Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SOS! Vaikas meluoja...
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
deivydukomama
maniskis irgi megsta pameluot jam 9m.bet as vistiek issiaiskinu
....blondinas
QUOTE(deivydukomama @ 2008 03 05, 06:58)
maniskis irgi megsta pameluot jam 9m.bet as vistiek issiaiskinu
*

vaikai meluoja tik tuo atveju, jeigu seimoje meluoja tevai...
laureta
QUOTE(....blondinas @ 2008 03 10, 07:53)
*

kokioje knygoje tai radai parasyta? blink.gif
....blondinas
QUOTE(laureta @ 2008 03 10, 03:24)
kokioje knygoje tai radai parasyta?  blink.gif
*

gyvenimo.

laureta
QUOTE(....blondinas @ 2008 03 10, 18:18)
gyvenimo.
*

blink.gif lotuliukas.gif
zoluška
[quote=....blondinas,2008 03 10, 07:53]
*

[/quo
vaikai meluoja,nes nori ištverti bausmių,o tevai meluoja ar ne jokios įtakos nedaro verysad.gif wub.gif T.p vaikai mėgsta ir fantazuoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
kiausiniene

*

[/quo
vaikai meluoja,nes nori ištverti bausmių,o tevai meluoja ar ne jokios įtakos nedaro verysad.gif wub.gif T.p vaikai mėgsta ir fantazuoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
*

[/quote]

Reiškias galim meluot vaikam.
laureta
Persasi isvada - vaikams galim meluoti, o vaikai mums. lotuliukas.gif
inadastra
vaikai iš pradžių fantazuoja ir turbūt patys neatskiria kur yra melas , o kur fantazija... lotuliukas.gif bet ateina tas laikas kai jie jau supranta kad meluoja, ir tada mamoms neramu darosi blink.gif , maniškis tai meluoja kur tik nori ir gali .Aš tai žinau ir sakau jam kodėl tu taip elgiesi?, ar nori užaugti melagis?, sakau, kad ausys išdygs kaip pas asilą, gąsdinu visais metodais, ir gražiai kalbu, bandau apeliuot į jo sąžinę unsure.gif , tada jis sako, -aš mama daugiau niekada niekada nemeluosiu, noriu būti geras noriu niekada nemeluoti.. rolleyes.gif ir vėl apsisukęs..... doh.gif ir pats supranta, stengias bet jam neišeina verysad.gif
LinaB
su maniške devynmete būna visko:ir pameluoja, ir prisifantazuoja, ir dar visaip -uoja.
ruoniukas
QUOTE(....blondinas @ 2008 03 10, 06:53)
*

matyt pats esi melagis? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(LinaB @ 2008 04 20, 18:49)
su maniške devynmete būna visko:ir pameluoja, ir prisifantazuoja, ir dar visaip -uoja.
*

va va ir su maniske taspats doh.gif nors ir kaip prasau sakau kad as pykstu labiau uz mela o ne uz prasikaltima vistiek meluoja susirietus ir prisipazista tik tada kai kruva irodymu pametu doh.gif
DakoOta
Manau vaikai meluoja, nes bijo aplinkinių reakcijos ir visai nebūtinai tik tada kai šeimoje meluoja tėvai. Gal būt jie to išmoksta iš draugų, pažystamų, arba pačios gyvenimo aplinkybes priverčia vaiką pameluoti. Vaikai bijo prisipažinti padarę ką nors blogo, nes bijo bausmės ar pan. Meluoja, nes nori išvegti kokios nors nemalonios situacijos... Tarp bendraamžių meluoja, nes nori pasigirti, nori atsidurti dėmesio centre. Neturtingose šeimose gal todėl, kad bijo tėvų.
ruoniukas
QUOTE(DakoOta @ 2008 04 23, 13:58)
Manau vaikai meluoja, nes bijo aplinkinių reakcijos ir visai nebūtinai tik tada kai šeimoje meluoja tėvai. Gal būt jie to išmoksta iš draugų, pažystamų, arba pačios gyvenimo aplinkybes priverčia vaiką pameluoti. Vaikai bijo prisipažinti padarę ką nors blogo, nes bijo bausmės ar pan. Meluoja, nes nori išvegti kokios nors nemalonios situacijos... Tarp bendraamžių meluoja, nes nori pasigirti, nori atsidurti dėmesio centre. Neturtingose šeimose gal todėl, kad bijo tėvų.
*

