Sveikutes.
Mano teslos receptas: du kiausiniai, truputi druskytes, truputi cukraus(nedaug, nes is tu paciu blyneliu darau ir su varske ir su kumpiu, Po to ant saldesniu blyneliu cukraus pudros uzbarstau),miltu, pieno ir gazuoto mineralinio vandens. Kiti pieno nepila, bet as pilu, nes taip maistingiau. Tesla turi buti skystoka, bet ne visai skysta. Gaunasi skanus, lankstus lietiniai.
Mano idarai:
1.Su vistiena ir darzovem- Apkepu vistienos gabaliukus, sudedu atsildytas saldytas darzoves(brokoliai, kalafijorai, ankstines pupeles ir morkytes),uzpilu grietineles, salotu prieskoniu ir druskytes. Viska patroskinu ir vynioju i lietini.Ant virsaus uzdedu tarkuoto surio ir aplydau mikrobangineje. Vietoj padazo uzpilo tos pacios grietineles kur troskinosi darzoves su vistiena su trupuciu darzoviu. CIA MANO SKANIAUSI
2.Su troskinta jautiena- patroskinu jautienos gabaliukus, supjaustau siaudeliais paprika, marinuota agurka, melyna svoguna, sudedu i keptuve prie jautienos, pakepu truputi, uzpilu grietineles, patroskinu, ipilu pomidoru padazo, dar truputi patroskinu ir vynioju i lietinius.Palieku truputi tos mases ir uzpilu vietoj padazo.Beproto skanu ir labai sotu.
3.Su suriu ir kumpiu- tarkuotas suris, siaudeliais pjaustytas kumpis.Apkepu, valgom su grybu padaziuku, o jei tingisi daryti padaza tai su majonezu
4. Su varske- Varske maisau su jogurtu ir cukrum. Valgom su grietine arba su jogurtu,
5. Su bananais-paprastai supjaustau bananus griezineliais ir su uogiene arba sokoladu skystu
6. Su persikais konservuotais
7. Su obuoliais
8. Su farsu
Pasiskaiciau ir uzsierzinau su lietiniais...Darysiu su virtu farsu,tik i ji idesiu dar pakeptu svogunu ir apvirtu pievagrybiu,gal gausis kazkas
mes valgom blynukus su tokiais idarais:
1. su špinatais ir sūriu
2. su kepintais pievagrybiais
3. su kumpiu ir sūriu
4. su dešrelėmis
5. su lašiša
6. su bananais ir tarkuotu šokoladu
7. su obuoliais tarkuotais ir cinamonu
8. su varške ir kokoso drožlėm (gražu, kai spalvotos)
9. su abrikosu džemu ir persikų gabaliukais
10. su varške ir klevų sirupu
paprastai iškepti lietiniai su ledais, kokiu nors džemu ir karštu šokoladu
P.S. kai parašiau pati nustebau, kiek visokių įdarų darom. O dar ir jūsiškius būtinai išbandysiu su blenderiuotu virtu faršu arba vištienos krūtinėlė, su graikiškais riešutais..Gal kokį dar praleidau...
Skanių visiems blynukų
1. su špinatais ir sūriu
2. su kepintais pievagrybiais
3. su kumpiu ir sūriu
4. su dešrelėmis
5. su lašiša
6. su bananais ir tarkuotu šokoladu
7. su obuoliais tarkuotais ir cinamonu
8. su varške ir kokoso drožlėm (gražu, kai spalvotos)
9. su abrikosu džemu ir persikų gabaliukais
10. su varške ir klevų sirupu
paprastai iškepti lietiniai su ledais, kokiu nors džemu ir karštu šokoladu
P.S. kai parašiau pati nustebau, kiek visokių įdarų darom. O dar ir jūsiškius būtinai išbandysiu su blenderiuotu virtu faršu arba vištienos krūtinėlė, su graikiškais riešutais..Gal kokį dar praleidau...
Skanių visiems blynukų
Mūsų šeimos mėgstamiausi lietiniai:
1.Pakepinti svieste svogūnai,šampinjonai.Kai pravės,sumaišyti su tarkuotu sūriu.
2.Grūdėta varškė,krapai+lašišos gabalėliai salotoms.
Valgom su grietine arba sviesto - grietinės padažiuku.
Į lietinių tešlą,jei tik ne saldžius darau,nepagailiu įberti prieskonių - pvz,vištienos,pipiriukų,maltos mėsos...Ir suvyniotus lietinius visada apvolioju kiaušinio plakinyje bei apkepu.
1.Pakepinti svieste svogūnai,šampinjonai.Kai pravės,sumaišyti su tarkuotu sūriu.
2.Grūdėta varškė,krapai+lašišos gabalėliai salotoms.
Valgom su grietine arba sviesto - grietinės padažiuku.
Į lietinių tešlą,jei tik ne saldžius darau,nepagailiu įberti prieskonių - pvz,vištienos,pipiriukų,maltos mėsos...Ir suvyniotus lietinius visada apvolioju kiaušinio plakinyje bei apkepu.
nezinau ar toks idaras buvo ar nea.. bet man labai skanus yra lasisa sumaisyta su grudeta varske - liuks blynukai gaunasi
QUOTE(tikas @ 2008 12 03, 22:04)
nezinau ar toks idaras buvo ar nea.. bet man labai skanus yra lasisa sumaisyta su grudeta varske - liuks blynukai gaunasi
jooo? o lasisa kokiam pavidale?
Jei,čia tas pats receptukas,kur aš kažkada esu rašiusi,tai lašisa gal būti kepta,ar virtaji yra sumaišoma su grūdėta varške ir dedama krapų džiovintų.ir ta mase yra įdaroma lietiniai valgoma su grietine ,ar jogurtu,čia skonio dalykas
Aš lietinius visada kepu tik su vandeniu ( be pieno), o įdarą darau taip:
Pakepinu grybus su svogūnais ir į juos įtarkuoju per brokinę tarką kietai virtą kiaušinį.
Mano šeimynai tai labai patinka.
Pakepinu grybus su svogūnais ir į juos įtarkuoju per brokinę tarką kietai virtą kiaušinį.
Mano šeimynai tai labai patinka.
Varškyte,
aš panašiai darau,tik, vietoj virto kiaušinio,tarkuoju sūrį.
aš panašiai darau,tik, vietoj virto kiaušinio,tarkuoju sūrį.
Dar labai skanu yra brokoliai su lasisa, patroskinta grietinelej. Valgiau kazkada presto kavinukej,bet pati nebandziau dar