Ankstesni LOGO klubo namai
na, zondai idomus, tik beda - neradau jokiu paaiskinimu, kurie kam naudojami. tai cia apie tuos, kuriu as net akyse nesu regejusi.
o vasario menesi tureciau dalyvauti lektoriu is panevezio seminare apie kazkoki prietaisiuka, kuri jie parsiveze is uzsienio. jis skirtas artikuliacinio aparato treniravimui, mankstai. zinoma, jei gerai supratau gal kas nors girdejote apie toki?
pinciuke, o kur vyks tas seminaras??
O dėl auklėtojų pavydo-man žinokit labai jau tas pats-kas pavydi-lai pasimoko ir baigia.Ir iš viso turiu tokį keistą įprotį-jei matau, kad žmogus man kvailai pavydi, kažkodėl noriu sukelti jam dar daugiau pavydo... QUOTE(auksule @ 2008 01 21, 18:30) sveikos kolegės...man iškilo toks kaip klausimas, toks gal tiesiog noras sužinoti ar kaip čia pavadinti Aš aišku nesu jautruolė, kuri reaguoja į tokius dalykus, bet man labai įdomu kaip kitoms dirbančioms darželiuose LABAS NAUJOJE TEMOJE Kai dirbau darželyje jau eidama ten žinojau, kad auklėtojos laiko mus kitu luomu (beje, keletas kolegių taip ir elgėsi, kaip iš kito luomo). Bet...kabinetas buvo prie grupės, tai labai sugyvenome (ir dabar sms susirašom, į svečius kartai nulekiu). O ir šiaip, biški stengdavausi dėl auklėtojų. Ta prasme kavos neatsisakydavau, pati jos atsinešdavau. Na jei man nuo grupės pasiūlydavo LT iš tėvų rinkliavos, kad kažką nusipirkčiau manau tikrai gerai sutarėme. Padėdavau net renginius oranizuojant, kažką dekoruojant, vedant užsiėmimus. aišku, viską mušiau į savo sritį, bet kartu visą laiką darėm daug ką. Ką už nugaros kalbėjo nežinau, kalbėjo tikrai. Bet gal tuo metu labiau rūpėjo mano kavalieriai ir kodėl perku brangius daiktus
sveika light blue,
aha...kad kitu luomu laiko tai tiesa.Tik žemesniu ar aukštesniu kažin
Man kažkada mokytojų kambary yra pasakę: "jau tavo darbas koks geras - nei tau olimpiadoms ruošt, nei egzaminams, standartų nėra, valdžia, kad ir sėdės pamokoj, bet nė velnio nesupras apie ką kalbama... ir vaikų 2-3 klasėj.... ir namo anksti..."
QUOTE(auksule @ 2008 01 23, 15:53) sveika light blue, aha...kad kitu luomu laiko tai tiesa.Tik žemesniu ar aukštesniu kažin aukštesiu luomu mus laiko VAIVOS JUOSTA, o kodėl anksčiau, nei mokytojai namo? QUOTE(vaivos juosta @ 2008 01 23, 15:19) nei tau olimpiadoms ruošt, nei egzaminams, standartų nėra, valdžia, kad ir sėdės pamokoj, bet nė velnio nesupras apie ką kalbama... O jau ką reiškia paruošt vaikus olimpiadoms?! O ką išpešti iš tų, kurie, kaip light blue rašo, nė daugybos lentelės neįkanda? Kaip įvertint jų pažangą ir "parodyt" popieriuose? O jau jeigu neišmananti valdžia pamokoj sėdi - griūk negyvas! Kaip paaiškint, kad vaikas padarė pažangą, ar kaip "pasiteisint", kad jis tos pažangos nepadarė? Visus "nusiminusius" mokytojus