Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: SOS! Vaikas meluoja...
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
saulyte2
kai buvau pas aukletoja,apsalau ka pasake apie vaika,kad labai keikiasi,uzkliudineja kitus ir kaltes neprisiima pradeda verkti,as sujuo kalbejau taip daug ka sake kad dare, kaiko ne,ir ji isitikinusi kad visados kaltas, nes vaikai skundziasi,tai jinai labai sureiksmina,padare didele problema,su vaiku pasikalbejau tai stenksis taip nesielkti,ziuresim kas bus toliau g.gif
Dajevu
Gal jam dėmesio trūksta , man atrodo, kad būtent dėl to jis taip elgiasi, nori atkreipti į save dėmesį, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų ax.gif
everat
QUOTE(saulyte2 @ 2006 11 25, 15:03)
kai buvau pas aukletoja,apsalau ka pasake apie vaika,kad labai keikiasi,uzkliudineja kitus ir kaltes neprisiima pradeda verkti,as sujuo kalbejau taip daug ka sake kad dare, kaiko ne,ir ji isitikinusi kad visados kaltas, nes vaikai skundziasi,tai jinai labai sureiksmina,padare didele problema,su vaiku pasikalbejau tai stenksis taip nesielkti,ziuresim kas bus toliau g.gif
*

Manau, kad auklėtojos žodžiais nėra pagrindo netikėti. Mano mama mokytoja, tai aš tų visų istorijų esu prisiklausiusi iki kaklo.Dažniausiai taip ir būna : tėvai sunkiai suvokia ( arba daržnai sąmoningai nenori pripažinti), kaip jų "geras vaikas" namuose, virsta "monstriuku" mokykloje. Tada ir prasideda - mokytoja nemėgsta mūsų vaiko , ignoruoja ir t.t.
Galiu aiškiai nusakyti mamos poziciją tuo klausimu, ji sako, jei vaikas mokykloje nekontroliuojamas ( mušasi , keikiasi, nebedaro namų darbų ir t.t.), vadinasi, šeimoje yra kažkas ne taip: arba tėvai skiriasi, arba tėvas girtauja, t.y. prastas namų psichologinis klimatas.
saulyte2
QUOTE(everat @ 2006 11 29, 09:50)
Manau, kad auklėtojos žodžiais nėra pagrindo netikėti. Mano mama mokytoja, tai aš tų visų istorijų esu prisiklausiusi iki kaklo.Dažniausiai taip ir būna : tėvai sunkiai suvokia ( arba daržnai sąmoningai nenori pripažinti), kaip jų "geras vaikas" namuose, virsta "monstriuku" mokykloje. Tada ir prasideda - mokytoja nemėgsta mūsų vaiko , ignoruoja ir t.t.
Galiu aiškiai nusakyti mamos poziciją tuo klausimu, ji sako, jei vaikas mokykloje nekontroliuojamas ( mušasi , keikiasi, nebedaro namų darbų ir t.t.), vadinasi, šeimoje yra kažkas ne taip: arba tėvai skiriasi, arba tėvas girtauja, t.y. prastas namų psichologinis klimatas.
*

