Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Batai,bateliai II
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4
*sim*
QUOTE(Joli99 @ 2010 04 15, 17:37)
Dekui, dazau as juos odai skirtais dazais
*

labai superiniai batukai thumbup.gif
kokie čia dažai? kad taip gražiai įsigėrė? ax.gif
Joli99
QUOTE(*sim* @ 2010 05 08, 19:15)
labai superiniai batukai  thumbup.gif
kokie čia dažai? kad taip gražiai įsigėrė? ax.gif
*

Dazai cia is anglijos "Furniture clinic" (LT niekur neradau :-( ) vandens pagrindu, labai gerai isigere, teko dar isbandyt LT parduodamus Artmanijoj (ROC), jie alkoholio pagrindu, bet pavirsius nusidazo labai netolygiai ir matosi seni pazeidimai :-(
trr
QUOTE(Di72 @ 2010 05 06, 14:14)
Bet tas kitas momentas yra geltonas, bijau kad nesimatytų klijai per nėrinius.
g.gif
*

o jei tuos nėrinius prieš tai prisiūti prie kokio minkšto pagrindo (popieriaus, balto audinio ar odelės..) ir tada tą detalę klijuoti paprastu momentu prie bato. g.gif
dėl supermomento sukietėjimo, manau jei nėrinys dėsis per tą vietą, kur vaikštant nesilanksto ir nejuda tada galima ir supermomentu, bet jei ta vieta nors kiek lankstosi, tada geriau imti klasikinį paprastą geltoną momentą, kuris, beje, galanterijoje ir avalynėje aktyviai naudojamas būtent dėl tos savybės, kad išdžiūvęs išlieka visiškai lankstus. 4u.gif

QUOTE(Joli99 @ 2010 05 17, 09:05)
Dazai cia is anglijos "Furniture clinic" (LT niekur neradau :-( ) vandens pagrindu, labai gerai isigere, teko dar isbandyt LT parduodamus Artmanijoj (ROC), jie alkoholio pagrindu, bet pavirsius nusidazo labai netolygiai ir matosi seni pazeidimai :-(
*

oi sudomino mane šitie dažai bigsmile.gif rolleyes.gif jie tinka bet kokiai, net dažytai odai? ir vistiek į ją įsigeria? vandens pagrindu? bigsmile.gif g.gif o batai jau išbandyti, vaikščiojot - lietaus nebijo, nesitrina, netrupa? bigsmile.gif (va kiek klausimų kai negali pačiupinėti biggrin.gif )
ir kokie "matosi seni pažeidimai", odos ar dažų? g.gif
gražiai perdarėte batus thumbup.gif
*sim*
Labas vakaras smile.gif
As pasisiuvau savo pirmuosius batukus wub.gif jau nesioju kiekviena diena kokias pora savaiciu.. nu pasaka.. jauciuos lyg basa vaiksiociau ax.gif
Stai jie melynuciai wub.gif
user posted image
Kroja
QUOTE(*sim* @ 2010 06 02, 19:38)
nu pasaka.. jauciuos lyg basa vaiksiociau  ax.gif
*

Ir kodėl gi tik dabar pasigyrei mirksiukas.gif Bus įdomu pasiskaityt kitų komentarus ax.gif
*sim*
QUOTE(Kroja @ 2010 06 02, 19:42)
Ir kodėl gi tik dabar pasigyrei  mirksiukas.gif Bus įdomu pasiskaityt kitų komentarus  ax.gif
*

ax.gif tik dabar taip sugalvojau, kad reikia ideti ir cia ax.gif blush2.gif
Kozete
QUOTE(*sim* @ 2010 06 02, 18:38)
Labas vakaras  smile.gif 
As pasisiuvau savo pirmuosius batukus  wub.gif jau nesioju kiekviena diena kokias pora savaiciu.. nu pasaka.. jauciuos lyg basa vaiksiociau  ax.gif
Stai jie melynuciai  wub.gif
user posted image
*

Čia pati pasisiuvot blink.gif
Super, nerealu!!!
O gal galėtumėt detaliau nupasakoti kaip jie siuvami?
trr
QUOTE(*sim* @ 2010 06 02, 19:38)
Labas vakaras  smile.gif 
As pasisiuvau savo pirmuosius batukus  wub.gif jau nesioju kiekviena diena kokias pora savaiciu.. nu pasaka.. jauciuos lyg basa vaiksiociau  ax.gif
Stai jie melynuciai  wub.gif

