Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Įdaryta višta
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
Dukati
sveikos 4u.gif aš planuoju įdaryti ryžiais su slyvom, bet galvoju dabar, ar geriau kimšti visiškai išvirtais ryžiais ar tik apvirtais? blush2.gif
beje, gal žinot kaip paruošti tą įdarą? įsivaizduoju, kad tiesiog papjaustyti slyvas smulkiau ir sumaišty su ryžiais, o gal reik kažkaip specialiai? g.gif
Bozenyte
QUOTE(tinuska87 @ 2009 12 29, 20:43)
sveikos  4u.gif aš planuoju įdaryti ryžiais su slyvom, bet galvoju dabar, ar geriau kimšti visiškai išvirtais ryžiais ar tik apvirtais?  blush2.gif
beje, gal žinot kaip paruošti tą įdarą? įsivaizduoju, kad tiesiog papjaustyti slyvas smulkiau ir sumaišty su ryžiais, o gal reik kažkaip specialiai? g.gif
*


irasyk i googla idaryta vista su slyvomis ir ismes recepta kaip tik su ryziais ir slyvom, galesi perskaityt receptuka.
as tai vis ieskau ka nors idomesnio bet nieko gero nerandu 4u.gif
Monci'A
Na as ir naujiesiems bandysiu vistyte idaryta pagaminti mirksiukas.gif viskas kaip ir paprasta atrodo, idarui - viskas kas yra namie, pasitelksiu fantazija ir bus viskas gerai, bet gresmingai atrodo tos vistos paruosimas. 4u.gif Nusipirkusi vista, jei nenoriu nei nulupti odeles nei isimti kaulu, tai reikia tiesiog nuplauti, isvalyti vidu ir tiek? blush2.gif
Bozenyte
QUOTE(Monci'A @ 2009 12 30, 23:27)
Na as ir naujiesiems bandysiu vistyte idaryta pagaminti  mirksiukas.gif  viskas kaip ir paprasta atrodo, idarui - viskas kas yra namie, pasitelksiu fantazija ir bus viskas gerai, bet gresmingai atrodo tos vistos paruosimas. 4u.gif  Nusipirkusi vista, jei nenoriu nei nulupti odeles nei isimti kaulu, tai reikia tiesiog nuplauti, isvalyti vidu ir tiek?  blush2.gif
*


nulupti oda visiskai nesunku, nors irgi atrode baisu smile.gif
kemppinele
cia labai graziai aiskiai Srove papasakojo kaip ji gamina wink.gif liuks , permetu jos vistyte i sia temuke, ax.gif tikiuosi nesupyks blush2.gif
Norejau kepti zuiki, farso buvo mazoka, tai sugalvojau issikept idaryta vista, paprastu farsu.Islupau vistos mesa is skuros, paliekant sparniukus ir kojyciu galiukus, ta mesyte nukaulinau ir sumaliau(siek tiek supjausciau gabaliukais), dejau dar gal apie 400gr. kiaulienos farso, kepta svoguniuka, pora kiausiniu, puse stiklines dziuveseliu sumaisiau su grietinele ir supyliau i farsa, druskytes, pipiriuku, suminkiau, sukisau i skura, susiuvau, istryniau al. aliejaus,druskos, cesnaku, pipiru, dz. zoleliu misiniu, ipyliau stikline vandens, uzdengiau virsu folija ir kepiau apie val. 200temp., paskui nudengiau ir pabaigiau kepti, kol apskrudo.
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...37126&st=24
serpent
Sveikos visos seimininkeles 4u.gif ,
Norejau toki irgi gal truputi kvailoka klausima uzduoti...ar reikia vista (tiksliau jos vidu) kazkaip isvalyti, pries kepant orkaiteje?... g.gif jeigu reikia, tai kokiu budu ta padaryti, prapjauti ir po to vel uzsiuti, ir kaip ta vidu "isskobti" (nuo visokiu ten esanciu organu ar kazko kito)?Nes dabar tik nuploviau visa svariai, pamarinavau ir planuoju ikisti keleta citrinu ir kepti...aisku dabar jau nebeisvalysiu as to vidaus, bent bent kitam kartui zinosiu biggrin.gif
Evelincik
QUOTE(serpent @ 2010 03 14, 14:49)
Sveikos visos seimininkeles  4u.gif ,
Norejau toki irgi gal truputi kvailoka klausima uzduoti...ar reikia vista (tiksliau jos vidu) kazkaip isvalyti, pries kepant orkaiteje?...  g.gif  jeigu reikia, tai kokiu budu ta padaryti, prapjauti ir po to vel uzsiuti, ir kaip ta vidu "isskobti" (nuo visokiu ten esanciu organu ar kazko kito)?Nes dabar tik nuploviau visa svariai, pamarinavau ir planuoju ikisti keleta citrinu ir kepti...aisku dabar jau nebeisvalysiu as to vidaus, bent bent kitam kartui zinosiu  biggrin.gif
*


