Prieš metus, sausio pabaigoj, įvyko Marko prasidėjimo stebuklas... buvo niūri žiema, mes su vyru jau kelis mėnesius gyvenom kartu. Ir vėl mums užplaukė nesisaugojimo debesėlis. Kažkaip nesitarę pradėjom nesisaugot... Nieko nesakė nei jis, nei aš. Nujaučiau kad pastosiu o mes abu norėjom vaikų ir šnekėjom apie juos, ir anksčiau netgi specialiai bandėm juos daryti, bet tąkart neišėjo. Taigi pasidariau nėštumo testą ir ką gi, dvi juostelės.
Kai jau žinojau kad laukiuosi, mes su vyru galvojom nesakyti dar taip anksti niekam, bet tai tiesiog buvo parašyta mūsų veiduose... Tapom ramūs ir laimingi, tokie pakylėti. Laikas slinko lėtai, man atrodė kad laukiuosi jau visą amžinybę, tiek daug visko įvyko per tuos devynis mėnesius...
Terminas buvo lapkričio 4 d. Kažkodėl buvau šventai įsitikinus kad pagimdysiu vėliau, po termino... netgi užsirašiau apžiūrai pas ginekologę tik lapkričio 6.
Lapkričio 2 leidau intensyviai nuvažiavom su sese į Akropolį, ten vaikščiojom, ieškojom jai drabužių, po to nuėjom i piceriją. Buvo smagi diena, nuvargus grįžau namo. Atsigulėm miegoti kaip visada vėlai... Vyras jau snaudė, o aš negalėjau užmigti. Pajutau begalinį troškimą pasimelsti... Jau senai meldžiausi. Taigi pasimeldžiau, paprašiau Dievulio kad viskas būtų gerai, juk gimdymas jau netoli...
Vyras visas susijaudinęs, o man linksma... Po apžiūros pasako kad 2 cm, dar nuleidžia vandenų. Nueinam į gimdyklą. Už sienos rėkauja jauna moteris, net nejauku klausytis. Vyras bijo.
Gydytojas vis apžiūri, klausia ar jaučiu sąrėmius nežinau...
Gydytojui baigiasi pamaina, jis kažkoks susierzinęs, sako viskas, leidžiam skatinamuosius, veikla nevyksta, tik 4 cm. 8 ryto... Už valandos pradeda lašint skatinamuosius. Skausmai stiprėja. Jau klausiu, kada pagimdysiu, sako 12 dienos. Ateina dvylikta dienos nieko... sakau KADA??? 14 val... Per sąrėmius vis labiau skauda, per kiekvieną sąrėmį išlekiu iš gimdyklos su visa lašeline iš paskos ir reikalauju kad man darytų epidūrą. Bet praeina sąrėmis, pagalvoju AI NEBEREIKIA ir grįžtu atgal. Vėl sąrėmis vėl tas pats...
Išbandom kamuolį, bet kai užeina sąrėmis tai nebebandom... Skauda! Viskas nervina!
Vis eina ir eina laikas, aš pavargus, jau su niekuo nebendrauju tik guliu ir dejuoju, sąrėmiai labai dažnai. Ateina akušerė, dar kažkas, gimdykloj sujudimas, viską perstumdo, stalą paruošia... Sakau kas bus? Gimdysi... Paaiškina, kaip stumt. Bandau, neišeina. Ir jau po kelių kartų aš susinervinu kad neišeina. :wacko Vis bandau dar ir dar, jau verkiu iš to nuovargio, o skausmas nerealus... Man skauda skauda skauda, darykit cezarį prašau... Sako niekas jau nedarys, jau galvytė lenda, nagi pasistenk. Stengiuos, nu bet neišeina. O skauda nežmoniškai jau... mane laiko už kojų ir rankų. Tas labai man nepatinka, nes ta poza žiauriai nepatogi, o be to mano rankos per trumpos, nepasiekiu užsikabinti ten kur jie prašo. Žviegiu, klykiu, spardausi... paleiskit, išnarinsit kojas... Kuo toliau skauda dar labiau, nepakeliamai. Vyras sakė kad vienu momentu pradėjau rėkt kad paleiskit mane aš einu namo...
Galų gale daktarams dingteli kad reikia kirpt, nes nieko nebus, tai prakerpa, ir pavyksta išstumt, VALIO!!! Viskas jau baigėsi. Jaučiu kaip išeina placenta. Vaikas sveikas ir gražus, paguldo jį man ant krūtinės. Iškart stipruolis ieško krūtines ir niurzga