*

joo, įsivaizduoju kaip patogu, rankų darbo batai yra gėris thumbup.gif nesustokite biggrin.gif . o kad mėlynučiai tai nelabai matosi. g.gif
Lliucija6
Super batukai,papasakok prasau,kaip brezini pasidarei,ar ant kurpalio movei,su kokiais klijais klijavai,labai ydomu.
*sim*
aciu mergaites ax.gif
del melynumo tai fotkinau velai vakare su nekokiu fotoaparatu smile.gif
o konstravimo mokiausis universitete, tai cia nelabai ka ir papasakosi g.gif brezinius dariausi, taip kaip mane mokino. yra begales visokiu taiisykliu kaip ir ka skaiciuot, brezt doh.gif sekancius batus bandysiu daryti projektuojant tiesiai ant kurpalio. Dariausi lekalus. Pati batvirsio siuvimo technologija irgi yra sudetinga, reikia zinoti ka prie ko prisiuti (cia taip paparastai i viena zinute nesurasysi). Pries tai pasidariau pavyzdi is blogos odos. kurpalis buvo man per didelis doh.gif teko mazint. Batvirsi uzmoviau ant kurpalio, pritvirtinau pada, tada dejau i presa. (gavau dovanu is MB ax.gif ) Istraukus dar truputeli apslifavau.. tikriausiai cia nieko aiskaus neparasiau doh.gif bet labai sunku visa technologija ir susakyt..
Klijai is tos pacios zakona.lt mirksiukas.gif
Lliucija6
Ojej kaip sudetinga tikriausiai man tik sliures pavyks pasydaryt,o jei nepaslaptis kokia specialybe ir kur mokaisi. sad.gif
*sim*
QUOTE(Lliucija6 @ 2010 06 03, 17:35)
Ojej kaip sudetinga tikriausiai man tik sliures pavyks pasydaryt,o jei nepaslaptis kokia specialybe ir kur mokaisi. sad.gif
*

na gali pameginti tarkim kazka panasaus i mokasinus pasigaminti mirksiukas.gif stilizuotus ar kazkokius tai mandrus mirksiukas.gif internete maciau net iskarpu yra kaip pasidaryt. Tiesa pasakius as pati norrejau mokasinu, bet gavosi kitokie smile.gif na gal ir gerai smile.gif tiesa pasakius literaturos apie avalynes gamyba tikrai yra nedaug.. verysad.gif pati dar noreciau pasimokinti ..
Ktu polimeriniu gaminiu dizaina ir technologijas
Liumix
[quote=Joli99,2010 04 15, 10:04]
dekui, pabandysiu
Papildyta:
Na nezinau ar man tikrai pavyko...bet...

http://s52.radikal.ru/i137/1004/b6/5ea53ee299d1.jpg

man idomu butu suzinoti kokiais dazais ir kaip nudazete siuos batukus, butent domina ruda spalva, jei nesunku atsakykite, aciu 4u.gif
ir dar klausimelis ar sie dazai tiks (ar nusidazys) jei oda ne naturali o dirbtine?
Liumix
[quote=Liumix,2010 06 22, 17:58]
[quote=Joli99,2010 04 15, 10:04]
dekui, pabandysiu
Papildyta:
Na nezinau ar man tikrai pavyko...bet...

http://s52.radikal.ru/i137/1004/b6/5ea53ee299d1.jpg

man idomu butu suzinoti kokiais dazais ir kaip nudazete siuos batukus, butent domina ruda spalva, jei nesunku atsakykite, aciu 4u.gif
ir dar klausimelis ar sie dazai tiks (ar nusidazys) jei oda ne naturali o dirbtine?
*

[/quote]
[url=http://www.furnitureclinic.co.uk/Leather_ColourantPU.htm]

user posted image

http://www.furnitureclinic.co.uk/Leather_ColourantPU.htm[/url]
ar sia priemone naudojote? aciu
Joli99
QUOTE(Liumix @ 2010 06 22, 20:32)

