- o mes turim ką nors pagriaužti....
Tas ką nors pagriaužti tai: sausainiukai, taleriai, moliūgų sėklos, riešutai kokie nors...
Ir jeigu neranda nieko, baisiai jau liūdnas pasidaro, nu kaip mažas vaikas
O jūs ką dažniausiai graužiat...
Pas mano vyrą tokia tradicija, po vakarienės, kai jau pavalgo sočiai, visada klausia:
- o mes turim ką nors pagriaužti.... Tas ką nors pagriaužti tai: sausainiukai, taleriai, moliūgų sėklos, riešutai kokie nors... Ir jeigu neranda nieko, baisiai jau liūdnas pasidaro, nu kaip mažas vaikas O jūs ką dažniausiai graužiat...
Mes tai čipsus dažniausiai
Labai megstu dziuvesius, paprastus paprasciausius dziuvesius (tuos, kur lyg ir tik paprastas batonas supjaustytas is sudziovintas). Man jie labai
Vajkare graužt nesveika..
Tiesa, dar prisiminiau, kad mano mama po vakarienės gali sukirsti visa maišelį javinukų su šokoladu, nors kūda nerealiai...
O as nemegstu nieko grauzti
Retkarčiais griaužiu.Bet šiaip velniškai bijau svorio priaugti, todėl jei ką nors griaužiu, nevakarieniauju.O jei vakarieniauju, po to negriaužiu.Va taip
Va tie uzkandziavimai tai baisi beda, o dar kai be saldumynu negali, tai visai baisu... As is tu...
Smagu uzkandziaut, bet isties baisu svorio priaugt, o tai juk taip paprasta. Siaip siuloma valgyt tris kart per diena ir uzkandziaut tik du kartus, bet vaisiais, nes visa kita labai ner sveika
mėgstu graužti obuoliukus, tie tokie, "popieriniai", kietesni..
saulėgrąžos
Mūsuose tai vadinama "kažkas skanaus". Jau bemaž septyneri metai Nr.1 - pakelis vaflių (šis žalingas įprotis užsiliko nuo pirmo nėštumo), dar labai tinka taleriai, javinukai, ryžių trapučiai ir pan.
graužiu morkas
tik ne iškart po valgio, o tarp pusryčių ir pietų arba tarp pietų ir vakarienės
Aš irgi laaaaabai mėgėja užkandžiauti.
O šiandien tai nusipirkau lukštentų nekepintų saulėgražų , po to pakepinau ant keptuvės be nieko, pabarsčiau druska ir
Aš seniau buvau labai didelė megėja lukštenti saulėgrąžas, bet dabar tam reikalui tiesiog nelabai turiu laiko (auginu labai aktyvų berniuką
Aš irgi valgydavau saulėgrąžas, kol nepamačiau ant pakelio kalorijų užrašo
as irgi megstu pakramsnoti, ypac darbe prie kompo
visada perku dziovintus vaisius, dazniausiai ananasus QUOTE(Armana @ 2005 05 12, 15:42) Aš seniau buvau labai didelė megėja lukštenti saulėgrąžas, bet dabar tam reikalui tiesiog nelabai turiu laiko (auginu labai aktyvų berniuką Armana, matau kad žieminuką berniuką augini, junkis prie mūsų pokalbių ČIA PLEPA ŽIEMINUKŲ MAMYTĖS:)
deja, saulėgražos turi kalorijų apie 600...
Atradau labai gerą dalyką tinkamą pagraužimams.
Ryžių ir grikių galetas mėgstu.
Uoj, pas mus be "ko nors skanaus" neapseinama
as ir megstu pagriauzti Va ir dabar migdolus kramsnoju
Ir mes mėgstam graužti
O man patinka graužti moliugų sėklas, bet nekepintas, kad mažiau kalorijų būtų.Nors jos kalorijų turi nemažai, bet labai sveika jas valgyti, bet stengiuosi nepiktnaudžiauti
Mes su saviskiu irgi megstam pagriauzti
jeigu ką, tai vynuogės vienos iš kaloringiausių uogų (jeigu ne pačios kaloringiausios...) 100 g turi apie 70 kcal, o vienu kartu jų suvalgoma tikrai žymiai daugiau...
Dabar pats uoboliukų graužimo metas
Na
Tai dėl to, kad sveikiau, net bejonių nekyla. Bet jei rūpiniesi formomis, reikėtų rinktis ką nors lengvesnio. Gali pavyzdžiui prisipjaustyti obuolių- supjaustytų susivalgo mažiau negu graužiant visą. O vasarą geriausia lesioti uogas, jos smulkios, tai greitai nusibosta pats procesas ir tada ramu.
