Nors agurkine sriuba vardama su inkstais
Agurkine:
Vishtienos farsho kukuliukai, bulvytes, morkytes, perlines kruopos, marinuoti ar rauginti agurkai, keli grybukai; daug prieskoniu ir zalumynu, shaukshtas grietines:
Na siandien bandysiu ir as savo brangiausiajam parodyti kokia skania agurkine moku virti
As tai esu hibride... niekad jokiu receptu neziuriu, neskaitau ir is galvos darau nesamones.... bet gaunasi. Tas pats ir su raugintais agurkais nutiko... Stiklainyje stovejo trys agurkai. Ilgai. O kaip studentei buvo gaila ismesti... sumasciau, kad sriuba virsiu
Recepto jokio neturiu, niu bet mazdaug: vandenuka uzverdi (as siaip vistienos naturalu sultinuka turejau...), ryziukus suberi (tiek, kiek sriubai reikia, bet ne daug), ir agurkiukus raugintus pjaustytus kubeliais Atsiprasau, jei neaprasau tinkamai. Duikit man virtuve padarysiu, bet tik neaprasyti Papildyta: pamirsau, kad kepintas svogunas ir mesyte dedami!!!!!!!!!!!! QUOTE(6663 @ 2007 10 30, 18:35) Agurkine: Vishtienos farsho kukuliukai, bulvytes, morkytes, perlines kruopos, marinuoti ar rauginti agurkai, keli grybukai; daug prieskoniu ir zalumynu, shaukshtas grietines: ![]() Jau kaip noreciau sriubos po tu visu mišrainiu,
Prisiskaičiau ir išsiviriau
pasisėmiau receptukų, tai bandysiu ir aš šitą sriubytę
Tikra tiesa, kad šita sriuba yra viena pačių pačiausių
Beje, aš agurkinę visada verdu tada, kai trilitriniame stiklainyje užsistovi keli rauginti agurkėliai ir būna gaila juos išmesti
mano pusiau lenkiskas pusiau ismastytas receptukas agurkines...
nuoviras kokiu nors kaulu ar mesytes, kruopas perlines pasimerkiu is vakaro tada greiciau isverda. morkyte su svogunu pakepu ir kai jie baigia kept idedu tarkuotus agurkus raugintus pakept taip pat. puode verdu tam nuovire kruopas, kai jos beveik minkstos sudedu bulves kaip bulves beveik prie pabaigos tada dedu morkytes su agurkais. negalima det agurku kol bulves nedavirusios nes paskui nuo rugsties ilgai verda... dedu lauro lapu, kvepianciu pipiru, mairuno, pora kubeliu buljono dar ir pabaigoj jei turit svieziu krapu ar petrazoliu...originaliam recepte naudojamos miezines kruopos. kartais kai mesa nuverda tai jos papjaustau ir sudedu, o siandie ir be jokios mesos, nes nuoyras buvo nuo anties ir taip riebus...
prisiskaiciau gerybiu cia visokiu, rytoj bandysiu virti agurkine, parasysiu kaip seksis
QUOTE(qqte @ 2007 10 14, 17:41) mano vyras labai megsta sitokia agurkine: isverdu sultini is bet kokios mesos tada i verdanti sultini dedu kubeliais pjaustytu bulviu ir ruduju ryziu, druskos, pipiriuku... kai isverda bulves ir ryziai, tada dedu stipriai raugintu agurku pjaustytu kubeliais, bet bulves turi but minkstos nes kitaip rugstis sutrauks krakmola ir jos bus neskanios...paverdu kol agurkai visai suminksteja ir sudedu ant sviesto kepinta tarkuota morka ir smulkinta svoguna(kepinu kartu ir butinai ant sviesto) kuo agurku daugiau tuo sriuba skanesne, nes mes megstam rugscia aš taip pat verdu, tik vietoj ryžių dedu perlinių kruopų
Dabar kaip tik valgau
Niam niam QUOTE(betite @ 2005 03 31, 16:03) jums gerai mergaites kurios turit mama salia... ir manoji tikiu man patartu...taciau ji toli ar galima perlines kruopas nemirkius mesti i verdanti vandeni ir virti sriuba?
nu pas mane tokia jau putra gavosi
man irgi labai patinka agurkine sriubyte butinai issivirsiu mmmmm kaip skanu
agurikine - viena is mano ziemos sriubu, salia raugintu kopustu ir barsciu
Tarp kitu receptu radau man patikusi dalyka - inkstai, kitais metais bandysiu atnaujinti savo recepta.
Pas mus tai net niekada neverdama agurkinė sriuba jei neturim inkstukų .
niekada nebandziau su inkstukais,reiks pabandyti
o raugintas agurkas tai ne tas pats kas marinuotas?