Sveika, taip buten is sios firmos priemones ir naudojau, tik zinoma ne tik dazus, bet ir senu dazu nuemeja (prime) bei laka. Tiesa paasakius ant dirbtines odos dar nebandziau, tai tikrai negaliu pasakyti koks bus rezultatas, bet gamintojas neisskiria atskirai kokiai odai skirti dazai, tai gal ir dibrtine puikiai padengs. Sekmes bandymuose
metute79
Turiu labai mielus ilagaaulius, jiems jau daug metų - prairo per siūles ir vienas batas įtrūko.
Kažin ar galima kaip nors būtu juos atšviežinti? Gal galėtumėt padėti su idėjomis? ax.gif

Per siūles sutrūkę taip:

user posted image

Įtrūkę taip:

user posted image
trr
jei įtrūkimas būtų ant kokios striukės ar švarko, tai dedamas iš vidaus lopas ir ant jo klijuojama, kol abi pusės kuo glaudžiau susijungia, bet kaip ant bato tai taisyti tai nežinau g.gif . per siūlę irgi žiauriai prairę (na čia jautriausia siūtų gaminių vieta..) gal daryti naują siūlę toliau, bet tikriausiai labai batas susiaurės g.gif
beje, keista, kad atsirado toks įtrūkimas, gal pradžioj ten buvo kažkaip įpjauta ar kitaip pažeista? paprastai oda trūkinėja jei yra nekokybiška arba labai išsausėjusi.
metute79
QUOTE(trr @ 2010 07 07, 21:41)
jei įtrūkimas būtų ant kokios striukės ar švarko, tai dedamas iš vidaus lopas ir ant jo klijuojama, kol abi pusės kuo glaudžiau susijungia, bet kaip ant bato tai taisyti tai nežinau  g.gif . per siūlę irgi žiauriai prairę  (na čia jautriausia siūtų gaminių vieta..) gal daryti naują siūlę toliau, bet tikriausiai labai batas susiaurės  g.gif
beje, keista, kad atsirado toks įtrūkimas, gal pradžioj ten buvo kažkaip įpjauta ar kitaip pažeista? paprastai oda trūkinėja jei yra nekokybiška arba labai išsausėjusi.
*

Lyg ir nebuvo niekur įpjauta. g.gif
Šitiems batams 6m. nešioti vos ne kasdien kokius 3 sezonus. Oda labai plonytė. Sutrūko tik šią žiemą. Dėl odos kokybės nežinau. Gal ir nelabai kokybiška. ax.gif
Aš galvoju gal galima kažkaip būtu paslėpti kokiom dekoracijom tuos įtrūkimus. cool.gif
trr
QUOTE(metute79 @ 2010 07 07, 22:09)
Lyg ir nebuvo niekur įpjauta. g.gif
Šitiems batams 6m. nešioti vos ne kasdien kokius 3 sezonus. Oda labai plonytė. Sutrūko tik šią žiemą. Dėl odos kokybės nežinau. Gal ir nelabai kokybiška. ax.gif
Aš galvoju gal galima kažkaip būtu paslėpti kokiom dekoracijom tuos įtrūkimus. cool.gif
*

gera mintis, manau tikrai kokios prisiūtos dekoratyvinės juostelės ar kitokių formų elementai išgelbėtų reikalą. thumbup.gif
jei plona oda tai aišku, per daug metų ta vieta nuo drėgmės, gatvės druskų ir dar įtempimo, pakietėjo, pasausėjo, o paveikus šalčiui ir įtrūko..
llliepa
Sveikos mergaitės,gal kas atsakytų į klausimėlį .O jis toks:batukai medžiaginiai,priekis veliūras,nuo pusės į kulną atlasas.Yra truputėli atsiklijavusi pakilusi medžiagytė,tokios kaip puslelės.Su kuom reikėtų priklijuoti ,batukai dangaus spalvos norėčiau perdažyti juodai.Kokius jlijus ir dažus naudoti?
*sim*
Pirmosios basutes ax.gif
user posted image
trr
QUOTE(*sim* @ 2010 07 24, 18:59)
Pirmosios basutes  ax.gif

