QUOTE(Keiti @ 2009 08 30, 21:54)
sveikos mamytes! na as taip pat nuteikinejau viskaip ir vien tik gero nepasakojau
na ir aisku sveikinimai visoms su rugsejo 1-aja
QUOTE(Keiti @ 2009 08 30, 21:54) sveikos mamytes! na as taip pat nuteikinejau viskaip ir vien tik gero nepasakojau na ir aisku sveikinimai visoms su rugsejo 1-aja QUOTE(Keiti @ 2009 08 30, 22:54) Sveikos, Mano vyresnėlė tik dabar keliaus į darželį, kažkaip nepergyvenu, gal todėl, kad ji jau didelė, gal todėl, kad bendraujantis vaikas Dukrytei apie darželį pasakojau visko, sakiau, kad ji ten turės būti kiek tik įmanoma savarankiškesnė, sakiau, kad ten daug vaikų, kad visi žais kartu, miegos pietų, kad ir pasipyks Jei tureciau galimybe leisciau panasaus amziaus kaip ir Jusu dukryte, nes matau kad dar nevisiskai pasiruoses jis tam...ir puodu naudojasi o klozeto bijo, ir nevalgiukas tai nors ir moka savarankiskai valgyti, taciau valgo tik tada kai jam atrodo skanu.. vienu zodziu skauda mamos sirdele oi skauda Papildyta: QUOTE(-butterfly- @ 2009 08 30, 18:42) Sveikos mamytės,turiu tokį neaiškumą,vaikas jau kuris laikas ant puoduko daro,tik miegodamas kartais į lovytę padaro,kai tai pasakiau darželio direktorei,liepė atnešt pampersų,tai negi db vėl vaiką prie pampių pratinti? Nes jis ir miega be jų. As nenesciau, bet..kur garantija kad nevaikscios slapiu uzpakaliuku jei atsitiks avarija... QUOTE(Mylinti mamyte @ 2009 08 31, 14:05) sveikos mamytes! na as taip pat nuteikinejau viskaip ir vien tik gero nepasakojau na ir aisku sveikinimai visoms su rugsejo 1-aja kiek laiko buvot po puse dienos?
Šiandien su dukryte buvome susipažinti su auklėtoja,apžiūrėjome grupę. Mergaitė drąsiai ir noriai bendravo su naująją auklėtoja.
Mes dvi dienas buvom po pusę dienos abu, o trečią dieną palikau iki pietų miegelio. O po to jau žingsniavo vienas. Jau taip porą savaičių atgyvenom. Galvojau, kad viskas bus daug sudėtingiau, bet yra tai neblogai, mažiuko ašarų dar neregėjau, nors labai bijau prisišnekėti. Tai daugiau ir nešneku
QUOTE(liute2 @ 2009 08 31, 16:16) Mes dvi dienas buvom po pusę dienos abu, o trečią dieną palikau iki pietų miegelio. O po to jau žingsniavo vienas. Jau taip porą savaičių atgyvenom. Galvojau, kad viskas bus daug sudėtingiau, bet yra tai neblogai, mažiuko ašarų dar neregėjau, nors labai bijau prisišnekėti. Tai daugiau ir nešneku o kiek pipirui laiko?
Na va, siandien ir as palikau savo pupa darziuke
Šiandien dukrytė atsikėlė anksčiau nei reikėjo
o kaip su pusryciais mamytes darot?valgot namie?ar darzelyje?nes jei darzelyje,tai kokiu laiku reikia buti,tadu kelt ankciau reikia?
mums siandien irgi pirma diena buvo, bet palikti viena be sansu. Pusryciavom kol kas namie,nes pusryciai 8.30 tai tingejosi anksciau keltis
siandien ir as palikau savo suneli pirma kart darzelyje. pavalgem namie pusrycius, nes pamaniau kad ten gali nevalgyt. pusryciai pas mus 8.30 . nuejau paimt po pietu , bet nevalge jis... sedejo ir zaide . aukletoja sake kad verksleno kartais , vis rode i duris.. nors kai palikau neverke. ai kazkaip gaila maziuko.. jam 2 metukai.
