tauromama
2009 03 05, 18:25
QUOTE(ajuryte @ 2009 03 05, 19:14) Papildyta:labas,noreciau paklasuti kur man reikia kreiptis del resident permit?nes as jau cia kaip 4 metai ir dirbanti buvau 3 metus...dabar vaikiuka turiu bet esu vienisa ir man labai reikia suzinoti kaip galima gauti pasalpos.aciu Job centre arba CAB. ten viska zino ir pasako
QUOTE(ajuryte @ 2009 03 05, 16:14) Papildyta:labas,noreciau paklasuti kur man reikia kreiptis del resident permit?nes as jau cia kaip 4 metai ir dirbanti buvau 3 metus...dabar vaikiuka turiu bet esu vienisa ir man labai reikia suzinoti kaip galima gauti pasalpos.aciu Tai ar jums resident permit reikia, ar pašalpų? Nelabai suprantu
lilayte
2009 03 10, 13:42
jungiuos truputuka prie jūsų, nuo 18metų per mokykla buvau išvykus i uk, bet dirbau ten tik puse metu, ir neseniai sužinojau jei turiu insurance kad galiu gauti vienkartinę pašalpa?bet dabar skaitau kad reikkia metus išdirbti, tai gal jei nori kas mėn.gauti reikia metų  šiaip mano kleckytis dar tik  bet tiesa sakant niekad nebuvau patriotė, l.norėčiau išvykti i uk gyventi, bet nėra ten nei draugų gerų nei giminių, nors taip norėtusi pabėgti
tauromama
2009 03 10, 14:59
QUOTE(lilayte @ 2009 03 10, 14:42) jungiuos truputuka prie jūsų, nuo 18metų per mokykla buvau išvykus i uk, bet dirbau ten tik puse metu, ir neseniai sužinojau jei turiu insurance kad galiu gauti vienkartinę pašalpa?bet dabar skaitau kad reikkia metus išdirbti, tai gal jei nori kas mėn.gauti reikia metų  šiaip mano kleckytis dar tik  bet tiesa sakant niekad nebuvau patriotė, l.norėčiau išvykti i uk gyventi, bet nėra ten nei draugų gerų nei giminių, nors taip norėtusi pabėgti  ir turetum drasos su pilveliu, viena i svetima sali vaziuoti  sunku labai... as cia viena gimdziau, nors jau pora metu pries tai gyvenua UK, sitema visa zinojau, draugu buvo, bet vistiek labai labai sunku buvo kai lelius tik gime
QUOTE(lilayte @ 2009 03 10, 11:42) jungiuos truputuka prie jūsų, nuo 18metų per mokykla buvau išvykus i uk, bet dirbau ten tik puse metu, ir neseniai sužinojau jei turiu insurance kad galiu gauti vienkartinę pašalpa?bet dabar skaitau kad reikkia metus išdirbti, tai gal jei nori kas mėn.gauti reikia metų  šiaip mano kleckytis dar tik  bet tiesa sakant niekad nebuvau patriotė, l.norėčiau išvykti i uk gyventi, bet nėra ten nei draugų gerų nei giminių, nors taip norėtusi pabėgti  O tie pusė metų kada buvo? Ar buvai užsiregistravus Home Office?
lilayte
2009 03 11, 11:03
QUOTE(tauromama @ 2009 03 10, 16:59) ir turetum drasos su pilveliu, viena i svetima sali vaziuoti  sunku labai... as cia viena gimdziau, nors jau pora metu pries tai gyvenua UK, sitema visa zinojau, draugu buvo, bet vistiek labai labai sunku buvo kai lelius tik gime  nėra man ta anglija tokia svetima, visada ten geriau jausdavaus nei lietuvoj  bet aišku viena gyvent nenorėčiau Papildyta:QUOTE(Brooke @ 2009 03 10, 21:08) O tie pusė metų kada buvo? Ar buvai užsiregistravus Home Office? na tie puse metų buvo prieš 7metus, io ar buvau ar ne nepamenu, nebuvau jokiuose pokalbiuose, bet dokumentus tvarkė viena sekretorė, tik žinau tiksliai kad turėjau banko kortelę
rasuoleg
2009 03 14, 11:14
Oiiij kaip as noreciau pabegti is lietuvos su savo auganciu pilve, jei tik koks darbelis kur nors lauktu..
