Atidarau nauja tema, nes senąją jau pripliurpėm
Prašom, dalinkitės patirtimi, klauskit kam kas neaišku
Sveikos mamytės
Atidarau nauja tema, nes senąją jau pripliurpėm Prašom, dalinkitės patirtimi, klauskit kam kas neaišku
nesioju kelnaites - dirza, tai man labai patogu, ne taip baisiai leliukas pusle uzspaudzia, i wc maziau beginet reikia.
Dar nusipirkau kelnaites (stringus) - dirza, bet uzsidejus buvau tik dukart, per sventes, kad po persvieciama suknele neatrodyciau kaip su pantalonais
O kada pirkti korestus po gimdymo? Įtariu nėštumo metu neapsimoka...
QUOTE(InGridutia @ 2008 01 23, 14:47) Siaip geriausiai po gimdymo, kad ir gryztant namo is ligonines, ar kita diena. Parduotuvese galima pasimatuoti, o ir manau pardavejos patars. Vaistinese pasimatuoti nera kur, o pagal istatymus nupirkto ir netikusio apatinio trikotazo grazinti negalima. Tad visko gali but, jog Jusu prekes nepriims atgal. Geriausiai matuotis, nes nestumo metu tik pagal klubu ismatavimus galit bandyt prktis, o ar tiks po gimdymo QUOTE(tusiukas8 @ 2008 01 23, 23:51) Siaip geriausiai po gimdymo, kad ir gryztant namo is ligonines, ar kita diena. Parduotuvese galima pasimatuoti, o ir manau pardavejos patars. Vaistinese pasimatuoti nera kur, o pagal istatymus nupirkto ir netikusio apatinio trikotazo grazinti negalima. Tad visko gali but, jog Jusu prekes nepriims atgal. Geriausiai matuotis, nes nestumo metu tik pagal klubu ismatavimus galit bandyt prktis, o ar tiks po gimdymo Tai va aš ir galvoju... Gal tada po gimdymo išsimatuosiu apimtis ir sesę pasiųsiu... P.S. Pirkau liemenėlę maitinimui nesimatavus. Namo grįžau, pasimatavau, per maža buvo, tai priėmė, tiksliau pasikeičiau. Bet reikėjo čekį turėt ir nenudraskyt etikečių,,, QUOTE(InGridutia @ 2008 01 24, 12:30) Tai va aš ir galvoju... Gal tada po gimdymo išsimatuosiu apimtis ir sesę pasiųsiu... P.S. Pirkau liemenėlę maitinimui nesimatavus. Namo grįžau, pasimatavau, per maža buvo, tai priėmė, tiksliau pasikeičiau. Bet reikėjo čekį turėt ir nenudraskyt etikečių,,, Siaip visi stengiasi dirbti "lankscia sistema" (keisti prekes, nors negalima). Taciau istatimiskai pardavejai turi teise nepriimti apatinio trikotazo ir niekur nepasiskusi Sekmes
O nestumo metu reikia nesioti kokius dirzelius? Cia gydytojas turi rekomenduot ar paciam atsikapstyt reikia kada ir kaip kokia geriausia?
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2008 01 24, 17:59) O nestumo metu reikia nesioti kokius dirzelius? Cia gydytojas turi rekomenduot ar paciam atsikapstyt reikia kada ir kaip kokia geriausia? Na, gyditojai ne visada jums patars ko reikia, o ko ne. Kartais pas juos reikia pasiklausti ir tai nera garantijos gauti atsakyma. Taciau jei jauciate kazkokius nepatogumus nestumo metu (pilvo apacios tempima, nugaros skausma, pasidare sunku nesioti "svori"(auganti pilvuka) ir t.t.) Dirzas jums gali palengvinti vaiksciojima
o seip kur galima tu dirzeliu nusipirkti?
QUOTE(tusiukas8 @ 2008 01 21, 12:59) o nuo kada geriausia pradeti juos nesioti? ir kuris geriausias? juk neiseina nusipirkti visu ir isbandyti. man drauge dave dirza3
As laukiausi dvynuku, tai korseta pradejau nesioti nuo 25sav.dirza pabandziau, bet jis labai nepatiko.
