gal aš čia ne vietoj paklausiu, bet sakykit mamytės, kurios veda mažylius į lopšelius, kaip jie ten maitinasi? juk dar nemoka patys pavalgyti tvarkingai, pusę maisto neišmėčius, juos kas nors pamaitina? nelieka alkani?
QUOTE(mindaiva @ 2010 07 04, 00:31) gal aš čia ne vietoj paklausiu, bet sakykit mamytės, kurios veda mažylius į lopšelius, kaip jie ten maitinasi? juk dar nemoka patys pavalgyti tvarkingai, pusę maisto neišmėčius, juos kas nors pamaitina? nelieka alkani? Bent jau manoji tai kazkiek pati suvalgydavo, kazkiek primatindavo auklytes, aukletojos, bet kai bury daug vaiku visi nori bandyti patys. Budavo kad gryzdavo alkana, tada vakare sociau pavalgydavo, bet lb greit ismoko ir problemu neliko (manau net nebuvo QUOTE(volia* @ 2010 07 05, 07:43) Bent jau manoji tai kazkiek pati suvalgydavo, kazkiek primatindavo auklytes, aukletojos, bet kai bury daug vaiku visi nori bandyti patys. Budavo kad gryzdavo alkana, tada vakare sociau pavalgydavo, bet lb greit ismoko ir problemu neliko (manau net nebuvo ji valgyt griebiasi labai pati, bet apverčia šaukštą su viskuo
Pradedantiems eiti į darželį adaptacijai labai tiks filmukai apie aviuką Timį (tas pats mažas avinukas kūdikėlis filmukuose apie aviuką Šoną). Iš viso yra apie 30 (o gal jau ir daugiau) trumpų 5 min. trukmės serijų, kaip Timis pradeda lankyti darželį.
Pasieškokite internete arba atsisiųskite DVD. Čia oficialus tinklapis: http://www.timmytime.tv/
O, čia tai geras patarimas! Ačiū labai, Vija. Jau suradau internete. Tikiuosi mažajam patiks ir jis žiūrės su mielu noru. Mes šiandien buvom pirmą kartą darželyje. Tėtis nuvedė tai man kaip ir ramu buvo, o vyrui šiek tiek stresas. Paliko jis tą vaiką rėkianti, išėjo ir dar aplink daržą pasivaikščiojo, o jau sako girdisi pro langą kaip mūsų mažius verkia ir isterikuoja. Grižo namo švelniai tariant nekoks. Bet ką darysi, visi mes per tą praėjome.
Ačiū, Vija. Mes taip pat turime šį filmuką. Manau, kad bus naudos, nes rugsėjo 1 dieną eisime i darželį.
Sveikos,labai smalsu,mano mergaite rugsejy jau ais y lopsely,ir sudomino ar geles nesa tiktais augletojai?ar vaikucius jau palieka ta diena lopselyja?
QUOTE(helen @ 2010 08 02, 16:39) O, čia tai geras patarimas! Ačiū labai, Vija. Jau suradau internete. QUOTE(sarmi @ 2010 08 02, 16:43) Ačiū, Vija. Mes taip pat turime šį filmuką. Manau, kad bus naudos, nes rugsėjo 1 dieną eisime i darželį. Gal galite pasidalinti nuoroda,is kur siustis? Mes taip pat ruosiames i darzeli
Mes šį filmuką siuntėmės iš www.rutracker.org. Tik reikia prisiregistruoti.
QUOTE(vija @ 2010 07 18, 00:31) Pradedantiems eiti į darželį adaptacijai labai tiks filmukai apie aviuką Timį (tas pats mažas avinukas kūdikėlis filmukuose apie aviuką Šoną). Iš viso yra apie 30 (o gal jau ir daugiau) trumpų 5 min. trukmės serijų, kaip Timis pradeda lankyti darželį. Pasieškokite internete arba atsisiųskite DVD. Čia oficialus tinklapis: http://www.timmytime.tv/ ![]() gal galetumet per skype atsiusti,nes rusiskai nieko nesuprantu ten kur siustis, jolitaite26
Aciu uz filmuka, mes irgi pirmadieni keliaujam i darzeli
Man iškilo klausimas dėl gėlių...kam nešite?