Erinata
2009 03 14, 11:37
sveikutes, norejau paklausti jusu kas gyvena uzsieni. as noriu(bent jau galvoju) vasarai isvaziuot i uzsieni padirbet, bet yra viena problemele taip pat auginu vaika viena ir noreciau vykti kartu su vaiku, su savim aukle turesiu. bet ar yra darbu pvz anglijoj? per firmas vaziuot nenoriu nes apgaudineja o taip norisi
Langoza
2009 03 15, 09:45
QUOTE(lilayte @ 2009 03 11, 09:03) nėra man ta anglija tokia svetima, visada ten geriau jausdavaus nei lietuvoj na tie puse metų buvo prieš 7metus[B], io ar buvau ar ne nepamenu, nebuvau jokiuose pokalbiuose, bet dokumentus tvarkė viena sekretorė, tik žinau tiksliai kad turėjau banko kortelę  tai pries 7 metus ir jauteis geriau nei LT tuos puse metu? ar dar isvis esi buvus daugiau UK? UK sistemos nzn, bet kazkodel lb abejoju, kad kokios naudos turesi is tu savo 6men pries 7 metus QUOTE(rasuoleg @ 2009 03 14, 09:14) Oiiij kaip as noreciau pabegti is lietuvos su savo auganciu pilve, jei tik koks darbelis kur nors lauktu.. jooo, visi ten uz LT ribu laukia norinciu dirbti, o ypac su pilveliais baikit svajot, mergaites QUOTE(Erinata @ 2009 03 14, 09:37) bet ar yra darbu pvz anglijoj? per firmas vaziuot nenoriu nes apgaudineja o taip norisi  i sita klausima ats gali rasti bet koki laikrasti ar netini psl pavarcius. juk krize visur  nebent kas is pazystamu, giminiu rastu ka. bet kur garantijos, kad jie neapgaus
QUOTE(kyste1 @ 2009 02 08, 15:45) tema jau sena bet galvoju gal reiketu atnaujint. o as pagalvojau ar vaziuotumete su kita mamyte kartu i kita sali? As pvz jau esu buvus UK pries du metus ir ten dirbus esu apie metus, tik va vaziuot vienai nesinori. tai va ka manot?  taip,vaziuociau,kaip tik ir ieskau tokio varianto,ruosiuosi vasaros pradzioj,kai krize pilnai uzsmaugs mano imone...ruosiuosi i UK,turiu beveik jau 6 metu sunu.
tauromama
2009 03 15, 23:46
QUOTE(Langoza @ 2009 03 15, 10:45) jooo, visi ten uz LT ribu laukia norinciu dirbti, o ypac su pilveliais baikit svajot, mergaites labai su tavimi sutinku  darbininku ir be pilveliu cia eilese stovi simtai  o ir pasalpos taip greitai negausi, nes bedarbiu Anglija pilna, visi pasalpu praso
laimabuz
2009 03 29, 07:08
 aš su dviems paaugliais į italiją ruošiuos,vieniša esu kaip ten ta sistemą su pašalpom ar irgi po 12 mėnesių pradės mokėti.Lietuva ,vos pradėsiu ten dirbti ,vaiko pinigus irgi atims
nu ir drasios jus mamytes  man tik pavydet jusu drasos  bet labai saunu, kad nebijot, kad bandot, o kaip kitaip suzinot jei nebandyt?nepasiseks nepasiseks, grysit, bet bent jau busit pabande ir nebereiks svajot....manau jei zmogus rimtai nusiteikes ir pradzioj sutiktu bet koki juoda darba dirbt+ dar angliskai nors siek tiek kalba, tikrai ji rastu (pvz fabrike), tik aisku gerai butu, kad atvaziavus netektu su tasem slifuot gatves ir ieskot kur apsistot, tad jei turit kokiu pazystamu kurie priimtu savaitei kitai, manau drasiai galima bandyt...ir aisku reikia turet kam vaikeli palikt bei siek tiek pinigeliu...na  gal sunkiau, ypac jei jau pilvelis matosi, vargu ar kas priims i darba, be to reikalinga med. pieziura, ir visa kita....o pasalpu kaip ir daugelis jau minejo, niekas nemeto i kaire ir i desine...as pati siuo metu esu  ir gyvenu anglijoj.Kadangi neisdirbu reikiamu valandu negaliu pretenduot i dirbanciojo pasalpa (tax creditus)tad tenka suktis is to ka uzdirbu.be to, busiu vienisa mamyte, bet kiek suprantu tai dideles reiksmes neturi ir gausiu pasalpeles tokias pat kaip ir visos  ir mamytes vienisos jos ar ne, bus sunku, nes zinau kad pinigeliu vaikeliui nemazai reikes, plius nuoma, mokesciai, bet gal kaip nors isgyvensiu  bet zinau kad cia vistiek geriau nei lietuvoj kad butu...tai gi visoms besiruosiancioms palikti lietuva linkiu kuo didziausios sekmes ir nenuleisti ranku,bandyt verta, o pesimistu kurie "nuleidzia" ant zemes visada atsiras.
