Pasidalinkit patarimais kaip apsisaugoti... Šiauliuose gripo epidemija, pati klaipėdiete jau pažįstami aplinkui pradėjo kritinėt su 39-40 temperatūromis, pati nelabai stipraus imuniteto nuo vaikystės.. Teko skaityt, kad preparatai su ežiuolėmis  nepatariama vartot.. Galiu pradėti: česnako valgymas po skiltelę/dvi per dieną (girdėjau, kad daugiau negerai) - tik kad tas kvapelis labai jau nemalonus po to citrinų valgymaso tuo mano žinios ir baigiasi.. Kokių žinote veiksmingų ir nežalingų priemonių  ?
labukas, kadangi mano vyras irgi truputį sirguliuoja, tai aš prie lovos pasistačiau česnako skiltelių, užpiltu drugnu vandeniu. Girdėjau, kad kažkokiu ten būdu naikina ore bakterijas
Fox_lady
2008 01 27, 11:43
Stengiuosi šviežių vaisių, daržovių sulčių dažniau išgert. O dar, man atrodo kad man padeda vitaminai nėščiosioms (geriu Prenatal tablets, bet manau, kad bet kurie kiti irgi gerai). Jaučiuosi kažkokia stipresnė, atsparesnė. Anksčiau žiemą visada įsigudrindavau pašalti, pakosėt, sloguot, o šiemet kol kas nėra tokių problemų. Na gal dar turi įtakos, kad ir pasisaugau: nelakstau atsilapojus palto.
QUOTE(Muera @ 2008 01 26, 15:00) Galiu pradėti: česnako valgymas po skiltelę/dvi per dieną (girdėjau, kad daugiau negerai) - tik kad tas kvapelis labai jau nemalonus po to citrinų valgymas
Cesnakai gali grauzti remeni, kieno skrandis jautresnis, o citrinu per daug irgi negalima, nes citrusinis, todel alergenas. QUOTE(Fox_lady @ 2008 01 27, 12:43) Stengiuosi šviežių vaisių, daržovių sulčių dažniau išgert. O dar, man atrodo kad man padeda vitaminai nėščiosioms (geriu Prenatal tablets, bet manau, kad bet kurie kiti irgi gerai). Jaučiuosi kažkokia stipresnė, atsparesnė. Anksčiau žiemą visada įsigudrindavau pašalti, pakosėt, sloguot, o šiemet kol kas nėra tokių problemų. Na gal dar turi įtakos, kad ir pasisaugau: nelakstau atsilapojus palto.  As irgi pasasiai Dar stengiuosi nesivazineti viesuoju transportu ir nebuti zmoniu susiburimo vietose. O dar visai geras patarimas, jei viesajame transporti itariate, jog yra aplink virusus skleidzianciu personu, uzsidenkite saliku burna ir nosi
česnakai labai geras daiktas - bt jau skradį ėda tai konkrečiai  aš tai pageriu osccilococcinum. homeopatas nuo gripo. net gydytoja leido  gerti
hmmmm....  as kazkaip nieko ipatingo nedarau  nezinau bet nebudama nescia tikrai per metus daugiau kartu persaldavau, pakosedavau , o dabar vieninteli karta buvau persalus rugsejo men. bet ir ten nebuvo kazko labai jau ipatingo isskyrus sloga  geriu tik gelezi ir vitaminus nesciosioms o kad kazkaip ipatingai saugociausi nera- ir viesuoju transportu vazineju, ir paskaitose sedziu, ir i prekybos centra tenka nueit
man siaubingai bega nosyte ir vaistukai inosi nepadeda, ga turit koki patarima gera ka man daryti... vaistu gi negalima gerti
Primadona-A
2008 01 28, 18:34
QUOTE(henika @ 2008 01 28, 12:26) česnakai labai geras daiktas - bt jau skradį ėda tai konkrečiai  aš tai pageriu osccilococcinum. homeopatas nuo gripo. net gydytoja leido  gerti  Apie situs vaistukus girdejau taip pat is gines QUOTE(SGT @ 2008 01 28, 14:23) man siaubingai bega nosyte ir vaistukai inosi nepadeda, ga turit koki patarima gera ka man daryti... vaistu gi negalima gerti  man kai buvo uzejus sloga tai padejo sinupret tinktura su karsta arbata, bet taip ir kliurkinau arbata i diena po 5 kartus o jeigu sloga tik pati pradzia, tai su ukiniu muilu pasimuiluok pirsta ir taip snerveje pamaskatuok...bent laikinai, bet sugrazina kvepavima
Alchemie
2008 01 28, 20:37
Jei uztinusi nosis, sloga gerai yra Gelamyrtol Forte, ir nescioms leidziama gerti, nors aisku gal pries tai reiktu vis tiek pasikonsultuoti su gydytoja. Tik kartais ne visada ir ne visi skrandziai ji toleruoja, bet kadangi nekenkia galima pabandyti, o padeda priesuzdegimiskai gerai.