Be korseto neisivaizdavau ne vienos dienos. O dirzas praverte po gimdymo.placioji jo dalis dedama ant pilvo(PO GIMDYMO)! QUOTE(Razynka @ 2008 01 25, 18:04) Kiekvienoje vaistinėje QUOTE(Rani @ 2008 01 25, 20:11) o nuo kada geriausia pradeti juos nesioti? ir kuris geriausias? juk neiseina nusipirkti visu ir isbandyti. man drauge dave dirza3 Rekomenduojama nuo 20 savaitės Geriausio nėra- kiekvienos poreikiai skirtingi, pilvo dydžiai irgi skiriasi, taigi reikia rinktis QUOTE(pupux @ 2008 01 25, 22:42) QUOTE(Will @ 2008 01 26, 18:34) Kiekvienoje vaistinėje Rekomenduojama nuo 20 savaitės Geriausio nėra- kiekvienos poreikiai skirtingi, pilvo dydžiai irgi skiriasi, taigi reikia rinktis aciu uz atsakyma, reikes prdet uz kokio menesiuko ir man jau dirzus matuotis dar norejau paklausti, o su tais korsetais vasara nebuna per karsta?
Sveikos, as turiu dirza nusipirkus, bet man netinka jis
As dirza-korseta pirkau Kaune bazese (raudonoji galerija). Ten nestukem taikoma 10 proc. nuolaida. Mokejau apie 100 lt. Iskart pamoke kaip ji teisingai uzsideti ir kiek reikia susuverzti. Platesne dali atsigulus dedi ant nugaros apatines dalies, o siauresne-po pilveliu.Pradejau nesioti nuo 22sav.nes labai skaudejo nugara. O ir striju norisi isvengti
QUOTE(Will @ 2008 01 26, 18:34) Kiekvienoje vaistinėje Rekomenduojama nuo 20 savaitės Geriausio nėra- kiekvienos poreikiai skirtingi, pilvo dydžiai irgi skiriasi, taigi reikia rinktis Ta dirza kaip 1 foto ir as nesiojau, nuo 5 men. O dirzu galima isigyti vaistinese (tik kartais nebuna dydziu), parduotuvese busimoms mamoms, ir ortopedijos prekese.
kaip jus cia sauniai ir issamiai
aciu visoms
man dakatre liepe nusipirkti ta dirziuka , as ir nusipirkau, bet nenesioju
man nepatogu o gal as tiesiog nemoku uzsidet jo patogei, bet jau ar taip ar taip pervelu, vistiek nugara skauda su dirzu as ar be jo
o man buvo labai nepatogus tas kietas dirzas is eurovaisatines sedint. stoveti dar nieko, bet sedeti spaude visur. Dabar galite pasirinkti pilvuko juostas, pabandykite, pamatysite kaip malonu
As turejau nesciuju dirza. Man sis daiktas buvo labai reikalingas - lengviau pilva buvo nesti ir slapintis tiek nevare
QUOTE(Gerbera @ 2008 02 03, 01:24) o man buvo labai nepatogus tas kietas dirzas is eurovaisatines sedint. stoveti dar nieko, bet sedeti spaude visur. Dabar galite pasirinkti pilvuko juostas, pabandykite, pamatysite kaip malonu na cia ta juosta tik kad grazu o padeti nepadeda as dirza su kelnaitem nesioju tai Papildyta: QUOTE(dia.dia @ 2008 02 04, 13:03) As turejau nesciuju dirza. Man sis daiktas buvo labai reikalingas - lengviau pilva buvo nesti ir slapintis tiek nevare pritariu QUOTE(Gerbera @ 2008 02 02, 23:24) o man buvo labai nepatogus tas kietas dirzas is eurovaisatines sedint. stoveti dar nieko, bet sedeti spaude visur. pritariu
As turiu ta dirziuka, kuris pirmoj nuotraukoj. Man jis visai nepatiko, sedint maudzia, o kai vaikstau - taip pat diskomforta jauciu. Net atrode kartais, kad leliukas mano uzspaustas su tuo dirzu. Galvojau pades, nes pilvukas gan didelis ir nugara daznai skaudejo, bet pradejau gerti kalci ir dabar nugaros skausmu nesiskundziu. Dirzas taip ir guli spintoj.