Na wa,mum irgi šiandien buvo pirma diena daržiuke,nlb supratau kodėl,bet kai nuvedžiau liepė po pusvalandžio pasiimt,nes kiti vaikai valgys
Tik truputį neramu buvo,nes kai tik atvedžiau pribėgo kitas berniukas ir ėmė maniškiui ausį sukti Tai db ir galvoju,ką čia su tokiais mušeikom daryt,pamokyt,kad duotų atgal ir nenusileistų,bet gi tada siaubas bus,muštynės,o jei jį ten muš o tas nieko nedarys irgi negerai
Pas mus tai, jei vaikas nenori valgyt pusryciu, tai reikia ateiti iki 9 val., o jei valgo, tai tada 8 val.
Sveikinam visus su rugsejo 1!
Mes siandien irgi pirma diena buvom darzelyje.Dukrytei patiko,zaide,bet siandien dar as buvau su ja,nesinorejo jau pirma diena palikt viena ir aukle sake,kad nelabai gerai jau iskarto vaika palikt.Bet jau ryt iki pietu bandysiu palikt,ziuresim kaip bus.Maniskei siandien sukako 1 ir 11 men.,bet jau gan savarankiska,pampersu jau senei nenaudojam,tai ir darzelyje nera problemu,pati pasipraso ant puoduko.Valgo irgi savarankiskai.Tik lauke baisu,kad gali kur susizeist,nes ji labai judri,vis laksto.Baisu,bet kaip nors priprasim.Kantrybes visiems teveliams
Mums siandien irgi pirma diena darzelyje buvo..pusryciavom namie nes nenorejau labai anksti zadinti...tevelis vede nes mane is darbo niekas neisleidzia
kai MB man parase kad viskas gerai, itampa atslugo visiskai ir nors dirbti normaliai galejau
Dukrytė irgi šiandien pirmą dieną buvo daržiukyje, pradžioje pabuvau valandėlę, paskui palikau dviems valandoms. Kol kas viskas gerai, nori eiti ir rytoj. Šiandien ėjome dešimtai valandai, rytoj vesiu iš pačio ryto ir pasiimsiu po pietų.
QUOTE(-butterfly- @ 2009 09 01, 12:23) Tai db ir galvoju,ką čia su tokiais mušeikom daryt,pamokyt,kad duotų atgal ir nenusileistų,bet gi tada siaubas bus,muštynės,o jei jį ten muš o tas nieko nedarys irgi negerai O kokio amžiaus vaikiukai? Maniškis kai pradėjo eiti į naują darželį (persikraustėm, kai jam buvo 5 metai) irgi iškart toks mušeika prisistatė o kiek pipirui laiko? Tam pipirui lygiai trys metukai QUOTE(Įdomi @ 2009 09 01, 20:31) O kokio amžiaus vaikiukai? Maniškis kai pradėjo eiti į naują darželį (persikraustėm, kai jam buvo 5 metai) irgi iškart toks mušeika prisistatė Taigi,kad čia tik dvimečiai Manau vyresniem lengviau darželyje,jiems paaiškinti galima,o su tokias tai net neįsivaizduoju Va ir šnd mačiau ten prikultą mergaitę Baisu net ir vaiką palikt QUOTE(-butterfly- @ 2009 09 02, 10:18) Taigi,kad čia tik dvimečiai Manau vyresniem lengviau darželyje,jiems paaiškinti galima,o su tokias tai net neįsivaizduoju Va ir šnd mačiau ten prikultą mergaitę Baisu net ir vaiką palikt Nu blyn, kaip nemalonu Niekada savo vaiko nemokiau duot atgal (bet nelabai ir reikalas buvo QUOTE(Įdomi @ 2009 09 02, 10:43) Nu blyn, kaip nemalonu Niekada savo vaiko nemokiau duot atgal (bet nelabai ir reikalas buvo Nu aš manau su tuo duot atgal irgi gali nekaip išeiti. O jeigu vieną kartą atgal davus ptiks. Išvis galvoju nereikėtų prieš smurtą smurtų O šiaip kas tas vaikis per ponas, kad mušasi ir niekas nieko. Juk auklėtojos turi sužiūrėt tokius dalykus. Aš suprantu jeigu vieną kartą