priverstinai mėnesiui išgrūsčiau į praktiką spec. mokykloje! Labai gerai, kad pagal naujus atestacijos nuostatus visiems mokytojams, išskyrus spec. pedagogus, privaloma išklausyti specialiosios pedagogikos programą. Šiandien mano kolektyvas mane labai maloniai nustebino QUOTE(klopedija @ 2008 01 23, 20:22) : Labai gerai, kad pagal naujus atestacijos nuostatus visiems mokytojams, išskyrus spec. pedagogus, privaloma išklausyti specialiosios pedagogikos programą. Galės jie dar ir ten padūsauti, kad neįmanoma per pamokas su skirtingų lygių vaikais dirbti QUOTE(klopedija @ 2008 01 23, 20:56) Beje, ar išvis kas nors gali mokytojams parodyti, KAIP DIRBTI su SPM pamokoje QUOTE(auksule @ 2008 01 23, 15:53) sveika light blue, aha...kad kitu luomu laiko tai tiesa.Tik žemesniu ar aukštesniu kažin Tinginių luomu laiko
Na, o man atrodo, kad mano įstaigoje tinginiavimu manęs tegul nedrįsta kaltinti.Kiek prašau vaiko gebėjimų, bent trumpai apibūdinti ant paprasto lapo, be jokių formų
QUOTE(auksule @ 2008 01 25, 16:39) Kiek prašau vaiko gebėjimų, bent trumpai apibūdinti ant paprasto lapo, be jokių formų Yra "Vaiko stebėjimo kortelė", berods, 1 forma, kurią pildo ugdantis pedagogas!. Juk Tu tiri vaiko kalbą, o visus kitus gebėjimus/negebėjimus privalo apibūdinti žmogus, kuris vaiką mato kasdienėje aplikoje.
noreciau zinoti jusu, mielos koleges, nuomone apie dalyvavima streikuose del atlyginimo pakelimo. ar dalyvausite?as tai zadu
kokia jusu darbdaviu pozicija? QUOTE(klopedija @ 2008 01 25, 06:38) Yra "Vaiko stebėjimo kortelė", berods, 1 forma, kurią pildo ugdantis pedagogas!. Juk Tu tiri vaiko kalbą, o visus kitus gebėjimus/negebėjimus privalo apibūdinti žmogus, kuris vaiką mato kasdienėje aplikoje. Taip yra tokia kortelė
Auklėtojos į tas korteles žiūri labai atsainiai, visada prašo padėti užpildyti, man nelabai jos padeda
Kas liečia streiką - mano m-kloj profsajungos nėra, aktyvo didelio irgi, o valdžia tai kas be ko -" nesupranta" - ko gi čia streikuot?
QUOTE(auksule @ 2008 01 25, 17:39) Na, o man atrodo, kad mano įstaigoje tinginiavimu manęs tegul nedrįsta kaltinti.Kiek prašau vaiko gebėjimų, bent trumpai apibūdinti ant paprasto lapo, be jokių formų Auklėtojos logopedo darbą įsivaizduoja maždaug šitaip: "tai ką čia: ateini, pasiimi vieną vaikiuką, užsidarai sau kabinete ir tada ką nori tą veiki - nors ir žurnalus, laikraščius skaitai" QUOTE(pinciuke @ 2008 01 25, 23:35) noreciau zinoti jusu, mielos koleges, nuomone apie dalyvavima streikuose del atlyginimo pakelimo. ar dalyvausite?as tai zadu kokia jusu darbdaviu pozicija? Kažką girdėjau, kad algas kels ne PEDAGOGAMS, o tik MOKYTOJAMS, ar tai tiesa? Ir dar man įdomu, ar algos lapelyje kaip nors parodoma, KIEK užmokama už nekontaktines