Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kuo skalbiate vaikiškus drabužėlius?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
bzykas
QUOTE(donna bella @ 2011 04 29, 09:57)
Ūkiškas muilas taigi šarmuotas, nesveika vaikui skalbti  tokia priemone, sunkiau ir išsiskalauja. Pamėginkit, kad ir tą patį merliuką išskalbti išskalauti, išdžiovinti ir įdėti į vandenį, pamatysit kaip nuo medžiagos sklidna vandeniu muilo liekanos, baltos drumzlės.
*

Nieko nebesuprantu g.gif , internete esu skaičiusi, kad ( ši ištrauka iš "sveikas žmogus" ) "Ūkinis muilas - geriausia vaikiškų drabužių ir patalynės skalbimo priemonė, nes jo sudėtis - riebalų rūgščių natrio druska. Jame nėra alergiją sukeliančių medžiagų ir cheminių priedų. " Dabar visai pasimečiau ir susimaišiau verysad.gif
Zuiketukas
Tiek vaikučio, tiek savo drabužius skalbiu su muilo riešutais, labai geras dalykas thumbup.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(Zuiketukas @ 2011 04 29, 22:24)
Tiek vaikučio, tiek savo drabužius skalbiu su muilo riešutais, labai geras dalykas  thumbup.gif
*

Pritariu drinks_cheers.gif As dar siek tiek sodos imaisau. Labiausiai patinka, kad nera jokio kvapo nuo ju. Pirmosiomis dienomis anyta skalbe sunelio drabuzius paprastais milteliais (nu neirodysi jai, kad naturali priemone geriau mad.gif ), tai nuo vargsiuko skalbimo milteliu kvapas sklisdavo doh.gif
myliu
QUOTE(Zuiketukas @ 2011 04 29, 20:24)
Tiek vaikučio, tiek savo drabužius skalbiu su muilo riešutais, labai geras dalykas  thumbup.gif
*

O aš su muilo riešutais taip užskalbiau drabužėlius, kad jau net virinant balti nebepasidaro verysad.gif Neišplauna tie riešutai dėmių ir apskritai, mano nuomone, ar su riešutais, ar tik tyru vandeniu skalbt- rezultatas tas pats cool.gif
laimingiausiamama
Vyresnės ir mažesnio skalbiu tik su neutral milteliais ir skysta priemone..
L*A*K*Š*M*I
Su "Bobas"skalbdavau ilgai,veliau tik apatinius su jais skalbiau,nes jie liecias arciau kuno o virsutinius ar lauko rubelius su skystomis premones skyrti suaugusiems.Dabar perejome prie AMWAY,na nera kalbu koks rezultatas thumbup.gif
agluce
priklauso nuo susitepimo lygio dar irgi. nes aš kai nesu dėl švaros didžiai pamišus,tai kartais dėmes tiesiog su tulžies muilu įtrinu pusvalandukui ir tada viską ant didelės temperatūros su papildomu skalavimu ir viskas.nieko net nepilu iš vis. skirtumo, patikėkit nieks nepastebi wink.gif Viskas tik įpratimo reikalas
Praline
Mamytes, o i automatine skalbimo masina galima pilti istirpintas Ringuvos drozles? Ar geriau nerizikuoti? blush2.gif
Boružėle
O aš skalbiu su Surcare. Esu skalbusi ir su Bobas.
Reginiukas
skalbiu su Persil, kur mamytės ir mergytės nuotraukytė yra 4u.gif
Tomawru
as skalbiu su riesuteliais ekologiskais, kol buvo maziukas tai viskas ciki, bet dabar jau rimtesniu demiu atsiranda nuo maisto ir t.t tai nebelabai isplauna man jie, gal kas naudoja gali patart?
ciku_caku
QUOTE(pukuotukas14 @ 2011 04 19, 16:37)
Nuo gimimo iki pat dabar skalbiu su Neutral  4u.gif
*

ir as naudoju tik Neutral thumbup.gif
žvilgsnė
Skalbiu su Amway vaikiškais milteliais, jų labai mažai reikia ir išsiskalbia visos dėmės thumbup.gif
lauryte27
As tai su non bio milteliais,nezinau kaip lieuvoj bet cia uk ju didelis pasirinkimas smile.gif
Vilytė
QUOTE(bzykas @ 2011 04 18, 18:36)
Aš poto vistiek praskalauju so soda (ji nuima šarmą), ta prasme į stalčiuką, kur reikia pilti minkštiklį aš dedu sodos ir viskas (nežinu ar gerai)
*

