Erendira
2010 04 28, 15:04
Kodėl neleidžiama matytis su tėčiu? Dažniausiai dėl asmeninių nuoskaudų ir pykčio. Dar kad atkeršytų (MB su dukra matytis neleidžiama, nes būtent jis 10 metų ją augino - pampersus keitė, maudė, nagučius karpė, su ja sirgo, gulėsi į ligoninę, leido vakarus, atostogavo, į būtelius vežiojo ir pamokas ruošė  .. jam tai išties skaudu netekti galimybės su ja matytis - puikus mamos būdas kerštauti) Dar neleidžiama dėl paties vaikelio saugumo ir ramybės. Būna juk kad tėtukas, jo giminaičiai ar nauja šeima tai nepasirūpina pasiimti "padraugauti" vaikeliu, tai pripasakoja "gražių" dalykėlių apie mamą, na, man fantazija toliau "neneša" Dėl savo saugumo ir ramybės. Pati nedariau kliūčių dukrai matytis su tėvu ir ateity nedarysiu, bet būčiau norėjusi išvengti šantažo: "nenorėsiu ir neparvešiu dukros, ir nieko man nepadarysi. Jei nori, pati atvažiuok (į kitą miestą  ), ir išvis, jai pas mano mamą geriau, nes tu tokia ir anokia". Na, bet aš didelė mergaitė, kaip nors dėl to nenumirsiu
antrakartmamyte
2010 04 29, 10:14
na štai mano sūnaus tėtušis po metų paskambino man, reikalauja su sunum pasimatyt per pora dienų, nes vėl išskrenda kažkur. O kaip tik mažius tą naktį susirgo  Tikrai neleisiu matytis su sergančiu vaiku, o ir išvis nebenoriu kad jie matytųsi, juk metus laiko vaiko nenorėjo, juk vaikas nežaislas . Vaikelis mano vyrą tėveliu vadina, nes nuo kelių mėnesių jį augina. O tikrasis tėtušis dabar antstoliais grasina, jei neleisiu matytis pagal patvirtintą grafiką
Erendira
2010 04 30, 09:17
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 04 29, 11:14) na štai mano sūnaus tėtušis po metų paskambino man, reikalauja su sunum pasimatyt per pora dienų, nes vėl išskrenda kažkur. O kaip tik mažius tą naktį susirgo  Tikrai neleisiu matytis su sergančiu vaiku, o ir išvis nebenoriu kad jie matytųsi, juk metus laiko vaiko nenorėjo, juk vaikas nežaislas . Vaikelis mano vyrą tėveliu vadina, nes nuo kelių mėnesių jį augina. O tikrasis tėtušis dabar antstoliais grasina, jei neleisiu matytis pagal patvirtintą grafiką  Tegul grasina. Visų pirma, bet koks antstolio pasijudinimas jam pinigus kainuos. jei metus nesirodė, vadinasi, ne taip jam tas vaikas reikalingas, kad pinigus dabar antstoliui mokėtų  O jei ir atsibelstų su anstoliu, o vaikas serga, tai visiškai juk akivaizdu, kad dėl objektyvių priežasčių vaikas neišleidžiamas. O savo namuose tėtušio nepriimti irgi turi pilną teisę. Taip kad tas gąsdinimas ir lieka tik gąsdinimu. Nieko nebijok
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 04 29, 11:14) na štai mano sūnaus tėtušis po metų paskambino man, reikalauja su sunum pasimatyt per pora dienų, nes vėl išskrenda kažkur. O kaip tik mažius tą naktį susirgo  Tikrai neleisiu matytis su sergančiu vaiku, o ir išvis nebenoriu kad jie matytųsi, juk metus laiko vaiko nenorėjo, juk vaikas nežaislas . Vaikelis mano vyrą tėveliu vadina, nes nuo kelių mėnesių jį augina. O tikrasis tėtušis dabar antstoliais grasina, jei neleisiu matytis pagal patvirtintą grafiką  O tai jei tie susitikimai nera reguliarus, jis pvz neprivalo jus ispeti is anksto, kada ketina pasimatyti su sunumi? Vadinasi, kada beatskris tada jus turite truks plys oranizuoti ju susistikima pagal ji?
antrakartmamyte
2010 05 01, 10:33
QUOTE(ciuke @ 2010 04 30, 14:30) O tai jei tie susitikimai nera reguliarus, jis pvz neprivalo jus ispeti is anksto, kada ketina pasimatyti su sunumi? Vadinasi, kada beatskris tada jus turite truks plys oranizuoti ju susistikima pagal ji? jis man davė tris dienas laiko , per kurias nori pamatyt vaika  nesamone. Net buvo atsibeldes du simtus pas vaiko gydytoja, pasiteiraut ar tikrai serga  Nieko nebus, ne taip lengva kovot su manim
mama_x2
2010 05 01, 11:42
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 05 01, 10:33) jis man davė tris dienas laiko , per kurias nori pamatyt vaika  nesamone. Net buvo atsibeldes du simtus pas vaiko gydytoja, pasiteiraut ar tikrai serga  Nieko nebus, ne taip lengva kovot su manim  tegul jis duoda i teisma, tegul  beja, grafikas sudarytas? kada ir pries kiek laiko ispet turetu - yra irasyta? as savajam reg laiska issiunciau, nurodziau viska - pries kiek laiko ispet, kada ir kaip matytis gali. mes bendru sutarimu skyremes, tai pagal susitarima pasiima. tik gavos kad isnaglejo - sumasto vidury sav paimt 2-3 dienom. man uz darza tai reik moket. o pas gyd neina kad pazyma paimt - laiko ponas neturi. ir paraso sms diena pries ,,pasimsiu vaika", be jokiu kalbu. mes gi suplanuojam su mazu is vakaro kaip sekancia diena leisim ir pan.
antrakartmamyte
2010 05 01, 17:27
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 01, 12:42) tegul jis duoda i teisma, tegul  beja, grafikas sudarytas? kada ir pries kiek laiko ispet turetu - yra irasyta? as savajam reg laiska issiunciau, nurodziau viska - pries kiek laiko ispet, kada ir kaip matytis gali. mes bendru sutarimu skyremes, tai pagal susitarima pasiima. tik gavos kad isnaglejo - sumasto vidury sav paimt 2-3 dienom. man uz darza tai reik moket. o pas gyd neina kad pazyma paimt - laiko ponas neturi. ir paraso sms diena pries ,,pasimsiu vaika", be jokiu kalbu. mes gi suplanuojam su mazu is vakaro kaip sekancia diena leisim ir pan. grafikas priteistas, matytis su vaiku sekmadieniais, prieš kiek laiko ispėt neparašyta. Bjauriausia kad pats teisėsi tą grafiką, bet kai priteisė, tai metus nesilankė  Lauks dabar kol vaikui sueis šeši metai, kad galėtų pasiimt savaitgaliui visam, giminei pasirodyt
mama_x2
2010 05 02, 11:42
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 05 01, 17:27) grafikas priteistas, matytis su vaiku sekmadieniais, prieš kiek laiko ispėt neparašyta. Bjauriausia kad pats teisėsi tą grafiką, bet kai priteisė, tai metus nesilankė  Lauks dabar kol vaikui sueis šeši metai, kad galėtų pasiimt savaitgaliui visam, giminei pasirodyt  nu tai sekmadieni tegu pasimato  manasis ex irgi pasiima vaika, tai ten jau pas motina kai nusiveza, tai pirtys, pjankes, gimines... vaikas va pasakoja kad pas mociute apacioj yra plaukai - kai pirty buvo mate  smagu pasiklausyt...