Siaip gaila, kad nepanaudojau jo... Gal kas bandet toki pati po gimdymo nesiot??? Nes parasyta ant pakuotes, kad tinka pogimdyminiam pilvo atstatymui. Tai ar istikruju po gimdymo ji verta nesioti??? Nes net neizinau, kaip atsistatys manoi issitempes "pilvuziukas" QUOTE(Estrella @ 2008 02 07, 17:21) As turiu ta dirziuka, kuris pirmoj nuotraukoj. Man jis visai nepatiko, sedint maudzia, o kai vaikstau - taip pat diskomforta jauciu. Net atrode kartais, kad leliukas mano uzspaustas su tuo dirzu. Galvojau pades, nes pilvukas gan didelis ir nugara daznai skaudejo, bet pradejau gerti kalci ir dabar nugaros skausmu nesiskundziu. Dirzas taip ir guli spintoj. Siaip gaila, kad nepanaudojau jo... Gal kas bandet toki pati po gimdymo nesiot??? Nes parasyta ant pakuotes, kad tinka pogimdyminiam pilvo atstatymui. Tai ar istikruju po gimdymo ji verta nesioti??? Nes net neizinau, kaip atsistatys manoi issitempes "pilvuziukas" As toki irgi turiu, bet kaip ir tu, nelabai nesiojau. Nepatogus baisiai, taip isirezia i sonus, kad nors stauk. Bandysiu su juo po gimdymo prasisukti, kiek suprantu, reikia detis tik atvirksciai, t.y. placiaja puse ant pilvo. Jei negelbes, reikes kazko naujo ieskoti. O is anksto nesinori prisipirkti bereikalingu daiktu
Sveikos
Nusipirkau ir aš diržą nėščiosioms (diržas3), nes jau nugarą labai skaudėdavo stovint ar vaikštant....nors savaitėlių mums dar tik 20. nu bet negerai man su juo QUOTE(Diija @ 2008 02 10, 19:58) Ir dar klausimėlis - jei tą diržą reikia dėtis atsigulus, tai ką daryti vaikštant pvz prekybos centre, ir užsinorėjus sisi vėl tą diržą užsidėt? gi tada gausis kas stovint dėdiesi.... Mano gydytoja patarė dėtis diržą po kelnaitėmis, tada einant į wc nereikia jo nusiimti. QUOTE(Night @ 2008 02 11, 19:03) Taip, bet tada gali erzinti oda, ir bus dar nemaloniau vaikscioti
sveikos, as dar del tu nesciuju juostu. o jos tokios placios ir buna? gal jei pilvas nedidelis tai jos neblogai prilaiko?
o kokios kainos juostu? QUOTE(eglitea @ 2008 02 12, 10:53) sveikos, as dar del tu nesciuju juostu. o jos tokios placios ir buna? gal jei pilvas nedidelis tai jos neblogai prilaiko? o kokios kainos juostu? kol pilvas nedidelis, tai patogiau kelnaitės su juosta, o jau veliau nusipitk juostą - diržą. kainos l įvairios - nuo 40lt. iki 150lt.
O as vat svarstau apie pilvojuosta is www.pilvojuosta.lt
Atrodo tai grazu, bet ar patogu??? Gal kuri turit?
as nesiojau dirza, irman su juo buvo labai patogu, nes daug vaiskciojau. jis man tiko ir is karto po gimdymo,prilaike pilva.
pirkau eurovaisineje.
As dirza pradejau nesioti nuo 22 savaites. Man jis labai gerai pilva prilaiko ir sedint nepasakyciau , kad trugdo. Tik va leliui jis nepatinka kai tik uzsidedu pradeda i ji spardyti
Speju kad ir po gimdymo jis pilva sutems. QUOTE(mialina @ 2008 02 13, 09:28) O as vat svarstau apie pilvojuosta is www.pilvojuosta.lt Atrodo tai grazu, bet ar patogu??? Gal kuri turit? as turiu ir nesioju...na ji tinka kaip rubelis,o pilvuko patikek neprilaiko visai, as po ja koresta kelnaites deduos, o juosta tikrai praktiska nusipirkti su ja galesi visas bliuskutes kurias iki Papildyta: QUOTE(jurgitaR.7 @ 2008 02 13, 15:42) As dirza pradejau nesioti nuo 22 savaites. Man jis labai gerai pilva prilaiko ir sedint nepasakyciau , kad trugdo. Tik va leliui jis nepatinka kai tik uzsidedu pradeda i ji spardyti Speju kad ir po gimdymo jis pilva sutems.
mialina, o tu paskaityk daug atsiliepimu temojeprie skelbimai-besilaukiancioms ir maitinancioms- ir ten yra visa tema apie pilvojuostas
QUOTE(daluzeg @ 2008 02 13, 12:17) as nesiojau dirza, irman su juo buvo labai patogu, nes daug vaiskciojau. jis man tiko ir is karto po gimdymo,prilaike pilva. pirkau eurovaisineje. na man patogiau kai vaikstau, kai sedziu ne taip patogu, bet irgi eurovaitinej pirkau man liepe daktare ji nusipirkti, nes man kaulai skirtis pradejo, tai kad juos palaikyti liepe nusipirkti dirza ta...ir liepe is ryto dar neissiritus ir lovos ji detis... ir tikrai padeda daug lengvau dabar naktim miegu nei anksciau, nes anksciau ziauriai kaulus skaudedavo klubu, kol to dirzo nenesiojau...beje dirza pradejau nesioti tik 30 savaite QUOTE(jurgitaR.7 @ 2008 02 13, 14:42) As dirza pradejau nesioti nuo 22 savaites. Man jis labai gerai pilva prilaiko ir sedint nepasakyciau , kad trugdo. Tik va leliui jis nepatinka kai tik uzsidedu pradeda i ji spardyti Speju kad ir po gimdymo jis pilva sutems. man irgi labai daznai tiesiai i ta dirza spardo
man iki siol neprireike jokio dirzo
sveikos, mamytes
na as cia dar visai naujoke, kartais uzsukdavau pasiskaityt idomybiu, kol dar tik planavom savo mazyli dabar mums jau 19 savaiciu, tai dar nesijauciam nei labai dideli nei ka pirkau ir as ta dirza, daktare mat patare, sako dabar jau gali pradeti nesioti, po to busi jau pripratus prie jo kai jau tikrai reikes. bet as nepasakyciau, kad kazkoks ten efektas ar pan jo jaucias.o argumentavo jo nesiojima, kaip pilvuko laikyma ir atseit jis padeda nuo striju apsisaugoti, bet kazkaip as tuo mazai tikiu
Aš bent jau nenešiojau tokio diržo ir kažkaip visai puikiai išsilaikiau
Manau tikrai ne visoms jų reikia. Gal jei neštumas koks sunkesnis, pilvelis didesnis. Net nežinau...
