Viktute
2008 01 21, 18:43
Idomu butu suzinoti ar yra cia vienisu mamyciu, kurios isvaziavo gyventi i uzsieni kartu su savo atzalomis? Kaip jums ten sekasi? Kaip tvarkotes? Juk jei pati susirgsite ar turesite kazkur skubiai vykti, kas liks su jusu vaikais? Nei mamos, nei tetos ar kt. gimines juk negali tokiu atveju paprasyti extra pagalbos.. ir dar, kas nemaziau idomu.. kokios lengvatos yra vienisoms mamos uzsienyje
bedugne
2008 01 23, 15:39
Viktute, tu sumastei isvykti?
Viktute
2008 01 23, 22:11
aha.. niekada nebuvau didele patriote, o kuo toliau, tuo labiau sutinku su savo poziuriu. gal prisijungsi?
QUOTE(Viktute @ 2008 01 23, 23:11) aha.. niekada nebuvau didele patriote, o kuo toliau, tuo labiau sutinku su savo poziuriu. gal prisijungsi?  aš aš aš .. jungiuos
braskute_ciauskute
2008 01 23, 23:26
labuka, na tu taip uzklausei..apie uzsieni...daug gi saliu yra uz lt sienos...as galiu pasakyt tik apie anglija. gyvenu nuo 2005m cia, ir pagimdziau cia..pasalpos tikrai geresnes negu lt, tik tam kad jas gautum, reikia isdirbti 12menesiu su workers registration scheme, tada reikia prasyt resident's permit, tada turi teise gaut pasalpas tiek sau tiek vaikuciams...jei ivesi i google workers registration scheme tau daugiau info ismes apie musu europieciu teises anglijoj.manau kad ir lietuviskai galima info atrast...as gaunu pasalpas ir gavau is savivaldybes nama, kurio nuoma per puse maziau nei privatus nuomininkai ar agenturos, o jei kvalifikuojiesi del pasalpu, ir del kokiu nors priezasciu dirbt negali kuri laika ir pajamos mazos tai valstybe apmoka ir namo nuomos mokesti, tau belieka tik komunalines susimoket.bet aisku visur + ir - yra..pavyzdziui jei dirbi tai jokiu pasalpu negauni nebent uz vaikus(bat jau kaip minejau reikia isdirbt 12men be pertraukos) o darzeliai cia apie 600£ per menesi...na zodziu jei dar kokios info galiu suteikt tai klausk
Viktute
2008 01 23, 23:33
QUOTE(Pieve @ 2008 01 23, 22:23) aš aš aš .. jungiuos  kur varysim? Papildyta:QUOTE(braskute_ciauskute @ 2008 01 23, 23:26) labuka, na tu taip uzklausei..apie uzsieni...daug gi saliu yra uz lt sienos...as galiu pasakyt tik apie anglija. ...na zodziu jei dar kokios info galiu suteikt tai klausk  taip, daugybe saliu yra uz LT sienos, bet juk ne apie visas pateiks cia info, tad nepaskesime informacijos sraute.. tavo pateikta informacija labai svarbi, juk daug kas vaziuoja i UK, jau bent zinos nuo ko pradeti ir ko tiketis  tik dar norejau paklausti, o jei negimdai ten, o atvyksti su jau gimusiais, tai kaip ten tada?.. tas pats?
braskute_ciauskute
2008 01 23, 23:41
QUOTE(Viktute @ 2008 01 23, 22:33) taip, daugybe saliu yra uz LT sienos, bet juk ne apie visas pateiks cia info, tad nepaskesime informacijos sraute.. tavo pateikta informacija labai svarbi, juk daug kas vaziuoja i UK, jau bent zinos nuo ko pradeti ir ko tiketis  tik dar norejau paklausti, o jei negimdai ten, o atvyksti su jau gimusiais, tai kaip ten tada?.. tas pats? manau kad isdirbt reikia metus laiko, nes kaip istatymuose parasyta kad a8 salys t.y. tos salys kurios vienu metu i ES prisijunge su lietuva(lenkija, latvija ir tt) neturi teises gaut nieko is socialiniu fondu iki tol kol neisdirba 12men, prisiregistavimas su workers registation scheme apie 70 £ kainuoja, nu zo ten daug formalumu sunku paaiskint...bet jei jau isdirbi metus tai ir sau ir vaikuciams pasalpas gautum, nes jug jie nuo taves priklauso finansiskai...
Apie Skandinaviją galvoju.. beje, irgi atvažiuočiau su jau gimusiu.
bedugne
2008 01 24, 12:15
QUOTE(Viktute @ 2008 01 23, 23:11) aha.. niekada nebuvau didele patriote, o kuo toliau, tuo labiau sutinku su savo poziuriu. gal prisijungsi?  Kur rezgi plana traukt? Jei saziningai-jau masciau apie tai.Bet as baile siek tiek  ... Bet jei kartu varysim, tada  .