Soda yra tas pats šarmas biggrin.gif
Acto reikia, jei taip norisi. Bet ne į stalčiuką, o išskalbtus skalauti. Bet abejoju, ar taip reikia vargintis.
bzykas
QUOTE(Vilytė @ 2011 07 08, 22:05)
Soda yra tas pats šarmas biggrin.gif
Acto reikia, jei taip norisi. Bet ne į stalčiuką, o išskalbtus skalauti. Bet abejoju, ar taip reikia vargintis.
*

Aš bandžiau actą, bet kažkaip man nepatiko, tai dabar ištirpintą citrinos rūgštį naudoju.
n/a
QUOTE(Praline @ 2011 05 18, 20:53)
Mamytes, o i automatine skalbimo masina galima pilti istirpintas Ringuvos drozles? Ar geriau nerizikuoti? blush2.gif

mes su jomis ir skalbiame automatineje, tik as istirpinu plastikiniame indelyje (nuo "musu svelniosios varskytes" biggrin.gif ) ir dedu su rubais, ne i stalciuka.
dzordze29
kol maziuke buvo skalbiau tik su ukiniu muilku-gerai issiplaudavo ir prikrautas turtelis, kai truputi paaugom Bobas, nors visko pasitaiko ax.gif
sima341
nuo pat gimimo abieju dukryciu rubelius skalbiau su paprastais milteliais, nes nepasireiske jokiu alergiju ar berimu. Zinoma jei butu kitaip buve buciau pirkus specialius alergiskiems ar jautriems.
multimam
kolkas skalbiam su neutral ir bobas ax.gif
Axxa
Plaunant rankomis: Ringuvos muilas vaikiškiems drabužiams skalbti
Skalbiant mašina: ekologiškas skystas skalbiklis, o dabar - eko rutulys
Raimondina
o as savo mazyliai is pradziu bandziau naudoti miltelius, bet mama paprotino, kad milteliai uzsilieka drabuziuose, todel dabar pradejau naudoti skysta skalbikli.
Izabele2010
Tai yra milteliai kurie gerai išsiskalbia ir neužsilieka rūbuose.
Aš tai su ūkišku muiku arba Gnld milteliais.
ddaivusia
QUOTE(Praline @ 2011 05 18, 20:53)
*