QUOTE(DOLRIN @ 2010 08 15, 10:16) palieka aš savo dukrytę (3m4mėn buvo, kai pradėjo eiti) palikau 2 valandoms, bet kai atėjau pasiimti, tai verkė, sako leisk dar pabūti Mažylę (2m2mėn) irgi galvoju pirmą dieną palikti 2 val. O vėliua žiūrėsim, kaip jai seksis, ką auklėtojos patars aš tik esu prieš tai, kad vaikučiai pirmas dienas daržely būtų su mamytėm Papildyta: QUOTE(xde @ 2010 08 28, 19:16) taip QUOTE(Levander @ 2010 08 28, 19:20) Mažylę (2m2mėn) irgi galvoju pirmą dieną palikti 2 val. O vėliua žiūrėsim, kaip jai seksis, ką auklėtojos patars paliksite 2 val visai ar busite tas 2 val.su ja is viso?As galvoju tai pati prabuti tas pora valandu kartu. QUOTE(xde @ 2010 08 28, 19:24) paliksite 2 val visai ar busite tas 2 val.su ja is viso?As galvoju tai pati prabuti tas pora valandu kartu. aišku pabūti, absurdas vaiką mažą( aišku nekalbu apie penkiametį
Nuo vaiko priklauso, bet as manau reikia palikti viena.
O dabar dirbusios daug metų auklėtoja nuomonė apie mažiukų adaptaciją pirmą dieną. Siūlyčiau surasti laiko tik pasivaikščioti darželio kiemę, gal užsukti į grupę dešimčiai minučių (jei įsileis, nes, kol nepristatėt sveikatos pažymos, kai kurios auklėtojos gali nesutikti), galima būtų pabūti prie grupės vaikų žaidimų aikštelėje. Verta kalbėti vaikui, kad einate į svečius, kad iš anksto pamatytų aplinką, vaikus.
Daugelio darželių taisyklės neprieštarauja dėl tėvų pabuvimo pirmą dieną, visokie patarinėtojai į tėvus orientuotoje periodikoje (pvz.: žurnale "Tavo vaikas"), taip pat tai siūlo. Tačiau gana dažnai tokį mamos pabuvimą galima vadinti meškos paslauga pačiai mamai ir vaikui. Kol vaikas su mama - jis neturi realaus sąlyčio su grupės vaikais ir auklėtoja. Kiek laiko mama bus grupėje - tiek vaikas jausis būnantis su savo mama, lyg paprasto pasivaikščiojimo metu. Tikroji adaptacija prasidės tuomet, kai mama išeis ir paliks jį vieną su kitais vaikais. Sakyčiau - dažnai būtų geriau 20 minučių pabūti darželyje vienam, nei su motina dvi valandas. Kiek valandų jūs nesiryšite išeiti iš grupės - tiek vaikas gyvens viltimi, kad jam pasilikti neteks ir naudosis visomis savo įgimtomis ir įgytomis manipuliavimo galiomis, kad jus paveiktų. Visas paruošiamasis darbas turėtų įvykti iki išvažiavimo iš namų. Jei jau išsiruošėte tą dieną į darželį - taip ir turi būti, jokių sugrįžimų iš pusiaukelės, ar rūbinėlės. Čia visai kaip parduotuvėje, kai virsta aukštielninkas ir reikalauja pirkti rėkdamas iš visų jėgų. QUOTE(ramiai @ 2010 08 29, 10:38) O dabar dirbusios daug metų auklėtoja nuomonė apie mažiukų adaptaciją pirmą dieną. Siūlyčiau surasti laiko tik pasivaikščioti darželio kiemę, gal užsukti į grupę dešimčiai minučių (jei įsileis, nes, kol nepristatėt sveikatos pažymos, kai kurios auklėtojos gali nesutikti), galima būtų pabūti prie grupės vaikų žaidimų aikštelėje. Verta kalbėti vaikui, kad einate į svečius, kad iš anksto pamatytų aplinką, vaikus. Daugelio darželių taisyklės neprieštarauja dėl tėvų pabuvimo pirmą dieną, visokie patarinėtojai į tėvus orientuotoje periodikoje (pvz.: žurnale "Tavo vaikas"), taip pat tai