Dabar jau turbūt yra vienetai zmoniu kurie neruko, bet ka daryt kai rukyti pradeda paaugla ar net vaikai ir pagrindinis klausmas ar galima vka nuo rukymo atpratyti dirzu.Ką jus darot kad jusu vaikas nepradetu rukyt ir ka darot kai pradeda?
dirzu tikrai neatpratinsi nuo rukymo
QUOTE(Gege @ 2008 01 27, 23:13) Mieloji gege vaikai ruko netodel kad jiem patinka o dazniausiai del to kad taip daro ir ju draugai taip kad nesakyk kad skaudanti subine negali vaiko atpratyt nuo rukymo suaugusiojo beabejo neatpratysi be to as dar prasciau patarimo kaip atpratyt o tu tik mano budui papriestaravai Papildyta: Kaip sakoma gege priestarauti lengviausia o motyvuot sunkaiu
gyvenu vokietijoje ir kartais kraupu ziureti i paauglius,o kartais net ir i mamas.tarkim mano kaimyne net didziuojasi,kad jos dukra nuo 15 ruko ir dar namuose kartu su mama.jos nuomone geriau su mama nei kurnors uz kampo.kita mano drauge dukrai cigaretes perka ir dar nuo vyro slepia,kad ju atzala ruko.aplamai skaitau kartais net patys tevai kalti del to(tarkim siuo atzvilgiu),o siaip tai tiesa,kad vaikai dazniausia draugu deka pradeda ar pabando.nezinau kas bus pas mane,nes as pati rukau-aisku tuo nesididziuoju.bet visa laika sakydavau,kad as tai niekada gyvenime nerukysiu-nekesdavau rukymo.o paskui kaip pradejau dirbti vienas pasiule kitas ir........kai apsigyvenau vokietijoje tai beveik iskart pradejau,nes cia pries pradedamas pats kukyti pasiulai kitam.tai taip kai siulydavo -aisku prazioje atsisakydavau,bet paskui pabandydavau ir po siek tiek pradejau pati,nors visa laik sakydavau as juk nepriprasiu.dabar rukau jau 5 m.ir atvirai pasakius net ir kaip sunku mesti.o siaip mano vienos pazystamos dukta kaip buvo 6metu vis imdavo i burna kanors ir vaizduodavo,kad ruko(kartais net su tikrom cigaretem) tai ta pazystama viena karta dukrai dave pridekta cigarete ir liepe stiprei itraukti-dukra taip kositi pradejo ir verkti.ir nezinau ji po siai dienai tai gerai prisimena,jei jau 14m.ir ji tiesiog bijo-nezinau ar tai ilgam,bet gal veikia.................?????????????????nors as pati nezinau ar su savu viku taip bandyciau-turbut,kad ne
Jaigu pats nenoresi,tai niekas neikis
QUOTE(Rimuselis @ 2008 01 28, 12:49) Jaigu pats nenoresi,tai niekas neikis Na rimuseli gal tavo iir tiesa bet su tuo noru vel gi vaikas yra tokia butybe kuri nori isbandyti viska reikia to ar ne be to vaikui snekejimas ir moralai niekad nepadeda vaikui reikia akivaizdziu yrodimu kad jis kenkia pats sau. Papildyta: Be to dar skaiciau knyga kad vaikai daznai pradeda rukyti kai pamato rkanty suaugusy ir visai nemazas procentas taip pradeda vaiku rukyt netgi 30 Taigi mes vaikam patys turim buti pavyzdys. QUOTE(Dzedajus @ 2008 01 28, 18:20) Na rimuseli gal tavo iir tiesa bet su tuo noru vel gi vaikas yra tokia butybe kuri nori isbandyti viska reikia to ar ne be to vaikui snekejimas ir moralai niekad nepadeda vaikui reikia akivaizdziu yrodimu kad jis kenkia pats sau. Papildyta: Be to dar skaiciau knyga kad vaikai daznai pradeda rukyti kai pamato rkanty suaugusy ir visai nemazas procentas taip pradeda vaiku rukyt netgi 30 Taigi mes vaikam patys turim buti pavyzdys. aisku kad daug vaiku kopijuoja suaugsiuosius bet dauguma paaugliu tai daro nes kitiii daro pas man nuolat aplink, draugai, ir namie buvo rukoma...bet is musu uzaugusiu 3 vaiku nei vienas neruko ir siaip pradetio rukyti ar ne, priklauso nuo kiekvieno vaikko protelio, kaip jis ta suvokia, ir kokia stipria valia ir nuomone turi...deja dauguma pasiduoda daugumai