Parduotuvynes vistos jau isvalytos nuo visu organu,tiesiog gerai isplaukit ir kepkit smile.gif
serpent
QUOTE(Evelincik @ 2010 03 14, 20:18)
Parduotuvynes vistos jau isvalytos nuo visu organu,tiesiog gerai isplaukit ir kepkit  smile.gif
*


Na jo, patyrinejau atidziau, nelabai ten kas like lotuliukas.gif kept kepiau vakar, visiskai nesigavo, tai daugiau nekisiu nagu prie "cielu" vistu kepimo doh.gif virsus apsvilo, vidus nedakepes, nors uzstaciau orkaitej specialia programa vistos kepimui...po to pakeiciau i karsto oro srauta ir galiausiai baigiau kept su sildymu is apacios...liudna net prisimint, geriau troskinukus ir kepsniukus kepsiu toliau is vistos biggrin.gif
Evelincik
QUOTE(serpent @ 2010 03 15, 12:04)
Na jo, patyrinejau atidziau, nelabai ten kas like  lotuliukas.gif  kept kepiau vakar, visiskai nesigavo, tai daugiau nekisiu nagu prie "cielu" vistu kepimo  doh.gif  virsus apsvilo, vidus nedakepes, nors uzstaciau orkaitej specialia programa vistos kepimui...po to pakeiciau i karsto oro srauta ir galiausiai baigiau kept su sildymu is apacios...liudna net prisimint, geriau troskinukus ir kepsniukus kepsiu toliau is vistos  biggrin.gif
*


Reikejo kept rankovej ar pridengus folija i skarda ipilt truputeli vandens,o likus 20 min atidengt folija ar rankove,kad apskrustu,tada iskepa kuo puikiausiai mirksiukas.gif
Dianaaa1215




Pasakoju kaip kepiau vištą.Pirkau šviežų viščiuką,lekštutėje susimaišiau prieskonių mišinį vištai įtrinti:druska,įspaudžiau česnako,Santa marijos vištienos prieskoniai,kmynai.Tuo mišiniu iš vakaro įtryniau vištą.Įtrintą vištą dėjau į kepimo rankovę,į vištos vidų pridėjau ketvirčiais pjaustytų antaninių obuolių,užtaisiau rankovės galus ir kepiau 1,5 val.Paskui prakirpau rankovę,kad apskrustų.Labai skanu buvo
user posted image
Rutuzia21
Laba vakareli 4u.gif turiu dideli viena vista,prisiskaiciau cia yvariausiu skaniu recepteliu,reikes ryt isbandyt... bet deja man iskilo klausimas,kas yra ta rankove? blush2.gif
mickute7
QUOTE(Rutuzia21 @ 2010 12 13, 17:37)
Laba vakareli  4u.gif turiu dideli viena vista,prisiskaiciau cia yvariausiu skaniu recepteliu,reikes ryt isbandyt... bet deja man iskilo klausimas,kas yra ta rankove? blush2.gif
*


Na celofaniniai kepimo maiseliai blush2.gif ju yra pirkt kur kepimo popierius, folgos

Mazdaug taip atrodo

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR...rVP4qoYgYzGMmhQ
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ...rppomhM6dO36nug
Rutuzia21
QUOTE(mickute7 @ 2010 12 14, 13:36)
Na celofaniniai kepimo maiseliai  blush2.gif  ju yra pirkt kur kepimo popierius, folgos

Mazdaug taip atrodo

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR...rVP4qoYgYzGMmhQ
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ...rppomhM6dO36nug
*


Aciu labai 4u.gif
Dianaaa1215
Jei vištą įdaryti ryžiais, ar reikia apvirti ryžius ar nereikia?
Renata123
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 12 14, 19:48)
Jei vištą įdaryti ryžiais, ar reikia apvirti ryžius ar nereikia?
*