nesužiūrėjo, bet jai tai tęsiasi nuolat. Tokiam vaikui (tiksliau jo tėvams) turi būti iškeltas ultimatumas, kad arba vaikas pasitaisys arba bus pašalintas iš darželio. Kodėl nuo vieno neišauklėto vaiko turi kentėti visi QUOTE(Gintarė+M @ 2009 09 02, 13:35) Nu aš manau su tuo duot atgal irgi gali nekaip išeiti. O jeigu vieną kartą atgal davus ptiks. Išvis galvoju nereikėtų prieš smurtą smurtų O šiaip kas tas vaikis per ponas, kad mušasi ir niekas nieko. Juk auklėtojos turi sužiūrėt tokius dalykus. Aš suprantu jeigu vieną kartą nesužiūrėjo, bet jai tai tęsiasi nuolat. Tokiam vaikui (tiksliau jo tėvams) turi būti iškeltas ultimatumas, kad arba vaikas pasitaisys arba bus pašalintas iš darželio. Kodėl nuo vieno neišauklėto vaiko turi kentėti visi Taigi aš irgi taip manau,bet nesuprantu kodėl tokie bardakai dedasi? Kaip dabar tai mamai reaguoti kuri ateis pasiimt dukrytės ir ras vaiką su mėlynėm
o kaip dvimeciui paaiskint,kad jis nesimustu
Maniske siandien ryte verke,kai as isejau,paskui apsiramino,pries pietus pavargo,atsibodo darzelyje,vel pradejo verkt.Turejau pasiimt anksciau is darzelio,bet aukle sake,kad cia nieko baisaus,pripras
tai va, as museikos mama, maniskiui 2 metukui su kapeikom:patikekit,kaip tik neauklejam:ir graziuoju ir piktuoju,ir i uzpakali yra gaves ir moralu atsiklauses,nieko...jei jam kas nepatinka,t.o.koks vaikas, ar kas,tuoj sauna atgal,gali daryti ka tik nori,is sono atrodo,kas per tevai,kad vaiko nesutvarko,ale tu sutvarkyk toki vyra,kai bizinkis praeina,pats desto,kad draugu negalima musti,reikia draugauti ir pan, paprasta is sono atrodo,beje,po menesio keliausim ir mes i darza, tikiuosi,sutiks tokiu pat museiku kaip jis,mazu apsiramins:))
klausykit...o jus tikite aukletojom? as pora dienu pabuvau su saviskiu 3metu po valanda ir palikdavau. viskas butu neblogai, bet maciau kaip kiti vaikai verkia daugiau ar maziau ir siandien susiduriau kai vienai mamai aukletoja sako kad viskas ok...nors pati maciau kad ta mergaite isiverkia kartaip gan stipria ir mamai "skambina" ir t.t. biski uzsizaidzia ir vel asarytes byra. o man apie mano vaika irgi sako ta pati, kad truputi pasigedo ir vel gerai....o subine jauciu kad meluoja....kazkaip pikta kad aukletojos "rupinasi" tevu psichologine busena...tegul vaiku emocijomis rupinasi, nu v.z. nebezinau pikta visa siandien...
QUOTE(friculis @ 2009 09 04, 16:21) klausykit...o jus tikite aukletojom? as pora dienu pabuvau su saviskiu 3metu po valanda ir palikdavau. viskas butu neblogai, bet maciau kaip kiti vaikai verkia daugiau ar maziau ir siandien susiduriau kai vienai mamai aukletoja sako kad viskas ok...nors pati maciau kad ta mergaite isiverkia kartaip gan stipria ir mamai "skambina" ir t.t. biski uzsizaidzia ir vel asarytes byra. o man apie mano vaika irgi sako ta pati, kad truputi pasigedo ir vel gerai....o subine jauciu kad meluoja....kazkaip pikta kad aukletojos "rupinasi" tevu psichologine busena...tegul vaiku emocijomis rupinasi, nu v.z. nebezinau pikta visa siandien... tai bet jos jau daug mate tu vaikuciu ir ju reakciju, tai matyt zino, kad tai normalu..
