Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dėl pareigybės aprašymo pakeitimo
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
Raima
Norėčiau užduoti klausimą.
Esu statutinė valstybės tarnautoja (dirbu personalo skyriuje). Pradėjusi dirbti pasirašiau savo pareigybės aprašymą, kuriame vienas iš specialiųjų reikalavimų buvo nurodytas aukštasis išsilavinimas. Šiuo metu skyriuje siekiant perskirstyti darbo krūvius yra keičiami visų darbutojų pareigybių aprašymai. Tačiau pareigybės aprašyme norima pakeisti ne tik pareigas einančio valstybės tarnautojo funkcijas, bet ir specialiuosiuose reikalavimuose įrašyti tokį sakinį "turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą teisės, viešojo administravimo, karybos ar kitą atitinkantį personalo veiklos kryptį išsilavinimą". Tokiu atveju mano išsilavinimas neatitiktų šių reikalavimų. Ar tai yra teisėta? Iš anksto dėkoju.
Gedmantas Gedminas
Į pareigas priima ir specialius reikalavimus nustato Jūsų darbdavys vadovaudamasis Statutu ir kitais poįstatyminiais aktais (įsakymai , instukcijomis ir pan.) Jei esante "statutinė' privalote paklusti "sukarintai' tvarkai. Jei vadovas turintis įgaliojimus priimti į darbą ir nustatyti reikalavimus, pareigoms užimti, nustato tokius reikalavimus jie turi būti vykdomi. Iš pateikto klausimo aš nematau, kad nauji pareigybės aprašymai pažeistų įstatymą.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.