Sveiki agurkinės sriubos myletojai,
Aš agurkinę sriubą žiemai pasigaminu dabar, kai yra daržovių, reikia: 2 kg šv.agurkų- nuluptų ir supjaustytų 1 kg perlinių kruopų- as is vakaro užsimerkiu po 1 kg morkų, svogūnų, pomidorų( jei kas nemėgsta su odelėmis jas nulupti) (visu daržovių svoris yra nuskustų ir nuluptų) 400 gr. aliejaus, kuris skirtas virimui ar kepimui 200 gr. acto 250 gr. cukraus kv. pipirų, maltų lauro lapų, petražolių, krapų- čia pagal jūsų skonį ką mėgstat- kartieji pipirai nelabai tinka druskos pagal skonį. daržoves supjaustome(morkas sutarkuoju), imu didelį puodą, jame įkaitinu aliejų ir apkepu svogūnus, paskui sudedu morkas, apkepinu, kai suminkštėja sudedu pomidorus ir agurkus,cukrų, uždengiu puoda ir troškinu(laikas nuo laiko pamaišyti), kol viskas troškinasi užverdu perlines kruopas. Daržovės triškinas kol agurkai pasidaro permatomi ir minkšti, tada sudedu karštas perlines kruopas, prieskonius, druską, supilu acta, greitai viską maišau, nes gali svilti ir dedu i iškaitintus slovikus- iš šitos normos išeina apie 15-16 puslitrių agurkinės. Tikrai skani, pabandykit
O as dariau siandien visiskai paprastai - rauginti agurkai su ju skystimu, ryziai, morkos, bulves, krapai, pipirai, druska, ir gavosi tikrai labai skaniai
as irgi panasiai, dar svoguno raudono galva, pora cesnaku skilteliu. skanu
QUOTE(qqte @ 2007 10 14, 18:41) mano vyras labai megsta sitokia agurkine: isverdu sultini is bet kokios mesos tada i verdanti sultini dedu kubeliais pjaustytu bulviu ir ruduju ryziu, druskos, pipiriuku... kai isverda bulves ir ryziai, tada dedu stipriai raugintu agurku pjaustytu kubeliais, bet bulves turi but minkstos nes kitaip rugstis sutrauks krakmola ir jos bus neskanios...paverdu kol agurkai visai suminksteja ir sudedu ant sviesto kepinta tarkuota morka ir smulkinta svoguna(kepinu kartu ir butinai ant sviesto) kuo agurku daugiau tuo sriuba skanesne, nes mes megstam rugscia Vakar pagal sita receptuka isviriau, pasirinkau, nes labai jau paprastas pasirode...
Mano agurkinė sriuba
Būtinai nuverdu rukytą kauliuką, tada kai jį ištraukiu, dedu perlines kruopas, po kiek laiko smulkiai pjaustytas bulves, pora tris raugintus nuluptus smulkiai pjaustytus agurkus (su marinuotais niekad nebandžiau), keptuvėje ant sviesto pakepinu per burokinę tarką sutarkuotas morkas kartu su smulkiai pjaustytu svogūnu ir supilu keptuvės turinį į puodą. Kai viskas išverda, dedu truputį krapų, sultinio
prisiskaiciau receptuku tai net seile tysta,dievinu sia sriubyte
Nemėgstu agurkinės sriubos su ryžiais
uj, kaip uzsimaniau agrukines, reiks greitu laiku pasidaryti jei dar liko rusy raugtu agurku
na o as kadangi daugiausia valgau kalakutiena/vistiena tai isvirus mesytei i sultini dedu perlines kruopas, pupeliu bei raugintu/marinuotu agurku, siek tiek morku sutarkuotu per burokine tarka svieste pakepinuntu ir verdu... na man tai 1 is megstamiausiu sriubyciu
o man toks klausimiukas iskilo
QUOTE(vivuxs @ 2009 02 12, 15:24) o man toks klausimiukas iskilo Aš taip pat niekada nemerkiu perlinių kruopų iš anksto, tik prieš virimą nupilu verdančiu vandeniu, taip nuplaunu
Labai skanu kai verdi su jautiena, tai va tada dedam perliniu kruopu,2 kubelius,sutarkuota morka,kubeliais raugintus agurkus(nedekit marinuotu neskanu), bulves kubeliais. Tik aisku viska deti kai kruopos bus minkstokos,jei turit ipilkit agurku rasalo,arba biski citrinu rugsties ar citrinos, turi buti rugstoka ir tirstoka.
QUOTE(Čika @ 2005 04 06, 00:43) Pasakysiu jums vieną dalyką. Vienoj kavinėj, kur siaubingai skanią agurkinę verda, į ją pila apie 0.5-1 stiklinės tų pačiu marinuotų agurkų skysčio Labai ačiū receptą
ziauriai uzsimaniau agurkines sriubkes
QUOTE(pupute @ 2009 04 07, 11:44) ziauriai uzsimaniau agurkines sriubkes as ne, visad su perlinem
niu ka pabandziau ir daugiau jau niekad nebandysiu
As tai uzverdu ismirkytas perlines kruopas, bulviu, morku ir agurkeliu griezinelius (dedu marinuotus agurkelius, ne raugintus, tada jie tikrai minksti buna), tada pakepinu mazais gabaleliais pjaustyta mesyte su svogunais ir supilu i verdanti puoda, gausiai prieskoniu, ir butinai astraus astruteliausio pomidoru padazo nepagailiu. Ir viska gerai gerai isverdu.
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 04 11, 18:23) As tai uzverdu ismirkytas perlines kruopas, bulviu, morku ir agurkeliu griezinelius (dedu marinuotus agurkelius, ne raugintus, tada jie tikrai minksti buna), tada pakepinu mazais gabaleliais pjaustyta mesyte su svogunais ir supilu i verdanti puoda, gausiai prieskoniu, ir butinai astraus astruteliausio pomidoru padazo nepagailiu. Ir viska gerai gerai isverdu. Aš,perlines kruopas kartais pamerkiu iš vakaro,bet.. pasitaiko ir,pamiršti,tuomet gerai nuplaunu,ir,užvirus nupilu tą vandenį. Jeigu verdu agurkinę sriubą aš perlines kruopas verdu atskirame puodelyje,sultinys būna skaidrus,o,ne tamsus. Agurkus visad kepinu su morkomis ir,visad dedu ciberžolės,man ji priduoda gerą skonį ir,gražią spalvą. |