Viktute
2008 01 24, 14:22
QUOTE(bedugne @ 2008 01 24, 12:15) Kur rezgi plana traukt? Jei saziningai-jau masciau apie tai.Bet as baile siek tiek  ... Bet jei kartu varysim, tada  . noreciau ten, kur niekda nebuna ziemos.. bet aisku viskas priklauso ir nuo to, kur gereses gyvenimo salygos, geriau apmokami darbai ir kur netekus darbo arba kokiai kitai nelaimei atsitikus gali likti ramus, nes turesi uz ka ir vaikus, ir save pamaitinti, kur nebusi ismestas i gatve. nes juk vienas dalykas vienam atsidurti neleimei, o kitas, kai dar esi atskingas uz kitus. siaip as irgi baile.. isvaziuoti svajojau jau nuo mokyklos laiku..o tai buvo laaabai seniai, kai dar retai kas isvaziuodavo, bet vis nesiryzau. o dabar kai esu mama, tai isvis bijojau,..o gi pasirodo, kad ne taip jau ir baisu tenais.. tik vel gaila..neseniai nusipirkau buta, padariau jame remonta, apstaciau kaip visada svajojau, nupirkau nerealu kilima,..net gaila viska taip palikti.. Papildyta:QUOTE(Pieve @ 2008 01 23, 22:23) aš aš aš .. jungiuos  na va, jau kompanija dideja braskute_ciauskute > o kaip tu tvarkaisi kai susergi ar pan., kas tau padeda? ar dar nebuvo taip atsitike?
sigitana27airija
2008 02 16, 12:15
QUOTE(Viktute @ 2008 01 24, 13:22) noreciau ten, kur niekda nebuna ziemos.. bet aisku viskas priklauso ir nuo to, kur gereses gyvenimo salygos, geriau apmokami darbai ir kur netekus darbo arba kokiai kitai nelaimei atsitikus gali likti ramus, nes turesi uz ka ir vaikus, ir save pamaitinti, kur nebusi ismestas i gatve. nes juk vienas dalykas vienam atsidurti neleimei, o kitas, kai dar esi atskingas uz kitus. siaip as irgi baile.. isvaziuoti svajojau jau nuo mokyklos laiku..o tai buvo laaabai seniai, kai dar retai kas isvaziuodavo, bet vis nesiryzau. o dabar kai esu mama, tai isvis bijojau,..o gi pasirodo, kad ne taip jau ir baisu tenais.. tik vel gaila..neseniai nusipirkau buta, padariau jame remonta, apstaciau kaip visada svajojau, nupirkau nerealu kilima,..net gaila viska taip palikti.. Papildyta:na va, jau kompanija dideja braskute_ciauskute > o kaip tu tvarkaisi kai susergi ar pan., kas tau padeda? ar dar nebuvo taip atsitike? sveikos mamytes as naujoke cia,esu sigita man 27m.mano dukryte gime airijoj,tad ir pasalpas susitvarkyt zadu jau cia nes katik issiskyrem su dukrytes teciu,nezinau kaip kitos ,bet man cia pasiseke labai,taip trumpai nepapasakosiu,gyvenam cia jau 3metai,ir i lietuva neplanuoju,mamytes jei reikes pagalbos rasykit kaip galesiu padesiu.
pathfinder
2008 02 18, 11:29
Sveikos, as galiu papasakoti tik apie vokietija - cia vienisoms nieko nera, bet sozialiniu visokiu daug pasalpu, o vienisos daznai (vienas atlyginimas padalint is keliu galvu skaiciaus) nedaug pinigeliu ir turi  Bet velgi cia irgi reikia dirbt, mokescius moket, tada kazkas ir gaunas - darzeliai apmokami, ir aukles, buto nuomos dalis apmokama ir panasiai. O jeigu uzdirbi normaliai, tai vienisa nevienisa reik paciai moket  As turiu aukle, kai serga, pasiimu darbe laisva (istatymiskai garantuota, darbdavio neklausiu, imu ir viskas  ), o siaip dar vienisu draugiu buri susirandi, tai apsiketinejimas labai gerai veikia  (dabar as jau nebevienisa, bet ilga laika buvau  ). Ale visvien be mociuciu..
Viktute
2008 02 18, 23:32
dar suzinojau, kad UK, tam kad gauti pasalpas, turi oficialiai isdirbti nemaziau 12 menesiu. jo.. vokietijoje tai nekas..
As gyvenu Vokeitijoje, su dviem vaikuciais. Nzn ar galeciau kokios naudingos info suteikti, nes mes visi turim pilietybe ir naudojames socialinemis vietinemis garantijomis..  Tevai gyvena virs manes, ir super extra atveju buna kur padeti maziukus..
Visur dirbti reikia, tas jau aisku. Na, as irgi vienisa mamyte, gyvenu Norvegijoje, atvaziavau, kai vaikui buvo 3 metai ir jau greit bus 2 metai, kaip cia gyvenam. Hm, lengvatos - dviguba menesine pasalpa (siaip ji 400 Lt, bet vienisoms 800 Lt), yra pajamu mokescio lengvata, bet turi turet oficialu darba, t.y. ne per lietuviska firma dirbt. Siaip tai didele lengvata, mokescius sumazina apie 10%. Darzelis kainuoja apie 1100 Lt(antram vaikui 30%nuolaida, treciam 50%), buto nuoma apie 2000 Lt+komunalines. Darzelio mokesti valstybe kompensuoja 63 %, jei esi pragyvenes Norvegijoj 3 metus ir vienas augini vaika. Man to nekompensuoja. Siaip is pradziu buvo labai sunku, bet dabar labai gerai, ir i LT neketinu grizt artimiausioje ateityje. Netoli gyvena buves vyras, tai su juo dalinuosi vaiko prieziuros nasta. Net patogiau - dabar jis su vaiku praleidzia zymiai daugiau laiko, nei anskciau, taigi galiu laisvai dirbti net vakarais. Kai kurios moterys cia atsiveza aukles is Lietuvos, bet zinoma, is pradziu reikia isidirbti, paziureti, kokios galimybes. Dar vienas dalykas - masina cia butina.
