Ieskome darzelio kito savo dukrytei.
Papildyta @ [mergetime]1100531595[/mergetime]
Apie Vaidilute girdejome labai geru atsiliepimu(pazistama ten veda savo mergaite).Planuojame nueiti pasiziureti ten.
Mes gyvename Baltupiu-Jeruzales saloje(taip vadinasi) ir savo vyresniaja dukryte pradejome vesti i Gintareli, nes arciausiai namu. Atsiliepimai apie Gintareli nekokie: dvasiskai skurdus darzelis, metodines priemones nusiurusios, aplinka "tarybine", aukletojos aptingusios, su vaikais neuzsiima, girdejome kad dirba be pedagoginio issilavinimo, zodziu - darzelyje vyrauja tiktai elementari prieziura. Girdejome, kad lopselinuku aukletoja yra gera (vardas Vanda).
Ieskome darzelio kito savo dukrytei. Papildyta @ [mergetime]1100531595[/mergetime] Apie Vaidilute girdejome labai geru atsiliepimu(pazistama ten veda savo mergaite).Planuojame nueiti pasiziureti ten.
O mano didzioji lanke "Gintareli". gavom nusiaubta grupe, ja susiremontavom, todel del salygu tikrai negalejau skustis. Aukletoja buvo puiki (Danute), tikrai gerai priziuredavo vaikucius. Salia darzelio yra parkas, vaikai kasdien eidavo po ji pasivaikscioti.
darzelio vedeja tai tokia lape "gintarelyje" jau vien pradedant pazintimi su direktore - ispudis nekoks: su manimi visai nekalbejo, o kai po keliu dienu nuejo vyras - tai kalba buvo tokia, kad jei labai noresit, tai vieta rasim... na, bet mums ten jau nebesinorejo. i "sesmuksnele" nuejau kartu su vaiku: tik iejus vaizdas niurokas, o sunus iskart pasake: - i sita siukslyna - neisiu. pokalbis su direktore krypo ta pacia linkme: jei..., tai... sutikciau "susimoketi", bet kad butu uz ka. o ten man pasirode labai nemaloni aplinka. susiradome pasilaiciuose labai saunu darzeli. nereikejo jokiu papildomu mokesciu. aisku toloka vaziuoti, bet ka daryti
as ne i ta tema buvau parasiusi,bet pakartosiu ir cia, ka draugei reikejo patirti gintarelio darzelyje. Tai ojojoj, nervavosi jinai vienoj tokioj grupej,aukletojos ir maista vogdavo pvz. priklauso vaikui du blynai ar sumustiniai o duoda po viena, pati matydavo,kad vaikai gauna po viena [ ir ne tik blynai] kad einant namo is darzelio visuomet vaikas nori valgyti, o meniu darzelyje nepakabintas nors turetu buti [aisku kam zinoti] schmoll.gif po to vaikui valgant nukrito duona tai aukletoja sako dabar turi pabuciuoti [prie visu vaiku, isivaizduokit kaip vaikui turetu but nemalonu juk jis nesupranta,kad duona skaitosi ''sventa''] viena karta prisiusiojo i lova, tai pradejo tasyt uz rankos [tai pasake viena mergaite, o tai isgirdes berniukas liepe nieko nesakyti,nes taip liepe aukletoja matyt buvo visiems pasakyta, nes jos vaikas visuomet grizes mamai nieko nepasakodavo nes akivaizdziai matesi kad bijo, reikdavo is jo tai isgauti arba netycia prasitardavo] o vedejai sakyt tai butu tas pats kaip galva dauzyt i siena fool.gif nes ji susedusi su tom paciom aukletojom kava gerdavo [nebent nunestum kisi,ir tai ne garantija].O viena karta atejo vaikas po atostogu ir nepasisveikino su aukletoja [ gal pamirso ] tai ji visa diena uzdraude vaikams su juo bendrauti, o vaikas labai jautrus tai negalejo asaru sulaikyt kai atejo mama pasiimt. Issvis labai tramuojami ir grieztai auklejami vaikai, o aukletojos yra Neringa ir Erika eziuku [ sesiameciu ] grupeje,niekam nelinkeciau tenai papult
QUOTE(aziza @ 2005 08 28, 20:06) aukletojos yra Neringa ir Erika eziuku [ sesiameciu ] grupeje,niekam nelinkeciau tenai papult Mano vaikutis buvo priimtas į boružėlių grupę, o ten dirba auklėtoja Erika...