antrakartmamyte
2010 05 02, 20:46
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 02, 12:42) nu tai sekmadieni tegu pasimato  manasis ex irgi pasiima vaika, tai ten jau pas motina kai nusiveza, tai pirtys, pjankes, gimines... vaikas va pasakoja kad pas mociute apacioj yra plaukai - kai pirty buvo mate  smagu pasiklausyt... neleidau sekmadieni, nes visa nakti buvom nemiegoje, vaikas karsciavo, o tetusis kaltina mane, sako juk ne i lauka vaika vesis, jog namie pabutu. Blyn kaip tie tetusiai daug ko nesupranta, tik apie save masto
mama_x2
2010 05 02, 21:48
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 05 02, 20:46) neleidau sekmadieni, nes visa nakti buvom nemiegoje, vaikas karsciavo, o tetusis kaltina mane, sako juk ne i lauka vaika vesis, jog namie pabutu. Blyn kaip tie tetusiai daug ko nesupranta, tik apie save masto  musu tetis tai va pvz pats nusprendzia, kad vaikas neserga ir nereik vaistu tom dienom kai vaikas pas ji. ir man atiduoda kai po nedagydymo vaikas ,,atkrenta", ir prikisineja, kad pas mane mazas serga vis... tai ryt paimta pazyma bus pas gyd ir ramiai issigydysiu
Erendira
2010 05 03, 08:16
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 05 02, 21:46) neleidau sekmadieni, nes visa nakti buvom nemiegoje, vaikas karsciavo, o tetusis kaltina mane, sako juk ne i lauka vaika vesis, jog namie pabutu. Blyn kaip tie tetusiai daug ko nesupranta, tik apie save masto  Įdomu, kaip pats pasijaustų jei blogai besijaučiantį jį kur tampytų seniai nematytas "dėdė" JO, pažįstu ir aš tokį beapeliacinį "noriu"  Nieko tokio, su tokiais galima susitvarkyti. Teisingai čia buvo pasakyta - tegul duoda į teismą
nekeista
2010 05 03, 14:15
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 01, 12:42) tegul jis duoda i teisma, tegul  beja, grafikas sudarytas? kada ir pries kiek laiko ispet turetu - yra irasyta? as savajam reg laiska issiunciau, nurodziau viska - pries kiek laiko ispet, kada ir kaip matytis gali. mes bendru sutarimu skyremes, tai pagal susitarima pasiima. tik gavos kad isnaglejo - sumasto vidury sav paimt 2-3 dienom. man uz darza tai reik moket. o pas gyd neina kad pazyma paimt - laiko ponas neturi. ir paraso sms diena pries ,,pasimsiu vaika", be jokiu kalbu. mes gi suplanuojam su mazu is vakaro kaip sekancia diena leisim ir pan.  pritariu, tegul duoda i teisma, paciam bus tik blogiau QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 05 01, 18:27) grafikas priteistas, matytis su vaiku sekmadieniais, prieš kiek laiko ispėt neparašyta. Bjauriausia kad pats teisėsi tą grafiką, bet kai priteisė, tai metus nesilankė  Lauks dabar kol vaikui sueis šeši metai, kad galėtų pasiimt savaitgaliui visam, giminei pasirodyt  eikit sau  truksta zodziu  koks tevu neatsakingumas, kaip as dziaugiuosi, kad musiskis gyvena kitam mieste ir pasirodo per metus viena ar du kartus  bet irgi nukrenta kaip is dangaus ir sako noriu vaika pamatyt, dar siule pinigu, kad i darzeli nevesciau, o alimentu jau kelinti metai nemoka  tai ir pasakiau, kad tikrai nesiruosiu nevesti vaiko i darza(uz kuri moku as viena) vien tik todel, kad jis uzsimane, jei nori pamatyt, yra savaitgaliai, sventes, irgi grasino grasino, kad i teisma paduos, kad su vaiku teisem atvaziuos pasiimti, bet kaip nebepasirode taip nebepasirode, jau puse metu, nei skambucio nei zinutes, net per didziasias sventes.... nu ir aciu dievui, gerai, kad vaikiukas dar nedidelis, neskauda sirdutes, jis net nezino, kas tas dede yra
*valdonė*
2010 05 03, 14:22
jooo, kartais kai pagalvoju gerai kad maniskis ex, beveik ir nelanko, bet ir nesamoniu jokiu nedaro kaip kitu mamayciu...zodziu gyvename mes ramiai ...tfu tfu..tfu...
antrakartmamyte
2010 05 10, 18:36
mamytės, gal kas gali pakomentuot, kokios baudos ir kokios sankcijos laukia, jei neleisiu tėvui matytis su vaiku ?  nerašykit kritikos, taip elgtis turiu priežasčių
mama_x2
2010 05 10, 20:05
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 05 10, 18:36) mamytės, gal kas gali pakomentuot, kokios baudos ir kokios sankcijos laukia, jei neleisiu tėvui matytis su vaiku ?  nerašykit kritikos, taip elgtis turiu priežasčių  kreipsis del trukdymo matytis su vaiku ir teismas paskirs grafika. max ka gaus jis - du savaitgalius, ir pora dienu ar diena per savaite. as siulyciau reg laisku pasiust jam tavo siuloma lankyma. jei yra rimtu priezasciu ir gresme vaikui - turesi ta irodyt kai jis i teisma kreipsis
*valdonė*
2010 05 11, 07:46
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 10, 20:05) kreipsis del trukdymo matytis su vaiku ir teismas paskirs grafika. max ka gaus jis - du savaitgalius, ir pora dienu ar diena per savaite. as siulyciau reg laisku pasiust jam tavo siuloma lankyma. jei yra rimtu priezasciu ir gresme vaikui - turesi ta irodyt kai jis i teisma kreipsis O kodel tiek mazai dienu paskiria buti su tevu vaikui? Na suprantu jei ten tevas koks geriantis ar siaip  O jei eks pats reikalautu kad maximum per menesi kokiu 10 dienu jei ne daugiau, kazin kokia tikimybe kad jam paskirtu maziau tu dienu
antrakartmamyte
2010 05 11, 12:16
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 10, 21:05) kreipsis del trukdymo matytis su vaiku ir teismas paskirs grafika. max ka gaus jis - du savaitgalius, ir pora dienu ar diena per savaite. as siulyciau reg laisku pasiust jam tavo siuloma lankyma. jei yra rimtu priezasciu ir gresme vaikui - turesi ta irodyt kai jis i teisma kreipsis grafikas jau paskirtas teismo, bet kas bus ei vis vien neleisiu matytis ?