Nezinau kaip daro kitos, bet as asmeniskai isviradavau ryzius, gal vos vos ne iki gatavumo. Po to pridedavau i juos nemazai sviesto ir slyvu ir tada kimsdavau vista, na skanumelis wub.gif Tiesa idaro visad padarydavau daugiau, negu galedavau sutalpinti i vista, tai ji tiesiog isdeliodavau skardoje salia vistos. Bet dejau juos i skarda koki 30 - 40 min iki kepimo pabaigos, nes jei sudesit juos kartu su vista, tai jie gali per daug apkepti ir sukieteti.
Laura81r
QUOTE(Renata123 @ 2010 12 14, 21:36)
Nezinau kaip daro kitos, bet as asmeniskai isviradavau ryzius, gal vos vos ne iki gatavumo. Po to pridedavau i juos nemazai sviesto ir slyvu ir tada kimsdavau vista, na skanumelis  wub.gif Tiesa idaro visad padarydavau daugiau, negu galedavau sutalpinti i vista, tai ji tiesiog isdeliodavau skardoje salia vistos. Bet dejau juos i skarda koki 30 - 40 min iki kepimo pabaigos, nes jei sudesit juos kartu su vista, tai jie gali per daug apkepti ir sukieteti.
*


siandien gaminsiu vistyte pagal jusu duota ideja mirksiukas.gif
mickute7
Pas mane vistyte jau tupi balkone ir laukia Kaledu, kad irgi galeciau prikimsti ryziu su slyvomis thumbup.gif ir aisku dar obuoliais aplink apdeliosiu tongue.gif
aistutėlė
QUOTE(mickute7 @ 2010 12 20, 11:30)
Pas mane vistyte jau tupi balkone ir laukia Kaledu, kad irgi  galeciau prikimsti ryziu su slyvomis  thumbup.gif ir aisku dar obuoliais aplink apdeliosiu  tongue.gif
*


o kaip marinuosi ja? g.gif Mes ir zadam kepti visa vista, bet galvoju koki marinata reikia, kad isigertu i visa vista.....
Kazin ar mums iskeps....orkaite nauja, bet ta vista ne vistele, o visa vista mama (3kg) lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Velma
QUOTE(Neryte @ 2008 10 28, 09:37)
O as farsiruojant nepjaunu per nugara,as is viso nepjaunu,tiesiog atskiriu oda nuo mesos ir kaulu.Pradzioje nulauziu kulsies kaulus per kremzles ir isverciu i kita puse,graziai apipjaustau,atidalinu mesa nuo kauliuko, tada nukertu kauliuka taip,kad liktu tik pats kulseles galiukas,toliau tiesiog nuvelku oda nuo vistos,nulauzdama sparnelius nuo vistos,su jais nieko nedarau,palieku cielus.Taip darant siek tiek praplysta uzpakalio odele,tai idarius galima uzsiuti arba uztaisyti dantu krapstukais.IDARAS:mesa nuimu nuo kaulu ir sumalu,krutineliu mesa supjaustau mazais gabaleliais,padarom farsa pagal skoni,sudedam pjaustyta krutinele,o toliau jau fantazijos ir skonio reikalas galima prideti saldytu morku+zirneliu;slyvu+abrikosu;pistaciju;nu vnz. kas ka megsta.Sekmes bandant  mirksiukas.gif
*


o kiek liko kepat?rankovej ar paprastai?
Neryte
QUOTE(Velma @ 2011 12 18, 12:03)
o kiek liko kepat?rankovej ar paprastai?
*


As kepu paprastai,tik folija pridengiu.Rankoveje ji daugiau troskintusi nei keptu.O kepti reiktu pagal vistos dydi, apie 2 kg vista,kepti reiktu mazdaug 1.5 val. 180 laipsniu temperaturoje.Bet kiekviena orkaite skirtinga,taigi reiktu vis patikrinti,o jei turite maistini termometra,tai viskas labai aisku butu.Sekmes gamyboje mirksiukas.gif
Velma
QUOTE(Neryte @ 2011 12 18, 13:01)
As kepu paprastai,tik folija pridengiu.Rankoveje ji daugiau troskintusi nei keptu.O kepti reiktu pagal vistos dydi, apie 2 kg vista,kepti reiktu mazdaug 1.5 val. 180 laipsniu temperaturoje.Bet kiekviena orkaite skirtinga,taigi reiktu vis patikrinti,o jei turite maistini termometra,tai viskas labai aisku butu.Sekmes gamyboje  mirksiukas.gif
*