pas mus seimoje viskas gerai mes abu sutariam puikiai,vyras isvis negeria,barniu nebuna,vaikas visada nori to demesio perdeto,pradejau galvoti gal meiles jam permazai arba as ja netaip parodau kaip jis noretu,beto ispokalbiu supratau kad nori buti sustras(jis supranta blogu elgesiu),kalbam apie tai kasdien kolkas lyg viskas gerai ,supranta jis savo klaidas stengiasi elgtis gerai,ziuresim kaip bus toliau.
Jurgulė
Gera čia tema. Be melo turbūt dar niekas neapsiėjo. Kariaujam su tuo melu.Tai be galo sunku, nes visi visur aplinkui meluoja. Šeimoje yra vienaip, o kai patenka vaikas į mokyklą atsiranda daug įvairių nenumatytų situacijų. Turi būti labai stipri šeima su savo tvirtom dvasinėm vertybėm, dažnai pagalvojam kad mokykloje vaikus auklėja, tikrai ne, į mokyklą susirenka iš įvairiausių šeimų įvairiausi vaikai, o mokykloje ir prasideda visos problemos ir tų problemų sprendimo būdai.
Patiko viena mintis, kuri iš dalies turi savo tiesos: auklėk tu neauklėjęs savo vaikelį, o užaugs toks kaip tu pats. biggrin.gif
sky
4u.gif sveikos mamytes ,istorija tokia: po mokyklos tukstanty kartu yra sakoma kad turi eiti namo,bet niekaip negryzta laiku,bandem graziuoju tartis ir grasinom kad pasamdysim senute kuri ateis uz rankute parvest is mokyklos,pora kart sekem kur eina tai su draugais valkiojas aplink ir tiek,parejas meluoja kuria istorijas. Sekantis bajeriukas vaziavo su klase i muzieju ten isdykavo ,mokytoja man parase rastely kad elgesi blogai tai i kita ekskursija nevaziuos ,bet vistiek turi ateiti i mokykla,as turejau pasirasyt kad gavau ,ka galvojat mazulis nusprendes manes nevarginti pats pasirase.Labai norejo futbolo butsu nupirkom,leidom eiti zaisti bet liepem gryzti 5 val ir pasakem jei negrysi butsai bus siukslinej ka manot gryzo 7val ir pats juos ismete, turejo kompiuteri mokykloj pastoviai muses su vaikais sakem jei nesiliaus ismesim ir teko ismesti. Na nezinau na lygtai per anksti taip elgtis nebezinau nei ka besakyt jam kol sedim snekames jis man prisiekia ,kad nemeluos ir grys laiku is mokyklos ir stengsis mokytis ir ttt bet ligisiol niekas nesikeicia. Nezinau must nesinori bet gal reiketu g.gif gal kas is jusu susidure su panasiom bedom patarkit is anksto aciu!!!!!
Luxxx
QUOTE(*Julyte* @ 2006 11 25, 01:31)
Kai aš buvau maža, nuolat mieluodavau, fantazuodavau, prisigalvodavau visokias situacijas, tai dabar ir pati kartais ką nors prisimindama pagalvoju- buvo man tai ar čia tik mano vaikystės fantazijos lotuliukas.gif
Mano didžkis laabai meluoja, akys iškabins" Ne aš" ir viskas, o jeigu visi įrodom, kad čia jis kaltas, tai pradeda visaip išsisukinėt, tipo jam sesė liepė, o jis toks kvailelis bijojo jos neklausyti biggrin.gif Kartais buna taip juokinga, pradedu juoktis ir jis prisipažista.....arba atvirkščiai- supykstu ir pasakau, kad nenoriu su mielagiu bendrauti ir matyti, tai po kiek laiko atsiprašo. Taip ir kovojam su melu.
Tai va, mano (tevu) šeima buvo asociali, o mano dabartinė sukurta šeima - abu su vyru dirbam, namie nebūna jokiu didelių konfliktų ir baliavonių, vaikams nemažai skiriam dėmesio- manau vaiko melas nepriklauso nuo šeimos, čia kažkas kitą, tik nežn kas turi reikšmės.
*

skaitau ir galvoju,kad rasot apie mano vaika. nors as ir uzaugau ne asocialioje seimoje ir dabar seima normali. sunaus akys isvirtusios,as nieko detas. nors puse klases mate ka jis dare. nezinau ka daryti,kaip kovoti. g.gif

