Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikų žaidimai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
Pages: 1, 2, 3
lengvute
http://www.babyroom.narod.ru/gamesleto.html , gal kas dar ką nors neblogo atrasit mirksiukas.gif
Vaidaaa
Idomu paskaityti, nes kai paaugo mazoji jau reikia galvoti kuo uzimti.
Vaikams nuo 1-3m. temele jau gvildename cia
safarikids
Sveikos mamos,
vaikystėje šokinėdavau vadinamą "gumytę". Duktė kieme matė kaip vyresnės mergaitės šokinėjo, bet taisyklių nesuprato, o ir darželyje tokių dalykų nematė.
Nupirkau gumytę, surišau ir kieme, auklei padedant, bandžiau paaiškinti, kaip šokinėti - kaip prisimenu iš vaikystės. Kaimynai, turbūt, lūžo jei matė vaizdelį pro langą blink.gif
Gal galite pasiklausti savo dukrų - kokios dabar taisyklės. Kokie "terminai".
Labai padėtumėte - nereikėtų man pasaulio juokinti....
4u.gif
Laisvė
Tai ar jau nebešokinėja mergaitės "gumytę" g.gif g.gif g.gif
safarikids
QUOTE(Laisvė @ 2005 05 24, 15:17)
Tai ar jau nebešokinėja mergaitės "gumytę" g.gif  g.gif  g.gif
*

Tai aš ir tikiuosi, kad šokinėjančių mergaičių mamos pasidomės taisyklėmis ir man jas papasakos. Nejaugi teks pačiai į kieme vyresnių vaikų klausinėti blush2.gif sad.gif
oksė
Yra toks dalykas, mano mokinės kiemvieną pertrauką šokinėja, tiksliai nežinau, bet nemanau, kad kas pasikeitė, šokinėja poromos, po vieną ir yra tie patys pirmukai, antrukai ip panašiai. biggrin.gif tai kaimynai gal norėjo prisijungti, tai ir žiūrėjo. thumbup.gif
Voverė
Nu žinai, mano patarimas, tai pasėdėti prie šokinėjančių gumytę biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

O savai mažei tai parodžiau, tuos vadinamus išoktukus, obuoliukus, tarakonus, piratus, ratus. Tai žvengėm visi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
safarikids
QUOTE(Giedrė @ 2005 06 01, 20:45)
Nu žinai, mano patarimas, tai pasėdėti prie šokinėjančių gumytę biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

O savai mažei tai parodžiau, tuos vadinamus išoktukus, obuoliukus, tarakonus, piratus, ratus. Tai žvengėm visi biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*

Aš parodžiau pradžiai "įšokti/iššokti", paaiškinau principą pirmukai/antrukai, išskėstukai/suglaustukai/adatėlės ir t.t. Dar prisiminiau, kad paskui būna "stopikai".
Apie obuoliukus, tarakonus, piratus ir ratus nesu net girdėjusi schmoll.gif
Pati labai mėgau šokinėti vadinamąjį "trikampį" (kur ne poromis, o trejetais, t.y. 6 mergaitės) arba atitinkamai - "kvadratą", jeigu daug (8) mergaitės, o guma tik viena.
Na ir turėjom tokį žaidimą "trys karaliai". Tai tą irgi atsimenu šiek tiek.
Bet dabar šokinėja kažkaip panašiai kaip "tris karalius", bet dar neįsikirtau kaip tiksliai g.gif
Kaip nors "išmoksime" ax.gif abi su dukra...
Dina
Neseniai konsultavausi pas vieną pirmokę. Tai ji kol kas šokinėja keturis aukštus, išskėstukus, suglaustukus ir adatą. O pratimai beveik visi iš "trejetukų" serijos. Dukrai labiausiai patiko "Kis-kis". Bandau paaiskinti smile.gif :apžergia vieną gumą "kis", peršoka apžergti kitą gumą "kis", įšoka i vidurį ir ten šokinėja tris kartus "miau miau miau". Paskui kartoja dar du kartus, po viena mažinant pasišokinėjimų viduje. Tagi, gaunasi eilėraštukas:

Kis kis miau miau miau
Kis kis miau miau
Kis kis miau
Škac

"Škac" iššoka iš gumos.

