Noriu paklausti apie tuos kraujo krešulius. Man jis buvo 7 sav, tai gulėjau ligoninėje, grįžus truputėlį patepliojo paskiau nebe
Sveikos,
Noriu paklausti apie tuos kraujo krešulius. Man jis buvo 7 sav, tai gulėjau ligoninėje, grįžus truputėlį patepliojo paskiau nebe
Man 7 savaite buvo susidariusi hematoma, gulimas rezimas (1 savaite) ir duphaston padare savo - viskas susitvarke. Svarbiausia, kad ji nedidetu, nes bet kokiu atveju hematoma reiskia gresianti persileidima. Pasisalina ji 2 budais - arba iseina per tepliojimus, kraujavimus arba issivaiksto viduje. Labai nepergyvenk, daugiau ilsekis, pagulinek ir svarbiausia palaikyk gera nuotaika.
Sekmes!
Sveikos, pas mane irgi hematoma, jau dvi savaites, kaip laukiu kol issivalys, na gera zinia, kad jau sumazejo.
Gal dar kam nors kazkas panasaus yra, ar yra buve... pasidalinkit, taip neramu
per pirma nestuma irgi turejau hematoma apie 10 savaite. Tik man ja atrado per apziura, gydytoja uzciuope kazkoki guza, iskart dare echoskopa ir atrado hematoma per puse gimdos, aciu dievui, kad neuzkabino lialiaus, nes butu tada liudniau. Kraujavimo jokio nebuvo. Trys savaites stengiausi mazai judeti, kuo daugiau guleti, ir viskas gerai - hematoma issivaiksciojo. Ir dabar turiu nerealu 3 metu pypli.
Patarimas - labiau save pasaugokit, nieko sunkaus nenesioti, stengtis kuo daugiau guleti ir viskas turi buti gerai.
sveikos, o tai tos hematomos atsiranda nuo persitempimo, persidirbimo ir nuovargio ?
Man irgi rado hematoma 7 savaite, sake ateiti 10 savaite ir visiskai nic nieko nesake apie gulejima.... dabar mums 8 sav su trupuciu. jokiu tepliojimu nera..
Man buvo hematoma, anot gydytojos didelė. Tepliojo nuo 5 savaitės su keliomis pertraukėlėmis. Apie 10-tą savaitę pradėjau kraujuoti šviežiu krauju labai gausiai ir staiga, tiosiog upeliu srūveno. Nulėkiau į priimamajį ten nuėjau į tualetą ir tada iškrito tikrai didžiulis juodas krešulys, baisiai išsigandau. Tuoj padarė echo - leliui viskas gerai
Aš taip pat turiu hematomą, dabar jau 17 sav., bet gydytoja apie tai net neužsimena. Per pirmą nėštumą prieš kelis metus, kuris pasibaigė nesivyst.nėštumu, tą hematomą aptiko privatus gydytojas, kažkaip tik sakė, kad negerai tai,lyg vaistų išrašė, tačiau tada nepasisekė. Dabar, kai antrą kartą pastojau, poliklinikoj,kai gydytoja 5 sav. darė echoskopiją net nesuprato, kas tai, tai aš pati turėjau paaiškinti,jog tai hematoma. Tada išrašė nukreipimą į ligoninę, nors ten manęs nepaguldė, ir dar pasakė, kad nemato jokios hematomos. Tik sakė, kad gulėti namie. Ta hematoma vis yra, ji neišsivaikščiojo. Bet nesuprantu daktarų, jie neatpažįsta, kas tai.Tik privatus gydyt.pasakė.
man ir neramu.
turiu hematoma ir kiekviena diena tikiuosi, kad ji issivaikscios... dar ir gimda keistos formos. zodziu, baisu, bet viliuosi, kad viskas bus gerai.