QUOTE(saulyte2 @ 2006 11 25, 15:03)
*

mes sita problema turim nuo darzelio. nezinau kur beda. buvo laikas kai tikedavau sunum,o ne kitais. klydau. kiek musu daug kalbeta,kiek prasyta,kiek verkta ir maldauta ... be rezultatu. ir siandien mokytoja paskambino,mano ausys raudonavo... nezinau ka daugiau galiu padaryt del jo. gal kas turi koki patarima? verysad.gif
saulyte2
QUOTE(Luxxx @ 2006 12 06, 15:33)
skaitau ir galvoju,kad rasot apie mano vaika. nors as ir uzaugau ne asocialioje seimoje ir dabar seima normali. sunaus akys isvirtusios,as nieko detas. nors puse klases mate ka jis dare. nezinau ka daryti,kaip kovoti.  g.gif
mes sita problema turim nuo darzelio. nezinau kur beda. buvo laikas kai tikedavau sunum,o ne kitais. klydau. kiek musu daug kalbeta,kiek prasyta,kiek verkta ir maldauta ... be rezultatu. ir siandien mokytoja paskambino,mano ausys raudonavo... nezinau ka daugiau galiu padaryt del jo. gal kas turi koki patarima?  verysad.gif
*

net nezinau ka patarti,manasis lankosi pas psichologe,jis toks judrus yra kad net nemoka ramiai ne minutes pasedeti,gal kazkiek situacija pagerejo,meksta pokstus kartais jo tie pokstai nevietoj,nors ir pati megstu pokstauti,bet aukletoja tiek sureiksmina kad net negalima pasijuokti tuoj bega vaikai pasikusti,labai toleruoja skundimosi smulkmenas,as savo vaikui visada sako praleisk pro ausis,nereikia del smulkmenu skustis tik kai yra tikrai rimta
Mamushiukas
Visi mes praeiname per ta mokykla: tiesos ir netiesos sakymo. Visi turime lakia fantazija ir nieko cia blogo, uzaugame ir suprantame, kad viskas turi savo ribas... kaip melas ir fantazijos. Taigi kol vaikai yra vaikais viskas yra normalu smile.gif
jurgita%
Na maniskiai kartais meluoja,nu gal ne tas zodis istikruju tai fantazuoja,didesne melo dalis mano nuomone yra baime,na kai ka nors pridaro ir bijo uztai bausmes,uztai reik su vaiku kalbeti kad jus nebausit jo,kad didesne bausme bus uz mela o ne uz atlikta bloga darba.Kai savo vyresneli pagaudavau meluojant ir klausdavau kodel tu meluoji jis man atsakydavo bijojau kad tu pyksi,todel dabar daug kalbu su juo,nu sumazejo t melo tikrai
himalaya
blink.gif taip.. nesenai ir as pagavau savo vaikyti meluojant schmoll.gif Gal ir anksciau meluodavo, tik nepagaudavau?Tikuios, kad ne rolleyes.gif bandziau moraliskai paspaust vaikyti, kad negerai meluot, kad melo trumpos kojos...net pasaka apie vilka melagi pasekiau biggrin.gif nezinau, ar poveikis koks buvo?daugiau nesugalvoju, ka daryt... visadfa stengiuos daug bendraut-kiek leidzia laikas schmoll.gif nes daug dirbu unsure.gif
andrė
QUOTE(Luxxx @ 2006 12 06, 16:33)
skaitau ir galvoju,kad rasot apie mano vaika. nors as ir uzaugau ne asocialioje seimoje ir dabar seima normali. sunaus akys isvirtusios,as nieko detas. nors puse klases mate ka jis dare. nezinau ka daryti,kaip kovoti.  g.gif
mes sita problema turim nuo darzelio. nezinau kur beda. buvo laikas kai tikedavau sunum,o ne kitais. klydau. kiek musu daug kalbeta,kiek prasyta,kiek verkta ir maldauta ... be rezultatu. ir siandien mokytoja paskambino,mano ausys raudonavo... nezinau ka daugiau galiu padaryt del jo. gal kas turi koki patarima?  verysad.gif
*

Sunkiai ir aš su tuo kovoju - manieji vienas ant kito kaltę verčia. Jei nematei ir nesužinosi, nes abiejų tokios tyros akys pasidaro. Kartais pasitvirtina ne aiškinimasis, o tiesiog fakto konstatavimas - "tu taip padarei" ir svarbiausia, kad akyse mano aukseliai nepamatytų abejonės.
akyte
Vaikai meluoja lygiai taip pat kaip ir suauge. Tai nepriklauso nuo to ar seima asociali ar turtinga. Patikekite, kad turtingose seimose vaiki meluoja lygiai taip pat , kaip ir neturtingose.Pavyzdziu galiu pateikti labai daug. Bet tai nera kazkoks nukrypimas. Visi vaikai ( galima pasakyti ir kitaip ) gudrauja.Jie juk vaikai!
Papildyta:
bet juk tai vaikai, juk taip ir turi buti:)
mik