Uf... ka nors supratote? smile.gif
safarikids
QUOTE(Dina @ 2005 06 06, 22:21)
Neseniai konsultavausi pas vieną pirmokę. Tai ji kol kas šokinėja keturis aukštus, išskėstukus, suglaustukus ir adatą. O pratimai beveik visi iš "trejetukų" serijos. Dukrai labiausiai patiko "Kis-kis". Bandau paaiskinti  smile.gif :apžergia vieną gumą "kis", peršoka apžergti kitą gumą "kis", įšoka i vidurį ir ten šokinėja tris kartus "miau miau miau". Paskui kartoja dar du kartus, po viena mažinant pasišokinėjimų viduje. Tagi, gaunasi eilėraštukas:

Kis kis miau miau miau
Kis kis miau miau
Kis kis miau
Škac

"Škac" iššoka iš gumos.

Uf... ka nors supratote? smile.gif
*

Ačiū, viską supratau, bandysiu paaiškinti dukrai 4u.gif
game over
Maniškė jau iš gumų išaugo, bet kai šokinėjo, tai visai kitaip nei aš vaikystėj. Ir auštų mažiau būdavo. Ir šokinėjo visą laiką obuoliukus-trejetukus. Ten panašiai kaip kis kis miau. Tik viens du trys - apžergiant vieną gumą, 1, 2, 3 - peršoka ant kitos, 1, 2, 3 - apžergia abi, 1, 2, 3 - įšoka į vidų gumos. Tuomet iššoka - 1, 2 - ir litanija iš pradžios su dvejetukais, o po to ir su vienetukais.

Aš tai irgi labiausiai trikampį mėgdavau. Bet dabartinės nebežaidžia jau.
Kristina*
Kaip idomu. Net as uzsinorejau pabandyti ta zaidimuka kis kis ir t.t. smile.gif
Bites
Galiu pasiūlyti keletą žaidimų dvimetukams, kurie lavina vaiką:
1. Labai smagu pūsti vatos gabalėlį atsigulus ant žemės. Atrodo banalu, bet tai lavina kalbą. Maniškiui tai labai smagus užsiėmimas, krizena iš visos širdutės.
2. Sukarpyti į daug smulkių dalių kardodono lapą. Arbatos pakelyje iškirpti nedidelę skylutę, kad vos tilptų tie kardoniukai (cento dydžio) ir juos į tą skylutę leisti sumesti po vieną. Šiaip mano sūnus labai judrus ir negali susikaupti, bet šis užsiėmimas jį ilgam prikausto.
3. Arbatinuko dėžutėj iškirpti langus ir duris, taip padarant namą ar garažą. Po to leidau vaikui su guašu tą namą nudažyti. Jėga .

Gal jūs irgi galite pasiūlyti kokių paprastų žaidimėlių?
Raimele
pasiūlyt nieko rimto tikrai neturiu ax.gif . tik šiaip toks pastebėjimas - smagu, kai vaikas susidomi tokia veikla. bet perskaičius tavo pasiulymus taip ir matau savo vaikį karpant paskui viską, ko tik nenudabosiu ir darant garažą biggrin.gif rolleyes.gif

na, čia gal ir nalabai tinkamas žaidimas dvimetukui, bet pasakysiu, kuom aš užimdavau ir iki šiol taip darau su savo vaiku. pvz, kai reikia daryt valgyt, jie abu stovi prie manęs ir tempia vienas į vieną pusę, kitas - į kitą. Tai aš paduodu jiems ką nors tokio, ką galėtų man padėti. mano sūnus jau beveik metai, kaip man sumuša mėsą kulinariniu plaktuku, kai kepu karbonadus ar vištienos file... ir jam labai patinka, ir man gerai thumbup.gif ir blynų tešlą kartu plaka tongue.gif
Bites
QUOTE(Raimele @ 2005 09 08, 22:40)
pasiūlyt nieko rimto tikrai neturiu  ax.gif . tik šiaip toks pastebėjimas - smagu, kai vaikas susidomi tokia veikla. bet perskaičius tavo pasiulymus taip ir matau savo vaikį karpant paskui viską, ko tik nenudabosiu ir darant garažą  biggrin.gif  rolleyes.gif

na, čia gal ir nalabai tinkamas žaidimas dvimetukui, bet pasakysiu, kuom aš užimdavau ir iki šiol taip darau su savo vaiku. pvz, kai reikia daryt valgyt, jie abu stovi prie manęs ir tempia vienas į vieną pusę, kitas - į kitą. Tai aš paduodu jiems ką nors tokio, ką galėtų man padėti. mano sūnus jau beveik metai, kaip man sumuša mėsą kulinariniu plaktuku, kai kepu karbonadus ar vištienos file... ir jam labai patinka, ir man gerai  thumbup.gif  ir blynų tešlą kartu plaka  tongue.gif
*