Na nežinau ar tiesa, ar ne, bet pažystama pastebėjus, kad jos vaikas rūko, nupirko pakelį cigarečių, ir liepė prie jos akių rūkyti, tol kol jam pasidarė, bloga. Sakė padėjo,bet kažin ar tokiu būdu galima eksperimentuoti, mat lengvai galima ir apnuodyti vaiko organizmą, gal reiktų pasikonsultuoti su kokiu žmogum, geriau išmanančių šį reikalą. Beje vaikai šiais laikais gudrus, ne taip lengva juos pagauti, jie išivalo dantis, kramto gumas ir pan., bet pamenu, kad mane mama pagavo užuodusi nuo rankų sklindantį kvapą ( na ir aš bandžiau rūkyti, ir dabar kartais draugių kompanijoje parūkau, bet retai ir ne prie vaikų
Na visi kazka esame isbande
QUOTE(Rimuselis @ 2008 02 02, 14:01) Na visi kazka esame isbande Na net nežinau, kol kas mano vaikai dar maži ir nebando
Teko ir man savo paaugli parukiusi pagaut. Pirma kart pravedziau paskaita, na, pabandei, tai pabandei. O sekancius kartus ir bariausi, ir moralizavau, ir vis laikas nuo laiko ( karta per 1-2 men ) vis uzuodziu pasirukiusi. Kalbejausi ir su gydytoja, o ji su juo. Net gi pagrasino, kad jo plauciai ir bronchai( is tikro jis labai daznai serga) yra labai silpni ir vystosi kazkokia tai liga, kad gali tekt vaziuot i klinikas daryti kazkoki tai tyrima per burna su narkoze. Tas paveike ilgam, bet jau po to praejo ilgas laiko tarpas ir jis vis laikas nuo laiko pabando.
Nebezinom kaip kovot. Stipria itaka daro draugai. Jei jie ruko, tai kaip jis nerukys. Tokiame "durname" pauglystes amziuje sunku atsisakyt. QUOTE(barra @ 2008 02 08, 23:06) Nebezinom kaip kovot. Stipria itaka daro draugai. Jei jie ruko, tai kaip jis nerukys. Tokiame "durname" pauglystes amziuje sunku atsisakyt. o kam kovot? anksčiau pradės anksčiau mes aš rukiu nuo 15 iki 22. Mečiau dėl vyro (na tada dar draugo), nes jis neruko. Tėvai ko tik nedarė - kažkaip nemotais buvo. Prisimenu tik vieną dalyką dėl kurio nerukiau porą mėnesių - pradėjau lankyt dziudo treniruotes, man labai patiko, rukyt po treniruočių pasidarė kažkaip neskanu o kadangi lankiau tris kartus į savaitę - tai ir nerukiau. Bet kažkaip tėvams nepatiko šis mano užsiemimas, tai mečiau, ir vėl pradėjau "bastytis su bernais" ir rukyt. Dzedajus, bet gi tavo vaikai labai maži - tai jiems rukymas tikrai tik žaidimas. Gal diržas ir padėtų šioje situacijoje, bet jūsų santykiams pakenktų. Manau jei vienas iš tavo vaikų bando - tai tiesiog nuobodžiauja, nėr kuom užsiimti. Surastum jiems kokių užsiemimų - baseiną ar šokius, na priklausomai nuo pomegių, tai ir pamirštų kad kadaise norėjo rukyt.
bent jau as pabandziau, man atskaite morala kaip tai blogai... is tikruju man ir nepatiko tad ir ner ka cia kankintis... Ir manau mama su sese kalbejo, kad nesirodytu rukydama mano akyse, nes tik siais metais ja uztikau, bet jau nebesisliapia... Fui, kaip man nuo jos nepatinka einantis kvpas....
