Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: MAMA,TĖTE-AŠ JAU ATEINU!
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
tania811214
Net nezinau nuo ko cia pradeti savo gimdymo istorija...
Kadangi musu pirmagimis jau didelis,jam jau buvo 4m.,tai kazkaip jau uzsimaneme ir naujo seimos nario.Si karta noreciau dukreles...Laukeme viena menesi-nieko,antra menesi-nieko,kaip ateina tos nelemtos moteriskos taip ateina.Na su vyreliu nutareme susiimti ir papluseti is peties,ir ka...trecia menesi nebesulaukiau savo moteriskos ligos."-Teti",sakau-"MAN ATRODO,KAD KAZKA TURESIME!",bet vyras tik syptelejo puse lupu ir atreze,kad ir vel meluoju.Palaukiau dar savaitele ir nulekiau pirkti nestumo testa.O taip sunku man islaukti iki ryto,visi miegojo,o as vis slankiojau po namus.Nebeiskenciau ir apie 2val.nakties pasidariau testa.Atsakymas greitai pasirode-du bruksneliai...VALIO!!!!AS TAIP IR NUJAUCIAU!Tekina nubegau i virtuve ir parasiau laiskeli vyrui apie naujiena,kuri ras kai ryte gers kava.
Na po to viskas tesesi kaip ir daugeliui moteru.Rytinis pykinimas,astrus kvapai kurie grauzdavo nosi,jautrumas,irzlumas,tingumas.Galima sakyti,kad taip ir pramiegojau visus 9men.,nes kaip mazas vaikas miegodavau pietu miego 3-4val.O nakti neidavo uzmigti.Apetitas nebuvo per daug didelis,tik,kad uzsinoredavau to,nuo ko kitas nesciasias varydavo vemti,pvz.:labai noredavau skystai virtu kiausiniu,pelesinio surio ir t.t.
Sveikata puiki,nuotaika gera,issimiegojus imdavo noras tvarkytis.Nors buvau 6men.ir zinojau,kad negalima aukstai kilnoti ranku ar aukstai lipti,bet sumastydavau plauti uzuolaidas,valyti langus ar sekcijos virsu.Kaip dabar pagalvoju-tai kvaila as...bet svarbiausia,kad jausdavausi gerai.9men.keliavome i Sventaja,nors vaziavome 2,5-3val.bet sveikatos sutrikimu nebuvo,na tik pilvelis skaudziai dauzydavosi ir i wc varydavo.
Ginekologe nustate gimdymo termina 2007.07.01,tai sios dienos ir laukiau.Sunkiausia buvo paskutini menesi,kai lauke 30 karscio,kojos kaip kalades,netelpa i jokias slepetes,nepadedavo nei salti kompresai,nei masazai.
Na ka,siandiena man kaip ir gimdymo diena,bet jokiu zenklu nejauciu-taip kaip ir visada:stora,tingi,mieguista...Mano mama atejo pakviesti i Berneliu uzeiga susveisti po didele pica.Anot jos,gal paskutini karta kur nors nueiti su pilveliu.Nuvariau issimaudyti,glosciau pilveli ir galvoju"n,gal paskutini karta maudomes kartu".Lauke oras siltas,bet truputi niaukstosi,bet nuotaika gera,sveikata taip pat.Uzeigoje labai pasidare sunku sedeti,vis skaudena sona,pamaniau,kad tie suolai labai kieti,per toli nuo stalo,vis prisilenkiant suspaudzia pilva,o ir sukirtus pica,bei isgerus litra giros kelnes spaudzia...Prie musu prisidejo drauge ir jiisgirdusi,kad siandiena man nustatyta gimdymo data ir dar,kad man skaudena sona papasakojo linksma istorija,kaip jos drauge irgi prisivalge picos ir po to vare i gimdymo namus gimdyti.Ir as isiklausiau i jos zodzius,juk man tie skausmai reguliariai kas 30min.uzeina,tai gal man irgi siandien teks kankintis?Niekam nesakiau savo itarinejimu ir toliau sau sedejome,plepejome.O pati skaiciuoju kas kiek laiko man tie skausmai.Taigi-as jau tikrai zinau,kad tai saremiai,bet prasizioti kam apie savo skausmus bijau,o gal klystu,paskui be reikalo isgazdinsiu visus.
Na daugiau jau nebegaliu tylet,sakau vyrui"brangusis keliaujam namo,reikia ruostis i ligonine".Jis neteko zado zinoma,pasakiau mamai"kad tikriausiai siandiena gimdysiu",ir nutareme skirstytis.Kadangi buvo sekmadienis tai vyrui igrudau i rankas TELELOTO bilietuka ir liepiau braukyti,gal pasiseks.O pati guliu lovoj ir dejuoju,skauda jau stiprai ir saremiai kas 10min.,vyras vis ikalbineja kviesti greitaja,o as dar jam sakau ,kad palauktu,kad dar galiu iskesti skausmus.Vyresnelis irgi nesuprasdamas vis klausinejo"mama,ar tau skauda,ar jau gimdysi?"