Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Senamiestis: Sadutė
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4
ziopa
unsure.gif
Na mes jau atsisveikinome su priesmokykline grupe.
4u.gif
Del pedagoges Dianos turiu savo nuomone, bet man svarbu buvo dukros poziuris.
Jai Diana patiko ir ji kazkodel visada pateisindavo mokytojos elgesi.
Nors man tikrai nepatiko, kad mokytoja saukia ant vaiku, i kampa statydavo ar naudodavo svilpuka grupes patalpoje.
Nejaugi tie musu vaikai tikrai laukiniai g.gif buvo. Sigita ir Vitalija niekada tokiu priemoniu nenaudojo 4u.gif
As pastebejau, kad per siuos metus mano dukra pasidare uzdaresne ir ne visuomet papasakodavo apie tikrus dienos ivykius. Gal tai irgi buvo mokytojos baime? g.gif
Isvis jausmas buvo toks, kad mokytoja venge bendravimo, gal mes tevai atrodem neispruse jos lygiui. Labai mazai informacijos apie renginius buvo pateikiama. Sutinku, kad vaikai sugrize namo turi teveliams pasakyti, kad bus pvz. rudenelio svente. Gerai jei vaikuciai namo parnesa kvietima, o jei neparnesa tada buna, kad apie rengini suzinai tik is vakaro doh.gif nejaugi info sudetinga parasyti lentoje apie numatomus renginius.
Na del pacio ugdymo blink.gif pratybos, darbeliai kaip ir viskas gerai, na gal zipis man "kirtosi" su paciu pedagoges elgesiu, bet as labai nesigilinau ir stengiausi siuos metus greiciau uzbaigti ir nesinervinti schmoll.gif
Niekada nekeliau diskusiju garsiai, nes laukiau kada viskas pasibaigs ir pasimirs.
Dziaugiuosi, kad mano dukra ugde tokios nuostabios auklytes kaip Sigita ir Vitalija, ir labai labai vakuciu mylima Reginute. Nuosirdziai sakau aciu 4u.gif nes jos sugebejo musu vaikucius uzauginti tokius nuostabius ir draugiskus. Manau reta darzelio grupe (tiek vaikai, tiek tevai) buna tokia draugiska thumbup.gif
sigi
Mano mergytė taip pat šiemet baigė priešmokyklinę grupę "Sadutėje", neturiu priekaištų auklėtojoms - nei Dianai, nei Jolantai. Puikios aktyvios pedagogės. Į šią grupę atėjome pirmus metus, prieš tai nebuvome lankę darželio, jaudulys buvo, bet dukrytė adaptavosi greitai, nuolat domėjausi gyvenimu darželyje ir nepastebėjau nieko panašaus, kas aprašyta žinutėje 2010.05.28. Pasitaikė nenoro eiti į darželį, kuris dažnai buvo apipintas įvairiomis fantazijomis, bet nuoširdžiai pasikalbėdavome su dukryte ir rasdavome išeitį. Nuolat aiškinau, kad kiti vaikučiai darželį lanko ilgiau ir galbūt šiek tiek daugiau moka, reikia stengtis juos pasivyti - ir nebuvo jokio nepilnavertiškumo jausmo, nesijautė nei "atsilikusi" nei kažko nemokanti. Šiuo metu ir skaito, ir skaičiuoja, ir rašo kaip kiti grupės vaikai, ir kuo puikiausi prisiminimai apie auklėtojas. Nebūčiau smerkusi, jeigu vaikas būtų išgirdęs griežtesnį žodį, savo dukrą mokau priimti ne tik pagyras, bet ir kritiką. Pasitikėjimą savimi, savo jėgomis vaikai įgyja šeimoje, pasakymas, kad vaikas kartoja "man nepasiseks, aš nemoku.."- gal turėtų būti šeimoje diegiamas pasitikėjimas savimi, tikslo siekimas?
Nepritariu tokiam "išsisakymui" auklėtojų atžvilgiu išleistuvių dieną, kokia gali būti nuotaika, kai akivaizdi įtampa? Manau turėtų būti kitoks aprašytosios situacijos sprendimo būdas, o ne viešas kaltinimas. Juk visa grupė glaudžiai bendravome, ar ne papraščiau buvo persiųsti žinutę apie tokį šiurkštų elgesį visiems tėveliams, būtume pakalbėję su savo vaikais, gal išsiaiškintume tikrąją situaciją, visi būtume apsijungę, tokiu atveju nebūtų nė vieno abejingo. Juk netampė auklėtoja mergytės už kasų užsidariusi kažkur - vaikai greitai būtų tokį dalyką pastebėję.. Kalbėjau su savo dukra, klausiau, ar nėra pastebėjusi ko nors panašaus per tuos metus - nemačiau dar tokio nustebusio vaiko - "ką tu, auklėtoja juk taip negali?..". Situacija kebli, bet ko gero reikia vaikams rodyti tinkamą problemos sprendimo būdą, o ne tylėti ir kaupti savyje skausmą ir pyktį.
Pritariu vienos mamytės išsakytai nuomonei, kad išleistoji priešmokyklinė "Drugelių" grupė buvo labai draugiška, džiaugiuosi, kad mano mergytė pateko į tokį šaunų kolektyvą! Ačiū auklėtojoms Dianai ir Jolantai už puikius pagrindus mokyklai, Reginutei - už nuoširdų rūpestį! Sėkmės!
Zuikiosaulute
Įdomu įdomu g.gif