As butent taip ir darau smile.gif is pradziu skalbdavau kiekviena ar net pora kartu per diena rankomis, bet labai jau daug laiko uzima, tai isigudrinau skalbti skalbimo masina, tik vietoj milteliu muilo drozles dedu ir ligi siol sekmingai taip darau:)
juliciukas666
Skalbiu rankom ir su Bobas milteliais. 4u.gif
blue_pixie
skystu neutral skalbikliu ir minkštikliu. Manau taip geriau visai šeimai ax.gif
astarte12
iš pradžių skalbiau su "Bobas", o paskui, kai įsigijau, su skalbimo kamuoliu. Dėmes valau muilu su tulžim, bet niekaip neišvalau moliūgo dėmių doh.gif blush2.gif
Agniese
Kudikiu rubelius apatinius skalbiu ukisku muilu, o virsutiniu su Bobas.
lina-linutia
skalbiu kartu su visos seimos rubais ax.gif
RAIMONDA11
Tik gimusiam skalbiau su Amway S8 ar kazkaip panasiai vadinasi milteliais. Tada perejau prie Neutral. Dabar arba su Neutral, jei rubeliai svaresni tada su muilo riesutais. Riesutai tikrai gerai skalbia, bet kol kas ant labai purvinu rubeliu nebandziau.
banginute
as tai su skystu neutral, ir labai patenkinta ax.gif
Simuute
Neutral milteliais, ringuvos muilo drožlėm. Dabar nusipirkom Bobas, bandysim ir šį smile.gif
astabil
Dazniausiai skalbiu rankomis su ukisku muilu,o skalbimo masinoje plaunu virsutinius rubus,striukytes ir tt,tai su paprastais skalbimo milteliais,kaip ir kitus seimos rubus. smile.gif
Valedy
Niekad nepirkau kažko spešil ax.gif visi rūbai pas mane skalbiami vienodai...jokių bėdų dėl to nebuvo nei vienam vaikui rolleyes.gif
smiler
QUOTE(Aime @ 2011 10 06, 13:41)
Niekad nepirkau kažko spešil  ax.gif  visi rūbai pas mane skalbiami vienodai...jokių bėdų dėl to nebuvo nei vienam vaikui  rolleyes.gif
*

As taip pat. Tiksliau, pirmagimei iki 6men skalbiau atskirai, su neutraliais milteliais. Dabar kai turiu antra, nuo pirmos dienos visi rubai eina bendrai su bendrais milteliais. Is pradziu dar ziurejau, ar nepasirodys kokia reakcija, alergija. Kadangi viskas puiku, tai ir tesiu toliau
Gabrieliaus mama
QUOTE(cacalialka @ 2008 01 19, 15:43)
sveikos mamytes 4u.gif
noreciau pasiteirauti kuo skalbiate savo leliuku drabuzelius.gydytoja kazkodel sake,kad net ir brangiausi milteliai nera gerai ir patare skalbti vaikisku muilu,kad nesukeltu vaikui alergijos.tai dabar ir vargstu skalbdama rankomis,bet mazius auga,drabuziu kruva dideja,o be to jie ziuriu ne taip gerai issiskalbia kaip su milteliais.tai gal sakau reiktu atsisakyti sios idejos?

ankstesnė tema
*

kiek pati domejausi, kaip tik rekomenduojama skalbti masina, nes niekas kitas taip gerai neisskalauja... o mano nuomone, kuo labiau maziuka saugosime ir stengsimes ekologiskai gyventi, tuo daugiau jis bus alergiskas veliau... pirmaji menesi naudojau neutral miltelius, kol bambute neuzgijo, o veliau perejome prie paprastu... na ir nieko blogo nenutiko smile.gif
daivytiaa
Aš skalbiu Neutral skystomis skalbimo priemonėmis thumbup.gif
Žaidėja
Ir as naudoju Neutral skysta skalbikli smile.gif

O iki kiek laiko siaip rekomenduojama vaiko drabuzius skalbti atskirai?
linute_klp
nuo pat pirmos dienos skalbiu su visais rubais kartu paprastais milteliais arba muilo riesutais ir viskas ok, ner cia ko prisigalvot jei nera butinybes ir problemu, o tas problemas mesusiskuriame pacios, noredamos vaikus augint steriliai. ai beje, labiausiai alergizuoja minkstikliai, kuo ju maziau tuo geriau, acta geriau naudot vietoj jo, naturaliau bus..
Dont_worry_be_happy
skystu neutral thumbup.gif
dovil14
Turiu Bobas skalbimo miltelius, bet girdejau priestaringu nuomoniu, kad naujagimiams ir kudikiams labiau tiktu skysto pavidalo skalbimo priemones nei milteliai, ar is tiesu?
RIMGAILĖ
QUOTE(Gabrieliaus mama @ 2011 10 13, 11:56)
kiek pati domejausi, kaip tik rekomenduojama skalbti masina, nes niekas kitas taip gerai neisskalauja... o mano nuomone, kuo labiau maziuka saugosime ir stengsimes ekologiskai gyventi, tuo daugiau jis bus alergiskas veliau... pirmaji menesi naudojau neutral miltelius, kol bambute neuzgijo, o veliau perejome prie paprastu... na ir nieko blogo nenutiko smile.gif
*