."gimdysiu"sakau,o tas vis ciupinejo pilva irklausinejo"na kada ta sesute islys,is kur ji islys,ar pro bamba?".Pagaliau baigesi TELELOTO ir ejau skambinti greitajai.Jau taip atrode,kad ji ilgai vaziuoja.As vaziavau su greitaja,o maniskiai su savo masina man is paskos.Pazvelgusi pro langa i savo vyresneli net asara nuriedejo,taip graudu,o ir bijoti gimdymo pradejau,jau taip nemegstu tu ligoniniu.21.10 jau sedejau registraturoje,tai kol ta popierizma sutvarke,praejo dar 20-30min.,su saviskiais teko atsisveikinti,si karta tetis nedalyvaus gimdyme,nes nera kam palikti vyresnelio,taip graudu pasidare ziurint kaip jie iseina,tai net lupa atvipo.Dar teko pasedeti,kol viska uzpilde,o as jau nebegaliu istverti skausmu.Budinti paklause kas kiek laiko saremiai prasideda,ka as zinau,gal kas 10min.,ir ji toliau sau raso dailyrasciu,o mane net prie zemes traukia tas skausmas.Budinti pasiziurejo i mane ir sako"kad brangioji,tau ne kas 10min.,o kas 5min.tie saremiaiateina".Na zinoma-pagalvojau-juk jau sedziu cia koki pusvalandi.Perrenge slyksciais suplysusiais naktiniais,uz parankes ir tiesiai i gimdykla.Ten pamatavo toniusiuka,sirdutes garsiukus,saremiu stipruma ir t.t.Paklause ar as galeciau miegoti visa nakti su tokiu skausmu ar noreciau nuskausminimo.Vaje,o as galvojau,kad jau gimdysiu?!Po detalesnes apziuros daktare pasake,kad jau gimda atsiverusi 7cm.,ir kazka susisnibzdejo su sesele.Taigi teko dar pakenteti.Po to daktare vel liepe man atsigulti apziurai,ir pajutau kazka panasaus i vandens nutekejima.Supratau,kad tai vandenys nubego,bet kokio velnio daktare man tada igrudo savo letenas man i maksti.Daktare nustebusi paklause ar nestumas buvo geras,ar niekuom nesirgau.Viskas buvo kaip ir turi buti,jokiu nusiskundimu.Pasirodo mano vandenys pazaliave,ir nezino del ko...
Tai kaip supratau man suleido gimdyma skatinanciu arba tik as taip manau,nes pasake,kad ruosciausi gimdymui.Man net akys ant kaktos issoko,as juk dar nepasiruosusi.Ka tik klausinejo ar iskesciau nakti siuos skausmus,o dabar jau ruostis gimdymui.Laukeme laukeme ir viskas prasidejo:stumk,kvepuok,stumk,kvepuok...
O as is to skausmo net uzsimerkiau ir vis pasnibzdom kartojau-"o dieve,o jezus marija,vajezau "ir t.t.Turbut paminejau visus sventuosius guledama.O atsimerkti bijau,nes tik prasimerkiu,tai atrodo,kad dar labiau skauda.O i tas lubas ir nesinorejo ziureti.Taip kankinausi gal 15min.,ir staiga taip palengvejo...As atsimerkiau ir galvojau kaip greitai pagimdziau,dairiausi kur mano mazyle,bet pamaciau visa kruva daktaru,akuseriu,o mergytes-ne.Tada paklausiau ar jau?.(atseit ar jau pagimdziau),o akusere atsake,kad"jau,jau-prasideda gimdymas".Tai taip ir apsalau,negi dar ne pabaiga,kodel man niekas nesuleido nuskausminamuju?Greitai atvare seseles,uzmove medziagines kojines iki kelenu,apdangste(net keista,krikscioniskuosiuose g.n.tai taip nedare).Na ir tik dabar prasidejo visas vargas.Visi tik sokinejo,tik laike uz rankos,gloste pecius,kad palengvintu gimdyma.Daktare net sumaise mano varda ir vis kreipesi i mane tai Oksana,tai Natalija,o po to paklause kuo as vardu.Bet man buvo jau tas pats kaip kreipiasi i mane ir as atsakiau"koks skirtumas,juk kaip pavadinsi-taip nepagadinsi,o siaip as vardu Tatjana",tai visas personalas mire is juoko,tipo kokia as smaiksti,net skausmai nesumazino jumoro jausmo.O man tai ne iki juoku buvo.
Po kiek laiko daktare pranese,kad jau islindo galvyte,vel stumiu,stumiu,daktare sako,kad tuoj islys,o ji vis nelenda.Susinervinau ir paklausiau-"tai kiek jau islindo,kiek man dar cia steneti",o ji nusijuoke ir pasake kad dar tris gerus kartus stumk,"o tai kiek dabar islindusi"klausiu,o ji man"dar tik galvyte".Vajej,reikia susiimti,nes nejuokauti cia atvariau.Ir tik 1,2,3-ir isgirdau silpna,trumpa"beee".Atsimerkiau ir emiau zvilgsniu ieskoti kur ta padukele.Dukryte pasvere,pamatavo:svere 3.838g.,54cm.,apmuturiavo ir issinese,nedave net ant pilvo palaikyti.Tikrai keistos cia taisykles.Po 30min.atnese pagaliau mano mazuliuke Silvija.Och kiek man dziaugsmo,atrodo ir nebeskauda visai niekur,taip atrodo,kad atsistociau ir vaziuociau su maziuke namo.Pazvelgiau i laikrodi,ogi gimdziau tik 20min.,bet laikas taip ejo letai...Kaip gerai kad gimei 23,10val.,kadangi dabar yra liepos pirmoji,o dar ciut ciut buciau uztempusi ir butu dukryte gimusi liepos antraja.
Na stai tokia gimdymo istorija,tikiuosi daktarai ir akuseres nesupyko,kad vietomis buvau gruboka,ar juokinau,juk visko pasitaiko,o is skausmo galima daug ka prisneketi...
RedMa
Labai grazi istorija wub.gif Nuosirdziai sveikinu susilaukus dukreles 4u.gif Sveikatos, laimes ir daug dziaugsmo 4u.gif
daluzenik
Gaila, kad vienai teko viska atlaikyt.
Tik keista kodel mama didesnio negalejo pasaugot kol gimdysi g.gif
O siaip fainai parasei, thumbup.gif
beja as taip pat gimdziau viena, kaip ir tu pirmaji krikscioniskuose verysad.gif
tania811214
QUOTE(daluzenik @ 2008 01 29, 00:00)
Gaila, kad vienai teko viska atlaikyt.
Tik keista kodel mama didesnio negalejo pasaugot kol gimdysi g.gif
O siaip fainai parasei, thumbup.gif
beja as taip pat gimdziau viena, kaip ir tu pirmaji krikscioniskuose  verysad.gif
*