Na tu mane nevisai taip supratai, tą garažą aš jam padarau, o tavo pasiūlymas dėl mėsos mušimo thumbup.gif .
tulpe
4u.gif maniskei labai patinka pusti muilo burbulus siuo metu tiesiog del ju pamisus jei koks nesusprogsta ir nukrenta ant grindu reikia pribegti ir uzminti ir dar garsiai susukti trept biggrin.gif biggrin.gif Gijai patinka pabandyk ir jus smile.gif
Raimele
aha, muilo burbulai thumbup.gif thumbup.gif visiems mažiams jie tinka biggrin.gif , bet dar siūlau pajungti vaikus į namų ruošą biggrin.gif , ir žaidimas geras, ir galvos sukt nereikia - valaug dulkes, maiškis nužiūri - ir iš paskos tą patį daryt thumbup.gif
inkunai
Maniškis dar mažas, bet namų ruoša jį "veža", ypač smagu ką nors išmesti į šiukšlinę, biggrin.gif pvz., paduodi nereikalingą popierių ir nuneša. Tik šito amato išmokinus reikia paskui šiukšlinę patikrinti, nes labai dažnai ten atsiduria kojinytės ir ktiti nereikalingi daiktai smile.gif . Taip pat labai smagu traukti iš maišelio pirkinius, o muilo burbulų pūtimas vaikams ir paauglystėje patinka smile.gif
joolle
Maniškei greitai bus treji, bet gal galėsi su dvimetuke pabandyti. Taip, mums muilo burbulai irgi jėga, bet neseniai pasiryžau leisti dukrai su guašu terlioti delniukus ir pėdutes ir daryti ant popieriaus jų antspaudus. Ir spalvų pažinimui gerai, ir pakutena, ir rankytę palavina, tik paskui reikia paplušėti, kol viską išvalai. Bet užtai vaikui džiaugsmo kiek.
atnaloj
Mūsų sūneliui 2 metukei ir mėn.Namuose jo mėgstamiausias žaidimas iš lego kaladėlių ir turimų mašinyčių statyti namus, garažus, vykdyti "statybos" ir "remonto" darbus. Kai jis "užsiima" savo statybomis-tai vaiko kokias 3 val. "namuose nebūna". thumbup.gif
Raimele
QUOTE(atnaloj @ 2005 09 16, 12:37)
Mūsų sūneliui 2 metukei ir mėn.Namuose jo mėgstamiausias žaidimas iš lego kaladėlių ir turimų mašinyčių statyti namus, garažus, vykdyti "statybos" ir "remonto" darbus. Kai jis "užsiima" savo statybomis-tai vaiko kokias 3 val. "namuose nebūna". thumbup.gif
*

na ir pasisekė tau su vaikeliu biggrin.gif 3 val. pats sau užsiėmęs blink.gif doh.gif neįsivaizduoju smile.gif

va, guašu ar vandeniniais tai ir maniškis noriai piešia, bet po tokios veiklos, tai ir mamai yra ką veikti kol viską į pradinę padėtį grąžini biggrin.gif
Bites
Na aš irgi neįsivaizduoju, kad tris valandas vaikas gali vienas žaisti blink.gif blink.gif blink.gif , maniškis kurį laiką viena gali būti (bet ne tris valandas) tik prie TV, žiūrėdamas filmukus blush2.gif . O šiaip tai jis visada nori bėgti, važiuoti ir t.t. cry.gif
Mazule
Galiu ir as pasidalinti savo pastebejimais, kas mums - dvimetukems - buvo idomu, bet jau pabodo ax.gif
1. knygutes su lipukais thumbup.gif aisku, mamyte turi padeti blush2.gif
2. deliones - mes jau sudedam is 15 daliu tongue.gif
3. viska padedam mamytei - kartu sluojam, kartu valgyt darom - pvz. labai patinka ruosti farsa ar kimsti farsu paprikas. Poto giriames tetukui - "cia Mildute padare" rolleyes.gif

