Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirma diena darželyje
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Mylinti mamyte
QUOTE(Keiti @ 2009 08 30, 21:54)
Nuteikiau viskam, nepiešiau visko rožinėm spalvom, kad nesijaustų apgauta smile.gif
*

sveikos mamytes! na as taip pat nuteikinejau viskaip ir vien tik gero nepasakojau rolleyes.gif bet mes jau keliaujame i darzeli ne pirma diena, aisku pabuname po keleta valandu ir namuko traukiam. tai nezinau ar galetumete patiketi, kad mano mazge iseina is jo su didziausiom asarom, nori su vaikuciais ir pamiegoti, tai jau ryt leisiu buti visa diena ir pamiegoti. ir pasiimsiu tik vakarop smile.gif ziuresiu kaip viskas bus g.gif

na ir aisku sveikinimai visoms su rugsejo 1-aja 4u.gif juk tai musu vaikuciu pati pradzia link savarankiskumo.
Tavo_Mano
QUOTE(Keiti @ 2009 08 30, 22:54)
Sveikos,
Mano vyresnėlė tik dabar keliaus į darželį, kažkaip nepergyvenu, gal todėl, kad ji jau didelė, gal todėl, kad bendraujantis vaikas bigsmile.gif Tikrai tikiuosi, kad viskas bus gerai, sako geros emocijos ir mintys atneša teigiamą energiją ir sėkmę, tikiuosi taip ir bus smile.gif
Dukrytei apie darželį pasakojau visko, sakiau, kad ji ten turės būti kiek tik įmanoma savarankiškesnė, sakiau, kad ten daug vaikų, kad visi žais kartu, miegos pietų, kad ir pasipyks smile.gif Nuteikiau viskam, nepiešiau visko rožinėm spalvom, kad nesijaustų apgauta smile.gif
*

Jei tureciau galimybe leisciau panasaus amziaus kaip ir Jusu dukryte, nes matau kad dar nevisiskai pasiruoses jis tam...ir puodu naudojasi o klozeto bijo, ir nevalgiukas tai nors ir moka savarankiskai valgyti, taciau valgo tik tada kai jam atrodo skanu..
vienu zodziu skauda mamos sirdele oi skauda doh.gif tik aisku stengiuosi neparodyti, papasakojau ka vaikai daro darzelyje, kaip jam bus linksma o kadangi jis pas mane labai bendraujantis tai jam tai labai patiko 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(-butterfly- @ 2009 08 30, 18:42)
Sveikos mamytės,turiu tokį neaiškumą,vaikas jau kuris laikas ant puoduko daro,tik miegodamas kartais į lovytę padaro,kai tai pasakiau darželio direktorei,liepė atnešt pampersų,tai negi db vėl vaiką prie pampių pratinti? Nes jis ir miega be jų.
*

As nenesciau, bet..kur garantija kad nevaikscios slapiu uzpakaliuku jei atsitiks avarija... doh.gif kaimyne vede savo 2,9 metu vaika kuriam atsitikdavo kartais avarija tai apmove pampersa doh.gif blink.gif
petrovna
QUOTE(Mylinti mamyte @ 2009 08 31, 14:05)
sveikos mamytes! na as taip pat nuteikinejau viskaip ir vien tik gero nepasakojau  rolleyes.gif  bet mes jau keliaujame i darzeli ne pirma diena, aisku pabuname po keleta valandu ir namuko traukiam. tai nezinau ar galetumete patiketi, kad mano mazge iseina is jo su didziausiom asarom, nori su vaikuciais ir pamiegoti, tai jau ryt leisiu buti visa diena ir pamiegoti. ir pasiimsiu tik vakarop  smile.gif  ziuresiu kaip viskas bus  g.gif

na ir aisku sveikinimai visoms su rugsejo 1-aja  4u.gif juk tai musu vaikuciu pati pradzia link savarankiskumo.
*

kiek laiko buvot po puse dienos?
čiaudanti bitė
Šiandien su dukryte buvome susipažinti su auklėtoja,apžiūrėjome grupę. Mergaitė drąsiai ir noriai bendravo su naująją auklėtoja.
liute2
Mes dvi dienas buvom po pusę dienos abu, o trečią dieną palikau iki pietų miegelio. O po to jau žingsniavo vienas. Jau taip porą savaičių atgyvenom. Galvojau, kad viskas bus daug sudėtingiau, bet yra tai neblogai, mažiuko ašarų dar neregėjau, nors labai bijau prisišnekėti. Tai daugiau ir nešneku mirksiukas.gif
petrovna
QUOTE(liute2 @ 2009 08 31, 16:16)
Mes dvi dienas buvom po pusę dienos abu, o trečią dieną palikau iki pietų miegelio. O po to jau žingsniavo vienas. Jau taip porą savaičių atgyvenom. Galvojau, kad viskas bus daug sudėtingiau, bet yra tai neblogai,  mažiuko ašarų dar neregėjau, nors labai bijau prisišnekėti.  Tai daugiau ir nešneku mirksiukas.gif
*