tai neturtingose seimose tevai monstrai o turtuoliai tai jau idealai?nu nemanau as pati is nelabai turtingos seimos ir nebijojau tevu o stai drauge is turtinguju ir drebedavo kaip epuses lapas ir virvute ir laidais pamokydavo kai as per visa gyvenima nesu i kaili gavus schmoll.gif
DakoOta
QUOTE(ruoniukas @ 2008 04 23, 18:25)
tai  neturtingose seimose tevai monstrai o turtuoliai tai jau idealai?nu nemanau as pati is nelabai turtingos seimos ir nebijojau tevu o stai drauge is turtinguju ir drebedavo kaip epuses lapas ir virvute ir laidais pamokydavo kai as per visa gyvenima nesu i kaili gavus schmoll.gif
*

Aš nenorėjau pasakyti, kad jei šeima yra nepasiturinti ar pan, tai vaikas būtinai turi meluoti doh.gif . Tik norėjau pasakyti, kad kartais būna šeimų kuriuose mama ar tai tėtis būna alkoholikai arba panašiai. Tada vaikai tiesiog tokių tėvų bijo, nes tokie tėvai juos auklėja visiškai netinkamai. Taip manau smile.gif ..
ruoniukas
QUOTE(DakoOta @ 2008 04 24, 14:45)
Aš nenorėjau pasakyti, kad jei šeima yra nepasiturinti ar pan, tai vaikas būtinai turi meluoti  doh.gif . Tik norėjau pasakyti, kad kartais būna šeimų kuriuose mama ar tai tėtis būna alkoholikai arba panašiai. Tada vaikai tiesiog tokių tėvų bijo, nes tokie tėvai juos auklėja visiškai netinkamai. Taip manau  smile.gif ..
*

tada tau pritariu drinks_cheers.gif
Anita35
maniske - tai jau melavimu asas, o prasidejo irgi tik nuo fantaziju schmoll.gif g.gif
adriu
maniškis ir melagis ir fantazuotojas.psichologė sakė labai lakios fantazijos,ir jei mokės panaudot tą dalyką gyvenime-gali daug pasiekti.aš sakau galėsi seimo nariu būt-ir melagis ir fantazuotojas.juokas pro ašaras doh.gif
bitemaja1
Paskaiciau cia Jusu visu komentarus apie mazuosius melagelius ir lyg ir ramiau, o lyg ir ne pasidare.
Mes su vyru auginam jo suneli, jam dabar 11 metu, nors nesu jo biologine mama, taciau musu santykiai tikrai labai puikus thumbup.gif Taciau su melu tikrai dideles problemos. verysad.gif Kartais man atrodo kad jis nemoka sakyti tiesos.Meluoja issijuoses ir toks jausmas , kad kiekvienas jo zingznis tiesiog apsiraizges melu. Svarbiausiai dar ir tai, kad jis nuolat pagaunamas meluojant, nes to melo nemoka nuslepti. Is pradziu dar kazkaip bandydavau jam aiskinti, kad jo melui nera pagrindo. Kartais netgi susitardavom, kad jau jeigu ka "prisidirbo" tai tegul ateina man pasako jeigu bijo tecio ir tada mes kazkaip kartu ispresim ta reikla. Taciau visi tie pamokymai veikia kokia viena diena ir poto vel viskas uzsimirsta. Tiesa sakant tai kartais jo tas melas pasidaro toks nemalonus, gal net sakyciau atgrasus, kad paprasciausiai praeina noras su juo bendrauti doh.gif Zinau, tai nera gerai. Vyras mano aplmai nera pakantus melui, jis [pradeda barti, kartais jauciu , kad ji sunervina net pats maziausiais ir nereiksmingiasias melas.
Jau visaip bandau ismastyti to priezastis: demesio stoka, maistas pries mus su vyru ir bala zino ko prisigalvoju doh.gif Pamenu karta buvom taip isvesti is kantrybes to jo melo, kad as jam paprasciausiai pasakiua, jog melagiu vaiku nemyliu ir nenoriu su juo bendrauti blush2.gif Nezinau, kiek tas paveike, labai trumpam...Kitas atvejis buvo, kad vyras jam pasake, kad jeigu jis taip toliau elgsis, jo mama aplmai nesikvies jo i svecius nes jai nepatinka jo melavimai (mama jis turi ir kartais pas ja lankosi, bet ji nuolat nepatenkinta, kad jis meluoja). Bet tiesa sakant pagerejimas ir vel buvo tik trupalaikis doh.gif
Na, labai tikiuosi, kad gal tas vaikas isaugs, nors kuo toliau tuo sunkiau man tuo patiketi... verysad.gif
gigi5
visko buna blink.gif aisku juk vaikai moka prifantazuoti,kartais ir demesio nereikia kreipti.
bet tik karta buvo rimtai pamelaves, bet ir rimtai atsake, daugiau nebemeluoja blink.gif svarbiausia laiku sureaguoti
viljana
QUOTE(....blondinas @ 2008 03 10, 06:53)
*