o net nezinau
Sveikos
Norėčiau duoti patarimą Ugnei, kad persivestų savo vaikutį į kitą grupę, tačiau nežinau kokios auklėtojos kitur. Mano vaikui Boružėlių grupėje nepatiko nei viena iš pastoviųjų auklėtojų. Auklėtojos vaikų visiškai nežiūri, jie "užsiima" patys...Po tokių "užsiėmimų" būna su mėlynėm, praskeltom lūpom, įkandimų žymėm...Daugeliui iš tėvų nepatiko Laima, ji savotiška, bet didelių nesusipratimų su ja man nebuvo, o vat su kita- Siga, tai turėjau problemų daug, buvau net pas direktorę nuėjus...Dabar, kai vaikas eina į kitą darželį, tai man pasakė, kad jį auklėtoja Sigutė mušdavo Galvojau, kad gal kai perves į kitą grupę, bus geresnės auklėtojos, bet kai vieną mėnesį pabuvo Asta, o kitą atėjo Erika, pagalvojau, kad gal laukti neverta... Erika šitoj grupėj turėjo būti tik rugpjūtį. Ir ji buvo jau paskutiniu lašu mano kantrybei, kai atėjau paimti vaiką ir po akim buvo didžiulė mėlynė, o Erika tepasakė: "atsiprašau, buvau užsiėmusi su kitais vaikais ir net nepamačiau, kaip mergaitė trenkė jam su bliūdu per veidą"...O bliūdas buvo geležinis ir ganėtinai nemažas, ir kodėl prieinamas visiems vaikams? Nežinau Todėl staigiai apsisprendžiau ir pervedžiau į kitą darželį QUOTE(brivir @ 2005 09 14, 20:52) Norėčiau duoti patarimą Ugnei, kad persivestų savo vaikutį į kitą grupę, tačiau nežinau kokios auklėtojos kitur. Ačiū už rūpestėlį, už patarimus. QUOTE(brivir @ 2005 09 14, 19:52) Erika šitoj grupėj turėjo būti tik rugpjūtį. Ir ji buvo jau paskutiniu lašu mano kantrybei, kai atėjau paimti vaiką ir po akim buvo didžiulė mėlynė, o Erika tepasakė: "atsiprašau, buvau užsiėmusi su kitais vaikais ir net nepamačiau, kaip mergaitė trenkė jam su bliūdu per veidą"...O bliūdas buvo geležinis ir ganėtinai nemažas, ir kodėl prieinamas visiems vaikams? Nežinau Todėl staigiai apsisprendžiau ir pervedžiau į kitą darželį Skaitau, mieloji mamyte, tamstos pasisakymus ir negaliu patiketi... Baigiau magistartūrą VPU ir teko atlikti kai kuriuos tyrimus šiame darželyje. Darželis gal ir nėra super, turi daug minusų, mano nuomone, ka ten teko matyti. Tačiau nemažai laiko praleidau būtent su Jūsų taip koneveikiama auklėtoja Erika ir teko stebėti jos darbą su vaikais... Tai jau nesupykite, bet man peršasi nuomonė, kad tamsta ko gero visiškai nieko nenusimanote apie vaikų ugdymą darželyje. Jūs priklausote tai kategorijai tėvų, kurie neįsivaizduoja, kas vyksta su jų vaikais darželyje. Daugelis iš jų mano: atvedžiau vaiką į draželį ir tegu jau tos auklėtojos su juo užsiima , tegu auklėja, tai jau ne mano riekalas... Bet pamirštamas labai elementarus dalykas: darželyje vaikai yra prižiūrimi ir UGDOMI. O auklėjimo pagrindai formuojais ŠEIMOJE. Vaikas atsineša į bendruomenę didelę dalį to, ką jis įgijo augdamas šeimoje dar iki darželio. Taigi vaiko auklėjimu PIRMIAUSIAI turi rūpintis tėveliai. Tik deja, nuo tos atsakomybės dažnai nusisukama. Dažnas tėvelis sako- tai auklėtojų pareiga... O kur tada bendradarbiavimas? Vaikui reikia visapusiškos ugdomosios, auklėjamosios aplinkos. Jei vien tik draželis rūpinsis vaiko gerove, o šeimoje nieko nebus daroma, tai vaikas išaugs nepilnaverte asmenybe. Man labai gaila, bet daugeliui tėvelių neprošalį būtų pasidomėti , pavartyti bent kelias pedagogines, psichologines knygas arba nepraleisti pro akis publikuojamų straipsnių. Jei kalbėti apie mamytės aprašomą situaciją, tai reikėtų mamytei priminti , kad darželio grupėse būna po 15 , kai kur net po 20 vaikų, ir vargu ar įmanoma numatyti spontaniškus vaiko poelgius. Ir šioje situacijoje aš beveik įsitikinusi, kad jųsų berniukas gavo atsaką į gal būt negatyvius veiksmus kito vaiko atžvilgiu... Pagal tai spręsti apie grupės auklėtoją ir jos darbą su vaikais, tiesiog neetiška. Beje, aš manau, kad auklėtoja Erika LABAI puikiai moka dirbti su vaikais. Tai jauna, neseniai baigusi universitetą ,perspektyvi pedagogė, kupina šiuolaikškų idėjų. Moka bendrauti su vaikais, kiekviena diena grupėje neprailgsta. Visada atras kokį naują žaidimą, įdomią veiklą kiekvienam, atsižvelgs į individualius vaiko poreikius. JOs grupėje yra įvairaus amžiaus vaikų, ir kiekvienam ji dėmesinga. Mamytės, jei abejojate kuria nors savo vaikelio auklėtoja , apsilankykite dažleyje, pastebėkite iš šalies, pakalbėkite su kitais grupės tėveliais. Ir nepamirškite, kad tokių aprašomų situacijų kasdieniame daržeio gyvenime labai daug. Jei į tai žvelgsime su tokiu pykčiu ir priešiškumu vargu ar išmoksime atleisti vienas kitam už bet kokią smulkmeną. Galų gale viskas glūdi tik mumyse...