Bei esu skaicius, kad dazniausiai pradeda rukyti tie vaikai, kuriu namuose irgi yra rukoma, cigareciu pakeliu metosi ar pan... Didele itaka aisku daro ir draugai, va nuo ju net nezinau kaip atpurtyt, bent jau as kai pazinau tuos draugus is tiesu tada tik su jais issiskyriau nors jau man ir sesuo ir mama zyzino, kad jie nekokie
Kiekvienas vaikas yra individualybe,taip kad ir kievienam vaikui savitos priemones.Kad vaikai elgesys priklauso nuo kitu vaiku tai 100%,nes mano sunus atbeges namo pranese kad jo nepriima futbolo zaisti nes jis neruko .mamytes sunelis,it t.t.Tai as liepiau atvesti draugus ir pasakyti kad man tevai leidzia rukyti,o as ju akivaizdoje duosiu jam cigarete,tipo jis pats to nenori daryti nes ateityje sportuos ,jie patikejo prieme i komanda .jis eidavo su jais rukyti,imdavo tas cigaretes ir nesdavo namo.,o po to tapo geru draugu,nes tas cigaretes vel draugai prisimine ir jis jas uz centus parduodavo(bizniuka prasuko),ojos laikydavo ant televizoriaus ir draugai galutinai isitikino ,kad jis pats to nenori daryti.(jam tada buvo 12 m).lygia taip pat ejo gerti ,jis man pranese kad ryt su chebra eis gerti ,as zinojau kur ,bet nejau,nes visam gyvenimui buciau praradusi pasitikejima,sirdi skaudejo ,nes nezinojau kaip baigsis,bet maniskis parejo normalus sake kad miksu paragavo,oten jauniausiam buvo tik 6 metai,jis gere degtine,padaugino tam vaikeliui prasidejo priepoliai jis pradejo taip kratytis kad kiti nezinojo ka daryti ji tik apklojo ,beabejo veme ir maudesi vemaluose ,mano sunus sake,kad vaizdas klaikus.nuo to laiko baigesi gerimai jis kazkaip neidavo.o kas liecia siuos dalykus tai apie juos buvo dauk kalbama.Sakiau vaikam jei noresit rukyti tai pasakykit,as bent silpnesnes nupiksiu ,kad neuzdustumet.....tai dukra 13 metu man pranese 21.30 vakare kad jau visos ruko ir ji nori ,tai as atsikeliau is lovos ir sakau renkis ,einam pas kaimyne as paprasysiu ,otu parukysi ...ji mergina pamaste ir sako-gal ne, bijau dar uzdusiu.Tai iki siol tikrai zinau kad neruko,o be dar ir priekaista gavau NET NEIDOMU ,KAI LEIDI TAI VISAI TO NESINORI O DABAR TAI IR SMIRDA.Del alkoholio panasiai-viskas proto ribose.Svarbiausia-bendravimas su vaikais ,nusileidimas iki ju lygio ,nors ir kaip kartais sirdi skauda.
Nu tikrai ne 100 proc priklauso nuo kitu vaiku.Man niekur toli nereikia ziuret,pvz as...visos drauges paauglystej trauke duma,as kaip balta varna tik ziuredavau,ir iki siol nerukau
beje dar norejau pridurti,kad vaiku gyvenime turi buti mielas uzsiemimas,kad neliktu laiko kvailom mintim.geriausia sportu.mano jau sportuoja vienas 6 metus kita 5 metus,turiu pastebeti ,kad vaikai po treniruociu nepuola lekti ieskoti nuotykiu.Aisku kad kartais jie irgi nori tu vadinamu tusu ,ne be to.Bet dazniausiai net sestad,ir sekm. paaukoti sportui ,o kadangi komandoj yra apie 14 zm.tai isvykos ,ivarzybas leidzia vaikam normaliai bendrauti ,suprasti viena kita tai ir drausme ir atsakomybe tai ir pergales dziugsmas kartu ir pralaimejimu asaros,ir net traumas tokie vaikai reaguoja kitaip t.y. su uzuojauta.Aisku ir isdaigu pasitaiko,bet ne tokiu baisiu kaip gatves vaiku.taip kad mamytes siulau leisti i sporta,net ir tada kai gali nukenteti mokslas.