pagaliua prisiruošiau parašyti ir aš
QUOTE(friculis @ 2009 09 04, 17:21) klausykit...o jus tikite aukletojom? as pora dienu pabuvau su saviskiu 3metu po valanda ir palikdavau. viskas butu neblogai, bet maciau kaip kiti vaikai verkia daugiau ar maziau ir siandien susiduriau kai vienai mamai aukletoja sako kad viskas ok...nors pati maciau kad ta mergaite isiverkia kartaip gan stipria ir mamai "skambina" ir t.t. biski uzsizaidzia ir vel asarytes byra. o man apie mano vaika irgi sako ta pati, kad truputi pasigedo ir vel gerai....o subine jauciu kad meluoja....kazkaip pikta kad aukletojos "rupinasi" tevu psichologine busena...tegul vaiku emocijomis rupinasi, nu v.z. nebezinau pikta visa siandien... Aš irgi jaučiu,kad meluoja,mano vaikas labai nevalgiukas,kai pirmą dieną buvau su juo darželyje tik pamakalavo maistą su šaukštu ir net jo nepalietė,o antrą dieną kai palikau aukletoja sakė,kad pavalgė pietus ir prieš pasiimant košės suvalgė,tik va įsodinus į mašiną vaikas sukirto 3 bananus ir porciją ledų(nes į darželį nuėjo 8,o pasiėmiau 16val,tai matau,kad vaikas visą tą laiką nieko nevalgęs,nesuprantu kam tada meluot,gal kad pasiimtų nuo tų mažylių nusuktą maistą už kurį mes mokame QUOTE(pasimetusi100 @ 2009 09 05, 07:33) Na taip,ne restorano,bet krizės metu gerai Pati kiek buvau su juo darželyje tai jis visai nevalgė,o kai tik manęs nėra tai atceit valgo,na kažkaip nesitiki... Pabandykit pati nuo vakaro iki kito vakaro pabūti alkana tai dar netiek suvalgysit Va kad kokios kameros būtų darželiuose ir tėvai galėtų bet kada per internetą pasižiurėt ką veikia jų vaikas būtų super,nereiktų tada spėliot kas ir kaip.... QUOTE(lili78 @ 2009 09 04, 22:01) pagaliua prisiruošiau parašyti ir aš Žinokit, man pačios auklėtojos sakė, kad maždaug ketvirta diena būna krizinė, pradžioje vaikui viskas nauja, įdomu, o po kurios laiko viską apžiūri, susidomėjimas dingsta, pajunta rutiną monotoniją ir jau pasiilgsta tėvelių, su laiku turėtų apsiprasti, kai kas tai perneša lengvai, kai kas skausmingiau. Va maniškei kol kas neatsibodo ir šiandien liūdi, kad nereikia į darželį, bet ji ir didesnė, per tiek laiko matyt namie jau atsibodę, mažai veiklos, nors irgi matau, kad manęs pasiilgusi labai, daugiau glaustosi namie, nori bendravimo, kontakto. Nesijaudinkit, po truputį pripras mažiukė QUOTE(-butterfly- @ 2009 09 04, 21:23) nu nesuptantu logikos taigi koks skirtumas vaikas suvalge ar nesuvalge, bet maistas buvo paruostas ir jau saugadintas, uz ta porcija niekas pinigu negrazins
lb teisingai sakai, pvz as tai nenoreciau detis maista namo kur kazkoks kitas vaikas ji knaibe sorry bet jau ne.Yra vaiku daugiau valganciu taip pat yra ir maziau valganciu, bet manau jie savo porcija tai vistiek maziau daugiau tai suvalgo
Aišku negaila
Čia tas pats kaip vaikas verkia,o tėvams sakoma,kad jis puikiai darželyje jaučiasi... Na pasakytų teisybę nors kaip yra iš tiesų...
nepamirskit to kad jie ne prie mamos buna kurkas paklusnesni o prie mamu daugiau kaprizu, tai visai tiketina kad ir valgo ir zaidzia ir dar biesai zino ka daro..nereikia moms pacioms isterikuoti
QUOTE(Atile @ 2009 09 05, 19:56) nepamirskit to kad jie ne prie mamos buna kurkas paklusnesni o prie mamu daugiau kaprizu, tai visai tiketina kad ir valgo ir zaidzia ir dar biesai zino ka daro..nereikia moms pacioms isterikuoti Apie ka ir as kalbu, tai kita aplinka ir jie kitaip visai elgiasi , viskas cia yra gerai ir kaip sakai maziau isterijos daugiau geru emociju
Pirma diena daržiukį, o jy atplėšė klykenti nuo manęs
Neleido man eiti su juo į grupe nė minutėlės Dabar darželis seubas kur iš mamytės glėbio išplešia QUOTE(Aprile @ 2009 09 07, 10:15) Pirma diena daržiukį, o jy atplėšė klykenti nuo manęs Neleido man eiti su juo į grupe nė minutėlės Dabar darželis seubas kur iš mamytės glėbio išplešia Kazkokia nesamone. Parasykit kokiame cia darzeli? Vaikas tai Jusu. Darzelio aukletojos negali nuspresti kaip jam geriau. QUOTE(Aprile @ 2009 09 07, 10:15) Pirma diena daržiukį, o jy atplėšė klykenti nuo manęs Neleido man eiti su juo į grupe nė minutėlės Dabar darželis seubas kur iš mamytės glėbio išplešia Siaubas,kaip šitaip galima?