Sveikos mamos,
man keista isgirsti tokią neigiamą nuomonę apie "ežiukų"grupę. Aš savo vaiką vedžiau pas auklėtoją Eriką. Ištiesų auklėtojos darbu buvau patenkinta, vaikas mielai pradėjo lankyti darželį, ko seniau niekada nebuvo. Ji puikiai moka dirbti su vaikais....Nesuprantu prie ko čia kažkokie blynai ar bliūdai....Esmė: vaiko ugdymas. Tai keli tik atvejai, o teigiama nuomonė būna l.retai išsakoma. Į teigiamus dalykus nesigilinam irnet nevertinam,tik šaukiam kaip bepročiai kas nepatiko ir tai perdedam arba sureikšminam. Per kelis mėnėsius pamačiau pažanga vaiko ugdyme, vaikas puikiai buvo ruošiamas mokyklai. Kitų auklėtojų "Ežiukų" grupėje puikiai neteko pažinti,todėl daug patarti negaliu, bet auklėtojos Erikos darbu nenusivyliau: ji kiekvieną dieną informavo kaip vaikui sekasi,kokios problemos yra,puikiai dirba su vaikais ir jais susitvarko. Išoriškai atrodo,kad ji atiduoda visą save dirbdama grupėje. Darželis ištiesų skurdus, bet tokia jau yra realybė- tai valstybinė įstaiga, ne privati, mūsų valstybė yra skurdi. Ačiū už pasisakymą. QUOTE(domile @ 2005 10 13, 11:28) Per kelis mėnėsius pamačiau pažanga vaiko ugdyme, vaikas puikiai buvo ruošiamas mokyklai. Kitų auklėtojų "Ežiukų" grupėje puikiai neteko pažinti,todėl cia jusu vaikas jau mokyklai ruosiamas ir apskritai, abi paskutines zinute "viena ranka" parasytos - nesuprantu, ka norite apgauti
Tai ir nesuprantu kokia ten ištikro padėtis tam Gintarėlyje
QUOTE(san @ 2005 10 13, 11:35) cia jusu vaikas jau mokyklai ruosiamas ir apskritai, abi paskutines zinute "viena ranka" parasytos - nesuprantu, ka norite apgauti Nevarykit dievo į medį su savo "išsišokimais" - " viena ranka" ir pan.. Kiekvienam šiame formume duota teisė išsisakyti ir nebūtinai tai turi sutapti su Jūsų nuomone Ikimokyklinio ugdymo institucijoje vaikas mokyklai ruošiamas nuo pat pirmųjų jame buvimo dienų. Kiekvieną dieną po laiptelį aukštyn. Darželiuose dažnai būna mišraus amžiaus vaikų grupių ir mokyklai vaikas ruošiamas nebūtinai tik priešmokyklinėje grupėje. Beje, toks užsispyrimas įtikinti visus jūsų žodžių teisingumu atrodo juokingas QUOTE(Akmeja @ 2005 10 25, 22:44) ar pastebejote mano zinuteje, kokius nors teiginius apie si darzeli bei aptariama aukletoja? tai gal domile tegu papasakoja, kaip jos nepilnu dvieju metu vaikelyje atsispindejo "puikaus ruosimas mokyklai" rezultatai. visiems bus nauda, maziau neaiskumu, ir aukletojai pliusas bus uzdetas.
tai gal domile tegu papasakoja, kaip jos nepilnu dvieju metu vaikelyje atsispindejo "puikaus ruosimas mokyklai" rezultatai. visiems bus nauda, maziau neaiskumu, ir aukletojai pliusas bus uzdetas.
[/quote] Matyt auklėtoja Erika turi ne tik priešų, bet ir draugų... O tai jau nėra bolgai.