doh.gif jau masina, tai tikrai ne geriausia skalautoja ar bandet po jos skalavimu paskalauti rubelius, reikia dar maziausiai penkis kartus skalauti doh.gif doh.gif (be abejo dar priklauso koks audinys ar stipriai prisigeria skalbiklio...)
Iki metuku viska skalbiau tik rankom, veliau pradejau kai kuriuos virsutinius skalbti skalbimo masinoje, bet skalauti baigdavau pati...Dabar maziui jau 2,5m, bet nustojau skalauti rankomis vien todel, kad antras vaikiukas greit bus ir jau nebepajegiu verysad.gif
O alergijos pasireiskia ne visiems is karto...Mes visa bruda kaupiam ant saves ir kai organizmas jau nebepernes islis ivairiais pavidalais. Musu naudojamos chemijos poveikis gali pasireiksti nebutinai ant musu ar musu maziu, o ant musu maziu vaikiuku!! Ir as kiek galiu stengiuosi, kad mazius gautu kiek galima maziau musu PC siulomu ir reklamu brukamu dalyku...
Skalbiau ir tebeskalbiu vaikisku, ukisku muilu, neutral skysciu, bandziau Ringuvos drozles, muilo riesutus (na jie man nepasiteisino...)...
Papildyta:
QUOTE(Žaidėja @ 2011 10 13, 23:17)
Ir as naudoju Neutral skysta skalbikli smile.gif

O iki kiek laiko siaip rekomenduojama vaiko drabuzius skalbti atskirai?
*

iki triju metuku rekomenduoja, kiek skaiciau g.gif
rircik
mes naudojame bobas miltelius
+777+
Nuo pat abiejų vaikelių gimimo skalbiu tomis pačiomis priemonėmis kaip ir visų kitų šeimos narių su Ariel, Persil ir tikrai nepirkau jokių spec. kudikiams miltelių
orchidejaa
Neutral milteliais arba muilo riešutais thumbup.gif
foreverlove
Mes su "bobas"nuo gimimo ik dabar ax.gif
ativel
Skalbiame su BOBAS arba su NEUTRAL milteliais thumbup.gif
vilmoske
QUOTE(Gabrieliaus mama @ 2011 10 13, 12:56)
*

QUOTE(linute_klp @ 2011 10 14, 01:01)
nuo pat pirmos dienos skalbiu su visais rubais kartu paprastais milteliais arba muilo riesutais ir viskas ok, ner cia ko prisigalvot jei nera butinybes ir problemu, o tas problemas mesusiskuriame pacios, noredamos vaikus augint steriliai. ai beje, labiausiai alergizuoja minkstikliai, kuo ju maziau tuo geriau, acta geriau naudot vietoj jo, naturaliau bus..
*

Na, manau, kad vaikų auginti steriliai nereikia tikrai, bet mažiau chemijos buityje ir gyvenime tikrai niekam nepakenks.. Ir jei visi stengtųsi jos naudoti kuo mažiau, manau visiems būtų tik į gerą.. Milteliai, minkštikliai, indų plovikliai, šampūnai, dušo kremai, dušo želė, valymo priemonės,kurių yra nežinia kiek ir nežinia kokių... Jai kiekvienas žmogus pabandytų išsiversti nors su trečdaliu mažesniu kieku buitinės chemijos, tai jau būtų į gerą...
smilte1212
Aš skalbiu su Amway vaikams skirtais skalbimo milteliais.
padraika22
anksciau skalbiau su amway kudikiu milteliais. jei rankom tada su ukisku muilu. nuo 1.5m kazkur skalbiam visus rubus kartu su ariel skystu skalbikliu. jokiu minkstikliu nenaudojam
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.