jei jau tokios problemos su paruošiamąja grupe, tai manau, kad tylėti neverta. Reikėjo daryti susirinkimą ir garsiai apie tai kalbėti. keistai nuskambėjo vienos mamytės pasakymas, kad stengėtės išlaukti tuos metus. jūs gal ir stengėtės, bet vaikui liks visam gyvenimui. manau, kad tėvai per daug dėl savęs dažnai stengiasi, bet negalvoja apei vaiko psichologija ir patirtas traumas. visada esu už kalbėjimąsi, pasiaiškinimą, nes kartais ir vaikai gali neteisingai traktuoti veiksmus, be to, pedagogai turėtų žinoti, kad vaikui reikia iškinti, o ne bausti ir sakyti, kad jis nieko nesugeba.

Atsiminsiu šiuos pasisakymus, kai prieisim iki paruošiamosios grupės 4u.gif
Ikulia
Mano sunenas buvo grupeje pas aukletoja Diana. Dabar jam jau 11 metu bus, bet jis ja prisimena iki siol ir sako, kad tai buvo ir yra jo mylimiausia aukletoja...

Siaip, apie problemas visada reikia kalbeti garsiai.
Persika
Sveikos , mes nuo rugsejo pradejome lankytis darzeliuka. Dziaugiuosi, kad dukrele mielai eina i darzeli: mielai lieka miegelio, valgo, zaidzia, kiekviena diena grizta namo ir pasakoja ispudzius, ka veike, su kuo zaide, taip miela klausytis smile.gif taip ir piesiu savo vaizduoteje savo mergytes dienos vaizda. Puiku, Aukletoja musu Valerija, iskart paliko gera ispudi. Ramia sirdimi palieku savo vaika darzelyje.
ziopa
QUOTE(Persika @ 2010 09 17, 00:00)
Sveikos , mes nuo rugsejo pradejome lankytis darzeliuka.  Dziaugiuosi, kad dukrele mielai eina i darzeli: mielai lieka miegelio, valgo, zaidzia, kiekviena diena grizta namo ir pasakoja ispudzius, ka veike, su kuo zaide, taip miela klausytis smile.gif taip ir piesiu savo vaizduoteje savo mergytes dienos vaizda. Puiku, Aukletoja musu Valerija, iskart paliko gera ispudi. Ramia sirdimi palieku savo vaika darzelyje.
*