Erendira
2010 05 11, 13:59
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 05 10, 19:36) mamytės, gal kas gali pakomentuot, kokios baudos ir kokios sankcijos laukia, jei neleisiu tėvui matytis su vaiku ?  nerašykit kritikos, taip elgtis turiu priežasčių  Kiek žinau, kažkokią tai baudą dėl teismo srendimo (jei juo nustatytas matymosi grafikas) nevykdymo skirti galima. Bet įrodyti, kad nevykdai (t.y. neleidi matytis, neduodi pasiimti), irgi neblogai kainuoja. (reikia ateiti su antstoliu, kad jis užfiksuotų, jog tu, furija  neleidi matytis), o antstolio pasijudinimas iš vietos be kelių šimtų niekaip (reikėjo mums užfiksuoti faktą interneto sveitainėje, tai ne Vilniaus (!) antstolis už tai, kad pažiūrėjo į monitorių, išspausdino ir pasirašė, jog, mol viskas taip ir yra, paėmė 150 lt. ). Va čia pavyzdys teismas mamai skyrė 300 lt baudą. Jei tata atkaklus, gali nutikti visaip. Bet sakau, tam kad jis irodytų, jog neleidi matytis, jam irgi reiks daug pastangų ir laiko. Galiausiai, gali juk pažymą kokią turėt, kad vaikas serga, na, dar ką nors sugalvot, tegul laksto su antstoliais kol neatsibos. Griežtiems komentatoriams ir teisybės ieškotojams: nemokau kenkti, pati puikiai žinau, kokios gali būti rimtos priežastys neleisti matytis. Rimtos ir objektyvios. Be asmeninių sąskaitų suvedinėjimo ir emocijų.
antrakartmamyte
2010 05 11, 15:31
QUOTE(Erendira @ 2010 05 11, 14:59) Kiek žinau, kažkokią tai baudą dėl teismo srendimo (jei juo nustatytas matymosi grafikas) nevykdymo skirti galima. Bet įrodyti, kad nevykdai (t.y. neleidi matytis, neduodi pasiimti), irgi neblogai kainuoja. (reikia ateiti su antstoliu, kad jis užfiksuotų, jog tu, furija  neleidi matytis), o antstolio pasijudinimas iš vietos be kelių šimtų niekaip (reikėjo mums užfiksuoti faktą interneto sveitainėje, tai ne Vilniaus (!) antstolis už tai, kad pažiūrėjo į monitorių, išspausdino ir pasirašė, jog, mol viskas taip ir yra, paėmė 150 lt. ). Va čia pavyzdys teismas mamai skyrė 300 lt baudą. Jei tata atkaklus, gali nutikti visaip. Bet sakau, tam kad jis irodytų, jog neleidi matytis, jam irgi reiks daug pastangų ir laiko. Galiausiai, gali juk pažymą kokią turėt, kad vaikas serga, na, dar ką nors sugalvot, tegul laksto su antstoliais kol neatsibos. Griežtiems komentatoriams ir teisybės ieškotojams: nemokau kenkti, pati puikiai žinau, kokios gali būti rimtos priežastys neleisti matytis. Rimtos ir objektyvios. Be asmeninių sąskaitų suvedinėjimo ir emocijų. ačiu už palaikymą. Jau tėtušis pasiskundė VTAT ir vėl išlėkė uždarbiaut, parlėks po kelių mėn, vėl bėgs skųstis, poliklinikoje net bandė išprašyt vaiko med kortelę kad jam duotų, bet gydytoja nedavė. Eisiu aiškintis, bet mūsų VTAT jį jau žino.... Be to turiu med pažymą jog vaikas sirgo, aš pati buvau biuletenyje. Tas tėtušis visai nesileidžia į kompromisus, todėl ir aš nebesileisiu. Jis žino tik savo teises, o pareigų nelabai. Taigi ir aš žinosiu tik savo teises
Ibi patria, ubi bene!
2010 05 11, 15:41
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 05 11, 16:31) ačiu už palaikymą. Jau tėtušis pasiskundė VTAT ir vėl išlėkė uždarbiaut, parlėks po kelių mėn, vėl bėgs skųstis, poliklinikoje net bandė išprašyt vaiko med kortelę kad jam duotų, bet gydytoja nedavė. Eisiu aiškintis, bet mūsų VTAT jį jau žino.... Be to turiu med pažymą jog vaikas sirgo, aš pati buvau biuletenyje. Tas tėtušis visai nesileidžia į kompromisus, todėl ir aš nebesileisiu. Jis žino tik savo teises, o pareigų nelabai. Taigi ir aš žinosiu tik savo teises  labai smalsu dėl kokių būtent priežasčių jūs jam matytis neleidžiat? galima ir per a.ž. galia čia, galima ir neatsakyt, prašau neįsižeisti, noriu tik suprasti... nes vat pradžioje rašėte turit rimtų priežasčių o dabar iš paryškintų mano žodžių atrodo, kad tai kerštas, nes jis neatlieka savo pareigų, todėl vaiko neduosiu kartoju, čia nei pamokslas nei ką tiesiog pasimečiau
Erendira
2010 05 11, 15:48
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 05 11, 16:31) ačiu už palaikymą. Jau tėtušis pasiskundė VTAT ir vėl išlėkė uždarbiaut, parlėks po kelių mėn, vėl bėgs skųstis, poliklinikoje net bandė išprašyt vaiko med kortelę kad jam duotų, bet gydytoja nedavė. Eisiu aiškintis, bet mūsų VTAT jį jau žino.... Be to turiu med pažymą jog vaikas sirgo, aš pati buvau biuletenyje. Tas tėtušis visai nesileidžia į kompromisus, todėl ir aš nebesileisiu. Jis žino tik savo teises, o pareigų nelabai. Taigi ir aš žinosiu tik savo teises   Žinai, geriau ir pareigas žinok (jei bus koks teismas, nepasiteisinsi tuo, kad tetukas savo pareigų nevykdė, tavęs juk tai nuo tavo pareigų formaliai neatleidžia), bet savo teises laikyk pirmoje vietoje  Tu irgi kreipkis į VTAT su kontrargumentais ar skundu dėl vaiko ramybės trikdymo (niekam ne paslaptis kad bet koki skandalai pirmiausia kenkia vaikui). Pabrėžk vaiko interesus (jam būtinas režimas, dienotvarkė, planai, jis serga, vaikui būtinas stabilumas blablabla:) Tegul bus kuo daugiau duomenų / faktų / dokumentų, kad tu ne šiaip sau neleidi, o visų pirma rūpiniesi vaiko ir tik vaiko gerove Šiaip tokie džigitai to ir tikisi - įbauginti, o paskui savivaliauti, nes "ji, ta kalė, mane paliko, nors aš toks šaunus, baltas ir pūkuotas, pinigų reikalauja, neaišku kur juos deda, tai aš jai parodysiu, va pasiimsiu vaiką kada noriu, kiek noriu ir kur noriu, galės ji man tada staugt".