Langoza
2009 04 04, 12:21
QUOTE(laimabuz @ 2009 03 29, 05:08)  aš su dviems paaugliais į italiją ruošiuos,vieniša esu kaip ten ta sistemą su pašalpom ar irgi po 12 mėnesių pradės mokėti.Lietuva ,vos pradėsiu ten dirbti ,vaiko pinigus irgi atims ruosiesi vaziuoti ten neisisaiskinusi visko apie socialini gyvenima? QUOTE(endi @ 2009 04 04, 08:35) pesimistu kurie "nuleidzia" ant zemes visada atsiras.  gal reiktu sakyt ne pesimistu, o realistu dauguma isivaizduoja, kad atvaziuos, o ten visi ju laukia isskestom rankom, tik darbus siulo, valstybe pashalpas dalina sen ben ten, tik spek viska imti manau, laikas nuleist ant zemes tas, kurios net isisvajojo budamos  ieskoti ale laimes kazkur...
laimabuz
2009 04 05, 06:44
QUOTE(Langoza @ 2009 04 04, 13:21) ruosiesi vaziuoti ten neisisaiskinusi visko apie socialini gyvenima? gal reiktu sakyt ne pesimistu, o realistu dauguma isivaizduoja, kad atvaziuos, o ten visi ju laukia isskestom rankom, tik darbus siulo, valstybe pashalpas dalina sen ben ten, tik spek viska imti manau, laikas nuleist ant zemes tas, kurios net isisvajojo budamos  ieskoti ale laimes kazkur... ne dėl pašalpų važiuoju,neesmė-algą gausiu,bet žinoti noriu.Dirbti važiuoju .Taip medikams darbų yra ir italijoje ir visur kitur.Laukia ar nelaukia važiuosiu
Constansa
2009 04 05, 15:01
QUOTE(laimabuz @ 2009 04 05, 07:44) ne dėl pašalpų važiuoju,neesmė-algą gausiu,bet žinoti noriu.Dirbti važiuoju .Taip medikams darbų yra ir italijoje ir visur kitur.Laukia ar nelaukia važiuosiu  sekmes jums jei tikrai turit garantuota darbo vieta, tai tik sekmes  ir niekas geriau nei pacioje Italijoje nepaaiskins apie socialines garantijas ir imanomas pasalpas.
laimabuz
2009 04 05, 16:01
QUOTE(Rutele24 @ 2009 04 05, 16:01) sekmes jums jei tikrai turit garantuota darbo vieta, tai tik sekmes  ir niekas geriau nei pacioje Italijoje nepaaiskins apie socialines garantijas ir imanomas pasalpas.  ačiū
tauromama
2009 04 05, 16:10
Idomu ka mamukai veikiat savaitgaliais. lietuvoje tai viskas daug lengviau: tevai, draugai, gimines... o uzsienyje? Bent jau man tai labai liudna buna
zingara
2009 04 11, 18:06
QUOTE(laimabuz @ 2009 04 05, 06:44) ne dėl pašalpų važiuoju,neesmė-algą gausiu,bet žinoti noriu.Dirbti važiuoju .Taip medikams darbų yra ir italijoje ir visur kitur.Laukia ar nelaukia važiuosiu  labas, jei ne paslaptis gydytoja dirbsi ar infermiera? kaip darba radai? teisingai, laukia ar nelaukia nesvarbu, svarbu yra didelis noras
margaritav
2009 04 17, 23:58
QUOTE(tauromama @ 2009 04 05, 15:10) Idomu ka mamukai veikiat savaitgaliais. lietuvoje tai viskas daug lengviau: tevai, draugai, gimines... o uzsienyje? Bent jau man tai labai liudna buna  Man pasiseke, nes turiu cia draugiu dar is Lietuvos laiku.Atvaziuoja manes aplankyti, kartais kartu kur nors isvaziuojam. Kartais ir vien su dukra isvaziuojam pasizvalgyti. tik su autobusu, nes masinos neturim. Arba sedim namie, zaidziam. Taip, liudna buna kartais.Bet pagalvoju, jei ir Lietuvoj butum, tai vienos butu uzsieme, kitos be vaiku, pas senelius daznai irgi neprivazinetum, jei jie gyventu kitame mieste.
