Sveikos seimininkes
aš lietiniam darau tokį įdarą:supjaustau dešreles, rauginta agrurka ir sutarkuoju sūrio, viska sudedu į lietinį ir apkepu
Man skaniausi su bananais arba su varške, bet būtinai joje turi būti cinamono
Dar kartais supjaustau kumpelį, sutarkuoju sūrį ir sumaišau su majonezu, valgau taip pat su majonezu
1. darau su varske
2. darau su virta mesyte 3. darau su bananais 4. darau su persikais 5. darau su vistiena 6. darau su uogom(vysniom)
Kartais pakepinu faršą su svogūnais, prieskoniais, druska ir pipirais. Tada jį susmulkinu blenderiu, įmušu kiaušinį ir vynioju į lietinius.
Dar skanu su tarkuotu obuoliu + cukrus + cinamonas. Varškė + curkus + razinos + kiaušinis + vanilė. Dar pamiršau pridurti - su apvirtais, apkeptais maltais arba smulkintais grybais + svogūnas + druska, prieskoniai
O kas galit pasakyti kaip tiksliai gaminat pacia tesla,girdejau,kad reikia pilti gazuoto mineralinio vandens
taip taip prašom tešlos receptėlių
ar tik vandenį pilat ar ir pieno? gal kas su mineraliniu darot? mano močiutė dar kartais su rūkytu kumpiu daro. Sumala riebesnį rūkytą kumpį ir blyneliai paruošti. ir labai skanūs
As kai kepu lietinius man jie kazkodel kaip vafliai gaunasi
Nors vaikiukui tie vafliai visai patinka
o galit kas pasakyt kaip bananini idara daryt, vien bananai ir viskas ar dar kas dedasi, visalaik darau su varske bet jau MB kaip pastebejau pabodo, noris kazko naujo
Koke mesyte verdate idarui?
QUOTE(martata @ 2008 01 23, 17:38) o galit kas pasakyt kaip bananini idara daryt, vien bananai ir viskas ar dar kas dedasi, visalaik darau su varske bet jau MB kaip pastebejau pabodo, noris kazko naujo aš tai dedu tik bananą, daugiau nieko.O padažiukas šokoladinis arba kokia uogienė, nors šiaip man skaniausiai juos vienus valgyti QUOTE(jautukas2 @ 2008 01 23, 19:50) As tai dazniausiai farsa,pirmiasia ji apverdu ir tada sumalu(gaunasi tokia tyra mesyte,kaip valgyklose Dar praeita karta bandziau su visteinos krutinele,apviriau ir smulkiai supjausciau +idejau apkepinta svoguna su morka QUOTE(Berazume @ 2008 01 23, 16:30) As kai kepu lietinius man jie kazkodel kaip vafliai gaunasi Nors vaikiukui tie vafliai visai patinka zinai, gal perdaug kiausu dedi... QUOTE(martata @ 2008 01 23, 17:38) o galit kas pasakyt kaip bananini idara daryt, vien bananai ir viskas ar dar kas dedasi, visalaik darau su varske bet jau MB kaip pastebejau pabodo, noris kazko naujo Maniskiui pats skaniausias idaras yra riekelemis pjaustyti bananai ir pritarkuota sokolado. O po to sulankstai ir kepi. Valgo su uogiene paprastai, nors kartais padarau koki nors padaziuka saldu (arba is sulciu ir krakmolo).
sveikos seimininkes
prekyboje pasirode labai geras darbstuoles zurnaliukas skirtas uzgavenems, kaina tik 3,5Lt. visa knygele apie blynus-lietinius, paprastus, su įdarais ir t.t. tikrai verta demesio.
Ka tik suvalgiau pora lietiniu
Tesla darau pagal recepta rasta kazkada SM. 4 kiausiniai 4 valg saus miltu 4 valg saus krakmolo 500ml pieno 2 valg saus aliejaus Pirma sumaisau sausus ingridientus, veliau viska gerai ismaisau su kiausiniais tada po lengva supilu piena, pabaigoju supilu alieju. Gaunasi apie 12-16 blynu. Idarui dazniausiai pakepinu smulkiai supjaustytas pieniskas desreles ir atvesinus sumaisau su tarkuotu fermentiniu suriu.