aistepaiste27
2010 05 12, 00:01
QUOTE(Viktute @ 2005 04 11, 20:23) maciau tokia situacija kai tetis pragyvenes su seima apie 1.5 metu isejo. nesutapo charakteriai. kai gyveno kartu jis labai rupinosi mazyle, keite jai pampersus, maitino, maude ir t.t. kai dukryteibuvo 2-ji, jis jau beveik nelankydavo. jos mama buvo mano bendradarbe. maciau kaip ji skambindavo jam ir prasydavo ateiti i svente vaiku darzelyje, nes mazyle iesko ji akimis, o kai neranda, tai pyksta ir visa savo pykti islieja ant mamos. klausydavau kaip mano bendradarbe IKALBINEJA teti jau bent paskambinti pasikalbeti su dukrele, jau bent viena karta per menesi pasiimti i kavine, ateiti i darzelio organizuojama svente ..... bet tevelis eilini karta apsizadejes taip ir nepasirodydavo. arba kai buvo jo motinos gimtadienis, ta mergyte nupiese jai gelyte. jos nekviete i svente ta diena, nes vaikams sventes buvo organizuodamos atskirai. mano bendradarbe paprase taip vadinamo tecio tik privaziuoti prie namu, kad paimti ta gelyte, kuria jo motinai nupiese anuke. jis net to nesugebejo padatryti  ir zinot, jis nera nei alkoholikas, nei pienburnis, nei dar kas. jis dirba garsios picerijos direktorium, atrodo respaktabiliai, yra is normalios seimos, jam jau virs 30, turi normalia alga. jei mano vaiku tetis ir toliau juos taip lankys, tai nezinau ar leisiu jam juos traumuoti kai jie jau prades suprasti kur kas yra ir kad kazko pasiilgsta  SUTINKU, kad neverta vaiko traumuoti, jei tevas pasirodo kaip jaunas menulis.nes vaikas paugeje spradeda suprasti, tas atsitiko su mano pusseseres vaiku.mergaite paskuj pergyvena.as irgi turiu sunu, jam dbr 1.3 metai.su jo tevu siuo metu skiriuosi, nes jis jau senai mus paliko visi metai, isvaziavo i uk uzdirbti pinigu, bet tu jo pinigu mes nematem, nebent kelis simtus litu kuriuos siaip ne taip siuncia vaikui, bent tiek gerai.kaledos sventes velykos jo gimtadienis 30 svaru numete, nepasveikino net normaliai, ir tai beveik teko priminti.susirades kazkokia merga su svetimu vaiku gyvena, dsavuoju net nesirupina.gyveno cia puse metu is vaiko pasalpos, tada jam kaip seimos vyrui daviau pinigus, kad isvaziuotu, uzdirbtu mums pinigus, o jis pradejo gastroles ir paliko mus.nenukrypdama nuo temos pasakysiu tik tiek, as siaip irgi visa si laika galvojau, kad mano santykiai su juo ir sunaus rysys su juo neturi nieko bendro, bet dbr as jau pradedu galvoti kitaip, jis sunum visai nebesidomi, man kelis kartus teko jam priminti, kad jis turi sunu, jis tik permeta i sask kas men 300lt del sventos ramybes.pora men siunte daugiau, kol nesusirado mergos su vaiku.nei dovanyciu nei skambuciu nei skambinimu i skype, anskciau dar pasukdavo 5 min i ksype paziureti i suneli, ir tai matydavau, kad jam net nelabai idomu, kaip pareiga atlieka ir tiek.apie jo seima patylesiu, motina nusigerusi gatavai, visi kazkokie nesveiko proto, jo seima net nemate jo sunaus nei jo brolis nei kiti.net nepasveikino ji pagimdzius.motina karta maciusi ir tai atvaziavusi girta sukele skandala, teko isvyti is namu.beje, geda sakyti, bet jis amne 6 men nestume yra sumuses, teko su melynemis po akim ir ant nosies ir nemazu pilvuku vaikscioti ir ligonineje nakti praleisti.jo zinau, kaip as sugebejau atlleisti toki dalyka, labai ji mylejau uz kazka neaisku ka.bet viskam ateina galas, gera sirdis baigiasi, ir tas protingas pamastymas, ar leisti vaikui matytis su tevu ar ne, tai lieka tik pamastymu, bukim protingos, ir dar karta apgalvokim viska ir nepamirskim, ne tas tevas , kuris padare.as tiesiog esu is tu moteru, kurios masto, kad vaikui nereikia drausti matytis su tevu, bet mano ex tiek prisityciojes, tiek negerbes yra tiek manres tiek savo sunaus, jo esama merguzele man net pareiskusi internetu yra, kad ji jam pagimdys kita sunu, jis po to nei zodzio neuztare, o dar plius mums ir kucias sugadino.pirmosios sunaus kaledos, nei sveikinimo nieko.nu kas cia per tevas?kodel as tureciau jam leisti su juo tytis?kad jis tuos 300lt numestu?tegul nesiuncia.as tiesiog priejau isvada apsisprendziau kol mano sunui sueis 18 metu, jis prie jo neprieis per metra, nebent issiko0votu teismu kuo labai abejoju.sunui viska papasakosiu o tada jis suauges vyras gales pats pasidaryti isvadas.as ji auginu vienut viena diena nakti.tebunie zmones skiriasi, bet yra vyru, kurie vaikus savo myli labiau uz gyvenima, rupinasi susitinka skambina siuncia dovanas, va tada nikeo nesakau, tokiam vyrui aisku negalima drausti matytis su aviku, nes tada vaikas zino, kad turi ir mama ir teti, nors jie ir kartu negyvena.bet matymasis yra reguliarus ir pan.o kai tetusis arba metus nesirodo arba karta i metus pasirodo tai kam to reikia.juk tai vaiko traumavimas.ir kas be ko, cia aisku labai populiarus tokio tipo vadinamu teveliu pasakymas ir kaltinima smotinos, kad ji man neleidzia su vaiku matytis,ji tokia anokia, cia taiop nuvalkiota ir buka yra tie tokie pasakymai, kai vyras nori , jis kalnus nuvers, kad atrastu kelia su aviku tureti rysi, taip , kad nereikia lia lia.ir mamos nezeminkit saves skambinedamos tiem netikusiems teveliams, kad vaikus prisimintu turintys, nejaugi tevui reikia skayti, kad jis myletu savo dukra ar sunu?manau ne.issipleciau, bet manau minti pagavote.