siūlo. Tačiau gana dažnai tokį mamos pabuvimą galima vadinti meškos paslauga pačiai mamai ir vaikui. Kol vaikas su mama - jis neturi realaus sąlyčio su grupės vaikais ir auklėtoja. Kiek laiko mama bus grupėje - tiek vaikas jausis būnantis su savo mama, lyg paprasto pasivaikščiojimo metu. Tikroji adaptacija prasidės tuomet, kai mama išeis ir paliks jį vieną su kitais vaikais. Sakyčiau - dažnai būtų geriau 20 minučių pabūti darželyje vienam, nei su motina dvi valandas. Kiek valandų jūs nesiryšite išeiti iš grupės - tiek vaikas gyvens viltimi, kad jam pasilikti neteks ir naudosis visomis savo įgimtomis ir įgytomis manipuliavimo galiomis, kad jus paveiktų. Visas paruošiamasis darbas turėtų įvykti iki išvažiavimo iš namų. Jei jau išsiruošėte tą dieną į darželį - taip ir turi būti, jokių sugrįžimų iš pusiaukelės, ar rūbinėlės. Čia visai kaip parduotuvėje, kai virsta aukštielninkas ir reikalauja pirkti rėkdamas iš visų jėgų. aš Jums pritariu visiškai, bet kai mano dukrytei tik metai ir aštuoni mėnesiai, netinka Jūsų metodas pavaikščiot kieme, ar kažką aiškint, pasakoju, kad eisim į darželį, pas Snieguolę ( auklėtoja prašė ją taip vadint ), žaisi su vaikais, pabūsi ten, o vėliau mama ateis ir pasiims, na ir ką? ji su viskuo sutinka, kol pasakoju, o kai būnam daržiuke, atbėga vis pas mane, ir beveik visi vaikai taip, ateina "pasitikrint" ar yra mama čia, jei paliktume jau pirmą dieną vienus - isterija grupėje garantuota
Žinoma, jūs geriausiai pažįstate savo vaiką ir jums teks pasirinkti. Tačiau 99 procentai grupėje be mamos pasiliekančių vaikų verkia apie 3-5 minutes, dažnmiausiai verkia be ašarų ir tol, kol mato motiną. Jai išėjus - tuojau pat nutyla. Geriau būtų, jei nesusirinktų pirmomis dienomis daug naujokų, nes, jei vienas verkia - "užsikrečia" tuo ir dar pora. Tampa per daug norinčių patekti į auklėtojos glėbį. Jei grupėje yra pasilikusi kokia motina, o gal ir kelios, kaip turi jaustis tie vaikai, kurių mamos išbėgo? Gali būti taip, kad su tėveliu vaikas mažiau apsiverkia, gal jis tokiu atveju geriau tiktų nuvesti pirmom dienom?
Tikrai suprantu, kad motinos širdelė tokiom dienom dreba labiausiai, vaikas tai jaučia. Sukaupkit visą narsą ir išdrįskit palikti grupėje. Jei iš tiesų nenumaldomai verks - auklėtoja tikrai paskambins. Juk, manau, pirmomis pratinimosi dienomis vistiek vaikštinėsit artimiausiame kvartale, o gal šiek tiek juokingai stovėsite laiptinėje už grupės durų? Dar noriu pridurti, kad labai neblogai nuramina vaiko mėgstamas žaisliukas, vaikas jį laiko prie savęs ir pasijunta šiek tiek namuose. QUOTE(ramiai @ 2010 08 29, 12:28) Žinoma, jūs geriausiai pažįstate savo vaiką ir jums teks pasirinkti. Tačiau 99 procentai grupėje be mamos pasiliekančių vaikų verkia apie 3-5 minutes, dažnmiausiai verkia be ašarų ir tol, kol mato motiną. Jai išėjus - tuojau pat nutyla. Geriau būtų, jei nesusirinktų pirmomis dienomis daug naujokų, nes, jei vienas verkia - "užsikrečia" tuo ir dar pora. Tampa per daug norinčių patekti į auklėtojos glėbį. Jei grupėje yra pasilikusi kokia motina, o gal ir kelios, kaip turi