Aš tai neišiminėju kaulų ir visai gerai gaunasi
aš tai taip darau. Pirmiau numaunu odą visą, bet prie odos tai palieku ir sparnelius ir kulšeles. Po to nupjaustau visą mėsą nuo kaulų ir sumalu. Pridedu visokiu prieskoniu, dar truputį paprasto faršo įdedu ir visą masę sudedu į višos odą. užsiūnu skylę, ir į orkaitę. Kai iškepa tai liuks būna. Visiems labai patinka. Bet dažnai tai nedarau, nes darbo tai nemažai, bet per šventes visada yra ant stalo yra.
QUOTE(Juni @ 2005 03 30, 13:26) aš tai taip darau. Pirmiau numaunu odą visą, bet prie odos tai palieku ir sparnelius ir kulšeles. Po to nupjaustau visą mėsą nuo kaulų ir sumalu. Pridedu visokiu prieskoniu, dar truputį paprasto faršo įdedu ir visą masę sudedu į višos odą. užsiūnu skylę, ir į orkaitę. Kai iškepa tai liuks būna. Visiems labai patinka. Bet dažnai tai nedarau, nes darbo tai nemažai, bet per šventes visada yra ant stalo yra. Paaiškink, man, tundrai, kaip nuo "žalios" vištos odą nulupti
šiaip tai nulupti odą nėra sunku, tik reikia kruopštumo, kad ji nesuplyštų. Reikia pradėti lupti nuo tos vietos kur yra skylė. ties ta vieta peiliu reikia įpjauti tarp odos ir mėsos, ir po truputi traukti į viršų. Kai nulupu iki kulšelių, jas per sąnarius nupjaunu (blauzdelių nefarširuoju, ten lieka paprasta višta), kad jos liktų kartu su oda. Ir toliau tada vėl nutraukinėju odą nuo vištos, jei kur stringa, tai su peiliu įpjaunu tarp odelės ir mėsos. Taip pat ir sparnelius reikia palikti prie odos, juos nupjaunant per sąnarius. Vat taip po truputį višta išsimauna iš odos.
O aš išmokau kitame forume gaminti ją čilietiškai.Ten buvo kalakutas, aš modifikavau į viščioką, nes mūsų šeimyna maža.
Taigi - ne skūra maunama, bet kaulai išimami.Pirmiausia apipiauni skūrą palei kulšis, atsmauki, pašalini gyslas. stumi toliau nuo kaulo, tada paimi jį ir sukteli, išnarini ir ištrauki.Sparniukų galus nupiauni, irgi taip pat išnarini.O paskui lieka per uogegos pusę kaulus išimti - įpiauni iki uodegytės galo, atidalini, na ir eini tolyn palei kaulą - biškį pirštais padėdama, biškį peiliu.Tikrai lengviau, negu skūrą lupti, nes nereikia taip saugotis.Ach tiesa, palei krūtinkaulį dar iš pradžių mėsą atidalinti.O tada išsiverčia tas paukštis palengva.Aš pirmą sykį išverčiau per pusvalandį.Tada aš pasūdau, papipirinu, pačesnakinu ir šaldytuvan įkišu pasisūrėti.Tada gaminu įdarą.Kaulus pasmulkinu ir verdu su kaklu, sparneliais, skilviu etc.(ir su prieskoniais).Paskui nukrapštau, sumalu - turiu dalį įdaro.Dar pridedu kiaulienos faršo. - kokius 400g.Originale , kaip man pasakė, deda kumpį ir sūrį.Tada dedu kiaušinio, manų arba bandelę ir kokius 200g džiovintų slyvų.Prieskonių - ką nori.Aš dedu pipirų, meirūno, raudonėlio.Tada užrišu siūlu kaklo, sparnų ir kulšių skyles ir pirma prikišu tenai įdaro, paskui sukišu viską, šakaliukais susmeigiu odą ir "aštuoniukėm" vedu siūlą - tadą ištraukus pagaliukus jis nusiima iš karto.O kitus siūlus tiesiog nupiaunu su gabaliuku skūros. Galima kepti, galima virti, galima mikrobangej (30-40 min.) gaminti.Atrodo pasakiškai.Mano vyras pavadino falšyvu zuikiu vištos kailyje.Galvojau, negaminsiu daugiau, bet pagyrų paskatinta gaminu ir toliau...Dabar mūsų sekmadieninis valgis, kol nusibos.