4u.gif Sveikinam,

thumbup.gif ir dziaugiames del dukrytes ir mamytes

Sekmes 4u.gif
Gerdele
Mamytes, gal galite ka nors papasakoti apie bituciu grupe?
Gerdele
Kazkas parase i AZ siuo klausimu, bet netycia istryniau blush2.gif
birute s
sveikos mamytes,

na nezinau, esu baisiai pikta po kaledinio senelio programos. Peledziuku grupes aukletojos Valerija ir Regina akivaizdziai dirba tik su 3 "etatiniais" vaikuciais. Maniske ismoko darzelyje kazkoki eilerasti apie snieguole, papuosiau ja kaip snieguole ir itikinejau, kad reikes butinai pasakyti eilerastuka, nes Kaledu senelis kitaip dovaneles neduos. Per Kaledini rengini pasirodo, kad tas eilerastis kazkokios kitos mergaites, kuri ji ir padeklamavo, o maniske neturejo absoliuciai jokios roles. Is vaikystes buvo iprasta, kad Seniui Salciui reikia padainuoti arba pasakyti eilerasti, tada jis duoda dovanu. O cia koks auklejimas vyksta, tai man nesuprast wub.gif . Beje, "vystupalino" visi tie patys vaikai, kurie ir per Rudenelio svente reiskesi, vadinasi "isrinktieji". Is 23 grupeje tokiu tik 3!
Vi777
QUOTE(birute s @ 2010 12 20, 13:42)
sveikos mamytes,

na nezinau, esu baisiai pikta po kaledinio senelio programos. Peledziuku grupes aukletojos Valerija ir Regina akivaizdziai dirba tik su 3 "etatiniais" vaikuciais. Maniske ismoko darzelyje kazkoki eilerasti apie snieguole, papuosiau ja kaip snieguole ir itikinejau, kad reikes butinai pasakyti eilerastuka, nes Kaledu senelis kitaip dovaneles neduos. Per Kaledini rengini pasirodo, kad tas eilerastis kazkokios kitos mergaites, kuri ji ir padeklamavo, o maniske neturejo absoliuciai jokios roles. Is vaikystes buvo iprasta, kad Seniui Salciui reikia padainuoti arba pasakyti eilerasti, tada jis duoda dovanu. O cia koks auklejimas vyksta, tai man nesuprast wub.gif . Beje, "vystupalino" visi tie patys vaikai, kurie ir per Rudenelio svente reiskesi, vadinasi "isrinktieji". Is 23 grupeje tokiu tik 3!
*

as irgi nepatenkinta. Gal jau taip nesakyčiau, kad yra tik keli išrinkti, mano per Rudenėlio šventę tai sakė eilėraštį, bet vat jau per Kalėdas tai negalėjo pasireikšti, nors mačiau, kad labai norėjo. Eilėraštukų mokėjo net ne vieną ir visus sakė kiti vaikai. Tai aš irgi nesupratau, kokia čia metodika. Aišku, kad pramoksta keleto - tai gerai, bet pasireikšti tai kažkaip reiktų leist. Galima buvo paklaust gal kas nori pvz. Kalėdų seneliui kokį eilėraštuką pasakyt, tai, kad ir tuos pačius galėtų pasakyt, o dabar net galimybės nebuvo. Suprantu, kad vaikų daug ir kiekvienam sakyti gal per daug laiko užima, bet tikriausiai visi ir nenori sakyti ar ne visi moka.. kartais dėl nebuvimo darželyje neišmoksta, juk visko būna.
vinipooh
ziuriu visai mirusi sio darzelio tema ...
negi niekas nelanko, nesidomi? g.gif

vat man idomu, nes turetu mano sunus kitais metais pradeti lankyti, tai idomu kas ir kaip ten ax.gif
eziene
Viskas thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.