QUOTE(aistepaiste27 @ 2010 05 12, 00:01) SUTINKU, kad neverta vaiko traumuoti, jei tevas pasirodo kaip jaunas menulis.nes vaikas paugeje spradeda suprasti, tas atsitiko su mano pusseseres vaiku.mergaite paskuj pergyvena.as irgi turiu sunu, jam dbr 1.3 metai.su jo tevu siuo metu skiriuosi, nes jis jau senai mus paliko visi metai, isvaziavo i uk uzdirbti pinigu, bet tu jo pinigu mes nematem, nebent kelis simtus litu kuriuos siaip ne taip siuncia vaikui, bent tiek gerai.kaledos sventes velykos jo gimtadienis 30 svaru numete, nepasveikino net normaliai, ir tai beveik teko priminti.susirades kazkokia merga su svetimu vaiku gyvena, dsavuoju net nesirupina.gyveno cia puse metu is vaiko pasalpos, tada jam kaip seimos vyrui daviau pinigus, kad isvaziuotu, uzdirbtu mums pinigus, o jis pradejo gastroles ir paliko mus.nenukrypdama nuo temos pasakysiu tik tiek, as siaip irgi visa si laika galvojau, kad mano santykiai su juo ir sunaus rysys su juo neturi nieko bendro, bet dbr as jau pradedu galvoti kitaip, jis sunum visai nebesidomi, man kelis kartus teko jam priminti, kad jis turi sunu, jis tik permeta i sask kas men 300lt del sventos ramybes.pora men siunte daugiau, kol nesusirado mergos su vaiku.nei dovanyciu nei skambuciu nei skambinimu i skype, anskciau dar pasukdavo 5 min i ksype paziureti i suneli, ir tai matydavau, kad jam net nelabai idomu, kaip pareiga atlieka ir tiek.apie jo seima patylesiu, motina nusigerusi gatavai, visi kazkokie nesveiko proto, jo seima net nemate jo sunaus nei jo brolis nei kiti.net nepasveikino ji pagimdzius.motina karta maciusi ir tai atvaziavusi girta sukele skandala, teko isvyti is namu.beje, geda sakyti, bet jis amne 6 men nestume yra sumuses, teko su melynemis po akim ir ant nosies ir nemazu pilvuku vaikscioti ir ligonineje nakti praleisti.jo zinau, kaip as sugebejau atlleisti toki dalyka, labai ji mylejau uz kazka neaisku ka.bet viskam ateina galas, gera sirdis baigiasi, ir tas protingas pamastymas, ar leisti vaikui matytis su tevu ar ne, tai lieka tik pamastymu, bukim protingos, ir dar karta apgalvokim viska ir nepamirskim, ne tas tevas , kuris padare.as tiesiog esu is tu moteru, kurios masto, kad vaikui nereikia drausti matytis su tevu, bet mano ex tiek prisityciojes, tiek negerbes yra tiek manres tiek savo sunaus, jo esama merguzele man net pareiskusi internetu yra, kad ji jam pagimdys kita sunu, jis po to nei zodzio neuztare, o dar plius mums ir kucias sugadino.pirmosios sunaus kaledos, nei sveikinimo nieko.nu kas cia per tevas?kodel as tureciau jam leisti su juo tytis?kad jis tuos 300lt numestu?tegul nesiuncia.as tiesiog priejau isvada apsisprendziau kol mano sunui sueis 18 metu, jis prie jo neprieis per metra, nebent issiko0votu teismu kuo labai abejoju.sunui viska papasakosiu o tada jis suauges vyras gales pats pasidaryti isvadas.as ji auginu vienut viena diena nakti.tebunie zmones skiriasi, bet yra vyru, kurie vaikus savo myli labiau uz gyvenima, rupinasi susitinka skambina siuncia dovanas, va tada nikeo nesakau, tokiam vyrui aisku negalima drausti matytis su aviku, nes tada vaikas zino, kad turi ir mama ir teti, nors jie ir kartu negyvena.bet matymasis yra reguliarus ir pan.o kai tetusis arba metus nesirodo arba karta i metus pasirodo tai kam to reikia.juk tai vaiko traumavimas.ir kas be ko, cia aisku labai populiarus tokio tipo vadinamu teveliu pasakymas ir kaltinima smotinos, kad ji man neleidzia su vaiku matytis,ji tokia anokia, cia taiop nuvalkiota ir buka yra tie tokie pasakymai, kai vyras nori , jis kalnus nuvers, kad atrastu kelia su aviku tureti rysi, taip , kad nereikia lia lia.ir mamos nezeminkit saves skambinedamos tiem netikusiems teveliams, kad vaikus prisimintu turintys, nejaugi tevui reikia skayti, kad jis myletu savo dukra ar sunu?manau ne.issipleciau, bet manau minti pagavote.  pritariu as savo exo neprileisiu irgi, kol nepripazins tevystes..............jei nepripazysta, tai ir pamatyt nereikia..........................bet greiciausia,kad ir nepanores pamatyt mano princeses....................nesuprantu, kaip gali zmogus is angelo virst velniu????????? negaliu patiket, kad jis toks ziaurus savam vaikui.