Viktute
2008 03 15, 21:34
taip, dirbti reikia visur. tiesa sakant, as net zinau ka dirbciau, jei isvaziuociau. daryciau tai, ka ir dabar darau, man nereiketu ieskotis darbdavio. bet neduok Dieve, kas man atsitiks..ar liga kokia, ar darbo neteksiu, ar dar kas... as suprantu, kad padeti rupintis vaikais privales ju tevas, ir jis zino, kad kiausus jam prispausiu, jei jis nuspres "atsifutbolinti", bet yra daugybe kitu situaciju, kur "tevuko" nei prigasdinsi, nei net surasi..o mylima Tevyne tame visai nepadeda..
Zitlali
2008 05 21, 14:08
QUOTE(Pieve @ 2008 01 24, 07:56) Apie Skandinaviją galvoju.. beje, irgi atvažiuočiau su jau gimusiu. Sveikos mamkos  Aš dar tik laukiuosi, bet jau mastau išvažiuoti  Tai ar pakėlėt sparnus planuojančios? Kur traukiat? Geras straipsnis http://www.lrt.lt/print.php?strid=0&id=4527953 . Aš mastau apie Švediją, tik kalbos nemoku  Bet noriu išvažiuoti kai mano kleckui bus apie pusę metų, nes dar pusantrų gausiu lietuviškus pinigus už vaiką, tad galėsiu ten prasigyventi... tik va neįsivaizduoju kaip kas... ten draugė, todėl galvoju.. Norėčiau į Airiją, bet ten pika basa ir viena būčiau, tai baisu... Kaži ar įmanoma ten už 1500-2000 eurų pragyvent?  ir ar protinga būtų važiuoti su tokiu mažu vaiku ir nedirbti pradžioj...
tema jau sena bet galvoju gal reiketu atnaujint. o as pagalvojau ar vaziuotumete su kita mamyte kartu i kita sali? As pvz jau esu buvus UK pries du metus ir ten dirbus esu apie metus, tik va vaziuot vienai nesinori. tai va ka manot?
dadaida
2009 02 08, 19:58
QUOTE(kyste1 @ 2009 02 08, 14:45) tema jau sena bet galvoju gal reiketu atnaujint. o as pagalvojau ar vaziuotumete su kita mamyte kartu i kita sali? As pvz jau esu buvus UK pries du metus ir ten dirbus esu apie metus, tik va vaziuot vienai nesinori. tai va ka manot? o kur vaikus detumet
kartu su savim todel ir siulau kartu, nes vaziuojant vienai tai neimanoma
dadaida
2009 02 08, 22:40
QUOTE(kyste1 @ 2009 02 08, 21:51) kartu su savim todel ir siulau kartu, nes vaziuojant vienai tai neimanoma ne nu panos negalvokit kad taip lengva pragyventi uzsieni su vaikais  pasalpu tikrai jokiu negausit, bent jau kol susitvarkysit visus dokumentus, o tas uztrunka.
mamulia
2009 02 09, 01:20
QUOTE(Zitlali @ 2008 05 21, 14:08) Norėčiau į Airiją, bet ten pika basa ir viena būčiau, tai baisu... Kaži ar įmanoma ten už 1500-2000 eurų pragyvent?  ir ar protinga būtų važiuoti su tokiu mažu vaiku ir nedirbti pradžioj...  Airijoj db labai sunku, nepatariu važiuoti. Išdirbę virš 2 metų gali tikėtis paramos, o tik atvykę tai ne... ir darbą gaut nerealu. Už tokią sumą pragyventumėt, bet iš kur ją imt, jei nedirbt...
vienisa.mama
2009 02 09, 21:17
QUOTE(kyste1 @ 2009 02 08, 21:51) kartu su savim todel ir siulau kartu, nes vaziuojant vienai tai neimanoma Sveikos, radau jūsų temelę ir noriu prisijungti. Ruošiuosi irgi bėgti iš LT. Tik aš bėgsiu su trimis vaikais, jų nepaliksiu nė už ką. GAl priimsit ir mane. Nuomuojam kokį namą ir kaip nors išsisuksim ?
mamulia
2009 02 09, 22:09
QUOTE(vienisa.mama @ 2009 02 09, 21:17) Nuomuojam kokį namą ir kaip nors išsisuksim ? o kad būtų viskas taip paprasta. aš pvz. grįžtu į LT
vienisa.mama
2009 02 09, 22:30
QUOTE(mamulia @ 2009 02 09, 22:09) o kad būtų viskas taip paprasta. aš pvz. grįžtu į LT  Jokiais būdais aš negalvoju, kad bus taip paprasta, net tokių minčių neturiu, nesu kokia naivuolė, bet manau nenugalimų problemų nėra. O čia aš tiesiog neturiu jėgų kovoti, kai mane terorizuoja psichologiškai kiekvieną dieną. Patikėkit mani ne iš gero tokios mintys ateina  Žinau, kad likusi čia neturėsiu ramybės. Žinau posakį puikiai, kad visur gerai kur mūsų nėra. Bet jūs puikiai suprantate, kad čia LT niekam vienišos mamos neįdomios, o jei dar neatrodai degradavusi, tai tuo labiau ...
mamulia
2009 02 09, 22:59
Nežinau kaip kitose šalyse, bet Airijoje, nepaisant palankių įstatymų, kurį laiką irgi įdomi nebūsite. Kai išdirbsite ne vienus metus (kas su vaikais sudėtinga, nes jų priežiūros kaina kosminė) tada pradėsite gauti ir paramą. mano reziume - į Airiją nevažiuokite. Tam dabar labai labai nepalankus metas.