Na o vaiko, 3 val. zaidziancio vieno ir ta pati tiesiog neisivaizduoju g.gif
une
labai faina su tokiu mazium lipdyti is druskos teslos thumbup.gif ir man paciai patinka rolleyes.gif
------
mano vyresnelis laisvai galedavo 3 valandas ir daugiau piesti....... konstruoti lego (bet cia jau 3metinukas)
(kad kas grazintu tokia ramybe i namus biggrin.gif )
Bites
O kaip padaryti tą druskos tešlą blush2.gif ?
Beje, labai smagu, kad pasidalinate mintimis, nes maniškis toks judruolis ir viskas labai greitai jam atsibosta, o aš nieko nebeišmastau g.gif .
Buba
Maniškis gali daug kuo ilgam užsiimti,.. jei tik mamytė bent jau pasėdės šalia jo. Vienas jis nieko nenori veikti. Kartais užsimiršta su kokiu žaislu, bet max 10-15 minučių. Po to vėl slankioja iš paskos. schmoll.gif Neįsivaizduoju kaip išmokyt vaiką žaisti savarankiškai? gal ką patarsit?
redžikė
Mano kažkaip susiranda pats veiklos, tai stato iš kaladėlių, tai su mašinom važinėja, tai su dviračiu mokinas važiuoti, tai knygas varto. Kažkaip nuo metų neturėjau problemų, jis pas mane adinočka ir jam nelabai reikia draugijos. O geriausias mūsų žaislas krepšinio kamuolys ir lankas, tai mėtyti gali ilgą laiką. mirksiukas.gif
Varene
QUOTE(Bites @ 2005 09 07, 07:52)
Labai smagu pūsti vatos gabalėlį atsigulus ant žemės. Atrodo banalu, bet tai lavina kalbą. Maniškiui tai labai smagus užsiėmimas, krizena iš visos širdutės.

Kurį čia vakarą pūtėm, tiesa ant stalo, vatos gumuliuką, iš pradžių pūtė su nosim, po to burna pradėjo smile.gif Patiko jam, kitą dieną tik pamatė tą gumuliuką ir iškart puolė pūst biggrin.gif
Gema
o mes į vaikų bibliotekos sakityklą pradėjom vaikščioti, maniškui 2metinukui labai patika knygas vartyti, beperstojo 2valandas sugeba vartyti, "skaitytų" ir ilgiau, tačiau ir man ir bibliotininkei atsibosta kausyti "kas čia?" smile.gif o namie nemoka knygų vartyti schmoll.gif matomai netokia aplinka ir dar skaičiuoti mums labai patinka išmokom iki 5
une
QUOTE(Bites @ 2005 09 17, 09:22)
O kaip padaryti tą druskos tešlą  blush2.gif ?
Beje, labai smagu, kad pasidalinate mintimis, nes maniškis toks judruolis ir viskas labai greitai jam atsibosta, o aš nieko nebeišmastau  g.gif .
*

yra bent keletas receptu tos teslos, mes darome sita:

300 gr. smulkiausios druskos
200 gr. miltu
125ml vandens (gal net maziau)

viska suminkai, ir dar idedi pora sauksteliu baltu kliju. reikia taip gerai paminkyti paminkyti, tada ji tokia smagi-elanstinga tampa smile.gif tada susuki i maistine plevele ir i saldyva gerai valandai.
tesla laikant saldytuve galima naudoti ir po keliu dienu.

jei darbelius norit tureti ilgesniam laikui juos reikia isdziovinti ( orkaiteje 125* temp apie pora valandu, ir paskui kokiu 60* dar kol isdzius, arba naturaliai laikant tai mazdaug paros reikia) tada nudazyti guasu ir kai nudzius nulakuoti laku. nors mums tai gerai ir tik lipdyti blush2.gif

beja, labai gana placiai apie druskos tesla yra prirasyta RANKDARBIU skyrelyje, prie "netradiciniu rankdarbiu".