Sveikos,
as savo dvynius nuvedžiau šiandien irgi pirmą kartą į darželį. Vedėm kartu su tėveliu-visgi pirma diena tokia gyvenime. Pamačiau darželio kasdienybę, tai auklėtojoms reikia geležinės kantrybės ir pašaukimo tokį darbą dirbti, nes sužiūrėti 15 tokių žiopliukų
Vat vat apie ka ir kalba eina, bet siaip mum lb senai dave tokius lapus apie adaptacia, tai ten rasoma kad mama ilgai stovet grupej negali nes vaikui lb sunku ir kitiem vaikam lb sunku geriausia atvedei ir palikai, nu nznau as tai taip ir darydavau, buvo visko ir paklykdavo ir parekdavo, bet iskentem ta laikotarpi ir db viskas lb gerai
Pirma diena darzelyje praejo gerai, labai norejo ten eiti. Pati pasake kad ateiciau vakare. Na galvoju, bus lengva adaptacija, juk panele jau didziule virs 3 metų. O jau vakare viskas ir prasidejo... Sake kad neis i darzeli, kad jai ten nepatiko, nueis ryte pasiims savo drabuziukus ir pareis....Si ryta aukletojai palikau klykianti vaika. Dieve kaip sunku, isejus is darzelio paciai norejosi verkti. Aisku prie vaiko tu emociju nerodau. Tikiuosi kad ilgai neteks taip vargti....
Mano mintys. Pirmą kartą vaiką reikėtų nuvesti tuomet, kai grupėje nėra vaikų. Pakalbėti su auklėtoja. Išsiaiškinti (jei tai svarbu ar vaikas dar mažas) kokios pratinimo taisyklės, dienos rėžimas. Pakalbeti su vaiku apie darželį jam suprantama kalba. Netirštinti spalvų, pasakyti kokios gali "aplankyti" nuotaikos, pvz., liūdesys dėl tėvų nebuvimo. Tuomet jau eiti į darželį. Pradžiai, manau, užtenka vienos valandos, kad vaikas suprastų, jog mama/tėtis ar kitas artimasis tikrai ateis. Dar reikėtų pasirūpinti, kad auklėtojai nebūtų problemų rasti vaiko daiktus, prisiminti vardą (net mano puikiai kalbantis bičas nesugebėjo pasakyti savo vardo).
Pirmą dieną buvau truputį šokiruota to, kad į grupę pačią pirmą dieną buvo suvesta daug naujokų. Man atrodo, kad turėtų kasdien įvesti ne daugiau nei po 2 vaikus (juk yra tėvelių, kurie gali rasti kas pabūtų su vaiku namuose). Mes nusprendėm keliom dienom atidėti lankymą. Po pirmos dienos prisipažino truputį verkęs, klausęs auklėtojos pasakos, ėjęs į tualetą ir išgirdęs klausimą "berniukas ar mergaitė?" (gal adresuotą ne jam?