jaustis tie vaikai, kurių mamos išbėgo? Gali būti taip, kad su tėveliu vaikas mažiau apsiverkia, gal jis tokiu atveju geriau tiktų nuvesti pirmom dienom? Tikrai suprantu, kad motinos širdelė tokiom dienom dreba labiausiai, vaikas tai jaučia. Sukaupkit visą narsą ir išdrįskit palikti grupėje. Jei iš tiesų nenumaldomai verks - auklėtoja tikrai paskambins. Juk, manau, pirmomis pratinimosi dienomis vistiek vaikštinėsit artimiausiame kvartale, o gal šiek tiek juokingai stovėsite laiptinėje už grupės durų? Dar noriu pridurti, kad labai neblogai nuramina vaiko mėgstamas žaisliukas, vaikas jį laiko prie savęs ir pasijunta šiek tiek namuose. grupėje visi naujokai... adaptuojamės po kelis, mes pirmieji, poto eis ir eis vis nauji vaikai, kol susirinks 15 QUOTE(xde @ 2010 08 28, 19:24) paliksite 2 val visai ar busite tas 2 val.su ja is viso?As galvoju tai pati prabuti tas pora valandu kartu. vieną. labai sutinku su ramiai mintimis tik mums jau auklėtojos pažįstamos, pro darželį praeinam vos ne kasdien, kartais ten ir pažaidžiam. tai bereiks išmokt išbūti be mamos
Sveikos mamos,
Noreciau as isgirsti jusu nuomone, nes pati jau nebesusigaudau, kaip geriau padaryti. Pradejome mes lankyti lopsiuka praeita savaite. Pirma diena palikau valandai. Verke, bet aukletoja sake, kad neilgai. Atejau pasiimti, tai verke daug labiau, bet kazkaip nusiramino. Antra diena vyrukas (beje 2 metai 4 men) jau keliavo su teciu ryte i darzeli. Isleido taip gana lengvai. O kai po poros valandu as atejau pasiimti, pradejo labai verkti, griuvineti ant zemes, mane dauzyti su balionu ir sake, kad manes nenori. Pasiulau iseiti, bet pradejo dar labiau triuksmauti. Nusiramino gal po 15 min. Trecia diena buvo panasi: tetis nuveda, as pasiimu. Istorija analogiska antrai dienai - verkia, musasi..... Nakti sukilo auksta temperatura, kuri laikesi tik puse paros. Gydytojos nuomone, del streso. BET kazkuri vakara isejau pavedzioti suns ir vaikas manes visai nenorejo isleisti, o kai sugrizau, tai pasikartojo verkimas, griuvinejimas ir visa programa.... Visa savaitgali svarsteme, kaip cia pasielgti. Savaime suprantama, kad pradeti lankyti lopsely vaikui yra sunku, aisku, ir tevams. Bet as kazkiek baiminuosi, kad viskas neperaugtu i didesne beda. Gal jam i lopseli per anksti? Gal geriau dar metus pabuti su pvz. aukle? Buciau labai dekinga uz nuomone is "sono". QUOTE(JoriukoMama @ 2010 08 30, 10:27) Sveikos mamos, Noreciau as isgirsti jusu nuomone, nes pati jau nebesusigaudau, kaip geriau padaryti. Pradejome mes lankyti lopsiuka praeita savaite. Pirma diena palikau valandai. Verke, bet aukletoja sake, kad neilgai. Atejau pasiimti, tai verke daug labiau, bet kazkaip nusiramino. Antra diena vyrukas (beje 2 metai 4 men) jau keliavo su teciu ryte i darzeli. Isleido taip gana lengvai. O kai po poros valandu as atejau pasiimti, pradejo labai verkti, griuvineti ant zemes, mane dauzyti su balionu ir sake, kad manes nenori. Pasiulau iseiti, bet pradejo dar labiau triuksmauti. Nusiramino gal po 15 min. Trecia diena buvo panasi: tetis nuveda, as pasiimu. Istorija analogiska