mano vyras daznai meluoja,anyta sake kad nuo mazens meluoja g.gif nesuprasi kur tiesa kur melas g.gif kaip sakant uzkietejas melagis....... schmoll.gif bijau,kad vaikas nemeluotu jam 5 metai,jei prades meluot doh.gif melo kojos trumpos schmoll.gif
mik
QUOTE(avei @ 2003 09 03, 04:55)
sutinku,kad vaikai kartais meluoja noredami sulaukti is aplinkiniu reakcijos, bet kaip atskirti mela nuo fantaziju?Jei vaikas po kiekvienos naujos reklamos ima visiems vaikams, kaimynams, draugams girtis, kad jis ta daikta turi, bande, ar buvo ten ir ten? Patikekit, kartais tokiu kurijozisku cituaciju po to buna! ;D
*

ir as esu girdejus kai mano 5 m sunelis pasakoja ivairias istorijas isgalvotas bigsmile.gif
pulina
Kažkaip nepastebėjau, kad mano dukra budama maža būtų pasakojusi išgalvotas istorijas ir taip melavusi ax.gif Matyt tai kaip ir visa kita priklauso nuo vaiko, jo temperamento ir t.t. bigsmile.gif O va dabar didžiąją jau pagaunu meluojant, kad išsisuktų nuo bausmės ar 'pamokslo' blink.gif
mergyna su sijonu
ot,sugalvojot,mamytes aiskintis vaikų melus.juk taip buvo ir bus,tiek kad vieni vaikai meluoja dažniau,kiti-rečiau. tongue.gif smile.gif
savęs suaugusia dar nelaikau,tad galėčiau pakalbėti iš abiejų pusių. gal neatsimenate kaip pačios vaiakis būdavot?argi norėdavot tėvų rūstybę užsitraukti kokią niekšybę[kas visada labai smagu biggrin.gif ] padarę?arba šiaip draugams pasakotas istorijas pagražinti?juk tai natūralu manyčiau.
Kaip kunigas vienas per pamosklą sakė-melas nėra nuodėmė,jei jis nekenkia kitiems ir nėra piktavališkas.
kartais juk viskas nusprūsta ir tiek. Aišku čia apie vaikus kalbu,o ne paauglius.su jais kas kita. nes prasideda alkoholis,meiles,vakareliai draugai,o tevai vis dar ghalvoja kad ju vaikučiai maži ir bando saugoti nuo aplinkinio pasaulio. todėl paaugliai dažniausiai,mano manymu meluoja,bet..su pateisinama priežastim.argi geriau kaip sako,ko nežinai,dėl to ir širdies nesopa..? mirksiukas.gif
o nuo mažens vaikučiams melavimo pvz pradeda teveliai rodyt.argi nebuvo,kad mamyte ka nors padaro ir susitaria teveliui nieko nesakyti su vaikiuku?ar atvirkščiai..?bet kokai nuslepta tiesa vaikui ir užsifiksuoja kaip melas.
na tokai mano nuomonė smile.gif
lodore
Oi mes turim šią savybę. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nereikėjo net mokyt, opats toks gudrutis patapo, taip moka išsukt uodegą, kad net gražu klausyt jo fantazijų... man nei kiek nepikta dėl to vaikiško melo, tiesiog juokas ima iš nuostabos, kaip vaikas gali sumaniai paslėpt įkalčius biggrin.gif
vilma baltutiene
Kategoriskai nesutinku,kad vaikai meluoja augdami asocialiose seimose. Musu seima gana pasiturinti,o mazelis kuria istorija po istorijos,bet kai melas nukeliauja per toli tada tenka pasiulyt vaziuot i policija ir pasitikrint melo detektorium....Niekaip negaliu suprast is kur tiek kurybos pas ji, na o vyresnelis nemeluoja ir broliui aiskina,kad nemeluok,ir juokiasi kad bus RASYTOJAS...o atrodo,kad aukejam vienodai.
Kerala
As zinau kad buna,kad vaikai meluoja,kaip bijo.... 4u.gif
Limcamca
QUOTE(vilma baltutiene @ 2007 07 06, 19:32)
Kategoriskai nesutinku,kad vaikai meluoja augdami asocialiose seimose. Musu seima gana pasiturinti,o mazelis kuria istorija po istorijos,bet kai melas nukeliauja per toli tada tenka pasiulyt vaziuot i policija ir pasitikrint melo detektorium....Niekaip negaliu suprast is kur tiek kurybos pas ji, na o vyresnelis nemeluoja ir broliui aiskina,kad nemeluok,ir juokiasi kad bus RASYTOJAS...o atrodo,kad aukejam vienodai.
*