o kiek pipirui laiko?
ingutera
Na va, siandien ir as palikau savo pupa darziuke unsure.gif palikau be asaru, tai benht tiek palengvejimas. Aukletoja maloni man pasirode, sutarem, kad jei labai bus negerai, tai skambins. Kol kas dar tylu. Vaziuosiu paimti apie 13 val. rolleyes.gif bet taip gaila ryte buvo zadinti, net pusiau miegancia aprengiau...prasideda vargeliai doh.gif
čiaudanti bitė
Šiandien dukrytė atsikėlė anksčiau nei reikėjo bigsmile.gif linksmą nuvežiau į darželį. Pabučiavau ir palikau ramią ir pati rami išvažiavau smile.gif
petrovna
o kaip su pusryciais mamytes darot?valgot namie?ar darzelyje?nes jei darzelyje,tai kokiu laiku reikia buti,tadu kelt ankciau reikia?
deluxe
mums siandien irgi pirma diena buvo, bet palikti viena be sansu. Pusryciavom kol kas namie,nes pusryciai 8.30 tai tingejosi anksciau keltis blush2.gif
vabaliukste
siandien ir as palikau savo suneli pirma kart darzelyje. pavalgem namie pusrycius, nes pamaniau kad ten gali nevalgyt. pusryciai pas mus 8.30 . nuejau paimt po pietu , bet nevalge jis... sedejo ir zaide . aukletoja sake kad verksleno kartais , vis rode i duris.. nors kai palikau neverke. ai kazkaip gaila maziuko.. jam 2 metukai.
-butterfly-
Na wa,mum irgi šiandien buvo pirma diena daržiuke,nlb supratau kodėl,bet kai nuvedžiau liepė po pusvalandžio pasiimt,nes kiti vaikai valgys g.gif ...
Tik truputį neramu buvo,nes kai tik atvedžiau pribėgo kitas berniukas ir ėmė maniškiui ausį sukti blink.gif ,aišku jį pabarė,bet jis ir vėl,liko mažius vienas noriai,nešant namo skundėsi,kad jam nositę tampė,bet vėl prašo darželin.
Tai db ir galvoju,ką čia su tokiais mušeikom daryt,pamokyt,kad duotų atgal ir nenusileistų,bet gi tada siaubas bus,muštynės,o jei jį ten muš o tas nieko nedarys irgi negerai g.gif
Tučka
Pas mus tai, jei vaikas nenori valgyt pusryciu, tai reikia ateiti iki 9 val., o jei valgo, tai tada 8 val. smile.gif
linxmutee
QUOTE(čiaudanti bitė @ 2009 09 01, 09:09)
Šiandien dukrytė atsikėlė anksčiau nei reikėjo bigsmile.gif linksmą nuvežiau į darželį. Pabučiavau ir palikau ramią ir pati rami išvažiavau smile.gif
*

kaip smagu kai taip sklandžiai viskas wub.gif

mūsų pirmoji diena laukia rytoj,irgi manau pavalgysim namuose, tada eisim.
Donata444
Sveikinam visus su rugsejo 1! 4u.gif
Mes siandien irgi pirma diena buvom darzelyje.Dukrytei patiko,zaide,bet siandien dar as buvau su ja,nesinorejo jau pirma diena palikt viena ir aukle sake,kad nelabai gerai jau iskarto vaika palikt.Bet jau ryt iki pietu bandysiu palikt,ziuresim kaip bus.Maniskei siandien sukako 1 ir 11 men.,bet jau gan savarankiska,pampersu jau senei nenaudojam,tai ir darzelyje nera problemu,pati pasipraso ant puoduko.Valgo irgi savarankiskai.Tik lauke baisu,kad gali kur susizeist,nes ji labai judri,vis laksto.Baisu,bet kaip nors priprasim.Kantrybes visiems teveliams 4u.gif
Tavo_Mano
Mums siandien irgi pirma diena darzelyje buvo..pusryciavom namie nes nenorejau labai anksti zadinti...tevelis vede nes mane is darbo niekas neisleidzia doh.gif o gal ir gerai nes su teveliu maziau asaru..as ryte vaziodama i darba visa kelia masinoje prazliumbiau...MB nuvede, veliau man raso sms kad sako taip negerai jauciuosi...nors viskas buvo gerai,pasiliko be asaru, nugalejo noras susipazinti su vaikais ir zaisti...prabuvo iki pietu ir kai tevelis atejo pasiimti tai iseiti nenorejo biggrin.gif
kai MB man parase kad viskas gerai, itampa atslugo visiskai ir nors dirbti normaliai galejau blush2.gif
Keiti
Dukrytė irgi šiandien pirmą dieną buvo daržiukyje, pradžioje pabuvau valandėlę, paskui palikau dviems valandoms. Kol kas viskas gerai, nori eiti ir rytoj. Šiandien ėjome dešimtai valandai, rytoj vesiu iš pačio ryto ir pasiimsiu po pietų. smile.gif Labai patiko kabineto aplinka, kol kas atrodo mielos auklėtojos ir šeiminkutė smile.gif
Įdomi
QUOTE(-butterfly- @ 2009 09 01, 12:23)
Tai db ir galvoju,ką čia su tokiais mušeikom daryt,pamokyt,kad duotų atgal ir nenusileistų,bet gi tada siaubas bus,muštynės,o jei jį ten muš o tas nieko nedarys irgi negerai g.gif
*