Pas mane 5 sav. buvo. Papuoliau i ligonine del kraujavimo, tai savaitele gulimo rezimo ir viskas baigesi sekmingai. Kai ziurejo 8 sav. tai buvo gimdoje kraujosruva, o 12 sav. jau nieko nebuvo ne zenklo. Svarbiausia nieko sunkiai nekelti, maziau judeti ir nedirbti pasilenkus. Geriausias vaistas ramybe ir gulejimas
Man gimdoje rado nedidele hematoma.....gulet neliepe, bet prirase progesterono po 600mg per para
Kai man buvo 6 sav., pradejau kraujuoti...Labai issigandau, kad mano zirniukas pabego, o ir pas gine nestumui patvirtinti ruosiausi tik po savaiteles. Nuejus pas gyd., echoskopiskai aptiko hematoma, o kadangi pamate ne viena, o du zirniukus, issiunte i ligonine. Ten man buvo skirtas apsauginis rezimas, duphaston. Po savaites ligonineje gulejau namuose dar daugiau nei menesi. Hematoma buvo lyg ir sumazejusi, bet..13-os sav. vel prasidejo kraujavimas, vel ligonine
Hematoma- tai gali buti placentos atsidalinimo pozymis, tiesiog tada placenta nera "tvirtai" isikibusi i gimdos sienele, toje vietoje kur yra hematoma (ty kraujosruva) placenta neprisitvirtinusi. Jei hematoma maza- gb kad issivaikscios ir viskas bus ok. Blogiau kai hematoma didele- tada gresia placentos atsoka- labai sunki komplikacija nes moteris gali labai nukraujuoti o vaisius zuti. Bet cia tikrai reti atvejai
rence 25, labai aiskiai viska surasei
QUOTE(treks @ 2008 08 29, 13:06) Man 9 sav. prasidejo kraujavimas, echo parode, kad turiu hematoma, taip ir uzrase korteleje. Kito termino nevartojo. Zinau, kad hematoma - tai kraujo kresulys ar kraujo sankaupa. Reiketu klausti gydytoju del tu terminu.
Musu
kaip dziaugiuosi kad radau cia siek tiek informacijos, ant sirdies ramiau pasidare paskaitinejus. aciu jums mergytes kad pasidalinate patirtimi
man siandien pasake kad be gemaliuko dar yra hemagioma, tai labai sunerimau, bet dabar tikui kad tai iprendziama Papildyta: beje hamagioma ir hematoma cia kazkas panasaus
Sveikos
Atnaujinu temelę, galvoju gal daugiau atsiras likimo draugių Man 9-ta savaitė, turiu 4cm hematomą, kuri nuolat tai daugiau tai mažiau kraujuoja, kartais net su krešuliais, tačiau leliaus ji neliečia. Daktarai sako, kad ji turi išsikraujuoti arba tiesiog iškristi. Sakė tas kraujavimas tai dar ilgam. Na tikėkimės viskas bus gerai Gal daugiau yra merginų su tokiom bėdom? Gal jau viskas laimingai išsisprendė?
Aš šeštą savaitę irgi turėjau hematomą. Mano atveju nebuvo aišku ar ji susidarė dėl fizinio krūvio (kraustėmės, tai pervargau), ar dėl hormonų (6 savaitę HCG lygis buvo kaip 4-5 sav., progesteronas gerokai per žemas). Į gydytoją kreipiausi, nes šiek tiek patepliojo krauju, kitą dieną buvo rusvos išskyros.
Kadangi viskas vyko Rusijoje (nors gal tai ne nuo šalies priklauso, o nuo gydytojos) man skyrė labai intensyvią priežiūrą, duphaston, kažkokias žvakutes, keletą preaparatų, kurie suaktyvintų mano Pupos aprūpinimą maisteliu, skiepus: magnis, nošpa ir dar kažkas. Ai, tiesa, dar ir gimda didėjo nepakankamai. Ir žinoma, kuo daugiau gulėti, nieko nedaryti, nekelti, nesportuoti, nelepinti vyro Po pusantros savaitės tyrimų rezultatai jau buvo kur kas geresni, o po dviejų savaičių pasakė, kad viskas yra tiesiog puiku. Labai nustebino tai, kad gydytoja Lietuvoje pasakė, kad hematomos iš viso nėra gydomos ir nereikia joms nieko daryti, turi pasišalinti pačios ir vienintelė veiksminga priemonė apsaugoti vaikutį - lovos rėžimas. Taip kad - nieko ir nesupratau: reikėjo kažką gydyti ar ne...