Gaila,kad as ne Lietuvoj,reiks prasyti mamytes,kad nupirktu
Skanu su bananu, su farsu, su suriu, su pieniska desrele
aš įdarui naudoju tarkuotą fermentinį sūrį, smulkiai pjaustytą rūkytą kumpį, konservuotus kukurūzus, majonezą, truputį pomidorų padažo ir daug aštrių prieskonių
as darau su varskeir banainais
tada su varske arba tik su bananais su bulviu kose ir spirguciais- ptys megstamiausi su mesa su desrelemis , fermentiniu suriu
O as paskutini karta kai ddariau su mesa - dariau su virtu farsu , kepintais svogunais ir siek tiek ferm. surio itarkavau.Greita paprasta ir skanu
Su varske, desrelemis, bananais.
Kai blynai su bananais valgau su ledais
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=1041
sita tema lb gera vakar kazkur forume radau, kazkurios is mergaiciu pasiulytus lietinius su darzovem saldytom is pakelio ir apvirtom, tada i blyna, blynas i kiausa, i dziuvesius ir vel i kiausa, sakiau pati darysiu ir ziuresiu, kas gausis kazkaip skaniai man nuskambejo
mes i lietinius desame pjaustyta desrele su tarkuotu fermentiniu suriu
Dar labai skanu su fermentiniu suriu. Patiekiama su pievagrybiu padazu (padazas: bebaigiant kepti pievagrybiams uzdedu grietines, galima siek tiek jogurto ar vandens, druskos, pipiru). Laaaaabai skanu
Lietinius darau su kopustu, lasisos, bananu, varskes, mesytes idaru
Tesla visada darau tokia: vienas kiausinis, truputi druskos, cukraus (priklauso nuo idaro), pienas, miltai, aliejus i tesla (blyneliu spalva grazesne, kai alieju i tesla pilu, be to, nereikia kas karta keptuves tepti)
jei darau lietinius su varskes idaru,butinai su spirguciu padazu ,taip skanu....
As darau dazniausiai lietinius su mesa arba su varske. Tesla - miltai, vienas kiausinis, pienas pusiau su vandeniu, druska. O mesa isverdu, sumalu, ir ant keptuves pakepinu su svogunu ir prieskoniais, druska, pipirais. Man sie skaniausi. O varkes idaras: varske, kiausinis ir cukrus. Tai tiek
QUOTE(Romy @ 2008 01 24, 14:23) Ka tik suvalgiau pora lietiniu Tesla darau pagal recepta rasta kazkada SM. 4 kiausiniai 4 valg saus miltu 4 valg saus krakmolo 500ml pieno 2 valg saus aliejaus Pirma sumaisau sausus ingridientus, veliau viska gerai ismaisau su kiausiniais tada po lengva supilu piena, pabaigoju supilu alieju. Gaunasi apie 12-16 blynu. Idarui dazniausiai pakepinu smulkiai supjaustytas pieniskas desreles ir atvesinus sumaisau su tarkuotu fermentiniu suriu. dariau tokia tesla kelis kartus, bet vis prisizadedavau sau, kad daugiau tokios nedarysiu o surio tai as netarkuoju, atpjaunu ir desreles puse idedu
Lietinius darau su varškės įdaru (varškė 9 proc., pieno, cukraus, viską išplakti ), valgau su bruknių uogiene ir grietine.
Arba su kumpio ir sūrio ( viską sutarkuoju ir sumaišau). Valgau su grietine, į ją įdedu truputį druskos, vegetos ir išmaišau. Papildyta: QUOTE(Vakarė @ 2008 09 02, 11:46) Lietinius darau su kopustu, lasisos, bananu, varskes, mesytes idaru Tesla visada darau tokia: vienas kiausinis, truputi druskos, cukraus (priklauso nuo idaro), pienas, miltai, aliejus i tesla (blyneliu spalva grazesne, kai alieju i tesla pilu, be to, nereikia kas karta keptuves tepti)
Aš lietiniams tešlą maišau iš miltų, kiaušinių, trupučio druskos, trečdalio pieno ir vandens.