Na man tai lengviau odą nulupti, negu kaulus išnarinti......
O gal kuri zino receptuka, kaip nenuimant odeles ir neisimant kaulu vista prifarseruoti pvz. obuoliais ar dar ko nors tik ne kepenelemis....
As pjaunu vista per nugara, nulupu skura, palikdama sparneliu ir kulseles(tiesiog tingiu nuimineti).Skura lupu kartu su mesa ,nupjaudama mesa nuo kaulu. Idaras: farsas: vistienos perpus su kiauliena. Ant vistos isklotines dedat farsa su prieskoniais, galima deti kiausini virta, graziai atrodys pjaustant.susiuvat pjuvi ir viskas.Kepu orkaitej. Skaniausia salta. Priekonius vistai ir farsui naudojat megstamus. Man patinka mairunai, juodi pipirai, druska. Sovietiniais metais totalinio deficito metu farsa gaminau is virtos desros tipo daktariska.
o idomu kiek kaloriju turi sitoks gardumynas ?
O jai nusipirkt vištų odelių, vištienos faršo ir padaryt, nors man rodos butu per riebu, o gal kas bande
Na, aš tai darau taip, išimu kaulus iš vištos, tai lieka tik oda, kulkšnelės ir sparneliai, tada nuimu nuo kaulų mėsą, ją sumalu, ir dedu per pusę su kiauliena. Visą ta faršą dedu į bliūdą, įmušu kiaušinių, tada išmirkau batoną grietinėlėje ir irgi įdedu, pridedu visokiausių prieskonių ir žodelių(vegetos, vištienos prieskoniu, mairūnų, bazilikų ir pan), tada džiovintų abrikosų pasmulkinu ir įdedu, be to reik idėti dar ir moliūgų sėklų(gliaudytų) Viską sumaišau, prikemšu vištą kiek tik telpa užsiūnu visus galus
Įdėčiau nuotrauką, savo kalėdinės vištos, bet nemoku QUOTE(scorpioneeee @ 2006 09 25, 14:27) Na, aš tai darau taip, išimu kaulus iš vištos, tai lieka tik oda, kulkšnelės ir sparneliai, tada nuimu nuo kaulų mėsą, ją sumalu, ir dedu per pusę su kiauliena. Visą ta faršą dedu į bliūdą, įmušu kiaušinių, tada išmirkau batoną grietinėlėje ir irgi įdedu, pridedu visokiausių prieskonių ir žodelių(vegetos, vištienos prieskoniu, mairūnų, bazilikų ir pan), tada džiovintų abrikosų pasmulkinu ir įdedu, be to reik idėti dar ir moliūgų sėklų(gliaudytų) Viską sumaišau, prikemšu vištą kiek tik telpa užsiūnu visus galus Įdėčiau nuotrauką, savo kalėdinės vištos, bet nemoku Kazin kokioj temperaturoj ir kiek ilgai reikia kepti si skanumyna?
Keliu gerą temą į paviršių, prieš šventes ji bus aktuali (tikiuosi)
Mielos kulinarės , papasakokit kaip jūs paruošiat įdarą kimšt vištai, aš bandysiu daryti su džiovintais vaisiais bet niekaip nesuprantu ko dar dėti (apart mėsos aišku) ar reikia kiaušinių, o gal džiuvesėlių? Kiek receptų, tiek nuomonių, bet noriu dar kart Jūsų atsiklausti, kad nesugadinčiau.....Na papasakokit kaip darot Ir dar, lupt skūrą reikia pradėt nuo užpakalio taip?
Nieko ypatingo nededu,labai megstam raugintus kopustu,tai jais ir idarom vista
Keliu tema i virsu. Paaiskinkit man kvailai mergai, nuo kur pradet lupt oda vistos?