Man prieš porą dienų pradėjo stipriai kraujuoti, nuvažiavom į ligoninę. Ten padarė echo, rado 16 mm skersmens hematomą. Šalia aiškiai matosi vaisiaus pūslytė, vso labo 11 mm skersmens. Tai dabar geriu Duphaston ir gulimas režimas. Penktadienį žiūrės ar keičiasi kas nors ar ne. Ligoninėj sakė, kad tikimybė išsaugoti lelių 50/50
QUOTE(zaja @ 2009 01 26, 17:24) Man prieš porą dienų pradėjo stipriai kraujuoti, nuvažiavom į ligoninę. Ten padarė echo, rado 16 mm skersmens hematomą. Šalia aiškiai matosi vaisiaus pūslytė, vso labo 11 mm skersmens. Tai dabar geriu Duphaston ir gulimas režimas. Penktadienį žiūrės ar keičiasi kas nors ar ne. Ligoninėj sakė, kad tikimybė išsaugoti lelių 50/50 As siandien lankiausi pas gydytoja, man lygiai tas pats. Mano nestumas 6-7 savaite, hematoma apie 70 proc. vaisiaus dydzio. Dabar taip pat geriu Duphaston, ilsiuosi namie. Penktadieni taip pat eisiu ziureti kaip viskas tvarkosi. Manau, kad svarbiausia kuo daugiau ilsetis ir svarbiausia tiketi. Tai man labiausiai pabreze tiek gydytoja, tiek greitojoje pagalboje. Linkiu sekmes ir kad viskas butu kuo geriausiai.
Man taip pat buvo hematoma, nes pimą nėštumą persileidimas įvyko, ir labai greitai pastojau. Dėl to gydytojas ir sakė susidarė man ta problemėlė. Gėriau kažkokių vaistų, o po to paguldė į ligoninę, nes kraujuoti buvau pradėjusi, bet po savaitės, viskas susitvarkė, ir tas krešuliukas išėjo. Turim nuostabią dukrytę
Sveikutes,
Na man per pirma nestuma apie 5 savaite vos vos patepliojo, nulekus pas daktare pasake kad yra nemaza hematoma (kadangi puslyte buvo maza, tai rizika buvo didele), todel liepe grieztai guleti, beje joku vaistu negeriau. Po 2 savaiciu gulejimo hematoma issiskirste viduje t.y. nekraujavau ir tolimesnis nestumas buvo labai lengvas Nezinau nuo ko ji man buvo atsiradus, bet susiejau ja su tuo, kad mane buvo uzpuoles suo ir labai isgasdino... Su antru nestumu jokiu hematomu nebuvo, bet nelemtas Herpes virusas "padare" savo darba Dabar vel laukiuosi einant 5 savaitei nuejus pas daktare pasake, kad yra dvi dideles hematomos.... vel gulimas rezimas + Dufaston, po savaites po echoskopo pasake, kad viena issivaiksciojo, o kita jau likus mazute sikart visai jokio tepliojimo nebuvo, o kai gydytojos paklausiau nuo ko jos, tai sake gal truksta hormonu... zodziu dabar eisiu uz savaites vel ir tikiuosi jog hematomos nebebus, o zirniukui jau plaks sirdute Zodziu merginos mano patarimas butu tikraja ta zodzio prasme gulet gulet ir dar karta gulet
Per pirma vizita, kai man buvo 6 sav, ginius pasake, kad pas mane yra dvi hematomos. Nezinau kokio jos dydzio buvo. Israse progesterono zvakuciu, bet neuzdraude nei myletis, nei dar ka nors daryti, tik viska liepe daryti atsargiai. Tiesa, uzdraude aukstakulnius
ir man jau penkta savaite
Nepergyvenkit mamytes, dazniausia jos issivaiksto, man buvo pradzioj nestumo, saziningai isgulejau menesiuka ir dingo
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 04 11, 14:28) Nepergyvenkit mamytes, dazniausia jos issivaiksto, man buvo pradzioj nestumo, saziningai isgulejau menesiuka ir dingo Nu as i ginekologu posakius, kad "viskas savaime susitvarkys" negaliu ramiai reaguoti. Todel, kad mano atveju del tokio gydytojos konsultantes poziurio ji man "pamirso" pasakyti kad pirmas trimestras yra rizikingiausias del persileidimo. O po to tik pasake : O ka tu pati nezinojai, kad pirmus tris menesius sekso negalima?. O is kur man zinoti, as pirma karta buvau nescia. O po pirmo persileidimo tik pamate gydytojai, kad pasirodo pas mane yra gimdos patologija ir prasidejo: vieni sako nieko tokio pagimdysi dar, kiti sako jus is viso galite vaiku nebetureti su tokia gimda. Beveik kievieno nestumo metu as turejau kraujavimus ir hematomas (dabar esu penkta karta nescia). Viska apie savo ginekologija issiaiskinau tik kai du menesius su suneliu isgulejau ligonineje Rygoje, tada ten gyvenau. Ir jau dabar zinau, kad man asmeniskai jei noriu vaika isnesioti negalima labai daug, ko kitoms galima. Ir nieko cia nepadarysi. Todel mano patarimas - klausyti savo kuno. Pvz ypac nuovargio arba noro paguleti.