O kokio amžiaus vaikiukai? Maniškis kai pradėjo eiti į naują darželį (persikraustėm, kai jam buvo 5 metai) irgi iškart toks mušeika prisistatė doh.gif Kasdien sūnus skųsdavosi, kad Lukas mušasi doh.gif Tuomet vieną rytą nuvedusi sūnų, pasikviečiau tą Luką, pakankamai griežtu tonu paaiškinau, kad Augustui naujam darželyje nėra lengva, kad jam reikia padėti ir būti jo draugu, o ne mušti jį smile.gif Ir pabaigoj "pagrasinau", kad jei dar bent kartelį mušis, policiją iškviesiu hihihi.gif hihihi.gif Mušimąsį kaip ranka nuėmė, tik man kurį laiką vis neramu būdavo, kad vaikis tėvui nepasiskųstų, jog jam policija grasinau lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet tai vaikai jau 5-mečiai buvo, jau suprato, kad nelabai gerai muštis thumbup.gif Na o 2-mečiui nelabai paaiškinsit, kad muštis negalima unsure.gif
liute2

o kiek pipirui laiko?

Tam pipirui lygiai trys metukai ax.gif
-butterfly-
QUOTE(Įdomi @ 2009 09 01, 20:31)
O kokio amžiaus vaikiukai? Maniškis kai pradėjo eiti į naują darželį (persikraustėm, kai jam buvo 5 metai) irgi iškart toks mušeika prisistatė doh.gif Kasdien sūnus skųsdavosi, kad Lukas mušasi doh.gif Tuomet vieną rytą nuvedusi sūnų, pasikviečiau tą Luką, pakankamai griežtu tonu paaiškinau, kad Augustui naujam darželyje nėra lengva, kad jam reikia padėti ir būti jo draugu, o ne mušti jį smile.gif Ir pabaigoj "pagrasinau", kad jei dar bent kartelį mušis, policiją iškviesiu hihihi.gif  hihihi.gif Mušimąsį kaip ranka nuėmė, tik man kurį laiką vis neramu būdavo, kad vaikis tėvui nepasiskųstų, jog jam policija grasinau lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Bet tai vaikai jau 5-mečiai buvo, jau suprato, kad nelabai gerai muštis thumbup.gif Na o 2-mečiui nelabai paaiškinsit, kad muštis negalima unsure.gif
*

Taigi,kad čia tik dvimečiai doh.gif
Manau vyresniem lengviau darželyje,jiems paaiškinti galima,o su tokias tai net neįsivaizduoju g.gif
Va ir šnd mačiau ten prikultą mergaitę blink.gif
Baisu net ir vaiką palikt verysad.gif
Įdomi
QUOTE(-butterfly- @ 2009 09 02, 10:18)
Taigi,kad čia tik dvimečiai doh.gif
Manau vyresniem lengviau darželyje,jiems paaiškinti galima,o su tokias tai net neįsivaizduoju g.gif
Va ir šnd mačiau ten prikultą mergaitę blink.gif
Baisu net ir vaiką palikt verysad.gif
*

Nu blyn, kaip nemalonu unsure.gif Auklėtojos gal tada turėtų labiau tuos mušeikas prižiūrėt g.gif Bet sužiūrėk tu ten visus doh.gif
Niekada savo vaiko nemokiau duot atgal (bet nelabai ir reikalas buvo biggrin.gif ), bet jei matysit, kad niekas nesikeičia, vaikas skųsis, kad jį skriaudžia, gal rimtai reikia pamokint, kad atgal duotų blush2.gif Dažnai toks reikalas mušeikas apramina, kai patys savo kailiu pajunta, kad skauda ax.gif
Gintarė+M
QUOTE(Įdomi @ 2009 09 02, 10:43)
Nu blyn, kaip nemalonu unsure.gif Auklėtojos gal tada turėtų labiau tuos mušeikas prižiūrėt g.gif Bet sužiūrėk tu ten visus doh.gif
Niekada savo vaiko nemokiau duot atgal (bet nelabai ir reikalas buvo biggrin.gif ), bet jei matysit, kad niekas nesikeičia, vaikas skųsis, kad jį skriaudžia, gal rimtai reikia pamokint, kad atgal duotų blush2.gif Dažnai toks reikalas mušeikas apramina, kai patys savo kailiu pajunta, kad skauda ax.gif
*

Nu aš manau su tuo duot atgal irgi gali nekaip išeiti. O jeigu vieną kartą atgal davus ptiks. Išvis galvoju nereikėtų prieš smurtą smurtų schmoll.gif Tai skatiną ne ką kitą, kaip tik dar didesnį smurtą.
O šiaip kas tas vaikis per ponas, kad mušasi ir niekas nieko. Juk auklėtojos turi sužiūrėt tokius dalykus.
Aš suprantu jeigu vieną kartą nesužiūrėjo, bet jai tai tęsiasi nuolat. Tokiam vaikui (tiksliau jo tėvams) turi būti iškeltas ultimatumas, kad arba vaikas pasitaisys arba bus pašalintas iš darželio. Kodėl nuo vieno neišauklėto vaiko turi kentėti visi protest.gif
-butterfly-
QUOTE(Gintarė+M @ 2009 09 02, 13:35)
Nu aš manau su tuo duot atgal irgi gali nekaip išeiti. O jeigu vieną kartą atgal davus ptiks. Išvis galvoju nereikėtų prieš smurtą smurtų schmoll.gif  Tai skatiną ne ką kitą, kaip tik dar didesnį smurtą.
O šiaip kas tas vaikis per ponas, kad mušasi ir niekas nieko. Juk auklėtojos turi sužiūrėt tokius dalykus.
Aš suprantu jeigu vieną kartą nesužiūrėjo, bet jai tai tęsiasi nuolat. Tokiam vaikui (tiksliau jo tėvams) turi būti iškeltas ultimatumas, kad arba vaikas pasitaisys arba bus pašalintas iš darželio. Kodėl nuo vieno neišauklėto vaiko turi kentėti visi protest.gif
*

