Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimdos kaklelio žaizdelės, operacijos
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Ginekologinės problemos
Pages: 1, 2
Topole
Miela gydytoja,

norejau jusu pasiteirauti, kokius zaizdeles gydymo metodus tinkamiausia pasirinkti negimdziusiai, bet kuo greiciau norinciai pastoti jaunai moteriai??
Zaizdele jau turiu gana seniai (kokie 3-4 metai), anot gydytoju, ji "igimta", bet niekada neturejau del to ypatingu bedu..Ji nesukeldavo uzdegimu, jokio kraujavimo is jos, o ir PAP tyrimai visada budavo l.geri...Ginekologes nuolat tvirtino:" viskas gerai, kol negimdysi, tik stebesim, o dabar nieko daryti nereikia..."

Pries koki pusmeti pradejom planuoti vaikuti, ir kaip tycia prasidejo visokios bedos...Kai kreipiausi i savo gydytoja, ji apziurejusi nustate uzdegima, o zaizdele kraujuoja (ypac apziuros metu, siaip kraujingu isskyru nejutau)..Ir stai jau kokie 3-4 menesiai ivairiausiais vaistais (Unasyn, Dalaxin ir kt.) gydome ta uzdegima, bet situacija negereja..Uzdegimas kaip ir aprimes, taciau ta zaizdele apziuros metu nuo menkiausio prsilietimo kraujuoja..Gydytoja eme biopsija, ir sake, jog jei visas bus gerai - tai zaizdele pridegins ar saldys..

Taciau as esu girdejusi apie naujus vaistus Solcogyn, skiriamus tokiu zaizdeliu gydymui..baiminuosi, jog deginimas ar saldymas yra ne tokie pazangus metodai?
Ka jus apie tai manote??Kada negalima skirti tu vaistu??Ar gali tureti man ateityje kokios nors itakos prideginta zaizdele pastojimui, isnesiojimui, ar gimdymui?

Is anskto dekui:)
Erika Čerškuvienė

Jeigu onkocitologinis tepinėlis geras,nesiūlyčiau nieko daryti.Pasidarykit tyrimus konkrečioms infekcijoms,lytiškai plintančioms ligoms su antibiotikogramomis.Išsigydysit infekcijas,ir nustos kraujuoti.Jei yra uždegimas,nesvarbu kokiu metodu bus gydytas gimdos kaklelio gleivinės defektas,,,žaizdelė" atsinaujins.Solcogyn-specialus tirpalas su rūgštimi,kurio poveikis panašus į kriodestrukciją-prišaldymą.Jei visgi nuspręstumėte atlikti gydymą,rekomenduočiau kriodestrukciją.
bendzia
Operacija daryta Birzelio 1,po triju dienu susirgau menesinem ir iki siol kraujuoju,ar tai normalu,gydytoja atostogauja,o pas kita nenoriu eiti,patarkit. Labai jums aciu
Erika Čerškuvienė