O įdarau įvairius: varškė, malta mėsa, pievagrybiai pakepinti su svogūnais, ferm. sūris, tarkuoti obuoliai ir t.t., tiesa su bananu dar nebandžiau - reikės pabandyt
Aš pirkau žurnalo Mano Namai receptų knygelę "Blynai ir vafliai", tad pasidalinsiu vienu receptu:
Prancūziški blyneliai su varškės įdaru Tešlai: 250 ml miltų 0,5 šaukštelio druskos 300 ml pieno 2 kiaušiniai 2 šaukštai aliejaus aliejaus (kepti) Įdaras: 100 ml cukraus pudros 250 g varškės 100 ml razinų 2 šaukštai brendžio, likerio ar romo 3 kiaušiniai 4 šaukštai cukraus Padažas: 400 g abrikosų kompoto Razinas užpilkite likeriu. Suplakite tešlai skirtus produktus (išskyrus aliejų) ir palikite apie 1-1,5 val. pastovėti. Tada įmaišykite aliejaus ir kepkite plonus blynelius. Paruoškite įdarą. Kiaušinių trynius išplakite su cukraus pudra, sumaišykite su razinomis ir likeriu. Į mišinį sukrėskite kiaušinių baltymus, išplaktus su 4 šaukštais cukraus, sudėkite varškę ir išmaišykite dideliu šaukštu. Įdarą dėkite ant blynelių, juos suvyniokite ir išdėliokite aliejume išteptoje skardoje. Kepkite 225 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes. Patiekite su abrikosais iš kompoto ir užpilkite šiek tiek skysčio. Tinka ir konservuoti vaisiai. Dėmesio! Įdarui skirti produktai turi būti kambario temperatūros.
As tai darau lietinius su varskes ir graikisku riesutu idaru. Riesutus sukapoju; jei turiu, kelias valandas palaikau ismaisiusiu su saukstu ar dviem brendzio; tada sumaisau su varske, sauksteliu cukraus ir slakeliu klevu sirupo. Graikisku riesutu ir klevu sirupo derinys nuostabus
Man skanus blynai su tokiais idarais:
uogiene, ikrai, suris + kumpis, grybai + svogunai + morkos, varske + tarkuotas obuolys.
Tesla lietiniams yra visoms zinoma.Ji susideda is miltu.pieno ,vandens,kiausinio,cukraus, druskos.
Idarui reikia svieziutarkuotu obuoliu,cukraus,cinamono. Iskepti lietinius. Tarkuotus obuolius pabarstyti cukrumi ir cinamonu. Susukti liertiniu vamzdelius. Dar galima pavolioti kiausinio plakinyje ir apkepti svieste. QUOTE(regna @ 2008 09 06, 13:58) Tesla lietiniams yra visoms zinoma.Ji susideda is miltu.pieno ,vandens,kiausinio,cukraus, druskos. Idarui reikia svieziutarkuotu obuoliu,cukraus,cinamono. Iskepti lietinius. Tarkuotus obuolius pabarstyti cukrumi ir cinamonu. Susukti liertiniu vamzdelius. Dar galima pavolioti kiausinio plakinyje ir apkepti svieste.
Dukrytės mėgstamiausi lietiniai su varške ir razinomis:
varške sumaišyti su kiaušiniu šiek tiek druskytės, vanilinio cukraus ir razinų. Viską susukam į blyną ir apkepam. O mums su vyru skaniausia su vištienos arba sūrio įdaru
Man skaniausi su varske ir bananais....
QUOTE(Auksesmama @ 2008 01 23, 14:44) O kas galit pasakyti kaip tiksliai gaminat pacia tesla,girdejau,kad reikia pilti gazuoto mineralinio vandens netycia pabandziau- ir labai patiko. kiausini isplaku su trupuciu kefyro (kokia puse stiklines), druska, po to pilu piena, jei mazai jo turiu, dar ir vandens, slakelis aliejaus, miltai. gaunasi tokie minkstesni,puresni, netrukineja
Išbandžiau lietinius su grybų įdaru, nu skonis fantastiškas. Grybukus virtus sumalu, pakepinu svieste kartu su svogūniuku pjaustytu, druskos , pipiriuko ir psio.
Lietinių įdaras:
400g virtos žuvies filė, 3šaukštai grietinės, 50g krienų, petražolių, 30g razinų, druskos, pipirų,cukraus, 3saukštai pomidorų tyrės, aliejaus kepimui. Virtą žuvies filę sumalti,sumaišyyti su grietine,krienais susmulkintomis petražolėmis,nuplautomis razinomis ir prieskoniais.Į lietinius dėti įdarą,susukti vamzdeliu ar sulankstyti skarele .Sudėti ikarščiui atsparų indą užpilti pomidorų tyre apkepti orkaitėje. Prie lietinių galima patiekti mėgstamų daržovių salotų.
Man tai patys skaniausi lietiniai su suriu ir kumpiu
O mano lietiniai su dešrelėmis. Padažas - grietinė su pomidoru padažu bei priekoniais (aš nedėjau, nes vaikai nelabai mėgsta).
O aš lietinius kepu vėlyviems savaitgalio pusryčiams, tai įdarui sunaudoju, kas likę šaldytuve
Lietinius darau su mėsa, su sūriu ir keptais svogūnais ir su troškintais kopūstais
|