Įkraunama...
Įkraunama...

Senamiestis: Pagrandukas

Jau savaitė leidžiu savo mažių į "Pagranduką" Jį man rekomendavo kaimynė, kurios sūnus ten jau gal 3 metus eina. Na kolkas esu patenkinta, maloni vedėja, auklėtojos irgi labai malonios, su šypsena, taktiškos. Parašysiu po mėnesio kas bus toliau.
Atsakyti
dije, papasakok, kaip jums sekasi? mes irgi zingsniuosim nuo kitos savaites jau.
ar nebuvo kokiu nors incidentu, nesusipratimu su aukletojom? kaip su rinkliavom, maitinimu? iki kada dirba vakare, kada vaika reikia pasiimti?
Atsakyti
Mano sūnus lankė ,,Pagranduką". Pas auklėtoją Kristiną thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Labai gera, švelni, rami. Ir šeimininkėlė rūpestinga. Ir dar kas man tame darželyje patiko, tai tikrai skanus maistas smile.gif

Maniškis lankė ,,Pagranduką'' thumbup.gif Mindaugo gatvėj greta Daukanto mokyklos.
Atsakyti
QUOTE (kliopa @ 2004 10 02, 09:18)
Maniškis lankė ,,Pagranduką'' thumbup.gif Mindaugo gatvėj greta Daukanto mokyklos.

O cia gal tas kur kieme darzelis nedidelis, toks is vieno bloko? g.gif O jis nuo metuku?
Atsakyti
QUOTE (SuperBaba @ 2004 10 02, 09:34)
O cia gal tas kur kieme darzelis nedidelis, toks is vieno bloko? g.gif O jis nuo metuku?

Tas pats, tik nežinau, ar ten lopselis yra g.gif Mano sūnui ten patiko, o ir man atrodo, kad neblogas tas darželis - maistas skanus buvo, patalpos tvarkingos, vieta patogi.
Atsakyti
Prie pat mindaugo maximos prie baltarusijos ambasados yra "pagrandukas", patalpos tvarkingos, yra nuosavas kiemas, yra lopselis, bet mano dukra tik savaite ji lanke. Aukletojos buvo lopselio abi pagyvenusios, viena ypac atstumiancios isvazdos ir balso, bet atsiiemiau is ten dukra ne del to. O kai, visada susiraukusi "seimininkute" mane apstauge, kad laukciau vaiko koridoriuj mad.gif . Tai pagalvojau, kaip tada su vaikais elgiamasi???? Vedeja (tokia sukta moteriske) atsiprasinejo, bet negi leisi vaika po skandalo?

Ir dar aukletojos labai keistai paziurejo, (kas kitam darzelyje normalu buvo), kad as pirmas dienas su vaiku norejau darzelyje pabut.

Labai nustebau pamacius lopselinuku piesinukus - tokie kaip 4-5 metu vaiku man pasirode. Po to pamaciau kaip piesia - aukletoja su stiklainiu visiems po apskritima nupiese, tada dave po 1 flomasteri, ir liepe spalvot, bet tik viduj. Stai ir balioneliai gavosi (pas visus vienodi). Man tai zymiai labiau patinka, kai vaikai skirtingai piesia.

Zodziu tvarka ten sovietine.

Bet viskas aisku nuo konkreciu aukletoju priklauso.

"Bildukas" girdejau geru atsiliepimu, bet ten rusiskas buvo, kai pries metus kokius domejausi.

"Krivule" tolokai nuo mindaugo maximos, i kalna nusibos laipiot, ne visada gi iseina su masina vaziuot.
Atsakyti
Del pagranduko tai ir as nekokios nuomones, tiesa jo nelankem, tik bandziau uzsirasyti, tai vedeja (tikrai sukta moteriske dry.gif ) man pareiske, kad neuzrasys, nes mes gyvenam ne tame rajone (gyvenam centre, nelabai toli, o i pagranduka norejau, nes as dirbu kitoje gatves puseje). Lankom "Mazyli" thumbup.gif Man sis darzas labai patinka. Tiesa, nuo metuku turbut nepriims g.gif siaip ir gaila tokiu kleckus kleckus i darza leist ohmy.gif ohmy.gif
Atsakyti
mano dukra lankė Pagranduką. Tvarka ten gera, maistas geras. Rūbais gerais į lauką neleiskit, nes ten toks baisus juodžemis- vaikai žiauriai išsipurvina, stengiasi jie, vis sodina žolytę, bet naudos mazai. Pedagoginės veiklos irgi nedaug, nieko ten vaikai neišmoksta- tekslavinti patiems
Atsakyti
QUOTE (saltrune @ 2004 10 20, 21:46)
mano dukra lankė Pagranduką. Tvarka ten gera, maistas geras. Rūbais gerais į lauką neleiskit, nes ten toks baisus juodžemis- vaikai žiauriai išsipurvina, stengiasi jie, vis sodina žolytę, bet naudos mazai. Pedagoginės veiklos irgi nedaug, nieko ten vaikai neišmoksta- tekslavinti patiems