Papildyta: QUOTE(Sandruliukas @ 2008 06 26, 17:52) Nu tikrai ne 100 proc priklauso nuo kitu vaiku.Man niekur toli nereikia ziuret,pvz as...visos drauges paauglystej trauke duma,as kaip balta varna tik ziuredavau,ir iki siol nerukau Tai tamstele esate geruole,jus retenybe,daugumai vistiek draugu nuomone yra svarbi
mama ruko,sesuo irgi,vyras ruko,sunui 13,pabande ir jis,kol kas nepatiko,pati bandziau,labai nepatiko.labai noreciau,kad vaikai nerukytu,bandysiu atkalbeti,nezinau,ar pavyks.mušti tikrai nesiruošiu,nes kvailai atrodo,kai paauglius muša.
DIRZAS TIKRAI NEPADES....
pati rukiau nuo paauglystes, ir pasakysiu viena: jei nores rukyt, nepades niekas, nei lupimas, nei namu arestas, nei 100 cigareciu, surukytu per karta. pati rukiau 7 metus ir meciau. mano seimoje niekas neruko, nors pakalbejau su savo mama, pasirodo ji paauglysteje irgi parukydavo, tik priklausomybes neturejo
QUOTE(almantė_k @ 2008 06 26, 20:31) pati rukiau nuo paauglystes, ir pasakysiu viena: jei nores rukyt, nepades niekas, nei lupimas, nei namu arestas, nei 100 cigareciu, surukytu per karta. pati rukiau 7 metus ir meciau. mano seimoje niekas neruko, nors pakalbejau su savo mama, pasirodo ji paauglysteje irgi parukydavo, tik priklausomybes neturejo taip taip pritariu,jei jau pradejo tai ko gero niekas nepades.belieka sutikti su tuo ,tai yra tikimybe kad to brudo mazesnis kiekis bus naudojamas
Sweikos mamos,
Tikiuosi neužpyksit kad čia užsukau. Galiu jums tai pasakyti jog mano bendraamžiai (maždaug 15metų) vaikai, dažniausiai galvoja kad jei tas "Kietas" (kuris rūko) turi daug draugų. Tada ir jis pats Pradeda rūkyti, kad ir jis būtu "Kietas" tarp tų "Kietų" vaikų ir turėtų daug draugų. Tačiau ne kiekvienam vaikui išaiškinsi kad jis gadina savo sveikatą ir kad užauges turės gan daug pasekmių. Jei laiku dar nesusigriebs. Ačiū dievui, kad aš nerukau tfu..tfu..tfu... (nes iš rūkymo nematau jokios naudos) Ir tiek. QUOTE(InZara @ 2008 06 27, 15:07) Sweikos mamos, Tikiuosi neužpyksit kad čia užsukau. Galiu jums tai pasakyti jog mano bendraamžiai (maždaug 15metų) vaikai, dažniausiai galvoja kad jei tas "Kietas" (kuris rūko) turi daug draugų. Tada ir jis pats Pradeda rūkyti, kad ir jis būtu "Kietas" tarp tų "Kietų" vaikų ir turėtų daug draugų. Tačiau ne kiekvienam vaikui išaiškinsi kad jis gadina savo sveikatą ir kad užauges turės gan daug pasekmių. Jei laiku dar nesusigriebs. Ačiū dievui, kad aš nerukau tfu..tfu..tfu... (nes iš rūkymo nematau jokios naudos) Ir tiek. va čia tai tiesa. kas liūdniausia, kad ne tik apie paauglius. pati paauglystėj nerūkiau (neskaitant pabandymų). bet kas buvau aštuoniolikos ir susiradau darbą -- pradėjau dūmyt kaip kaminas. darbovietėj VISI buvo rūkoriai. tai kiekviena pertraukėlė buvo bėgimas į kiemutį "pašvampt". tai kai visi iki vieno rūko ir nedalyvaut -- nu nesąmonė. tada laikys, kad pasikėlus ir panašiai.
Dirzas tai nera sprendimo budas. Prilupsite vaika jis prades ne tik cigaretes rukyti. Reikia teisiog kalbetis ramiai, paklausti ar jam patinka, papasakoti kas nutinka kai daug rukoma ir t.t.