antrai dienai - verkia, musasi..... Nakti sukilo auksta temperatura, kuri laikesi tik puse paros. Gydytojos nuomone, del streso. BET kazkuri vakara isejau pavedzioti suns ir vaikas manes visai nenorejo isleisti, o kai sugrizau, tai pasikartojo verkimas, griuvinejimas ir visa programa.... Visa savaitgali svarsteme, kaip cia pasielgti. Savaime suprantama, kad pradeti lankyti lopsely vaikui yra sunku, aisku, ir tevams. Bet as kazkiek baiminuosi, kad viskas neperaugtu i didesne beda. Gal jam i lopseli per anksti? Gal geriau dar metus pabuti su pvz. aukle? Buciau labai dekinga uz nuomone is "sono". jus minejot kaip tetis veda tokiu problemu nebuna.ar nera galimybes kuri laika teciui nuvesti ir parvesti is darzelio.ar turi sese ar broli? QUOTE(JoriukoMama @ 2010 08 30, 10:51) o draugių parvest galinčių nėra? čia manau grynai protestas prieš mamą kažkodėl, gal bijo silpnas prieš ją pasirodyt ar pan. , kažko išlieja pyktį, o kad mažas tikrai ne, mūsų grupėja lopšiuke visi panašaus amžiaus, mūsų dukrytė 1,8 ...
Buvo mano praktikoje toks atvejis. Berniukas, kai jį atvesdavo tėtis - virsdavo ir rėkdavo rūbinėlėje, arba įsitverdavo į tėčio drabužius ir vargšas tėtis turėdavo nuplėšti vaiką nuo savęs ir įduoti man į glėbį. Jei atvesdavo mama problemų kur kas mažiau. Kai mama pasiimdavo, vaikas net nelabai norėjo išeiti, klausė "kur tėvelis" ir panašiai. Su tėveliu vėl puldavo į ašaras. Manyčiau, kad labai geras patarimas vesti į lopšelį tam šeimos nariui, kuris mažiau protestų susilaukia. Atrodo, kad vaikas manipuliuoja mamos jausmais. Nelaikau, suprantama, jo jokiu apgaviku, jam tai kažkaip instinktyviai gaunasi, vaikai puikiai pajunta, ką yra lengviau palenkti į savo pusę jie tuo labai sėkmingai naudojasi, taip prisitaiko prie gyvenimo situacijų. Užtenka suaugusiam padaryti vos vieną kitą klaidelę ir vaikas ima suaugusįjį valdyti.
Nepaisant nieko būtina labai ramiai, bet tvirtu balsu (ir žiūrint vaikui į akis) pasakyti maždaug taip: aš tave labai myliu, bet dabar turiu išvažiuoti, o vakare vėl atvažiuosiu. Toliau - trumpas bučinys ir skubiai pro duris... Žiauru? Tarsi ir taip, bet dažniausia padeda, jei tik jūsų vaikas yra adekvatus situacijai ir nesate jam įskiepijusi sutrikusio elgesio pagrindų. Ir patikėkit, jokia auklėtoja nenuslėps nuo jūsų, jei vaikas žviegs grupėje kelias valandas nenutildamas. Visų pirma, dažniausiai auklėtojos sugeba nuraminti bet kurį rėksnį, o, jei tikrai negalėtų - jums - net neabejokit, paskambintų. Kai grupėje 15 naujokų, menkas džiaugsmas laikyti nenuraminamai verkiantį mažiuką, juo labiau, kad nuo jo kiti "užsikrečia". Terminai mano kiek netinkami, bet "siusintis ir pusintis" privalome su vaikais (ir tai tik kai kuriais atvejais), su tėvais kalbantis geriau viską vadinti tikraisias vardais. QUOTE(ramiai @ 2010 08 30, 21:46) Buvo mano praktikoje toks atvejis. Berniukas, kai jį atvesdavo tėtis - virsdavo ir rėkdavo rūbinėlėje, arba įsitverdavo į tėčio drabužius ir vargšas tėtis turėdavo nuplėšti vaiką nuo savęs ir įduoti man į glėbį. Jei atvesdavo mama problemų kur kas mažiau. Kai mama