mama_x2
2010 05 12, 07:36
QUOTE(*valdonė* @ 2010 05 11, 07:46) O kodel tiek mazai dienu paskiria buti su tevu vaikui? Na suprantu jei ten tevas koks geriantis ar siaip  O jei eks pats reikalautu kad maximum per menesi kokiu 10 dienu jei ne daugiau, kazin kokia tikimybe kad jam paskirtu maziau tu dienu  kodel mazai? savaitgaliai yra 4 vnt, tai 2 jam 2 mamai vidury savaites diena vaikas darzelyje, tai vakarai - per puse tevam  negi mama visa savaite tik darze vaika laikant, su juo trumpus vakariukus tures,o savaitgali, kai nori su vaiku pasilinksmint - pasims vaikas teva ir viskas?  mamai irgi reik savaitgaliu  bent jau as isproteciau jei vaika tik darbo dienom matyciau  ----- beja, pas mus tvarkos viskas. VT pasakoja kaip jo nauja drauge su vaiku sutaria, pasakas skaito. vakar skambinau su mazu pakalbet vakare, tai ,,teta" pakele rageli, net nenese tam kam skambinu  pasake, kad prausias vyrai, paprasiau kad pasuktu kai gales, persuko uz keliu minuciu, vaikas tik taip liudnokai sake ,,mama myliu tave, valgiau kosyte, ate"  tada su VT pakalbejom apie vaiko parvezima man - be jokiu ironiju ir piktumu zodziu, gal kartais reik tiesiog parodyt biskiuka vyrams ju vieta, o tuo paciu parodyt, kad norim bendradarbiaut... ir viskas susitvarko
antrakartmamyte
2010 05 12, 08:36
QUOTE(Nettle @ 2010 05 11, 16:41) labai smalsu dėl kokių būtent priežasčių jūs jam matytis neleidžiat? galima ir per a.ž. galia čia, galima ir neatsakyt, prašau neįsižeisti, noriu tik suprasti... nes vat pradžioje rašėte turit rimtų priežasčių o dabar iš paryškintų mano žodžių atrodo, kad tai kerštas, nes jis neatlieka savo pareigų, todėl vaiko neduosiu kartoju, čia nei pamokslas nei ką tiesiog pasimečiau  nebenoriu labai leistis į asmeniškumus, nes ir taip daug asmeninių dalykų esu prirašiusi supermamoj , neįsižeiskit kad nepatenkinsiu smalsumo, nes visas pernelyg didelis atvirumas paskui atsigręžia prieš mane Aš apsisprendžiau, jog kai vaikas paaugs, tai ir nuspres, matytis jam su tėvu ar ne. Nes jis dabar tėvo kaip ir nepažysta, nes jis jį augino ir augina. Papildyta:QUOTE(Erendira @ 2010 05 11, 16:48)  Žinai, geriau ir pareigas žinok (jei bus koks teismas, nepasiteisinsi tuo, kad tetukas savo pareigų nevykdė, tavęs juk tai nuo tavo pareigų formaliai neatleidžia), bet savo teises laikyk pirmoje vietoje  Tu irgi kreipkis į VTAT su kontrargumentais ar skundu dėl vaiko ramybės trikdymo (niekam ne paslaptis kad bet koki skandalai pirmiausia kenkia vaikui). Pabrėžk vaiko interesus (jam būtinas režimas, dienotvarkė, planai, jis serga, vaikui būtinas stabilumas blablabla:) Tegul bus kuo daugiau duomenų / faktų / dokumentų, kad tu ne šiaip sau neleidi, o visų pirma rūpiniesi vaiko ir tik vaiko gerove Šiaip tokie džigitai to ir tikisi - įbauginti, o paskui savivaliauti, nes "ji, ta kalė, mane paliko, nors aš toks šaunus, baltas ir pūkuotas, pinigų reikalauja, neaišku kur juos deda, tai aš jai parodysiu, va pasiimsiu vaiką kada noriu, kiek noriu ir kur noriu, galės ji man tada staugt". oi žinau aš tas pareigas, puikiai žinau . Tik man svarbiausia pareiga ir yra vaiko gerovė  , štai tuo aš ir rūpinuosi. Ir vaikų teisės tai supranta žmogiškai, bet sako tokie įstatymai.... Na jei jis kreipsis į antstolius kai neleisiu su vaiku matytis, tada ir aš kas antra savaitgalį kreipsiuosi į antstolius, jog jis vaiko nelanko, matysim tada ar nedings noras lankyt pagal grafiką labai ačiu mamytėms už supratimą
mama_x2
2010 05 12, 08:40
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 05 12, 08:36) Na jei jis kreipsis į antstolius kai neleisiu su vaiku matytis, tada ir aš kas antra savaitgalį kreipsiuosi į antstolius, jog jis vaiko nelanko, matysim tada ar nedings noras lankyt pagal grafiką labai ačiu mamytėms už supratimą  nu zinai, jei jis pasirodo karta per keleta menesiu ir sumasto kad DABAR noriu pasimt ir neziuri kad mazas serga ir panasiai - tegu uosto rura (atsiprasau uz issireiskima). yra grafikas - tegu sutelpa i ji, praneses protingu terminu. jei bijai kad kenks vaikui pasimatymai - su vaiku teisem pakalbek - gal rekomenduos kad pasimatymai vyktu tavo namuose.
O jeigu vaikas nori matytis su tėvu,vistiek neleistumėt?
antrakartmamyte
2010 05 12, 09:18
QUOTE(Linxa @ 2010 05 12, 09:47) O jeigu vaikas nori matytis su tėvu,vistiek neleistumėt? Vaikas dar mažas ir tėvo nepažysta. O kai paaugs, tai pats vaikas ir nuspres, jei norės, leisiu. Dabar vaikui jis būtų tik kažkoks dėdė, kuris gal ir prisikalbintu važiuot į parduotuvę žaislų, bet aš visvien negalėčiau jo duot, nes žinau jog paskui mažius paleis dūdas be artimųjų. Taigi tetušiui teks palaukt. Jei nenori lankyt pastoviai ir neieško kompromisų, tada aš neketinu jo ieškot kad lankytų vaiką. Turi suprast tetušis, jog jei nori gaut, turi ir duot. Beja, pasimatymai teismo paskirti yra mano namuose, jis išsivežt jo ir taip negali, kol nesueis 6m. O 6m vaikelis jau sugebės paskambint mamai, ar jam gerai su dėde ar ne
mama_x2
2010 05 12, 10:07
QUOTE(Linxa @ 2010 05 12, 08:47) O jeigu vaikas nori matytis su tėvu,vistiek neleistumėt? jeigu teismo numatyta pasimatymu grafikas, vadinas buvo pykciai del vaiko auginimo ir pan. jeigu tevas nebuna LT ir nori pamatyt tada kai jam patogiau - turi irgi prisiderinti prie mamos, bent jau normaliai bendrauti, negrasinant teismais ir pats ieskoti dialogo, o ne varyt monologa. turi pranest apie numatoma vizita ir panasiai. jei vaikas serga - vadinasi serga. jei darzely - vadinas darzely. jei vaikas mato teva LABAI retai - tevas turi vaika lankyt namuose, neissivezinet. tam vaikas turi buti paruostas, vadinas mam turi turet kaip minimum kelias dienas kad vaika paruosti.
