydamas pamastytu ar tikrai reikia ta rashyti. taip, ash jauna ir naivi, tikiu, kad dar galima priminti zhmonems jog galima pamastyti priesh kalbant. Sutikite ir jus, kad neskaitant postsovietiniu valstybiu niekur nekvarshina galva(nei sau nei jam, nei jo motinai) del kito asmens vardo, neprideda prie pavardziu papildomu raidzhiu stengiantis ishgauti kazhkoki bjauru zhodi. Tiesiog tema ish principo atrodo netolerantishka, net jeigu cia ir nebutu pamineta mano dukra. Ir tai kad gyvename netolerantiishkoje, pilnoje intelekto nesubjaurotu mazhuteliu visuomeneje, dar nereishkia, kad ir patys turime tokiais buti ar del to gaishti laika kuriant tokias temas.."[QUOTE]

Top, matau ,kad esate daug maciusi,keliavusi ,gyvenusi nepostsovietinese respublikose ir zinote, zmoniu samprata ivairiais aspektais.Ar as klystu?Rasete ,kad esate naivi ,bet is siu postu sakyciau ,kad esate itin naivi, nesureiksminkite viso likusio pasaulio.Esu gyvenusi demokratiskose salyse ,kurios nekentejo jokios priespaudos ,bet deja, teko sutikti netik intelekto nesuzalotu zmoniu (kuriems Lithuania kazkas tarp Kosovo ir west virginia) ,o ir tokiu ,kuriems kita rase nenugincijamas blogis.Ir is kur sakykite zinote ,kad uzsienyje prie vardu ir pavardziu neprideda raidziu,kad isgautu kita prasame?a? Cia jau humoro jausmo klausimas ,o ne tolerancijos,ir juolabiau nepostsovietines respublikos problema..

Beto ,jeigu save ivardinate kaip itin tolerantiska asmenybe tai turetumete ir toleruoti net tokius "netolerantiskus" zmones ,kaip as ,kurie tik ir laukia progos "pasisaipyti" is kitu vardu.Cia irgi humoro jausmo klausymas, o ne tolerancijos kaip pati sakote stoka..
[QUOTE] TOP "...Ir tai kad gyvename netolerantiishkoje, pilnoje intelekto nesubjaurotu mazhuteliu visuomeneje, dar nereishkia, kad ir patys turime tokiais buti ar del to gaishti laika kuriant tokias temas.."[/QUOTE]

Isivaizduoju,kad jauciates ishskirtine gyvendama ,tokioje netolerantishkoje,pilnoje dunduku salyje, kurie net issiaiskine dukru vardu reiksmes ,supranta jas pazodziui,neieskodami gilesnes prasmes..Atleiskite,toms intelekto nesuzalotoms, visuomenes atmatoms ,juk nevisi yra baige demonologijos studijas ..
Irėja
QUOTE(Top @ 2008 02 09, 13:58)
*

tobulumas visada slypi paprastume 4u.gif

QUOTE(JUODA_KAVA @ 2008 02 09, 16:47)
Isivaizduoju,kad jauciates ishskirtine gyvendama ,tokioje netolerantishkoje,pilnoje dunduku salyje, kurie net issiaiskine dukru vardu reiksmes ,supranta jas pazodziui,neieskodami gilesnes prasmes..Atleiskite,toms intelekto nesuzalotoms, visuomenes atmatoms ,juk nevisi yra baige demonologijos studijas ..
*

lotuliukas.gif

aš dėl pavardės tik tokį turiu vargą, kad mano pavardė yra su klaida (vietoj raidės "u" įpilta "ū"). tiesiog ta klaida buvo padaryta mano tėčio pirmame pase, tokią ją gavo mano mama, aš, mano sesuo. yra taip, kad pavardės manosios neįmanoma normaliai sukirčiuoti. norisi kirčiuoti du skiemenis vietoj vieno. o kas dar įdomiau - tai, kad tėčio paskutiniame pase tos "Ū" nebeliko smile.gif tiesiog kažkas jos neįrašė. taigi dabar šeimos galvos vienokia pavardė, o trys jo moteriškės su kitokia pavarde smile.gif
alyvose
QUOTE(tYnkaMP @ 2008 01 22, 03:43)
Mūsų mokykloj buvo toks vaikinas pavarde Pūtys  blink.gif Ir turėjo jis jaunesnę sesutę... Kaip man jos gaila buvo  lotuliukas.gif
*

Ir aš tokią pavardę nešiojančią panelę pažįstu drinks_cheers.gif Suaugusiems visai nejuokinga, pavardė kaip pavardė, ypač kai įpranti, o vat vaikai tai susiriesdami žvengia. Tikrai nepavydžiu.