Sveiki,
Pasiskaičiau pasisakymus ir norėčiau atsakyti. Nežinau, kokia iš tiesų yra Erika kaip pedagogė, nes, kaip minėjau, vaikas darželyje tuo metu buvo neilgai, nes pervedžiau į kitą. Ir nesu nusistačius vien prieš ją. Tačiau, manau, kad stebint kažkam auklėtojos stengiasi labiau nei dirbdamos kasdien. O apie vaikų skriaudimą šiame darželyje girdėjau ne iš vienos mamos, todėl ir suskubau pervesti į kitą darželį, nes atėjus vasarai mėlynės ant vaiko kūno pasidarė kasdienybė. O ir pats vaikas į darželį jau nenorėjo eiti, o tai, aš manau, jau daug ką reiškia. Dabar apie auklėjimą šeimoje, tai galiu pasakyti, kad nusimanau pakankamai, kad išauginčiau ir išauklėčiau savo vaiką. Taipogi, suprantu, kad auklėtojoms sunku dirbti su 15-20 vaikų, bet tam jos ir mokosi universitete, kad mokėtų sudominti vaikus, juos mokyti ir ne kiekviena turi tą "gyslelę"...Už tai aš ir nesu auklėtoja, nes žinau, kad tokio darbo dirbti nesugebėčiau. [QUOTE]Akmeja Jūs priklausote tai kategorijai tėvų, kurie neįsivaizduoja, kas vyksta su jų vaikais darželyje. Daugelis iš jų mano: atvedžiau vaiką į draželį ir tegu jau tos auklėtojos su juo užsiima , tegu auklėja, tai jau ne mano riekalas... Bet pamirštamas labai elementarus dalykas: darželyje vaikai yra prižiūrimi ir UGDOMI. [QUOTE] Tikrai neįsivaizduoju, kas vyksta darželyje, kai pamatau su sumušimo , mušimo (turiu net ekspertizės pažymą) ar įkandimo žymėm...O, kad auklėtojos mano vaiką auklėtų tikrai nenoriu. Manau, tai mano darbas. Man tereikia, kad jos per dieną pažiūrėtų, pabendrautų su vaiku, kažko pamokytų... Ir pabaigai, mano vaikas jau 3 mėn. kitam daržely. Jau po savaitės noriai pradėjo eiti į darželį, deklamavo naujų eilėraštukų, dainelių...Per šį laikotarpį nebuvo nei vienos mėlynės. Ir dabar peršasi toks klausimėlis: "tai kam reikia pasiskaityti pedagogines, psichologines knygeles ar straipsnius?" Ir tai tik mano nuomonė, nes turėjau galimybę palyginti 2 darželius. Ir labai džiaugiuosi priėmusi sprendimą pakeisti darželį.
[quote=brivir,2005 11 14, 15:22]
Sveiki, Pasiskaičiau pasisakymus ir norėčiau atsakyti. Nežinau, kokia iš tiesų yra Erika kaip pedagogė, nes, kaip minėjau, vaikas darželyje tuo metu buvo neilgai, nes pervedžiau į kitą. Ir nesu nusistačius vien prieš ją. Tačiau, manau, kad stebint kažkam auklėtojos stengiasi labiau nei dirbdamos kasdien. O apie vaikų skriaudimą šiame darželyje girdėjau ne iš vienos mamos, todėl ir suskubau pervesti į kitą darželį, nes atėjus vasarai mėlynės ant vaiko kūno pasidarė kasdienybė. O ir pats vaikas į darželį jau nenorėjo eiti, o tai, aš manau, jau daug ką reiškia. Dabar apie auklėjimą šeimoje, tai galiu pasakyti, kad nusimanau pakankamai, kad išauginčiau ir išauklėčiau savo vaiką. Taipogi, suprantu, kad auklėtojoms sunku dirbti su 15-20 vaikų, bet tam jos ir mokosi universitete, kad mokėtų sudominti vaikus, juos mokyti ir ne kiekviena turi tą "gyslelę"...Už tai aš ir nesu auklėtoja, nes žinau, kad tokio darbo dirbti nesugebėčiau. [QUOTE]Akmeja Jūs priklausote tai kategorijai tėvų, kurie neįsivaizduoja, kas vyksta su jų vaikais darželyje. Daugelis iš jų mano: atvedžiau vaiką į draželį ir tegu jau tos auklėtojos su juo užsiima , tegu auklėja, tai jau ne mano riekalas... Bet pamirštamas labai elementarus dalykas: darželyje vaikai yra prižiūrimi ir UGDOMI. [QUOTE] Tikrai neįsivaizduoju, kas vyksta darželyje, kai pamatau su sumušimo , mušimo (turiu net ekspertizės pažymą) ar įkandimo žymėm...O, kad auklėtojos mano vaiką auklėtų tikrai nenoriu. Manau, tai mano darbas. Man tereikia, kad jos per dieną pažiūrėtų, pabendrautų su vaiku, kažko pamokytų... Ir pabaigai, mano vaikas jau 3 mėn. kitam daržely. Jau po savaitės noriai pradėjo eiti į darželį, deklamavo naujų eilėraštukų, dainelių...Per šį laikotarpį nebuvo nei vienos mėlynės. Ir dabar peršasi toks klausimėlis: "tai kam reikia pasiskaityti pedagogines, psichologines knygeles ar straipsnius?" Ir tai tik mano nuomonė, nes turėjau galimybę palyginti 2 darželius. Ir labai džiaugiuosi priėmusi sprendimą pakeisti darželį. [/quote] Jei nepaslaptis kokį lankote darželį?
Šeškinėje "Papartis"
Labas,
Labai jau negraziu atsiliepimu prisiskaiciau apie si darza, bet jis arciausiai namu mums, tai bandysiu saviski pavedziot ir jei nepatiks, pervesim i kita. Kadangi aukle is musu staigiai isejo, reikia greitai pradet lankyt darza. Nuejau pas vedeja (man ji i bufetava labiau panasi, nei i darzelio vedeja), ji pasake, kad priims, bet niekaip nerodo nei grupes nei aukletojos - viska pamatysim tik tada, kai atvesim vaika. Nieko nesuprantu, ar cia tokia jau didele paslaptis? Eidama is darzelio, jo kieme susitikau jauna moteri ir uzkalbinau - pasirodo, darzelyje ji dirba. Grupes yra daugiausiai misrios ir tik priesmokyklinuku grupe yra atskira. Kaip suprantu, tas darzelis yra labai prikimstas, tai gal atsiras daugiau tevu, kurie dar ka nors pridurs prie jau issakytu nuomoniu...