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 12, 10:07) jeigu teismo numatyta pasimatymu grafikas, vadinas buvo pykciai del vaiko auginimo ir pan. jeigu tevas nebuna LT ir nori pamatyt tada kai jam patogiau - turi irgi prisiderinti prie mamos, bent jau normaliai bendrauti, negrasinant teismais ir pats ieskoti dialogo, o ne varyt monologa. turi pranest apie numatoma vizita ir panasiai. jei vaikas serga - vadinasi serga. jei darzely - vadinas darzely. jei vaikas mato teva LABAI retai - tevas turi vaika lankyt namuose, neissivezinet. tam vaikas turi buti paruostas, vadinas mam turi turet kaip minimum kelias dienas kad vaika paruosti. pritariu
Jei vaikas nuo gimimo tėčio nematė,suprantu.Bet jei jau bendravo,o poto -negalima... Taip paklausiau,tik todėl kad dirbu su vaikais ir visai nesenai vienas vaikas guodėsi,kad mama neleidžia pas tėtį... O iš savo patirties didžiuojuosi savo mama,kuri perlipo per save ir leido mums matytis su tėvu kada norim ir kiek norim. Patikėkit atsirinkom patys,be suaugusių įsikišimo,kas yra gerai,o kas blogai
bituttte;)
2010 05 13, 07:41
laba diena atleiskit kad isikisiu o ar leistumet matytis su teciu kuris moka pastovei elementus ,skambina perka rubelius,dalyvauna aktyvei sventese,rengia gimtadienius bet kai tik sukure antra seima viskas prasidejo nedavimas vaiko gal pasakysit kodel  juk iki tol vaikas buvo duodamas kol nebu naujosios zmonos kas cia pavydas  kerstas Kad jis susikure nauja seima dabar mamyte isvaziavo i uzsieni gerai suprantama reikia uzsidirpti jai maza pinigeliu bet pries isvaziuojant reikia teciui pranesti to nebuvo paliktas vaikas su mociute[tevas tam paciam mieste]tai kas cia ir vel principai kazkokie mergaite labai nori pas teti bet kai pareiske tevas kad nori imt kiekviena savbaidgali mociute net piestu atsistojo paaiskinkit man bukit geros jus juk vienisos su vaikuciais paskaiciau kad cia daug kam nemoka elementu per puse metu lanko o cia kitaip tai kodel neduot vaiko
*valdonė*
2010 05 13, 07:44
QUOTE(valdenis @ 2010 05 13, 07:41) laba diena atleiskit kad isikisiu o ar leistumet matytis su teciu kuris moka pastovei elementus ,skambina perka rubelius,dalyvauna aktyvei sventese,rengia gimtadienius bet kai tik sukure antra seima viskas prasidejo nedavimas vaiko gal pasakysit kodel  juk iki tol vaikas buvo duodamas kol nebu naujosios zmonos kas cia pavydas  kerstas Kad jis susikure nauja seima dabar mamyte isvaziavo i uzsieni gerai suprantama reikia uzsidirpti jai maza pinigeliu bet pries isvaziuojant reikia teciui pranesti to nebuvo paliktas vaikas su mociute[tevas tam paciam mieste]tai kas cia ir vel principai kazkokie mergaite labai nori pas teti bet kai pareiske tevas kad nori imt kiekviena savbaidgali mociute net piestu atsistojo paaiskinkit man bukit geros jus juk vienisos su vaikuciais paskaiciau kad cia daug kam nemoka elementu per puse metu lanko o cia kitaip tai kodel neduot vaiko Pavydas, principai ir nieko daugiau
bituttte;)
2010 05 13, 08:14
QUOTE(*valdonė* @ 2010 05 13, 08:44) Pavydas, principai ir nieko daugiau  bet argi taip galima ar nera jokio istatymo kad kol nera mamos vaika ziuretu tevas o kai ji gris prasom gali pasiimri dukra pas save dabar tevas nervuojasi kad su mociute palikta[megsta stikliuka]is jos vaiko atimti niekas nenori tik tuo tarpu pasiimti kol ji isvykusi.
Tavo_Mano
2010 05 13, 14:28
QUOTE(valdenis @ 2010 05 13, 14:55) mazi vaikuciai yra su naujaja seima su nauja zmona o ji turi 7metu mergaite ir i ja niekas nesikesina o tik norima pasiimti pas save kol nebus jos pacois.nepavyko gyventi todel kad 2 skirtingi zmones jis seimos zmogus viska daro del seimos jai rupi baliai linksmybes nenori ji pati but prirista prie kito zmogaus.idomu kaip ten su ja kalbetis kai ji nepaliko jokiu kordinaciu nepykit, bet siuo atveju, o kas priziures ta 7 metu mergaite kol Jus darbe? Jusu naujoji zmona turi du pametinukus su kuriais tiek vargo, kad... O ta 7 mete kaip supratau pirmoke ar antroke juk, taigi... Ar Jus isitikines kad galesit tinkamai ja pasirupinti?
bituttte;)
2010 05 13, 15:08
QUOTE(Tavo_Mano @ 2010 05 13, 15:28) nepykit, bet siuo atveju, o kas priziures ta 7 metu mergaite kol Jus darbe? Jusu naujoji zmona turi du pametinukus su kuriais tiek vargo, kad... O ta 7 mete kaip supratau pirmoke ar antroke juk, taigi... Ar Jus isitikines kad galesit tinkamai ja pasirupinti? na pirma tetis namuose isejas tevo atostogu 2metam antra zmona nepriestarauja nes myli mergaite del mokiklos esam tam paciam mieste beto 28diena sio men baigia atostogos trecia ja imdavome savaidgaliais ir mano nuomone tevas didesne teise turi nei mociute,mergaite labai myli savo sesute ir broliuka .beto jai ji nereikstu noro pas mus tai niekas jos taip ir nereikalautu nepamirskit mociute isgerineja manot tai geras pavyzdys ir mergaite myli zmona
Tavo_Mano
2010 05 13, 15:15
QUOTE(valdenis @ 2010 05 13, 16:08) na pirma tetis namuose isejas tevo atostogu 2metam antra zmona nepriestarauja nes myli mergaite del mokiklos esam tam paciam mieste beto 28diena sio men baigia atostogos trecia ja imdavome savaidgaliais ir mano nuomone tevas didesne teise turi nei mociute,mergaite labai myli savo sesute ir broliuka .beto jai ji nereikstu noro pas mus tai niekas jos taip ir nereikalautu nepamirskit mociute isgerineja manot tai geras pavyzdys ir mergaite myli zmona Mano nuomone viska reikia daryti teisetai ir teisiskai. Teismo nutartimi Jums paskirtas lankymo grafikas? Jei Jus norit dazniau paimti mergaite ir ilgiau, rasot pareiskima teismui. Ten galite pamineti ir apie tai kad mergaite yra palikta mociutei kuri neabejinga alkoholiui.. teismas tikrai turi i tai atsizvelgt. Dar galima pajungti vaiku teises..paskambinkite jiems, tegul nuvazioja i buta kur gyvena siuo metu mergaite.
bituttte;)
2010 05 13, 15:38
QUOTE(Tavo_Mano @ 2010 05 13, 16:15) Mano nuomone viska reikia daryti teisetai ir teisiskai. Teismo nutartimi Jums paskirtas lankymo grafikas? Jei Jus norit dazniau paimti mergaite ir ilgiau, rasot pareiskima teismui. Ten galite pamineti ir apie tai kad mergaite yra palikta mociutei kuri neabejinga alkoholiui.. teismas tikrai turi i tai atsizvelgt. Dar galima pajungti vaiku teises..paskambinkite jiems, tegul nuvazioja i buta kur gyvena siuo metu mergaite. ne nenustatytas.