Dar muzikos mokykloj kadaise toks vaikinukas PISARENKO mokėsi tongue.gif
Vyturiukė
Pažinojau Durneikų šeimyną doh.gif Bet dukra Durneikaitė nekvaila buvo smile.gif
Vienoj įstaigoj mačiau Gongapševienė dirba (čia jau aiškiai nelietuviškos kilmės pavardė). Dar žinau Dievokaičius - beje, labai tikintys, praktikuojantys katalikai rolleyes.gif
Cikadelė
insi - o dukrytes vardas ne beryshio, o turintis prasme, paskirti ir savo koda. gaila, kai vaikai vadinami paprastuciais populiariais vardais, kuriu net prasme nezinoma ar nevertinama.
jūs labai klystate rolleyes.gif ir paprastas populiarus vardas turi prasmę, kodą [kaip jūs vadinate], vertę ir t.t Prieš kalbėdama, diskutuodama įsitikinkite, kad žinote daugiau ir regite toliau apart savo dukrų vardų istorijos mirksiukas.gif

Baigiame diskusijas ne į temą, kitaip teks viską ištrinti unsure.gif

iŠarūnas Reikalas... o laikraščiuose, žurnaluose, kai mini jį, gaunasi sutrumpintai Š. Reikalas ax.gif
dirba direkotrius, pavarde Girtas...tai kažkas pasakojo- paskambina į mokyklą ir klausia- kas dirba direktorium dabar, norim susitikti, ar yra darbe? o sekretorė atsako- dirba direktorius Girtas, dabar darbe yra, galit ateiti....... lotuliukas.gif taip ir liko nesusipratę visi lotuliukas.gif

O dėl pavardžių, turėjau kaimyną, tai buvo berniukas Andrius Skrandis ax.gif Skrandis pavardė ax.gif o darželyje buvo berniukas, pavarde Šudeika blush2.gif gaila, bet visi labai šaipydavosi, kiek žinau...jis vedė ir savo žmonos prašymu pasikeitė pavardę į Šateika blush2.gif
angliste
vakar per tv maciau kazkokia rimta tema snekejo toks rimtas dede, ponas SŪDŽIUS. nevalingai pradejau juoktis vos pamaciusi uzrasa. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
sena niekšė
turėjau kaimyną, pavarde Kalašnikovas. tai kai bičas pasisakydavo pavardę, niekas nepatikėdavo biggrin.gif
muminukas
QUOTE(sena niekšė @ 2008 08 02, 22:10)
turėjau kaimyną, pavarde Kalašnikovas. tai kai bičas pasisakydavo pavardę, niekas nepatikėdavo  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif mūsų mokykloje Gorbačiovas mokėsi, kaip tik perestroika buvo, tai jau vargšas berniukas dėmesio su kaupu gaudavo... doh.gif
--------
apie Pučius (Putys ar Pūtys) irgi žinau, bet toje giminėje vyrai su šia pavarde, o dukroms suteikę mamos mergautinę pavardę thumbup.gif
šiaip nesuprantu, kam dar vyrai nori tęsti tokių pavardžių dinastiją blush2.gif taigi tikrai nesmagu. arba kokia Daunys doh.gif
---------------
dar žinojau vaikiną įdomiu deriniu - Aušrys Kopūstas hihihi.gif ir a.a. krepšininko Tauro Stumbrio tėvai su cinkeliu turėjo būti.
---------
kaimyniniame name gyveno rusai, pavarde Zaks. tai mums vaikams labai jau juokinga buvo, nes nelabai dar zakso nuo sekso skyrėm doh.gif
Ožiaragė
gaila, kai vaikai vadinami paprastuciais populiariais vardais, kuriu net prasme nezinoma ar nevertinama.
*

Ne visi trumpi ir paprasti vardai neturi prasmės ar yra nepaaiškinami. Ir originalumas ne sudėtingume slypi mirksiukas.gif

