Man gydytoja rekomendavo jau dabar nesiotis dirza/korseta,kadangi dar raumenys yra laisvi,neatsistate po pirmojo gimdymo kaip supratau,ir kad paskui padetis nesikeistu vaikelio
QUOTE(iruncia @ 2010 05 25, 15:15) Man gydytoja rekomendavo jau dabar nesiotis dirza/korseta,kadangi dar raumenys yra laisvi,neatsistate po pirmojo gimdymo kaip supratau,ir kad paskui padetis nesikeistu vaikelio yra labai geri specialus korsetai: ![]() superiniai ir po gimdymo, ir po kitu bedu::::
ziurineju korseto po gimdymo-man kazkaip geriau atrodo tie tokie kur kaip juosta,o ne kelnaites su aukstu liemeniu
Didelis dekui uz atsakymus,bet dabar visai pasimeciau
Papildyta: tai visdelto,merginos,kas dar turite patirties,dirzas ar kelnaites nestukei?
Aš diržą nešioju nuo 22 savaitės. Nors pilvo pas mane didelio nebuvo, tik paskutinį mėnesį stipriai išaugo. Bet diržas man laaaaabai palengvina gyvenimą. Kažkodėl jau gal nuo 16 -18 savaitės pilvas per sunkus pasidarė, nors tuo metu dar net nesimatė. Nors visą gyvenimą turiu nemažai problemų su stuburu, manau diržo dėka viso nėštumo metu aš nejutau jokių nugaros skausmų. Taip pat nusipirkau diržą ir po gimdymo, bet ne kelnaites.
As su pirmuoju turejau du korsetus, ir ne vienas man nebuvo patogus... Jei pilva prilaike, tai akzkur spaude, tryne...
Pries perkant patarciau enstukems pasimatuoti pas drauges ar kur, jei yra galimybe QUOTE(Priedanga @ 2010 05 29, 11:45) As su pirmuoju turejau du korsetus, ir ne vienas man nebuvo patogus... Jei pilva prilaike, tai akzkur spaude, tryne... Pries perkant patarciau enstukems pasimatuoti pas drauges ar kur, jei yra galimybe Yra galimybė pasimatuoti perkant. Aš pirkau ortopedijos parduotuvėj. (čia apie nėščiosios diržą) Man parinko dydį, pamatavo, paaiškino kaip taisyklingai užsidėti.
Reikes butinai tokiu atveju ir pasimatuot
Jei kur einu, be dirzo (elastines juostos) ne zingsnio is namu. o namie jauciuosi gerai ir be dirzo. Kelis kartus buvau isejusi i darba be juostos, tai ne kaip jauciausi, nugara skaudejo ir sunkiau vaikscioti buvo (tokia savijauta kad pilvelis aukstyn zemyn judejo su kiekvienu zingsniu)
QUOTE(Mmarisha @ 2010 05 28, 17:11) Didelis dekui uz atsakymus,bet dabar visai pasimeciau Papildyta: tai visdelto,merginos,kas dar turite patirties,dirzas ar kelnaites nestukei? Konsultavausi su pardavėja, prekiaujančia diržais ir prilaikančiomis kelnaitėmis, tai sakė visoms individualiai, vienos QUOTE(donna bella @ 2010 06 09, 09:13) Konsultavausi su pardavėja, prekiaujančia diržais ir prilaikančiomis kelnaitėmis, tai sakė visoms individualiai, vienos visiskai
as taip pat turejau dirza, o ne kelnaites. pirkau pasimatavusi, tai super buvo, nepamainomas daiktas
As uriu dirza, bet nelabai megstu jo - sedeti su juo man nepatogu, nes remiasi i kojas kazkaip, ir pilva lygtais spaudzia. Dabar paskutinem savaitem isvis jo nebenesioju, nes pilva skaudeti vaikstant su dirzu pradeda, be dirzo - viskas tvarkoj.
Nors anksciau vaikscioti (butent vaikscioti, bet ne sedeti) su dirzu buvo kur kas patogiau, ypac jei ant rubu uzsidedi, o ne ant kuno
Turiu dirza,pirkau ortopedineje parduotuveje pries 5m,dave pasimatuoti ir jau tarnauja antra
QUOTE(js. @ 2010 05 26, 17:37) ziurineju korseto po gimdymo-man kazkaip geriau atrodo tie tokie kur kaip juosta,o ne kelnaites su aukstu liemeniu As po pirmo gimdymo nesiojau kelnaites aukstu liemeniu - superinis dalykas, korseto tikrai nepirkciau Zodziu, as tik uz kelnaites aptempianciu liemeniu
Pirmo nestumo metu nuo pat pradziu,kai tik islindo pilvukas deveiau prilaikanti dirza,be jo ne kojos. turiu problemu su nugara,tad man jis tikrai [askirste svori,ir palenvino. Per nestuma man reikejo 2 dirzu,nes skiriasi dydziai. Po gimdymo butu ir man patogu tas korsetas su kelnaitem,maziua smuko,o buvau isigijusi tik ta juosta,tai ji man visur maise,griauze...
nusipirkau dirza (apacioj stora juosta, virsuj - tokia gan plona elastine medziaga, apgaubianti pilvuka), esu labai patenkinta. nors pilvas maziukas, svorio priaugau labai mazai, su dirzu jauciuosi daug lengvesne, netempia sonu greiciau ar daugiau pavaiksciojus. ir siaip daug dailiau atrodo pilvas su suknelem ar aptemptom maikutem. bet kai daug pavalgau, nusiimu dirza, nes nemaloniai spaudzia...