As nusiperku spanguoliu , ju net dabar galima rasti turgeliuose. Susitrinu su medumi ir kas ryta su karstu vandenuku , vietoje arbatos. Puikus vitaminai musu organizmui.
Primadona-A
2008 01 30, 17:34
QUOTE(ishiri @ 2008 01 29, 13:37) As nusiperku spanguoliu , ju net dabar galima rasti turgeliuose. Susitrinu su medumi ir kas ryta su karstu vandenuku , vietoje arbatos. Puikus vitaminai musu organizmui. Puikus receptas  as daznai geriu serbentus trintus su cukrumi, manau, kad ir juose kazkiek dar c vitamino liek yra
As - uz sviezias vaisiu sultis kiekviena diena!  Ipratau ryta pradet nuo svieziu sulciu ir, tpfu, tpfu, tpfu, ligos jokios nepuola. Seniau vargindavo pasikartojanti pusleline, budavo, net kas menesi atsinaujundavo. Vaistus geriau geriau, tepalus naudojau - tik tam kartui padedavo. O dabar, nuo to laiko, kai pradejau spaustis sultis, puslelines nebuvo.
Lapelokė
2008 01 31, 20:13
*mamusikas*
2008 01 31, 22:14
Aš tai valgau tokią tyrelę ( imbieras, cirtina ir medus), labai padeda.
QUOTE(henika @ 2008 01 28, 12:26) aš tai pageriu osccilococcinum. homeopatas nuo gripo. net gydytoja leido  gerti  QUOTE(wioletukas @ 2008 01 31, 23:14) Aš tai valgau tokią tyrelę ( imbieras, cirtina ir medus), labai padeda. Šie du variantai labai gerai padeda  . O kai jau užpuola liga, tai reik būtinai gydyti, o nelaukti kol praeis. Nuo gripo reik gerti daug daug skysčių, citrina, medus, česnakas - geriau nepadauginti, nes gali sukelti vaikučiai alergiją. O šiaip tai galima naudoti homeopatinius vaistus: osccilococcinum, Influcid, sinupret, nuo slogos lašiukus, Tantum verde purškalą, IslaMint. Bet būtinai reik paskaityti aprašymus ar galima  Ir dar pajautus simptomus būtinai gulėti
nelabai
2008 02 02, 21:06
Man lbai padejo Influcidas, kai antrame nestumo menesyje susirgau. Net nezinau ar ten buvo tik persisaldymas, ar gripas, bet laaabai skaudejo galva, ausis, gerkle, visa kuna lauze ir maude. Tai per dienas sugeriau 3 tabletes paracetamolio, viena citramono (nes jau vienu momentu galvojau kad mirsiu) ir kas valanda po influcido tablet. Kitos dienos vakare jau buvau sveikesne, tai viska nutraukiau, o dar kita diena jau kaip ir buvo beveik viskas OK
o gal zinot kuri kas cia per liga, jei negaliu ikvepti nes labai skauda kazkas prie sirdutes  . bet nekosau
andzelikab
2008 06 22, 09:18
QUOTE(DREGA @ 2008 06 22, 07:03) o gal zinot kuri kas cia per liga, jei negaliu ikvepti nes labai skauda kazkas prie sirdutes  . bet nekosau  SVEIKA, NU NEZINAU AR CIA LIGA  MAN TAIP IRGI BUDAV0 KAI IKVEPI IR SIRDI LYG IR DURIA,BET MAN TAIP BUDAV0 KAI RUKYDAVAU,KADANGI DABAR JAU KURIS LAIKAS NEBERUKAU,TAI KAIP IR DING0 TAS "DURIMAS"
Sypsena
2008 06 22, 10:11
Nezinau jokiu specialiu receptu,bet jau senai irodyta kad suvalgius i diena bent viena obuoli sumazeja ligeliu rizika  Tai pat,geriu citrina uzpilta siltu vandeniu ir medumi,jei namuose yra serganciu  Tik kiek zinau,citrinom piktnodziauti negalima,nes gali issivystiti alergija mazyliui... Dabar as antra karta nescia ir ne per viena nestuma nebuvo jokie persalimai prisikabine,nors ir dukryte ir tetukas sirguliavo
|
|