niu va. sekmes ! drinks_cheers.gif
atnaloj
Sveikos visos mamytės. Labai stebėjotės, kad vaikas vienas gali žaisti 3 val. tongue.gif Kai vasaros atostogas leidome kaime pas močiutę, tai jis kieme prabūdavo ištisą dieną:jis kaldavo vinis į malkas, pjaudavo su pjūkleliu, taisydavo savo medinį arkliuką.Kieme ir pavalgydavo-namo eidavo tik pietų pamiegot. mūsų sūnelis aplamai labai savarankiškas ir krapštukas. Mamytės jam reikia ti pasimyluot, pasiguost ir pamigdyt-aš jam pasakėles seku. Dėkoju Dievuliui už savo angeliuką-su juo jokio vargo nejaučiu-tik džiuagsmą džiaugsmą ir dar kartą džiaugsmą. 4u.gif Sėkmės jums visoms auginant Mažiukus džiaugsmelius.
anna
Na pavydžiu baltai mamom, kurių vaikai po 3 val. patys sau užsiiminėja..maniškė tai ne už ką-ji viską nori kartu daryti..pastoviai prieina ir tempiaisi už rankos sakydama žaisti žaisti..bet šiaip yra labai didelė knygų mylėtoja-tik ne tų tokių kartoninių vaikučiam mažiem,tos jos visai nedomino,kol nupirkau didelę normaliais lapais pasakų knygą-nu šakės,gali vartyti ir vartyti ir tipo skaito-savo kalba burbuliuodama,na dabar jau daugiau ką pasako,rodo ir asiliukas,ir žvejys,ir princesė ir pan..bet kartais užknisa nerealiai-nes pasiima tą knygą ir atsitempia,kad aš jai skaityčiau ir skaitai skaitai doh.gif jau taip pabosta..db įsigudrino kad ir nuotraukas jai skaityčiau-tipo aiškinu čia tas ir anas,tai irgi ramybės nepriduoda smile.gif
o šiaip jei norisi nors kelių minučių ramybės-įjungiu teletabius,tai žiūri net išsižiojus ir į nieką daugiau nereaguodama.. biggrin.gif
Bites
Mes vakar buvom pamaitinti antyčių essen.gif , mėtė vaikinukas sausainius ir rėkė iš laimės, kai jos valgė clap.gif , buvo labai thumbup.gif .
Motina
Rankų plovimas thumbup.gif Kaip bebūtų keista, ruošia vaiko rankutes rašymui tongue.gif
Pripilkite į dubenį vandens, pastatykite ant kėdės. Pamokykite, kaip reikia TEISINGAI plauti rankas. T.y. kaip apiplauti išorinę pusę, delniuką, tarpupirščius(na nemoku aš paaiškint, geriausia pasiskaitykit kokioj poliklinikoj, prie kriauklės dažnai būna instrukcija kaip plautis rankas. Šito pratimo esmę sudaro tas rankų trynimas viena į kitą). Vaikams labai patinka, net didžiausi neklaužados susikaupia biggrin.gif
Jei galit sau tą leist( biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ), pastatykit vieną dubenį su vandeniu, kitą, už kokių 2 metrų tuščią. Tegul vaikutis iš to pilno dubens su samčiu prisipila ąsotį, nuneša ir išpila į tuščią dubenį. Vėlgi, atrodo kas čia tokio, bet 2-3 metų vaikui šis darbas lavina koordinaciją (reikia pataikyti įpilti, nunešti pora metrų ir pataikyti išpilti), skatina susikaupti (nu kaip gi tu nuneši vandenį išdykaudamas tongue.gif ), beto ruošia rankytę rašymui (būtent tas pylimo judesys).
Vaikai šiuos užsiėmimus labai mėgsta. Labai susikaupia. O jei po atidaus darbo tam vandeny galės pasiturkšt, tai iš viso bus thumbup.gif