vienisa.mama
2009 02 09, 23:19
QUOTE(mamulia @ 2009 02 09, 22:59) Nežinau kaip kitose šalyse, bet Airijoje, nepaisant palankių įstatymų, kurį laiką irgi įdomi nebūsite. Kai išdirbsite ne vienus metus (kas su vaikais sudėtinga, nes jų priežiūros kaina kosminė) tada pradėsite gauti ir paramą. mano reziume - į Airiją nevažiuokite. Tam dabar labai labai nepalankus metas. Aš dabar daugiau linkstu link Anglijos ... nors prie širdies Airija arčiau ...
mamulia
2009 02 09, 23:29
UK ne tokia gera parama... bet airijoj dabar sunku ją gauti. Galit važiuot tik tokiu atveju, jeigu garantuotai turit darbą. Jei ne - bus lb sunku. Kol gausit paramą užtruks mažiausiai pusę metų, o gal ir dar daugiau, nedirbusiems iki šiol išvis sunkiai dalina. Aš paramos laukiu jau nuo gruodžio - dar kol kas be rezultatų, nors jau dirbus čia virs dviejų metų, deja... čia krizė padarė savo - socialiniam tokios eilės, kad košmaras, o valstybė griežtai atrinkinėja kam duoti, kam ne. Kasdien po tūkstantį naujų bedarbių - įsivaizduojat?  tad dabar lb griežtai čia viska ir lb lb ilgai...
na del uk tai kiek pazistamu klausiau kurie ten gyvena nelabai ir jauciasi ta krize. aisku jei kalbos nemoki, nesi dirbes-sunkiau. o vat vaziuoti kazkur tik del pasalpu tai kazkaip isvis nesamone (cia as toki vaizda susidariau is mamules pasisakymo-sori jei ne taip supratau). be to reikia suprasti kad kazkuriam laikui reikia tureti pinigeliu ir buti pasiruosus paprasciau pagyventi kol darbo nera.
o va del triju vaiku tai sakyciau kad tai gal net ir pliusas, jei aisku kai kurie vaikai didesni ir gali priziureti mazesnius.
tik va dar iskyla problema, kad reikia nuomoti nama, nes kambario neissinuomosi su trim vaikais. o norint issinuomoti nama reikia buti uk. yra teke susidurti su problema, kad kai kurie anglai nenori nuomoti namo jei yra vaikas.
cia aisku pesimistinemis mintimis pasidalinau, bet aisku viskas imanoma. na siuo metu bandau susisiekti su vienu anglu, kuris kambarius nuomoja ziuresiu kokia jo nuomone siuo klausimu...
vienisa.mama
2009 02 10, 12:27
QUOTE(kyste1 @ 2009 02 10, 12:20) na del uk tai kiek pazistamu klausiau kurie ten gyvena nelabai ir jauciasi ta krize. aisku jei kalbos nemoki, nesi dirbes-sunkiau. o vat vaziuoti kazkur tik del pasalpu tai kazkaip isvis nesamone (cia as toki vaizda susidariau is mamules pasisakymo-sori jei ne taip supratau). be to reikia suprasti kad kazkuriam laikui reikia tureti pinigeliu ir buti pasiruosus paprasciau pagyventi kol darbo nera. o va del triju vaiku tai sakyciau kad tai gal net ir pliusas, jei aisku kai kurie vaikai didesni ir gali priziureti mazesnius. tik va dar iskyla problema, kad reikia nuomoti nama, nes kambario neissinuomosi su trim vaikais. o norint issinuomoti nama reikia buti uk. yra teke susidurti su problema, kad kai kurie anglai nenori nuomoti namo jei yra vaikas. cia aisku pesimistinemis mintimis pasidalinau, bet aisku viskas imanoma. na siuo metu bandau susisiekti su vienu anglu, kuris kambarius nuomoja ziuresiu kokia jo nuomone siuo klausimu... Aš tikrai ne dėl paramos irgi važiuočiau, tiesiog noriu ten kur būtų bent kiek lengviau su trim savo turtais, o pagyventi blogiau visai nebijau. Geriau blogiau, nei kasdieninėse ašarose ir patyčiose. Kalbą kaip rašiau moku, tik ne ideliai, nors kiti sako, kad idealiai, bet moka už mane blogiau. Ir geriau visada nusiteikti blogiausiam, kad nebūtų taip baisu.
mamulia
2009 02 10, 13:51
QUOTE(kyste1 @ 2009 02 10, 12:20) vaziuoti kazkur tik del pasalpu tai kazkaip isvis nesamone (cia as toki vaizda susidariau is mamules pasisakymo-sori jei ne taip supratau). be to reikia suprasti kad kazkuriam laikui reikia tureti pinigeliu ir buti pasiruosus paprasciau pagyventi kol darbo nera. o va del triju vaiku tai sakyciau kad tai gal net ir pliusas, jei aisku kai kurie vaikai didesni ir gali priziureti mazesnius. nelabai supratau ar čia man taikėt, kad aš dėl pašalpų čia? ne, mes turėjom biznį, deja, dėk krizės jis buvo uždarytas. Tada nuo gruodžio laukiau paramos, kol galutinai nutariau išvykti, nes net gavus paramą iš jos nepragyventume su dukra. Jums spręsti važiuoti ar ne, aš kalbu iš patirties. Šiandien mano paskutinė diena Airijoje, patikėkit čia labai sudėtinga situacija. Kalbą moku idealiai, turiu ryšių ir pažinčių, deja, darbą gauti praktiškai neįmanoma. Neatkalbinėju viso to patirt savo kailiu, galit mėgint, bet čia šiuo metu galit skaudžiai nusivilt, o santaupos ištirps akimirksniu. Namą galit išsinuomot dabar maždaug už 1000-1200 eurų. Visada reikia palikti dar ir mėnesio užstatą, kuris gražinamas nuomos sutarties pabaigoje, vadinasi pradžiai namui reiks apie 2000e. Daug kas nenuomoja, nei neatneši pažymos iš darbdavio. Pragyvenimui ir mokesčiams mėnesiui su vaikais reikia irgi apie 600-700e, čia gyvenant labai taupiai. Bent jau Airijoj vaikų iki 12 metų vienų palikti negalima.