Perpjauk per nugarą ir atsargiai pradėk lupti, apie kaulus apipjauk(kulšelės, sparniukai). Visai nesunkiai lupas.
Nu gerai, tarkim as jau ja issikepiau patiekiau per baliu ant stalo, ale nuo kurios vietos ir kaip ten ja pjaut? Aisku siulus isimti pries patiekiat?
Sūlus ištrauk ir piaustyk kaip paprastą vyniotinį.
Aciu labai. bandysiu...tikiuosi neteks ismest
O ar galima ciela vista neisiminejat kaulu ir odos nenulupant ja prifarsiruoti ir tiesiog iskepti orkaitej?
Lu Lu, galima. Lygiai taip pat galima kepti cielą gabalą kiaulienos, o ne pjaustyti gabaliai ir daruti muštinius.
O as farsiruojant nepjaunu per nugara,as is viso nepjaunu,tiesiog atskiriu oda nuo mesos ir kaulu.Pradzioje nulauziu kulsies kaulus per kremzles ir isverciu i kita puse,graziai apipjaustau,atidalinu mesa nuo kauliuko, tada nukertu kauliuka taip,kad liktu tik pats kulseles galiukas,toliau tiesiog nuvelku oda nuo vistos,nulauzdama sparnelius nuo vistos,su jais nieko nedarau,palieku cielus.Taip darant siek tiek praplysta uzpakalio odele,tai idarius galima uzsiuti arba uztaisyti dantu krapstukais.IDARAS:mesa nuimu nuo kaulu ir sumalu,krutineliu mesa supjaustau mazais gabaleliais,padarom farsa pagal skoni,sudedam pjaustyta krutinele,o toliau jau fantazijos ir skonio reikalas galima prideti saldytu morku+zirneliu;slyvu+abrikosu;pistaciju;nu vnz. kas ka megsta.Sekmes bandant
Galima ir taip, tik man šis būdas sudtingesnis.
QUOTE(Neryte @ 2008 10 28, 10:54) galima pasitreniruoti ant slauneliu irgi laaaaabai skanu , daug morkyciu cesnakiuko ir jooookiu bulku o keli saukstai majonezo kas megsta sauja pistaciju arba razinu arba to ir to super skoonis
Mamos padekit, paskutine akimirka suabejojau savo sugebejimais ir sugalvojau nenupjaustinet tenai nieko, o paprasciausiai uzmarinuoti ciela vista, palaikyti per nakti ir idarius citrina ir obuoliais iskepti rankoveje, ar galit patarti kiek laiko kepti? Kokioje temperaturoje, gal kokiu idomesniu idaru pasiulysit? Ar tokia vistiena nebus per sausa? Kas nors, atsiliepkit!
QUOTE(Eileitija @ 2008 10 30, 18:43) Mamos padekit, vištą galima įdaryti-virti ryžiai,razinos,dž.slyvos,dž.kriaušės,dž.obuoliai arba virti ryžiai,kepintos morkos,virtos vištų širdelė,skrandukai,tiktų ir kepinti pievagrybiai ar kiti grybai vištą kišti į rankovę,kepti apie 1val,po to rankovę praplėšti ir vištytę apskrudinti,o po to jau skanaus gal kitos mamytės ką pasiūlys QUOTE(daivaP @ 2008 10 31, 00:06) vištą galima įdaryti-virti ryžiai,razinos,dž.slyvos,dž.kriaušės,dž.obuoliai arba virti ryžiai,kepintos morkos,virtos vištų širdelė,skrandukai,tiktų ir kepinti pievagrybiai ar kiti grybai vištą kišti į rankovę,kepti apie 1val,po to rankovę praplėšti ir vištytę apskrudinti,o po to jau skanaus gal kitos mamytės ką pasiūlys Labai aciu, bet nesulaukiau, tai padariau savaip, imarinavau santa maria marinatu, dar itryniau cesnaku, i vidu prikisau lb nedaug morku juosteliu ir pistaciju smulkintu, ziuresiu kas gausis
Vištą gali įdaryti kiaulienos faršą sumaišyti su virtais ryžiais ir džiovntais apkepintais grybais irsvogūnais.