Labas rytas,mamytes.gal yra kam nors taip nutike,mano geriausia drauge laukiasi,ir aš taip pergyvenu del jos,nes pati esu mama ir pati isivaizduoju kaip ji jaučiasi.Inai jau yra 6 menesi,pirmus menesius jautėsi labai gerai ,jokiu blogu dalyku daktarai nematė.Kaip ir butu buve viskas gerai,bet jai nuo velyku prasidėjo kraujavimas.Ja paguldė i ligonine kovo 8 -osios,gulėjo apie savaite ,nieko blogo nematė ir dar pasakė kad taip buna,kad nėštukės pakraujuoja,bet kudikiui nieko baisaus.liepė daugiau ilsėtis,ir gulėt.Mano draugė niekur iš namu kojos nekėlė,labai stengėsi del saves ir vaikelio.O jau antra karta kai pradėjo kraujuoti,tada paguldė i antakalni,ten ja daktarai apžiurėje ,pasakė kad yra maža žaizdelė gimdos kakleli,bet kadangi dabar ji nėščia nieko negali padaryti,ir kad pilvas didėja ,o kraujagyslės plečiasi tai todėl ir bus kraujavimas,ir vėl paleido i namus.Šy karta,tai yra praeita penktadieni,jai prasidėjo pilvo apačioje skausmai,ir pradėjo krešuliai tekėti kraujo,ja išvežė i ligonine antakalnio,vakar kai buvau pas ja ,sakė kaip ir nieko baisaus, jaučiasi geriau.O šendien ryte kaip aš jai paskambinau,inai pradėjo verkti ir pasakė kad daktarai pasakė kad pamatė hemotoma,ir jei nenustos kraujuoti tai teks pašalinti kudiki,aš taip isigandau siaubas kažkoks,negi daktarai negalėjo pamatyti,kai jai buvo pirmi mėnesiai nėštumo,o tik dabar pamatė kai jai 6 mėn.mergaitės parašykit gal kam yra taip nutike,ar tai labai blogai ,ir ar kudikiui nekenkia.
Dominyka2009,
Kraujavimas nestumo metu visada yra labai blogas zenklas, dazniausiai tai - persileidimo pradzia, o jei medikas sako, kad cia nieko tokio, - arba jis nekvalifikuotas arba atmestinai ziuri i savo darba, todel tavo aprasytu atveju, manau, kad hematoma galejo aptikti ir anksciau. Dabar kudikiui padeti gali buti jau per velu... Vis del to esant tokioms komplikacijoms, patarciau skubiai kreiptis i Santariskiu medikus, o ne pasitiketi kazkokiais 'specais' is Antakalnio, kurie jau vienakart isleido tavo drauge namo, patingeje ilgiau stebeti ja stacionare. QUOTE(tornadas @ 2009 05 20, 03:23) Dominyka2009, Kraujavimas nestumo metu visada yra labai blogas zenklas, dazniausiai tai - persileidimo pradzia, o jei medikas sako, kad cia nieko tokio, - arba jis nekvalifikuotas arba atmestinai ziuri i savo darba, todel tavo aprasytu atveju, manau, kad hematoma galejo aptikti ir anksciau. Dabar kudikiui padeti gali buti jau per velu... Vis del to esant tokioms komplikacijoms, patarciau skubiai kreiptis i Santariskiu medikus, o ne pasitiketi kazkokiais 'specais' is Antakalnio, kurie jau vienakart isleido tavo drauge namo, patingeje ilgiau stebeti ja stacionare. kaip vakar pas ja buvau tai jai daktarai pasake,kad placenta atšokusi nuo gimdos,ir dave kažkokius antibiotikus gerti kad sustabdytu kraujavima.Bet jei iki penktadienio niekas nepasikeis tai ims vaika iš pilvo,nes sakė ,kad šis gimdimas gali buti ir jai pavojingas ir vaikas gali gimti su apsigimimais.