QUOTE(Viktute @ 2008 02 18, 21:32) dar suzinojau, kad UK, tam kad gauti pasalpas, turi oficialiai isdirbti nemaziau 12 menesiu. Ne visur  Gyvenu Škotijoj ir esu tvarkius popierius pašalpoms kelioms šeimoms, tai tikrai nebuvo atvejų, kad negautų neišdirbę metų. Nežinau, ar jie gavo ką už "praėjusius metus", kaip įprasta tuo 12 mėnesių atveju, bet reguliarias išmokas pradėjo mokėt iškart, o ne po metų
niu as tai galiu tik tiek pasakyti, kad uk vienisos mamytes neprapultu
dadaida
2009 02 16, 15:26
QUOTE(Angliuuke @ 2009 02 16, 12:59) niu as tai galiu tik tiek pasakyti, kad uk vienisos mamytes neprapultu  turbut norejai pasakyti dirbancios vienisos mamytes
jolaanta
2009 02 22, 17:08
Aš va, galiu apie Airiją papasakot. Taip trumpai dabar nepapasakosiu, kam reikės į elektroninį parašykit man.  Bet su Lietuva - nėra ko lygint! Gyvent malonu, žmonės tik šypsos, padeda vieni kitiems, darbai gerai apmokami, nuvažiuot pažiūrėt yra ką, už vaikus pašalpos, viską..  Dabar viena, žadu rudenį pipirus abu parsivežt. Dabar dar ta krizė tai laikau įsikibus į darbą, namą, viską ir liux.
Aš turiu Vokietijos pilietybę, gimdžiau antrą vaiką Vokietijoje. Gavau nemokamą trijų kambarių butą, nemokamas sveikatos draudimas, nemokamos įmokos į pensijų fondą, nemokamas darželis vyresniajai dukrai, ir dar įvairiausių pašalpų apie 1k Eur į rankas  Pabėgau iš ten po nepilnų dviejų metų gyvenimo  Pinigai, palengvinta buitis dar ne viskas. Užsienyje esi vienas kaip pirštas, tik tu ir tavo vaikai (nepaisant to, kad mano mama ir keli giminaičiai gyveno šalia). Be pagarbos, be savo vietos pasaulyje. Tinka nebent tiems, kuriems sėdėti namuose ir galimybė nieko neveikti - didžiausia svajonė  Lietuvoje jau pusė metų, bet nė trupučio nesigailiu, nė trupinėlio ir tikiuosi niekada neteks grįžti  Aišku, vargti tenka daug daugiau, bet galbūt dėl didesnio užimtumo ir nesijaučia pačio vargo, jaučiu čia nepalyginamai didesnę gyvenimo pilnatvę, čia džiaugsmai tikresni, ašaras apskritai pamiršau  Manau, gyvenimo kokybė priklauso tik nuo požiūrio į save. Faktas, kad jeigu negerbi savęs, čia sunku, bet užsienyje bus dar sunkiau. Jei pati sau nepadėsi, užsienis tikrai nepadės. O jei vistik sau padedi, manau tai gali daryti ir čia, Lietuvoje.
mamulia
2009 02 24, 21:43
QUOTE(Liorka @ 2009 02 24, 12:57) Pabėgau iš ten po nepilnų dviejų metų gyvenimo  Pinigai, palengvinta buitis dar ne viskas. Užsienyje esi vienas kaip pirštas, tik tu ir tavo vaikai (nepaisant to, kad mano mama ir keli giminaičiai gyveno šalia). Be pagarbos, be savo vietos pasaulyje. Tinka nebent tiems, kuriems sėdėti namuose ir galimybė nieko neveikti - didžiausia svajonė  Lietuvoje jau pusė metų, bet nė trupučio nesigailiu, nė trupinėlio ir tikiuosi niekada neteks grįžti  Aišku, vargti tenka daug daugiau, bet galbūt dėl didesnio užimtumo ir nesijaučia pačio vargo, jaučiu čia nepalyginamai didesnę gyvenimo pilnatvę, čia džiaugsmai tikresni, ašaras apskritai pamiršau  Manau, gyvenimo kokybė priklauso tik nuo požiūrio į save. Faktas, kad jeigu negerbi savęs, čia sunku, bet užsienyje bus dar sunkiau. Jei pati sau nepadėsi, užsienis tikrai nepadės. O jei vistik sau padedi, manau tai gali daryti ir čia, Lietuvoje. pritariu 1000 procentų
tauromama
2009 02 24, 23:31
As Londone gyvenu su 2 metu berniuku, cia ir gimdziau, tai pagrindines pasalpas gaunu. I darba nenorejau grizti full-time, todel stojau i universiteta. pasiemiau paskolas, vaikiukas pas aukle lietuve eina, ir kol kas sukuosi... Tik LT visada mano svajonese, nes cia vienisa labai jauciuosi, ypac savitgaliais, kada visos drauges su seimomis buna  As irgi nesedziu su savo pupuliuku, einam ,vaziuojam abu visur kur tik sugalvojam, bet vsitiek liudna Taip noretusi i LT grizti
zingara
2009 02 24, 23:36