Mano sūnėnas ištisas fantazijas pasakodavo, ir su visomis detalėmis. Praėjo nemažai laiko, kol visi pradėjom skirti kur realybę, kur fantaziją pasakoja 4u.gif Normalu čia taip yra.
asmamyte
sutinku,kad meluojama ne tik asocialiose seimose.ir dar manau,kad melas buna ne vienodas bent 2 rusiu. unsure.gif pavyzdziui yra melas,kai nori issisukti nuo bausmes mirksiukas.gif ,bet yra melas,kai fantazuojama ,norima pasirodyti,pasipuikuoti kazkuo.ir tai gali daryti ne tik vaikai.as atsimenu turejau tokia klasioke,kuri pasakojo,kad namuose laiko kulverstuka biggrin.gif pasirodo ji tai dare,nes norejo mums itikti,pasirodyti su mumis lygia.ji buvo naujoke musu klaseje ir neturejo draugu,nes buvo tik ka su mama sugrizus is uzbekijos,kur kuri laika gyveno.ir ji daznai fantazuodavo,kad tik mes ja dometumemes.bet taip ji ir nepritapo musu klaseje verysad.gif
Fructic
Papasakosiu ir aš apie savo melagiuką. Auginu du sūnus, vyresnėliui 12 metų, niekada nesusidūriau su jo melavimu arba jie buvo tokie nereikšmingi, kad aš to nepastebėdavau. Man niekada net nekilo tokia mintis, kad vaikas gali meluoti. O štai mano jaunėlis... Jam dabar 6-eri, bet jis man taip primeluoja. Iš taupyklės išsiima senelių dovanotus pinigus ir nusiperka tai, ko neleidau pirkti. Kai bandau su juo apie kalbėtis, jis sako:o ką man reikia daryti, jei aš noriu to daikto, o tu neleidi. Nusvyra rankos ir liežuvis nežino, ką jam atsakyti. Bandau aiškinti, kad ne viską galim pirkti ko norim, bet jis man atremia: bet aš taip stipriai noriu. O juk abu vienodai auklėjau, tikrai niekada neleidau mažiuliui pajauti, kad jis viską gali vien dėl to, jog yra jaunesnis.
Limcamca
QUOTE(Fructic @ 2007 07 18, 17:51)
Papasakosiu ir aš apie savo melagiuką. Auginu du sūnus, vyresnėliui 12 metų, niekada nesusidūriau su jo melavimu arba jie buvo tokie nereikšmingi, kad aš to nepastebėdavau. Man niekada net nekilo tokia mintis, kad vaikas gali meluoti. O štai mano jaunėlis... Jam dabar 6-eri, bet jis man taip primeluoja. Iš taupyklės išsiima senelių dovanotus pinigus ir nusiperka tai, ko neleidau pirkti. Kai bandau su juo apie kalbėtis, jis sako:o ką man reikia daryti, jei aš noriu to daikto, o tu neleidi. Nusvyra rankos ir liežuvis nežino, ką jam atsakyti. Bandau aiškinti, kad ne viską galim pirkti ko norim, bet jis man atremia: bet aš taip stipriai noriu. O juk abu vienodai auklėjau, tikrai niekada neleidau mažiuliui pajauti, kad jis viską gali vien dėl to, jog yra jaunesnis.
*