*

galėtu būti iš arčiau nufotografuota. ax.gif biggrin.gif
jus specialiai kontrastuojančios spalvos siūlą ėmėte? o padas guminis?
šiaip man patiko, ir spalvos linksmos thumbup.gif
*sim*
QUOTE(trr @ 2010 07 26, 12:57)
galėtu būti iš arčiau nufotografuota.  ax.gif  biggrin.gif 
jus specialiai kontrastuojančios spalvos siūlą ėmėte? o padas guminis?
šiaip man patiko, ir spalvos linksmos  thumbup.gif
*

aciu smile.gif taip specialiai toki siula emiau mirksiukas.gif vasara labai megstu linksmas spalvas biggrin.gif padas guminis smile.gif mirksiukas.gif
Dabar siuvu tokias tik vyriskas savo MB, tik bus ne tokios linksmos biggrin.gif
trr
QUOTE(*sim* @ 2010 07 26, 21:57)
aciu  smile.gif taip specialiai toki siula emiau  mirksiukas.gif  vasara labai megstu linksmas spalvas   biggrin.gif padas guminis smile.gif  mirksiukas.gif
Dabar siuvu tokias tik vyriskas savo MB, tik bus ne tokios linksmos biggrin.gif
*

nu prie siūlės (kadangi ji išryškinta kita spalva) tai galima prisikabinti, regis truputi kreivuojanti blush2.gif gaunas visai kaip pas mane biggrin.gif , bet tai tik įgudžių ir laiko klausimas, irnesakyk.gif ištobulės dar (pvz kaip pas <jūrate36>, vo ten tai precizika, ne siūlės o stygos biggrin.gif ) 4u.gif
*sim*
QUOTE(trr @ 2010 07 28, 09:33)
nu prie siūlės (kadangi ji išryškinta kita spalva) tai galima prisikabinti, regis truputi kreivuojanti  blush2.gif gaunas visai kaip pas mane  biggrin.gif , bet tai tik įgudžių ir laiko klausimas, irnesakyk.gif  ištobulės dar (pvz kaip pas <jūrate36>, vo ten tai precizika, ne siūlės o stygos  biggrin.gif )  4u.gif
*

taip taip iki idealios siules reikia normalios siuvimo masinos, nes besiuvant pradejo traukt siulus doh.gif sena masina... net dygsnis nesireguliuoja biggrin.gif ir igudziu taip pat reikia, todel ir mokausi siudama sau ir savo artimiesiems smile.gif
trr
va va dėl mašinos, taip ir pagalvojau, kad nuo jos irgi daug kas priklauso.. mano mašina irgi prasta, o pas tėvą zingeris, tai kai pamačiau kaip ji odą gražiai įveikia, ojeja koks didelis skirtumas..
*sim*
QUOTE(trr @ 2010 07 28, 11:33)
va va dėl mašinos, taip ir pagalvojau, kad nuo jos irgi daug kas priklauso.. mano mašina irgi prasta, o pas tėvą zingeris, tai kai pamačiau kaip ji odą gražiai įveikia, ojeja koks didelis skirtumas..
*

taip drinks_cheers.gif ... zingeris tai geris.. wub.gif planuoju isigyti kadanors .. smile.gif biggrin.gif
Joli99
QUOTE(trr @ 2010 06 02, 15:43)
o jei tuos nėrinius prieš tai prisiūti prie kokio minkšto pagrindo (popieriaus, balto audinio ar odelės..) ir tada tą detalę klijuoti paprastu momentu prie bato.  g.gif
dėl supermomento sukietėjimo, manau jei nėrinys dėsis per tą vietą, kur vaikštant nesilanksto ir nejuda tada galima ir supermomentu, bet jei ta vieta nors kiek lankstosi, tada geriau imti klasikinį paprastą geltoną momentą, kuris, beje, galanterijoje ir avalynėje aktyviai naudojamas būtent dėl tos savybės, kad išdžiūvęs išlieka visiškai lankstus.  4u.gif
oi sudomino mane šitie dažai  bigsmile.gif  rolleyes.gif jie tinka bet kokiai, net dažytai odai? ir vistiek į ją įsigeria? vandens pagrindu?  bigsmile.gif  g.gif o batai jau  išbandyti, vaikščiojot - lietaus nebijo, nesitrina, netrupa?  bigsmile.gif  (va kiek klausimų kai negali pačiupinėti  biggrin.gif )
ir kokie "matosi seni pažeidimai", odos ar dažų?  g.gif
gražiai perdarėte batus  thumbup.gif
*

