[quote=Luella,2010 02 26, 23:24]
Man tai labai patinka lietiniai blynai, bet pačiai neišeina jų normaliai iškepti, kiek esu bandžiusi tešlos variantų, tai kažkokie neskanūs būna
Lueila
Tešlai reikia:
kvietinių miltų{viena stilkline}
pieno {viena stikline}
vandens{viena stiklinė}
kiaušinis{vienas}
druskytės{žiupsnelis}
Ruošiant lietinius,kiaušinio trynį aš,visada atskiriu nuotrynio.
Trynį išplaku su nedideliu kiekiu druskos.
Baltymą aš,supilu išplaktą atskirai,pabaigoje.
Dar aš į lietinių masę įpilu truputėlį aliejaus.
Lietinių masė turi pastovėti,bent pusvalandį.
Reikia gerai įkaitinti keptuvę.
Skanių lietinių
Man patys skaniausi su kepinta sonine ir suriu.
Supjaustai sonine ir suri pakepini ir
Supjaustai sonine ir suri pakepini ir
QUOTE(Luella @ 2010 02 26, 23:24)
Man tai labai patinka lietiniai blynai, bet pačiai neišeina jų normaliai iškepti, kiek esu bandžiusi tešlos variantų, tai kažkokie neskanūs būna, arba per stori išeina, arba guminiai, arba pūslėti tokie, esu ir su vandeniu bandžiusi, ir su pienu... gal kas galite rekomenduoti gerą tešlą lietiniams su tiksliom proporcijom, nes kaip tik galvoju reikėtų savaitgalį išsikepti, bet nesinori eilinį kartą nusivilti..
as taip pat vis bandydavau ir nesigaudavo, bet pagaliau atradau kaip daryti ir man puikiai isejo
isplaku du kiausinius, iberiu druskos arba cukraus ziupsneli (priklauso nuo to, ar saldu idara desi ar ne), tada 5 saukstus miltu, viska maisau, tada ipilu truputi pieno praskiesto su vandeniu kad issimaisytu lengviau. Tada maisant supilu likusi piena su vandeniu (is viso viena stikline, tik vandens daugiau nei pieno, tada lengviau kepa, o su daugiau pieno jie sunkiau kepa, bent jau man), viska gerai ismaisau ir ipilu sauksta aliejaus. Keptuve reikia gerai ikaitinti ir as dar patepu su lasiniais. Na ir suuuper beja, pagal kiekius man iseina 8-9 blynai
dariau vakar dar toki idara: pakepinau farsa su prieskoniais, kai apkepe dar sudejau pjaustytus pievagrybus, truputi apkepinau. Viska susukau i blyna. Buvo super skanu, MB irgi lb isgyre
As ydara darau triju rusiu;jeigu su varske tai dedu vaniles lasiuku ircukraus,jeigu su desrelem tai desreles nepjaustau ,o tik nulupu ,uztarkuoju daug surio,susuku ir apkepinu.O su farsu tai apkepinu farsa su svogunais,morkom,adzika [galima improvizuot],ipilu pom.padazo,majonezo,dar pakepinu,sudedu i lietinius ir apkepinu
QUOTE(gudeliene @ 2010 03 02, 15:58)
As ydara darau triju rusiu;jeigu su varske tai dedu vaniles lasiuku ircukraus,jeigu su desrelem tai desreles nepjaustau ,o tik nulupu ,uztarkuoju daug surio,susuku ir apkepinu.O su farsu tai apkepinu farsa su svogunais,morkom,adzika [galima improvizuot],ipilu pom.padazo,majonezo,dar pakepinu,sudedu i lietinius ir apkepinu
o neverdi desreliu?
Ne desreliu neverdu,naudoju pieniskas parukytas. dar zinau kad lietinius daro su ledais,reikia ledus sudeti i jau atsalusius blynus,susukti ir deti i labai gerai ikaitinta keptuve ,tada greitai apkepa ir neistirpsta ledai .Patiekti su tarkuotu sokoladu.Tiesa pati dar nebandziau tai nepasakysiu kaip iseina.
QUOTE(gudeliene @ 2010 03 03, 21:16)
Ne desreliu neverdu,naudoju pieniskas parukytas. dar zinau kad lietinius daro su ledais,reikia ledus sudeti i jau atsalusius blynus,susukti ir deti i labai gerai ikaitinta keptuve ,tada greitai apkepa ir neistirpsta ledai .Patiekti su tarkuotu sokoladu.Tiesa pati dar nebandziau tai nepasakysiu kaip iseina.
Įdomus variantas, gal reiks pabandyti
Visos temos neperskiaciau, bet kiek skaiciau-tai lyg tokiu ydaru neradau, darau dar tokius:
virtas tarkuotas kiausinis, truputis tarkuoto surio ir tunas (is skardines), svogunas apkepintus apipulu karstu pomidoru padazu (gali gut su svogunais)
troslintus raugintus kopustus sukapoju, kepinu keptuvet su grybais (man skaniausia su dziovintais, bet tinka visokie) (cia kinieciu restoranuose panasu y roytus...tinka astresnis padaziukas)
daktariska desra, kiausinis, suris, cesnakas
virtas tarkuotas kiausinis, truputis tarkuoto surio ir tunas (is skardines), svogunas apkepintus apipulu karstu pomidoru padazu (gali gut su svogunais)
troslintus raugintus kopustus sukapoju, kepinu keptuvet su grybais (man skaniausia su dziovintais, bet tinka visokie) (cia kinieciu restoranuose panasu y roytus...tinka astresnis padaziukas)
daktariska desra, kiausinis, suris, cesnakas
QUOTE(Dovilytia @ 2010 03 07, 13:32)
Visos temos neperskiaciau, bet kiek skaiciau-tai lyg tokiu ydaru neradau, darau dar tokius:
virtas tarkuotas kiausinis, truputis tarkuoto surio ir tunas (is skardines), svogunas apkepintus apipulu karstu pomidoru padazu (gali gut su svogunais)
troslintus raugintus kopustus sukapoju, kepinu keptuvet su grybais (man skaniausia su dziovintais, bet tinka visokie) (cia kinieciu restoranuose panasu y roytus...tinka astresnis padaziukas)
daktariska desra, kiausinis, suris, cesnakas
virtas tarkuotas kiausinis, truputis tarkuoto surio ir tunas (is skardines), svogunas apkepintus apipulu karstu pomidoru padazu (gali gut su svogunais)
troslintus raugintus kopustus sukapoju, kepinu keptuvet su grybais (man skaniausia su dziovintais, bet tinka visokie) (cia kinieciu restoranuose panasu y roytus...tinka astresnis padaziukas)
daktariska desra, kiausinis, suris, cesnakas
tokio idaro dar nebandziau Bus isbandyta greitu laiku
gal jau kury bandei? kokie atsiliepimai?
Į lietinį dedu pjaustytų dešrelių,užpilu kečupo aštraus,beriu tarkuoto sūrio, užlankstau "vokelį" ir apkepu iš abiejų pusių,labai skanu
QUOTE(Giedruzhee @ 2010 03 14, 15:28)
Į lietinį dedu pjaustytų dešrelių,užpilu kečupo aštraus,beriu tarkuoto sūrio, užlankstau "vokelį" ir apkepu iš abiejų pusių,labai skanu
mano seimynai tokie labiausiai patinka