Sugalvokit kokią nors galimybę, kad jis galėtų užsidirbti pinigų ir juos išleisti savo norams. Gal neblogas kompromisas bus. mirksiukas.gif

Tiesa, nesenai skaičiau straipsnį, kad iki maždaug septynerių-aštuonerių metų vaikai nesupranta, kada jie meluoja. Nes jie labai susitapatina su tuo, kas jų galvelėse, ir kartais neatskiria kur realybė o kur jų fantazija. Dėl to ir gaunasi, kad kai aš paklausiu savo dičkio: "kas taip padarė", dažnai atsakymą išgirstu "kate" unsure.gif biggrin.gif
kamiliuke
Pano sūnus meluoja kai kažko bijo suka uodegą vis.Bet vėliau ateina prisiglaudžia ir pasako tu tik nepyk bet buvo taip.
Namuose jei kas nutinka jis labai išsigąsta lyg jis kalčiausias būtų iš kur ta tokia baimė atsirado nesupranti.Aš jam ir aiškinu juk tavęs niekas nekaltina ko tu bijai o jis sako nežinau...
akyte
Vaikai iki 7 metu tikrai meluoti nemoka. Jie tik bando gudrauti, jei tai jiems sekmingai pavyksta, veliau gudravimas perauga i mela. O del isgalvotu istoriju, kurias vaikai pasakoja ir nezinote ar tai tiesa ar melas - tai yra nuostabu, vadinasi vaikas yra laisvas savo mintimis, jis kuribingas. Tik reikia tevams nustatyti fantazavimo ribas. Na pvz: sutariate su vaiku fantazuoti kartu, o veliau pasiulote vaikui bendrauti be fantazavimu. Va ir atskirsite, kur jo fantazijos , kur jo kalbama tiesa. Tai neivyks per viena karta, reikia uzsiimti su tokiais vaikais, ir rezultata turesite po kokiu poros men.anksciausiai. Taip yra ir igijamas vaiko pasitikejimas. Veliau jis ipras dalintis su Jumis slapciausiomis savo mintimis. smile.gif
Kerala
QUOTE(akyte @ 2007 09 01, 06:59)
Vaikai iki 7 metu tikrai meluoti nemoka. Jie tik bando gudrauti, jei tai jiems sekmingai pavyksta, veliau gudravimas perauga i mela. O del isgalvotu istoriju, kurias vaikai pasakoja ir nezinote ar tai tiesa ar melas - tai yra nuostabu, vadinasi vaikas yra laisvas savo mintimis, jis kuribingas. Tik reikia tevams nustatyti fantazavimo ribas. Na pvz: sutariate su vaiku fantazuoti kartu, o veliau pasiulote vaikui bendrauti be fantazavimu. Va ir atskirsite, kur jo fantazijos , kur jo kalbama tiesa. Tai neivyks per viena karta, reikia uzsiimti su tokiais vaikais, ir rezultata turesite po kokiu poros men.anksciausiai. Taip yra ir igijamas vaiko pasitikejimas. Veliau jis ipras dalintis su Jumis slapciausiomis savo mintimis.  smile.gif
*

labai geras patarimas 4u.gif
Pukis
meluoja nes to ismoksta is suaugusiuju kurie savo vaikam ir nevisada pasako tiesa galvodami kad jie mazi ir to dar nesupras
GRAŽINA25
reikia nepamirsti, kad ir mes tokie buvom. Gal ne kiek melavom o fantazavom. Manasis, kaip as pastebiu megsta pafantazuoti, teisybe sako, tik gal kiek nenoriai
Papildyta:
QUOTE(akyte @ 2007 09 01, 08:59)
Vaikai iki 7 metu tikrai meluoti nemoka. Jie tik bando gudrauti, jei tai jiems sekmingai pavyksta, veliau gudravimas perauga i mela. O del isgalvotu istoriju, kurias vaikai pasakoja ir nezinote ar tai tiesa ar melas - tai yra nuostabu, vadinasi vaikas yra laisvas savo mintimis, jis kuribingas. Tik reikia tevams nustatyti fantazavimo ribas. Na pvz: sutariate su vaiku fantazuoti kartu, o veliau pasiulote vaikui bendrauti be fantazavimu. Va ir atskirsite, kur jo fantazijos , kur jo kalbama tiesa. Tai neivyks per viena karta, reikia uzsiimti su tokiais vaikais, ir rezultata turesite po kokiu poros men.anksciausiai. Taip yra ir igijamas vaiko pasitikejimas. Veliau jis ipras dalintis su Jumis slapciausiomis savo mintimis.  smile.gif
*