... atsimenu su drauge jau kokioj ketvirtoj klasej rukem savas suktines miskely (imaisydavom ir geliu kad skaniau kvepetu
Siaubas kas su tajs vaikais darosi. ;XX Mano dukra jau pirma kart paruke 3 klasej!!!!
Pastebėjau,kad dauguma sakot,kad jei šeimoj rūko,tai didesnė vaikui tikimybė rūkyt...arba aš paranormali arba nežinau kas mane,bet tai,kad mano tėtis rūkė mane tik dar labiau atstūmė nuo rūkymo.Man bendrai paėmus rūkymas yra šlykštus.Mano tėtis daug metų rūkė,kol galiausiai pradėjau jo labai prašyt,kad mestų (vemdavau nuo dūmų kvapo važiuojant mašina,nes jūros liga sergu,tai dūmų kvapas tik paskatindavo man procesą...)Tai va,man tuoj 17,o rūkyt neesu bandžiusi ir net neplanuoju bandyt...
Galiu pasidalinti, kas mums (bent šiek tiek) pasiteisina. Kai pagaunu savo paauglį parukiusi (tai nutiko jau 4 kartus) - einam pirkti burokėlių, želmenų ar kitokio neskanėsio sulčių. Geria žiaukčiodamas. Manau, logiška bausmė - bent trupučiuką kenčiančią sveikatą atstato.
QUOTE(Lieputaite @ 2008 01 30, 22:17) Na nežinau ar tiesa, ar ne, bet pažystama pastebėjus, kad jos vaikas rūko, nupirko pakelį cigarečių, ir liepė prie jos akių rūkyti, tol kol jam pasidarė, bloga. mano vyras taip mete Papildyta: QUOTE(Kajaa @ 2009 05 26, 22:00) Galiu pasidalinti, kas mums (bent šiek tiek) pasiteisina. Kai pagaunu savo paauglį parukiusi (tai nutiko jau 4 kartus) - einam pirkti burokėlių, želmenų ar kitokio neskanėsio sulčių. Geria žiaukčiodamas. Manau, logiška bausmė - bent trupučiuką kenčiančią sveikatą atstato.
Siaip nesamone, kad jei tevai ruko, tai didesne tikimybe, kad ir vaikas rukys. Gal nebent didesne tikimybe, kad bus sunkiau, ji pagavus rukanti, itikinti, kodel neverta to daryt (jei tevam nerupi, kad jiem kenkia, tai kodel paaugliui turi rupet..). O siaip, mano tevai ruke, bet del to buvo tik neigiama nuomone apie rukyma nuo vaikystes, nors namie buvo nerukoma, bet tarkim vaziuojant masina dusdavau ir mano nuomone apie rukyma vaikysteje tikrai buvo zymiai blogesne, nei tu, kuriu tevai neruke ir, kurie nezinojo, kaip tai gali but bjauru...
Pati pradejau rukyti kokiu 14-15metu, kai perejau i kita mokykla (kaip bebutu keista ir paprastos ale nelabai geros, i gimnazija) O baigus mokykla ir meciau. Nuo tevu kazkaip pavyko nuslepti, buvo pora kartu rade cigaretes, bet issisukdavau, o kvapo neuzuosdavo, nes patys ruke.. Kad rukiau mokykloj, tai nesigailejau, nes kad ir ka besakyti, bet susipazinti tai padeda. Eidama per pertraukas parukyti pazinojau turbut visus rukancius pradedant 8okais baigiant 12okais. Dabar aisku kvaila atrodo, bet paauglysteje tai atrode smagu ir "kieta" o universitete pas mus beveik niekas neruke, tai ir nebuvo to efekto. Zinoma, rukanciuju buvo, bet jie rukydavo arba namie, arba per vakarelius ar siaip kur, bet to tokio