blink.gif Maniskis išsipurvindavo darželyje ne daugiau nei kur kitur kieme. O ir išmoko daug - rašyt, skaityt, skaičiuot. Net išsižiojau, kai prie manęs skaityt pradėjo, galvojau nemoka. Leidau metais ansčiau, tai aukletoja ji net labiau ruošė, kad pasiruoštų mokyklai. Man ,,Pagrandukas'' labai tiko ir patiko smile.gif Nors jei ne auklėtoja, gal būčiau ir kitos nuomonės? g.gif
Atsakyti
Direktorės "budėjimo" valandos darželyje:

Pirmadieniais: 8-11 val.
Antradieniais: 15-18 val.


Tel.: 2339226
Atsakyti
Mano įspūdžiai po apsilankymo "Pagranduke":

Planuoju po gero pusmečio leisti vaiką į lopšelį-darželį. Prieš pradėdama darželio paieškas, prisiskaičiau įvairių straipsnių apie tai, kaip reikia ruošti vaiką darželiui, ką reikia kalbėti vaikui apie jį, apie "ekskursijas" į darželius (kad parodyti vaikui kaip ten vaikučiams linksma ir t.t.) Pagal teritoriją, mums priklauso "Pagrandukas". Eilių į jį didelių nėra, telefonu direktorė patikino, kad dar vietos yra į būsimą naują grupę rudenį.
Atėjom šiandien apie 11-12 val. prie darželio su dukryte ir pamatėm lauke žaidžiančią lopšelio grupę. Pamaniau, kad puiki proga prieiti ir pakalbinti auklėtoją apie grupę, darželį, užsiėmimus ir pan. Auklėtoja jauna, maloni, mielai atsakinėjo man į klausimus (prisistačiau ir pasakiau kad atėjom apsižiūrėti), Ji kaip tik priėjo prie grupės lango (langai buvo atviri, grupė vėdinosi) - aš žvilgterėjau smalsiai vidun, o ji pasiūlė mums užeiti pažiūrėti į grupę. Kaip tik šeimininkė vedė ten keletą vaikų "ant puoduko". Padėkojau ir nuėjau patenkinta vidun, kad galėsiu pamatyt kaip atrodo inventorius, piešiniai vaikų ir t.t. Pakeliui susitikom muzikos vadovę - irgi labai maloniai pakalbėjom, prisistatėm, ji pasiūlė pažiūrėti stendus, padėkojau atsisveikinom. Nusiavėm batus ir apėjom visą grupę. Šeimininkė (pagyvenusi, ne itin maloni) davė pastabą - "būtų gerai kad su batais čia nevaikščiotumėt" - o aš jai ir sakau: "Taigi mes abi nusiavėm batus! Jie koridoriuj" (jau man tai čia ir sakyt nereikia - savaime suprantamas dalykas, net šlepetes vaikui buvau pasiėmusi). Tada kažkaip nebemalonu pasidarė, todėl išėjau į koridorių apsiauti ir eiti ieškoti direktorės kabineto. Nes jau buvau nusprendusi parašyti prašymą priimti į šitą darželį.
Koridoriuj (rūbinėj) buvo susodinti vaikai atėję iš lauko pasisiot ant puodų - sėdi plikom rurom ant skersvėjo, nes grupė ir rūbinė vėdinasi, kol visi lauke. Kažkaip tas man užkliuvo labai schmoll.gif Patingėjo šeimininkė vaikus nuauti ir nuvesti į vonios kambarį, vietoje to atnešė koridoriun puodukus, kad nereiktų nuaut/apaut, bet neuždarinėjo langų ir durų, o vėjai švilpia per visur doh.gif Na, bet tiek to.