Nueikite pas kitą.Jei Jums buvo atlikta konizacija,tai gali būti ,kad liko neprideginta kokia kraujagyslė.Jei buvo tik prideginimas ar prišaldymas,kraujuoja ne iš kaklelio.Be apžiūros tikrai negalima nustatyti kraujavimo priežasties,o tuo pačiu ir parinkti gydymą.
Kamilija
norėjau pasiteirauti, prieš metus, pajutusi, kad po lytinio akto (apsiplaunant) išbėga sperma su rausvu atspalviu, nuėjau pas ginekologę, pasakė, kad yra mažytė žaizdelė, paėmė tepinuką ir išrašė žvakučių "s mietiluracilom" (taip rusiškai parašyta) panaudojus jas , žaizdelė užgijo, dabar žiūriu, kad vėl tas pats kartojasi. Vėl po lytinio akto išbėga sperma su rausvu atspalviu, žvakutės liko nuo praeito karto, galvoju vėl pasinaudosiu jomis, ar galėčiau?
P.S. man 26eri, negimdžiusi, turiu pastovų poartnerį.
Dėkoju iš anksto už atsakymą.
Rita Matulionytė
Taip vadinama "žaizdelė" yra gimdos kaklelio epitelio pakitimai.Šiuo metu jokie medikamentai gydymui netaikomi.Reikėtų atlikti kolposkopiją-t.y.prietaisu,panašiu į mikroskopą įvertinti pakitimų laipsnį ir jei reikia paimti citologinį tepinėlį.
širdelė+
Nėštumo metu ginekologė nustatė, kad pas mane yra daug žaizdelių. Ar galėjo jos pačios užgyti po gimdymo? Gimdžiau pati. Ar jas būtina prideginti?
Rita Matulionytė
Gimdos kaklelio epitelio pakitimų šiuo metu nedeginama. Dalis šių pakitimų sugyja savaime.
Ups...
Kokie tyrimai turi buti atliekami norint nustatyti ar gimdos kaklelio zaizdele yra piktybine ar ne?Ir siaip kokius tytimus reikkia darytis po gimdymo?Dekui uz atsakymus
Rita Matulionytė
Jei gerai jaučiatės,jokių tyrimų daryti neriaikia. O esant pakitimų gimdos kaklelyje,atliekamas onkocitologinis tepinėlis.
egliuxt
Priešpenketą metų kakleliožaizdelę gydė lazeriu, prieš porą metų kažkokiais rūgštiniais vaistais, po gimdymo žaizdelė liko. sad.gif Gal ji niekada ir neužgis? Kas kiek laiko reikėtų pasitikrinti? Ačiūūūūūūū
Rita Matulionytė
Dabar, esant gimdos kaklelio pakitimams ,rekomenduojama atlikti onkocitologinį tepinėlį.Nuo io tyrimo atsakymo priklauso tolesnė taktika.
beatris
Sveiki!

