QUOTE(Joli99 @ 2010 04 15, 17:37)
labai superiniai batukai
kokie čia dažai? kad taip gražiai įsigėrė?
QUOTE(*sim* @ 2010 05 08, 19:15) Dazai cia is anglijos "Furniture clinic" (LT niekur neradau :-( ) vandens pagrindu, labai gerai isigere, teko dar isbandyt LT parduodamus Artmanijoj (ROC), jie alkoholio pagrindu, bet pavirsius nusidazo labai netolygiai ir matosi seni pazeidimai :-( QUOTE(Di72 @ 2010 05 06, 14:14) o jei tuos nėrinius prieš tai prisiūti prie kokio minkšto pagrindo (popieriaus, balto audinio ar odelės..) ir tada tą detalę klijuoti paprastu momentu prie bato. dėl supermomento sukietėjimo, manau jei nėrinys dėsis per tą vietą, kur vaikštant nesilanksto ir nejuda tada galima ir supermomentu, bet jei ta vieta nors kiek lankstosi, tada geriau imti klasikinį paprastą geltoną momentą, kuris, beje, galanterijoje ir avalynėje aktyviai naudojamas būtent dėl tos savybės, kad išdžiūvęs išlieka visiškai lankstus. QUOTE(Joli99 @ 2010 05 17, 09:05) Dazai cia is anglijos "Furniture clinic" (LT niekur neradau :-( ) vandens pagrindu, labai gerai isigere, teko dar isbandyt LT parduodamus Artmanijoj (ROC), jie alkoholio pagrindu, bet pavirsius nusidazo labai netolygiai ir matosi seni pazeidimai :-( oi sudomino mane šitie dažai ir kokie "matosi seni pažeidimai", odos ar dažų? gražiai perdarėte batus
Labas vakaras
As pasisiuvau savo pirmuosius batukus Stai jie melynuciai
QUOTE(*sim* @ 2010 06 02, 19:38) Labas vakaras As pasisiuvau savo pirmuosius batukus Stai jie melynuciai joo, įsivaizduoju kaip patogu, rankų darbo batai yra gėris
Super batukai,papasakok prasau,kaip brezini pasidarei,ar ant kurpalio movei,su kokiais klijais klijavai,labai ydomu.
aciu mergaites
del melynumo tai fotkinau velai vakare su nekokiu fotoaparatu o konstravimo mokiausis universitete, tai cia nelabai ka ir papasakosi Klijai is tos pacios zakona.lt
Ojej kaip sudetinga tikriausiai man tik sliures pavyks pasydaryt,o jei nepaslaptis kokia specialybe ir kur mokaisi.
QUOTE(Lliucija6 @ 2010 06 03, 17:35) Ojej kaip sudetinga tikriausiai man tik sliures pavyks pasydaryt,o jei nepaslaptis kokia specialybe ir kur mokaisi. na gali pameginti tarkim kazka panasaus i mokasinus pasigaminti Ktu polimeriniu gaminiu dizaina ir technologijas
[quote=Joli99,2010 04 15, 10:04]
dekui, pabandysiu Papildyta: Na nezinau ar man tikrai pavyko...bet... http://s52.radikal.ru/i137/1004/b6/5ea53ee299d1.jpg man idomu butu suzinoti kokiais dazais ir kaip nudazete siuos batukus, butent domina ruda spalva, jei nesunku atsakykite, aciu ir dar klausimelis ar sie dazai tiks (ar nusidazys) jei oda ne naturali o dirbtine?