Taigi aš irgi taip manau,bet nesuprantu kodėl tokie bardakai dedasi?
Kaip dabar tai mamai reaguoti kuri ateis pasiimt dukrytės ir ras vaiką su mėlynėm g.gif
Donata444
o kaip dvimeciui paaiskint,kad jis nesimustu doh.gif Vakar buvau pasilikus puse dienos su mergaite,tai visko maciau,musesi,buciavosi biggrin.gif Aisku,mes paliekam vaika visai dienai ir norim,kad vaikui darzelyje nieko neatsitiktu,bet pasitaiko visko.
Maniske siandien ryte verke,kai as isejau,paskui apsiramino,pries pietus pavargo,atsibodo darzelyje,vel pradejo verkt.Turejau pasiimt anksciau is darzelio,bet aukle sake,kad cia nieko baisaus,pripras smile.gif Bet man taip neramu,kaip reiks rytoj vel palikt :verysad:mes jau senokai be pamperso,o darzelyje balute siandien buvo,pusryciu nevalge verysad.gif
petrovna
tai va, as museikos mama, maniskiui 2 metukui su kapeikom:patikekit,kaip tik neauklejam:ir graziuoju ir piktuoju,ir i uzpakali yra gaves ir moralu atsiklauses,nieko...jei jam kas nepatinka,t.o.koks vaikas, ar kas,tuoj sauna atgal,gali daryti ka tik nori,is sono atrodo,kas per tevai,kad vaiko nesutvarko,ale tu sutvarkyk toki vyra,kai bizinkis praeina,pats desto,kad draugu negalima musti,reikia draugauti ir pan, paprasta is sono atrodo,beje,po menesio keliausim ir mes i darza, tikiuosi,sutiks tokiu pat museiku kaip jis,mazu apsiramins:))
friculis
klausykit...o jus tikite aukletojom? as pora dienu pabuvau su saviskiu 3metu po valanda ir palikdavau. viskas butu neblogai, bet maciau kaip kiti vaikai verkia daugiau ar maziau ir siandien susiduriau kai vienai mamai aukletoja sako kad viskas ok...nors pati maciau kad ta mergaite isiverkia kartaip gan stipria ir mamai "skambina" ir t.t. biski uzsizaidzia ir vel asarytes byra. o man apie mano vaika irgi sako ta pati, kad truputi pasigedo ir vel gerai....o subine jauciu kad meluoja....kazkaip pikta kad aukletojos "rupinasi" tevu psichologine busena...tegul vaiku emocijomis rupinasi, nu v.z. nebezinau pikta visa siandien...

Margareta
QUOTE(friculis @ 2009 09 04, 16:21)
klausykit...o jus tikite aukletojom? as pora dienu pabuvau su saviskiu 3metu po valanda ir palikdavau. viskas butu neblogai, bet maciau kaip kiti vaikai verkia daugiau ar maziau ir siandien susiduriau kai vienai mamai aukletoja sako kad viskas ok...nors pati maciau kad ta mergaite isiverkia kartaip gan stipria ir mamai "skambina" ir t.t. biski uzsizaidzia ir vel asarytes byra. o man apie mano vaika irgi sako ta pati, kad truputi pasigedo ir vel gerai....o subine jauciu kad meluoja....kazkaip pikta kad aukletojos "rupinasi" tevu psichologine busena...tegul vaiku emocijomis rupinasi, nu v.z. nebezinau pikta visa siandien...
*

tai bet jos jau daug mate tu vaikuciu ir ju reakciju, tai matyt zino, kad tai normalu.. g.gif o ka jus siulot? vos vaikui pradejus verkti kviesti mama atgal kad atsiimtu? juk tikslas yra pripratinti prie darzelio.
lili*
pagaliua prisiruošiau parašyti ir aš ax.gif Rugsėjo 1-oji buvo pirma mūsų diena darželyje ( tiksliau kelios valandos), viskas buvo puiku thumbup.gif , nulėkė į grupę net su mumis neatsisveikinusi, atėjus paimt irgi buvo geros nuotaikos, sekančią dieną irgi labai noriai ėjo, sakė ,kad nori ir liko noriai, o va trečią dieną jau ryte graudenosi , o ir teko palikt pietų miegeliui , taip susiklostė aplinkybės ir kai po miego paėmiau, apsikabino ir nelipo nuo rankų visą kelią namo, kas labai nebūdinga, nes visad eit nori pati, šiandien jau vos darzelin įžengus verkė ir paršė tėtės eit iš jo verysad.gif , kai pasiėmiau buvo tas pats kas vakar, nelipo nuo rankų, o ir namie nepaleido iš akių nei sekundei ir kai pakalsuiau ar nori į darželį , atai atsak o su verksmais "dedia nee" ( į darželį ne )
-butterfly-
QUOTE(friculis @ 2009 09 04, 17:21)
*