pasiimdavo, vaikas net nelabai norėjo išeiti, klausė "kur tėvelis" ir panašiai. Su tėveliu vėl puldavo į ašaras. Manyčiau, kad labai geras patarimas vesti į lopšelį tam šeimos nariui, kuris mažiau protestų susilaukia. Atrodo, kad vaikas manipuliuoja mamos jausmais. Nelaikau, suprantama, jo jokiu apgaviku, jam tai kažkaip instinktyviai gaunasi, vaikai puikiai pajunta, ką yra lengviau palenkti į savo pusę jie tuo labai sėkmingai naudojasi, taip prisitaiko prie gyvenimo situacijų. Užtenka suaugusiam padaryti vos vieną kitą klaidelę ir vaikas ima suaugusįjį valdyti. Nepaisant nieko būtina labai ramiai, bet tvirtu balsu (ir žiūrint vaikui į akis) pasakyti maždaug taip: aš tave labai myliu, bet dabar turiu išvažiuoti, o vakare vėl atvažiuosiu. Toliau - trumpas bučinys ir skubiai pro duris... Žiauru? Tarsi ir taip, bet dažniausia padeda, jei tik jūsų vaikas yra adekvatus situacijai ir nesate jam įskiepijusi sutrikusio elgesio pagrindų. Ir patikėkit, jokia auklėtoja nenuslėps nuo jūsų, jei vaikas žviegs grupėje kelias valandas nenutildamas. Visų pirma, dažniausiai auklėtojos sugeba nuraminti bet kurį rėksnį, o, jei tikrai negalėtų - jums - net neabejokit, paskambintų. Kai grupėje 15 naujokų, menkas džiaugsmas laikyti nenuraminamai verkiantį mažiuką, juo labiau, kad nuo jo kiti "užsikrečia". Terminai mano kiek netinkami, bet "siusintis ir pusintis" privalome su vaikais (ir tai tik kai kuriais atvejais), su tėvais kalbantis geriau viską vadinti tikraisias vardais. Mano galva, naudingi, efektyvūs ir aktualūs daugeliui patarimai Vertinu. Ačiū. Įdomu, o kokie, Jūsų manymu, yra jau sutrikusio elgesio pagrindai? QUOTE(Renule @ 2010 08 30, 23:46) Mano galva, naudingi, efektyvūs ir aktualūs daugeliui patarimai Vertinu. Ačiū. Įdomu, o kokie, Jūsų manymu, yra jau sutrikusio elgesio pagrindai? Sakyčiau, kad superdidelę įtaką vaikui turi šeimos narių tarpusavio santykiai, kurių valdyti kai kada ir negalėtumėte, bet tokią pat didelę reikšmę turi ir tai, kaip aiškiai jūs nustatote savo vaikui ribas: kaip jis gali elgtis, o kaip -ne. Jeigu pasakote "ne" prie žaislų skyriaus parduotuvėje, bet, vaikui ėmus rėkti ar griebti viską paeiliui, nusileidžiate ir perkate - man jūsų net negaila tikriausiai. Tik vakar mačiau parduotuvėje kaip tik tokį vaizdą, o dukrelė galėjo būti ir antrokė. Tėvams nereikia prisiimti draugo vaidmens. Kas tuomet bus tėvų vaidmenyje? Vaikas nuo pirmos savo gyvenimo sekundės turi gauti ne tik dėmesį, globą, bet ir ribas, o jas geriausiai gali nustatyti tik artimieji. Prisimenu dar pernai skaitytą skelbimą, kad šeimai reikia tokios auklės, iš kurios vaikas kokia forma neišgirstų "ne". Kaip jūs tai įsivaizduojat? Sugrįžtant prie esmės: jei vaikas savo manipuliaciniu elgesiu negauna to rezultato, kurio siekia - manipuliacijos pagaliau baigiasi. Bet labai dažnai vaikas savo netinkamu elgesiu siekia jūsų dėmesio, jam net ir blogas dėmesys jau yra rezultatas. Todėl bene geriausia būtų tiesiog visai nepastebėti visokių vaiko ekscesų, nes vaiko barimas, drausminimas taip pat gali būti vaiko vertinamas kaip laimėjimas.