As su pirmu nestumu turejau dirza, tai negalejau jo nesioti
Apie diržus galvojau jau senai, tačiau vis manydavau, kad mano pilviukas dar tam per mažas ir reikia dar palūkėti. Tačiau apsilankiusi pas ginę ir pasisakiusi apie kamuojamus skausmus šonuose, tai sakė reikia... padės jaustis komfortiškiau... tačiau man labiau rekomendavo kelnaites
![]()
Tiek pirmo nestumo metu, tiek dbr nesioju dirza, nes be jo nugaros skausmu nepakesciau..,O po gimdymo sikart desiuosi korseta
Nesiojau dirza paskutinius du menesius. Tikrai lengvesne savijauta budavo. tik pilvelio gyventojui tas dirzas nepatikdavo, tai spardydavo ji
Nusipirkau, bet nenesioju, nes man be dirzo patogiau
Kaip matau, čia jau kiekvienai individualiai tinka/netinka/patinka... mano pilvukas dar nedidelis, bet kadangi jaučiu nemažą diskomfortą (skaudanti nugara ir besitempiantys gimdos raiščiai), tai man ginė net kelis kartus per vizitą pakartojo, kad nueičiau į ortopedijos prekes ir įsigyčiau, kas man atrodo bus patogiausia: kelnatės/diržas/korsetukas... tai dar esu apmąstymuose, bet jau turėčiau ir nešiot pradėt kažką...
Kadangi, kaip jau minejau anksciau, dirzas man netiko, tai sikart isigijau kelnaites nestukems
Pilvuka prilaiko labaai,nes as ji vos panesu, didelis pas mane .. Taciau nugaros neprilaiko beveik, del to turincioms problemu su nugara gal maziau naudos is tu kelnaiciu sakyciau
Diržą patariu įsigyti tom, kurios turi problemų su nugara
Dirza panesiodavau i pabaiga nestumo, nors siaip as ji dazniausiai pamirsdavau uzsideti... Bet praverte jis man po gimdymo, kai pilvelis buvo kaip tuscias maisas
Nugarai padejo ir man. Kai pradejau nesioti skausmas tikrai neisnyko visiskai bet bent jau sumazejo ir reciau uzeidavo.
Pirkau sita: ![]()
Man skaudejo nugara nuo kokio 4 menesio, tai nusipirkau dirza su korsetu nugarai. Nu ir spekit ar nors karta uzsidejau - kaip prasidejo vasaros karsciai, tai net pagalvoti apie ji negalejau. O kaip pilvukas paaugo, tai ir nugara nustojo skaudet - matyt raumenys priprato. Taip kad pinigai vejais isejo.
Skelbimams skirta "Skelbimų lenta". Moderatorė HappyAngel
naudojau dirza nestumo antroj pusej-tai tikrai nugara maziau skaudejo
Dirzas po gimdymo kazkas stebuklingo,supoer sutrauke pilvuka.
Uzsidejau antra diena po CP.
rekomendavo, bet neturejau..tai uzsidejau tiesiog kur buna apatines kelnaites su paaukstintu liemeniu (figuros dailinimo apatinius bet kurioje geroje apatiniu parduotuveje rasite). aisku svarbu jog gerai spaustu.
uzsidejau ir nesiojau, nes pilvuko oda vistiek pasitampo todel prilaikmas pades geriau ir greiciau susitraukti..ypac po cezario
as nusipirkau nesciosios dirza,bet dabar gailiuosi,aisku butu didelis pilviukas tai zinoma panaudociau,bet pas mane labai mazas pilvas,tai nera reikalo man to dirzo detis,tai naujas ir guli stalciuje,reikes bandyti parduot
O as labai dziaugiosi, kad nusipirkau, nes su juo lengviau vaiksciot net ir pilva netempia...O as dar jo pirkt nenorejau, bet dabar tai laiminga, kad vyro paklausiau, jis jau seniai sake kad reikia
Tai gal kaip kam, nes per pirmus du nestumus as jo neturejau ir nereikejo, bet tada ir pilvas buvo zymiai mazesnis ir pati jaunesne buvau
O kur perkat dirzus, korsetus, nesciuju kelnaites palaikancias pilvuks???