QUOTE(Juni @ 2005 03 30, 15:26) aš tai taip darau. Pirmiau numaunu odą visą, bet prie odos tai palieku ir sparnelius ir kulšeles. Po to nupjaustau visą mėsą nuo kaulų ir sumalu. Pridedu visokiu prieskoniu, dar truputį paprasto faršo įdedu ir visą masę sudedu į višos odą. užsiūnu skylę, ir į orkaitę. Kai iškepa tai liuks būna. Visiems labai patinka. Bet dažnai tai nedarau, nes darbo tai nemažai, bet per šventes visada yra ant stalo yra. Ką tik atlikau šią procedūrą
FARSIRUOTOS VISTU SLAUNELES.ODA NULUPTI IR NUKIRSTI SLAUNELE IKI KAULIUKO,MESA NUPJAUSTYTI IR SUMALTI.IDARA DARIAU TAIP;I MALTA VISTIENA IDEJAU VIRTU RYZIU,DZIOVINTU SLYVU,CESNAKO,VISTIENOS PRIESKONIU.VISKA SUMAISYTI IR PRIKIMSTI SLAUNELES,GALUS DAILIAI UZLENKTI.KEPTI ORKAITEJ.IDEDU FOTO KAD BUTU AISKIAU,TIK VAIZDELIS NE KOKS
Papildyta: ![]() Papildyta: ![]() Papildyta: O CIA JAU PRIKIMSTOS SLAUNELES.
.o cia jau iskepta.
vistyte atrodo super
Kaip skanu
Kaip ta vista sumalti, kai neturi mesmales, stai kur klausimas.....
na bandyk benderiu oi gal blenderiu na vienas is ju kazkuris teisingas zodis
na nejaugi nieks vista su idaru nekepa
Na kodėl, kepu. Tik įdarus anksčiau aprašiau
na nuotraukele tai super atrodo
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 11 08, 21:17) FARSIRUOTOS VISTU SLAUNELES.ODA NULUPTI IR NUKIRSTI SLAUNELE IKI KAULIUKO,MESA NUPJAUSTYTI IR SUMALTI.IDARA DARIAU TAIP;I MALTA VISTIENA IDEJAU VIRTU RYZIU,DZIOVINTU SLYVU,CESNAKO,VISTIENOS PRIESKONIU.VISKA SUMAISYTI IR PRIKIMSTI SLAUNELES,GALUS DAILIAI UZLENKTI.KEPTI ORKAITEJ.IDEDU FOTO KAD BUTU AISKIAU,TIK VAIZDELIS NE KOKS Papildyta: ![]() Papildyta: ![]() Papildyta: O CIA JAU PRIKIMSTOS SLAUNELES. ![]() Nagi ryzausi pabandyt pasidaryt idarytas slauneles.
Neblogai būtų Naujųjų stalui paruošti tokią vištą, gal kuri nors šeimininkė gali pasiūlyti įdomesnį įdarą. Būčiau labai dėkinga. Ačiū
QUOTE(Jolocka505 @ 2008 12 22, 14:03) gali ir nemalti,o supjaustyti tiesiog smulkiai ir viskas QUOTE(agida @ 2009 12 28, 11:31) Neblogai būtų Naujųjų stalui paruošti tokią vištą, gal kuri nors šeimininkė gali pasiūlyti įdomesnį įdarą. Būčiau labai dėkinga. Ačiū cia jau kiekvienos fantazija anksiau darydavau su persikais ar abrikosais,o dabar tiesiog isfarsiruoju vista,mesyte sumalu,dar damalu lasinuku,morku itarkuoju,idedu santa maria prieskoniu vistienai ir ir tikrai ne riebi buna,ir sultinga,ir pjaustosi gerai...
ir as sugalvojau naujiesiams pabandyt iskept idaryta vista, pries tai ne karto nebandzius, tik negaliu apsisprest koki idara padaryt, norisi ka nors skanaus ir idomesnio, pvz., su riesutais ir dziovintais vaisiais
NU VA PRISISKAICIAU CIA VISOKIU IDEJU
|