[quote=ramiai,2010 08 31, 11:11]
ramiai patinka man jūsų komentarai
Dekui visiems uz atsakymus. Ramiai, aciu Jums uz patarimus.
Visiems geriausios kloties!
Aš čia gal ne į temą, bet ryt einam pirmą kartą į darželį ir iškilo kausimas - nešt auklėtojoms gėlių ar ne?
Dėkoju už atsakymus
su gelytemis ir mes ryt keliausime, bandysim ir su gera nuotaika
sekmes ryt visiem pirma karta eisiantiems i darzeliuka.
tai va,vyrai isejo darzan su 3 gelemis,ale apdovanojo tik vienintele aukletoja,kuri tuo metu buvo:)))tipo,dar cia ieskosim kam perduot.....nu nebutu vyrai..
as ejau su trim gelem,ir visas daviau vienai aukletojai,kuri buvo. deja ejau pirmakart ir nezinojau kam ten ka duot. matot ir ne vien vyrai tokie..
mamos, o ką reikia turėti pradedant lankyti darželį? suprantu, jog reikia nusinešti šlepetes. o ką dar pravartu turėti mažylio spintelėje?
QUOTE(TOCAMI @ 2010 09 02, 12:11) mamos, o ką reikia turėti pradedant lankyti darželį? suprantu, jog reikia nusinešti šlepetes. o ką dar pravartu turėti mažylio spintelėje? šiaip darželyje pasako mes turim drėgnų ir sausų servetėlių, pampersų, tapkytes, rūbelių persirengt, seilinuką neperšlampamą, ir jei miega - tai leido žaisliuką atsinešt, su kuriuo miega
pasako pasako,va,mums,kai didesniems,tai reikia tureti atsarginiu rubeliu (buna suprakaituoja maikute bemiegant,ar avarinis koks atvejis),ir dar paprase sukyciu+serveteliu,slogos atveju pavalyt...
Nu va, jau mum antra diena darzelyje. Gerai kad pasiskaiciau jusu patarimu ir leidau vest teveliui. Buciau apsizliumbus. I darzeli vaikas labai norejo, net bego.. o po to jau uzteko man vyra pamatyt grizusi darzelio kai vaika paliko
Pirma diena darzelyje palikom valandai, aukletoja sake kad jis slampinejo biski paverksleno, ziurejo ka vaikai veikia o pats neisidrasino. Grizo issigandes, nuliudes, bet kazkodel pklaustas atsake kad nori i darzeli. Siandien jis vel ryte nesipriesino, linksmas isejo i darzeli, o vyras vel grizo paluzes, sake sirdis plyso kai reikejo palikt Papildyta: Mum irgi niekas nieko nesake ka turet tai pirma diena tik tapkytes pasiemem. Po to paklausem ko reik tai sake atsargines kelnytes ar visus rubelius nes kartais "avariju" buna. Vienkartiniu nosinyciu. Nu ir paskui dar sako reiks pasybos, akvareles, spalvoto popieriaus
Novela, aš tai manau, kad jums su vyru reik kažkaip susigriebti. Nes šiaip visas tėvų jaudulys ir nerimas persiduoda ir vaikams, o jie kaip sugertukai... Stiprybės
aš labai didžiuojuosi savo dukryte, nors jai dar nėra dvejų, šaunuolė, neverkia, pasilieka, bet manau nuopelnas čia auklėtojos, nes ji šaunuolė užkalbina vaikus, nukreipia dėmesį vaikų nuo mamų, o mums gražiai sako, padarykit ate
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 03, 10:46) Novela, aš tai manau, kad jums su vyru reik kažkaip susigriebti. Nes šiaip visas tėvų jaudulys ir nerimas persiduoda ir vaikams, o jie kaip sugertukai... Stiprybės Dekui QUOTE(mindaiva @ 2010 09 03, 10:48) aš labai didžiuojuosi savo dukryte, nors jai dar nėra dvejų, šaunuolė, neverkia, pasilieka, bet manau nuopelnas čia auklėtojos, nes ji šaunuolė užkalbina vaikus, nukreipia dėmesį vaikų nuo mamų, o mums gražiai sako, padarykit ate
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|