aciu labai Kaledoms bandysiu gaminti pagal jusu technologija
pecilija
Receptas paprastas ir kepimo laikas priklausys nuo vištos dydžio, bet jei gera kaimiška vištele, kurios svoris virš dviejų kilogramų, tai pora valandų ir viskas paruošta. Aišku, šalia dar visi priedai ir kalėdiniai varpeliai: bulvės orkaitėje keptos, tada daržovės – morkos, pastarnokai, žirneliai, brokoliai, burokėliai būtinai (aš juos kepu su čili pipiru ir obuoliais, malonus ryškumas ir skonio, ir vaizdo prasme). Žodžiu, kiekvienas pasirenka kas kam patinka…

Vištai reikės:

Druska

Pipirai

Sviestas

Čiobreliai

Gardusis sviestas

120 g sviesto

Kelios čiobrelio šakelės

2 skiltelės česnako

Citrinos žievelės

Druska, juodieji pipirai

Kaip paruošti:

Po vištos oda pakišam sviestą su čiobreliais ir druska bei pipirais…Tiesą sakant, nėra čia ko man jūsų mokyti. Sviestas, pakištas po oda, puikiai drėkina ir suteikia skonio. Taip pat garantuoja, kad oda bus apskrudusi.

1.Minkštą sviestą suminkome.
2.Atsargiai atskiriame vištos odą nuo kūno, po ja prikemšame sviesto ir dar ištepame vištą sviesto pertekliumi. Jei kaklo vietoje yra palikta odos, į tą ertmę prikemšame įdaro.
3.Į vištos vidų dar įkišam svogūną, citriną ar apelsiną, lauro lapą. Tai – papildomas aromatas ir drėgmė.
4.Ir viskas – kepam. Pradžioje karštai (210 C) kokia 20 minučių, kad pradėtų skrusti, o paskui sumažinam temperatūrą ir kepam valandą su trupučiu 190 C temperatūroje kol višta iškepa.
Kaip patikrinti, ar iškepusi? Įbesti iešmelį ar pagaliuką, ar ploną peilį ir pažiūrėti, ar skaidrios sultys, ar drumstos, rausvos. Jei skaidrios – iškepė.

Įdaras

Nebūtinai jo kimšti į kaklo ertmę, ypač jei nėra odos, nes nei laikysis, nei naudos bus, o į vištos kiaurymę, tai tikrai niekada nededu, nes tuomet atsitinka taip, kad višta perkepa o įdaras neiškepa. Taigi, šalia mėsos – kukuliukai su vištienos kepenėlėm, džiovintais vaisiais.

Kukuliukai su vištienos kepenėlėm ir džiovintais vaisiais

Reikės:

500 g maltos kiaulienos

4 šaukštai džiūvėsėlių

1 svogūnas

2 saujos džiovintų slyvų

200 g vištienos kepenėlių

Druskos

Pipirų

1 šaukštelis arba daugiau kmynų

10-15 šoninės juostelių, jei norite apvynioti mėsos kukuliukus, bet nebūtinai, galite tiesiog padaryti kukulius ir tiek žinių.

Kaip paruošti:

1.Džiovintas slyvas perliekite karštu vandeniu ir supjaustykite smulkiai.
2.Kepenėles supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3.Svogūną supjaustykite smulkiai ir sumaišykite su faršu, kartu įberkite džiūvėsėlių, druskos, pipirų, kmynų ir viską sumaišykite.
4.Formuokite kukuliukus, apsukite juo šoninės juostele ir kepkite. Šitie ponai iškeps per maždaug 45 minutes. Kepkite išdėlioję skardoje arba šalia vištos…
Burokėliai

Kaip be jų? Nei iš vietos. Aš manau, kad prie burokėlių labai tinka čili pipiras ir, aišku, obuoliai, svogūnai. Obuoliai visai sukepa ir tampa rūgštoku, salsvu padažu.