VISISKAI PRITARIU AS TAM
INEXS
as manau kad vaikai nemeluoja o fantazuoja smile.gif
fana
[quote=asmamyte,2007 07 11, 23:50]
sutinku,kad meluojama ne tik asocialiose seimose.ir dar manau,kad melas buna ne vienodas bent 2 rusiu. unsure.gif pavyzdziui yra melas,kai nori issisukti nuo bausmes mirksiukas.gif ,bet yra melas,kai fantazuojama ,norima pasirodyti,pasipuikuoti kazkuo

pritariu
vilmike
O as viename seminare išgirdau, kad meluojantys vaikai turi labai labai lakią vaizduotę ir savyje slepia daug nerealizuotų idėjų.... ax.gif
Dzedajus
sveiki mano vardas Rasa as turiu 7 metu duktery Lina kuri man siais metais pradejo meluoti isijuosus.svarbiausia kad ji meluoja labai rimtais dalykais kad ja sumuse ar panasiai. Vyras sako kad jau pats laikas jei butu paragaut dirzobet manau kad tai nepades. jei ji ir taip toliau meluos gal reikes koky namu aresta duot savaitei gal atprras meluot arba reiks kada pasisodint ant keliu ir pakalbet apie tai.Net nezinau ka daryt drauges sako kad reikia tiesiog pariguldyt ant keliu ir gerai ispert bet kolkas to dar nenoriu daryt.
RamuneM
Mušti vaiką blink.gif Va čia tai auklėjimo būdas blink.gif

Kalbėtis reikia su vaiku. Vaikui reikia dėmesio ir jo negauna tiek, kiek jo trokšta, todėl ir meluoja. Bent tokiu būdų susilaukia dėmesio. Bet ko jau ko, vaikas tikrai neplanuoja, kad už tai muštumėte. Bando vaikas pasakyti, kad nori būti daugiau su jumis, kad nori dalintis su jumis viskuo, o jūs primuškite ir mat noras gauti dėmesio praeis. Aišku, kad praeis, bet tada paauglystėje nesistebėkite, kad visiškai jokio ryšio neturėsite ir tada kai norėsite viską žinoti kuo bręstantis žmogus gyvena, jau nieko nepasakos.
Limcamca
QUOTE(lauraeva @ 2007 10 20, 20:42)
as manau kad vaikai nemeluoja o fantazuoja smile.gif
*

O aš manau, kad tai priklauso nuo amžiaus. Sakykim, dešimties metų, juk jau tikrai atskiria kur jo fantazija, kur melas 4u.gif
camarada
QUOTE(akyte @ 2007 09 01, 07:59)
*