Gal pakonsultuosite, ar galiu savo bloga savijauta susieti su kaklelio zaizdos prideginimu, kuris buvo atliktas praeita treciadieni. Man kaip tik nuo tos dienos vakarais krecia saltis, toks ispudis,kad buciau persalus, bet nera nei slogos, nieko... Ir dar yra gan nemazai isskyru (daktare mane perspejo, kad bus) man nemalonaus kvapo.
Gal man reikia kreiptis pas daktare, ar cia nieko baisaus, gal taip ir turi buti? O gal reikia kokiu vaistu priesuzdegiminiu gerti?
Rita Matulionytė
Išskyrų po gimdos kaklelio prideginimo visada yra,tačiau blogos bendros savijautos,šaltkrėčio neturėtų būti.Pasirodykite gydytojai.
tula
jau pusę metų jaučiu nemalonius pojūčius makštyje, skauda, tempia...pas ginekologę lankaus beveik kas mėnesį, sakė, kad yra įplyšęs ir išsivertęs gimdos kaklelis, bet tai nieko baisaus blink.gif Ar tikrai tai nieko baisaus ir nereikalingas gydymas?Mane neramina tas skausmas, ar tai gali būti susiję su gimdos kakleliu?Skauda protarpiais, ne ištisai, bet tas skausmas toks nemalonus, kartais nueinantis į šlaunų vidinę pusę, kirkšnis, klubus...Kas tai galėtų būti?Mano ginekologė nieko blogo nemato, pastoviai nustato colpitą, skiria įvairias žvakutes, kurios man nepadeda, nes vistiek jaučiu skausmą, perštėjimą, deginimą...
Rita Matulionytė
Pakitimai gimdos kaklelyje skausmų nesukelia, tačiau tokiu atveju siūloma atlikti onkocitologinį tepinėlį, kad įvertinti pakitimų laipsnį. Nuo to priklauso ir tolimesnė taktika.
Labai sunku pasakyti, kas Jums yra, tačiau nemanau, kad makšties uždegimai sukeltų tokius skausmus.Jei gydytoja jokips apčiuopiamos patologijos neranda, pabandykite skausmo metu panaudoti nuskausminančių medikamentų žvakutę į tiesiąją žarną.
peace
man 25, nesenai gydytojas rado gimdos kaklelyje žaizdelė. Naudojau žvakutes ir abtibiotikus, tačiau dabar jokio gydymo neskiria. norėčiau už 1-2 metu turėti vaikelį ir nebežinau ką daryti, koks tai būna gydymas ar tą žaizdele operuoja ir ar tai sunku operacija?
labai prašau patarimo nebežinau ką daryti gal kreitpis į kitą gydytoją?
Rita Matulionytė
Pakitimai gimdos kaklelyje dažniausiai būna įgimti. Tam, kad įvertinti pakitimų laipsnį siūloma atlikti onkocitologinį tepinėlį. Paprastai jaunoms moterims jokio gydymo nereikia, ir tai įtakos nėštumui neturi.
Reniss
Laba diena, norėjau paklausti dėl žaizdelės jei ocitologinis tepinėlis geras, nėra pakitimų ar reikia dar daryti biopsija lyg taip vadinasi (kai nuo žaisdelės atgnybia gabalėlį), nes gydytoją sakė norint pastoti reiktų ir tai padaryti g.gif
Baltike
Po kiekvieno gimdymo jį priėmusi akušerė (visus priėmė ta pati) pastebėdavo, kad gimdos kaklelyje yra žaizdelė, tačiau nuėjus pasitikrinti po gimdymo gydytoja jau jokios žaizdelės nerasdavo. Kodėl taip yra? Žaizdelę esu turėjusi dar prieš 8 metus, ji buvo prišaldyta. Pastojau (pirmas nėštumas) po prišaldymo praėjus 1,5metų.
Rita Matulionytė
Ne, jei onkocitologinis tepinėlis be pakitimų, jokių daugiau tyrimų daryti nereikia.
Rita Matulionytė
Gimdymo metu visiškai neįmanoma įverinti gimdos kaklelio pakitimų, todėl reikia tikėti apžiūra po gimdymo.
Širše
Sveiki, noriu informacijos.