tauromama
2009 04 18, 00:16
QUOTE(margaritav @ 2009 04 18, 00:58) Man pasiseke, nes turiu cia draugiu dar is Lietuvos laiku.Atvaziuoja manes aplankyti, kartais kartu kur nors isvaziuojam. Kartais ir vien su dukra isvaziuojam pasizvalgyti. tik su autobusu, nes masinos neturim. Arba sedim namie, zaidziam. Taip, liudna buna kartais.Bet pagalvoju, jei ir Lietuvoj butum, tai vienos butu uzsieme, kitos be vaiku, pas senelius daznai irgi neprivazinetum, jei jie gyventu kitame mieste. as irgi namie nesedziu, daug vazinejam einam visur su maziuku, bet pasiilgstu draugu
exstasy
2009 04 23, 09:36
sveikutes. likau ir as viena su vaikeliu, kuris net dar negime...nematau saves lietuvoje, kai vaikelis paaugs tikrai mausiu kur i uzsieni pinigeliu uzsidirbt, gal ir pasiliksiu kur suvisam...bet dar beveik 3 men iki gimdymo...ir dar nors metelius reikes paaugint vaikeli lietuvoje...
laimabuz
2009 04 27, 07:38
QUOTE(zingara @ 2009 04 11, 19:06) labas, jei ne paslaptis gydytoja dirbsi ar infermiera? kaip darba radai? teisingai, laukia ar nelaukia nesvarbu, svarbu yra didelis noras  labuka  infermiera...man padeda draugė,kuri italijoje irgi infermiera
Sveikos merginos Bandysiu trumpai pristatyti dar viena sali- ISLANDIJA. Is karto ispeju toms, kurios nezino-si salis labiausiai nukentejo nuo krizes, todel cia vaziuoti tikrai nera ko, nebent kas nors padetu. Rasau, nes pati esu nescia ir manau, kad liksiu vienisa mama. Gyvenu cia tik puse metu dirbu 4 menesiai, iki gimdymo dar 7i  . Pgl. istatymus reikia isdirbti puse metu, kad gautum sveikatos ir socialini draudima- t.y. nemokama medicinine prieziura ir zinoma kazkokias pasalpas. Kitas budas- kas kiek supratau galioja visoje EUROPOS SAJUNGOJE ir EUROPOS EKONOMINES ERDVES SALYSE (Islandija, Norvegija)- isvykstant is Lietuvos nueiti i LIGONIU KASAS ir issimti E 104 PAZYMA, kurioje yra surasyti visi tavo darbo laikotarpiai ir imokos sodrai !!! pristacius ta pazyma Islandijoje ir kaip suprantu bet kurioje ES IR EEES salyje is karto tik atvykus i sali gaunate sveikatos ir socialini draudima. Cia yra ganetinai naujas dalykas, tad gal ne visi zino, bet lb svarbu. Taigi bent jau pradzioj turesit nors kazkokia uzuoveja. Mano atveju turbut imsis paskutiniu menesiu is lietuvos atlyginimas ir islandiskas atlyginimas ir sumuosis ir gausis pasalpa. Kaimyne lietuve -vienisa mama ( nors ne vienisa tik slepia vaiko teva nuo pasalpu skirstytoju) irgi gavo buta gyvenimui nemokamai. I ji atsiveze mama ir sita priziuri vaika Papildyta:QUOTE(laimabuz @ 2009 04 27, 08:38) labuka  infermiera...man padeda draugė,kuri italijoje irgi infermiera  Sveika, Na gal ir negrazu taip puldineti zmones, bet noreciau paklausti, kuriame Italijos mieste dirba drauge? As laisvai kalbu italiskai, dirbau kuri laika gide viename is regionu, svajoju vel gryzti i ta sauleta sali. Na man ten svajoniu salis, tik deja prie italu gyvenimo budo ir poziurio i RUSSIAN SPEAkING ladies nepripratau. Svajoniu salis- del grozio, maisto ir klimato. Esu nescia, todel artimiausiu metu negalesiu isvykti tenai laimes ieskoti, bet galvoju gal i AZ imestum kontaktus, nes kai jau atvyksiu kada, kad tureciau kokiu lietuviu kontaktu- galesim kuri bendruomene
laimabuz
2009 05 10, 08:13
QUOTE(DeiveX @ 2009 05 01, 05:48) Sveikos merginos Bandysiu trumpai pristatyti dar viena sali- ISLANDIJA. Is karto ispeju toms, kurios nezino-si salis labiausiai nukentejo nuo krizes, todel cia vaziuoti tikrai nera ko, nebent kas nors padetu. Rasau, nes pati esu nescia ir manau, kad liksiu vienisa mama. Gyvenu cia tik puse metu dirbu 4 menesiai, iki gimdymo dar 7i  . Pgl. istatymus reikia isdirbti puse metu, kad gautum sveikatos ir socialini draudima- t.y. nemokama medicinine prieziura ir zinoma kazkokias pasalpas. Kitas budas- kas kiek supratau galioja visoje EUROPOS SAJUNGOJE ir EUROPOS EKONOMINES ERDVES SALYSE (Islandija, Norvegija)- isvykstant is Lietuvos nueiti i LIGONIU KASAS ir issimti E 104 PAZYMA, kurioje yra surasyti visi tavo darbo laikotarpiai ir imokos sodrai !!! pristacius ta pazyma Islandijoje ir kaip suprantu bet kurioje ES IR EEES salyje is karto tik atvykus i sali gaunate sveikatos ir socialini draudima. Cia yra ganetinai naujas dalykas, tad gal ne visi zino, bet lb svarbu. Taigi bent jau pradzioj turesit nors kazkokia uzuoveja. Mano atveju turbut imsis paskutiniu menesiu is lietuvos atlyginimas ir islandiskas atlyginimas ir sumuosis ir gausis pasalpa. Kaimyne lietuve -vienisa mama ( nors ne vienisa tik slepia vaiko teva nuo pasalpu skirstytoju) irgi gavo buta gyvenimui nemokamai. I ji atsiveze mama ir sita priziuri vaika Papildyta:Sveika, Na gal ir negrazu taip puldineti zmones, bet noreciau paklausti, kuriame Italijos mieste dirba drauge? As laisvai kalbu italiskai, dirbau kuri laika gide viename is regionu, svajoju vel gryzti i ta sauleta sali. Na man ten svajoniu salis, tik deja prie italu gyvenimo budo ir poziurio i RUSSIAN SPEAkING ladies nepripratau. Svajoniu salis- del grozio, maisto ir klimato. Esu nescia, todel artimiausiu metu negalesiu isvykti tenai laimes ieskoti, bet galvoju gal i AZ imestum kontaktus, nes kai jau atvyksiu kada, kad tureciau kokiu lietuviu kontaktu- galesim kuri bendruomene  Papildyta:QUOTE(laimabuz @ 2009 05 10, 09:07) parašiau į Až,šiaip turiu ten dvi drauges,viena dirba infermiera,kita prižiūri anūkus...bent jau kolkas.Viena Sardinijos saloje,kita buvo žemės drebėjimo zonoje,jai nepasisekė...bet tikiuos ten laikina problema...man italų sunku mokintis ypač gramatika...bet reikia.O tu kur dabar gyveni?...aš dar mėnesį -2 turiu būti Lietuvoje,laukiu operacijos-meniskas plyšęs...
sveiki, esu vieniša mama planuoju išvykti į Uk kartu su 3 metų sūneliu ir dar viena mamyte .. ..gal yra norinčių jungtis?auklę turime
su kokiom problemom gali tekti susidurti Uk ,jei vaikui nenustatyta tėvystė?
kliockas25
2011 03 23, 08:38
sveikutes,as ir esu vienisa amyte ir geguzes men su dukriuku isvykstam i anglija laimes ieskot  neisivaizduoju kaip mums ten seksis,bet tikiuos kad viskas bus gerai
QUOTE(kliockas25 @ 2011 03 23, 06:38) sveikutes,as ir esu vienisa amyte ir geguzes men su dukriuku isvykstam i anglija laimes ieskot  neisivaizduoju kaip mums ten seksis,bet tikiuos kad viskas bus gerai Vaziuojate pas pazystamus/draugus ar 'aklai'?
kliockas25
2011 03 28, 09:59
QUOTE(Jur&ta @ 2011 03 26, 20:48) Vaziuojate pas pazystamus/draugus ar 'aklai'? turem vaziuot pas draugus,bet jie pavede ir likom ant ledo,tai vaziuosim aklai
kliockas25
2011 03 28, 18:16
QUOTE(Punchline @ 2011 03 28, 13:16) kur pigu kambariuka ar butuka rasim ten bus pradziai gerai  siaip noreciau centree bet...
Slinky-malinky
2011 03 28, 20:08
QUOTE(Punchline @ 2011 01 31, 13:50) su kokiom problemom gali tekti susidurti Uk ,jei vaikui nenustatyta tėvystė? Sioje salyje tai -ne problema,o -privalumas  as rimtai,nejuokauju,nereiks vyro batu i spinta slepti.sekmes
Visai neseniai su 2metuku sunum irgi isvykome is LT  Turiu toki klausima mamytems, ar deklaruojate mok. inspekcijoje isvykima ir jei buvote prisiregistrave LT bute/name, ar issirasot is ten? jeigu as su sunum issiregistruociau is mamos buto, ji galetu pretenduoti i kompensacijas, grizti tikrai neplanuojame. Esu Fr, kolkas tik mazais zingsneliais zingsniuojame prie to kad cia legalizuotis, tai kolkas is musu paprase, gimimo liudijimo, jei yra istuokos liudijimo, vaiko israsa is medicinines korteles apie skiepus, viska reikia isversti i tos salies kalba. Viso sito reikia kad vaika priimtu i mokyklele. Tad siulyciau mamytem pasirupinti siais dokumentais. Dar pries isvykstant ligoniu kasoje uzsakiau sau ir sunui ES sveikatos draudimo korteles, ji negalios persalimui, bet garantuoja skubia pirmyne medicinine pagalba ir pati kortele nieko nekainuoja.
