Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Marko gimimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
saturno_sesely
Marko atėjimas į šį nuostabų pasaulį

Prieš metus, sausio pabaigoj, įvyko Marko prasidėjimo stebuklas... buvo niūri žiema, mes su vyru jau kelis mėnesius gyvenom kartu. Ir vėl mums užplaukė nesisaugojimo debesėlis. Kažkaip nesitarę pradėjom nesisaugot... Nieko nesakė nei jis, nei aš. Nujaučiau kad pastosiu – o mes abu norėjom vaikų ir šnekėjom apie juos, ir anksčiau netgi specialiai bandėm juos daryti, bet tąkart neišėjo. Taigi pasidariau nėštumo testą – ir ką gi, dvi juostelės. thumbup.gif Po kelių dienų pasidariau antrą – ir vėl dvi, tokios ryškios... O kovo 8, Tarptautinę moters dieną, apsilankiau pas ginekologą, man atliko pirmą ultragarsinį tyrimą, pamačiau mažą sėklytę, iš kurios turėjo išaugti mūsų vaikutis.
Kai jau žinojau kad laukiuosi, mes su vyru galvojom nesakyti dar taip anksti niekam, bet tai tiesiog buvo parašyta mūsų veiduose... Tapom ramūs ir laimingi, tokie pakylėti. Laikas slinko lėtai, man atrodė kad laukiuosi jau visą amžinybę, tiek daug visko įvyko per tuos devynis mėnesius...
Terminas buvo lapkričio 4 d. Kažkodėl buvau šventai įsitikinus kad pagimdysiu vėliau, po termino... netgi užsirašiau apžiūrai pas ginekologę tik lapkričio 6.
Lapkričio 2 leidau intensyviai – nuvažiavom su sese į Akropolį, ten vaikščiojom, ieškojom jai drabužių, po to nuėjom i piceriją. Buvo smagi diena, nuvargus grįžau namo. Atsigulėm miegoti kaip visada vėlai... Vyras jau snaudė, o aš negalėjau užmigti. Pajutau begalinį troškimą pasimelsti... Jau senai meldžiausi. Taigi pasimeldžiau, paprašiau Dievulio kad viskas būtų gerai, juk gimdymas jau netoli... wub.gif Po kelių minučių man nubėgo vandenys. Pliūūūpt!!! Pažadinau vyrą. Sakau jau viskas, galim važiuot... bigsmile.gif dar užsukau į SM forumą pasiklausti, ar jau tikrai reikia važiuot lotuliukas.gif naktis, pusė pirmos... Gal palaukti ryto? Bet nusprendėm geriau iškart važiuoti. Iškvietėm greitąją ir nudardėjom tuščiom Vilniaus gatvėm į Vilniaus Gimdymo Namus. Nebuvau su niekuo susitarusi... ax.gif Registratūroj pirmas klausimas buvo: kas jūsų gydytojas? cool.gif Ogi niekas manęs negloboja. Bet gydytojai ir personalas pasitaikė tikrai šaunūs. thumbup.gif thumbup.gif
Vyras visas susijaudinęs, o man linksma... Po apžiūros pasako kad 2 cm, dar nuleidžia vandenų. Nueinam į gimdyklą. Už sienos rėkauja jauna moteris, net nejauku klausytis. Vyras bijo. lotuliukas.gif Aš turiu jį guosti! Seselė paklausia, gal norim į kitą gimdyklą, nes šita gimdyvė už sienos anot jos labai šumija. Gerai... nueinam į kitą. Ji tokia mažytė bet jauki, nors prabanga ir netviska aišku.
Gydytojas vis apžiūri, klausia ar jaučiu sąrėmius – nežinau... tongue.gif Kažką gal ir jaučiu. Pajungia sąrėmių ir vaisiaus širdies tonų aparatą (kaip man žiauru kai jau tuoj gimsiantį kūdikį vadina vaisium), ogi sąrėmiai nemaži visai... Akušerė sako kad aš kantri. Dar pažiūrėsim kaip ten bus... Bet širdy didžiuojuos savim, galvoju va kokia aš šauni gimdyvė... didis.gif