Pažįstu Mižutavičių, kuris po vedybų "paėmė" žmonos pavardę.
Mokykloje mokėsi Kučys, kurį išdykę bendraklasiai pravardžiuodavo vidurinę priebalsę keisdami į š. Jei vyresnieji gėdindavo ir bardavo, tie sakydavo: "Mes nemokam teisingai ištarti..."
JUODA_KAVA
QUOTE(Ožiaragė @ 2008 08 03, 16:56)
Ne visi trumpi ir paprasti vardai neturi prasmės ar yra nepaaiškinami. Ir originalumas ne sudėtingume slypi  mirksiukas.gif

Pažįstu Mižutavičių, kuris po vedybų "paėmė" žmonos pavardę.
Mokykloje mokėsi Kuys, kurį išdykę bendraklasiai pravardžiuodavo vidurinę priebalsę keisdami į š. Jei vyresnieji gėdindavo ir bardavo, tie sakydavo: "Mes nemokam teisingai ištarti..."
*

Mano giminaiciai KUČIAI. Ju dukrele ,kaip zinia Kučyte, per kokius balius ar siaip susieimus visi pramoga turedavo paklausti mazyles kokia jos pavarde- ji beabejo atsakydavo ''As kušyte ,as kušyte ,o mane tete kuše" lotuliukas.gif
babble
O man tai patinka Top mergyciu vardai mirksiukas.gif O Lilit vardas (jo prasme) man isvis wub.gif Nomen est omen.
l'eau
QUOTE(babble @ 2008 08 07, 21:20)
O Lilit vardas (jo prasme) man isvis  wub.gif
*

nakties demonė, kurios dėka pasaulyje atsirado ligos ir mirtis.
jums ' wub.gif ' blink.gif
idea fix
QUOTE(angliste @ 2008 08 03, 03:27)
vakar per tv maciau kazkokia rimta tema snekejo toks rimtas dede, ponas SŪDŽIUS. nevalingai pradejau juoktis vos pamaciusi uzrasa. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Mano kursiokas buvo S0džius. Labai fainas vaikinas. 4u.gif O pavardžių tai visokių yra. Pupius, Kiauša... Pavardės tai nepasirinksi. O baisiausias variantas man kai išsidirbinėja su vaikų vardais - sugalvoja visiškai "sintetinį" nieko nereiškiantį derinuką. Jei vardas turi reikšmę, ne išgalvotą, o tikrą - tai kodėl gi ne, bet jei neturi - jis man ne vardas, o stepės pavadinimas. ax.gif
Abadona ir Lilita tikrai neįprasti vardai, šiek tiek rėžiantys ausį, bet reikšmę turi. O kai prasideda visokie "firmų pavadinimai", (pogimdyvinės depresijos pasekmės), tai norisi tuos vaikučius apkabinti ir gailiai paverkti.
#buvus_ blondine#
pas mane kaime yra toks diedukas Teofilis Ragaisis lotuliukas.gif man labai juokingai skamba lotuliukas.gif
renachiuke
Na,gal jums nebus keisti vardai,bet va man pirmą kartą buvo girdėti(turiu pažįstamas) - Teklė,NeRita,Andra smile.gif

Įsivaizduoju tada kaip skambėtu NeIndrė,NeRenata,NeRūta hihihi.gif
JUODA_KAVA
QUOTE(renachiuke @ 2008 08 19, 21:50)
Na,gal jums nebus keisti vardai,bet va man pirmą kartą buvo girdėti(turiu pažįstamas) - Teklė,NeRita,Andra smile.gif

Įsivaizduoju tada kaip skambėtu NeIndrė,NeRenata,NeRūta hihihi.gif

*

Tekle tai man schmoll.gif saskambis su staklem doh.gif Nerita tai kaip ir saket : NeIndre g.gif
Andra skamba neblogai gal del to ,kad pazistu Andre.
Upokšnis
QUOTE(salotytia @ 2008 08 11, 18:14)
pas mane kaime yra toks diedukas Teofilis Ragaisis lotuliukas.gif  man labai juokingai skamba lotuliukas.gif
*