Dar prisiminiau. Kai buvo visai mažiukai, na 1,5-2 metų, tai kas vakarę atsigulę miegot pirštukus susiskaičiuodavom, ar nei vienas nepradingo unsure.gif Iš pradžių aš jiems, paskui jie man tongue.gif
Vitule30
Na, aš irgi neįsivaizduoju savo gyvsidabrio ramaus 3 valandas, kai net pietų pamiega vos gerą valandą ir šaukia atsikėlęs - mama, pamiegojau smile.gif Šiaip tai kamuolys ir lankas kurį laiką buvo geras dalykas, bet paskui pabodo, nes ne visada pataiko įmesti, tai tada reikia arba mamai eiti mėtyti kartu, arba kito užsiėmimo ieškoti. Na, kai jau būna šiek tiek nusibėgiojęs, tada labai gerai yra arba jo paties nuotraukų albumas - jis jau mintinai žino, kas ten yra biggrin.gif , arba kokią vaikišką knygutę. Lopšelyje jam labai patinka dėlioti visokias dėliones, kur reikia figūrytes sukaišioti ir pan. Šiaip aš mielai jam leidžiu kartais man padėti, jaučiasi labai laimingas, kad padeda (kartais net per daug:)
ide
Aciu uz gerus patarimus. Mano suneliui 2.2m, tai mes labai megstam lipdyti is molio (galima ir is plastelino). Pridarau ivairiu gyvateliu ir duodu jam supjaustyti plasmasiniu peiliuku. Dar jam labai patinka plasmasine sakute ar kokiu pagaliuku pridaryti skyluciu. Tetis padare 'koceliuka' tai kociojam thumbup.gif
Pabandykite, gal sudominsite vaikuti.
une
nuotrauku albumai tikrai labai geras dalykas thumbup.gif pas ju yra n-iolika ,tai dar tikrai nenusibodo juos vartyti ir komentuoti biggrin.gif tiesa, turi kelis savo megstamiausius... cool.gif
Sviesele
Mano dukrelė mėgsta lėlei plaukus plauti (kaip reikiant, su muilu) ir kojinytes skalbti. Bent 20 min. ramu, tik vandens daug išeina sad.gif
Bites
O mes nupirkom vaikui mozaiką, dalykas thumbup.gif . negalvojau, kad jam taip patiks. Bet šiandien pirma diena blush2.gif , tai bus matyt. Bet žinau kad rankytėm mankštelė fitness4.gif .
une
mano, siaip jau baisiai aktyviam vaikui, ramumo virsune buna ,kai... lupa svoguna biggrin.gif siaip man jo reikia kiekviena diena, tai jis ji ir lupa su pirsciukais-o tai ne taip paprasta ,kaip atrodo... susikaupia kaip blink.gif neatpazinsi vaiko rolleyes.gif ramybe 10 min (jau galiu ramiai prie kompo kava isgerti blush2.gif )
tulpe
yra tokia lenta kur nupiesi ir nusitrina na su magnetu manau supratot tai va nupiesiu pvz galva ir nosi o Gijai liepiu nupiesti akis ir burna maniskei patiko pabandykit 4u.gif
Bites
QUOTE(une @ 2005 09 29, 22:58)
mano, siaip jau baisiai aktyviam vaikui, ramumo virsune buna ,kai... lupa svoguna  biggrin.gif siaip man jo reikia kiekviena diena, tai jis ji ir lupa su pirsciukais-o tai ne taip paprasta ,kaip atrodo... susikaupia kaip blink.gif neatpazinsi vaiko rolleyes.gif  ramybe 10 min (jau galiu ramiai prie kompo kava isgerti blush2.gif )
*

O akyčių negriaužia? Šiaip manau, kad ir maniškiui patiktų, bet bijau g.gif .
une
nea, negrauzia... matai jo naguciai mazuciai, jis lupdamas nepazeidzia svoguno pleveles ir todel negrauzia wink.gif
aaagnex
Gal kas zinot zaidimu vaikams iki 1 metuku? Yra kazkokia lyg ir knygele-gal kas turit nusipirke?Gal galit papasakot ka nors is jos? g.gif
LAbai reikalinga jusu pagalba
Zhuvycia
QUOTE(Buba @ 2005 09 18, 12:41)
Maniškis gali daug kuo ilgam užsiimti,.. jei tik mamytė bent jau pasėdės šalia jo. Vienas jis nieko nenori veikti. Kartais užsimiršta su kokiu žaislu, bet max 10-15 minučių. Po to vėl slankioja iš paskos. schmoll.gif Neįsivaizduoju kaip išmokyt vaiką žaisti savarankiškai? gal ką patarsit?
*