du-laivai
2011 07 04, 13:58
Sveikutes.norejau pasiklausti- gal kas susidurete su alimentais vaikuciui. Gyvenu Airijoje su vaiku,viena. Mes skiriames- o kaip del alimentu, cia Airijoje,jau laukiu teismo...o Lietuvoje norint issikirti- taip pat privalomi alimentai. Ar yra kazka zinanciu apie tai? nes ex nenori moketi ir lt.ir cia alimentu.... bet kiek paaiskino man...tokie istatymai....Lt neskiria be vaiko islaikymo.o airiai taip pat reikalauja visur- kad tevas moketu alimentus, norint toliau tvarkytis dokumentus cia....aciu:)
Atsakiu kitoje temoje ir cia dar pasisakysiu, jei airiu teismas pirmiau- tai gerai, gaunte Airijos teismo sprendima del tu alimentu, o tada cia LT iteikiate kaip irodyma,kad abi puses gyvenancios Airijoje ir alimentus mokes pagal ten nustatyta tvarka. ir tada isskirtu LT. Ar taip kazin neissisprestu?
du-laivai
2011 07 05, 21:53
vat ir esme tame..kad lietuvoje neskiria be alimentu,jiems neidomu,kad jis mokes Airijoje. ne Jei jis paliktu Airija...kas tada moketu vaikui?> jau dabar slepia savo gyvenamaja vieta... o jei ir priteis Lietuvoje,kad ir maziausius,tai tures moket kur jis begyvens...
deiritta
2011 07 10, 11:19
sveikos mamytes.as taip pat keliu sparnus is lt.vykstam i anglija.drauga kaip ir turiu(ne vaiko tevas),bet kartu negyvenam tad jis palaiko mano isvykima,ir pats kita men isvyksta dar i kita sali.bet viliames kad abiem pavyks atsistot ant koju ir vel galesim but drauge,kad ir kaip sunku dabar.norejau paklaust gal kas zino kokiu dokumentu gali prireikti isverstu i anglu kalba.dukrytes grysiu rudeni pati begsiu jau sio men gale.
QUOTE(deiritta @ 2011 07 10, 12:19) sveikos mamytes.as taip pat keliu sparnus is lt.vykstam i anglija.drauga kaip ir turiu(ne vaiko tevas),bet kartu negyvenam tad jis palaiko mano isvykima,ir pats kita men isvyksta dar i kita sali.bet viliames kad abiem pavyks atsistot ant koju ir vel galesim but drauge,kad ir kaip sunku dabar.norejau paklaust gal kas zino kokiu dokumentu gali prireikti isverstu i anglu kalba.dukrytes grysiu rudeni pati begsiu jau sio men gale. laba.reikia vaiko gimimo liudijimo,santuokos,istuokos,liudijimu,ir net savo gimimo liudijima,ir visa tai-EURO-STANDART forma.paprastas vertimas,kad ir su notaro patvirtinimu-nevisur eina/galioja.sneku apie NL,anglijoj-gal ir tiktu,bet,geriau pasidaryt euro-standart ,tai tada tikrai,visur galios.ir jokiu problemu vykstant,kad ir i kita sali. euro standart forma isduoda santuoku rumuose,vilniuje.kaip del kt.miestu-nzn.moket-nedaug.
deiritta
2011 07 14, 14:55
QUOTE(besika @ 2011 07 13, 23:38) laba.reikia vaiko gimimo liudijimo,santuokos,istuokos,liudijimu,ir net savo gimimo liudijima,ir visa tai-EURO-STANDART forma.paprastas vertimas,kad ir su notaro patvirtinimu-nevisur eina/galioja.sneku apie NL,anglijoj-gal ir tiktu,bet,geriau pasidaryt euro-standart ,tai tada tikrai,visur galios.ir jokiu problemu vykstant,kad ir i kita sali. euro standart forma isduoda santuoku rumuose,vilniuje.kaip del kt.miestu-nzn.moket-nedaug. na susituokusi nebuvau,tad turbut lieka gimimo liudijimai.o kaip del issilavinimo? Esu baigus profke ar pakanka jos dok ar reikia ir pagrindinio issilavinimo dok versti?