valandas? Ar yra koks nors kodas tam? QUOTE(Niridė @ 2008 01 26, 19:48) Kažką girdėjau, kad algas kels ne PEDAGOGAMS, o tik MOKYTOJAMS, ar tai tiesa? Ir dar man įdomu, ar algos lapelyje kaip nors parodoma, KIEK užmokama už nekontaktines valandas? Ar yra koks nors kodas tam? na, kolkas kiek tik kartu algas kele mokytojams, tai kilo ir mums (logopedams, spec. pedagogams). tokiu kaip "pedagogu" dabar jau lyg ir nera - tapome visi mokytojais. algalapyje nurodomas visas priskaiciuotas darbo uzmokestis (kartu su nekontaktinemis valandomis). o uz ta pati etata kontaktiniu valandu skaicius skiriasi dirbantiems darzelyje ir mokykloje. darzelyje daugiau. tik niekaip nesuprantu tada - kodel daugiau. kazkokia diskriminacija gaunasi.... QUOTE Niridė,2008 01 26, 17:48 Aš auklėtojas dažnokai kviečiuosi į kabinetą, kad paklausytų, kaip vaikai pas mane kalba, todėl jos taip negalvoja Auklėtojos logopedo darbą įsivaizduoja QUOTE Kažką girdėjau, kad algas kels ne PEDAGOGAMS, o tik MOKYTOJAMS, ar tai tiesa? Visi - mokytojai, auklėtojos, tiflopedagogai, kūno kukltūros pedagogai, logopedai - mokytojai! Kontaktinės/ nekontaktinės valandos niekaip neišskiriamos, alga priklauso nuo tarifo. QUOTE(klopedija @ 2008 01 27, 12:27) Aš auklėtojas dažnokai kviečiuosi į kabinetą, kad paklausytų, kaip vaikai pas mane kalba, todėl jos taip negalvoja manau, kad čia ne tame esmė: buvo pas tave kabinete ar ne. čia gal daugiau "ištreniravimo" reikalas QUOTE(light blue @ 2008 01 27, 16:17) Tai aš ir treniruoju Šiemet susiplanavau toooookį projektėlį Nuo kolektyvo aš neatsiriboju, jei reikia, tai ir padedu. Praėjusį pavasarį teko priešmokyklinukų išleistuves "gelbėti", nes po naujųjų metų tos grupės pagrindinė auklėtoja išėjo iš darbo. Buvau scenarijaus bendraautorė ir viena iš vedėjų.
Tai su atlyginimų padidėjimu, kolegės
QUOTE vaivos juosta,2008 02 01, 17:20 Dar negavau, bet įsakymą su nauju koeficientu jau pasirašiau Tai su atlyginimų padidėjimu, kolegės
Kaip pasirasei Klopedija?Parašą uždėjai?
Taip. Dėl kiekvieno "brakšt" direktorius (-ė) rašo įsakymą, kurį pasirašo darbdavys (tas pats direktorius, -ė) ir darbuotojas. Taigi, pasikeitė atlyginimo koeficientas - naujas įsakymas; pridėjo (atėmė, neduok, Dieve) gabaliuką krūvio - naujas įsakymas
QUOTE(klopedija @ 2008 02 01, 19:48) Taip. Dėl kiekvieno "brakšt" direktorius (-ė) rašo įsakymą, kurį pasirašo darbdavys (tas pats direktorius, -ė) ir darbuotojas. Taigi, pasikeitė atlyginimo koeficientas - naujas įsakymas; pridėjo (atėmė, neduok, Dieve) gabaliuką krūvio - naujas įsakymas kazkokia keista vadovu pozicija.... lyg popieriau maza butu. as tai niekur nepasirasinejau, ir niekas to neprase.
..na aš irgi niekur nepasirašinėjau.Tik pasakė, kad kyla mano atlyginimas..