ritualo "einam kartu parukyt" visiskai nebuvo.. O del vaiku tai net nezinau, kas pasidare. Jau daug kartu maciau 7-10metu rukancius. Kiek pamenu, pas mus tikrai nebuvo tokiu dalyku(jei ir buvo, tai retenybiu retenybe), o tarp klasiokiu tokie "plotai" su parukymais ir pagerimais prasidejo tik nuo kokiu 13metu ir tai sakau - prasidejo po truputeli, pas ka nors, kieno tevai ilgiau dirba, nuo alaus, pirkto kioskely, ragavimo, vienos cigaretes ratu ir pan... Siaip manau, kad susije su laisvejanciu auklejimu. Bent jau as budama 12-14metu net negalvodavau, kad imanomas kazkoks vakarelis per nakti ar panasiai (isskyrus nakvojimas pas drauges, bet pries tai mama paskambindavo ju mamom ir susitardavo..), o ir poreikio galvoti nebuvo, nes kazkaip visus panasiai auklejo ir tokio amziau niekas plotu jokiu per naktis ir negalvodavo daryt.. O ir pinigu duoda dabar vaikam, kiek nori.. Nors mes negyvenom blogai, bet kisenpinigiu tiek vaikystej, tiek paauglystej, mes gaudavom tik tiek, kad pora kartu per savaite uztektu nusipirkti koki saldumyna ar karta i kina nueit... Viso kito (drabuziu, batu, knygu,ir kt. dalyku) tiesiog reikedavo nueit i parduotuve issirinkt ir ateit su mama , ar paprasyt, viska, nupirkdavo,ko noredavom, bet esme, kad visos islaidos buvo su tevu zinia, o tuos smulkius savus pinigelius reikejo labai taupyti, o kai jau pradejau rukyti ir rukyti ne kiek nori gaudavosi butent del to.. O dabar daug tevu jokio autoriteto neturi , vaikai daro, ka nori, eina kur nori.. Tiesiog pasikeite visuomene, dabar auklek savo vaikus kaip nori, aplink simtai neisaukletu ir besielgianciu kaip jiem patinka, o aplinka vaikui daro daugiau itakos nei auklejimas.. ir nieko cia nepadarysi ..
Uztikote savo vaika rukanti ar itariate....nupirkite lietuvisku cigareciu..Prima ar kokiu panasiai stipresniu...duokite parukyti....manau kito karto ilgai nebus
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 05 28, 19:18) Uztikote savo vaika rukanti ar itariate....nupirkite lietuvisku cigareciu..Prima ar kokiu panasiai stipresniu...duokite parukyti....manau kito karto ilgai nebus kaip manot - nuo kokių cigarečių dauguma pradėjo? Nors aš tai nuo prabangių - Kosmoso... Primos Lietvoje nepardavinėja. Marlboras yra lietuviškos.
rukymas , alkoholis...paskui narkotikai...
QUOTE(gigi5 @ 2009 05 28, 22:11) rukymas , alkoholis...paskui narkotikai... Manote reikėtų pradėti iš kart nuo narkotikų?
nereiketu, bet jei gerai neikrestite uz rukyma , o tik svelniai, kaip kaciukams aiskinsite, kad negalima(atsiminkite paaugliams ne 3m) tikrai jie nekreips demesio...patirtis yra
QUOTE(gigi5 @ 2009 05 28, 22:23) nereiketu, bet jei gerai neikrestite uz rukyma Mano medinukas dabar su gipsu... Kaip manote - ar tai pakankamai ar reikėjo stipriau?
cia tipo jus jam ranka sulauzete?