Na ir prisiskaičiau visokių siaubų apie darželį, kurį mano vaikas lanko jau penkti metai. Nedėjau vilčių, kad vaikui darželyje bus taip faina, kaip namie. Gal todėl ramiai reguoju į pinigų rinkliavas (amžinai visko trūksta: nuo hig.priemonių iki dulkių siurblio), vedėjos elgesį (teisingai pastebėta - tikra lapė ir su tėveliais mieliau bendrauja, nei su mamytėm), auklėtojų pabarimus (sutikit, ne "aukso gabalus" atvedam). Auklėtojų yra įvairių, kaip ir vaikų jų grupėse (apie mamas net nerašau). Nei už ką nepatikėsiu, kad vaikas gali užaugti be mėlynių, susimušimų ir pan. Kieme ir savo vieno nespėji nusaugoti, kad nenugriūtų kur, o darželio grupėj vaikų daug. Tokiom mamom, kurios nori išskirtinių sąlygų savo vaikams, galiu pasiūlyti pasisamdyti auklę. Bet į mokyklą turbūt teks vesti, nes dar nieko negirdėjau apie individualų mokymą. Kituose darželiuose irgi ne pyragai, nes apie kokį beskaičiau šiame forume, vis kas nors ten negerai.
Na o, jei yra kas nors labai gero "Gintarėlyje", tai tik auklėtoja Erika. Dabar ji dirba tik Boružėlių grupėje. Labai draugiška, myli vaikus, daug su jais bendrauja. Nors mano vaiko grupėj ji dirbo tik pusmetį, bet iš vaiko girdėjau tik labai gerus atsiliepimus. Ir, aišku, buvo labai nuliūdęs, kai ji išėjo pas Boružiukus.
Iš tiesų apie šį darželį labai blogai visos rašot
Jo-o-o, na ir aistros cia pas Jus mamytes verda
As LABAI PRITARIU RiMi pasisakymui. Kai pervedziau saviski i si darzeli, buvau sokiruota. Tvarkele cia padek Dieve. Bet vienas kas man istrigo, tai Jusu visu linksniuojama aukletoja Erika. Pas sunu grupeje ji dirbo irgi tik laikinai, bet tiek as tiek jis buvom labai patenkinti.Maniskis niekuomet atejes namo nesigirdavo ka sitam darzeli yra ismokes,o pabuves pas sia aukletoja, net mane pradejo ismoktu zaidimu ar kokiu nors misliu mokyti. Kazkaip tos mamytes, kuri bando irodineti, kad jos vaikas tariamai del aukletojos kaltes su melynem buvo ir jau po savaites naujam darzelyje eilerascius deklamavo ir dainas dainavo...atleiskit, skamba keistai. Juk vaikai ir yra vaikai, jie barasi, taikosi, musasi, o ir galu gale patys neretai uzsigauna Tiesiog manau, buna, jog zmogus tau nepatinka ir tiek...greiciausia siuo atveju taip ir yra...ir dar, o ar pacios vaikas toks jau angelelis buvo ir nei vieno grupes draugo neskriaude...tikriausiai pats kibo ir gavo atkirti...toks jau gyvenimas Noreciau patarti toms mamytems, kuriu vaikai pagal amziu tinka, prasytis pas aukletoja Erika, ji tikrai toli grazu ne tokia baisune, kokia ja bando cia nupiesti.Labai gerai vaikus uzima, su jais zaidzia, dainuoja, mokosi ir pan. Tikrai gera savo srities zinove
mum Gintarėlis priklauso pagal gyvenamą vietą...pasiskambinau. vedėja kažkaip kai susakė tai išsižiojau - atseit rašo tik nuo metų - sueis metai ir ateikit. juk žinau kad kitur vos gimusius užrašinėja. pažadėt ji mat nieko negali nes "skirtos priežiūros vaikui iki 3 metų prižiūrėti". puikiai įstatymus išmano
o šiaip manau apie kiekvieną darželį bus visokių nuomonių ir tai ne visad priklauso nuo aklėtojų
Norint patekti į Gintarėlį reikia duoti $
Auklėtoja Loreta irgi yra gera, o apie Vandutę visi yra girdėję "puikių" atsiliepimų, tačiau man akis į akį su ja susidūrus tokia mintis nešovė į galvą. Vaikams ir jų tėveliams ji yra visai kitokia ir savom akim mačiau kaip ši moteris persimaino išvydusi auklėtinio tėtuką. Šiai moteriai randu tik vieną žodį: veidmainė.... Savo vaiko jai nepalikčiau