Mūsų irgi pradžia darželio. Pirmą dieną pabuvau valandžiukę, palikau, sakė, kad tempė lūpą, bet neverkė. Pasiimiau prieš pietų miegą. Antrą dieną, jau pats pasakė, kad verkiau, auklėtoja palaikė. Trečia dieną atvedė gal 6 naujus vaikus
Lengva pasakyt sunku padaryt, db zinot kokios taisykles visi be isimties vaikai vedami visa sav pratinasi o kita sav jau yra zymimi ir moka uz darzeli o kas jau neatejo braukiami is sarasu tokia realybe ir kada aukletojai pakalbet su kekvienu vaiku apie viska cia valdzia tokias taisykles sudaro o ne aukletojos aisku toks varijantas butu lb geras bet................, tad norus didelius ir neigyvendinamus i kisenias
QUOTE(Margareta @ 2009 09 04, 21:44) tai bet jos jau daug mate tu vaikuciu ir ju reakciju, tai matyt zino, kad tai normalu.. o Jus tikrai manote, kad aukletoja tikrai zino kas yra gerai JUSU vaikui? as manau kad TIK as galiu spresti kas yra gerai kas yra BLOGAI MANO vaikui, o aukletoja turi man suteikti visa info kas vyksta! "vos vaikui pradejus verkti kviesti mama atgal kad atsiimtu" - NE, bet apie vaiko verksmo pobudi intensyvuma, ar zaide, ar valge, ar sedejo kampe, ar musesi ir pan pasakyti mamai atejus! ar Jus manote kad kai mergaite valgo su pilna sauja SAVO plauku rankose, nes pesasi SAU PLAUKUS, mama neturi zinoti?! nes tai yra pratinimasis? tai normalu?...bl...atsiprasau ir isvis kas sake, kad klykintis vaikas yra normalu, na gal as ir naivi, bet manau kad jeigu mane imestu i nauja patalpa su n nepazistamu zmoniu as irgi jausciausi slyksciai...uztat ir seziu ir sedesiu nors po pusvalandi ir tarsiuos su vaiku kad mane isleistu..nes jis irgi zmogus tik labai mazas ir savo emocijas reiskiantis tiesiai sviesiai bet tai nereiskia kad nereikia jo gerbti... QUOTE(friculis @ 2009 09 08, 14:18) o Jus tikrai manote, kad aukletoja tikrai zino kas yra gerai JUSU vaikui? as manau kad TIK as galiu spresti kas yra gerai kas yra BLOGAI MANO vaikui, o aukletoja turi man suteikti visa info kas vyksta! "vos vaikui pradejus verkti kviesti mama atgal kad atsiimtu" - NE, bet apie vaiko verksmo pobudi intensyvuma, ar zaide, ar valge, ar sedejo kampe, ar musesi ir pan pasakyti mamai atejus! ar Jus manote kad kai mergaite valgo su pilna sauja SAVO plauku rankose, nes pesasi SAU PLAUKUS, mama neturi zinoti?! nes tai yra pratinimasis? tai normalu?...bl...atsiprasau ir isvis kas sake, kad klykintis vaikas yra normalu, na gal as ir naivi, bet manau kad jeigu mane imestu i nauja patalpa su n nepazistamu zmoniu as irgi jausciausi slyksciai...uztat ir seziu ir sedesiu nors po pusvalandi ir tarsiuos su vaiku kad mane isleistu..nes jis irgi zmogus tik labai mazas ir savo emocijas reiskiantis tiesiai sviesiai bet tai nereiskia kad nereikia jo gerbti... Pasirašau po kiekvienu sakiniu Tik jum begalo pasisekė, kad galit pabūt su savo angeliuku kartu Pirmą dieną vakar buvo atplėštas ir įtemptas Beproto sunku man psichologiškai, mano vaikas begalo bendraujantis nebijantis apsoliučiai jokio svetimo žmogaus, bet po tokio elgiasio kai buvo įvestas prievarta į svetimą patalpą 22 vaikai Oi bus dar visko QUOTE(Aprile @ 2009 09 08, 15:50) Pasirašau po kiekvienu sakiniu Tik jum begalo pasisekė, kad galit pabūt su savo angeliuku kartu Pirmą dieną vakar buvo atplėštas ir įtemptas Beproto sunku man psichologiškai, mano vaikas begalo bendraujantis nebijantis apsoliučiai jokio svetimo žmogaus, bet po tokio elgiasio kai buvo įvestas prievarta į svetimą patalpą 22 vaikai Oi bus dar visko aciu. as tiesog nepasidaviau aukletoju spaudimui...na ir turiu siek tiek laiko pabut kartu. nezinau ar pades jusiskiui, bet man (bernui 3 metukai) pasiteisino laikrodis. uzdejau grazu vaikiska laikroduka ir sutariam kad kai visos rodiklytes rodys i virsu tada ateisiu... aisku atrandu su asarom, bet ziuri jis kaip tos rodiklytes slenka ir burbuliuoja kad tuoj tuoj dar biski..nu vis kazka vaikas pats "valdo" o ne taip kad nuo taves cia nieks nepriklauso...sekmes ir stiprybes... p.s. man kitais metais vel tas pats, bu mazajai bus pats laikas.... |