QUOTE(deiritta @ 2011 07 14, 15:55) na susituokusi nebuvau,tad turbut lieka gimimo liudijimai.o kaip del issilavinimo? Esu baigus profke ar pakanka jos dok ar reikia ir pagrindinio issilavinimo dok versti?  taip,tokiu atveju-vis vien-savo gimimo liudijima,vaiko ,jei tavo ir vaiko pavardes vienodos-problemu neturetu buti,bet,jei vaikas turi tevo pavarde-  ,tada jau ne kas...  .del diplomu-neverta...dar profkes ir vidurinio,tai tikrai-niekur cia jie nereikalingi.geriau pasidaryk CV,olandisko tipo,ten viska ir suzymesi,kur,ka ,kada baigei,ka dirbai,kokio darbo tikiesi.olandisko del to,kad sitoj saly-su kitokiu-beveik visur atmes...kaip jis turi buti-pati gausiu kita sav,man drauge daro. del kitos salies-nzn...sory
_prancuze_
2011 09 12, 10:06
Sveikos mamos, visur ieskausi informacijos bet taip niekas ir neatsako. Zodziu noreciau issinuomoti buta ar nama ant saves,esu vienisa mama, auginu metu vaika. Pradziai turiu santaupu, veliau planuoju sugryzti i darba kaip part-time. Dali nuomos galbut padengtu HB. Bet klausimas toks kaip tai padaryti, agenturos tai nei is tolo nesutiks man isnuomoti tikriausiai, gal yra kokiu istaigu kurios padetu susirasti busta. Ar tarkim reikia tartis su savo rajono council ir jei sutiktu man skirti HB ir isduotu koki dokumenta, kuris irodytu jog sugebesiu moketi nuoma. Kaip tas prosesas vyksta, gal kas susidurete? Laukiu visu mamu istoriju
Prancuze,aš gyvenu užkampyje,tai nuomuojantis butą agentūra net nepaklausė ar dirbu,iš ko mokėsiu nuomą ir t.t.Gal sekmės dalykas.O HB duoda dirbančiam arba registruotam bedarbiui.Gal pradžiai nuomokitės kambarį pas ką nors,o kai jau prasigyvensit,susirasit darbą ir vaikui priežiūrą,tada ir išsikelsit į butą ar namą.
Savannaa
2011 09 12, 17:18
Sveikos, mes maunam i Hamburga su mazuoju. Gimimo liudyjima issiverciau. Ko dar gali prireikt ? Yra Vokietijoj mamu ? aciu
QUOTE(Savannaa @ 2011 09 12, 16:18) Sveikos, mes maunam i Hamburga su mazuoju. Gimimo liudyjima issiverciau. Ko dar gali prireikt ? Yra Vokietijoj mamu ? aciu http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=766874Čia bendrauja Vokietijos lietuvės.
_prancuze_
2011 09 14, 12:17
QUOTE(TSB @ 2011 09 12, 15:15) Prancuze,aš gyvenu užkampyje,tai nuomuojantis butą agentūra net nepaklausė ar dirbu,iš ko mokėsiu nuomą ir t.t.Gal sekmės dalykas.O HB duoda dirbančiam arba registruotam bedarbiui.Gal pradžiai nuomokitės kambarį pas ką nors,o kai jau prasigyvensit,susirasit darbą ir vaikui priežiūrą,tada ir išsikelsit į butą ar namą. Tai tikrai kad pasiseke, nes teko su agenturom susidurti, tai visuomet prasydavo visu nuomininku payslip'u 3 paskutiniu menesiu, tikrindavo ar nera itraukti i tuos juoduosius sarasus ir t.t. Teisingai tu sakai. Tai zodziu tada man reiktu pirmiausia gryzti i darba, tada ieskotis gyvenamos vietos ir tada prasyti HB.
tolitoli
2011 09 29, 08:52
pas mane irgi visur agenturos prase bill u, taip pat turejau pristatyti is darbuovietes rastiska patvirtinima, kad tenai dirbu. Butina saskaita banke.Buvusios gyv.vietos patvirtinimas - teises ar oficialus laiskai(pvz.NIN) niekur net neejo i kalbas apie siu dokumentu nebuvima, nors ejau turbut per kokias 10-15agenturu. Gal kur ir nepraso, bet neteko su tokiu atveju susidurti.