Na va kaip tik ta tema kuri mane seniai domino, mes si darzeli lankome trecius metus, sunui seip labai patinka is pradziu turejome daug nesklandumu nes i ta pacia grupe ejo berniukas kurio mama dirba seiminike tai kosmaras ta mama su juo nesusitvarko tokia zopla varna o tas vaikas visus kandziojo ir muse bet paskui perejo i kita grupe ir viskas ok, seip aukletojos super geros Violeta ir Sigute buvo siemet sigute gavo antra grupe pilnai tai jei kas vesite savo atzala ziurekite kad pakliutumete pas ja nuostabi aukletoja o violeta liko sestoje grupeje pas maniski Violeta labai gera aukletoja tiesiog gera visada moko eilerasciu radeliu seka pasakas nu tiesiog gera aukletoja tikra pedagoge, bet kas liecia vedeja tai kazkoks kosmaras praitais metasi mes supyke nuejome pas ja po susirinkimo visi uzsipuoleme tai jinai nezinojo kur detis ir mikciojo ir savo paiste bet taip ir likome be nieko tik kad pas vaikus atsirado labai greitai visos priemones, o seip mano antro sunelio nenorejo is pradziu priimti nes as buvau viena is pagrindiniu kurios reke ten ant jos bet jinai vargsele ne ant tos uzsoko, nes pagal istatyma jei eina vienas vaikas tai antram yra pirmenybe i ta darzeli , tai tai nabagei nebuvo kur dingti, ir prieme, tik kad mano maziukas labai sirgo ir nusprendziau dar namie palaikyti tai va nuo balandzio eisime pas sigute i antra grupe nes taip issireikalavome, o seip megsta ta bobike kysius duok 50 litu ir kita diena tavo vaikui atsiras vietos, o darzelis na skurdus labai, bet nezinau kaip kituose grupese musu sestoje labai gerai aukletojos geros vaikai ruosiami mokyklai na kitais metais nezinau kaip bus nes eis i paruosiama keisis aukletoja taip kad tada ziursime. o toliau net nezinau na visi mes isaugome darzuose ir buvo ju ivairiu vieni geri kiti prasti visais laikais tai priklause nuo vedejos, o musu vedeja zbala tai taip ir gaunasi, o toliau sitame darze viskas gerai tik dar yra keli trukumai nueme visus burelius paliko tik petreikio sokiai net anglu nueme. o lpgopede kazkodel palikta dirbti tik keturias valandas taip kad jai uztenka pilnai vaiku is paruosiamos grupes o jau kalbeti apie kitas grupes be prosvaisciu pas ja pakliuti nebent asmeniskai derinti kazka su ja. o seip ten yra taip kad vedeja per aukletojas reikalauja tvarkyti remontuoti grupes ten visos aukletojos nabageles nes verciamos prasyti pinigeliu is teveliu nes taip liepia vedeja ir kiek pasnekei su aukletojom tai jos visos turbut noretu pabegti is to darzelio. tai nezinau nes per si susirinkima mes teveliai galvojame rasyti koki straipsni i savivaldybe kad lauk ta vedeja nes yra daug teveliu kurie tikrai nera pesti tai jei mums kas pavyks tai tikrai pranesiu cia. tik labai nesinori kad nukentetu aukletojos
[per si susirinkima mes teveliai galvojame rasyti koki straipsni i savivaldybe kad lauk ta vedeja] puiku!
Na mamytės ir aš buvau šiame darželyje praeitą savaitę užrašiau savo mažiausią kuriam dabar yra metai ir penki mėn.na įspudis apie vedėją susidarė tikrai nekoks
na mamytės klokit nuo kada priemė jūsiškius ar verta su kokia dovanėle eiti šiaip mes žinome kad ir be kyšelio mus turi priimti be eilės nes esame daugiavaikė tik su viena sąlyga nuo rudens
50Lt nuo vaiko, ir tikrai priims ir paims. plius miltelių jai dar duokit. QUOTE(Siguliukas @ 2006 11 21, 23:12) na mamytės klokit nuo kada priemė jūsiškius ar verta su kokia dovanėle eiti šiaip mes žinome kad ir be kyšelio mus turi priimti be eilės nes esame daugiavaikė tik su viena sąlyga nuo rudens 50Lt nuo vaiko, ir tikrai priims ir paims. plius miltelių jai dar duokit. turbūt taip ir reiks daryti kad priimtų
Beje šiame darželyje auklėtojoms nebelieka ką "neštis" namo, visą perteklių "susirenka" vedėja... Kai atveža maisto produktus ji pmikliai įsisuka į baltą chalatą ir apsimeta valgyklos darbuotoja...
Kad ji kur nusprogtų, su vogimu iš vaikų. QUOTE(Siguliukas @ 2006 11 22, 22:39) Beje šiame darželyje auklėtojoms nebelieka ką "neštis" namo, visą perteklių "susirenka" vedėja... Kai atveža maisto produktus ji pmikliai įsisuka į baltą chalatą ir apsimeta valgyklos darbuotoja... Kad ji kur nusprogtų, su vogimu iš vaikų. Niekaip nesuprantu kaip tokios vedėjos niekas nepašalina iš darbo vietos
Sveiki. Gal galetume parasyti kuo viskas pasibaige? Labai idomu, kokia sitame darzelyje dabar situzcija. Nes mums jau laikas uzrasyti savo dukryte i darzeli, o mes priklausome sitam darzeliui, bet paskaicius komentarus apie ji visai nesinori ten eiti. O ir nuo 2 metuku norime leisti, bet kaip supratau tai tikriausiai neimanoma. Lauksiu ziniu. Aciu.