Mane tiesą sakant nuo rūkymo atbaidė kai pasakė, jog rūkančiųjų merginų mažesnė krūtinė užaugs
Sveiki,
Rukymas, tai musu visuomenes beda, kuri, deja, bet yra toleruojama. Tai narkomanijos atmaina. Issivysto pripratimas didziausiam nuodui - NIKOTINUI. Skaiciau komentarus ir noriu ispeti mamas, kad netoleruokite ir nenaudokite tokiu budu kaip vaiko skatinimas persirukyti, nes jus pripumpuojate vaiko organizma nikotinu, kuris pasisalina is organizmo labai greitai, ko pasekoje organizmas vel reikalauja dozes. Tokiu budu nesamoningai jus vel skatinate vaika rukyti. Yra viena labai gera knyga: Allen Carr - Lengvas būdas mesti rūkyti. Pabandykite vaika priversti sia knyga perskaityti. Jei nenori, negali ar nemegsta skaityti sia knyga galima rasti ir mp.3 formatu - paprasykite perklausyti. Knygoje nuo A iki Z nagrinejamos rukaliaus rukymo priezastys, psichologines problemos, kurias jis patiria tapes nikotino NARKOMANU. Sekmes visoms
Gaila, kad mano mamai nė viena knyga ir nė viena kita priemonė nepadėjo mest rūkyt. O kitose srityse tai geležinės valios žmogus kai pagalvoji
Papildyta: QUOTE(Kajaa @ 2009 05 26, 22:00) Galiu pasidalinti, kas mums (bent šiek tiek) pasiteisina. Kai pagaunu savo paauglį parukiusi (tai nutiko jau 4 kartus) - einam pirkti burokėlių, želmenų ar kitokio neskanėsio sulčių. Geria žiaukčiodamas. Manau, logiška bausmė - bent trupučiuką kenčiančią sveikatą atstato. Papildyta: QUOTE(Ruta1992 @ 2009 05 26, 20:01) Pastebėjau,kad dauguma sakot,kad jei šeimoj rūko,tai didesnė vaikui tikimybė rūkyt...arba aš paranormali arba nežinau kas mane,bet tai,kad mano tėtis rūkė mane tik dar labiau atstūmė nuo rūkymo.Man bendrai paėmus rūkymas yra šlykštus.Mano tėtis daug metų rūkė,kol galiausiai pradėjau jo labai prašyt,kad mestų (vemdavau nuo dūmų kvapo važiuojant mašina,nes jūros liga sergu,tai dūmų kvapas tik paskatindavo man procesą...)Tai va,man tuoj 17,o rūkyt neesu bandžiusi ir net neplanuoju bandyt...
Aš pradėjau rūkyti 14 metų. Nuolat - sulaukus pilnametystės. Mano tėvai taip pat rūkė, kai pagaudavo prisirūkusią ar išgėrusią, sekdavo moralas, kaip tai man kenkia ir tada pareiškimas, kad man namų areštas ir konfiskuojamas mano ausinukas ar dar koks nors daiktas. Bet tai nesulaikydavo ir neatgrasydavo, priešingai, vykdavo slaptos konspiracijos, kai su draugais pasislėpę už garažų pešdavom cigaretę nusipirktą už 20 ct ir paskui valgydavom mandarinus, kad nesmirdėtumėm. O tėvų kontrolė tapdavo netgi linksma tema, ką ir kaip prigavo ir ką sakė
Paaugliui paaiškinti, kad jis nerūkytų, yra labai sunku. Man dabar sunku paaiškinti, kad nerūkyčiau. Kenkia, smirda, brangu, bet vis tiek rūkau. O kai tau 14m. ar 15 m. ir rūko visi tavo draugai, tai ir galvoji, kodėl ne, kas čia tokio, parūkyt kartą per savaitę. Ne tas atvejis, kad kitų draugų susirast, ar kad nepritapsi, bet tiesiog pačiam noris. Pvz. pas mus beveik visa klasė, visi pirmūnai rūkė ir gėrė, ir normali karta užaugo Aš labai nenorėčiau, kad mano vaikas rūkytų. Tikriausiai bandyčiau tiesiog kalbėtis apie tai. Nustatyčiau taisykles, panašiai kaip dėl sveikų sulčių Nes tokiu atveju atsisakydamas, jis turi priežastį atsisakyt ir kart išlikt kietu
sveikos noreciau patarimu,nes nezinau,kaip elgtis
QUOTE(Mešqtė @ 2010 03 01, 09:51) sveikos noreciau patarimu,nes nezinau,kaip elgtis jūsų sesės vietoj, aš su jumis iš viso nenorėčiau bendrauti mergaitė turi tėvus. tegu jie ją ir kontroliuoja. o jūs, atsiprašant, kas tokia? ar čia nėr seseriškas pavydas, kad jaunėlė gal labiau palepinta nei jūs savo laiku? o dėl rūkymo -- pabandė. nu ir kas? QUOTE(sena niekšė @ 2010 03 01, 16:55) jūsų sesės vietoj, aš su jumis iš viso nenorėčiau bendrauti mergaitė turi tėvus. tegu jie ją ir kontroliuoja. o jūs, atsiprašant, kas tokia? ar čia nėr seseriškas pavydas, kad jaunėlė gal labiau palepinta nei jūs savo laiku? o dėl rūkymo -- pabandė. nu ir kas? patikekit manim,as visa laika buvau tecio dukryte ir gaudavau visko ko uzsigeidus ir dbr lygiai taip pat
kuo labiau kontroliuoja tuo labiau tokių dalykų nori..
nežinau, gal nereikia labai jos purtyt, užtektų gražaus seseriško pokalbio, gali jai paaiškinti ir tt... bet nesutinku dėl visokių atėmimų, jei norės toliau rūkys..