As su pirmu nestumu nenaudojau, nebuvo jokio poreikio, o va dabar istisai jauciu tempima, maudima, tai gine liepe pradet nesiot dirza arba kelnaites. Sako kelnaites daug patogiau. Nusiziurejau internetinej pardej emama.lt bet sakau gal kur Vilniuj siaip parduotuvej galima rast, apziuret, bijau kad internetu su dydziu prasausiu, o atgal nepriima ir nekeicia. QUOTE(Kikile @ 2011 02 06, 15:26) O kur perkat dirzus, korsetus, nesciuju kelnaites palaikancias pilvuks??? As su pirmu nestumu nenaudojau, nebuvo jokio poreikio, o va dabar istisai jauciu tempima, maudima, tai gine liepe pradet nesiot dirza arba kelnaites. Sako kelnaites daug patogiau. Nusiziurejau internetinej pardej emama.lt bet sakau gal kur Vilniuj siaip parduotuvej galima rast, apziuret, bijau kad internetu su dydziu prasausiu, o atgal nepriima ir nekeicia. bant jau diržus tai ortopedijos prekese lyg mamytes perka.. man tai dar neaktualu
Pirkau diržą ortopedijos prekėse - ir kaina mažesnė (bent jau man taip pasirodė) ir matavo, kuris man konkrečiai tinka. Parodė kaip užsidėti.
Esu patenkinta, nes nors pilvas ir nedidelis, bet nugarą taip kartais skaudėdavo, kad kaukt norėdavosi.
Aš irgi įsigijau prilaikantį diržą tai labai džiaugiuosi, jis pilvelį tarsi įrėmina ir nesijaučia nemalonaus tempimo žemyn, kažkaip stabiliau jaučiuosi tada
Per pirmą
Man neprireikė diržo po gimdymo, be jo viskas susitvarkė
Ginekologe rekomendavo nusipirkti toki dirza http://www.farma24.lt/tonus-elast-palaikom...escioms-gerda-1 nes vaikutis per zemai isitaises
Beja, kokius korsetus / dirzus naudojate po gimdymo? Ar pasiteisino?
nestukas dirzas man pasitarnavo paskutiniame trimestre labiausiai
Pirkau dirza gal nuo 20 savaites, kadangi darbas buvo stovimas tai noredavosi kaukti is skausmo - skaudedavo nugara labai, ir pilva baisiai tempdavo
gal kuri esat naudojusi si korseta? idomi nuomone, nes kaina nemaza, o kiek jis geras neturiu supratimo
http://www.tonus.lt/preke/77-KELNAITĖS-PO-GIMDYMO-RITA-0106
Sveikos,
Gal kam nors teko nesioti dirza-korseta siekiant fiksuoti leliuko padeti pilve? Kiek gydytoja paaiskino, kad tokiam tikslui dirzas turi buti platesnis. Bet kai toks pasirinkimas jau visai pasimeciau. Kiek is nuotrauku imanoma nuspeti man atrodo tinkamiausiais lauma medical dirziukas. Gal turite patarimu...
Sveikos
Nusprendziau ir as pasisakyt siuo klausimu. Nesciuju dirza pradejau nesioti turbut nuo kokios 21 savaites, nes atsirado stuburo skausmai ir pradejo skaudeti koja. Gine sake, kad tai susije su sedimuoju nervu.. lyg ir ji uzspaude ar kazkas pan. Su MB susiruosem i kelione tai reikejo sprest ka daryt, nes gine nenorejo be dirzo isleist Aisku radau ir minusu, kas truputi sukele nepatogumu, t.y. kad dirza reikia uzsideti gulimoj padety ir daznai vaikstant i wc kyla noras ji nusiimt, bet sitam galima rast koki sprendima Tai vat tiek ir prirasiau
sveikos
ir as nutariau pasisakyt nes neisivaizduoju kaip be dirzo apseiti pas mane po pirmo niestumo likes pilvukas nemazas buvo, o po pusmecio antras leliukas pradejo belstis, tai as jau nuo 20 sav pradejau dairytis dirzo.. blogiausia kad su nugara man problemos, o ir nesiot vistiek reik metuku dukryte tai pabandziau nauja megsta platesni dirza is ortopedijos. Pirmas kelias dienas nesiojau ir atrode labai nepatogus. tada nuejau pas gydytoja tai pasake kad ne taip nesioju Veliau dirza nesiojau kaip gydytoja sake, tai is tikro einant, vaiksciojant labai patogu, ir labai gerai mano nugarai.. sedet gal biski nepatogu, ties pilvu jauciasi, bet kai sedziu ar guliu nusiimu. o toliau einant vel uzsidedu.. tai man labai gerai.. prilaiko nugara ir jau tikrai nemaza pilva. ir smagu kad per kelias savaites nebuvo kad suprakaituotu nugara ar pilvas. na tikiuosi dar visa vasara atnesiot
Ir aš jį dėvėjau, bet nežinau, ar man jis ką pagelbėjo..
Draugės prinešė įv. juostų ir diržų. Turiu ne vieną. Bet kazkaip vis nematau poreikio jo nesioti. Pirma priežastis kodel man neina su jais buti - spaudzia puslę. Kad ir auksciau ar zemiau bandziau - vistiek rodos spaudzia ir viskas. Visa nėstumą vargstu del tos pūslės. O kai uzsidedu juosta - visai paeiti neina - rodos tuoj.... Pilvo tempimo nejauciu. Tad galvoju kad gal ir nesukti galvos del tu juostu. O gal nemoku uzsideti.
|