Tikrinausi onkologinėse klinikose pas ginekologe ir ji rado žaizdelę. Tiksliau pasakius aš žinojau kad ją turiu, sakydavo kad ji man sekretuoja, bet jokio gydymo nesiūlė. O dabar pasirodo ji padidėjo ir dabar ji jau nemaža. Dar tik žiūrės ekoskopu ir ims tepinėlį. Sakė daktarė po tyrimų ir paaiškins kaip gydyti, tiksliau kaip išlaikyti esamą būklę. Nes esu negimdžiusi, tai kaip suprantu operacijos ar rimtesnio gydymo negali būti.
Noriu sužinoti kaip reikės gydytis ir ar pastoviai reiks vartoti vaistus, o kas jai ji neužgis ar negys?
Dėkui iš anksto.
Rita Matulionytė
Tokie gimdos kaklelio pakitimai dažniausiai būna įgimti, ir jokio gydymo nereikia. Žinoma, patikslinimui rekomenduojama atlikti kolposkopiją ir onkocitologinį tepinėlį. Dažniausiai jaunoms moterims rimtų pakitimų nebūna, ir tiesiog stebima laikui bėgant.
Dažnai organizmas ir pats "gydo", O jei būklė ir nesikeičia, tai visiškai nieko baisaus.
Reniss
laba diena, norėjau paklausti jūsų nuomones ar tikrai gerai nieko nedaryti žaizdelei iki kol pagimdysiu, ar nepadidės ji dar labiau po gimdymo. Tepinėlis geras, jokių pakitimų nėra, žaizdelė kaip sako gydytoja nemaža. Prašau padėkite esu labai pasimetusi, nežinau ką daryti labai baugu kiekvienais metais laukti tepinėlių atsakymų. ax.gif Pastoti planuoju kuo greičiau.
Rita Matulionytė
Dažniausiai pakitimai gimdos kaklelyje būna įgimti. Ilgainiui šie pakitimai gyja savaimę, ir tik retais atvejais tas procecas gali būti patologinis. Todėl ir siūloma kartoti onkocitologinius tepinėlius. Didžiąjai daliai moterų jokio gydymo apskritai nereikia.
Lucy
Po antro gimdymo lytinių santykių metu visuomet skaudėdavo (giliai viduje). Trečio nėštumo metu gydytoja pasakė, kad yra plyšęs gimdos kaklelis, tik neaišku per kurį gimdymą. Dabar, po trečio gimdymo skausmai liovėsi. Mane siuvo po visų gimdymų.
Ar galėjo tie skausmai būti nuo plyšusio gimdos kaklelio? Ar galėjo jį susiūti po trečio gimdymo, o gal kakleliui paprasto susiuvimo neužtenka? Ką išvis reiškia plyšęs gimdos kaklelis, kas tai yra? Vienoje temoje perskaičiau, kad gali komplikuotis į vėžį, ar tai tiesa?
Mano ginekologė nėra linkusi labai aiškinti, o jos nekonkrečios frazės manęs nenuramina. Net nežinau ar čia lėkti pas kitą gydytoją, ar jei nieko neskauda tai ir nesinervinti...
Rita Matulionytė
Kai kurioms moterim gimdymo metu įplyšta gimdos kaklelis. Dažniausiai tie plyšimai būna labai nedideli ir sugyja savaime. Jei plyšimas gilesnis, po gimdymo jis susiuvamas. Gimdos kaklelio plyšimai jokių skausmų nesukelia, ir paprastai, sugyja labai gerai. Piktybiniai gimdos kaklelio procesai tiesioginio ryšio su plyšimu taip pat neturi.
yazmin
Laba diena,
man turi būti daroma gimdos kaklelio trumpinimo operacija, nes žaizdelė yra per gili ir neužteks prideginimo. bet ryškių pakitimų nėra. Bet visai nesenai persirgau plaučių uždegimu ir sinusitu, suvartojau kelis kursus antibiotikų ir apskritai jaučiuosi nusilpusi.
Jūsų nuomone, ar vertėtų operaciją atidėti, kol sustiprėsiu?
Rita Matulionytė
Taip, kuriam laikui operaciją atidėkit.
ausrinevaigauskaite
laba diena
Noreciau uzduoti klausima:

Ginekologe atrado zaizdeles gimdos kaklelyje. Be viso to jos piktosios, sako negydant isisvystis vezys...Padare lazeriu operacija, po 5 men vel tikrinausi, zaizdeles graziai uzgijo, bet lasteles liko tokios pacios:( Gyditoja sako tai gali buti ZPV. Bet prasau atsakyti, ka daryti, kad tos lasteles nepakistu iki veziniu. nes atliko antra operacija, bet jos visitek tokios pacios....
Daktarienė B
Gerb. gydytoja
Norėjau jūsų paklausti, pagimdžiusi pirmąjį vaikelį, man atsirado žaizdelė gimdos kaklelyje, padarius onkocitologinį tyrimą, man pasakė kad yra LSIL,kas tai per "daiktas"?Po to dar ne kartą man buvo imtas onkocitologinis tepinėlis, ir atsakymas būdavo tas pats
Antro nėštumo metu taip pat pasidariau šį tyrimą, asakymas vėl g buvo tas pats, tai buvo nustatyta ir kolposkopijos metu, tai ppat norėjau sužinoti, kas ta iper tyrimas kolposkopija?Ką jis parodo?
Nuėjus pas ginekologę po gimdymo man pasakė,kad tie LSIL pakitimai sumažėjo,ar taip gali būti,kad tie pakitimai sumažėja?Rodo tik nedidelį uždegimą, ir liepė vartoti Vafisan žvakutes, ar gali taip būti,kad žaizdelė antro nėštumo metu sumažėjo?
Su pagarba
Rita Matulionytė
Jūs pati nieko nepadarysit. Tiesiog reikia kas pusmetį atlikti onkocitologinį tyrimą, ir jei pakitimai progresuos, spręsti apie didesnės apimties operaciją.
Rita Matulionytė
L-SIL reiškia,kad yra neryškūs(arba lengvo laipsnio intraepiteliniai pakitimai). Jei moteris neužsikrėtusi didelės onkogeninės rizikos žmogaus papiloma virusu, tokie pakitimai gali sugyti savaime.
Kolposkopija, tai tyrimas, kai kolposkopu,t.y. aparatu, kuris padidina vaizdą keliolika kartų , apžiūrimas gimdos kaklelis, ir vertinami ląstelių pakitimai.
Blue_rose
Pries 3 metus dare prideginima su lazeriu gimdos kaklelyje. Jau lyg ir senai viskas uzgije. Bet buvau pas ginekologe, ir ji sake,kad reikalinga dar viena kazkokia (nepamenu gerai) procedura su lazeriu...nes kaklelyje yra kraujosruvos ryskios ir del ju man pries menesines 2-3 dienas teplioja tamsiai.Ir tai yra negerai.
NOrejau paklaust kada reikia eiti tos proceduros atlikti?Iskart po menesiniu...?