Mums besiaunant pro praviras duris įžengė susiraukusi direktorė. Aš išsišiepus kuo maloniau prisistačiau, pasakiau kad ieškome tinkamo darželio, atėjome apsižiūrėti į "ekskursiją", susipažinti. O ji iškart užsipuolė "Kas čia jus įleido?!" Gaila, kad netyčia "pakišau" tokią malonią auklėtoją, leidusią mums apsižiūrėti verysad.gif bet negalėjau gi sakyt, kad pati nesiklausus atėjau - sakau mums leido auklėtoja pažiūrėti. O ji man išdrožė: "Pas mus tai draudžiama. Va taip ir atsiranda darželyje infekcijos visokios, tymų ir raodoniukų protrūkiai.... Namie galit kaip norit, o čia negalima vaikščiot vaikams iš gatvės..." blink.gif unsure.gif Nesiginčijau, bet nerealu kad mamos su tokiomis užkrečiamomis ligomis tampytų vaikus po darželius norėdamos juos supažindinti su aplinka būtent ligos metu.... Susinervinau. Ji palaukė kol mes apsiavėm ir išėjus pro duris dar pkalusė iš kokios mes gatvės. Tada jai pasakiau kad skambinau aną savaitę ir mes kalbėjom, kad pagal gatvę mes priklausom šiam darželiui. Ji mums parodė pirštu į išėjimą ir sako "Prašom eiti pro čia!" blink.gif Jokių smulkinimųsi, jokio darželio pristatymo - nič nieko, tik duris parodė. O aš dar pasimetus sakau: "O tai aš pareiškimą norėjau rašyti..." Ji sako "Tai vis tiek dabar jūs neturėsit gimimo liudijimo kopijos, ateisit kitą kartą. Parašysit. o jei po to nenorėsit lankyt, paskambinsit." ir vėl duris rodo išeit. Na, žinot, galvoju tikrai niekada čia kojos nekelsiu daugiau.
Jaučiausi kaip šlapiu skuduru gavus per veidą.
Kaip apsispręsti lankyti darželį, nesupažindinus vaiko su aplinka, neapžiūrėjus, kur tavo vaikas praleis keletą savo gyvenimo metų iki m-klos?
Kodėl turėčiau rašyt prašymą į darželį, kurio nemačiau ir draudžiama jį apžiūrėt?
Jei jau to negalima, tai tikrai tikiu, kad jame netoleruojama ir adaptacijos periodu mamos buvimas grupėje šalia vaiko... kažkas buvo rašęs šioje temoje.
Aišku, gal kai kam pasirodys - svarbu kad uaklėtoja patiko, kad grupė patiko. O direktorė gi vaiko neauklės... Bet man atrodo kad nuo įstaigos vadovo labai daug kas priklauso, kad ji daug įtakos daro tiek ugdymo procese, tiek visame kitame....

Prieš tai buvau kitame darželyje, kur direktorė labai mielai pristatė savo įstaigą, pasakojo apie visą kolektyvą iki tokių smulkmenų - kas kokį išsilavinimą turi ir kur stažuojasi, kokius kursus lanko ir t.t. ir pan. Nors ta direktorė galėjo man iškart duris parodyt, nes kaip tik pas juos vietos mums ir nebuvo, bet ji to nepadarė, vistiek atsakė į viską, ko klausiau. O "Pagranduke" eilių nėra, bet ir "klientų" jiems matyt nereikia schmoll.gif arba reikia ne tokių smalsių kaip mes.
Atsakyti
Nu šakės blink.gif bash.gif
O ten tikrai direktorė buvo? Ji tokia lapė visad būdavo, tokia juodais plaukais iki pečių unsure.gif
Aš dėl to darželio daugiau dėl pedagoginės veiklos abejojau, nes mano vyresnioji kažkada ten lankė, bet dabar visai susibalamūtijau blink.gif

Aišku, vedėja su vaikais tai nebūna, bet vis tiek kažkokio nemalonaus įspūdžio negaliu atsikratyt. Nesuprantu, kaip taip sugeba elgtis atstumiančiai blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saltrune: 27 balandžio 2005 - 13:26