Nuejau i darzeli vasario men , uzrasiau savo mergyte 2,5 metuku
eisim nuo balandzio. nieko nemokejau. nezinau kaip ten bus pabandysim eit i si darzelis. pararysiu ispudzius veliau. QUOTE(SUNmom @ 2007 03 27, 16:21) Nuejau i darzeli vasario men , uzrasiau savo mergyte 2,5 metuku eisim nuo balandzio. nieko nemokejau. nezinau kaip ten bus pabandysim eit i si darzelis. pararysiu ispudzius veliau. Sunku isivaizduot ,kad kalbam apie ta pati darzeli Siandien buvau nuejusi,kad uzrasyti vaika nuo rugsejo men. Rugseji vaikui bus 2m ir 8men, tai is kart pareiske, kad i lopseline grupe nepriima, nes ten uzraso tik vaikus is socialiai remtinu seimu. I darzeli priima tik nuo 3 metu ir priemimas vyksta tik nuo rugsejo men. Numyke, kad gal but butu galima vaika priimt i grupe nuo 3 metu, bet neaisku,ar vaikas pritaptu vyresneje grupeje, ir jei priimtu tai supratau, kad ne uz aciu. Nu sunervijo mane nerealiai, tokia slyksti moteriske...
nu nezinau man visai kitaip buvo
beje as is karto paprasiau deklacijos formos kad galeciau 2 proc mokesciu skirti darzeliui kadangi vis tiek pajamas deklaruoju ir neturiu kam tu pinigu konkreciai skirti- tai gal sitas suveike. nes ten pinigeliai tai tikrai nemazi. maniske lanko nuo balandzio 2 d. ( pratinimosi periodas prasidejo) ne lopseline grupe. o didesniu ji ten maziausia 2,5 metuku. yra iki 4m vaikuciai. sarase 22 vaikai. dirba viena aukletoja ir seiminike. sia savaite daugiau kaip 6 vaiku grupei nebuvo. o gal suveike kad dar mazaja ( puses metu) ant ranku turejau. QUOTE(SUNmom @ 2007 04 05, 12:50) nu nezinau man visai kitaip buvo beje as is karto paprasiau deklacijos formos kad galeciau 2 proc mokesciu skirti darzeliui kadangi vis tiek pajamas deklaruoju ir neturiu kam tu pinigu konkreciai skirti- tai gal sitas suveike. nes ten pinigeliai tai tikrai nemazi. maniske lanko nuo balandzio 2 d. ( pratinimosi periodas prasidejo) ne lopseline grupe. o didesniu ji ten maziausia 2,5 metuku. yra iki 4m vaikuciai. sarase 22 vaikai. dirba viena aukletoja ir seiminike. sia savaite daugiau kaip 6 vaiku grupei nebuvo. o gal suveike kad dar mazaja ( puses metu) ant ranku turejau. Na at tai neturiu ka deklaruot, nes nedirbu. Nu gal bandysiu as tada i vyresniaja grupe uzrasyt. As tai esu vaiak uzrasius dar Pasilaiciuose i "Vejeli", bet nelabai supratau ar priims
Bet man atrodo kad turėtų priimti vaikučius ir nebutinai tik turinčius trejus metus
Buvom uzsirase i si darza pries astuonis menesius, norejau, kad nuo rudens vaikis eitu i darzeli ( rugpjuti bus du metukai); paskaiciau jusu atsiliepimus ir vakar nusiunciau vyra suzinot "abstanovkes"
Direktore maloniai paaskino ( vyras sako, kad tikrai moloniai soc. remtimems seimoms, daugiavaikem, vienosom mamom Patare uzsirasyti i kitus darzelius, kur yra daugiau lopseliniu grupiu. Buvo paminetas "Vaidilutes" darzelis Rinktines gatvej, kur lopselio yra 4 grupes Tai tokie takeliai... Kuria diena vaziuosim i aplinkiniu rajonu darzus rasytis, gal kur praslisim
Na mes nuo 08.01 pradesim vesti savo mazaja, ziuresim kaip cia bus, daugaiusia gi tu ligu bijau, kad pritaps prie vaiku tai kazkaip netaip baisu
negi nesilanko jokia mamyte is sio darzelio, cia?????
QUOTE(irmusia @ 2007 07 24, 13:52) Na mes nuo 08.01 pradesim vesti savo mazaja, ziuresim kaip cia bus, daugaiusia gi tu ligu bijau, kad pritaps prie vaiku tai kazkaip netaip baisu O kaip jus priėmė
Kaip keista dingo visos mamos atrodo kad jų vaikai nelankytų šio darželio
na va me sjau siandien pradejom lankyti darzeli. Buvome visa valanda, bet kai gryzau mazoji buvo apsiverkusi ir su soske, nors jau 2 sav atpratinome ir niekada nepasigesdavo tik naktimis dar reikejo
Tai va tokie musu pirmi ispudziai.
Sveikos!
