pingpongute
2008 01 25, 12:49
Sveikos mamytes! Pastaruoju metu iš daugelio prietelkų ir draugių išgirstu pasakojimus apie tai, kaip vaikai mokina suaugusius, pasako pačius netikėčiausius dalykus, o suaugę net nežino kaip reaguoti. Štai vienas pavyzdys; 4metė mergaitė sako močiutei - "Močiute, tu visai ne taip meldiesi! Тereikia klauptis, o reikia atsistoti, ištiesti rankas į viršų ir prašyti ko tau reikia! Kitas pavyzdys, penkiamete mergaitė rymo, mąsto kažką ir pareiškia" kaip man nusibodo gimti ir mirti, gimti ir mirti, gimti ir mirti..." Draugės šešiametė dukra paklausė mamos - kas aš? jei atimtum iš manęs vardą ir pavardę, kas aš tada? Pasidalinkime ir mes čia visos, ką mūsų vaikai neįtikėtino ar keisto pasako. Gal tai, ką jie sako, o mes nesuprantame turi gilią prasmę?
gudrene
2008 01 26, 19:32
Tema tikrai turėtų būti labai įdomi  turiu ir aš čia kelias "idėjų mašinas ", bet kaip tyčia dabar nieko neatsimenu. Būtinai užeisiu, kai bus pasakyti geneali mintis
pingpongute
2008 02 04, 18:36
Labai laukiame mamyčių pasakojimų  Dalinkitės drąsiai
Aš manyčiau , čia puiki tema pakalbėti apie Indigo vaikus.
pingpongute
2008 02 09, 00:22
QUOTE(lin@ @ 2008 02 09, 00:24) Aš manyčiau , čia puiki tema pakalbėti apie Indigo vaikus. Na, kadangi mes ne visada galime pačios nustatyti kur indigo vaikai, o kur kristaliniai ar dar kažkokie , tai pasisakykime ką įdomaus mums vaikai paaiškina , nes gal jie tikrai (aišku, kad tikrai  ) ypatingi!
Žiogelis
2008 02 11, 17:51
Man reikėtų pasikelti užrašus  Buvo tikrai pasisakymų-perliukų. Bet šiaip jau vyresnioji mane visą laiką mokė skaityti mintis. "Mama, noriu kažko mažo oranžinio." Spėkit, ko  Nepatikėsit - norėjo eiti į lauką ieškoti boružėlių. Ir t.t. Noriu kažko įdomaus. Atspėk, ko aš noriu. Man kažko reikia. Kas baisiausia, negalėdavau įkalbėti pasakyti, neišduodavo jokios smulkmenos, jokios užuominos. Ir nesileisdavo, kad nukreipčiau dėmesį kitur. Per tas boružėles net apsižliumbusi buvau. Vaikas stovi, bliauna, kad nori "mažo oranžinio" - nei nuraminsi, nei atspėsi, nei priversi pasakyti... Nežinau, koks žaibas tada trenkė, kad atspėjau. Net neįsivvaizduoju. Po 10 kartų buvoišbandyti visi mandarinai, morkos, medetkos, oranžiniai žaisliukai ir pan.
pingpongute
2008 02 12, 17:29
QUOTE(Žiogelis @ 2008 02 11, 18:51) Man reikėtų pasikelti užrašus  Buvo tikrai pasisakymų-perliukų. Bet šiaip jau vyresnioji mane visą laiką mokė skaityti mintis. "Mama, noriu kažko mažo oranžinio." Spėkit, ko  Nepatikėsit - norėjo eiti į lauką ieškoti boružėlių. Ir t.t. Noriu kažko įdomaus. Atspėk, ko aš noriu. Man kažko reikia. Kas baisiausia, negalėdavau įkalbėti pasakyti, neišduodavo jokios smulkmenos, jokios užuominos. Ir nesileisdavo, kad nukreipčiau dėmesį kitur. Per tas boružėles net apsižliumbusi buvau. Vaikas stovi, bliauna, kad nori "mažo oranžinio" - nei nuraminsi, nei atspėsi, nei priversi pasakyti... Nežinau, koks žaibas tada trenkė, kad atspėjau. Net neįsivvaizduoju. Po 10 kartų buvoišbandyti visi mandarinai, morkos, medetkos, oranžiniai žaisliukai ir pan.  Na ir kaip dabar sekasi mintis skaityti? Aš pati paeksperimentuoju su savo 6 mėn sūneliu. Kartais lopšinę dainuoju mintyse, arba sakau - miegok, reikia pailsėti. Ir įdomu tai, kad jis atrodo supranta  - užmerkia akytes ir miega...