[quote=Liumix,2010 06 22, 17:58]
[quote=Joli99,2010 04 15, 10:04] dekui, pabandysiu Papildyta: Na nezinau ar man tikrai pavyko...bet... http://s52.radikal.ru/i137/1004/b6/5ea53ee299d1.jpg man idomu butu suzinoti kokiais dazais ir kaip nudazete siuos batukus, butent domina ruda spalva, jei nesunku atsakykite, aciu ir dar klausimelis ar sie dazai tiks (ar nusidazys) jei oda ne naturali o dirbtine? [/quote] [url=http://www.furnitureclinic.co.uk/Leather_ColourantPU.htm] ![]() http://www.furnitureclinic.co.uk/Leather_ColourantPU.htm[/url] ar sia priemone naudojote? aciu QUOTE(Liumix @ 2010 06 22, 20:32) ![]() [url=http://www.furnitureclinic.co.uk/Leather_ColourantPU.htm]http://www.furnitureclinic.co.uk/Leather_ColourantPU.htm[/url] ar sia priemone naudojote? aciu Sveika, taip buten is sios firmos priemones ir naudojau, tik zinoma ne tik dazus, bet ir senu dazu nuemeja (prime) bei laka. Tiesa paasakius ant dirbtines odos dar nebandziau, tai tikrai negaliu pasakyti koks bus rezultatas, bet gamintojas neisskiria atskirai kokiai odai skirti dazai, tai gal ir dibrtine puikiai padengs. Sekmes bandymuose
Turiu labai mielus ilagaaulius, jiems jau daug metų - prairo per siūles ir vienas batas įtrūko.
Kažin ar galima kaip nors būtu juos atšviežinti? Gal galėtumėt padėti su idėjomis? Per siūles sutrūkę taip: ![]() Įtrūkę taip:
jei įtrūkimas būtų ant kokios striukės ar švarko, tai dedamas iš vidaus lopas ir ant jo klijuojama, kol abi pusės kuo glaudžiau susijungia, bet kaip ant bato tai taisyti tai nežinau
beje, keista, kad atsirado toks įtrūkimas, gal pradžioj ten buvo kažkaip įpjauta ar kitaip pažeista? paprastai oda trūkinėja jei yra nekokybiška arba labai išsausėjusi. QUOTE(trr @ 2010 07 07, 21:41) jei įtrūkimas būtų ant kokios striukės ar švarko, tai dedamas iš vidaus lopas ir ant jo klijuojama, kol abi pusės kuo glaudžiau susijungia, bet kaip ant bato tai taisyti tai nežinau beje, keista, kad atsirado toks įtrūkimas, gal pradžioj ten buvo kažkaip įpjauta ar kitaip pažeista? paprastai oda trūkinėja jei yra nekokybiška arba labai išsausėjusi. Lyg ir nebuvo niekur įpjauta. Šitiems batams 6m. nešioti vos ne kasdien kokius 3 sezonus. Oda labai plonytė. Sutrūko tik šią žiemą. Dėl odos kokybės nežinau. Gal ir nelabai kokybiška. Aš galvoju gal galima kažkaip būtu paslėpti kokiom dekoracijom tuos įtrūkimus. QUOTE(metute79 @ 2010 07 07, 22:09) Lyg ir nebuvo niekur įpjauta. Šitiems batams 6m. nešioti vos ne kasdien kokius 3 sezonus. Oda labai plonytė. Sutrūko tik šią žiemą. Dėl odos kokybės nežinau. Gal ir nelabai kokybiška. Aš galvoju gal galima kažkaip būtu paslėpti kokiom dekoracijom tuos įtrūkimus. gera mintis, manau tikrai kokios prisiūtos dekoratyvinės juostelės ar kitokių formų elementai išgelbėtų reikalą. jei plona oda tai aišku, per daug metų ta vieta nuo drėgmės, gatvės druskų ir dar įtempimo, pakietėjo, pasausėjo, o paveikus šalčiui ir įtrūko..
Sveikos mergaitės,gal kas atsakytų į klausimėlį .O jis toks:batukai medžiaginiai,priekis veliūras,nuo pusės į kulną atlasas.Yra truputėli atsiklijavusi pakilusi medžiagytė,tokios kaip puslelės.Su kuom reikėtų priklijuoti ,batukai dangaus spalvos norėčiau perdažyti juodai.Kokius jlijus ir dažus naudoti?