Na kad as giimdziau velai vakare,o kita ryta mano mama turejo eiti dirbti,o issiprasyti reiketu pries kelias dienas is darbo,be to niekas nesitikejo,kad gimdysiu,kadangi ginekologe garantavo,kad dar kokia savaitele teks pabuti su pilvu
daluzenik
QUOTE(tania811214 @ 2008 01 29, 10:29)
Na kad as giimdziau velai vakare,o kita ryta mano mama turejo eiti dirbti,o issiprasyti reiketu pries kelias dienas is darbo,be to niekas nesitikejo,kad gimdysiu,kadangi ginekologe garantavo,kad dar kokia savaitele teks pabuti su pilvu
*

Na ka padarysi, bet turi dabar visokios patirties, tai yra su kuo lygint rolleyes.gif
ŽuvelėNEauksinė
Grazi istorija thumbup.gif wub.gif 4u.gif
tania811214
aciukas,kad dar cia ne viska parasiau,nes i smulkmeneles nesigilinau
Šalta
o kodel maziuka išneše kai tik gime? g.gif Būkit sveiki ir laimingi 4u.gif 4u.gif
Vita_uk
4u.gif sveikinu smile.gif
tania811214
QUOTE(Šalta @ 2008 01 29, 20:03)
o kodel maziuka išneše kai tik gime? g.gif  Būkit sveiki ir laimingi  4u.gif  4u.gif
*