Na, kai vaikiukas visai vienas (be broliuku ir sesyciu) tai jam sunkiau vienam uzsiimti, bet siaip tai zinau, kad galima su juo susitarti. PVZ: dabar tu pazaisk (papiesk, palipdyk ar pan. vienas, o mamyte paskaitys ar padarys valgyti ir po to mes pazaisime kartu. Zinoma, nepamirskite pazado ir ispildyti. Man atrode tai kazkokia fantastika, bet kai pabandziau su saviskiais tai padaryti, ir pavyko! Vaikai tikrai yra pasiruose gervbti savo tevu poreikius, jeigu sie gerbia ju. Gal is pirmo karto nepavyks, bet po 3 prasymo jau turetu tikrai vaikiukas siek tiek pabuti veinas.
Milana
Mes irgi vandenuka megstam. Prisistumia mazoji kedute prie kriaukles ir uzsiemimo ilgam. Specialiai padedu jai puoduka su vandeniu, lekstute, saukstuku, skudureliu. Tai aplink kriaukle isvalo, po to sauksteliais siamia vandenuka is vieno indo i kita ir t.t.
Kartais duodu dideliu pupeliu gera sauja, tai ji vel is vieno indo i kita perdedineja.
Ar seip istraukiu puodus, bliudus, kiek tik turiu, duodu medini samti. Tai, patikekit, darbelio uztenka, kad visus bliudus viena i kita sudeliot, vel isimt ir vel sudet, t.t.
*Samanė*
Norėčiau parašyti apie Žaidinimus-tai tokiie trumpi eiliuoti kūrinėliai mažiems vaikams.Senovėj kūrė mamos,prižiūrėdamos savo vaikus,nuraminti verkiančius , prajuokinti.Taigi dainuodavo , sakydavo-sūpuodavo,jodydavo,kutendavo, žaisdavo su pirštukais.Lavinant pirštelius lavėja ir vaikučio kalba.
Košytės virimas
Paimamas vaikelio delnelis ir sukama su pirštu-maišoma košelė.Ties žodžiais tam dave, tam davė užlenkiamas paeiliui kiekvienas vaiko pirščiukas.Ties žodžiais vir vir vir pelytė-ranka nubėga į pažastėlę ir pakutena.

Pelelė virė košelę,
Miltukus sijojo,
Skiedrikes rankiojo,
Ugnelę kurstė,
Išvirė išmaišė,
Iškrovė.
Tam šaukštuką,
Tam bliūdeliuką,
Tam menturiukę,
Tam-nieko nebeliko...
Riū-d-d į pažastį nubėgo.

Grūdu , grūdu čiulkinėlį

Grūdu , grūdu čiulkinėlį,
Bėgs pelytė vandenėlio.
Geležiniu tiltu,
Smėleliu išpiltu.
Nerandu takelio.
Bijausi vilkelio.
Čia takelis, čia takelis.
O čia šulinėlis.

Šarkelė varnelė

Šarkelė varnelė
čia grūdo, čia malė,
Čia košelę virė.
Mažus vaikus sodino
Ir košelę dalijo.
Šitam davė, Šitam davė.
Mažutėliui nebeliko.
-Bėk pelele , vandenėlio.
- BIjau balto katinėlio.
Bėgu, bėgu , stukenu
Ir Ugniukę kutenu.
*Samanė*
Sūpavimai, mylavimai
Sakant žodžius vaikelis supamas ant rankų,o po žodžių -pašmukšt, bumt -,putc, metamas ant lovos ant pagalvio , tik atsargiai švelniai ir juokais , kad neužgauti.

Kepu kepu kepalėliai,
Didi maži raguolėliai,-
Pašmukšt po pečiaus.

Bitė ritė baltaragė
Oras voras be ragų.
-Kur tu eisi?
-Į Pilviškį.
-Ką ten pirksi?
-Trumpakiškį.
Bumt.

Keletą kepeta,
Penketą, šešetą,
Septints, aštuots-Pagrandys.

-Kur buvai , katele?-vaikelis glostomas
-Kamarėlėj.
-Ką veikei?
-Pienelį lakiau.
-Ar man palikai?
-Palikau.
Kai šokau per langelį,
Išliejau pienelį.
-A škac, a škac, aškac- kutenama pažastėlė.

Ratavimai

Ties žodžiais ratu ratu plojama vaiko rankytėmis, ties papadūks jos išskečiamos.

Ratu ratu ratu
Papadūks.

Jodinimai

Sodinamas vaikas ant kelių ir kratomas-jodinamas

Kuc kuc kuc Kamajuos ,
Barankyčių pirkti,
Kringeliukų rinkti.

Keidu keidu į Kėdainius
Pyragėlių pirkti.
Didelių negavau,
O mažų nepirkau.

Josim,josim į turgelį,
Nusipirksim pyragėlį.
Pirksim didį-nesuėsim,
Pirksim mažą- nepriėsim,
Pirsim vidutinį
Kaip ratų tekinį.