Reikės:

3 obuoliai

1 raudonas svogūnas

1 šaukštas aliejaus

3 burokėliai

1 čili pipiras

3 šaukštai balzaminio acto

Druska

Pipirai

Kaip paruošti:

1.Burokėlius supjaustome skiltelėmis.
2.Obuolius būtų gerai, kad nuskustumėte, bet priklauso nuo obuolių. Jei nuskusite, jie beveik visai sukeps ir nesimatys.
3.Čili pipirą supjaustykite smulkiai arba jei norite, kad nebūtų labai aštru, tiesiog perpjaukite per pusę dar ir sėklytes galite išimti, nes čia slypi visas aštrumas.
4.Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
5.Dėkite viską į kepimui tinkamą indą, užpilkite aliejaus, druskos, pipirų, acto. Pamaišykite ir kepkite orkaitėje apie valandą (190 C). Jei norite, kad burokėliai būtų visai minkšti, kepkite ilgiau. Jei patinka tokie, kad dar pasipriešina dantims, ir valandos užteks.
6.Pamaišykite porą kartų, kad viskas gražiai apsiveltų. Pasirodys šiek tiek skysčio, bet jis kepant išgaruos ir bus toks kaip tirštas padažas. Šitie burokėliai – atradimas.
Velma
tai cia is Beatos laidos smile.gif
alytuke
as vista darau taip,mums labai skanu.
Vistai nuneriu oda,palieku sparnelius ir blauzdeles.Visa mesa nuimu nuo kaulu ir sumalu.I puoda istirpinu pokeli sviesto,suberiu kubeliais pjaustytu svogunu ir troskinu kol graziai pagelsta(reikia ziureti kas nesviltu,vis ideti sviesto).Tada dedu pjaustytus pievagrybius ir dar patroskinu.Nukeliu ir truputy atvesinus suberiu svieziu pjaustytu petrazoliu,viska pagardinu druskyte,pipirais ir visa mase supilu i sumalta vistiena(kur nuemiau nuo kaulu) ir viska i saldytuva.Geriausiai ruosti is vakaro,kad per nakti visa mase pastengtu.Oda itrinu prieskoniais ir palieku.
kita diena imu paruosta farsa ir kemsu i vistos odele formuodama "vista" sparneliai lieka virsuje.skyle uzsuviu arba susuku dantu krapstukais.kepti apie valanda 190 laipsniu CT.
skanaus
Velma
QUOTE(alytuke @ 2011 12 29, 21:01)
as vista darau taip,mums labai skanu.
Vistai nuneriu oda,palieku sparnelius ir blauzdeles.Visa mesa nuimu nuo kaulu ir sumalu.I puoda istirpinu pokeli sviesto,suberiu kubeliais pjaustytu svogunu ir troskinu kol graziai pagelsta(reikia ziureti kas nesviltu,vis ideti sviesto).Tada dedu pjaustytus pievagrybius ir dar patroskinu.Nukeliu ir truputy atvesinus suberiu svieziu pjaustytu petrazoliu,viska pagardinu druskyte,pipirais ir visa mase supilu i sumalta vistiena(kur nuemiau nuo kaulu) ir viska i saldytuva.Geriausiai ruosti is vakaro,kad per nakti visa mase pastengtu.Oda itrinu prieskoniais ir palieku.
kita diena imu paruosta farsa ir kemsu i vistos odele formuodama "vista" sparneliai lieka virsuje.skyle uzsuviu arba susuku dantu krapstukais.kepti apie valanda 190 laipsniu CT.
skanaus
*


skamba skaniai reiks kada pabandyti
zenzara
QUOTE(Velma @ 2011 12 31, 15:19)
skamba skaniai reiks kada pabandyti
*


bandziau neblogai gavosi smile.gif
Čiumeka
Aš naminę 3 kg vištą savos gamybos marinate laikau 1 parą, po to kepu dideliam stikliniam puode su dangčiu beveik 2 val. 205 laipsnių karštumo orkaitėje.

Marinatas: 2 šaukštai kečupo, 2 šaukštai vilniaus majonezo, 2-3 didelės skiltys česnako, kmynų, druskos, pipirų ir dar kokių nors prieskonių mišinio, jei turiu po ranka smile.gif
Kartais prikemšu raugintų kopūstų į vidų.
Man skanu, sultinga višta gaunasi essen.gif
save*
QUOTE(zenzara @ 2012 05 10, 13:47)
bandziau neblogai gavosi smile.gif
*



as ir pabandysiu smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.