pingpongute
2008 02 15, 21:00
Šiandien išgirdau tokį pasakojimą apie 5metę Emutę. Ji sako savo tetai: -Asta, kiek aš tau galiu kartoti, kad tu būtum gera! Reikia būti geriems, tada viskas bus gerai gyvenime. -Bet juk būna, kad žmogus geras, bet vistiek jam nesiseka - paprieštaravo teta. - Reiškia jis nepakankamai geras, atsakė Emutė
rozinee
2008 02 28, 22:52
QUOTE(Žiogelis @ 2008 02 11, 17:51) Man reikėtų pasikelti užrašus  Buvo tikrai pasisakymų-perliukų. Bet šiaip jau vyresnioji mane visą laiką mokė skaityti mintis. "Mama, noriu kažko mažo oranžinio." Spėkit, ko  Nepatikėsit - norėjo eiti į lauką ieškoti boružėlių. Ir t.t. Noriu kažko įdomaus. Atspėk, ko aš noriu. Man kažko reikia. Kas baisiausia, negalėdavau įkalbėti pasakyti, neišduodavo jokios smulkmenos, jokios užuominos. Ir nesileisdavo, kad nukreipčiau dėmesį kitur. Per tas boružėles net apsižliumbusi buvau. Vaikas stovi, bliauna, kad nori "mažo oranžinio" - nei nuraminsi, nei atspėsi, nei priversi pasakyti... Nežinau, koks žaibas tada trenkė, kad atspėjau. Net neįsivvaizduoju. Po 10 kartų buvoišbandyti visi mandarinai, morkos, medetkos, oranžiniai žaisliukai ir pan.   Kažko mažo oranžinio
pumpura
2008 11 21, 13:44
labai gera temelė,nes dažnai vaikai suaugusiems pasako tokių komentarų,kad priverčia ir susigėsti va mano vaikas darželyje auklėtojas gerai pamokė,jos man paskui pasakojo,kad mažius nusičiaudėjo,o jos nieko ir nesako,tai priėjo prie jų ir sako: tai į sveikatą-ačiū.auklėtojos prisipažino labai susigėdusios dabar mašinoje nuolat auklėja jei pamato kad diržo neprisisegę,tai visad primena-saugos diržai saugo gyvybę (čia iš reklamos matyt nukopijavo), dar labai nesmagiai MB draugai pasijunta,jei svečiuose kokio alaus išgeria,tai vaikas visad rėkia,kad nevairuokit-avariją padarysit,negalima gert alaus dar neblogas komentaras buvo,na ne itin pamokantis,bet labai juokingas,kai svečių turėjom ir buvom užsidegę žvakę,o kai aptemo įjungėm šviesą,tai jis paprašė užgesint,tai draugė sako,jei užgesinsit aš bijosiu,o vaikas kaip niekur nieko sako: nebijok,Dievas mus apsaugos  Dievas saugo gerus,o piktų nemyli ir juos baudžia
rositafoto
2008 11 25, 22:43
Žalčių Karalienė
2009 01 08, 00:07
O man tai krikšto sūnus 7 m. gerai suskėlė, taip iš tolo kalbą užveda, sako paklausk manęs koks mano vardas, pavardė ir kiek man metų, klausiu: -koks tavo vardas? -auksinis kardas. -kokia pavardė? -auksinė raidė (na pakolkas viskas lyg ir gerai  ), po to klausiu -kiek tau metų? -kiek tu turi auksinių kardų Sakau ačiū, kad nepasakei taip kaip turėtų būti  , sako nea, tau taip ir nepasakyčiau P.S. kas nežino šito posakio, tai padėsiu: atsakymas turėjo būti "kiek turi šiknoj granatų"
pingpongute
2009 01 09, 19:19
Šaunuolės mamytės, kad atgaivinote temelę! Nagi, drąsiau visos pasakojamės
Auguste2
2009 01 22, 19:21
Nu taip tikrai vaikai kartais pasako tokiu dalyku, kad net soka gali gaut, ir nesupranti is kur tokios kalbos
Vilmuutee
2009 03 17, 15:55
Mano didžbernis jau 4tokas tai ruosiames komunijai,baznycioje jam vyksta kiekviena savaite uzisemimai tai aš jau baigiu nupušt nuo jo kalbų apie dievą,o jei dar ir maldas man pradeda sakyti  man bažnyčia niekada nebuvo prie širdies.