Aš irgi jaučiu,kad meluoja,mano vaikas labai nevalgiukas,kai pirmą dieną buvau su juo darželyje tik pamakalavo maistą su šaukštu ir net jo nepalietė,o antrą dieną kai palikau aukletoja sakė,kad pavalgė pietus ir prieš pasiimant košės suvalgė,tik va įsodinus į mašiną vaikas sukirto 3 bananus ir porciją ledų(nes į darželį nuėjo 8,o pasiėmiau 16val,tai matau,kad vaikas visą tą laiką nieko nevalgęs,nesuprantu kam tada meluot,gal kad pasiimtų nuo tų mažylių nusuktą maistą už kurį mes mokame g.gif ...
pasimetusi100
g.gif nu ka jau ten gali imt?Juk darzelio maistas ne restorano blink.gif .O siaip del nevalgumo maniskis taip pat lb nevalgus namuose amzina problema, bet darzelyja jis valgo viska, karta pati anksciau atmyniau jo pasiimt tai jie valge vakariene tai jis vakarienes kartojo antra lekste ir ka jus i tai lotuliukas.gif Darzelyja vaikam viskas kitaip, ir valgyt pradeda.O jus minejot kad jusu vaikas nevalgus...........na jai vaikas tris bananus suvalgo ir dar ant virsaus leda tai jis sakyciau lb valgus............ tongue.gif
-butterfly-
QUOTE(pasimetusi100 @ 2009 09 05, 07:33)
g.gif nu ka jau ten gali imt?Juk darzelio maistas ne restorano blink.gif .O siaip del nevalgumo maniskis taip pat lb nevalgus namuose amzina problema, bet darzelyja jis valgo viska, karta pati anksciau atmyniau jo pasiimt tai jie valge vakariene tai jis vakarienes kartojo antra lekste ir ka jus i tai lotuliukas.gif Darzelyja vaikam viskas kitaip, ir valgyt pradeda.O jus minejot kad jusu vaikas nevalgus...........na jai vaikas tris bananus suvalgo ir dar ant virsaus leda tai jis sakyciau lb valgus............ tongue.gif
*

Na taip,ne restorano,bet krizės metu gerai lotuliukas.gif ,turiu pažystamą kuri darželyje viename dirba,tai pati mačiau kiek ten namo prisitempia doh.gif
Pati kiek buvau su juo darželyje tai jis visai nevalgė,o kai tik manęs nėra tai atceit valgo,na kažkaip nesitiki...
Pabandykit pati nuo vakaro iki kito vakaro pabūti alkana tai dar netiek suvalgysit mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Va kad kokios kameros būtų darželiuose ir tėvai galėtų bet kada per internetą pasižiurėt ką veikia jų vaikas būtų super,nereiktų tada spėliot kas ir kaip.... lotuliukas.gif
Keiti
QUOTE(lili78 @ 2009 09 04, 22:01)
pagaliua prisiruošiau parašyti ir aš  ax.gif Rugsėjo 1-oji buvo pirma mūsų diena darželyje ( tiksliau kelios valandos), viskas buvo puiku  thumbup.gif , nulėkė į grupę net su mumis neatsisveikinusi, atėjus paimt irgi buvo geros nuotaikos, sekančią dieną irgi labai noriai ėjo, sakė ,kad nori ir liko noriai, o va trečią dieną jau ryte graudenosi , o ir teko palikt pietų miegeliui , taip susiklostė aplinkybės ir kai po miego paėmiau, apsikabino ir nelipo nuo rankų visą kelią namo, kas labai nebūdinga, nes visad eit nori pati, šiandien jau vos darzelin įžengus verkė ir paršė tėtės eit iš jo  verysad.gif , kai pasiėmiau buvo tas pats kas vakar, nelipo nuo rankų, o ir namie nepaleido iš akių nei sekundei ir kai pakalsuiau ar nori į darželį , atai atsak o su verksmais "dedia nee" ( į darželį ne )
*

Žinokit, man pačios auklėtojos sakė, kad maždaug ketvirta diena būna krizinė, pradžioje vaikui viskas nauja, įdomu, o po kurios laiko viską apžiūri, susidomėjimas dingsta, pajunta rutiną monotoniją ir jau pasiilgsta tėvelių, su laiku turėtų apsiprasti, kai kas tai perneša lengvai, kai kas skausmingiau. Va maniškei kol kas neatsibodo ir šiandien liūdi, kad nereikia į darželį, bet ji ir didesnė, per tiek laiko matyt namie jau atsibodę, mažai veiklos, nors irgi matau, kad manęs pasiilgusi labai, daugiau glaustosi namie, nori bendravimo, kontakto. Nesijaudinkit, po truputį pripras mažiukė wink.gif
Margareta
QUOTE(-butterfly- @ 2009 09 04, 21:23)
gal kad pasiimtų nuo tų mažylių nusuktą maistą už kurį mes mokame g.gif ...
*

nu nesuptantu logikos doh.gif isivaizduokit: vaikui patiekaimas valgis ir jis jo nevalgo..tai kur ji deda? siaip ji turetu ismesti.. o jums ka sirdi skauda jei kokia aukletoja ta nesuvalgyta porcija namo parsines ar pati suvalgys? gal jus norit kad vaiko nesuvalgyta maista jums supakuotu i namus? biggrin.gif