Senus dazus pries dazant is naujo, reikia gerai nuvalyti, vadinamu "prep'u", o tada jau dazyti. Gana gerai uzsidazo pazeidimai, ibrezimai (zinoma ne giluminiai), nesiojasi neblogai, kol kas jokiu nauju pazeidimu tpfu tpfu tpfu :-)

Papildyta:
user posted image
*

Liuks, labai fainos ir jauciu smagiai nesiojasi
juodauoga
Labai gražūs darbeliai ir idėjos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

kojinės batai megzti pagal užsakymą :

user posted image

Pavyzdys iš interneto:
user posted image
Dangviva
O kojinės- batai taip ir bus nešiojami, ar dar koks padukas tvirtinsis? Ir nors nesu super-duper mezgėja, bet gal neįžeisiu patardama: kad užbaigimo kraštelis nesibanguotų, užbaiginėjant vietomis reikia sumezginėti ne po dvi, o po tris akis 4u.gif .
trr
QUOTE(Dangviva @ 2010 12 13, 15:24)
kad užbaigimo kraštelis nesibanguotų, užbaiginėjant vietomis  reikia sumezginėti ne po dvi, o po tris akis 4u.gif .

oi kaip gerai, aš kitoj vietoj šituo patarimu pasinaudosiu bigsmile.gif ax.gif ačiū 4u.gif
Dangviva
QUOTE(trr @ 2010 12 13, 17:33)
oi kaip gerai, aš kitoj vietoj šituo patarimu pasinaudosiu  bigsmile.gif  ax.gif ačiū  4u.gif
*

Prašom smile.gif.
justaur
QUOTE(Joli99 @ 2010 07 01, 21:57)
Sveika, taip buten is sios firmos priemones ir naudojau, tik zinoma ne tik dazus, bet ir senu dazu nuemeja (prime) bei laka. Tiesa paasakius ant dirbtines odos dar nebandziau, tai tikrai negaliu pasakyti koks bus rezultatas, bet gamintojas neisskiria atskirai kokiai odai skirti dazai, tai gal ir dibrtine puikiai padengs. Sekmes bandymuose
*

Sveikos, gal galit pasakyti kokios talpos uztektu su dazu standartinem bateliams nudazyti? Ir kaip reikia dazyti: tiesiog teptuku tepti.
Aciu uz atsakyma
Joli99
QUOTE(justaur @ 2011 03 05, 19:33)
Sveikos, gal galit pasakyti kokios talpos uztektu su dazu standartinem bateliams nudazyti? Ir kaip reikia dazyti: tiesiog teptuku tepti.
Aciu uz atsakyma
*

Sveika, 50 ml turėtų pakakt.O dažyt galima ir kempinėle ir teptuku, kur reika. Sėkmės darbe mirksiukas.gif
pamelucik
Sveikos merginos, gal man jus patarsit. Noriu retro batuku savo vestuvems. Kaip man kaspinuka pritvirtint. Maciau kad raset apie tuos moment, tai visgi is mazu tubeliu reik ar geltonus o gal galima prisiut? Ar praktikuojamas klijavimas. O seip gal kokiu ideju pasiulysit. Orientuojuosi i 1950 m. buciau labai dekinga, jei ka patartumet
Layla
Sveikos merginos,
gal patarsite.. nusipirkau savo svajonių ilgus medžiaginius batus pavasariui-vasarai. bet jų šonas visas papuoštas blizgiais akmenukais. man tai visai negražu.. pabandžiau nulupt vieną - lieka klijų dėmelės. gal žinote kuom tuos klijus galima išvalyti, kad neliktų demės? arba gal galite parekomenduoti kokią taisyklą kur galėtų tai kokybiškai atlikti?
bučiau labai dekinga.. 4u.gif
Jurgita Decor
Sveikutės, susidomėjau Jūsų darbais - labai žavūs, o ir pati turiu problemėlę, vyras nuspardė batų nosytės, tai reikia kažkaip "gaivinti"... Batai raudoni, norisi ir spalvą partyškinti ir pažeistas vietas užtaisyti. Skaičiau, kad tai darot su tekstiliniais dažais? Gal galima būtų patikslinti, ar gerai suprantu patį "receptuką": švarius batus nuvalot spiritiniu tirpalu (ar tam tiktų degtinė???), leidžiat nudžiūti, vėliau nutepat dažais ir džiovinat fenu? Ar paskui dar reikia kažkuom lakuoti? Norisi nebrangiai išsisukti...