Is kaimynes gavau gan skaniu sodo obuoliu
o del to uzkandziavimo tai tikrai yra opi problema
Pripjaustau didele lekste agurku, pomidoru,morku,obuoliu ir padedu ant stalo.Siaip visada saukia kad nieko nenori,bet uz valandzikes nieko nelieka.
Ir tada jokiu cipsu nereikalauja,nors laaabai megsta.
Ojojojoi tas grauzimas, tiesiog manija pasidare....as tai dazniausiai grauziu astrius riesutus, na tokius apvoliotus kazkokiuose prieskoniuose astriuose, gaunasi tokia traski astri plutele....tik nepasakokite kiek kaloriju, nes ir pati zinau....geda,
turiu ir aš ta bjauru įproti griaužti - griaužiu viska... morkas, saulėgražas, sausus pusryčius, padžiuvusi batona ir viską ka randu šaldytuve... GAl aš kokia žiurkė praeitam gyvenime buvau?
QUOTE(FataMorgana @ 2007 03 27, 15:49) turiu ir aš ta bjauru įproti griaužti - griaužiu viska... morkas, saulėgražas, sausus pusryčius, padžiuvusi batona ir viską ka randu šaldytuve... GAl aš kokia žiurkė praeitam gyvenime buvau? tada mes visos žiurkės Aš tai mėgstu saulėgrąžas, traškučius, visa laimė, kad jau šokoladų ir sausainių nebemėgstu, tai nors šitų negraužiu QUOTE(Elena @ 2005 03 30, 15:15) Pas mano vyrą tokia tradicija, po vakarienės, kai jau pavalgo sočiai, visada klausia: - o mes turim ką nors pagriaužti.... Tas ką nors pagriaužti tai: sausainiukai, taleriai, moliūgų sėklos, riešutai kokie nors... Ir jeigu neranda nieko, baisiai jau liūdnas pasidaro, nu kaip mažas vaikas O jūs ką dažniausiai graužiat... mano mamai tas pats. Ji sako, kad negali skaityt ar TV žiūrėt ko nors "negriauždama". O tinka daug kas: traškučiai, taleriai, saulėgrąžos, riešutai, saldainiai. Aš tai kažkaip tokios mados neturiu
Man taleriai labai eina
As megstu ziurint telika pagriausti kokius talerius,saulegrazas,riesutus,obuoliu pripjaustau ar apelsina.
Aš tai dažniausiai obuolius graužiu
Siaip as irgi megstu griauzti obuolius skaitant arba ziurint TV.Jei zinau,kad ta vakara sedint ziuresim filmus ar siaip TV,kepu duona su suriu arba triauskinam traskucius.Suprantu,kad daug kaloriju,bet......skanu
Aš taip pat sunkiai įsivaizduoju savo gyvenimą be obuolių griaužimo vakarais
seniau beveik kasdien grauzdavau saulegrazas, o dabar kazkaip nebe labai..
Pradėjom graužt duoniukus- nedidelius kietus duonos paplotėlius su grūdais, saulėgrąžom, įv. sėklikėm.Dėl šių visų priedų pardavėjai ją vadina "žarnyno šluota". Pirkdavau tuos duoniukus Girstupio turgaus šviežių sulčių skyriuje, dabar jų randu ir Šilainių turguje. Kg kaina- 29 lt.
As megstu tik saulegrazas, bet nelabai daznai jas perku. Mano vyras megsta surinius sausainukus ir riesutus pagrauzti
QUOTE(Verba @ 2008 08 31, 22:47) Pradėjom graužt duoniukus- nedidelius kietus duonos paplotėlius su grūdais, saulėgrąžom, įv. sėklikėm.Dėl šių visų priedų pardavėjai ją vadina "žarnyno šluota". Pirkdavau tuos duoniukus Girstupio turgaus šviežių sulčių skyriuje, dabar jų randu ir Šilainių turguje. Kg kaina- 29 lt. Kaip tie duoniukai atrodo ir kurioj vietoj Šilainių turguj jais prekiauja?
as ir kartais susergu ta pagriauzimo liga, vakare man norisi kokios desrytes rukytos, ar surio kokio
Kartais mėgstu pagriaužti pistacijų, sūrio
reikia stengtis grauzti ka nors sveiko ir nekoloringo
|