kas cia per nesamone blink.gif
Papildyta:
maniskei 9 m smile.gif pagavau ne pirma karta meluojant samoningai kad isvengt bausmes doh.gif bet visada sakau kad geriau pasakyk tiesa bus paciai geriau nei paskui kai pagausim meluojant klius daugiau doh.gif
Shokolada
QUOTE(viljana @ 2009 12 05, 12:26)
pagavau  ne pirma karta meluojant samoningai kad isvengt bausmes doh.gif  bet  visada sakau  kad geriau pasakyk tiesa  bus  paciai geriau  nei  paskui kai pagausim meluojant klius  daugiau doh.gif
*

Maciau toki auklejamojo pobudzio angliska multika butent sia tema. maziukai dviese sudauze mamos megstama puodeli. labai bijojo, kad mama nusimins, ir sumane nuslepti ivyki. mama del suduzusio puodelio apkaltino ju aukle, ir tada vaikai prisipazino, pasiaiskine, kad bijojo nuliudinti mama. O mama labai graziai atsake, kad ji labiau nuliudo del ju melo.
Deja, musu atveju si pamokele netinka, vaikas per didelis (9 metai) ir nesijaucia kaltas del savo melu. Jis neatsipraso, o kruvas pasiteisinimu randa. Vyras ji net vadina "pasiteisinimu karaliumi".. Beda ta, kad vaikas 1) tinginukas; 2) meluoja noredamas pasiekti savo tikslu. Jis gyvena pas senelius, kadangi vaiko mama kuria nauja seima ir vaiko mokykla yra arti seneliu namu, o motina neturi galimybes vezioti vaika i mokykla. Taigi, savaitgaliais vaikas buna pas mama, o su tevu susitinka daugiausia mieste. Vaikas turi namuose kompiuteri, bet sis netinka "rimtiems" zaidimams zaisti. Kadangi pas mus yra zaidimams tinkamas kompiuteris ir tevas nuolaidziauja vaikui, leisdamas zaisti zaidimus vyresniems, kuriu mama ar seneliai neleidzia, be to, nevaro velai gulti, vaikas primeluja tevui, kad mama savaitgali kur nors su seneliais isvaziuoja, ir prase priimti vaika savaitgaliui. mamai pasako, kad tevas nori ji pasiimti visam savaitgaliui, kad kur nors vesis. Tas pats buna po pamoku, seneliams vaikas pasako, kad ji pasiims tetis, o teciui - kad seneliu nebus namuose ir jam reikia kur nors pabuti. O is tiesu atvaziaves zaidzia iki nakties kompiuteriu. meluoja, kad pamokos paruostos, tuo tarpu seneliams grizes pasakojasi, kad su tevu vazinejosi jo reikalais ir todel neparuose pamoku. kadangi vaikas turi savo mobiluji, o vaiko mama, kaip rasiau, kuria nauja seima, tevai patys daug tarpusavyje nebendrauja, bet dabar, kai issiaiskino tuos melus, tenka. Nes vaikas naudojasi situacija ir sukuria tokia istorija, kokia jam naudinga tuo metu. Dar "nekaltas" pavyzdelis: vaikas uzsimane naujo mobilaus telefono. tevas pasako, sitam dar metu nera. vaikas: uztat jis pigus. tevas: bet nebaisu, kad is taves ji atims arba pamesi. praeina kazkiek laiko, vaikas "atranda", kad jo telefonas genda. Atseit, dingsta garsas, jis negirdi, kai skambina, negauna smsu. Praso tevo atiduoti savaji telefona arba nupirkti nauja. Kadangi veiksmas vyksta prekybos centre, kur yra taisykla, tevas nusiveda vaika, ir ... pasirodo, kad telefonui viskas OK. Vaikas visur randa sau pateisinima, padaro graudu veideli, ir taip lieka nenubaustas del savo manipuliaciju. Vyras sako, jam jau bausme, kad jis negavo, ko nori g.gif
Kam
As pastebeja, kad manoji 5m panele eme meluoti kai eme dazniau matytis su pusesere kuriai 10m ir ta sistema jau gerai atkalus. Uzdrausti bendrauti negaliu, bet kaip isaiskint, kad negrazu, negalima nedaeina man.
sena niekšė
QUOTE(Shokolada @ 2009 12 15, 15:10)
Deja, musu atveju si pamokele netinka, vaikas per didelis (9 metai) ir nesijaucia kaltas del savo melu. Jis neatsipraso, o kruvas pasiteisinimu randa. Vyras ji net vadina "pasiteisinimu karaliumi"..