pingpongute
2009 03 17, 18:57
Bet jei jam prie širdies, reikia gerbti jo pasirinkimą  Turiu ir daugiau tokių draugių, kur vaikai mokina tėvus ir senelius apie Dievą
Tamsioji ugnis
2009 03 17, 23:23
QUOTE(Vilmuutee @ 2009 03 17, 16:55) Mano didžbernis jau 4tokas tai ruosiames komunijai,baznycioje jam vyksta kiekviena savaite uzisemimai tai aš jau baigiu nupušt nuo jo kalbų apie dievą,o jei dar ir maldas man pradeda sakyti  man bažnyčia niekada nebuvo prie širdies.  Visada vaikai besiruošdami komunijai, na budami tokio amžiaus labai gražiai pamaldus tampa, ir reikia džiaugtis tuo...nesvarbu ar tėvai tiki Dievu ar ne, tiesiog vaikai įtikėdami Dievu tampa dievobaimingi ir paprasčiausiai pasidaro gerėsni, aišku kol vėl nesugenda...Liudna kad tas amžiaus tarpas toks trumpas Bent jau vaidinkite kad jam pritariat arba jei esat prieš tai tai nereikėjo leisti ji į komuniją... Labai linksmos istorijos...ypač patiko filosofinis samprotavimas šešiametės "kas aš esu?"  labai net protingai pasakė
pingpongute
2009 03 18, 13:25
Na, tai mamytės, dalinkime toliau pasipasakojimais, ką gudraus mūsų vaikai šneka
*Caras*
2010 10 31, 08:47
Parašysiu ir aš savo vaikio pokalbius, aišku jie ne mokantys ko nors, bet neradau kitos temos kur "kalba vaikai".
Mano keturmetis po didelio reikaliuko tualete šaukia mane, kad jau padariau. Ateinu vyrukas jau stovi atsirėmęs į vonią ir atkišęs dupcę ir sako man: -Jau padariau, nuvalyk dupcę. Aš jam sakau: -Tu jau didelis, turi jau pats dupcę nusivalyt. O jis stovi ir tokiu šaltu veidu sako man: -Jeigu turėčiau dupcėj akis, tai pats mokėčiau nusivalyt. Nežinojau net ką atsakyt, juokiaus visą vakarą paskui.
Dabar daržely išmoko tą eilėraštuka apie stora boba kiaulę pjovė, į pirštuką įsipjove ir tt. Vakar jis man sako tą eilėraštuką, paskui nutilo, pagalvojo ir sako man: -Mama, tu nebuk stora. Aš jam sakau: -O tai jei busiu stora, ką tu manęs nemylėsi? Jis man sako: -Ne Klausiu kodėl? O jis man: -Tada tu pro duris netilpsi.
Maniškis (3 m.) pasakoja, kaip jis daržely lauke su draugu triukšmavo. Pasakiau, kad daugiau lauke nerėkautų, nes gerklytę skaudės. O jis tokiu ramiu tonu nesiginčydamas pareiškė: -Tai gerai, mes tada kojom triukšmausim.
mamyteJ
2010 11 22, 20:40
Sveikos! Tikrai linksma temele  Musu 2,5m.bernuzelis irgi jau pamokymu duoda Karta stovejau ir pirsta i burna isikisau(dabar net nezinau pati ko as ji ten kisau  ) Emilijus tik pamate ir pirstuku grumodamas man sako: -Negalima pirsto i burma kisti!