taigi koks skirtumas vaikas suvalge ar nesuvalge, bet maistas buvo paruostas ir jau saugadintas, uz ta porcija niekas pinigu negrazins mirksiukas.gif
pasimetusi100
lb teisingai sakai, pvz as tai nenoreciau detis maista namo kur kazkoks kitas vaikas ji knaibe sorry bet jau ne.Yra vaiku daugiau valganciu taip pat yra ir maziau valganciu, bet manau jie savo porcija tai vistiek maziau daugiau tai suvalgo biggrin.gif
-butterfly-
Aišku negaila lotuliukas.gif ,tik esmė tame,kad kam reikia tėvams meluoti?
Čia tas pats kaip vaikas verkia,o tėvams sakoma,kad jis puikiai darželyje jaučiasi...
Na pasakytų teisybę nors kaip yra iš tiesų...
Atile
nepamirskit to kad jie ne prie mamos buna kurkas paklusnesni o prie mamu daugiau kaprizu, tai visai tiketina kad ir valgo ir zaidzia ir dar biesai zino ka daro..nereikia moms pacioms isterikuoti
pasimetusi100
QUOTE(Atile @ 2009 09 05, 19:56)
nepamirskit to kad jie ne prie mamos buna kurkas paklusnesni o prie mamu daugiau kaprizu, tai visai tiketina kad ir valgo ir zaidzia ir dar biesai zino ka daro..nereikia moms pacioms isterikuoti
*

Apie ka ir as kalbu, tai kita aplinka ir jie kitaip visai elgiasi , viskas cia yra gerai ir kaip sakai maziau isterijos daugiau geru emociju tongue.gif biggrin.gif
Aprile
Pirma diena daržiukį, o jy atplėšė klykenti nuo manęs cry.gif cry.gif cry.gif
Neleido man eiti su juo į grupe nė minutėlės unsure.gif
Dabar darželis seubas kur iš mamytės glėbio išplešia doh.gif O tiek buvo su juo kalbėta, kad ateisim bus gražu apsirodysim viską atsibučiuosim ir mamytė lėks į darbelį schmoll.gif Kad tūrėsim savo spintukę gražią, o čia ateinam mūsų spintelė užimta, nes trūksta vietų blink.gif Dar net nuėjo pasitikrinti ar mes sarašuose doh.gif seubas kažkokstai. Atėjau jum išsilieti, nes sėdžiu drebančiom kinkom ir rankom biggrin.gif Reik man pačiai valerjono tabletytės inkalti blush2.gif
SSB
QUOTE(Aprile @ 2009 09 07, 10:15)
Pirma diena daržiukį, o jy atplėšė klykenti nuo manęs  cry.gif  cry.gif  cry.gif
Dabar darželis seubas kur iš mamytės glėbio išplešia doh.gif O tiek buvo su juo kalbėta, kad ateisim bus gražu apsirodysim viską atsibučiuosim ir mamytė lėks į darbelį schmoll.gif Kad tūrėsim savo spintukę gražią, o čia ateinam mūsų spintelė užimta, nes trūksta vietų blink.gif Dar net nuėjo pasitikrinti ar mes sarašuose doh.gif seubas kažkokstai. Atėjau jum išsilieti, nes sėdžiu drebančiom kinkom ir rankom biggrin.gif Reik man pačiai valerjono tabletytės inkalti blush2.gif
*

Kazkokia nesamone. Parasykit kokiame cia darzeli?
Vaikas tai Jusu. Darzelio aukletojos negali nuspresti kaip jam geriau.
-butterfly-
QUOTE(Aprile @ 2009 09 07, 10:15)
Pirma diena daržiukį, o jy atplėšė klykenti nuo manęs  cry.gif  cry.gif  cry.gif
*

Siaubas,kaip šitaip galima? doh.gif
petrovna
QUOTE(-butterfly- @ 2009 09 07, 16:04)
Siaubas,kaip šitaip galima? doh.gif
*