Labai gaila tavo drauges...
Reiketu butinai istirti, kodel placenta atsoko, kad kito nestumo metu nepasikartotu. Palinkek jai nuo manes stiprybes.
turejau ir as tokia beda.Man buvo 16sav.Nuejusi i tualeta,pamaciau,kad man nedaug patepta,bet as nieko nelaukus,susisiekiau su gyd,ji liepe vaziuoti i priemima.O jau ten kai pradejo kraujas plusti,nemoku net apsakyti.Persigandau juodai,galvojau leliuko neturiu.Paziurejo echo,sako sirdute plaka,bet nezinia kaip mano organizmas kovos.Pasirodo ir buvo placenta atsidalinusi ir susidariusi hematoma,kol ji issivale,tai gal geras menuo praejo,kasdien vis tepdavo.Na,aciu Dievui leliuka issaugojom,netrukus ir pasauli isvys.
QUOTE(rence25 @ 2008 05 30, 17:08) Hematoma- tai gali buti placentos atsidalinimo pozymis, tiesiog tada placenta nera "tvirtai" isikibusi i gimdos sienele, toje vietoje kur yra hematoma (ty kraujosruva) placenta neprisitvirtinusi. Jei hematoma maza- gb kad issivaikscios ir viskas bus ok. Blogiau kai hematoma didele- tada gresia placentos atsoka- labai sunki komplikacija nes moteris gali labai nukraujuoti o vaisius zuti. Bet cia tikrai reti atvejai O as kaip tik patekau i ta reta atveji
Sveikos mamytes,
Man irgi rado hematoma - antras mano nestumas. Su pirmuoju nestumu viskas buvo super, jokiu nesklandumu, ir gimdymas buvo lengvas. O dabar net nezinau ko tiketis. QUOTE(mamyte777 @ 2009 10 30, 23:05) Sveikos mamytes, Man irgi rado hematoma - antras mano nestumas. Su pirmuoju nestumu viskas buvo super, jokiu nesklandumu, ir gimdymas buvo lengvas. O dabar net nezinau ko tiketis. Sveika, laikikis ir nesijaudink, nes tikrai kiek man teko skaityt, tikrai dazniausiai hematoma issivaiksto, o tau teplioja ar tik rado hematoma? QUOTE(mamyte777 @ 2009 10 30, 22:05) Sveikos mamytes, Man irgi rado hematoma - antras mano nestumas. Su pirmuoju nestumu viskas buvo super, jokiu nesklandumu, ir gimdymas buvo lengvas. O dabar net nezinau ko tiketis. Man irgi antras nestumas, ir su pirmu nestumu viskas buvo kuo puikiausiai... Si karta- 10 sav aptiko gematoma: savaite- grieztai gulimas rezimas, magnis du kart dienoj, dufastonas du kart dienoj ( ir pasake dar gersiu ilgai ir nuobodziai ta diuphastona), nieko negalima... ir ka - jau ir nebera tos gematomos
Sveikos,
Man pirmas kraujavimas buvo stiprus ir tada ejo 16savaite, nuvykus i ligonine pasake jog leliukui viskas gerai, placenta nusileido del to pakraujavo, pragulejau kuri laika ir isleido namo, bet man vis pateplioja tamsiai rudu krauju ir buna kresuliuku. Siandien dare echoskopa man jau 19 savaiciu, tai pasirodo kad man susidare hematoma ir ji po truputi valosi, bet yra labai didele. Kaip ir visomsdaug dalyku uzdraude, liepe guleti ilsetis ir tiketis kad ji issivaikscios QUOTE(Masiania3 @ 2009 04 14, 13:00) Nu as i ginekologu posakius, kad "viskas savaime susitvarkys" negaliu ramiai reaguoti. Pritariu visu šimtu procentų. Man hematomą gimdoje rado kai buvo 7 nėštumo savaitės. Nieko neuždraudė, sakė gyvent kaip iki šiolei, o gamta jau atsirinks gyvent vaikeliui ar ne Biliotenį tada pasiėmiau per šeimos gydytoją ir pakeičiau gydytoją, kuri tokiom frazėm nebesimėtė, o kaip tik įkalbėjo džiaugtis gyvenimu ir tikėt geriausiu. Hematoma netrukus išsivaikščiojo ir po gero mėnesio supuosiu savo lauktą išsvajotą kūdikėlį