Tiesa, dar toks klausimukas - gal kokius nėrinius būtų galima užklijuoti dvipuse lipnia juostele, gal kuri tai išbandėt?

Šiandien kiek ieškojau apie dažus odai, tai radau, kelias nuorodas, gal kuri kažką bandėt su tokiom priemonėm?

http://www.jurasta.lt/lt/prekiu-katalogas/...azai-odai-flash

http://www.automoderna.lt/?l=lt&m=3&am...78&pid=3904

http://www.nikvira.lt/parduotuve/index.php?categoryID=158

http://www.gritija.lt/lt/produktas/770/

Ducky
QUOTE(Jurgita Decor @ 2011 05 05, 12:35)
Sveikutės, susidomėjau Jūsų darbais - labai žavūs, o ir pati turiu problemėlę, vyras nuspardė batų nosytės, tai reikia kažkaip "gaivinti"... Batai raudoni, norisi ir spalvą partyškinti ir pažeistas vietas užtaisyti.
*

o su batų tepalu neišeitų? g.gif juk yra visokių spalvų, tik reik jau žiūrėt batų parduotuvėse. Mano batai bordiniai, buvo žiauriai nutasyti ir nubrozdinti, bet dar nenorėjau jų nurašyt ir visai atsisiktinai radau batų tepalą pagal spalvą. super gavos smile.gif tik kad reik kas kažkiek laiko vėl patepliot juos
bahamma
Sveikos, gal galite apšviesti mane, kaip didelę aukštakulnių nenešiotoją, ką daryti, kai užsiavus tinkamo dydžio batelius, pėda šiek tiek nuslysta ir batelių kulne lieka tarpelis? Tame reikale nesigaudau, o va prispyrė reikalas - teks ir pirkti, ir avėti. Mažesnio dydžio, tikiuosi, nereiks imti, o tai koją nuspaus visai, ar ne? Pėdutes kokias apsitempt ar ką...
pašnekutė
QUOTE(bahamma @ 2011 06 16, 22:13)
Sveikos, gal galite apšviesti mane, kaip didelę aukštakulnių nenešiotoją, ką daryti, kai užsiavus tinkamo dydžio batelius, pėda šiek tiek nuslysta ir batelių kulne lieka tarpelis? Tame reikale nesigaudau, o va prispyrė reikalas - teks ir pirkti, ir avėti. Mažesnio dydžio, tikiuosi, nereiks imti, o tai koją nuspaus visai, ar ne? Pėdutes kokias apsitempt ar ką...
*

Na, bateliai gaminami standartiniai, o kojos - skirtingos. Net ir to pačio dydžio. Pasiūlymas gal būtų tik toks, kad rinktis ne pačius aukščiausius kulnus - tada nuslydimo tokio nebus. Ir ypač, jei nenešiojot iki šiol aukštakulnių. Nesikankinkit "vardan reikalo". Nes kai kojos ir nugara bus nuvargę, tai anokia šventė doh.gif Nei šokt, nei vaikščiot nebesinori. Ir ar pastebėjot, kad pasibaigus oficialiai baliaus daliai, kampuose atsiranda "atliekamų" aukštakulnių krūvelė hihihi.gif O merginos perlipa į patogesnius ax.gif

Beje, prieš keletą metų ir aš buvau aukštakulnių nemėgėja, kol... nepataikiau ant itin patogių batelių. Nuo to laiko tik aukštakulniais ir aviu thumbup.gif Tik renkuosi, oi renkuosi doh.gif
nateledo
user posted image
*

KAIP GRAZU smile.gif)))
Papildyta:
Sveikutes, planujuo siuti is kailiuko slepkutes-tapkutes smile.gif Gal kuri matete kur nors isklotiniu?

Jei kuri zinote parasykit a.z.
dekui 4u.gif
Eglantina
Sveikos, as irgi noriu atsinaujinti batus, nes kulnai nudralinti, o pati oda pajuodavusi vietomis nuo balu doh.gif

Taigi nusprendziau, kad reikia blizguciais smulkiais ir biriais nudazytis/nulakuoti.
Ar matete kuri tokiu pirkti Vilniuje? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.