QUOTE(Angliuuke @ 2009 02 16, 12:59) niu as tai galiu tik tiek pasakyti, kad uk vienisos mamytes neprapultu  Na paziuresim, kaip cia bus, tikiuosi neprapulti  Atvykau i Londona pries kelias savaites, taip pat viena, ir su vaiku, dar ir aukle is Lietuvos atsiveziau. Kol kas ne viskas sklandziai einasi, bet bandau adaptuotis ir tikiuosi kad viskas bus ok ir is pasalpu neteks gyvent angle tapt nesiruosiu, vienisa nesijauciu, nes draugu cia jau daugiau nei LT like....norejau pasaulio pamatyti ir aplinka pakeisti, nes Lietuvoje tiek viskas jau buvo nusibode...... Papildyta:QUOTE(tauromama @ 2009 02 24, 23:31) Tik LT visada mano svajonese, nes cia vienisa labai jauciuosi, ypac savitgaliais, kada visos drauges su seimomis buna  As irgi nesedziu su savo pupuliuku, einam ,vaziuojam abu visur kur tik sugalvojam, bet vsitiek liudna Taip noretusi i LT grizti  o kuriam Londono gale gyveni? galetume susipazinti
tauromama
2009 02 24, 23:46
QUOTE(zingara @ 2009 02 25, 00:36) o kuriam Londono gale gyveni? galetume susipazinti  gyvenu pietryciuose , SE, mokausi Greenwich univere... o tu kurioje vietoje gyveni?
zingara
2009 02 25, 00:05
QUOTE(tauromama @ 2009 02 24, 23:46) gyvenu pietryciuose , SE, mokausi Greenwich univere... o tu kurioje vietoje gyveni? as E11, siek tiek i kita puse, bet jei bus koki savaitgali liudna, rasyk, ka nors sugalvosim
QUOTE(Liorka @ 2009 02 24, 10:57) Be pagarbos, be savo vietos pasaulyje. Jei pati save tokią matai, tai ko tikėtis iš kitų..  Tiek vietą po saule, tiek pagarbą reikia užsitarnauti. Jei sėdėsi rūrą padėjus ir tik dėjuosi, tai jokio skirtumo kokioj šaly būsi..  Nepriimk asmeniškai, aš čia ne tau, tiesiog bendrumoj
Savannaa
2009 02 25, 16:02
[quote=Liorka,2009 02 24, 13:57] Aš turiu Vokietijos pilietybę, gimdžiau antrą vaiką Vokietijoje. Gavau nemokamą trijų kambarių butą, nemokamas sveikatos draudimas, nemokamos įmokos į pensijų fondą, nemokamas darželis vyresniajai dukrai, ir dar įvairiausių pašalpų apie 1k Eur į rankas  Pabėgau iš ten po nepilnų dviejų metų gyvenimo  Pinigai, palengvinta buitis dar ne viskas. Užsienyje esi vienas kaip pirštas, tik tu ir tavo vaikai (nepaisant to, kad mano mama ir keli giminaičiai gyveno šalia). Be pagarbos, be savo vietos pasaulyje. Tinka nebent tiems, kuriems sėdėti namuose ir galimybė nieko neveikti - didžiausia svajonė  Lietuvoje jau pusė metų, bet nė trupučio nesigailiu, nė trupinėlio ir tikiuosi niekada neteks grįžti  Aišku, vargti tenka daug daugiau, bet galbūt dėl didesnio užimtumo ir nesijaučia pačio vargo, jaučiu čia nepalyginamai didesnę gyvenimo pilnatvę, čia džiaugsmai tikresni, ašaras apskritai pamiršau  Mano sesuo gyvena Vokietijoje. Turi vaiku. Ji zino, kad kas benutiktu bus jai apmoketas didziulis butas, ju su vaikais pilnavertis gyvenimas, uztikrinta soti ateitis. Ji gyvena atsipalaidavus, grazi ir laiminga. Turi aibes draugu kaip tarp uzsienieciu taip ir tarp vokieciu. Turi ji ten ir pagarba, kurios cia niekad netures ir viska ka turi tureti zmogus. Ji ten viena ( be giminiu ), bet yra sulaukus daaaaaaaug kartu ivairios pagalbos, kai tik jos prireikia is svetimu zmoniu, apie ka cia gali tik pasvajoti arba tai buna vienetiniai atvejai. O kas is to, kad cia tarp galybes darbu ir reikalu neaugini, nematai pati savo vaiko viskas priklauso tik nuo pacio zmogaus ir visur gerai, kur musu nera
Viktute
2009 02 25, 23:02
QUOTE(Savannaa @ 2009 02 25, 16:02) O kas is to, kad cia tarp galybes darbu ir reikalu neaugini, nematai pati savo vaiko viskas priklauso tik nuo pacio zmogaus
mamulia
2009 02 26, 09:08
QUOTE(Brooke @ 2009 02 25, 15:44) Jei pati save tokią matai, tai ko tikėtis iš kitų..  Tiek vietą po saule, tiek pagarbą reikia užsitarnauti. Jei sėdėsi rūrą padėjus ir tik dėjuosi, tai jokio skirtumo kokioj šaly būsi..  Nepriimk asmeniškai, aš čia ne tau, tiesiog bendrumoj  noriu nesutikti. nzn kaip kitose šalyse yra, galiu kalbėti tik apie airiją ir savo asmeninę patirtį, bet deja deja, kaip save bevertintum ir kuo belaikytum, airių požiūris nuo to nei kiek nesikeičia. Aš ir vietą po saule turėjau - gyvenau gražiame name (ir net ne pigiame, ty mano kvartale aplink nebuvo imigrantų), dirbau intelektualų darbą ir užėmiau vadovaujamas pareigas. Deja, airiams aš tebuvau imigrantė. Galiu užsimerkt ir apsimest, kad to nematau, bet aš ne akla. Tiesa, praregėjau gal tik po metų, iš pradžių euforija buvo apakinusi. QUOTE(Savannaa @ 2009 02 25, 16:02) O kas is to, kad cia tarp galybes darbu ir reikalu neaugini, nematai pati savo vaiko visur, kur mama tikrai daug dirba taip yra