Ačiū už patarimą. Jo tikrai reikėjo man. Nes jau nebežinojau ką daryti. Mano gražuolė pradėjo gal labiau slapukauti, gudrauti ypatingai dėl saldumynų, kuriuos labai ribojam.
asdasd
oio
Papildyta:
as taip pat manau kad vaikai daugiau megsta fantazuot
Arsua32
Maniskis 8 m. taip pat megsta meluoti blush2.gif Manau, kad jau pilnai suvokdamas, ka padare ne taip, bando nuslepti ir suvelninti situacija doh.gif
gamtos stebuklas
QUOTE(Limcamca @ 2007 08 28, 09:13)
kai aš paklausiu savo dičkio: "kas taip padarė", dažnai atsakymą išgirstu "kate"  unsure.gif  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif pas mus ta pati istorija - arba katinas arba drauge doh.gif ir svarbiausia, kad jai pasakyta, kad nebarsiu niekada uz tai ka padare, o melavimo neatleisiu cool.gif kaip kai kurios sake, kad meluoja nes bijo bausmes, tai kad jokios bausmes nebuna,nes visada atsakymas, kad tai ne ji doh.gif skundziasi del visu smulkmenu doh.gif dabar mes jau lankom 1 klase, ir pastebejau, kad labai bando save pateisint, neatrodyt prastesne uz kitus.pvz.rodo kokia atlikta uzduotele, kur pripaisius bet kaip, istepliojusi rasalais ir pan., tai as net nespeju nieko pasakyt, o ji - o pas ta ir ana dar baisiau, ju isvis negrazus, mano geriausias ir pan unsure.gif doh.gif
*grazuolyte*
Manau pas visus 7-8metų vaikus tas pats, pradeda meluoti, nes jiems tai patogiau apkaltinti kitus ax.gif
E_vyta
mano mazei 8 jinai meluoja (nu ju kalba sakant pagrazina situacija, kad isvengtu atsakomybes) bet dazniausiai fantazuoja smile.gif manau nereik pykt uz tai isaugs biggrin.gif juk patys meluojam karts nuo karto smile.gif o vaikai tik fantazuoja smile.gif biggrin.gif be to as pati suprantu kai mano Maze fantazuoju pasijuokiu, bet buna situaciju, kad neisvengia bausmes notrs ir graziai meluoja biggrin.gif
Mirka
aga..mano 9-metis meluoja isiriesdamas lotuliukas.gif lotuliukas.gif As nepykstu..O vyras labai pyksta doh.gif
Leja01
Vaikai ne meluopja,jie fantazuoja,ju tokia reakcija i aplinkini pasauli,taip jie mokinasi pritapimo po saule meno,tai savotiska ginyba,juk mes patys net ir sau daznai meluojame,bet tai darome labai profisionaliai
Agniesulka
mano manimu vaikas meluoja kaip bijo pasiekmiu ir nori isvengti atsakomibes
Lulutu
Kazkur skaiciau, kad 8 metu vaikas dar negali numatyti pasekmiu..
feusini
Vaiko galvoje suveikia vidinis cenzorius - superego. Kadangi vaikui kartais, o gal net ir daznai sis cenzorius suveikia "po laiko" tai ir tenka jam meluoti kad nesusilaukti tevu pykcio.
paulapaula
visada kartoju dukrai,kad melo kojos trumpos,visada prasau,kad kas be atsitiktu gyvenime,kad ir kaip beviltiskai atrodytu situacija,nemeluok,niekada nebaru ,kad ir kokia sunybe iskrestu(nors tokiu dalyku praktiskai nebuna) pasisakytu man.Visada abi sprendziam problemas ir aisku jas isprendziam,dukra buna patenkinta ir kazkaip meluoti jai noras nekyla.plius ji labai uzimta mokykla,labai intensyvios treniruotes ir jai nebelieka laiko kada fantazuoti,ji tik lekia kaip vovere kad viska spetu.
laureta
Mano mergaites labai melavo, bet neilgam. As sakydavau, as viska matau per siena. Padedavo.
Jos zino kad man pameluoti neimanoma schmoll.gif
Milda84
oi manieji tai jei jau gali issisukti tai prikurs istoriju kad oi oi oi suauges nesugalvotu 4u.gif
akyte
Nereikia maisyti gudravimo iki 7 metu, kai ju fantazija yra laki ir neribota -su melavimu, kai vaikui jau yra 10 metu. Tokio amziaus vaikai jau moka meluoti ir cia slypi tevu sugebejimas pamatyti, kada jie jau meluoja ir jiems pavyksta issisukti is tam tikros padeties ir- kada vaikas , tiesiog nekaltai (pavadinkime tai gudravimu) bando sufantazuoti, va staigiai pasisukusia minti po ranka. Cia ir slypi menas, kad kiek su vaikais mes bendravome iki mokyklos, tiek veliau pasitikejimo igyjame vyresniame amziuje.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.