Plius dar patare citologini tyrima pasidaryt. Kaip reikia pasiruost tokiam tyrimui? ar nera jokio skirtumo?
Rita Matulionytė
Pirmiausiai atlikite onkocitologinį tyrimą ( jam jokio specialaus pasiruošimo nereikia) ir tuomet su savo gydytoja aptarsite galimą tolesnį gydymą.
anaid79
Prieš metus man atliko onkocitologinį gimdos kaklelio tyrimą,kadangi buvo rasta gimdos kaklelio gleivinės pakitimų.Po tyrimo pasakė,kad ląstelės pakitusios,bet nesupiktybėjusios ir liepė atlikti tyrimą po metų.Apie gydymą nieko neužsiminė.Norėjau paklaust ar neįmanoma kokiu nors būdu panaikinti tų pakitimų,ar tik belieka laukt,kada tos ląstelės supiktybės?Beje mano vyras neseniai gydėsi nuo kandilomų.Buvau pasitikrint ir aš,bet man jų nerado.Kiek žinau,tai gali būti tiesiogiai susiję su gimdos kaklelio vėžiu ir bijau,kad gal ir aš užsikrėtus tuo virusu,o gydytojai paprasciausiai to nepastebi.

Rita Matulionytė
Gimdos kaklelio gleivinės pakitimai gali būti įvairaus laipsnio. Jei pakitimai nežymūs( manau, kad taip buvo ir jums), organizmas pats po truputį juos gydo ir jokio specifinio gydymo nėra.Tiesiog kas 1-2 metus turi būti kartojamas onkocitologinis tyrimas, kad sekti dinamiką.
Gimdos kaklelio vėžio išsivystymui reikšmės turi didelio onkogeniškumo Žmogaus papiloma viruso tipas. Jei Jums jo nenustatė, tai tikrai nėra ko nerimauti.
1-oji mama
ar tiesa, kad uzgydzius gimdos kaklelio zaizdelę nebegalima gimdyti? Noreciau tureti daugiau nei vieną, o gal ir tris vaikelius, bet nesinori visų iskart- vieno vieno po kito. Mano žaizdelė igimta. priešonkologinis tyrimas parodė, kad viskas gerai.Ar negydoma žaizdelė ilgą laiką gali sukelti kokiu negerumu? Ar negalima palikti taip kaip yra ?
Ačiū už atsakymą
Rita Matulionytė
Jei onkocitologinis tyrimas rimtų pakitimų nenustatė, joki gydymo nereikia. Tiesiog po keltos metų reikėtų šį tyrimą kartoti.
Junetė
Laba diena,
prieš 4 metus dėl gimdos kaklelio žaizdelės man buvo atlikta konizacija. Dabar atsirado kažkokia pūslelė, dėl kurios prieš mėnesines 4-5 dienas patepliodavo. Šalia dar ir žaizdelė "išlindo". Kaip aiškino gydytoja, tą pūslelę man pradūrė, išvalė ir pridegino. Kad geriau gytų jau 2 savaites teplioja su kalio permanganatu. Atsitiktinai savo istoriją papasakojau šiek tiek pažįstamai kitai ginekologei. Ji mane apžiūrėjo ir pasakė, kad tas tepliojimas su kalio permanganatu niekam tikęs. Liepė nusipirkti "Solkogyno" (jei teisingai perskaičiau) ir sakė pateps su juo 2-3 kartus ir jokios žaizdelės nebeliks. Esu pasimetusi ir nebežinau kurios gydytojos klausyti. Ką Jūs apie tai manote? Būčiau labai dėkinga už Jūsų nuomonę 4u.gif
Rita Matulionytė
Esant bet kokiems pakitimams gimdos kaklelyje, pirmiausiai reikia atlikti onkocitologinį tyrimą. Jei patologinių pakitimų nerandama, jokio gydymo nereikia.
Bastete
Laba diena. Norėjau Jūsų paklausti, ar prideginus gimdos kaklelio žaizdelę galima ir toliau sportuoti, ar reikėtų kelias savaites palaukti?
Rita Matulionytė
Galite sportuoti.
virmante
Laba diena, atlikus gimdos kaklelio biopsiją, rasti nežymūs pakitimai CIN 1. Labai noriu vaikelio, bet gydytoja siūlo darytis gimdos kaklelio konizaciją. Noriu paklausti ar ją būtina darytis ir po kiek laiko tuomet būtų galima pastoti? Ačiū.
liepa777
Man buvo atlikta gimdos kaklelio operacija, paimtas audinio gabalelis papilomos viruso nustatymai taciau atsakymas buvo neigiamas.Noriu paklausti ar yra galimybe susirgti gimdos kaklelio veziui ir ar tai turi kokios itakos gimdymui?
Rita Matulionytė
Gimdymui ši procedūra įtakos greičiausiai neturės.
ŽPV nėra vienitelis veiksnys gimdos kaklelio vėžio atsiradimui.
Rita Matulionytė
Siūlyčiau pradžioje išsitirti dėl didelės onkogeninės rizikos žmogaus papiloma viruso, ir tuomet spręsti apie tolesnę taktiką.
caty
Gimdžiau du vaikus. Po pirmojo gimdymo atsirado zaizdele kaklelyje, bet gydytojas pasake, kad jeigu gimdysiu antra, zaizdeles netvarkys. Dabar, po antro gimdymo, atlikus tepineli del veziniu lasteliu, papilomos viruso atsakymas buvo, kad yra tik reakcija i mikrobus, bet nei papilomos viruso nei veziniu lasteliu nera.

Atlikus kolposkopija gydytojas pasake, kad reikia uzsaldyti zaizdele.

Taciau jis prasitare, kad kartais geriau uzdeginti, nei saldyti. Saldymas veliau sukelia problemu, gali kilti gimdos uzdegimai.

Beje, as gydytojui nepaminejau, kad visa vaikyste esu sirgus pusles uzdegimais, ir dabar retkarciais pasitaiko.

Gal geriau isvis netvarkyti tos zaizdeles? O gal geriau uzdeginti?
Rita Matulionytė
Šiuo metu gimdos kaklelio tyrimo ir gydymo taktika tokia: jei atlikus onkocitologinį tepinėlį ir kolposkopiją pakitimų nerandama, jokie gydymai nereikalingi. Jei, esant normaliam onkocitologiniam tepinėliui, tiriant kolposkopu randami pakitimai, reikia paimti tyrymą būtent iš tos vietos, o ne šaldyti, ar deginti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.