Nusiųskit tą populiarią knygą "Lengvas būdas mesti rūkyti". Paprašykit (ne liepkit ) ją perskaityti. Supraskit vieną labai paprastą dalyką - niekas niekada neprivers nieko mesti rūkyti, jei tas žmogus nesuvoks rūkymo žalos PATS. Galiu garantuoti, kad sesė nenori atsilikti nuo draugų, taigi ir parūko. Paklauskit, kaip ji elgsis, kai draugai pradės vartoti narkotikus ar eis vogti? Tik nuoširdus bendravimas gali padėti, o ne auklėjimas, kailio karšimas, kompo atėmimas. Nes 14 matų vaikai yra maištininkai - būtinai darys tai, ką jiems draudžia daryt
būtent paaugliui reikia rodyti pavyzdį patiems tėvams, jei jis mato šeimoje rūkantį tėvą tai didelė tikimybė, kad ir jis rukys.Bet didžiausia problema, kad visi vaikai nori greičiau tapti suaugę, ir įsivaizduoja, kad jei jau jie rūko pakampėse tai atrodo suaugę.Būtent turi suprasti rūkymo žalą, o kad ją suprasti tam yra knygos...Mano vyro darbe vienas jo kolega metė rukyti perskaitęs knygą "Lengvas būdas rūkyti", nors rukydavo kas penkias minutes, po mažiausiai 1,5 pokelio stiprių cigarečių per dieną.Vadinasi tai puikiai veikia.
Nesugebi pati padaryti tos įtakos, reikia patikėti atitinkamiems žmonėms, kad ir psichologams, bet žmonės labai bijo to žodžio psichologas.Galvoja, kad čia jau kažkas labai blogo į jį kreiptis, bet geras psichologas išsprendžia daugelį problemų akimirksniu. Toliau nedelsiant reikia naikinti tokias vietas, kur vaikai lengvai gali įsigyti cigarečių.Žmonės turi pilti skundus policijai ir apkraut jas darbu, o kai yra skundas policija jo neišsprendus palikti negali, nes tada krenta jų iššaiškinamumo koeficientas.Ir taip gauna labai daug bylos iš aukštesnių sluoksnių.Galiausiai jei patys suras veiksmingą būdą naikinti tokias vietas. Dar viena problema kad mūsų smulkieji verslininkai, jiems galvoje sukasi tik pinigai, ir todėl jie tik džiaugiasi, kad pardavėja parduoda daugiau cigarečių.O pardavėja stengdamasį įtikti viršininkui daro tą patį...Bet jei kas kontroliuotų tokius dalykus, ir pardavėja iškart netektų darbo ir dar gautų gerą baudą greitai tokie apsurdai baigtųsi.
na viršūnė. Atrodo, jog jūs didžiuojates tuom, kad tėvui jūs brangesnė, sverbesnė ir t.t Ir, kad vos ne jei jūs užsimanot, tai jau sesei ir telefonas ir laukas ir viskas atimta bus.
Bausmėm jūs nieko nepakeisit, jei norės, tai ir rūkys. Jūs 24h per parą kartu su ja nebūsite. Na gerai, atims telefoną ir kas iš to? Jūs galvojat telefono atimimas ką nors pakeis? Jūsų sesei 14 metų, tai ne 5, kad nesuprastų apie rūkymo žalą. Jūs nedarykite taip, kad ji jūsų bijotų. Kalbėkites su ja. Tai yra svarbiausia. Galite parinkti netgi kokios medžiagos apie rūkymo poveikį jaunam organizmui. O vis dėl to, jūs sakėte, kad ji pabandė. Tai nereiškia, kad ji yra užketėjusi rūkalė. Negazdinkite jūs jos. |