Ragaišis man kažkodėl asocijuojasi su pyragu doh.gif
l'eau
nes ragaišis ir yra pyragas
muminukas
QUOTE(Upokšnis @ 2008 08 21, 21:04)
Ragaišis man kažkodėl asocijuojasi su pyragu  doh.gif
*

dabar prisiminiau, kad su ragaišyte mokiausi. bet niekada net nepagalvojau, kad jos tėtis ragaišis hihihi.gif ir šiaip man visai gražu rolleyes.gif
neblonde
o kaip jum vardai - dalius dainius (antroji yra pavarde), ir antanas stasys?
mano viena giminaite dabar suka galva, koki varda duoti gimsianciam suneliui kurio pavarde bus stasys ....? g.gif
muminukas
QUOTE(mariacka @ 2008 08 22, 23:14)
mano viena giminaite dabar suka galva, koki varda duoti gimsianciam suneliui kurio pavarde bus stasys ....? g.gif
*

bet kokį, koks tik jai patinka, gal išskyrus Stasys ar Stanislovas tongue.gif mūsų pavardė irgi kaip vardas, bet galvos nesukam ir jokių problemų renkant vaiki vardą nekilo. žmonės patys sau jas susidaro. ar buvo tos giminaitės vyro šeimoje nors vienas žmogus, kuriam vardo nebuvo išrinkę? cool.gif
***Žaltvykslė
QUOTE(mariacka @ 2008 08 23, 00:14)
*

Duočiau ilgą ir kitokio pobūdžio, t. y. nešventą, lietuvišką( nes Stasys- šventas), pvz:

Mingaudas Stasys,

Milvydas Stasys,

Domantas Stasys,

Žygimantas Stasys 4u.gif

neblonde
QUOTE(muminukas @ 2008 08 23, 15:28)
bet kokį, koks tik jai patinka, gal išskyrus Stasys ar Stanislovas  tongue.gif mūsų pavardė irgi kaip vardas, bet galvos nesukam ir jokių problemų renkant vaiki vardą nekilo. žmonės patys sau jas susidaro. ar buvo tos giminaitės vyro šeimoje nors vienas žmogus, kuriam vardo nebuvo išrinkę?  cool.gif
*

smile.gif na jo stasys stasys biggrin.gif mirk iš juoko ..... na nebuvo toje šeimoje žmogaus be vardo biggrin.gif bet tai buvo kiti laikai, ir su kokiais vardais jie dabar vaiksčioja, as savo vaikui duoti nenorėčiau.... pvz mano tetukas yra Kazimieras, jam tinka sitas vardas, nu bet savo vaiko su tokiu vardu neisivaizduoju, nebent kai krikštysim, duosime šventą varda smile.gif
muminukas
QUOTE(mariacka @ 2008 08 24, 08:32)
smile.gif na jo stasys stasys  biggrin.gif mirk iš juoko ..... na nebuvo toje šeimoje žmogaus be vardo biggrin.gif bet tai buvo kiti laikai, ir su kokiais vardais jie dabar vaiksčioja, as savo vaikui duoti nenorėčiau....  pvz mano tetukas yra  Kazimieras, jam tinka sitas vardas, nu bet savo vaiko su tokiu vardu neisivaizduoju, nebent kai krikštysim, duosime šventą varda smile.gif
*

vadinkit jums patinkančiu vardu ir nekreipkit dėmesio į tą pavardę mirksiukas.gif yra daug blogesnių pavardžių. na, pvz., ką daryti Kopūstui ar Dauniui? doh.gif
jei ne paslaptis, kokius turite variantus?
Sidabrinė
QUOTE(muminukas @ 2008 08 24, 09:59)
vadinkit jums patinkančiu vardu ir nekreipkit dėmesio į tą pavardę  mirksiukas.gif yra daug blogesnių pavardžių. na, pvz., ką daryti Kopūstui ar Dauniui?  doh.gif
jei ne paslaptis, kokius turite variantus?
*

Mano pazystamu pavarde Kopūstai ax.gif Tai gal as jau ipratus ir man nekeistai skamba biggrin.gif
muminukas
QUOTE(Sandruliukas @ 2008 08 24, 09:08)
Mano pazystamu pavarde Kopūstai  ax.gif Tai gal as jau ipratus ir man nekeistai skamba  biggrin.gif
*

aš irgi tokius pažįstu - faini žmonės, bet pavardė doh.gif hihihi.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.