Labas vakaras,
gal kurią sudomintų papildomas darbelis Detaliau čia: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=275139 Iki QUOTE(klopedija @ 2008 02 01, 21:58) na, taip. o del parasu - tie pasirasinejimai ant visko, kad susipazinai - ziauriai knisantis dalykas. juk kai kuriose istaigose, pasak mano koleges, vos atejes dirbti turi susipazinti ir pasirasyti ant tokios daugybes dokumentu, kiek per visa savo netrumpa amzeli yra teke. o po savaites jau net neimanoma prisiminti, uz kokias tvarkas (vos ne naudojimosi tualetu sutinku, kad taip valdzia apsidraudzia save nuo visokiu tikrinimu ir tikrintoju, kuriems pirmiausia reikia pakisti daugube popieriu. bet saka irgi reikia tureti. QUOTE(pinciuke @ 2008 02 01, 20:05) o del parasu - tie pasirasinejimai ant visko, kad susipazinai - ziauriai knisantis dalykas. (...) sutinku, kad taip valdzia apsidraudzia save nuo visokiu tikrinimu ir tikrintoju, kuriems pirmiausia reikia pakisti daugube popieriu. bet saka irgi reikia tureti. O aš irgi saiko neturiu Jei dar kam su tėvais "susiremti" neteko, tai labai džiaugiuosi. O aš jau patyriau, kad popierius su parašu - ir skydas, ir atominė bomba. QUOTE(klopedija @ 2008 02 01, 22:19) sutikimas dėl SP pradinio vertinimo, SUK pažyma, kalbos kortelė, sutikimas filmuoti/fotografuoti, sutikimas dėl išvykų, sutikimas dėl kokio nors tyrimo... o kur tu su jais vyksti? as jai vykstu i PPT - tai kartu vaziuoja ir teveliai ar vienas is ju. del ko filmuoji ir fotografuoji?pas mus provincijoje tokiu "čiūdų" nera. praktikanciu taip pat neturiu.....
O mes kas metai iš naujo prašom procentų, t.y. priedo prie atlyginimo už darbą su spec. poreikių vaikais. Jo gaunam 10 %.
QUOTE(pinciuke @ 2008 02 01, 22:03) o kur tu su jais vyksti? as jai vykstu i PPT - tai kartu vaziuoja ir teveliai ar vienas is ju. del ko filmuoji ir fotografuoji?pas mus provincijoje tokiu "čiūdų" nera. praktikanciu taip pat neturiu..... Aš į išvykas važiuodavau kaip lydintis asmuo, su auklėtojomis, taip paprasčiau, nei vienai su vaikais O filmuojam, fotografuojam pamokas, atvirus užsiėmimus. Negi provincijoje atestacijos nėra QUOTE(pinciuke @ 2008 02 01, 21:03) o kur tu su jais vyksti? Džiaukis, "provincija" išvengia daugybės "čiūdų", nuo kurių mieste sunku išsisukti.as jai vykstu i PPT - tai kartu vaziuoja ir teveliai ar vienas is ju. del ko filmuoji ir fotografuoji?pas mus provincijoje tokiu "čiūdų" nera. praktikanciu taip pat neturiu..... Fotografuoju dažnai, pvz., praėjusį ketvirtadienį vedžiau veiklą grupėje, kolegės pafotkino Su savo "logopediniais" priešmokyklinukais važinėju daug kur. Buvome Pedagoginiam muziejuje, kai vyko Aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro paroda. Vaikams labai patiko, visi pasirašė savo vardą Brailio raštu. Ruošiamės aplankyti klausos, judesio-padėties sutrikimų turinčius vaikus QUOTE(light blue @ 2008 02 04, 15:53) atestacija, zinoma, yra taciau vadovai ateina i pamokas, stebi veikla ir to uztenka, bent jau uzteko. jei ateityje reikes - ziuresim, tegul ateina ir filmuoja....as nebijau. o be tevu pas mus i PPT nebepriima vaiko. taigi visada vykstame bent jau trise. QUOTE(pinciuke @ 2008 02 04, 18:44) atestacija, zinoma, yra taciau vadovai ateina i pamokas, stebi veikla ir to uztenka, bent jau uzteko. jei ateityje reikes - ziuresim, tegul ateina ir filmuoja....as nebijau. o be tevu pas mus i PPT nebepriima vaiko. taigi visada vykstame bent jau trise. taigi ne tik vadams reikia rodyti užsiėmimus O į PPT aš irgi nebeveždavau, nes tik tėvams ir pažymą atiduoda, kas ir gerai, ir ne. Nes pasiskaitę, kas ten rašoma gali iki įstaigos ir neatnešti jos. Papildyta: QUOTE(klopedija @ 2008 02 04, 17:10) O aš nenorėčiau provincijoj dirbti
Aš nevažiuoju į PPT
Išsiaiškinti vaiko specialiuosius poreikius - tėvų reikalas. Aš ir be PPT juos įžvelgiu O filmuojuosi sau |