Pirmosios basutes
QUOTE(trr @ 2010 07 26, 12:57) galėtu būti iš arčiau nufotografuota. jus specialiai kontrastuojančios spalvos siūlą ėmėte? o padas guminis? šiaip man patiko, ir spalvos linksmos aciu Dabar siuvu tokias tik vyriskas savo MB, tik bus ne tokios linksmos QUOTE(*sim* @ 2010 07 26, 21:57) aciu Dabar siuvu tokias tik vyriskas savo MB, tik bus ne tokios linksmos nu prie siūlės (kadangi ji išryškinta kita spalva) tai galima prisikabinti, regis truputi kreivuojanti QUOTE(trr @ 2010 07 28, 09:33) nu prie siūlės (kadangi ji išryškinta kita spalva) tai galima prisikabinti, regis truputi kreivuojanti taip taip iki idealios siules reikia normalios siuvimo masinos, nes besiuvant pradejo traukt siulus
va va dėl mašinos, taip ir pagalvojau, kad nuo jos irgi daug kas priklauso.. mano mašina irgi prasta, o pas tėvą zingeris, tai kai pamačiau kaip ji odą gražiai įveikia, ojeja koks didelis skirtumas..
QUOTE(trr @ 2010 06 02, 15:43) o jei tuos nėrinius prieš tai prisiūti prie kokio minkšto pagrindo (popieriaus, balto audinio ar odelės..) ir tada tą detalę klijuoti paprastu momentu prie bato. dėl supermomento sukietėjimo, manau jei nėrinys dėsis per tą vietą, kur vaikštant nesilanksto ir nejuda tada galima ir supermomentu, bet jei ta vieta nors kiek lankstosi, tada geriau imti klasikinį paprastą geltoną momentą, kuris, beje, galanterijoje ir avalynėje aktyviai naudojamas būtent dėl tos savybės, kad išdžiūvęs išlieka visiškai lankstus. oi sudomino mane šitie dažai ir kokie "matosi seni pažeidimai", odos ar dažų? gražiai perdarėte batus Senus dazus pries dazant is naujo, reikia gerai nuvalyti, vadinamu "prep'u", o tada jau dazyti. Gana gerai uzsidazo pazeidimai, ibrezimai (zinoma ne giluminiai), nesiojasi neblogai, kol kas jokiu nauju pazeidimu tpfu tpfu tpfu :-) Papildyta: QUOTE(*sim* @ 2010 07 24, 18:59) Liuks, labai fainos ir jauciu smagiai nesiojasi
Labai gražūs darbeliai ir idėjos
kojinės batai megzti pagal užsakymą : ![]() Pavyzdys iš interneto:
O kojinės- batai taip ir bus nešiojami, ar dar koks padukas tvirtinsis? Ir nors nesu super-duper mezgėja, bet gal neįžeisiu patardama: kad užbaigimo kraštelis nesibanguotų, užbaiginėjant vietomis reikia sumezginėti ne po dvi, o po tris akis
QUOTE(Dangviva @ 2010 12 13, 15:24) kad užbaigimo kraštelis nesibanguotų, užbaiginėjant vietomis reikia sumezginėti ne po dvi, o po tris akis oi kaip gerai, aš kitoj vietoj šituo patarimu pasinaudosiu QUOTE(Joli99 @ 2010 07 01, 21:57) Sveika, taip buten is sios firmos priemones ir naudojau, tik zinoma ne tik dazus, bet ir senu dazu nuemeja (prime) bei laka. Tiesa paasakius ant dirbtines odos dar nebandziau, tai tikrai negaliu pasakyti koks bus rezultatas, bet gamintojas neisskiria atskirai kokiai odai skirti dazai, tai gal ir dibrtine puikiai padengs. Sekmes bandymuose Sveikos, gal galit pasakyti kokios talpos uztektu su dazu standartinem bateliams nudazyti? Ir kaip reikia dazyti: tiesiog teptuku tepti. Aciu uz atsakyma
Sveikos merginos, gal man jus patarsit. Noriu retro batuku savo vestuvems. Kaip man kaspinuka pritvirtint. Maciau kad raset apie tuos moment, tai visgi is mazu tubeliu reik ar geltonus o gal galima prisiut? Ar praktikuojamas klijavimas. O seip gal kokiu ideju pasiulysit. Orientuojuosi i 1950 m. buciau labai dekinga, jei ka patartumet
Sveikos merginos,
gal patarsite.. nusipirkau savo svajonių ilgus medžiaginius batus pavasariui-vasarai. bet jų šonas visas papuoštas blizgiais akmenukais. man tai visai negražu.. pabandžiau nulupt vieną - lieka klijų dėmelės. gal žinote kuom tuos klijus galima išvalyti, kad neliktų demės? arba gal galite parekomenduoti kokią taisyklą kur galėtų tai kokybiškai atlikti? bučiau labai dekinga..