Gydytojui baigiasi pamaina, jis kažkoks susierzinęs, sako viskas, leidžiam skatinamuosius, veikla nevyksta, tik 4 cm. 8 ryto... Už valandos pradeda lašint skatinamuosius. Skausmai stiprėja. Jau klausiu, kada pagimdysiu, sako 12 dienos. Ateina dvylikta dienos – nieko... sakau KADA??? 14 val... Per sąrėmius vis labiau skauda, per kiekvieną sąrėmį išlekiu iš gimdyklos su visa lašeline iš paskos ir reikalauju kad man darytų epidūrą. Bet praeina sąrėmis, pagalvoju AI NEBEREIKIA ir grįžtu atgal. Vėl sąrėmis – vėl tas pats... lotuliukas.gif Arba vyrą terorizuoju, rėkiu ant jo, sakau GREIČIAU KVIESK GYDYTOJĄ, AŠ NORIU EPIDŪRO!!! lotuliukas.gif O vyras tai pasimetęs labiau negu aš sąrėmių metu... Kažką pasakoja, visokius juokus, man visai nejuokinga kai sąrėmis. Ateina daktaras apžiūrai, tai vyras jau net nesusipranta išeit... kažkoks kaip apdujęs slampinėja aplinkui. Beje dar atvažiuoja mano mama, taigi jie pasikeisdami mane palaiko, pagirdo. Noriu valgyti... Vyras išsitraukia M&M’sų, tai pora suvalgau. bigsmile.gif
Išbandom kamuolį, bet kai užeina sąrėmis tai nebebandom... Skauda! Viskas nervina!
Vis eina ir eina laikas, aš pavargus, jau su niekuo nebendrauju tik guliu ir dejuoju, sąrėmiai labai dažnai. Ateina akušerė, dar kažkas, gimdykloj sujudimas, viską perstumdo, stalą paruošia... Sakau kas bus? Gimdysi... Paaiškina, kaip stumt. Bandau, neišeina. Ir jau po kelių kartų aš susinervinu kad neišeina. :wacko Vis bandau dar ir dar, jau verkiu iš to nuovargio, o skausmas nerealus... Man skauda skauda skauda, darykit cezarį prašau... Sako niekas jau nedarys, jau galvytė lenda, nagi pasistenk. Stengiuos, nu bet neišeina. O skauda nežmoniškai jau... mane laiko už kojų ir rankų. Tas labai man nepatinka, nes ta poza žiauriai nepatogi, o be to mano rankos per trumpos, nepasiekiu užsikabinti ten kur jie prašo. Žviegiu, klykiu, spardausi... paleiskit, išnarinsit kojas... Kuo toliau skauda dar labiau, nepakeliamai. Vyras sakė kad vienu momentu pradėjau rėkt kad paleiskit mane aš einu namo... lotuliukas.gif Nervina kažkokų senų bobų komentarai, kad atseit va, kažkokia nenormali, ko čia taip draskosi, bus kaip vaikams vaikus gimdyt... Turbūt galvoja kad man 15 metų.
Galų gale daktarams dingteli kad reikia kirpt, nes nieko nebus, tai prakerpa, ir pavyksta išstumt, VALIO!!! Viskas jau baigėsi. Jaučiu kaip išeina placenta. Vaikas sveikas ir gražus, paguldo jį man ant krūtinės. Iškart stipruolis ieško krūtines ir niurzga wub.gif , o man atrodo kad jis nuslys nuo krūtinės nes aš beveik miegu... Siuva mane ilgai ilgai... Mama mane pamaitina, valgau tarkuotas morkytes... essen.gif: mmm kaip skanu. Nuveža mus su Marku į pogimdyvinę palatą. Ir pagaliau aš miegu.... Ir pagaliau mes kartu! thumbup.gif wub.gif
fogete
wub.gif wub.gif wub.gif Labai grazu.Saunuole mamuke 4u.gif
Justic
Sakoma,
Kuo sunkiau vaikas ateina i pasauli, tuo stipresnis psihologiskai jis buna ..
Nezinia.. kiek tame yra tiesos, bet linkiu jums abiems sveikatytes ir stiprybes visokiomis gyvenimo aplinkybemis wub.gif
rusneliukas
super thumbup.gif thumbup.gif doh.gif
Blonda
Skausmingas, bet gražus pasakojimas 4u.gif thumbup.gif
RedMa
4u.gif Nuosirdziausi sveikinimai susilaukus sunelio wub.gif
-->BLOOONDINKA<--
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif stai tau balioncikas uz kancias 4u.gif
NaiLi
Sauni istorija thumbup.gif wub.gif Aukit sveiki ir laimingi wub.gif 4u.gif
saturno_sesely
4u.gif 4u.gif wub.gif aciu uz palinkejimus ir grazius zodzius!
Junda
Kaip šaunu skaityt tokias istorijas ir žinot, kad VGN suteikė pagalbą be jokio išankstinio susitarimo. Sveikinu mamytę!
idea fix
QUOTE(saturno_sesely @ 2008 01 24, 02:03)
Marko atėjimas į šį nuostabų pasaulį
Vyras sakė kad vienu momentu pradėjau rėkt kad paleiskit mane aš einu namo...  lotuliukas.gif
*