man hematoma rado nestumui esant 8sav., toliau po poros sav echoskopija pakartojo, pasiziuret, ar ji nedideja, ir ar nesiurbia kraujo is vaikiuko. vaikelis paaugo, bet hematoma yra. visuomet yra kraujavimo tikimybe, bet kraujagysliu pralaidumo mazinimui vienintelis vaistas-1grynos citrinos sultys pries valgi kiekviena ryta.
ir hematomos bei vaikelio stebejimas QUOTE(dominyka2009 @ 2009 05 19, 09:22) Labas rytas,mamytes.gal yra kam nors taip nutike,mano geriausia drauge laukiasi,ir aš taip pergyvenu del jos,nes pati esu mama ir pati isivaizduoju kaip ji jaučiasi.Inai jau yra 6 menesi,pirmus menesius jautėsi labai gerai ,jokiu blogu dalyku daktarai nematė.Kaip ir butu buve viskas gerai,bet jai nuo velyku prasidėjo kraujavimas.Ja paguldė i ligonine kovo 8 -osios,gulėjo apie savaite ,nieko blogo nematė ir dar pasakė kad taip buna,kad nėštukės pakraujuoja,bet kudikiui nieko baisaus.liepė daugiau ilsėtis,ir gulėt.Mano draugė niekur iš namu kojos nekėlė,labai stengėsi del saves ir vaikelio.O jau antra karta kai pradėjo kraujuoti,tada paguldė i antakalni,ten ja daktarai apžiurėje ,pasakė kad yra maža žaizdelė gimdos kakleli,bet kadangi dabar ji nėščia nieko negali padaryti,ir kad pilvas didėja ,o kraujagyslės plečiasi tai todėl ir bus kraujavimas,ir vėl paleido i namus.Šy karta,tai yra praeita penktadieni,jai prasidėjo pilvo apačioje skausmai,ir pradėjo krešuliai tekėti kraujo,ja išvežė i ligonine antakalnio,vakar kai buvau pas ja ,sakė kaip ir nieko baisaus, jaučiasi geriau.O šendien ryte kaip aš jai paskambinau,inai pradėjo verkti ir pasakė kad daktarai pasakė kad pamatė hemotoma,ir jei nenustos kraujuoti tai teks pašalinti kudiki,aš taip isigandau siaubas kažkoks,negi daktarai negalėjo pamatyti,kai jai buvo pirmi mėnesiai nėštumo,o tik dabar pamatė kai jai 6 mėn.mergaitės parašykit gal kam yra taip nutike,ar tai labai blogai ,ir ar kudikiui nekenkia. deja... hematoma galejo atsirasti kaip tk 6 menesi- todel jos nepamate anksciau- arba pradzioje ji galejo buti visai maza, paskui dedeti... Kraujavimas- visada pavojaus zenklas, nors daznai tai buvo ne patologijos o fiziologinis reiskinys... Kaip hematoma didele, atsoka placenta ir t.t. - dazniausiai ivyksta persileidimas, kai mazas nestumas niekas tokiu nestukiu net negydo- siaip bendra terapija ir kaip jau gamta duos. Ki didelis nestumas- savaiminis persileidimas gali buti labai pavojingas, todel ir atsiranda variantas- isvalymo QUOTE(tornadas @ 2009 05 20, 02:23) Dominyka2009, Kraujavimas nestumo metu visada yra labai blogas zenklas, dazniausiai tai - persileidimo pradzia, o jei medikas sako, kad cia nieko tokio, - arba jis nekvalifikuotas arba atmestinai ziuri i savo darba, todel tavo aprasytu atveju, manau, kad hematoma galejo aptikti ir anksciau. Dabar kudikiui padeti gali buti jau per velu... Vis del to esant tokioms komplikacijoms, patarciau skubiai kreiptis i Santariskiu medikus, o ne pasitiketi kazkokiais 'specais' is Antakalnio, kurie jau vienakart isleido tavo drauge namo, patingeje ilgiau stebeti ja stacionare. Siaip antakalnio klinika - kaip tik geriausia pagal specus lietuvoje. Santariskes nespecializuojasi akuserijoje ir patologijose. Dejo nestumas- toks procesas, kai situacija kartais keiciasi zaibiskai ir nevisada yra galimybe stebeti visus 9 menesius stacionare.