Kad apiplautu,kazkokia nesamone,juk visur vaikelius is karto ant mamos pilvo padeda ir tik po to isnesa aptvarkyti.Del to tai as supykau...
Raistė
Aukit sveikučiai ir didučiai 4u.gif
butke
šaunuole,grąžiai papasakojai biggrin.gif laimės ir sveikatos jums!!!!!!! 4u.gif
tania811214
dekui 4u.gif user posted image
funnygirl-
Labai grazi istorija 4u.gif
awiux
kokia istorija wub.gif ...ir greitas gimdymas 4u.gif
tania811214
Tikriausiai tiesa sako,kad pirma pagimdyti yra sunkiausia,o paskui vaikiukai patys purpteli-net nepastebi blush2.gif bigsmile.gif
Meskiukas
sveikinu thumbup.gif
Mėlynakės-mama
QUOTE(tania811214 @ 2008 02 05, 12:57)
Tikriausiai tiesa sako,kad pirma pagimdyti yra sunkiausia,o paskui vaikiukai patys purpteli-net nepastebi blush2.gif  bigsmile.gif
*

Sveika Tania
Skaiciau tavo gimdymo istorija, susigraudinau verysad.gif , kadangi as tave pazystu(atspek kas as lotuliukas.gif ) tai dar labiau isijautusi skaiciau-juk idomu.
Butu smagu kada pamatyti tavo lelyte, jau didele, va atsils orai galesim i parka nupedinti mirksiukas.gif
tania811214
tai gal Sandruze busi,a?user posted image
Mėlynakės-mama
QUOTE(tania811214 @ 2008 02 06, 10:54)
tai gal Sandruze busi,a?user posted image
*

mirksiukas.gif
ernoja
Na šauni mano kaimynka auga.Gražu wub.gif wub.gif wub.gif
kisiune
didziausi sveikinimai 4u.gif
lullu
grazi istorijaaaaaa wub.gif
tania811214
nu aciuuuu 4u.gif blush2.gif
net nesitikejau,kad kas perskaitys blush2.gif
***zanute***
sveikatytes jums 4u.gif 4u.gif
tania811214
QUOTE(***zanute*** @ 2008 05 09, 14:38)
sveikatytes jums 4u.gif  4u.gif
*

aciukas,esame sveikos kaip ridikai ax.gif
Elenele Raganele
4u.gif faina istorija, labai sugraudino atsisveikinimas su vyresneliu,nes kai vaziavau antraji vaikeli gimdyt,vos sirdis neplyso atsisveikint su savo 1.3m suneliu unsure.gif palikau ji toki mazyti, kokio daugiau nebemaciau grizusi ;(
o nuo ko vandenys zali buvo?
*Passion*
4u.gif sveikinimai 4u.gif 4u.gif
gintaryte001
sveikinu 4u.gif 4u.gif
JoLaur
Sveikinimai grazi tavo istorija 4u.gif aukit sveikai ir laimingai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
batida
bijociau viena gimdyt, bet paziuresim kaip bus smile.gif
tania811214
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 05 14, 15:39)
4u.gif faina  istorija, labai sugraudino atsisveikinimas su vyresneliu,nes kai vaziavau antraji vaikeli gimdyt,vos sirdis neplyso atsisveikint su savo 1.3m suneliu  unsure.gif  palikau ji toki mazyti, kokio daugiau nebemaciau grizusi ;(
o nuo ko vandenys zali buvo?
*

Zinok taip ir nesuzinojau del ko g.gif
Agnute21
Liuks istorija, sweikinimai... 4u.gif 4u.gif thumbup.gif
GudriLapė
Labai graži istorija 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Žemietė
gražiai papasakota istorija, sėkmės jūsų šeimai 4u.gif
Deizyte
labai, labai, labai grazi istorija, puikiai aprasyta. sveikinu ir sekmes 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.