Tavo_Mano
2010 05 13, 15:40
QUOTE(valdenis @ 2010 05 13, 16:38) tai pradekite veikti
*valdonė*
2010 05 13, 16:02
NUVAZIUOJI PAS TA MOCIUTE IR PASIIMI DUKRELE JEI JI PATI TO NORI  Jei mama isvaziavusi taitetis antras zmogus po mamos artimiausias mergaitei
antrakartmamyte
2010 05 13, 21:04
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 05 12, 11:07) jeigu teismo numatyta pasimatymu grafikas, vadinas buvo pykciai del vaiko auginimo ir pan. jeigu tevas nebuna LT ir nori pamatyt tada kai jam patogiau - turi irgi prisiderinti prie mamos, bent jau normaliai bendrauti, negrasinant teismais ir pats ieskoti dialogo, o ne varyt monologa. turi pranest apie numatoma vizita ir panasiai. jei vaikas serga - vadinasi serga. jei darzely - vadinas darzely. jei vaikas mato teva LABAI retai - tevas turi vaika lankyt namuose, neissivezinet. tam vaikas turi buti paruostas, vadinas mam turi turet kaip minimum kelias dienas kad vaika paruosti. o kaip jūs isivaizduojat trimečio vaiko paruošimą per kelias dienas, kad vyras( kurį jis matė tik pora kartu būdamas metuku), galėtų jį pasiimt vieną? Ir kodėl turėčiau vaikui brukt jo tėvo foto, kad jį paruošt pasimatymams metuose kartą????  Čia aš nepiktai, tik pamastymui...
bituttte;)
2010 05 14, 08:32
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 05 13, 22:04) o kaip jūs isivaizduojat trimečio vaiko paruošimą per kelias dienas, kad vyras( kurį jis matė tik pora kartu būdamas metuku), galėtų jį pasiimt vieną? Ir kodėl turėčiau vaikui brukt jo tėvo foto, kad jį paruošt pasimatymams metuose kartą????  Čia aš nepiktai, tik pamastymui... as tai neduociau pasiimimui vienasm vaikuti jis jo nemates yra koks vaikui stresas butu jai ji mama atidave kazkokiam nematytam dedei jis turi atvaziouti pas jus ir jums dalyvaujant bendrauti su vaiku vaiko per toki trumpa laikotarpi niekaip neparuosi kad galetu likt vienas su tevu tevas turi su juo susidraugauti kaip tikras tetis o ne taip visu pirma reikia galvoti apie vaika o ne apie save ar savo principus
nekeista
2010 05 14, 14:21
QUOTE(valdenis @ 2010 05 14, 09:32) as tai neduociau pasiimimui vienasm vaikuti jis jo nemates yra koks vaikui stresas butu jai ji mama atidave kazkokiam nematytam dedei jis turi atvaziouti pas jus ir jums dalyvaujant bendrauti su vaiku vaiko per toki trumpa laikotarpi niekaip neparuosi kad galetu likt vienas su tevu tevas turi su juo susidraugauti kaip tikras tetis o ne taip visu pirma reikia galvoti apie vaika o ne apie save ar savo principus  bet kaip tokiem "tevam" paaiskinti o del jusu mergaites, manau reikia tvarkyti viska teisiskai, kitaip nieko nepesit
Vaivaivaiva
2010 05 14, 22:06
Ir man iškilo klausimas. Jei teismo yra nustatyta tėvo bendravimo su vaikais tvarka "tada ir tada" "nuo tada iki tada", ar aš galiu neduoti tėvui vaikų, jei jis juos ima ne visam nustatytam laikui, o tik daliai? Mat aš visai nebegaliu planuoti laiko: žinau pagal teismo nutarimą, kada vaikus turi paimti, kada grąžinti ir pagal tai susiplanuoju išvykas ir suderinu su klientais darbus (nes dažnai dirbu savaitgaliais, o ypač tada kai vaikų nėra stengiuosi daug nudirbti). Ir staiga iš vakaro bac - paimsiu tada, o grąžinsiu tada (nustatyta nuo šešt ryto iki sekm vakaro, o parašo pavyzdžiui, kad paims šeštad nuo ryto iki popietės) . O man darbai surikiuoti, aš negaliu per vidurį mest visko lėkti namo priimti vaikų ir rūpintis, kur juos palikti, kad galėčiau toliau važiuoti dirbti. Tada jau man patogiau, kad neimtų visai, nes jei esu sutarusi dirbti, tada nuvežčiau vaikus tėvams ir juos pažiūrėtų, ar auklę pasikviesčiau ir ramu. O dabar visas mano gyvenimas rikiuojasi pagal jo įgeidžius... Nors bendravimo tvarka ir nustatyta.
Ar gali mane paskųsti, kad neduodu jam vaikų, jei pasakyčiau, kad arba imi, kaip nustatyta, arba neimk visai?
bituttte;)
2010 05 15, 08:45
QUOTE(nekeista @ 2010 05 14, 15:21) tokiam tevui sunku isaiskinti nes jis matosi ziuri saves pirmoje vietoje jis o paskui visa kita  o del musu mergaites pergyvenasm kad jos neissiveztu i uzsieni kartu
mama_x2
2010 08 24, 12:51
QUOTE(antrakartmamyte @ 2010 05 13, 21:04) o kaip jūs isivaizduojat trimečio vaiko paruošimą per kelias dienas, kad vyras( kurį jis matė tik pora kartu būdamas metuku), galėtų jį pasiimt vieną? Ir kodėl turėčiau vaikui brukt jo tėvo foto, kad jį paruošt pasimatymams metuose kartą????  Čia aš nepiktai, tik pamastymui... vo atsakysiu pagaliau  as rasiau kad NEISSIVEZTU vaiko, o ne pasiimtu
antrakartmamyte
2010 09 16, 10:21
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2010 08 24, 13:51) vo atsakysiu pagaliau  as rasiau kad NEISSIVEZTU vaiko, o ne pasiimtu  Jūs rašėte: jei vaikas mato teva LABAI retai - tevas turi vaika lankyt namuose, neissivezinet. tam vaikas turi buti paruostas, vadinas mam turi turet kaip minimum kelias dienas kad vaika paruosti. * Tai va aš apie tą vaiko paruošimą ir kalbėjau  Tėvo vaikas jau du metai nelankė, neketino vaiko ruošt pasimatymui per kelias dienas, jei tėvas ir iš anksto prasineš dar po kokių metų
saulyte69
2010 09 17, 14:29
atsiprasau, jei ne cia parasiau , tiesiog nerandu kur, o jeigu yra teismo nutartis kad tevas gali pasiimti vaika, o mama vistiek neduoda, kokia bauda bus uz teismo nevygdyma?
diana34
2010 09 17, 18:08
taip ir parasyta "pasiimti" ? gal "lankyti" ??
antrakartmamyte
2010 09 17, 22:26
QUOTE(saulyte69 @ 2010 09 17, 15:29) atsiprasau, jei ne cia parasiau , tiesiog nerandu kur, o jeigu yra teismo nutartis kad tevas gali pasiimti vaika, o mama vistiek neduoda, kokia bauda bus uz teismo nevygdyma? antstoliai gali uzdet bauda 300 Lt, bet labai sunkiai , reikia irodyt kad jus piktybiskai neduodat, nes juk vaikas gali sirgti, vaikas stresuoja, jus uzsiemusi ir isvaziuojate su vaiku kitur ir t.t...
|
|