thumbup.gif Liuk pasakei. Tubut atrode, kad tikrai eitum biggrin.gif
joge
Taip tikroviškai parašei 4u.gif
asta sal
Sveikinu su tavuoju stebukliuku 4u.gif saunuole mamyte clap.gif
Taistė
QUOTE(Blonda @ 2008 01 23, 17:49)
Skausmingas, bet gražus pasakojimas  4u.gif  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif Aukit diduciai 4u.gif
Vanileee24
4u.gif sveikinam susilaukus lialiaus thumbup.gif saunuole mamyte..tiek istverei thumbup.gif
Gili
saunuole, grazei parasei.
as vis neprisiruosiu doh.gif
Fox_lady
Labai tikroviška istorija 4u.gif
skaitydama jaučiausi beveik taip, lyg filmą žiūrėčiau. smile.gif

Aukit laimingi 4u.gif
daluzenik
QUOTE(Junda @ 2008 01 23, 21:39)
Kaip šaunu skaityt tokias istorijas ir žinot, kad VGN suteikė pagalbą be jokio išankstinio susitarimo. Sveikinu mamytę!
*

nieko sau suteike pagalba doh.gif
sitiek leido ilgai kankintis, o tai ka gal galejo dar ir nepriimt?
Papildyta:
QUOTE(Gili @ 2008 01 25, 18:04)
saunuole, grazei parasei.
as vis neprisiruosiu  doh.gif
*

ir kol nepribres rasymo momentas, begalinis noras issiliet, nerasyk, nes as kai parasiau nesusikaupus , tai ssss.... gavosi.
Albina1albina
4u.gif 4u.gif saunuole thumbup.gif
Stebukle
Labai sveikinu su tokiu isimintinu Markucio atejimu. 4u.gif
laurusska
Sveikinu 4u.gif as viena diena veliau buvau isskridus i kosmosa biggrin.gif
Raistė
smile.gif
Edeva
wub.gif labai grazi istorija wub.gif 4u.gif
pradingau
labai vaizdingai papasakota istorija. smile.gif
saunuole, saturne smile.gif
deividaite
oi, net pati prisiminiau savo skausminga gimdyma blush2.gif saunuole mamyte 4u.gif
Miglee
na ir prisikankinai :unsure:bet graziai papasakojai 4u.gif user posted image
saturno_sesely
4u.gif ačiū už komentarus 4u.gif wub.gif už poros mėn jau metai bus kleckui thumbup.gif
Viotinola
Einu namo... lotuliukas.gif Geras lotuliukas.gif ir istorija šauni 4u.gif
rence*
Grazi istorija. Gimdymo skausmai greit pasimirsta mirksiukas.gif Sekmes 4u.gif
Kettim
Grazi istorija,nors ir per skausma,bet koks dziaugsmas. wub.gif Aukit stiprus ir sveiki. 4u.gif
perlita3
As asmeniskai nesuprantu tu, kurios gimdydamos,klykia,saukia ,rekia.zviegia,vadinasi dar taip neskauda jei turi jegu tai daryti,bet cia dar ne viskas,turi jegu ir pasakyti kazka.Manau,kad dazniausiai taip elgiasi pacios budamos isterikes.
vaikiukui balioneli 4u.gif
niamniuskyte
Kokia sauni ir tikroviska istorija thumbup.gif
Patiko ta vieta,kur saukei jog kojas issuks lotuliukas.gif thumbup.gif
Aukit sveiki ir dideli wub.gif 4u.gif
saturno_sesely
QUOTE(perlita3 @ 2008 09 10, 20:44)
As asmeniskai nesuprantu tu, kurios gimdydamos,klykia,saukia ,rekia.zviegia,vadinasi dar taip neskauda jei turi jegu tai daryti,bet cia dar ne viskas,turi jegu ir pasakyti kazka.Manau,kad dazniausiai taip elgiasi pacios budamos isterikes.
*

ax.gif savo tokius komentarus prašom reikšti ne šitoj temoj. čia ne pamąstymai, kaip geriau, šaukti ar nešaukti, o mano gimdymo istorija.
perlita3
QUOTE(saturno_sesely @ 2008 09 12, 11:14)
ax.gif  savo tokius komentarus prašom reikšti ne šitoj temoj. čia ne pamąstymai, kaip geriau, šaukti ar nešaukti, o mano gimdymo istorija.
*

Jei visiems pasakoji tai jau nebetavo. blink.gif
virguliuke
Saunuole mergyt 4u.gif

Iš šilumos, iš meilės, iš tikėjimo,
Su niekuo nepakeičiamu juoku,
Į šį pasaulį jie ateina -
Atsineša čia viską, kuo tikiu:
Neramų miegą, mielą šypsnį,
Linksmas akis ir daug keistų garsų,
Ir lūpas, iš kurių sulaukiam žodžių:
"Mama, aš tave myliu..."
user posted image

ir nekreip demesio i paskutinius komentarus
mirksiukas.gif
*ssuzzi*
QUOTE(perlita3 @ 2008 09 10, 20:44)
*

Gerbiamoji perlita cool.gif
Tu asmeniskai nieko gyvenime ziuriu nesupranti doh.gif tik eini loji,komentuoji vejus ir nieko daugiau neveiki doh.gif
Gaila tavo vaiku ir tavo vyro,ziauru tokia seimos siela tureti unsure.gif
GudriLapė
labai graži istorija 4u.gif
Akfak
saunuole 4u.gif

kazi ko jie taves nepaleido namo kai prashei... g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.