jejau majau,nesiurpinkit
ingushka
Sveikos,

as savo dvynius nuvedžiau šiandien irgi pirmą kartą į darželį. Vedėm kartu su tėveliu-visgi pirma diena tokia gyvenime. 4u.gif Gavom spintelę, įvedėm į grupę kartu pasivaikščiot, apžiūrėt viską leido auklėtoja.Bet kai reikėjo jau mums eiti.... doh.gif Vaikus palikom klykiančius, dar abu už durų paklausėm ar neapsiramino. Kaip klykė taip klykė abu choru. Sutariau su auklėtoja, kad po valandos paskambinsiu. Paskambinu-o ten girdžiu-tas pats klyksmas. Visą valandą prarėkė doh.gif Jie abu pasirodo išsitraukė rūbus iš spintelės, susikraustė į žaislinį namelį ir viskas-kakarynė paleista, auklėtojos neprisileidžia, nė į kalbas, niekas neįdomu, rėkia tik, kad eis pas tetį.Atlėkiau į dažą panikoj, o jie susiruošę į lauką. Tai lauke su manim šalia viskas gerai, laksto, su vaikais, kartais truputį nuošaliau, nes jiems abiems kol kas kitų vaikų nereikėdavo. Po to parvedėm pietų, kiek valgė, kiek nevalgė, stengiausi nesikišti ir nemaitinti pati, kaip kitos mamos atėjusios darė, nes juk reik kažkaip patiems bandyti. Kaži kaip rytoj, bandžiau derėtis, kad aš išvažiuosiu, bet gryšiu, kaip šiandien gryžau.
Pamačiau darželio kasdienybę, tai auklėtojoms reikia geležinės kantrybės ir pašaukimo tokį darbą dirbti, nes sužiūrėti 15 tokių žiopliukų doh.gif
pasimetusi100
Vat vat apie ka ir kalba eina, bet siaip mum lb senai dave tokius lapus apie adaptacia, tai ten rasoma kad mama ilgai stovet grupej negali nes vaikui lb sunku ir kitiem vaikam lb sunku geriausia atvedei ir palikai, nu nznau as tai taip ir darydavau, buvo visko ir paklykdavo ir parekdavo, bet iskentem ta laikotarpi ir db viskas lb gerai drinks_cheers.gif O aukletojom - ACIU KAD ESAT, STIPRYBES JUMS, IR DIDELES KANTRYBES NE TIK SU VAIKUCIAIS, BET IR SU KAI KURIAIS tevais mirksiukas.gif lotuliukas.gif
kaktuselis
Pirma diena darzelyje praejo gerai, labai norejo ten eiti. Pati pasake kad ateiciau vakare. Na galvoju, bus lengva adaptacija, juk panele jau didziule virs 3 metų. O jau vakare viskas ir prasidejo... Sake kad neis i darzeli, kad jai ten nepatiko, nueis ryte pasiims savo drabuziukus ir pareis....Si ryta aukletojai palikau klykianti vaika. Dieve kaip sunku, isejus is darzelio paciai norejosi verkti. Aisku prie vaiko tu emociju nerodau. Tikiuosi kad ilgai neteks taip vargti....
kas_as_esu?
Mano mintys. Pirmą kartą vaiką reikėtų nuvesti tuomet, kai grupėje nėra vaikų. Pakalbėti su auklėtoja. Išsiaiškinti (jei tai svarbu ar vaikas dar mažas) kokios pratinimo taisyklės, dienos rėžimas. Pakalbeti su vaiku apie darželį jam suprantama kalba. Netirštinti spalvų, pasakyti kokios gali "aplankyti" nuotaikos, pvz., liūdesys dėl tėvų nebuvimo. Tuomet jau eiti į darželį. Pradžiai, manau, užtenka vienos valandos, kad vaikas suprastų, jog mama/tėtis ar kitas artimasis tikrai ateis. Dar reikėtų pasirūpinti, kad auklėtojai nebūtų problemų rasti vaiko daiktus, prisiminti vardą (net mano puikiai kalbantis bičas nesugebėjo pasakyti savo vardo).
Pirmą dieną buvau truputį šokiruota to, kad į grupę pačią pirmą dieną buvo suvesta daug naujokų. Man atrodo, kad turėtų kasdien įvesti ne daugiau nei po 2 vaikus (juk yra tėvelių, kurie gali rasti kas pabūtų su vaiku namuose). Mes nusprendėm keliom dienom atidėti lankymą.
Po pirmos dienos prisipažino truputį verkęs, klausęs auklėtojos pasakos, ėjęs į tualetą ir išgirdęs klausimą "berniukas ar mergaitė?" (gal adresuotą ne jam? ax.gif ). Maniškis beveik trimetis, todėl pakankamai gerai supranta, kad ne visada yra taip, kaip norėtūsi, jog kartais skauda, liūdna, baisu ir pan.
Meina
Mūsų irgi pradžia darželio. Pirmą dieną pabuvau valandžiukę, palikau, sakė, kad tempė lūpą, bet neverkė. Pasiimiau prieš pietų miegą. Antrą dieną, jau pats pasakė, kad verkiau, auklėtoja palaikė. Trečia dieną atvedė gal 6 naujus vaikus blink.gif Maniškį vedė močiutė. Sakė beveik visi vaikai klykė, mūsiškis gal ir būtų neverkęs, bet kai visi verkė, tai ir jis neatsiliko verysad.gif Močiutė parsivedė namo. Šiandien nuvedžiau, vaikų dar nedaug buvo, viskas gerai lyg, bet pradėjo rinktis tie patys daugiausiai verkiantys. Visas mus, mamas, išvarė iš grupės, tada prasidėjo choras doh.gif O mes dar paklausėm po langu blush2.gif Žodžiu, verkti pačiom norėjosi, nes visi klykė, draskėsi... Baisu, kad po tokių raudų ir isterijų tas darželis bus baubas verysad.gif
pasimetusi100
Lengva pasakyt sunku padaryt, db zinot kokios taisykles visi be isimties vaikai vedami visa sav pratinasi o kita sav jau yra zymimi ir moka uz darzeli o kas jau neatejo braukiami is sarasu tokia realybe ir kada aukletojai pakalbet su kekvienu vaiku apie viska cia valdzia tokias taisykles sudaro o ne aukletojos aisku toks varijantas butu lb geras bet................, tad norus didelius ir neigyvendinamus i kisenias biggrin.gif smile.gif
friculis
QUOTE(Margareta @ 2009 09 04, 21:44)
tai bet jos jau daug mate tu vaikuciu ir ju reakciju, tai matyt zino, kad tai normalu..  g.gif o ka jus siulot? vos vaikui pradejus verkti kviesti mama atgal kad atsiimtu? juk tikslas yra pripratinti prie darzelio.
*