Per lygų laukelį,-švelniai jodinamas.
Per kupstus ,per kupstus -stipriau
Ir į griovį -puc-išmetamas į orą ir sugaunamas.
*Samanė*
Juokavimai
Čyru vyru-(paguldomas vaikutis ant lovos ir ir su ranka braukoma per jo pilvuką.)
Duok pipirų.
Jei neduosi-
Nečyruosiu.

Vaikšto meška po laukelį,(pirštu badoma vaiko rankutė,einama aukštyn, kol pasiekiama pažastis, tada kutenama sakant kaltas)
Ieškodama kalto.
Čia kaltas, čia ne,
Čia kaltas , čia ne,-
Kaltas, kaltas,kaltas,kaltas.

Kėkavimai-suaugęs sėdi ant kėdės ar ant suolo, vaikas atsistoja ant kojų, paimamas už rankų ir dainuojant supamas aukštyn žemyn

Kėku kėku,
Vežė meška šėką,
Ir Ugnytė ant vežimo,
Ė meškutė nepakino.

Kėku kėku,
Meška vežė šėką,
Du kubilu miltų
Per Kupiškio tiltą.
Tiltas sudrebėjo,
Miltai išbyrėjo,
Eik, Ugnyte, semtų,
Katyte, laižytų.

Kyko kyko, katė pelę tyko,
kyko kyko ,katė pelę tyko.

Katutės

Gydu gydu katutes,(ploti rankomis)
Keps Mortytė bandutes,
šitokio didumo,(rodyti išskėtus rankas)
Šitokio skanumo.(glostyti pilvuką)
Viena kepė -sudegė,
Kita kepė-pusžalė.
Šast į pečių, šast į pečių atgalios. (Į pažastėlę)

Na dar kažkur buvau radus linksmą masažą-
Palijo, palijo lietutis(švelniai barbenti pirštais]
išdygo žolytė-pabadyti rodomuoju pirštu.
Atėjo ančiukai-su delnu,
Nugnybo žolytę-pirščiukais pagnaibyti,-labai patinka maniškei -juokiasi.

tikiuosi daug kas girdėta ir daryta, bet mažiams patiks, pabandykit. mirksiukas.gif
*Samanė*
Labai gaila , bet niekas nenori pasidalinti patirtim ax.gif 10 mėn maniškė labai mėgsta gaudynes-ropom-arba aš ją vejuosi, arba ji mane -krykščia iš laimės, taip atitraukiu dėmesį nuo Tv ir kitų pavojingų daiktų be pykčio.
Patinka atidaryti virtuvės stalčių ir viską traukti lauk, bet dabar liepiu sudėti atgal ir jau kartais pavyksta susitarti.
Dar labai mėgsta trumpus , nes tiek tegali sukaupti dėmesį, eilėraštukus su atinkamais judesiais irgi krykščia.
Myli minkštus didelius žaislus, juos apkabina ir nuvirtus pasideda po galva vietoj pagalvės,o aš rodau žaisliuko akytes,kojytes,galvą -akis ir jau parodo.
Mėstamiausias žaidimas - slėpynės, pasislepi ir išlįsdamas-ku kū, tiesiog cypia iš laimės.Bet va kai ji pati į lindo ir tyli ,o aš ieškojau ir niekur neradau greit tai akimirką persigandau blush2.gif
Leidau piešti piešti su spalvotais pieštukais , deja ax.gif jai dar per anksti apgriaužė ir viskas ,o dar paimk paskui iš jos . doh.gif
Pritrupinu smulkių džiuvėselio trupinukų ant stalo ir kai sėdi kėdutėje labai mėsta ,,lesti,, kaip viščiukas -ir pirštukai lavėja ir valgomas daiktas, nes tokiam mažam lego negalima duoti ,o smulkūs daiktai traukia .
Išmoko pūsti dūdelę ir švilpuką, svarbiausia ,kad tai teikia daug laimės.
Turim knygelę <<TImio nuotykiai,, tai iš serijos liečiu ir mokausi-kietais lapais knygelė ir joje daug siurprizų-įvairių medžiagų ir brauko su pirštukais ,o šepetį net palaižo.
Svarbiausia neduodu daug žaislų ,paslepiu su kuriais nežaidžia ir tvarka didesnė ir dėmesio neblaško.
Dabar išmoko brolio krepšinio kamuolį ridenti, taigi vis naujas užsiėmimas.
Tikiuosi , kad ir jūs pasidalinsite savo patirtim ir žaidimų įdėjiomis. ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.