kulipka
2010 12 27, 19:48
turiu du vaikus - didžioji 3 metų ir mažylis - aštuonių mėnesių. Aišku, bart daugiau gauna dičkė, tai numeta kažką, tai apverčia, tai išsidirbinėja tyčiom ar netyčiom... mažylis tai kaip mažylis, ką čia jam priekaištausi... Vieną sykį sunki diena buvo, tai kažką piktai sakau mažyliui... Dičkė ir sako: nebark broliuko (nors pati niekad nėra sakius "kam mane bari, nebark manęs ar panašiai"). man taip graudu pasidarė, kad jau brolį užstoja, nors akivaizdu, kad dažnai brolis kaip tik jos sąskaita dėmesio gauna.
mamyteJ
2010 12 28, 16:22
sveiki! Dar viena Emilijaus istorija.Ta kart su mociute buvo ir mociute ji padrausmino(dabar jau nezinau uz ka).O jam ,suprantat, susisviete,kad mociute negerai padare ir mociutei rodydamas pirstu sako: Prasau stot i kampa. Zinoma labiausiai juokas mociutei eme
mamyteJ-matai kaip buna...  vaikai drausmina mociutes...
Kliamka
2011 02 22, 19:40
Penkiametė dukra ateina pas mamą ir sako: "mama, tetis tave šaukia, tikriausiai nori užsiimti sexu."
pingpongute
2011 02 23, 10:32
Mūsų trimetis sūnus, praeidamas pro televizorių ir užmetęs akį į multfilmą sako: kai mergaitės kažką sako, tai berniukai nieko nežino"
mamka25
2011 03 13, 18:10
Mano sūnelis, prisiklausęs serialų ir reklamų, labai dažnai priekaištauja kai konors neatsakau arba ne tokio atsakymo tikisi, tai sako taigi mamos viska žino, bet jo, moterys meluoja geriau.... Papildyta:Viena kart pastačius sūnelį į kampa, susilaukiau grasinimų, kad išlygins visus kampus namie, bus tik lygios sienos, sako va tada žinosi kaip statyt vaikus į kampa
pingpongute
2011 03 14, 10:49
QUOTE(mamka25 @ 2011 03 13, 19:10) Mano sūnelis, prisiklausęs serialų ir reklamų, labai dažnai priekaištauja kai konors neatsakau arba ne tokio atsakymo tikisi, tai sako taigi mamos viska žino, bet jo, moterys meluoja geriau.... Papildyta:Viena kart pastačius sūnelį į kampa, susilaukiau grasinimų, kad išlygins visus kampus namie, bus tik lygios sienos, sako va tada žinosi kaip statyt vaikus į kampa   Išlygins kampus namie  Visom prasmėm gerai skamba!
Ketverių ką tik sulaukęs mano vyresnėlis užvakar išaiškino man, kodėl tris vaikus turėsiu... "Tokia užduotis". O čia argumentas, kodėl turėčiau atsiimt visam laikui iš darželio: "Nes aš ne karys, o muzikantas" (detalizavo vėliau, jog neturi ten ramaus kampelio pažaist turi kovot vis su kitais. Nors šiaip kiek stebiu viešose žaidimų aikštelėse tai susibendrauja su bet kokio amžiaus ir lyties vaiku akimirksniu- socializacijos problemų neturi)
BrandNewSmile
2011 06 24, 00:55
Pamenu su sese (jai 5 metai tada buvo) buvom prie fontano ir ji paprase manes centuku,kad duociau. Nes ji norejo sugalvoti nora. Tai ji ismete moneta. Sakau koki sugalvojei nora?Sako sugalvojau nora,kad visi vaikuciai myletu savo mamytes ir nesipyktu su jomis. Labai miela ir grazu pasirode man tokie mazos mergaites zodziai. Ji prase ne kokios naujos leles,bet tokio dalyko. :}
mamyteJ
2011 06 25, 02:44
Dabar mususkis prisiklauses pasaku visokiu juokeliu prisigalvoja... Viena syk priejes man sako: -Tu grazuole. Atsakau jam: -Tu taip pat grazuolis. O jis: -Ne,tu grazuole,o as pabaisa. Ir is pokalbio su teciu. Atsisede aptarinejo kokie ju papukai mazi.Ir galiausiai pakomentavo,kad -Mamytes papukai ,tai va toookie didziuliai didziuliai...
mainridas
2012 01 20, 14:19
QUOTE(colore @ 2011 02 10, 16:03) mamyteJ-matai kaip buna...  vaikai drausmina mociutes... 
Smagios visos istorijos, tik gaila, kad taip mazai.
|
|