Constansa
2009 02 28, 00:15
is savo patirties irgi galiu tik apie Airija pasakoti. gyvenu cia jau beveik du metai. tik trys menesiai kaip atsiskyrem su visu (nuomavom bendra dideli nama kelios seimos) ir gyvenam tik dviese su dukra. yra pliusu ir minusu. nuoma mano atveju mazesne nei rase Mamulia, bet namas mazytis, senas, sublokuotas kartu su seimininku namu. aplinkui vien airiai, namo seimininke aire, aktyvi visuomenininke. pastoviai kazkur vis lekia, skuba, pilna sveciu, turi 4 vaikus ir 8 anukus. labai gera moteriske. kai mano dukra susirgo, siule savo pagalba nors ir nakti, kai pasveiko, pasieme pas save i namus pazaisti, kad as galeciau pailseti. kaip ji sake, kad jei nesugalvoju ka veikti, eiciau pamiegoti  dukra ja labai myli. pastoviai bega prie jos apsikabina, pabuciuoja. ir dukros jos labai geros, buna kad susedam ir pas mane su jos dukromis arbatos isgerti ir su ja pacia kelis vakarus buvo, kad vyno pagurksnojom. del darbo. laikausi isikibusi kaip ir visi siuo metu per krize. bet valdzia visus ramino, kad kol kas niekas negresia. mokesciai siek tiek pakilo, atlyginimas pamazejo, priedu nebeliko. bet gyventi galima. darbas tarptautiniame kolektyve, kur didziausias privalumas yra kalbu mokejimas. imigrante darbe nesijauciu, nes daugiau nei 50 proc. kolegu tokie. prancuzai, ispanai, italai, japonai, kinieciai ir t.t., nes kaip jau minejau kalbos yra svarbiausias dalykas. netgi buvo vienu metu, kad is 30 zmoniu esanciu musu skyriuje tik 6 buvo airiai. dabar zmoniu sumazejo ir airiu yra apie 50 proc. minusai tai yra pasalpos. negaliu sakyti, kad uzdirbu kazin kiek. siuo metu pragyventi uztenka, bet kazkokiu pramogu neprisigalvosi. pasalpos galimos tik tokiu atveju jei pajamos yra mazos. tada galima tiketis ir kompensacijos uz nuoma ir vienisos motinos pasalpos ir dar kitokiu. is ju susidaro nemenka suma. kadangi mano atlyginimas virsyja ta riba kai galima apeliuoti pasalpoms, tai niekam ir neidomu, kad turiu viena moketi uz nuoma, uz darzeli dukrai (kas beje yra apie 800 euru per menesi) ir dar turim uz kazka gyventi. kai kalbejau su moteriske ir socialo, tai ji man pasake, neturetum darbo, tada kitaip, o dabar oficialiai atlyginimas virsyja ir viskas. va taip ir sukames. gyvenu nuo atlyginimo iki atlyginimo, gana taupiai, bet patinka man cia. kol kas kitur neplanuoju. i LT taip pat.
zingara
2009 02 28, 01:11
QUOTE(mamulia @ 2009 02 26, 09:08) Aš ir vietą po saule turėjau - gyvenau gražiame name (ir net ne pigiame, ty mano kvartale aplink nebuvo imigrantų), dirbau intelektualų darbą ir užėmiau vadovaujamas pareigas. Deja, airiams aš tebuvau imigrantė. bet jei esi imigrante , tai normalu , kad vietiniai tave ja ir laiko  as pvz nesiruosiu angle tapti, isilieti i ju tarpa ar kazkaip ten kitaip suangleti. As atvaziavau uzsidirbti babkiu, gerai ismokti anglu kalba ir galu gale pakeisti aplinka ir pasaulio pamatyti. Atvaziavau pasiimti is ju tai ko man reikia. Tokiu kaip as imigrantu cia milijonai ir man kazkaip dzin kuo jie mane laiko. Kol kas man cia patinka, jau vien del klimato- siandien pvz + 14 buvo, Lietuveleje tokiu karsciu tik koki balandi sulauktume  Ir visas vasaris labai siltas, saules daug, kvepia pavasariu Rutele24, seniai matyta ir girdeta  smagu , kad gerai isikurete
Constansa
2009 02 28, 01:42
QUOTE(zingara @ 2009 02 28, 02:11) Rutele24, seniai matyta ir girdeta  smagu , kad gerai isikurete  smagu, kad prisimeni kas daugiau belieka, tik iziureti teigiamas puses visur