o Jus tikrai manote, kad aukletoja tikrai zino kas yra gerai JUSU vaikui? as manau kad TIK as galiu spresti kas yra gerai kas yra BLOGAI MANO vaikui, o aukletoja turi man suteikti visa info kas vyksta!
"vos vaikui pradejus verkti kviesti mama atgal kad atsiimtu" - NE, bet apie vaiko verksmo pobudi intensyvuma, ar zaide, ar valge, ar sedejo kampe, ar musesi ir pan pasakyti mamai atejus! ar Jus manote kad kai mergaite valgo su pilna sauja SAVO plauku rankose, nes pesasi SAU PLAUKUS, mama neturi zinoti?! nes tai yra pratinimasis? tai normalu?...bl...atsiprasau blush2.gif

ir isvis kas sake, kad klykintis vaikas yra normalu, na gal as ir naivi, bet manau kad jeigu mane imestu i nauja patalpa su n nepazistamu zmoniu as irgi jausciausi slyksciai...uztat ir seziu ir sedesiu nors po pusvalandi ir tarsiuos su vaiku kad mane isleistu..nes jis irgi zmogus tik labai mazas ir savo emocijas reiskiantis tiesiai sviesiai bet tai nereiskia kad nereikia jo gerbti...
Aprile
QUOTE(friculis @ 2009 09 08, 14:18)
o Jus tikrai manote, kad aukletoja tikrai zino kas yra gerai JUSU vaikui? as manau kad TIK as galiu spresti kas yra gerai kas yra BLOGAI MANO vaikui, o aukletoja turi man suteikti visa info kas vyksta!
"vos vaikui pradejus verkti kviesti mama atgal kad atsiimtu" - NE, bet apie vaiko verksmo pobudi intensyvuma, ar zaide, ar valge, ar sedejo kampe, ar musesi ir pan pasakyti mamai atejus! ar Jus manote kad kai mergaite valgo su pilna sauja SAVO plauku rankose, nes pesasi SAU PLAUKUS, mama neturi zinoti?! nes tai yra pratinimasis? tai normalu?...bl...atsiprasau blush2.gif
ir isvis kas sake, kad klykintis vaikas yra normalu, na gal as ir naivi, bet manau kad jeigu mane imestu i nauja patalpa su n nepazistamu zmoniu as irgi jausciausi slyksciai...uztat ir seziu ir sedesiu nors po pusvalandi ir tarsiuos su vaiku kad mane isleistu..nes jis irgi zmogus tik labai mazas ir savo emocijas reiskiantis tiesiai sviesiai bet tai nereiskia kad nereikia jo gerbti...
*

Pasirašau po kiekvienu sakiniu drinks_cheers.gif
Tik jum begalo pasisekė, kad galit pabūt su savo angeliuku kartu unsure.gif verysad.gif
Pirmą dieną vakar buvo atplėštas ir įtemptas doh.gif verysad.gif schmoll.gif Seubingai save graužeu už tai, kad sūnelis gavo šoką. Aš gyvenime nesitikėjau, kad taip gali būti. Šiandien jau antra diena kita auklėtoja leido įeiti minutėlei į grupę unsure.gif bet supratau, kad padareu klaidą tik sunučio atžvilgiu, nes ta minutė nieko nereiškė ir sūneliui dar sunkeu buvo mane paleisti doh.gif
Beproto sunku man psichologiškai, mano vaikas begalo bendraujantis nebijantis apsoliučiai jokio svetimo žmogaus, bet po tokio elgiasio kai buvo įvestas prievarta į svetimą patalpą 22 vaikai doh.gif
Oi bus dar visko verysad.gif
friculis
QUOTE(Aprile @ 2009 09 08, 15:50)
Pasirašau po kiekvienu sakiniu drinks_cheers.gif
Tik jum begalo pasisekė, kad galit pabūt su savo angeliuku kartu unsure.gif  verysad.gif
Pirmą dieną vakar buvo atplėštas ir įtemptas  doh.gif  verysad.gif  schmoll.gif Seubingai save graužeu už tai, kad sūnelis gavo šoką. Aš gyvenime nesitikėjau, kad taip gali būti. Šiandien jau antra diena kita auklėtoja leido įeiti minutėlei į grupę unsure.gif  bet supratau, kad padareu klaidą tik sunučio atžvilgiu, nes ta minutė nieko nereiškė ir sūneliui dar sunkeu buvo mane paleisti doh.gif
Beproto sunku man psichologiškai, mano vaikas begalo bendraujantis nebijantis apsoliučiai jokio svetimo žmogaus, bet po tokio elgiasio kai buvo įvestas prievarta į svetimą patalpą 22 vaikai  doh.gif
Oi bus dar visko verysad.gif
*

aciu. as tiesog nepasidaviau aukletoju spaudimui...na ir turiu siek tiek laiko pabut kartu.

nezinau ar pades jusiskiui, bet man (bernui 3 metukai) pasiteisino laikrodis. uzdejau grazu vaikiska laikroduka ir sutariam kad kai visos rodiklytes rodys i virsu tada ateisiu... aisku atrandu su asarom, bet ziuri jis kaip tos rodiklytes slenka ir burbuliuoja kad tuoj tuoj dar biski..nu vis kazka vaikas pats "valdo" o ne taip kad nuo taves cia nieks nepriklauso...sekmes ir stiprybes...

p.s. man kitais metais vel tas pats, bu mazajai bus pats laikas....

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.