Bartukas&Lukute
2012 03 29, 16:21
Sveikos merginos,as taip pat mastau apie isvykima i UK su vaikuciais.Esu nasle,zinau,kad vienai ten sunku is pradziu butu,juolab,kad nemoku kalbos,tik mokinuosi jos...Po metu sunus turetu pradeti eiti i mokykla,kazin ar pradinei/vidurinei mokykloj mokslas mokamas?darba galeciau gauti fermoje,bet kiek girdejau UK karavanuose su vaikais gyventi negalima...tad planuoju susirasti drauge,kuri taip pat su vaikais noretu kartu vaziuoti ir gyventi,susiderinti grafikus... kiek girdejau is drauges gyvenancios Uk,jog nepradirbus legaliai 12men,galima vaikam susitvarkyti i men. po 60£ tik isidarbinus legaliai,ar gauciau medicinini draudima sau ir vaikams,pirmai pagalbai ir tolimesniam gydimui...?noreciau labai smulkios informacijos,kas liecia vaikus,ju prieziura,butu/namu nuomas,med.draudima,ar sunku susitvarkyti dokumentus,mazdaug kiek laiko gali uztrukti... labai aciu uz atsakymus;)
Lavinja
2012 04 07, 18:03
QUOTE(Bartukas&Lukute @ 2012 03 29, 18:21) Sveikos merginos,as taip pat mastau apie isvykima i UK su vaikuciais.Esu nasle,zinau,kad vienai ten sunku is pradziu butu,juolab,kad nemoku kalbos,tik mokinuosi jos...Po metu sunus turetu pradeti eiti i mokykla,kazin ar pradinei/vidurinei mokykloj mokslas mokamas?darba galeciau gauti fermoje,bet kiek girdejau UK karavanuose su vaikais gyventi negalima...tad planuoju susirasti drauge,kuri taip pat su vaikais noretu kartu vaziuoti ir gyventi,susiderinti grafikus... kiek girdejau is drauges gyvenancios Uk,jog nepradirbus legaliai 12men,galima vaikam susitvarkyti i men. po 60£ tik isidarbinus legaliai,ar gauciau medicinini draudima sau ir vaikams,pirmai pagalbai ir tolimesniam gydimui...?noreciau labai smulkios informacijos,kas liecia vaikus,ju prieziura,butu/namu nuomas,med.draudima,ar sunku susitvarkyti dokumentus,mazdaug kiek laiko gali uztrukti... labai aciu uz atsakymus;) Mokslas ir gydymas Anglijoje tikrai yra nemokamas, nuvykus reikia užsiregistruoti pas GP (seimos gydytojas). Pirmiausiai reikės kreiptis dėl National insurance numerio (kaip pas mus Sodros nr), tada susirasti darba ir uzrasyti vaikus i mokykla ir suderinti darba taip, kad galetumete vaikus laiku is mokyklos pasiimti. Gyvenama plota susirasti reikia pries nuvykstant tenai. Dokumentus reikia veztis isverstus i anglu kalba. Yra lietuviu firmos, kurios uz tam tikra mokesti padeda susitvrkyti visus dokumentus ir gauti pasalpas, kurios ten yra nemazos.
metija05
2012 04 09, 19:12
QUOTE(Bartukas&Lukute @ 2012 03 29, 16:21) Sveikos merginos,as taip pat mastau apie isvykima i UK su vaikuciais.Esu nasle,zinau,kad vienai ten sunku is pradziu butu,juolab,kad nemoku kalbos,tik mokinuosi jos...Po metu sunus turetu pradeti eiti i mokykla,kazin ar pradinei/vidurinei mokykloj mokslas mokamas?darba galeciau gauti fermoje,bet kiek girdejau UK karavanuose su vaikais gyventi negalima...tad planuoju susirasti drauge,kuri taip pat su vaikais noretu kartu vaziuoti ir gyventi,susiderinti grafikus... kiek girdejau is drauges gyvenancios Uk,jog nepradirbus legaliai 12men,galima vaikam susitvarkyti i men. po 60£ tik isidarbinus legaliai,ar gauciau medicinini draudima sau ir vaikams,pirmai pagalbai ir tolimesniam gydimui...?noreciau labai smulkios informacijos,kas liecia vaikus,ju prieziura,butu/namu nuomas,med.draudima,ar sunku susitvarkyti dokumentus,mazdaug kiek laiko gali uztrukti... labai aciu uz atsakymus;) Sveika, esu mama gyvenanti UK jau apie 4 metus...Gaunu visas pasalpas. Susitvarkyti pradzioje yra begalo sunku... Noriu perspeti ir tiesiog padiskutuot, kad viskas cia nera taip lengva kaip atrodo...Ar jus turesite aplink draugu, ar artimuju???Ka darysite, jei susirgs vaikuciai?Ka darysite, jei ne duok dieve susirgsite Jus???As del sios priezasties jau planuoju gryzti i Lietuva, nes gyvename absoliuciai vieni visi draugai gyvena uz mazdaug 2- ju val.kelio...ir galiu pasakyti labai sunku...apsvarstykite ar tulite galimybe likti lietuvoje, visiems Lietuvoje likusiems atrodo, kad Anglijoje puikus gyvenimas...o tikrove yra visai kitokia...
|
|