Keliausim ir mes i ta darza nuo rugsejo men. Kiek zinau, daug kur darzeliuose uz pasiteiravima "deda pliusiuka", ir pirmiausia priima tuos, kam labiau reikia, o tai parodo uzklausimu skaicius... Tai tokia politika QUOTE Tai va tokie musu pirmi ispudziai. Prasom papasokoti ne tik pirmus ispudzius Kaip jums dabar sekasi? Kaip ten su aukletojom? Kaip dukrytes adaptacija... EH,..sunku jauciu... QUOTE(Nataliuke @ 2007 08 13, 22:41) Sveikos! Keliausim ir mes i ta darza nuo rugsejo men. Kiek zinau, daug kur darzeliuose uz pasiteiravima "deda pliusiuka", ir pirmiausia priima tuos, kam labiau reikia, o tai parodo uzklausimu skaicius... Tai tokia politika O nuo kada jūs buvot parašę pareiškimą QUOTE(Nataliuke @ 2007 08 13, 22:41) Prasom papasokoti ne tik pirmus ispudzius Kaip jums dabar sekasi? Kaip ten su aukletojom? Kaip dukrytes adaptacija... EH,..sunku jauciu... na va me sjau antra savaitele keliaujame tenais kas ryta na ka dar papasakoti, i lauka eina kiekviena diena, tik va jau per sias dienas antras nubrozdinimas nemazas yra QUOTE O nuo kada jūs buvot parašę pareiškimą nes mes parašėm kažkur gruodį tai nelabai nori priimti irgi skambinu tai sako pažiūrėsiu ir jeigu ką pranešiu bet kažkaip abejoju kad ji mums paskambins nors esame daugiavaikė ir darželis mums yra be eilės , tik tegul pabando nepriimti Pries metus mazdaug padavem pareiskima Irmusia, tai visai neblogai jums sekasi Gal gali nupasakoti tvarkarasti... reikia jau kazkaip pratintis prie naujo ritmo
Sveiki mano dukryte lanko sita darzeli jau virs dvieju metu, iskart mus perkele i vyresne grupe ty. ne i lopseli, mazej buvo 2 su puse metuku, pasakius kad vaikas su vyresniais greiciau visko ismoks. Mano nuomone tai pasitvirtino. Del aukletojos dideliu nusiskundimu neturiu, vardu alina, siaip kas dirba sitam darzeli sake kad cia viena is geriausiu aukletoju. Beto turejome nuostabia seimyninkele Asta, kuria vaikas tikrai labai mylejo, kiek zinau ji dabar jau aukletoja uzsiema su paciais maziausiais. Baisiausias dalykas yra vasara kai sujungia grupes tada tikrai negali zinoti pas kokia aukletoja gali pakliuti tavo vaikas.
QUOTE(Nataliuke @ 2007 08 17, 23:30) Pries metus mazdaug padavem pareiskima Irmusia, tai visai neblogai jums sekasi Gal gali nupasakoti tvarkarasti... reikia jau kazkaip pratintis prie naujo ritmo Ne nesuklydau, mergina ruosiasi turbut buti manekene, nes smulki ir auksta Musu yra 1 grupe, nes lopseline tik viena yra. O kada jus pradesit eiti? O tvarkarastis toks mazdaug: dirba nuo 7 val, pusryciai apie 8, nelabai pamenu, ne smes kolkas dar ateinam tik 9 val, jau po pusryciu namuose. Tada jei oras palankus 10 val eina i lauka iki mazdaug 11.30, poto po lauko ruosiasi pietums ir apie 12 jau valgo, po pietuciu 12.30 kazkur prasideda miegelio laikas ir iki 15 val, o apie 15.15-15.30 vakariene, tada vel laukas jei oras geras arba zaidimai grupeje ir darzelis dirba iki 17.45. mes jau siandien bandysim miegoti, sake jei bus labai blogai paskambins ir ateisiu pasiimti QUOTE(mariuska @ 2007 08 19, 20:59) Sveiki mano dukryte lanko sita darzeli jau virs dvieju metu, iskart mus perkele i vyresne grupe ty. ne i lopseli, mazej buvo 2 su puse metuku, pasakius kad vaikas su vyresniais greiciau visko ismoks. Mano nuomone tai pasitvirtino. Del aukletojos dideliu nusiskundimu neturiu, vardu alina, siaip kas dirba sitam darzeli sake kad cia viena is geriausiu aukletoju. Beto turejome nuostabia seimyninkele Asta, kuria vaikas tikrai labai mylejo, kiek zinau ji dabar jau aukletoja uzsiema su paciais maziausiais. Baisiausias dalykas yra vasara kai sujungia grupes tada tikrai negali zinoti pas kokia aukletoja gali pakliuti tavo vaikas. Kas del aukletoju, tai jos vasara taip pat keiciasi, eina atostogauti, ateina laikinos. Dabar taip yra lopselio grupeje, todel abai nerimstu, kai mazoji jau bus daug maz apsipratusi, o rugseji ateis nauja aukletoja ir vel bus nekas. Zodziu lauksim rudens ir ziuresim.
Irmusia Tai kaip jums su mieguciu sekesi?
Mes siand einam pas gydytoja pazymos, rytoj nunesim... tai ir pasakys kada jau mums pasirodyti Neuzilgo |