QUOTE(mamulia @ 2009 02 26, 07:08) noriu nesutikti. nzn kaip kitose šalyse yra, galiu kalbėti tik apie airiją ir savo asmeninę patirtį, bet deja deja, kaip save bevertintum ir kuo belaikytum, airių požiūris nuo to nei kiek nesikeičia. Aš ir vietą po saule turėjau - gyvenau gražiame name (ir net ne pigiame, ty mano kvartale aplink nebuvo imigrantų), dirbau intelektualų darbą ir užėmiau vadovaujamas pareigas. Deja, airiams aš tebuvau imigrantė. Galiu užsimerkt ir apsimest, kad to nematau, bet aš ne akla. Tiesa, praregėjau gal tik po metų, iš pradžių euforija buvo apakinusi. "Imigrantė" tai joks ne ižeidimas. Juk tokiom mes ir esam. Kitas reikalas, jei būtent dėl tautybės esi kažkokiu būdu diskriminuojama ar įžeidinėjama. Tačiau, tam yra sprendimai ir reikia jų ieškoti ir jais naudotis. O į požiūrį kiekvienas turim teisę. Vargu, ar daug lietuvių apsidžiaugtu kokiu indu, kiniečiu ar galų gale lenku (ne Lietuvos) kolega  Ir čia nebūtina būt rasistu  Kokios bebūtų tautybės, jis YRA ir BUS kitoks nei tu - jis nemokės kalbos taip gerai kaip tu (net jei ir kalbės/raašys/skaitys tobulai, žodynas visstiek bus mažesnis), jis nesupras kaikurių juokų, nežinos daugumos įžymių šalies žmonių, turės kitokias tradicijas ir vertybes, galbūt bus kitos religijos, tikriausiai nevalgys ir juo labiau nevertins cepelinų, nešves valstybinių švenčių, galbūt netgi Kalėdų, ir taip toliau ir panašiai.. Manau, suprasi  Labai piktybiškai prieš imigrantus nusiteikusių dar nesu sutikus. O į kitus tiesiog nekreipiu dėmesio. Labai tą sugebu. Kartais norisi, bet tada pagalvoju, kaip daugelį jų smarkiai lenkiu savo gabumais ar pasiekimais (pvz., kad kalbu daugiau negu viena kalba, kad angliškai rašau taisyklingiau nei jų diplomuoti manager'iai ir visą kitą) ir nusiraminu  Ot ne dzin, ką apie mane mano koks tai ten visą gyvenimą ant benefit'ų sėdintis ar sakinio taisyklingai parašyt nemokantis britas  Su tokiais aš ir pati nenoriu draugaut  O normalus žmogus tikrai neatstums ir juo labiau neengs vien dėl tautybės.
ajuryte
2009 03 05, 18:14
QUOTE(braskute_ciauskute @ 2008 01 23, 22:26) labuka, na tu taip uzklausei..apie uzsieni...daug gi saliu yra uz lt sienos...as galiu pasakyt tik apie anglija. gyvenu nuo 2005m cia, ir pagimdziau cia..pasalpos tikrai geresnes negu lt, tik tam kad jas gautum, reikia isdirbti 12menesiu su workers registration scheme, tada reikia prasyt resident's permit, tada turi teise gaut pasalpas tiek sau tiek vaikuciams...jei ivesi i google workers registration scheme tau daugiau info ismes apie musu europieciu teises anglijoj.manau kad ir lietuviskai galima info atrast...as gaunu pasalpas ir gavau is savivaldybes nama, kurio nuoma per puse maziau nei privatus nuomininkai ar agenturos, o jei kvalifikuojiesi del pasalpu, ir del kokiu nors priezasciu dirbt negali kuri laika ir pajamos mazos tai valstybe apmoka ir namo nuomos mokesti, tau belieka tik komunalines susimoket.bet aisku visur + ir - yra..pavyzdziui jei dirbi tai jokiu pasalpu negauni nebent uz vaikus(bat jau kaip minejau reikia isdirbt 12men be pertraukos) o darzeliai cia apie 600£ per menesi...na zodziu jei dar kokios info galiu suteikt tai klausk   Papildyta:QUOTE(braskute_ciauskute @ 2008 01 23, 22:26) labuka, na tu taip uzklausei..apie uzsieni...daug gi saliu yra uz lt sienos...as galiu pasakyt tik apie anglija. gyvenu nuo 2005m cia, ir pagimdziau cia..pasalpos tikrai geresnes negu lt, tik tam kad jas gautum, reikia isdirbti 12menesiu su workers registration scheme, tada reikia prasyt resident's permit, tada turi teise gaut pasalpas tiek sau tiek vaikuciams...jei ivesi i google workers registration scheme tau daugiau info ismes apie musu europieciu teises anglijoj.manau kad ir lietuviskai galima info atrast...as gaunu pasalpas ir gavau is savivaldybes nama, kurio nuoma per puse maziau nei privatus nuomininkai ar agenturos, o jei kvalifikuojiesi del pasalpu, ir del kokiu nors priezasciu dirbt negali kuri laika ir pajamos mazos tai valstybe apmoka ir namo nuomos mokesti, tau belieka tik komunalines susimoket.bet aisku visur + ir - yra..pavyzdziui jei dirbi tai jokiu pasalpu negauni nebent uz vaikus(bat jau kaip minejau reikia isdirbt 12men be pertraukos) o darzeliai cia apie 600£ per menesi...na zodziu jei dar kokios info galiu suteikt tai klausk   labas,noreciau paklasuti kur man reikia kreiptis del resident permit?nes as jau cia kaip 4 metai ir dirbanti buvau 3 metus...dabar vaikiuka turiu bet esu vienisa ir man labai reikia suzinoti kaip galima gauti pasalpos.aciu
|
|