jei jum daiktas svarbiau negu vaikas, kodel jis turetu jaustis kaltas kad sukule daikta?

Beda ta, kad vaikas 1) tinginukas; 2) meluoja noredamas pasiekti savo tikslu.
turi namuose kompiuteri, bet sis netinka "rimtiems" zaidimams zaisti. Kadangi pas mus yra zaidimams tinkamas kompiuteris ir tevas nuolaidziauja vaikui,
*

raminkitės gal. baisus jums striokas kad vaikas pažais su kompu tuos rimtesnius žaidimus?
jau geriau džiaukitės, kad vaikas kompu užsiima, o ne jūsų spintom.
Dreis
QUOTE(Kam @ 2011 03 30, 16:55)
bet kaip isaiskint, kad negrazu, negalima nedaeina man.
*

Tai labai daug kantrybes kainuojantis darbas,as savo vaikui nuo mazes sakau ka tu padarytum blogo sakyk man tikrai nieko blogo nebus ir svarbiausiai nemeluok, pagaudavau meluojant niekada nebausdavau tiesiog pasikalbedavom sakau taigi nieko tau buciau nesakius net ir dabar kaip suzinojau is kitu,o ne is taves viska aptarsim ir rasim kokia bendra nuomone kodel tu taip pasielgiai,po truputi vaikas igavo pasitikejima manimi,grizta is lauko sako buvau vysniu vogti,as verdu viduje is pykcio,bet vaikui papasakoju kaip mano draugas ejo obuoliu vogti ir jam suo ikando vaikas susimasto sako,o ten buvo suo nu daugiau jau neisiu.Vaikam labai patika kaip tevai papasakoja kokia situacija is savo vaikystes kaip ir jiems buvo.Grizta is mokyklos gavo bloga pazymi sako pasakysiu bloga naujiena,bet jus pyksit ant manes su pc neleisit,sakau jai iskart pasakysi nieko nebus,vaikas pasako aisku ta diena bausti jau negaliu,bet kita diena tiesiog daugiau skiriu laiko tai pamokai papildomai padirbeti.Taip po viena maza zingsneli mes ejom ir stengemes mela isvyti is savo bendravimo.
Akvilchikas
QUOTE(Kam @ 2011 03 30, 16:55)
As pastebeja, kad manoji 5m panele eme meluoti kai eme dazniau matytis su pusesere kuriai 10m ir ta sistema jau gerai atkalus. Uzdrausti bendrauti negaliu, bet kaip isaiskint, kad negrazu, negalima nedaeina man.
*

