Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Įstaigos reorganizacija
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
Brigita1
Sveiki,

ačiū už visą informaciją pateikiamą jūsų skyrelyje. Norėčiau patarimo. Nuo 1999 m. rugpjūčio pagal neterminuotą darbo sutartį dirbu krašto apsaugos sistemoje. Gyvenu ir dirbu Šiauliuose. Dabar esu vaiko priežiūros atostogose (dukrai 6 mėn.), prašymas parašytas vaiko priežiūrai iki 3 metų. Nuo šių metų liepos mėnesio mūsų padalinys Šiauliuose dėl sistemos reorganizacijos bus naikinamas ir mūsų etatai "keliami" į Vilnių ir Kauną. Kaip tokiu atveju darbdavys turėtų elgtis su darbuotoju auginančiu vaiką? Ar gali mane tiesiog atleisti, jei aš nesutinku keltis į siūlomus miestus (ar dar galioja "atstumo iki naujos darbo vietos įstatymas"), kokios darbuotojo teisės tokiu atveju? Prieš kiek laiko darbdavys turi įspėti apie reorganizaciją? Kas tokiu atveju vyksta su nesibaigusiomis vaiko priežiūros atostogomis (vaikui dar nebus nė metų)? Kokios išeitinės kompensacijos priklauso atsisakius siūlomos darbo vietos ir iseinant iš darbo? Dėkui už pagalbą.
Gedmantas Gedminas
Norint išsamiai atsakyti būtina papildoma info. kurią galite pateikti į až.
Ar Jūs statutinė valtybės tarnautoja( su antpečiais) ar "laisvai samdoma" dirbanti tik pagal darbo sutartį? Kaip tiksliai skamba tas padalinio "reorganizavimas"- likviduojant, suskaidant, prijungiat ar pan. Kada pradėta "sistemos" reorganizacija, kokiu būdu apie tai sužinojote?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.