Sveikutės, susidomėjau Jūsų darbais - labai žavūs, o ir pati turiu problemėlę, vyras nuspardė batų nosytės, tai reikia kažkaip "gaivinti"... Batai raudoni, norisi ir spalvą partyškinti ir pažeistas vietas užtaisyti. Skaičiau, kad tai darot su tekstiliniais dažais? Gal galima būtų patikslinti, ar gerai suprantu patį "receptuką": švarius batus nuvalot spiritiniu tirpalu (ar tam tiktų degtinė???), leidžiat nudžiūti, vėliau nutepat dažais ir džiovinat fenu? Ar paskui dar reikia kažkuom lakuoti? Norisi nebrangiai išsisukti...
Tiesa, dar toks klausimukas - gal kokius nėrinius būtų galima užklijuoti dvipuse lipnia juostele, gal kuri tai išbandėt? Šiandien kiek ieškojau apie dažus odai, tai radau, kelias nuorodas, gal kuri kažką bandėt su tokiom priemonėm? http://www.jurasta.lt/lt/prekiu-katalogas/...azai-odai-flash http://www.automoderna.lt/?l=lt&m=3&am...78&pid=3904 http://www.nikvira.lt/parduotuve/index.php?categoryID=158 http://www.gritija.lt/lt/produktas/770/ QUOTE(Jurgita Decor @ 2011 05 05, 12:35) Sveikutės, susidomėjau Jūsų darbais - labai žavūs, o ir pati turiu problemėlę, vyras nuspardė batų nosytės, tai reikia kažkaip "gaivinti"... Batai raudoni, norisi ir spalvą partyškinti ir pažeistas vietas užtaisyti. o su batų tepalu neišeitų?
Sveikos, gal galite apšviesti mane, kaip didelę aukštakulnių nenešiotoją, ką daryti, kai užsiavus tinkamo dydžio batelius, pėda šiek tiek nuslysta ir batelių kulne lieka tarpelis? Tame reikale nesigaudau, o va prispyrė reikalas - teks ir pirkti, ir avėti. Mažesnio dydžio, tikiuosi, nereiks imti, o tai koją nuspaus visai, ar ne? Pėdutes kokias apsitempt ar ką...
QUOTE(bahamma @ 2011 06 16, 22:13) Sveikos, gal galite apšviesti mane, kaip didelę aukštakulnių nenešiotoją, ką daryti, kai užsiavus tinkamo dydžio batelius, pėda šiek tiek nuslysta ir batelių kulne lieka tarpelis? Tame reikale nesigaudau, o va prispyrė reikalas - teks ir pirkti, ir avėti. Mažesnio dydžio, tikiuosi, nereiks imti, o tai koją nuspaus visai, ar ne? Pėdutes kokias apsitempt ar ką... Na, bateliai gaminami standartiniai, o kojos - skirtingos. Net ir to pačio dydžio. Pasiūlymas gal būtų tik toks, kad rinktis ne pačius aukščiausius kulnus - tada nuslydimo tokio nebus. Ir ypač, jei nenešiojot iki šiol aukštakulnių. Nesikankinkit "vardan reikalo". Nes kai kojos ir nugara bus nuvargę, tai anokia šventė Beje, prieš keletą metų ir aš buvau aukštakulnių nemėgėja, kol... nepataikiau ant itin patogių batelių. Nuo to laiko tik aukštakulniais ir aviu
Sveikos, as irgi noriu atsinaujinti batus, nes kulnai nudralinti, o pati oda pajuodavusi vietomis nuo balu
Taigi nusprendziau, kad reikia blizguciais smulkiais ir biriais nudazytis/nulakuoti. Ar matete kuri tokiu pirkti Vilniuje? |