Sveikos,
mudviem su QUOTE(mazas_debeselis @ 2009 12 16, 18:20) Sveikos, mudviem su Va dėl cm tai aš nežinau. Man pamenu ginas sakė, kad vertėtų sunerimti, jei hematoma sudarytų 30% gimdos. Tai tas 1 cm nerimtai skamba O šiaip net neabejok ar bus gerai ar nebus. Aišku, kad bus. Aš labai stresavau nėštumo pradžioj ir tik tikėjimas, kad išsaugosiu savo vaikelį atrodo ir padėjo Sėkmės QUOTE(mazas_debeselis @ 2009 12 16, 17:20) Sveikos, mudviem su Sveika, Galvok kad bus viskas gerai, tai taip ir bus man 16sav. rado 4,5-3,4cm hematoma ir du men pratepliojo ir prakraujavau, dabar mums jau eina 24 savaite nors hematoma dar neisnyko iki galo mes vis dar pilveli ir augam puikiai QUOTE(emkaxxx @ 2009 12 17, 22:55) Sveika, Galvok kad bus viskas gerai, tai taip ir bus man 16sav. rado 4,5-3,4cm hematoma ir du men pratepliojo ir prakraujavau, dabar mums jau eina 24 savaite nors hematoma dar neisnyko iki galo mes vis dar pilveli ir augam puikiai Aha QUOTE(akilezna @ 2009 10 31, 22:38) Sveika, laikikis ir nesijaudink, nes tikrai kiek man teko skaityt, tikrai dazniausiai hematoma issivaiksto, o tau teplioja ar tik rado hematoma? Aciu uz palaikyma. As irgi nusiteikiau teigiamai, ir tai labai padeda. Man netepliojo nei karto ir nebuvo kraujavimu, bent iki siol (dabar 15 savaite eina), nors daktare sake kad pilnai gali buti del hematomos. Skausmu irgi nejauciu. Tiesiog rado hematoma nuo pat nestumo pradzios, ginekologe labai issigando, ir israse irgi Duphaston, geriau 20 dienu (2 pakuotes), ir dabar dare echoskopija per pilvo virsu, ir sake, kad dabar nieko blogo nemate, tai reiskia, kad arba hematoma issivaiksciojo, arba ja prispaude gimda ir laiko, bet hematomos nesimate. Na tai nusiraminau ir toliau laukiu savo stebuklelio!
sveikos as irgi susiduriau su sia problema nuo 5 savaites pradejo tepliot , keleta kartu kraujavau teko pagulet ligoninei,12 savaite kai dare eho tai jau jos nebuvo, bet vistiek pateplioja geriu difastona. gal kam buvo taip kad kai nebeliko hematomos vistiek tepliojo prasau papasakokyt.
siek tiek seniau pati klausiau kokio dydzio hematoma pavojinga. tai pries tris savaites pas mane buvo 1 cm, o dabar jau 5 cm. guliu vis lovoj, nieko nekeliu ir pan. bet ji pleciasi..
tai daktare sake, kad hematoma baigiasi persileidimu, jei ji uzima apie 30 proc. gimdos. o koks jos dydis apskaiciuot negali, tai kol kas geriu duphaston'a ir magni, toliau guliu, tikiuos viskas bus gerai |