as dirzo nenesiojau ir nebenesiosiu,mums jau 36 savaiteles ir jo neprireike...na nezinau kaip butu buve su juo
Mums 32 sav. vakar matavausi diržą (pirma nuotraukėlė), na man tai sukėlė diskomfortą, net nusiėmus palengvėjo
O pilvo juostą turime, bet ji tikrai tik dėl grožio O korsetą po gimdymo tikrai planuoju pirkti, sako žymiai greičiau atsistato pilvukas į vietą
Paskaiciau jusu, mamytes, nuomones ir iterpsiu savo trigrasi. Ir per pirma nestuma, ir dabar nuo 20 savaites nesioju dirza-kelnaites. Pirkau Kaune, ortopedijos technikos vaistineje. Kai pirkau (o tai buvo pries 4 metus), matavausi ir paprasta dirza, bet su kelnaitemis pasirode patogesnis, tai ji ir isigijau. Man tempia pilvo apacia ir labai skauda nugara, tai su dirzu efektas tikrai jauciasi, vaikscioti daug lengviau.
Del korseto po gimdymo. Nezinau, nebandziau, gal ir padeda greiciau susitraukti pilvukui. As korseta pradejau nesioti gerokai veliau, kai leliui buvo kokie 6 men. ir jis patapo "rankinuku". Tada vel buvo prasideje nugaros skausmai del vaiko nesiojimo, tai su korsetu vaikscioti buvo tikrai liuks, nugara ne taip skaudejo. Bet kai iskart po gimdymo paklausiau savo gydytojo, nuo kada galima pradeti nesioti korseta, tai jo nuomone buvo gan skeptiska siuo klausimu. Jis sake, kad pilvo atsistatymo greiti ir "efektyvuma" (atsiprasau uz issireiskima
man atsiunte is amerikos toki kaip dirzas 3, bet viena diena panesiojus vos neisprotejau, nes tas dirzas atrodo, kad mano pusle spaude daugiau nei vaikutis. siaip nugaros nei pilvo neskauda, pilvas nedidelis, tai nezinau ar jo reikes isviso...
o del korseto, tai manau tikrai pravers, nors mano pilvo raumenys pries nestuma nebuvo treniruoti specialiai ir lasinuku siek tiek buvo, bet manau korsetas pades pilvui nenukarti, nes poto, tai tikrai sudetinga bus atstatyt
Aš kai pradėjau nešioti diržą ,tai buvo iš pradžių nepatogu sėdėti, bet po to išmokau teisingai jį užsidėti, na dar aišku ir pilvukas ūgtelėjo, tai buvo labai gerai,man jis patiko.
O po gimdymo, tai nenešiojau nieko (nors bandžiau užsidėti korsetą-kelnaites, bet žiauriai nepatogu buvo), man per pirmas savaites praktiškai nieko neliko
Per pirmą nėštumą diržo neturėjau, bet jo ir nereikėjo, nes jaučiausi puikiai. Dabar diržą dėviu, nes pilvuką tempia žemyn ir nugarą skauda. Rezultatas kaip ir geresnis, bet užtat kita problema - užspaudė kojos nervą, tai kartais raišuoju, ypač kai pavargstu...
Aš nešiojau diržą. Labai man padėjo.... Nors jaučiausi suraišiota- tačiau galėjau ir vaikščioti kiek noriu ir visa kita... Na mie nešiodavau rečiau- bet į miestą be jo neišeidavau- nors svoris nukritęs buvo, tačiau nugarą taip pradėjo skaudėti, kad net nustebau.
na as paskutini kart tokiu daiktu naudojausi 2001m., bet vat atsliepimus galiu parasyt apie kelnaites dirzas2
|