Gal mes gimines lotuliukas.gif maniske irgi parvaziavus is puseseres 10m kai pradeda pinti, tai baisu...kartais del tokiu smulkmenu doh.gif PVZ, vaikstom pas stomotologe, ir esam sutarusios, kad per diena galima viena saldaini, tai jeigu ji kazkur sveciuose tai valgo kelis. pareinam ir klausiu kiek suvalge (skaiciuja ji puikiai) ir sako: - viena...na, sakau as jai:- kad meluoji, mieloji, tada ji isputusi akis rekia, kad nea...nuvedu prie veidrodzio ir rodau "nematomus kryziukus" ir tam kartui tai padeda, bet apsisukus vel viskas nuo pradziu...
cia tik toks pvz nereiksmingas, bet yra ir rimtesniu atveju...na, bet esme ne tame, esme, kad jau 5metu vaikiukai puikia moka apsimesti ir meluoti g.gif gudrumas neispasakytas lotuliukas.gif

Kamilė2

mano sunaus irgi mokytoja nelabaimėgsta, tai ir perededa dėl to elgesio, o berniukai iš vis nuo energijos pertekliaus nenusėdi...kas dėl melo, na ir kuris iš mūsų dažnikai nepameluojam, na taip nepiktybiškai, manau daugelis...mano sunus gana dažnai meluoja, prikuria visokių nebutų istorijų, guodžiuosi, gal ateityje geras rašytojas bus:)))o jei rimtai melas yra manau ginybinė reakcija, nes bijo būti nubausti, nori atrodyti geresni, siekia mūsų meilės, nes mano sunūs aiškina, kad jam tai išėjo netyčia....tiesa labai didelių ir sunkių melagyščių nėra pasitaikę, vis smulkmenos, žinoma auklėjimas vyksta ta linkme...

QUOTE(saulyte2 @ 2006 11 23, 16:48)
sunui 11m,jis seimoje vienas,mokykloje megsta uzkliuti kitus bet nepiktybiskai,jis nori demesio tai tokiu budu atkreipia i save demesi,susimuse su vyresniu berniuku juos isskyre tai tas berniukas spire i nugara kad sunus nuvirto,nieks nemate pacios pradzios,mano sunus sako kad jis pirmas ji uzkliuvo ir pradejo spardytis ir jie susikibo bet kiti tvirtina kad mano sunus kaltas,anksciau man skundesi tuo berniuku kad uzkliudineja,aukletoja tiki kad mano sunus kaltas,kai jis buna kaltas niekados nepasipasakoja as suzinau is kitu jis pripazista kad kaltas,as susidariau tokia nuomone kad aukletoja jo nemegsta,eisiu pas aukletoja kabetis net nezinau kaip elgtis g.gif
*

Rūta Mėta
QUOTE(Akvilchikas @ 2011 04 06, 19:36)
Gal mes gimines lotuliukas.gif  maniske irgi parvaziavus is puseseres 10m kai pradeda pinti, tai baisu...kartais del tokiu smulkmenu doh.gif  PVZ, vaikstom pas stomotologe, ir esam sutarusios, kad per diena galima viena saldaini, tai jeigu ji kazkur sveciuose tai valgo kelis. pareinam ir klausiu kiek suvalge (skaiciuja ji puikiai) ir sako: - viena...na, sakau as jai:- kad meluoji, mieloji, tada ji isputusi akis rekia, kad nea...nuvedu prie veidrodzio ir rodau "nematomus kryziukus" ir tam kartui tai padeda, bet apsisukus vel viskas nuo pradziu...
cia tik toks pvz nereiksmingas, bet yra ir rimtesniu atveju...na, bet esme ne tame, esme, kad jau 5metu vaikiukai puikia moka apsimesti ir meluoti g.gif gudrumas neispasakytas lotuliukas.gif
*

Per daug tiems vaikams draudimų ir taisyklių, tai stengiasi apeiti g.gif Spaudimas ir kryžiukai dėl saldainių g.gif Geriau išmokyti dantis po jų išsivalyti...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.